📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣( در سال ۳۷ هجری در آستانه جنگ صفین، برخی مدارا کردن امام علیه السلام را دیده و علت را پرسیدند در پاسخ آنان فرمود:)
🔹توضيحاتی پيرامون جنگ صفين
♦️اينکه می گوييد، خويشتن داری از ترس مرگ است، به خدا سوگند! باکی ندارم که من به سوی مرگ روم يا مرگ به سوی من آيد، و اگر تصوّر می کنيد در جنگ با شاميان ترديد دارم، به خدا سوگند! هر روزی که جنگ را به تأخير می اندازم برای آن است که آرزو دارم عدّه ای از آنها به ما مُلحق شوند و هدايت گردند. و در لابلای تاريکی ها، نور مرا نگريسته به سوی من بشتابند، که اين برای من از کشتار آنان در راه گمراهی بهتر است، گر چه در اين صورت نيز به جرم گناهانشان گرفتار می گردند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه55
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣(در سال ۳۸ هجری، پس از ماجرای حکمیت، و شنیدن شایعات فراوان در نکوهش خوارج فرمود: )
🔹خبر از آينده شوم خوارج
♦️"سنگ حوادث و بلا بر شما ببارد، چنان که اثری از شما باقی نگذارد!. آيا پس از ايمانم به خدا، و جهاد کردنم در رکاب رسول خدا، به کفر خويش گواهی دهم؟ اگر چنين کنم گمراه شده و از هدايت شدگان نخواهم بود. پس به بدترين جايگاه رهسپار شويد، و به راه گذشتگان بازگرديد. آگاه باشيد! به زودی پس از من، به خواری و ذلّت گرفتار می شويد و شمشير برّنده بر شما مسلّط می گردد، و به استبدادی دچار خواهيد شد که برای ديگر ستمگران، راه و رسم حکومت قرار خواهد گرفت.
می گويم: سخن امام(علیه السلام) که فرمود: «وَلابَقِیَ مِنْکم آبرٌ» سه گونه روايت شده است: اوّل - آن گونه که ما آورده ايم، آبِرٌ، از باب «يأبرالنّخل» به معنای اصلاح کننده آمد. دوم - «آثِر» نقل شد يعنی بازگوکننده حديث، و اين نقل به نظر من بهتر است، گويا امام(علیه السلام) می فرمايد: از شما خبردهنده ای باقی نماند. سوم - «آبز» با «ز» نيز روايت شد به معنای هلاک شونده، پرش کننده، که به هلاک شونده «آبز» گويند."
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه58
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣(در سال ۳۸ هجری به هنگام حركت برای جنگ با خوارج شخصی گفت، خوارج از پل نهروان عبور كردند امام فرمود:)
🔹خبر از قتلگاه خوارج
♦️"قتلگاه خوارج، اين سوی نهر است، به خدا سوگند! از آنها جز ده نفر باقی نمی ماند، و از شما نيز ده نفر کشته نخواهد شد.
منظور امام(علیه السلام) از «نطفه» آب نهر است که از فصيح ترين کنايه در رابطه با آب است، هر چند زياد و فراوان باشد. ما به اين مطلب در گذشته، در مورد مسأله ای شبيه همين مطلب اشاره کرده ايم."
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه59
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣( در پایان جنگ با خوارج، در سال ۳۸ هجری شخصی گفت: ای امیرالمومنین! خوارج همه نابود شدند:)
🔹خبر از تداوم تفکر انحرافی خوارج
♦️نه، سوگند به خدا هرگز! آنها نطفه هايی در پشت پدران و رَحِمِ مادران، وجود خواهند داشت، هر گاه که شاخی از آنان سر برآورد، قطع می گردد، تا اينکه آخرين شان به راهزنی و دزدی تن در می دهند.
#نهج_البلاغه، #خطبه60
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣( در سال ۳۸ هجری، پس از پایان جنگ نهروان، نسبت به آینده خوارج فرمود: )
🔹نهی از كشتار خوارج
♦️بعد از من با خوارج نبرد نکنيد، زيرا کسی که در جستجوی حق بوده و خطا کرد مانند کسی نيست که طالب باطل بوده و آن را يافته است. (مَنظور امام(علیه السلام) از گروه دوم معاويه و ياران او هستند.)
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه61
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣( در سال ۴۰ هجری روزهای آخر عمر شریف امام علیه السلام ، در کوفه در پاسخ به برخی از تهدیدها و کشته شدن ناگهانی فرمود:)
🔹موضع گيری امام برابر تهديد به قتل و ترور
♦️پروردگار برای من پوششی استوار قرار داد که مرا حفظ نمايد، هنگامی که عمرم بسر آيد، از من دور شده و مرا تسليم مرگ می کند، که در آن روز نه تير خطا می رود و نه زخم بهبود می يابد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه62
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📣( در سال ۴۰ هجری سحرگاه نوزدهم ماه رمضان که ضربت خورد ، فرمود:)
🔹شكوه ها با پيامبر (صلی الله علیه وآله وسلم)
♦️همان گونه که نشسته بودم، خواب چشمانم را ربود، رسول خدا(صلی الله علیه و آله)را ديدم، پس گفتم ای رسول خدا! از امّت تو چه تلخی ها ديدم و از لجبازی و دشمنی آنها چه کشيدم!. پيامبر(صلی الله علیه و آله)فرمود: نفرينشان کن. گفتم: خدا بهتر از آنان را به من بدهد، و به جای من شخص بدی را بر آنها مسلّط گرداند. (کلمه «أود» يعنی کجی و انحراف و «لدد» يعنی دشمنی و خصومت، و اين از فصيح ترين کلمات است.)
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه70
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣( در ذی الحجه سال ۲۳ هجری پس از قتل عمر ، در روز شورا آن هنگام که مردم به ناحق، با عثمان جمع شدند، فرمود:)
🔹ويژگيهای امام علی (علیه السلام) از زبان خود
♦️همانا می دانيد که سزاوارتر از ديگران به خلافت من هستم. سوگند به خدا! به آنچه انجام داده ايد گردن می نهم، تا هنگامی که اوضاع مسلمين رو به راه باشد، و از هم نپاشد، و جز من به ديگری ستم نشود، و پاداش اين گذشت و سکوت و فضيلت را از خدا انتظار دارم، و از آن همه زر و زيوری که به دنبال آن حرکت می کنيد، پرهيز می کنم.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه74
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣(در سال ۳۶ هجری وقتی شنید بنی امیه با تهمت های فراوان آن حضرت را در خون عثمان شریک می پندارد، فرمود:)
🔹دفاعيات امام علیه السلام در برابر تهمت ها
♦️آيا شناختی که بنی اميّه از روحيّات من دارند، آنان را از عيب جويی بر من باز نمی دارد؟ و آيا سوابق مبارزاتی من، نادانان را بر سر جای خود نمی نشاند، که به من تهمت نزنند؟ آنچه خدا آنان را بدان پند داد از بيان من رساتر است. من مارقين (از دين خارج شدگان) را با حجّت و برهان مغلوب می کنم و دشمن ناکثين «پيمان شکنان» و ترديد دارندگان در اسلام می باشم. شُبهات را بايد در پرتو کتاب خدا، قرآن، شناخت و بندگان خدا به آنچه در دل دارند، پاداش داده می شوند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه75
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣(پس از جنگ جمل و فرو نشاندن شورش بصره در سال ۳۶ هجری ماه جمادی الثانی، در مسجد شهر بصره فرمود: )
1⃣ بيان تفاوتهای زنان و مردان
♦️ای مردم! همانا زنان در مقايسه با مردان، در ايمان، و بهره وری از اموال و عقل، متفاوتند، امّا تفاوت ايمان بانوان، برکنار بودن از نماز و روزه در ايّام «عادت حيض» آنان است، و امّا تفاوت عقلشان با مردان بدان جهت که شهادت دو زن برابر شهادت يک مرد است، و علّت تفاوت در بهره وری از اموال آن که ارث بانوان نصف ارث مردان است.
2⃣مديريت خانوادگی
♦️ پس، از زنان بد بپرهيزيد و مراقب نيکانشان باشيد. در خواسته های نيکو، همواره فرمانبردارشان نباشيد، تا در انجام منکرات طمع ورزند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه80
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📣در توحيد و موعظه
1⃣خداشناسی
♦️و گواهی می دهم که خدايی نيست جز خدای يکتا، آغاز، اوست که پيش از او چيزی نيست، و پايان همه اوست که بی نهايت است. پندارها برای او صفتی نمی توانند فراهم آورند، و عقل ها از درک کيفيّت او درمانده اند، نه جزيی برای او می توان تصوّر کرد و نه تبعيض پذير است، و نه چشم ها و قلب ها می توانند او را به درستی فرا گيرند.
2⃣ضرورت پندپذيری
♦️ ای بندگان خدا! از عبرت های سودمند پند پذيريد، و از آيات روشنگر عبرت آموزيد. و از آنچه با بيان رسا شما را ترسانده اند، بپرهيزيد، و از يادآوری ها و اندرزها سود ببريد، آن چنان که گويا چنگال مرگ در پيکر شما فرو رفته، و رشته آرزوها و دلبستگی ها قطع گرديده و سختی های مرگ و آغاز حرکت به سوی قيامت به شما هجوم آورده است. آن روز که «همراه هر کسی گواه و سوق دهنده ای است»؛ سوق دهنده ای که تا صحنه رستاخيز او را می کشاند، و شاهدی که بر اعمال او گواهی می دهد.
3⃣وصف بهشت
♦️"(و قسمتی از اين خطبه)
در بهشت، درجاتی از يکديگر برتر، و جايگاه هايی گوناگون و متفاوت وجود دارد که نعمت هايش پايان ندارد، و ساکنان آن هرگز خارج نگردند. ساکنان بهشتِ جاويد، هرگز پير و فرسوده نگردند، و گرفتار شدائد و سختی ها نخواهند شد."
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه85
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📣صفات پرهيزكاری
1⃣علم الهی
♦️ خدا به تمام اسرار نهان آگاه و از باطن همه با خبر است، به همه چيز احاطه دارد، و بر همه چيز غالب و پيروز، و بر همه چيز تواناست.
2⃣ پندهای ارزشمند
♦️ هر کس از شما در روزگارانی که مهلت دارد به اعمال نيکو بپردازد، پيش از آن که مرگ فرا رسد، و در ايّام فراغت پاک باشد، پيش از آن که گرفتار شود، و در ايّام رهايی نيکوکار باشد، پيش از آن که مرگ گلوگاه او را بفشارد. پس برای خود و جايی که می رود آماده باشد، و در اين دنيا که محل کوچ کردن است، برای منزلگاه ابدی، توشه ای بردارد. پس ای مردم! خدا را! خدا را! پروا کنيد، برای حفظ قرآن، که از شما خواسته، و حقوقی که نزد شما سپرده است، پس همانا خدای سبحان شما را بيهوده نيافريد، و به حال خود وا نگذاشت، و در گمراهی و کوری رها نساخته است، کردارتان را بيان فرمود، و از اعمال شما با خبر است و سرآمد زندگی شما را مشخّص کرد و کتابی بر شما نازل کرد که روشنگر همه چيز است. پيامبرش را مدّتی در ميان شما قرار داد تا برای او و شما، دين را به اکمال رساند، و آنچه در قرآن نازل شد و مايه رضای الهی است تحقّق بخشد. و با زبان پيامبرش، کارهای خوشايند و ناخوشايند، بايدها و نبايدها را ابلاغ کرد، و اوامر و نواهی را آموزش داد، و راه عذر را بر شما بست و حجّت را تمام کرد. پيش از کيفر، شما را تهديد کرد و از عذاب های سختی که در پيش روی داريد، ترساند. پس بازمانده ايّام خويش را دريابيد، و صبر و بردباری در برابر ناروايی ها پيشه کنيد، چرا که عمرِ باقيمانده، برابر روزهای زيادی که به غفلت گذرانديد و روی گردان از پندها بوديد، بسيار کم است. به خود بيش از اندازه آزادی ندهيد، که شما را به ستمگری می کشاند، و با نفس سازشکاری و سستی روا مداريد، که ناگهان در درون گناه سقوط می کنيد.
3⃣يادآوری ارزش های اخلاقی
♦️ای بندگان خدا! آن کس که نسبت به خود خيرخواهی او بيشتر است، در برابر خدا، از همه کس فرمانبردارتر است، و آن کس که خويشتن را بيشتر می فريبد، نزد خدا گناه کارترين انسان ها است. زيانکار واقعی کسی است که خود را بفريبد. و آن کس مورد غبطه است و بر او رشک می برند که دين او سالم باشد. سعادتمند کسی است که از زندگی ديگران عبرت آموزد و شقاوتمند کسی است که فريب هوا و هوس ها را بخورد. آگاه باشيد! رياکاری و تظاهر، هرچند اندک باشد شرک است و همنشينی با هواپرستان ايمان را به دست فراموشی می سپارد، و شيطان را حاضر می کند. از دروغ برکنار باشيد که با ايمان فاصله دارد. راستگو، در راه نجات و بزرگواری است، اما دروغگو بر لب پرتگاه هلاکت و خواری است. حسد نورزيد که حسد ايمان را چونان آتشی که هيزم را خاکستر کند، نابود می سازد، و با يکديگر دشمنی و کينه توزی نداشته باشيد که نابودکننده هر چيزی است. بدانيد که آرزوهای دور و دراز عقل را غافل و ياد خدا را به فراموشی می سپارد. آرزوهای ناروا را دروغ انگاريد که آرزوها فريبنده اند و صاحبش فريب خورده.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه86
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
🎇🎇🎇🌿🌹﷽🌹🌿🎇🎇🎇
📣(به نقل برخی از شارحان، اين خطبه در سال ۳۶ هجری پس از قتل عثمان در مدينه ايراد شد)
🔹عوامل هلاكت انسانها
♦️پس از ستايش پروردگار؛ خدا هرگز جبّاران دنيا را در هم نشکسته مگر پس از آن که مهلت های لازم و نعمت های فراوان بخشيد، و هرگز استخوانِ شکسته ملّتی را بازسازی نفرمود مگر پس از آزمايش ها و تحمّل مشکلات. مردم! در سختی هايی که با آن روبرو هستيد و مشکلاتی که پشت سر گذارديد، درس های عبرت فراوان وجود دارد. نه هر صاحب قلبی، خردمند است، و نه هر دارنده گوشی شنواست، و نه هر دارنده چشمی بيناست. در شگفتم!، چرا در شگفت نباشم؟! از خطای گروه های پراکنده با دلايل مختلف که هر يک در مذهب خود دارند! نه گام بر جای گام پيامبر(صلی الله علیه و آله)می نهند، و نه از رفتار جانشين او پيروی می کنند. نه به غيب ايمان می آورند و نه خود را از عيب بر کنار می دارند. به شُبُهات عمل می کنند و در گرداب شهوات غوطه ورند، نيکی در نظرشان همان است که می پندارند، و زشتی ها همان است که آنها منکرند. در حلِّ مشکلات به خود پناه می برند، و در مبهمات تنها به رأی خود تکيه می کنند، گويا هر کدام، امام و راهبر خويش می باشند که به دستگيره های مطمئن و اسباب محکمی که خود باور دارند، چنگ می زنند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه88
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🌿🌹﷽🌹🌿🎇🎇🎇
در بيان صفات خداوندی
1⃣خداشناسی
♦️سپاس خداوندی را، که بی آن که ديده شود شناخته شده، و بی آن که انديشه ای به کار گيرد آفريننده است. خدايی که هميشه بوده و تا ابد خواهد بود، آنجا که نه از آسمانِ دارای برج های زيبا خبری بود، و نه از پرده هایِ فروافتاده اثری به چشم می خورد، نه شبی تاريک و نه دريايی آرام، نه کوهی با راه های گشوده، نه درّه ای پر پيچ و خم، نه زمين گسترده و نه آفريده های پراکنده وجود داشت. خدا، پديدآورنده پديده ها و وارث همگان است. خدای آنان و روزیِ دهنده ايشان است، آفتاب و ماه به رضايت او می گردند که هر تازه ای را کهنه، و هر دوری را نزديک می گردانند. خدا، روزی مخلوقات را تقسيم کرد، و کردار و رفتارشان را برشمرد، از نَفَس ها که می زنند، و نگاه های دزديده که دارند، و رازهايی که در سينه ها پنهان کردند. و جايگاه پديده ها را در شکم مادران و پشت پدران تا روز تولّد و سرآمد زندگی و مرگ، همه را می داند. اوست خدايی که با همه وسعتی که رحمتش دارد، کيفرش بر دشمنان سخت است و با سخت گيری که دارد، رحمتش همه دوستان را فراگرفته است، هر کس که با او به مبارزه برخيزد، (خداوند) بر او غلبه می کند، و هر کس دشمنی ورزد هلاکش می سازد. هر کس با او کينه و دشمنی ورزد تيره روزش کند، و بر دشمنانش پيروز است، هر کس به او توکل نمايد، او را کفايت کند، و هر کس از او بخواهد، می پردازد، و هر کس برای خدا به محتاجان قرض دهد، وامش را بپردازد، و هر که او را سپاس گويد، پاداش نيکو دهد.
2⃣ اندرزهای حكيمانه
♦️بندگان خدا! خود را بسنجيد، قبل از آن که مورد سنجش قرار گيريد، پيش از آن که حسابتان را برسند، حساب خود را برسيد، و پيش از آن که راه گلو گرفته شود نفس راحت بکشيد، و پيش از آن که با زور شما را به اطاعت وادارند، فرمانبردار باشيد. بدانيد، همانا آن کس که خود را ياری نکند و پنددهنده و هشداردهنده خويش نباشد، ديگری هشداردهنده و پنددهنده او نخواهد بود.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه90
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣(پس از قتل عثمان، آنگاه که مردم هجوم آوردند تا با امام علی علیه السلام بیعت کنند، در روز جمعه ٢٥ ذی الحجه سال ٣٥ هجری در مدینه فرمود. )
🔹علل نپذیرفتن خلافت
♦️مرا واگذارید و دیگری را به دست آرید ، زیرا ما به استقبال حوادث و اموری میرویم که رنگارنگ و فتنهآمیز است و چهرههای گوناگون دارد و دلها بر این بیعت ثابت و عقلها بر این پیمان استوار نمیماند. چهره افق حقیقت را(در دوران خلافت سه خلیفه) ابرهای تیره فساد گرفت و راه مستقیم حق ناشناخته ماند. آگاه باشید! اگر دعوت شما را بپذیرم، بر اساس آنچه که میدانم با شما رفتار میکنم و به گفتار این و آن و سرزنش سرزنشکنندگان گوش فرا نمیدهم. اگر مرا رها کنید چون یکی از شما هستم که شاید شنواتر و مطیعتر از شما نسبت به رییس حکومت باشم، در حالی که من وزیر و مشاورتان باشم بهتر است که امیر و رهبر شما گردم.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه92
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
خبر از فتنه
1⃣ويژگيهای علمی و سياسی امام علی (علیه السلام)
♦️پس از حمد و ستايش پروردگار؛ ای مردم! من بودم که چشم فتنه را کندم، و جز من هيچ کس جرأت چنين کاری را نداشت، آنگاه که امواج سياهی ها بالا گرفت و به آخرين درجه شدّت خود رسيد. پس از من بپرسيد پيش از آن که مرا نيابيد. سوگند به خدايی که جانم در دست اوست، نمی پرسيد از چيزی که ميان شما تا روز قيامت می گذرد، و نه از گروهی که صد نفر را هدايت يا گمراه می سازد، جز آن که شما را آگاه می سازم و پاسخ می دهم. و از آن که مردم را بدان می خواند و آن که رهبريشان می کند و آن که آنان را می راند، و آنجا که فرود می آيند و آنجا که بارگشايند و آن که از آنها کشته شود و آن که بميرد، خبر می دهم. آن روز که مرا از دست داديد، و نگرانی ها و مشکلات بر شما باريدن گرفت، بسياری از پرسش کنندگان به حيرت فرو رفته می گويند، سرانجام چه خواهد شد؟ که گروه بسياری از پرسش شوندگان از پاسخ دادن فرومانند.
2⃣خبر از فتنه های آينده
♦️ اين حوادث هنگامی رخ نشان می دهد که جنگ در ميان شما طولانی شود، و دنيا چنان بر شما تنگ گردد که ايّام بلا را طولانی پنداريد، تا روزی که خداوند پرچم فتح و پيروزی را برای باقيمانده نيکان شما به اهتزار در آورد (زمان ظهور حضرت حجّت(عجل الله تعالی فرجه)) فتنه ها آنگاه که روی آورند با حق شباهت دارند، و چون پشت کنند حقيقت چنان که هست، نشان داده می شود، فتنه ها چون می آيند شناخته نمی شوند، و چون می گذرند، شناخته می شوند، فتنه ها، چون گِردبادها می چرخند، از همه جا عبور می کنند، در بعضی از شهرها حادثه می آفرينند و از برخی شهرها می گذرند.
3⃣خبر از فتنه های بنی اميه
♦️ آگاه باشيد! همانا ترسناکترين فتنه ها در نظر من، فتنه بنی اميّه بر شماست، فتنه ای کور و ظلمانی که سلطه اش همه جا را فرا گرفته و بلای آن دامنگير نيکوکاران است. هر کس آن فتنه ها را بشناسد نگرانی و سختی آن دامنگيرش گردد، و هر کس که فتنه ها را نشناسد، حادثه ای برای او رخ نخواهد داد. به خدا سوگند! بنی اميّه بعد از من برای شما، زمامداران بدی خواهند بود، آنان چونان شتر سرکشی که دست به زمين کوبد و لگد زند و با دندان گاز گيرد و از دوشيدن شير امتناع ورزد، با شما چنين برخوردی دارند، و از شما کسی باقی نگذارند، جز آن کس که برای آنها سودمند باشد يا آزاری بِدانها نرساند. و بلای فرزندان اميّه، بر شما طولانی خواهد ماند، چندان که ياری خواستن شما از ايشان چون ياری خواستن بنده باشد از مولایِ خويش، يا تسليم شده از پيشوای خود. فتنه های بنی اميّه پياپی با چهره ای زشت و ترس آور، و ظلمتی با تاريکی عصر جاهليّت، بر شما فرود می آيد. نه نور هدايتی در آن پيداست و نه پرچمِ نجاتی در آن روزگاران به چشم می خورد.
4⃣ سرانجام تلخ و دردناك بنی اميه
♦️ ما اهل بيت پيامبر(صلی الله علیه و آله)از آن فتنه ها در امانيم و مردم را بدان نمی خوانيم، سپس خدا فتنه های بنی اميّه را نابود، و از شما جدا خواهد ساخت، مانند جدا شدن پوست از گوشت، که با دست قصّابی انجام پذيرد! خدا با دست افرادی، خواری و ذلّت را به فرزندان اميّه می چشاند که به سختی آنها را کنار می زنند، و جام تلخ بلا و ناراحتی و مصيبت را در کامشان می ريزند، و جز شمشير چيزی به آنها نمی دهند، و جز لباسِ ترس بر آنها نپوشانند. در آن هنگام، قريش دوست دارد آنچه در دنياست بدهد تا يک بار مرا بنگرد، گر چه لحظه کوتاهی (به اندازه کشتن شتری) باشد، تا با اصرار چيزی را بپذيرم که امروز پاره ای از آن را می خواهم و نمی دهند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه93
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
لبیک یا مهدی 06.mp3
8.77M
#لبیک_یا_مهدی ۶
✨به زائران #اربعین میگن؛ مُصلح برگزیده
مصلح برگزیده یعنی؛
🌸کسی که انتخاب شده، و وارد حزبی شده که اون حزب، جهان رو اصلاح میکنه!
ما هم #مُصلح_برگزیده هستیم یا نه؟
#استاد_شجاعی
🍃أللَّھُمَ عـجِّــلْ لِوَلیِڪْ ألْفَرَج🍃
💯 آخرالزمان "فوتوریسم"👇
@Fotorism_313
منتخب نهجالبلاغه
#لبیک_یا_مهدی ۶ ✨به زائران #اربعین میگن؛ مُصلح برگزیده مصلح برگزیده یعنی؛ 🌸کسی که انتخاب شده، و وا
اللهم ارزقنا اربعین کرببلا
اللهم عجل لولیک الفرج 🫀🤲
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
در فضل رسول اكرم
1⃣ وصف خدای سبحان
♦️برتر و بزرگ است خدايی که انديشه های ژرف، حقيقت ذات او را نمی توانند درک کنند، و گمان زيرک ها آن را نمی يابد، آغازی است که نهايتی ندارد تا به آخر رسد، و پايانی ندارد تا ايّام او سپری گردد.
2⃣ وصف پيامبران آسمانی
♦️پيامبران را در بهترين جايگاه به وديعت گذارد، و در بهترين مکان ها استقرارشان داد. از صُلب کريمانه پدران به رَحِم پاکِ مادران منتقل فرمود، که هرگاه يکی از آنان در گذشت، ديگری برای پيش بردِ دينِ خدا بپاخاست.
3⃣ وصف پيامبر اسلام و اهل بيت(علیهم السلام )
♦️تا اينکه کرامت اعزام نبّوت از طرف خدای سبحان، به حضرت محمّد(صلی الله علیه و آله)رسيد. نهاد اصلی وجود او را از بهترين معادن استخراج کرد، و نهال وجود او را در اصيل ترين و عزيزترين سرزمين ها کاشت و آبياری کرد، او را از همان درختی که ديگر پيامبران و انبياء خود را از آن آفريد، به وجود آورد، که عترت او بهترين عترت ها، و خاندانش بهترين خاندانها، و درخت وجودش از بهترين درختان است. در حَرَم أمنِ خدا روييد و در آغوش خانواده کريمی بزرگ شد، شاخه های بلند آن، سر به آسمان کشيد، که دست کسی به ميوه آن نمی رسيد. پس، پيامبر(صلی الله علیه و آله)پيشوای پرهيزکاران، و وسيله بينايی هدايت خواهان است، چراغی با نور درخشان، و ستاره ای فروزان، و شعله ای با برق های خيره کننده و تابان است، راه و رسم او با اعتدال، و روش زندگی او صحيح و پايدار، و سخنانش روشنگر حقّ و باطل، و حکم او عادلانه است. خدا او را زمانی مبعوث فرمود که با زمان پيامبران گذشته فاصله طولانی داشت و مردم از نيکوکاری فاصله گرفته، و امّت ها به جهل و نادانی گرفتار شده بودند.
4⃣ نصيحت به مردم
♦️خدا شما را بيامرزد، اعمال نيکو براساس نشانه های روشن انجام دهيد، زيرا که راه، روشن است، و شما را به خانه أمن و أمان دعوت می کند. هم اکنون در دنيايی زندگی می کنيد که می توانيد رضايت خدا را به دست آوريد. با مهلت و آسايش خاطری که داريد. اکنون، نامه عمل، سرگشاده و قلمِ فرشتگانِ نويسنده، در حرکت است، بدن ها سالم و زبان ها گوياست، توبه مورد قبول و اعمال نيکو را می پذيرند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه94
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
🎇🎇🎇🌿🌹﷽🌹🌿🎇🎇🎇
وصف خدا و رسول
1⃣ خداشناسی
♦️سپاس خدا را که اوّل است، و چيزی پيش از او وجود نداشت، و آخر است و پس از او موجودی نخواهد بود، چنان آشکار است که فراتر از او چيزی نيست، و چنان مخفی و پنهان است که مخفی تر از او يافت نمی شود.
2⃣ ويژگی های پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم )
♦️قرارگاه پيامبر(صلی الله علیه و آله)بهترين قرارگاه و محل پرورش و خاندان او شريف ترين پايگاه است. در معدن بزرگواری و گاهواره سلامت رشد کرد، دل های نيکوکاران شيفته او گشته، توجّه ديده ها به سوی اوست. خدا به برکت وجود او کينه ها را دفن کرد و آتش دشمنی ها را خاموش کرد. با او ميان دل ها اُلفت و مهربانی ايجاد کرد و نزديکانی را از هم دور ساخت. انسان های خوار و ذليل و محروم در پرتو او عزّت يافتند، و عزيزانی خودسر ذليل شدند. گفتار او روشنگر واقعيّت ها، و سکوت او زبانی گويا بود.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه96
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📣(زيد بن وهب، از اصحاب امام است، نقل می كند كه اين خطبه در روز جمعه در شهر كوفه ايراد شد)
خدا را بر نعمتهايی كه عطا فرمود ستايش می كنيم و در كارهای خود از او ياری می جوييم، از او سلامت در دين را خواهانيم آنگونه كه تندرستی بدن را از او درخواست داريم
1⃣ پرهيز از دنياپرستی
♦️ای بندگان خدا! شما را به ترک دنيايی سفارش می کنم که شما را رها می سازد، گر چه شما جدايی از آن را دوست نداريد. دنيايی که بدن های شما را کهنه و فرسوده می کند با اينکه دوست داريد همواره تازه و پاکيزه بمانيد. شما و دنيا به مسافرانی مانيد که تا گام در آن نهند، احساس دارند که به پايان راه رسيده اند، و تا قصد رسيدن به نشانی کرده اند، گويا بدان دست يافته اند، در حالی که تا رسيدن به هدف نهايی هنوز فاصله های زيادی است. چگونه می تواند به مقصد رسد، کسی که روز معيّنی در پيش دارد و از آن تجاوز نخواهد کرد!؟ مرگ به سرعت او را می راند، و عوامل مختلف او را بر خلاف خواسته خود، از دنيا جدا می سازد.
2⃣ روش برخورد با دنيا
♦️پس در عزّت و ناز دنيا بر يکديگر پيشی نگيريد، و فريب زينت ها و نعمت ها را نخوريد و مغرور نشويد و از رنج و سختی آن نناليد و ناشکيبا نباشيد، زيرا عزّت و افتخارات دنيا پايان می پذيرد، و زينت و نعمت هايش نابود می گردد، و رنج و سختی آن تمام می شود، و هر مدّت و مهلتی در آن به پايان می رسد، و هر موجود زنده ای به سوی مرگ می رود. آيا نشانه هايی از زندگیِ گذشتگان که بر جا مانده، شما را از دنياپرستی باز نمی دارد؟ و اگر خردمنديد آيا در زندگانی پدرانتان آگاهی و عبرت آموزی نيست؟ مگر نمی بينيد که گذشتگانِ شما باز نمی گردند؟ و فرزندان شما باقی نمی مانند؟ مگر مردمِ دنيا را نمی نگريد که در گذشتِ شب و روز، حالات گوناگونی دارند: يکی می ميرد و بر او می گريند، و ديگری باقيمانده، به او تسليت می گويند، يکی ديگر بر بستر بيماری افتاده، ديگری به عيادت او می آيد، و ديگری در حالِ جان کندن است، و دنياطلبی، در جستجویِ دنياست، که مرگ او را در می يابد، و غفلت زده ای که مرگ او را فراموش نکرده است، و آيندگان نيز راه گذشتگان را می پويند. به هوش باشيد! مرگ را که نابودکننده لذّت ها و شکننده شهوت ها و قطع کننده آرزوهاست، به هنگام تصميم بر کارهای زشت، به ياد آوريد، و برای انجام واجبات، و شکر در برابر نعمت ها و احسان بی شمار الهی، از خدا ياری خواهيد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه99
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📣 (نوشته اند كه اين سخنراني را در جمعه سوّم ايّام خلافت خود در سال ۳۵ هجری در روز جمعه ايراد فرمود.)
1⃣شناخت خدا
♦️ستايش خداوندی را سزاست که احسان فراوانش بر آفريده ها گسترده و دست کرم او برای بخشش گشوده است. او را بر همه کارهايش می ستاييم و برای نگهداری حقِّ الهی از او ياری می طلبيم و گواهی می دهيم جز او خدايی نيست.
2⃣ويژگی های پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم )
♦️و گواهی می دهيم که محمّد(صلی الله علیه و آله)بنده و فرستاده اوست. او را فرستاد تا فرمان وی را آشکار و نام خدا را بر زبان راند. پس با امانت، رسالت خويش را به انجام رساند، و با راستی و درستی به راه خود رفت، و پرچم حق را در ميان ما به يادگار گذاشت. هر کس از آن پيشی گيرد از دين خارج و آن کس که از آن عقب ماند هلاک گردد و هر کس همراهش باشد رستگار شود. راهنمای اين پرچم، با درنگ و آرامش سخن می گفت، و دير و حساب شده به پامی خاست، و آنگاه که برمی خاست سخت و چالاک، به پيش می رفت. پس چون در اطاعتِ او در آمديد و او را بزرگ داشتيد، مرگِ او فرا رسيد و خدا او را از ميان شما بُرد. پس از او، چندان که خدا خواهد، زندگانی می گذرانيد، تا آن که خدا شخصی را برانگيزاند که شما را متّحد سازد، و پراکندگی شما را جبران نمايد. مردم! به چيزی که نيامده دل نبنديد، و از آن که درگذشت، مأيوس نباشيد، که آن پُشت کرده اگر يکی از پاهايش بلغزد، و ديگری برقرار باشد، شايد هر دو پا به جای خود برگشته و استوار ماند.
3⃣تدوام امامت تا ظهور امام زمان (علیه السلام)
♦️آگاه باشيد! مَثَلِ آل محمّد، چونان ستارگان آسمان است، اگر ستاره ای غروب کند، ستاره ديگری طلوع خواهد کرد (تا ظهور صاحب الزمان(عجل الله تعالی فرجه))، گويا می بينم در پرتو خاندان پيامبر(صلی الله علیه و آله)نعمت های خدا بر شما تمام شده و شما به آنچه آرزو داريد، رسيده ايد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه100
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📣(از خطبه هایی است که در آن حوادث سخت آینده را بیان می دارد، که در شهر کوفه ایراد شد. )
1⃣ستايش و اندرز
♦️ستايش خداوندی را که اوّل هر نخستين است و آخر هر آخری. چون پيش از او چيزی نيست بايد که ابتدايی نداشته باشد، و چون پس از او چيزی نيست پس پايانی نخواهد داشت، و گواهی می دهم که جز او خدايی نيست، و خدا يکی است؛ آن گواهی که با درون و برون و قلب و زبان، هماهنگ باشد. ای مردم! دشمنی و مخالفت با من، شما را تا مرز گناه نراند، و نافرمانی از من، شما را به پيروی از هوای نفس نکشاند، و به هنگامِ شنيدنِ سخنِ من، به گوشه چشم، يکديگر را ننگريد.
2⃣خبر از حوادث خونين آينده
♦️ سوگند به آن کس که دانه را شکافت، و جانداران را آفريد، آنچه به شما خبر می دهم از پيامبر امّی(صلی الله علیه و آله)است نه گوينده دروغ گفت، و نه شنونده ناآگاه بود. گويا می بينم شخص سخت گمراهی را که از شام فرياد زند و بتازد و پرچم های خود را در اطراف کوفه بپراکند، و چون دهان گشايد و سرکشی کند و جای پايش بر زمين محکم گردد، فتنه، فرزندِ خويش را به دندان گيرد و آتشِ جنگ، شعله ور شود. روزها با چهره عبوس و گرفته ظاهر شوند و شب و روز با رنج و اندوه بگذرند. و آنگاه که کشتزار او به بار نشست، و ميوه او آبدار شد، و چون شتر مست خروشيد، و چون برق درخشيد، پرچم های سپاهِ فتنه از هر سو به اهتزاز درآيد، و چونان شب تار و دريای مُتلاطِم، به مردم روی آورند. از آن بيشتر، چه طوفان های سختی که شهر کوفه را بشکافد، و چه تندبادهايی که بر آن وزيدن گيرد، و به زودی دَسْتِجَات مختلف، به جان يکديگر يورش آورند. آنها که بر سر پا ايستادند درو شوند و آنها که بر زمين افتادند، لگدمال گردند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه101
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📜 خطبه ۱۰۳
📣در تشويق به زهد
1⃣روش برخورد با دنيا
♦️ای مردم! به دنيا چونان زاهدان روی گردان از آن، بنگريد. به خدا سوگند! دنيا به زودی ساکنان خود را از ميان می بَرَد و رفاه زدگانِ ايمن را، به درد می آورد. آنچه از دست رفت و پُشت کرد، هيچ گاه برنمی گردد، و آينده به روشنی معلوم نيست تا در انتظارش باشند. شادی و سرور دنيا با غم و اندوه آميخته، و توانايی انسان به ضعف و سُستی می گرايد. زيبايی ها و شگفتی های دنيا شما را مغرور نسازد، زيرا زمان کوتاهی دوام ندارد. خدا بيامرزد کسی را که به درستی فکر کند، و پند گيرد، و آگاهی يابد، و بينا شود. پس به زودی خواهيد دانست که، از آنچه در دنيا وجود داشت، چيزی نمانده و آنچه از آخرت است، جاويدان خواهد ماند. هر چيز که به شمارش آيد پايان پذيرد، و هر چه انتظارش را می کشيديد خواهد آمد، و آنچه آمدنی است، نزديک باشد. (و از همين خطبه است؛)
2⃣ ارزش عالم و بی ارزشی جاهل
♦️ دانا کسی است که قدر خود را بشناسد، و در نادانی انسان اين بس که ارزش خويش نداند. بدترين افراد نزد خدا، کسی است که خدا او را به حالِ خود واگذاشته، تا از راهِ راست، منحرف گردد، و بدون راهنما برود، اگر به محصولات دنيا دعوت شود تا مرز جان تلاش کند، امّا چون به آخرت و نعمت های گوناگونش دعوت شود، سُستی ورزد، گويا آنچه برای آن کار می کند، بر او واجب و آنچه نسبت به آن کوتاهی و تنبلی می کند، از او نخواسته اند.
3⃣سخنی از آينده
♦️ "و اين روزگاری است که جز مؤمنِ بی نام و نشان، از آن رهايی نيابد. اگر در ميانِ مردم باشد، او را نمی شناسند و اگر در ميانِ مردم نباشد، کسی سراغِ او را نمی گيرد، آنها چراغ های هدايت و نشانه های رستگاری اند، نه فتنه انگيزند و اهل فساد، و نه سخنان ديگران و زشتی اين و آن را به مردم رسانند. خدا درهای رحمت را به روی آنان باز کرده و سختی عذاب خويش را از آنان گرفته است. ای مردم! به زودی زمانی بر شما خواهد رسيد که اسلام چونان ظرف واژگون شده، آنچه در آن است ريخته می شود. ای مردم! خداوند به شما ظلم نخواهد کرد و از اين جهت تأمين داده است اما هرگز شما را ايمن نساخت که آزمايش نفرمايد، که اين سخن از آن ذات برتر است که فرمود: (در جريان نوح، نشانه هايی است و ما مردم را می آزماييم.)
می گويم: کلام امام(علیه السلام) که فرمود «کلّ مؤمن نومة» يعنی کسی که گمنام و شرّ او اندک است و «المساييح» جمع «مسياح» کسی است که ميان مردم فساد کرده، سخن چين است، و «مذاييع» جمع «مذياع» کسی است که چون بدی کسی را شنيد در ميان مردم رواج می دهد، و «بُذُر» جمع «بَذوُر» کسی است که بسيار نادان است و سخن بيهوده گويد."
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه103
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
🎇🎇🎇🌿🌹﷽🌹🌿🎇🎇🎇
📜 خطبه ۱۰۶
📣( این خطبه در شهر کوفه، در نکوهش و هشدار کوفیان ایراد شد. )
1⃣تعریفی جامع از اسلام
♦️ستايش خداوندی را سزاست که راه اسلام را گشود، و راه نوشيدن آب زلالش را برتشنگان آسان فرمود. ستون های اسلام را در برابر ستيزه جويان استوار کرد و آن را پناهگاه أمنی برای پناه برندگان، و مايه آرامش برای واردشوندگان قرار داد. اسلام، حجّت و برهان برای گويندگان، و گواه روشن برای دفاع کنندگان، و نور هدايتگر برای روشنی خواهان، و مايه فهميدن برای خردمندان، و تدبّر برای تدبيرکنندگان و نشانه گويا برای جويندگان حق، و روشن بينی برای صاحبان عزم و اراده، عبرت است برای عبرت گيرندگان، عامل نجات و رستگاری برای تصديق کنندگان، و آرامش دهنده تکيه کنندگان، راحت و آسايشِ توکّل کنندگان، و سپری نگهدارنده برای استقامت دارندگان است. اسلام، روشن ترين راه هاست، جادّه هايش درخشان، نشانه های آن در بلندترين جايگاه، چراغ هايش پرفروغ و سوزان، ميدانِ مسابقه آن پاکيزه، برای پاکان، سرانجام مسابقه های آن روشن و بی پايان، مسابقه دهندگان آن پيشی گيرنده و چابک سوارند. برنامه اين مسابقه تصديق کردن به حق، راهنمايان آن اعمال صالح، پايان آن مرگ، ميدان مسابقه دنيا، مرکز گِرد آمدن مسابقه دهندگان قيامت، و جايزه آن بهشت است.
2⃣دعا برای پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم)
♦️ "تا آن که خداوند با دست پيامبر(صلی الله علیه و آله) شعله ای از نور برای طالبان آن برافروخت، و بر سر راه گمشدگان چراغی پرفروغ قرار داد. خداوندا! پيامبر(صلی الله علیه و آله)، امين و مورد اطمينان و گواهِ روز قيامت است، نعمتی است که برانگيخته و رحمتی است که به حق فرستاده ای. خداوندا! بهره فراوانی از عدل خود به او اختصاص ده، و از احسان و کرم خود فراوان به او ببخش. خدايا! بنای دين او را از آنچه ديگران برآورده اند، عالی تر قرار ده. او را بر سر خان کرمت گرامی تر دار، و بر شرافت مقام او در نزد خود بيفزا، و وسيله تقرّب خويش را به او عنايت فرما، و بلندی مقام و فضيلت او را بی مانند گردان، و ما را از ياران او محشور فرما، چنان که نه زيانکار باشيم و نه پشيمان، نه دور از راه حق باشيم و نه شکننده پيمان، نه گمراه باشيم و نه گمراه کننده بندگان، نه فريب هوای نفس خوريم و نه وسوسه شيطان.
می گويم: اين کلمات در خطبه 72 نيز وجود داشت، امّا بدان جهت که اضافات مفيدی داشت در اينجا نيز آورده ايم."
3⃣ره آورد بعثت پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم)
♦️مردم! از سر نعمت بعثت پيامبر(صلی الله علیه و آله) و لطف خداوند بزرگ به مقامی رسيده ايد که حتّی کنيزان شما را گرامی می دارند، و به همسايگان شما محبّت می کنند. کسانی برای شما احترام قائلند که شما از آنها برتری نداشته و بر آنها حقّی نداريد؛ کسانی از شما می ترسند که نه ترس از حکومت شما دارند و نه شما بر آنها حکومتی داريد.
4⃣علل سقوط و سير ارتجاعی امت
♦️با آن همه بزرگواری و کرامت، هم اکنون می نگريد که قوانين و پيمان های الهی شکسته شده امّا خشم نمی گيريد، در حالی که اگر پيمان پدرانتان نقض می شد ناراحت می شديد. شما مردمی بوديد که دستورات الهی ابتدا به دست شما می رسيد و از شما به ديگران ابلاغ می شد و آثار آن باز به شما برمی گشت، امّا امروز جايگاه خود را به ستمگران واگذارديد، و زمام امور خود را به دست بيگانگان سپرديد، و امور الهی را به آنان تسليم کرديد! آنهايی که به شبهات عمل می کنند، و در شهوات غوطه ورند (بنی اميّه). به خدا سوگند! اگر دشمنان، شما را در زير ستارگان آسمان بپراکنند، باز خداوند شما را برای انتقام گرفتن از ستمگران، گِردِ هم می آورد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه106
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🌿🌹﷽🌹🌿🎇🎇🎇
📜 خطبه ۱۰۷
📣( دربرخی از روزهای صفين، در سال ٣٧ هجری، برای تشکر و تقویت روحیه سربازانش ایرادش فرمود. )
🔹وصف نبرد ياران در صفين
♦️از جای کنده شدن و فرار شما را از صف ها ديدم، فرومايگان گمنام، و بيابان نشينانی از شام، شما را پَس می راندند، در حالی که شما از بزرگان و سرشناسان عرب و از سران شرف می باشيد، برازندگی چشمگيری داريد و قلّه های سرفراز و بلند قامتيد. سرانجام سوزش سينه ام با مقاومت و حملات دلاورانه شما، تسکين يافت، که ديدم شاميان را هزيمت داديد و صَف های آنان را در هم شکستيد، و آنان را از لشکرگاه خود رانديد، آن گونه که آنها شما را کنار زدند. می ديدم با نيزه ها آنان را کوفتيد و با تيرها، آنها را هدف قرار داديد، که فراريان و کشتگان دشمن روی هم ريختند، و بر دوش هم سوار می شدند، چونان شتران تشنه ای که از آبشخورشان برانند و به هر سو گريزان باشند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه107
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🌿🌹﷽🌹🌿🎇🎇🎇
📜 خطبه ۱۱۲
📣 ( در این خطبه درباره فرشته مرگ و کیفیت گرفتن ارواح، سخن ایراد فرمود.)
🔹عجز انسان از درك فرشتگان، (فرشته مرگ)
♦️آيا هنگامی که فرشته مرگ به خانه ای درآمد، از آمدن او آگاه می شوی؟ آيا هنگامی که يکی را قبض روح می کند او را می بينی؟ بچّه را چگونه در شکم مادر می ميراند؟ آيا از راه يکی از اندام های مادر وارد می شود؟ يا روح به اجازه خداوند، به سوی او می آيد؟ يا همراهِ کودک در شکمِ مادر به سر می برد؟ آن کس که آفريده ای چون خود را نتواند وصف کند، چگونه می تواند خدای خويش را وصف نمايد؟.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه112
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🌿🌹﷽🌹🌿🎇🎇🎇
📜خطبه ۱۱۳
📣در نكوهش دنيا
1⃣ پرهيز دادن از دنياپرستی
♦️شما را از دنياپرستی می ترسانم، زيرا منزل گاهی است برای کوچ کردن، نه منزلی برای هميشه ماندن. دنيا خود را با غرور زينت داده و با زينت و زيبايی می فريبد. خانه ای است که نزد خداوند بی مقدار است؛ زيرا که حلال آن با حرام، و خوبی آن با بدی، و زندگی در آن با مرگ، و شيرينی آن با تلخی ها در آميخته است. خداوند آن را برای دوستانش انتخاب نکرد و در بخشيدن آن به دشمنانش دريغ نفرمود. خير دنيا اندک، و شرّ آن آماده، و فراهم آمده اش پراکنده، و ملک آن غارت شده، و آبادانی آن رو به ويرانی نهاده است. چه ارزشی دارد، خانه ای که پايه های آن در حال فروريختن و عمر آن چون زاد و توشه پايان می پذيرد؟ و چه لذّتی دارد زندگانی که چونان مدّت سفر به آخر می رسد؟.
2⃣ روش برخورد با دنيا
♦️مردم! آنچه را خدا واجب کرده، جزو خواسته های خود بدانيد، و در پرداختن حقوق الهی از او ياری طلبيد، و پيش از آن که مرگ شما را بخواند، گوش به دعوت او دهيد. همانا زاهدان در دنيا، اگر چه خندان باشند، قلبشان می گريد و اگر چه شادمان باشند، اندوه آنان شديد است و اگر چه برای نعمت های فراوان مورد غبطه ديگران قرار گيرند، امّا با نفس خود در دشمنی بسياری قرار دارند.
3⃣ نكوهش از غفلت زدگان
♦️ ياد مرگ از دل های شما رفته، و آرزوهای فريبنده جای آن را گرفته است. و دنيا بيش از آخرت شما را تصاحب کرده و متاع زودرس دنيا، بيش از متاع جاويدان آخرت در شما نفوذ کرده است، و دنيازدگی، قيامت را از يادتان برده است. همانا شما برادران دينی يکديگريد؛ چيزی جز درون پليد، و نيّت زشت، شما را از هم جدا نساخته است. نه يکديگر را ياری می دهيد، نه خيرخواه يکديگريد و نه چيزی به يکديگر می بخشيد و نه به يکديگر دوستی می کنيد. شما را چه شده است که با به دست آوردن متاعی اندک از دنيا شادمان می گرديد! و از متاع بسيار آخرت، که از دست می دهيد، اندوهناک نمی شويد!. امّا با از دست دادن چيزی اندک از دنيا مضطرب شده که آثار پريشانی در چهره ها آشکار می گردد و بی تابی می کنيد، گويا اين دنيا محلّ زندگی جاودان شما و وسايل آن برای هميشه از آن شماست. چيزی شما را از عيب جويی برادر دينی باز نمی دارد، جز آن که می ترسيد مانند آن عيب را در شما به رُخِتان کشند. در بی اعتنايی به آخرت و دوستی دنيا يکدل شده ايد، و هر يک از شما دين را تنها بر سر زبان می آوريد، و از اين کار خشنوديد همانند کارگری که کارش را به پايان رسانده و خشنودی مولای خود را فراهم کرده است.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه113
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📜 خطبه ۱۲۰
🔹یادآوری ویژگیهای اهل بیت علیهم السلام و اندرز یاران
♦️به خدا سوگند! تبليغ رسالت ها، وفای به پيمان ها، و تفسير اوامر و هشدارهای الهی به من آموزش داده شده، درهای دانش و روشنايی امور انسان ها نزد ما اهل بيت پيامبر است. آگاه باشيد که قوانين دين يکی و راه های آن آسان و راست است، کسی که از آن برود به قافله و سر منزل رسد، و غنيمت برد، و هر کس که از آن راه نرود گمراه شده پشيمان گردد. مردم! برای آن روز که زاد و توشه ذخيره می کنند، و اسرار آدميان فاش می گردد، عمل کنيد. کسی که از خرد خويش بهره مند نگردد، برای پندگرفتن از عقل و فکر ديگران عاجزتر است، چرا که آن غايب برای کمک کردن، از عقل حاضر او ناتوان تر است. از آتشی بپرهيزيد که حرارتش شديد، و عمق آن ناپيدا، و زيور آن غل و زنجير، آشاميدنی آن زردآب و چرک جوشان است. آگاه باشيد! نام نيکی که خدا برای کسی ميان مردم قرار دهد، بهتر از مالی است که برای ديگران باقی می گذارد که او را ستايش نمی کنند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه120
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜