شرح و تفسير بايد آماده بود امام(عليه السلام) در اين عبارت بسيار كوتاه و پرمعنا از بىوفايى و كوتاهى عمر دنيا سخن مى گويد و مى فرمايد: «كوچ كردن (از دنيا) سريع است»; (الرَّحِيلُ وَشِيكٌ).
«رحيل» به معناى هرگونه كوچ كردن است ولى در اينجا با قرائن حاليه به كوچ كردن از دنياى زودگذر اشاره دارد.
اين واژه گاه به معناى اسم مصدر آمده است; مانند كلام بالا و گاه معناى صفت مشبهه را مى رساند; مثلاً شترى را به عنوان رحيل توصيف مى كنند يعنى شتابنده و «وشيك» از ماده «وشك» (بر وزن اشك) به معناى سرعت گرفتن در سير است.
بعضى از شارحان گفته اند «وشيك» آن است كه سرعتش بسيار شديد و عجيب باشد.
از مسائلى كه همه مى دانند و غالباً از آن غافلند كوتاهى عمر دنياست; گويى تا چشم بر هم زنى كودكان جوان و جوانان پير و پيران از صحنه خارج مى شوند.
بارها افرادى را ديده ايم كه گرد و غبار پيرى بر رخسار آنها نشسته و ضعف سراسر وجودشان را فراگرفته و با قدى خميده عصا زنان به زحمت راه مى روند مى گوييم: عجب ديروز جوان شاداب و راست قامت و قوى پنجه اى بود چه زود پير شد.
تازه اين در صورتى است كه رحيل در زمانى پيرى فرا رسد وگرنه بسيارند كسانى كه در كودكى يا جوانى بر اثر حوادث مختلفى چشم از دنيا مى پوشند.
نه تنها انسان ها به سرعت از اين جهان كوچ مى كنند، قدرت ها و سلطنت ها و حكومت ها هم بسيار زود زوال مى پذيرند.
ابن ابى الحديد تشبيهى براى دنيا از بعضى از حكما نقل كرده مى گويد: پيش از آنكه به دنيا بياييم عدمى بوده است مستمر و بعد از كوچ كردن ما از اين دنيا باز به ظاهر عدمى است مستمر و عمر ما در اين ميان مانند برقى است كه در يك شب ظلمانى در بيابانى تاريك از ابرى مى جهد و بى درنگ خاموش مى شود.
از آن مهم تر تشبيهاتى است كه قرآن مجيد براى زندگى دنيا كرده است و مى گويد: «(وَاضْرِبْ لَهُمْ مَثَلَ الْحَياةِ الدُّنْيا كَماء أَنْزَلْناهُ مِنَ السَّماءِ فَاخْتَلَطَ بِهِ نَباتُ الاَْرْضِ فَأَصْبَحَ هَشيماً تَذْرُوهُ الرِّياحُ وَكانَ اللَّهُ عَلى كُلِّ شَيْء مُقْتَدِراً); (اى پيامبر!) زندگى دنيا را براى آنان به آبى تشبيه كن كه از آسمان فرو مى فرستيم; و به وسيله آن، گياهان زمين (سرسبز مى شود و) در هم فرو مى رود; امّا بعد از مدتى مى خشكد; به گونه اى كه بادها آن را به هر سو پراكنده مى كند; و خداوند بر همه چيز تواناست!».
در آيه ديگرى از قرآن مجيد مى خوانيم كه روز قيامت از گنهكاران سؤال مى شود چند سال در روى زمين توقف كرديد؟ در پاسخ مى گويند تنها به اندازه يك روز يا بخشى از روز.
از آنهايى سؤال كنيد كه توان شمردن ايام را دارند (قالَ كَمْ لَبِثْتُمْ فِي الأَرْضِ عَدَدَ سِنِينَ * قالُوا لَبِثْنا يَوْماً أَوْ بَعْضَ يَوْم فَسْئَلِ الْعادِّينَ).
بار ديگر به آنها گفته مى شود: «(خداوند) مى فرمايد: (آرى) شما مقدار كمى توقف كرديد اگر مى دانستيد آيا گمان كرديد شما را بيهوده آفريديم و به سوى ما بازگردانده نمى شويد؟»; (قالَ إِنْ لَبِثْتُمْ إِلاَّ قَلِيلاً لَوْ أَنَّكُمْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ * أَفَحَسِبْتُمْ أَنَّما خَلَقْناكُمْ عَبَثاً وَ أَنَّكُمْ إِلَيْنا لا تُرْجَعُون).
در احاديث اسلامى نيز درباره كوتاهى عمر دنيا تعبيرات و تشبيهات بيداركننده اى آمده است.
از جمله در حديثى از رسول خدا(صلى الله عليه وآله)مى خوانيم: «الدُّنْيا ساعَةٌ فَاجْعَلُوها طاعة; دنيا ساعتى بيش نيست اين ساعت را در مسير اطاعت خدا قرار دهيد».
در حديث ديگرى از امام زين العابدين على بن الحسين(عليهما السلام) مى خوانيم: «إِنَّ جَميعَ ما طَلَعَتْ عَلَيْهِ الشَّمْسُ في مَشارِقِ الاْرْضِ وَمغارِبِها بَحْرِها وَبَرِّها وَسَهْلِها وَجَبَلِها عِنْدَ وَلِىٍّ مِنْ أوْلِياءِ اللهِ وَأهْلِ الْمَعْرِفَةِ بِحَقِّ اللهِ كَفِىْءِ الظِّلالِ; تمام آنچه در شرق و غرب جهان، درياها و صحراها، دشت ها و كوه ها آفتاب بر آن مى تابد در نزد اولياء الله و عارفان به حق خدا همچون بازگشت سايه هاست».
همان گونه كه سايه هايى كه به سوى غروب مى رود به سرعت برچيده مى شوند، عمر دنيا نيز چنين است.
در كتاب تنبيه الخواطر آمده است كه حسن بن على(عليه السلام) بسيار به اين شعر شاعر تمثل مى جست: يا أهْلَ لَذّاتِ دُنْيا لا بَقاءَ لَها *** اِنَّ اغْتِراراً بِظِلّ زائِل حُمُقٌ اى اهل لذت هاى دنيايى كه بقايى ندارد مغرور شدن به سايه اى كه به زودى زوال مى پذيرد احمقانه است.
حافظ نيز در اين زمينه مى گويد: مرا در منزل جانان چه جاى امن چون هر دم *** جرس فرياد مى دارد كه بربنديد محمل ها اين سخن را با كلامى از نوح پيغمبر با آن عمر طولانى عجيب پايان مى دهيم كه فرمود: «وَجَدْتُ الدُّنْيا كَبَيْت لَهُ بابانِ دَخَلْتُ مِنْ أحَدِهِما وَخَرَجْتُ مِنَ الاْخَرِ».
دنيا را همچون خانه اى يافتم كه از يك در وارد شدم و از در ديگر خارج!
هدایت شده از نجم الدین
#ذکر_شریف_سکوت
🔸ای عزیزم، این نکته ٣٢٠ ، از کتابم هزار و یک نکته را جداً حلقه گوش خود قرار بده ، و آن این که:
🔸"یکی از اهل ولاء که با هم موالات داشتیم در مراقبتی به لقاء من رآنی فی المنام فقد رآنی فان الشیطان لا یتمثل بی تشرف حاصل کرده است، از آن جناب صلی الله علیه و آله ذکر خواست.
🔹حضرت فرمود من به شما ذکر سکوت می دهم. "
🔸تجلیات الهی بر دل هر سالکی که برای خویشتن شناسی چند صباحی را به خود پرداخته و از اغیار چشم بسته است وارد خواهد آمد.
🔹اگرچه شکل و شمایل آن برای هر فردی به صورت خاصی است ،
🔸اعنی هر فرد بر اساس هر حالات و ویژگیهای منحصر به فرد خود ، به صورتی خاص حقایق را اصطیاد می کند، اگرچه صورت دستورالعمل برای همه یکسان بوده باشد.
📔شرح مراتب طهارت
🌿استادصمدی آملی حفظه الله
@samad10001
هدایت شده از جوان حزب اللهی
امروز آینده منطقه و جهان در مذاکرات تهران به محوریت ایران تعیین میشود
🆔👇👇👇
@javane_hezbollahi
هدایت شده از pedarefetneh | پدر فتنه
🌀آموزش دو ورزش
پیامبر اکرم (ص) می فرمایند:
شنا و تيراندازى را به فرزندانتان بياموزيد.
📚الكافى| ج6|ص47
#خانواده
#تربیت_فرزند
#ورزش_کردن
@pedarefetneh
@pedarefetneh
هدایت شده از تبلیغات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴🎥آیت الله رئیسی:
یقین دارم از خود امام رضا(ع) سیلی خواهند خورد..
✍تهمت زدند،تخریب کردند،آیت الله قتل عام گفتند...
چوب_خداصدا_نداره،امابخوره بد صدادار میشه...
@pedarefetneh
http://eitaa.com/joinchat/3253993472C49609b6f21
هدایت شده از pedarefetneh | پدر فتنه
⭕️دکتر رئیسی :از خود امام رضا (علیه السلام) سیلی خواهند خورد....
@pedarefetneh
#بیشتر_بخوانید 👇 👇 👇
http://eitaa.com/joinchat/3253993472C49609b6f21
#گشایش_ابواب_رزق
🌸✨✍🏻هرمؤمنے بعد از فرایض
و هنگام خواب بہ خواندن این آیہ
مداومت نماید فقر ازاو زایل شود
و ابواب رزق بر او مفتوح گردد
و مالش زیادگردد✨
🆔https://eitaa.com/nahjolbalaghehvazendegi
هدایت شده از کانون
▪️ ذکر صالحین ▪️
👌خیلی جالبه خوندنش روازدست ندید
چرا حرم ها #کبوتر دارند نه کلاغ ؟
از نظر طب سنتی، هر مکانی دارای طبع و مزاج خاص خود است. بعضی مکانها مانند غسالخانه هاو قبرستانها دارای طبع سرد و خشک (سودایی) هستند.
سالن های ورزشی ؛مراکز تحقیقاتی به دلیل هیجان بالا دارای طبع گرم وخشک هستند.
اما مکانهایی وجود دارند که دارای طبع گرم وتر هستند یعنی خونسازند.
نشستن کنار رودخانه سودای مغز را ازبین می برد در واقع می تواند آرامبخش بوده وافسردگی ها را ازبین ببرد اما نشستن در کنار دریا سودازا و نیز ایجادکننده افسردگیهاست.
حتی توصیه می شود افرادی که مشکلات روحی روانی شدیدی دارند از نشستن کنار دریا آن هم به هنگام غروب آفتاب با لباس بنفش و یا یاسی خودداری کنند چون زمینه خودکشی را برای خود فراهم می آورند.
ازجمله مکان های خونساز می توان حرم اهل بیت(علیهم السلام) رانام برد. گرمای معنوی این مکان ها آنقدر بالاست که هرفرد با هرطبع و مزاجی را درمان خواهدکرد.
جالب است که هیچ کلاغی در حرم ها دیده نمی شود و بیشترفضای صحن و حیاطها را کبوترها پر کرده اند. چون کبوترپرنده ای گرم مزاج است به
همین خاطر عاشق گرمای معنوی امام و امامزاده هاست!
(((اماکلاغها بدلیل سرد مزاج بودنشان تاب وتحمل گرمای این مکانهارا ندارند!!!)))
حالا میفهمم اگه بقیع زائر نداره😭😭
اماخیلی کبوتر داره😭😭😭
@shomarshmakuszohur
🌸🍃 امام حسین(ع) فرمودند:
🌺🍃 پنج چیز است که اگر در انسان نباشد، در او بهره زیادی نخواهد بود:
🌼🍃 عقل
🌷🍃 دین
💐🍃 ادب
🌺🍃 حیا
🌸🍃 خوش اخلاقی
🌹✨ حسین یارتان، انشاالله
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃
🌹 «اَللَّهُمَّ اِنِّی اَسئَلُکَ بِفاطِمَةَ وَ اَبیهَا وَ بَعلِهَا وَ بَنیهَا عَجِّل فِی فَرَجِ صاحِبَ الزَّمان» 🌹
هدایت شده از روشنگری
✖️روزنامه ایندیپندت #انگلیس در مقالهای، بهترین راه جلوگیری از انتشار افراطگرایی (شما بخوان #اسلام) در جهان را آموزش #سکس (باز شما بخوان ترویج #فحشا) به دختران مسلمان دانست!!
🆘 @Roshangari_ir