خطبه 193 (متقین) بخش دوازدهم.mp3
13.42M
▶️ خطبه ۱۹۳ (متقین) بخش دوازدهم
🎙 حجة الاسلام محمد کاظمی نیا
🌐 لینک مستقیم
#خطبه_۱۹۳
🆔 @nahjolbalagheh_media
و ذکرهم بایام الله.mp3
1.8M
🎙#پادکست صوتی
🔸مبانی انقلاب در نهج البلاغه
#ایام_الله
#جشن_انقلاب
#نهج_البلاغه
#محمد_کاظمینیا
با ما همراه باشید:↙️
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
https://eitaa.com/joinchat/2066481246Cb13f0be69d
جمهوری اسلامی ایران حرم است/
امروز مدافع حرم باید شد
محمد کاظمی نیا
با ما همراه باشید:↙️
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
https://eitaa.com/joinchat/2066481246Cb13f0be69d
خطبه۱۹۵نهجالبلاغه:
لَا يَثْــلِمُهُ الْعَـــــــطَاءُ
خــداوند کسـی است
که بخشــش و عطا از
داراییاش کم نمیکند.
اینجاکهباشیدبیشترنهجالبلاغهمیخوانیذ:
https://eitaa.com/joinchat/2066481246Cb13f0be69d
#منبر_مکتوب منبر مکتوب
#شهادت_امام_کاظم
#ادخال_سرور
بسم الله الرحمن الرحیم.
ضمن عرض تسلیت شهادت امام هفتم، هدیه محضر مبارک امام کاظم صلواتی عنایت بفرمایید.
یکی از راه های شناخت ائمه هدی علیهم صلوات الله توجه به زیارتنامه ها و صلوات های خاصه ای است که در مورد آنان به دست ما رسیده است.
مرحوم شیخ عباس قمی در بخشی از مفاتیح الجنان " صلوات خاصه بر حجج طاهره" را گرد آوری کرده است که انصافا یک دور شناخت و معرفت نسبت به اهل بیت هست.
در بخشی از صلوات خاصه امام کاظم میخوانیم:
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَأَهْلِ بَيْتِهِ، وَصَلِّ عَلَىٰ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ وَصِيِّ الْأَبْرارِ، وَ إِمامِ الْأَخْيارِ، وَعَيْبَةِ الْأَنْوارِ، وَوارِثِ السَّكِينَةِ وَالْوَقارِ، وَالْحِكَمِ وَالْآثارِ، الَّذِي كانَ يُحْيِي اللَّيْلَ بِالسَّهَرِ إِلَى السَّحَرِ بِمُواصَلَةِ الاسْتِغْفارِ، حَلِيفِ السَّجْدَةِ الطَّوِيلَةِ، وَالدُمُوعِ الْغَزِيرَةِ، وَالْمُناجاةِ الْكَثِيرَةِ...
خدایا درود فرست بر محمّد و اهلبیتش و درود فرست بر موسی بن جعفر، جانشین نیکوکاران و پیشوای خوبان و خزانهی انوار و وارث آرامش و متانت و حکمتها و آثار، آنکه همواره شب را با بیداری تا سحر، با به هم پیوستن استغفار زنده میداشت، همپیمان سجدههای طولانی و اشکهای سرشار و راز و نیاز بسیار...
درس اولی که ما باید از زندگی اهل بیت بگیریم تمسک به سیره ی عملی آل الله است. وقتی اهل بیت اینگونه اهل عبادت و سحر خیزی و اشک و استغفار بودند ما نیز که شیعیان آن بزرگواران هستیم باید پیرو مکتب آنان باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/2066481246Cb13f0be69d
اما بحثی که امشب محضر شما عزیزان تقدیم میشود:
روایات زیادی از امام کاظم به دست ما رسیده که هر کدام دنیایی از معارف و حقایق هستند.
یکی از شیعیان امام کاظم گرفتار شده بود، حکومت ظالم وقت میخواست مالیات سنگینی از او بگیرد و او توان پرداخت چنین مالیاتی را نداشت. در همین ایام به او خبر میدهند که فرماندار و متولی امور شهر عوض شده و او ارادتی به اهل بیت دارد.
این شخص میترسد که مبادا این حرف درست نباشد و او با اظهار کردن تشیع دچار مشکلات بیشتری شود.
تصمیم میگیرد عازم حج شود و در ضمن به دیدار حضرت موسی بن جعفر نائل شده و راهکاری از حضرت بگیرد.
این شخص میگوید عازم حج شدم : حَجَجْتُ وَ لَقِیتُ مَوْلَایَ الصَّابِرَ یَعْنِی مُوسَی بْنَ جَعْفَرٍ علیهما السلام فَشَکَوْتُ حَالِی إِلَیْهِ (خدمت حضرت رسیدم و مشکلم را برای حضرت شرح دادم)
امام کاظم دست به قلم میشوند و نامه ای مینویسند:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ اعْلَمْ أَنَّ لِلَّهِ تَحْتَ عَرْشِهِ ظِلًّا لَا یَسْکُنُهُ إِلَّا مَنْ أَسْدَی إِلَی أَخِیهِ مَعْرُوفاً أَوْ نَفَّسَ عَنْهُ کُرْبَهً أَوْ أَدْخَلَ عَلَی قَلْبِهِ سُرُوراً وَ هَذَا أَخُوکَ وَ السَّلَامُ
(بدان که خداوند در زیر عرش خود سایبانی دارد که در زیر آن سایبان قرار نمیگیرد مگر کسی که نسبت به برادر دینی خود خوبی کند، یا غمی از دل او بردارد، یا او را شادمان کند. آورنده این نامه نیز برادر دینی تو است. و السلام.)
این شخص همراه با نامه به شهر خود بر میگردد و خودش را به فرماندار میرساند.
به خادم فرماندار میگوید من از جانب حضرت صابر آمده ام (شیعیان اسم امام کاظم را به صورت رمزی صابر میگفتند).
فرماندار با پای برهنه خودش را به این شخص میرساند او را در آغوش میگیرد و میبوسد. از محبوبش امام کاظم خبر میگیرد و دستخط مبارک حضرت را به چشم میگذارد.
فرماندار این شخص را به خانه میبرد و دستور میدهد تمام اموالش را بیاورند، دینار و درهم ها را به طور مساوی تقسیم میکند، ملک و زمین دیگر اموالش را حساب میکند و نصف قیمت همه آنها را به این شخص میدهد و مرتب میگوید راضی هستی؟ در پایان هم مشکل مالیاتش را حل میکند که دیگر کسی برای او زحمتی ایجاد نکند.
این شخص از شدت خوشحالی نمیداند چه بگوید، با خودش عهد میکند سال بعد به حج مشرف شود و برای فرماندار دعا کند و ضمنا شرح ماوقع را خدمت امام کاظم عرض نماید.
https://eitaa.com/joinchat/2066481246Cb13f0be69d
سال بعد به حج مشرف میشود و خدمت امام کاظم میرسد، ماجرا را با شور و سرور خاصی تعریف میکند. امام کاظم غرق در نشاط و سرور میشوند. عرض میکند آقا شما هم خوشحال شدید؟ فرمود:
إِی وَ اللَّهِ لَقَدْ سَرَّنِی وَ سَرَّ أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ وَ اللَّهِ لَقَدْ سَرَّ جَدِّی رَسُولَ اللَّهِ صلی الله علیه و آله وَ لَقَدْ سَرَّ اللَّهَ تَعَالَی
آری به خدا، او مرا شادمان کرده است و امیرالمؤمنین علیه السّلام را نیز شادمان نموده است، به خدا قسم جدم رسول الله صلّی اللَّه علیه و آله را نیز مسرور نموده و خدا را هم مسرور کرده است.
(نکته: روایت دیگری با مضمونی مشابه در مورد امام صادق و یکی از شیعیان نیز در منابع روایی وارد شده است:كافي ج2، ص: 191)
سرتاسر روایت بالا قابل تامل است، اینجا تنها به دو نکته اشاره ای کوتاه میکنیم:
1_شیعیان باید در همه مشکلات و گرفتاری ها متوسل به امام شوند که بلاشک ائمه مشکل گشای عالم اند.
مگر نه اینکه خدای متعال به جناب موسی فرمود: يَا مُوسَى سَلْنِي كُلَّمَا تَحْتَاجُ إِلَيْهِ حَتَّى عَلَفَ شَاتِكَ وَ مِلْحَ عَجِينِك (ای موسی به هر چه احتیاج داشتی از من بخواه حتی علوفه گوسفندان و نمک غذایت را)
اهل بیت هم نماینده خدای متعال و واسطه فیض بر خلق هستند. اگر ما شیعیان در مشکلات به ائمه متوسل شویم خیلی از مشکلاتمان حل میشود.
2_مواسات و ایجاد سرور در قلب دیگران موجب شادی قلب امام است.
چگونه رفع مشکل برادر دینی، امام عصر را خوشحال نکند در حالی که در روایت داریم شیعیان از ما هستند:
شِيعَتَنَا يَنْصُرُونَنَا وَ يَفْرَحُونَ بِفَرَحِنَا وَ يَحْزَنُونَ بِحُزْنِنَا وَ يَبْذُلُونَ أَمْوَالَهُمْ وَ أَنْفُسَهُمْ فِينَا أُولَئِكَ مِنَّا وَ إِلَيْنَا (شیعیان یاری میدهند ما را، از خوشحالی ما خوشحال و از غم ما ناراحت هستند، اموال و جانهایشان را در راه ما بذل میکنند . شیعیان از ما هستند و سرانجام به ما ملحق میشوند).
امام که اهل تعارف نیست، فقط حقایق را به ما میگویند و بس. وجود نازنین امام کاظم میفرماید:
مَا مِنْ أَحَدٍ مِنْ شِيعَتِنَا يَمْرَضُ إِلَّا مَرِضْنَا لِمَرَضِهِ وَ لَا اغْتَمَّ إِلَّا اغْتَمَمْنَا لِغَمِّهِ وَ لَا يَفْرَحُ إِلَّا فَرِحْنَا لِفَرَحِهِ وَ لَا يَغِيبُ عَنَّا أَحَدٌ مِنْ شِيعَتِنَا أَيْنَ كَانَ فِي شَرْقِ الْأَرْضِ أَوْ غَرْبِهَا.
هیچ یک از شیعیان ما نیست که بیمار شود مگر اینکه ما نیز با بیماری او بیمار می شویم و غمگین نمی شود مگر اینکه با غم او اندوهگین می شویم و شاد نمی شود مگر اینکه با شادی او شاد می شویم و حال هیچ کدام از شیعیان ما در شرق یا غرب جهان از چشم ما پنهان نیست.
https://eitaa.com/joinchat/2066481246Cb13f0be69d
مرحوم کلینی در کافی شریف بابی دارد تحت عنوان: بَابُ إِدْخَالِ السُّرُورِ عَلَى الْمُؤْمِنِين، در آنجا روایات فراوانی در باب شاد کردن دل مومنین ذکر میکند.
_پیغمبر اکرم فرمود: مَنْ سَرَّ مُؤْمِناً فَقَدْ سَرَّنِي وَ مَنْ سَرَّنِي فَقَدْ سَرَّ اللَّهَ.(هر کس مومنی را شاد کند مرا شاد کرده و هر که مرا شاد کند خدا را شاد رده است)
_امام صادق میفرماید: لَا يَرَى أَحَدُكُم إِذَا أَدخَلَ عَلَى مُؤمِنٍ سُرُوراً أَنَّهُ عَلَيهِ أَدخَلَهُ فَقَط بَل وَ اللَّهِ عَلَينَا بَل وَ اللَّهِ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه و آله و سلم.
(كسى از شما گمان و خيال نكند اگر مؤمنى را خوشحال كرد تنها او را خوشحال كرده است. قسم به خدا علاوه بر ما اهل بيت؛ پيامبر اسلام را هم شاد و مسرور نموده است.)
ادخال سرور یک موضوع گسترده است که مصادیق فراوانی را در بر میگیرد؛ امام باقر میفرمایند: تَبَسُّمُ الرَّجُلِ فِي وَجْهِ أَخِيهِ حَسَنَةٌ وَ صَرْفُ الْقَذَى عَنْهُ حَسَنَةٌ وَ مَا عُبِدَ اللَّهُ بِشَيْءٍ أَحَبَّ إِلَى اللَّهِ مِنْ إِدْخَالِ السُّرُورِ عَلَى الْمُؤْمِنِ. (تبسم در چهره ی برادر مومن یا خار و خاشاکی را از چشم او در آوردن حسنه است، ادخال سرور است و هیچ عملی نزد خدا محبوب تر از همین ادخال سرور نیست)
ما وظیفه داریم در راه خوبی ها تلاش کنیم و در میدان نیکی ها با هم مسابقه دهیم، به تعبیر امام صادق علیه السلام: تَنَافَسُوا فِي الْمَعْرُوف (در کار خیر با هم مسابقه بدهید)
همه ما امشب به نیت این امام همام حسنه ای انجام دهیم و دل مومنی را شاد کنیم تا موجبات رضایت اهل بیت و پیغمبر اکرم را فراهم کنیم.
اما دو جمله ذکر مصیبت امام کاظم علیه السلام:
امام کاظم اینگونه بود که دستگیر همه دوستان و برادران بودند، از شادی دوستان خوشحال و مسرور میشدند و واسطه حل مشکلات مردم میشدند.
ولی کار به کجا رسید که صاحبِ کظم غیظ، امامِ صابر به خدای متعال عرض میکند:
سَيِّدِي نَجِّنِي مِنْ حَبْسِ هَارُونَ وَ خَلِّصْنِي مِنْ يَدِه (خدایا مرا از حبس هارون ملعون نجات بده و مرا از ظلم او آزاد کن.)
مگر در زندان چه به روز موسی بن جعفر آوردند، در صلوات خاصه امام کاظم میخوانیم:
الْمُعَذَّبِ فِي قَعْرِ السُّجُونِ وَظُلَمِ الْمَطَامِيرِ، ذِي السَّاقِ الْمَرْضُوضِ بِحَلَقِ الْقُيُودِ
در زندان تاریک آنقدر حضرت را آزار دادند که استخوان پای حضرت را مجروح کردند.
امام کاظم بعد از شهادت مورد تکریم شیعیان قرار گرفت، تشییع جنازه با شکوهی برای حضرت برگزار کردند ولی دلها بسوزد برای غریب کربلا حسین... سه روز این پیکر بی سر زیر آفتاب داغ کربلا...
الا لعنه الله علی القوم الظالمین.
خدایا بحق امام کاظم همه ما را جز شیعیان اهل بیت قرار بده.
ظهور امام زمان نزدیک بگردان.
رهبر انقلاب و خدمتگذاران صدیق به اسلام را در پناه امام عصر حفظ بفرما.
هدیه محضر امام و شهدا و حق داران صلوات
https://eitaa.com/joinchat/2066481246Cb13f0be69d