نهج البلاغه
Amir al-Mu'minin, peace be upon him, said : What a difference there is
between two kinds of actions : an act whose pleasure passes away its " ill " consequence remains, and the act whose hardship passes away but its reward
stays
شرح و تفسير فرق ميان اين دو كار امام(عليه السلام) در اين كلام نورانى اشاره به تفاوت اعمال خيرى كه مورد رضاى خداست و لذات و هوسرانى هاى ناپايدار دنيا كرده مى فرمايد: «اين دو عمل چقدر با هم متفاوتند: عملى كه لذتش مى رود و عواقب سوء آن باقى مى ماند و عملى كه زحمتش مى رود و اجر و پاداشش باقى است»; (شَتَّانَ مَا بَيْنَ عَمَلَيْنِ عَمَل تَذْهَبُ لَذَّتُهُ وَتَبْقَى تَبِعَتُهُ وَعَمَل تَذْهَبُ مَؤُونَتُهُ وَيَبْقَى أَجْرُهُ).
در ميان كارهاى نيك و بد و اعمال حسنه و سيئه ـ با اين كه هر كدام جنبه مثبت و منفى دارند ـ اين تفاوت آشكار ديده مى شود; اعمال گناه آلود داراى لذتى موقتى و ناپايدار است كه به زودى زايل مى گردد ولى عواقب بد آن هم در دنيا و هم در آخرت دامان انسان را مى گيرد.
مثلاً انسانى براى برخوردارى از لذتى آنى به شراب پناه مى برد.
ممكن است اين ماده مخدر ساعتى او را از غم و اندوه تهى كند و در نشئه اى لذت بخش فرو برد; اما به زودى پايان مى يابد و آثار سوء آن در تمام اعضاى بدن او تدريجاً ظاهر مى شود و در آخرت نيز از شراب طهور بهشتى و نوشيدن آب كوثر محروم مى گردد.
ولى به عكس، انسانى كه به سراغ بندگى خدا مى رود و در ميدان جهاد با نفس و جهاد با دشمن حاضر مى شود، هر چند با مشكلاتى روبرو مى گردد; اما اين مشكلات تدريحا از بين مى رود و اجر و پاداش دنيوى و اخروى آن باقى مى ماند.
اين همان چيزى است كه قرآن به آن اشاره كرده مى فرمايد: «(مَا عِنْدَكُمْ يَنفَدُ وَمَا عِنْدَ اللهِ بَاق); آنچه نزد شماست از ميان مى رود، و آنچه نزد خداست باقى مى ماند».
هوس رانى و شهوت رانى همچون كف هاى روى آب است كه «(فَيَذْهَبُ جُفَاءً); سرانجام كف ها به بيرون پرتاب مى شوند» و اعمال نيك همچون آب زلال كه به مصداق «(وَأَمَّا مَا يَنفَعُ النَّاسَ فَيَمْكُثُ فِى الاَْرْضِ); ولى آنچه به مردم سود مى رساند (= آب يا فلزّ خاص) در زمين مى ماند» باقى و برقرار خواهد بود.
در خطبه ۱۷۶ نيز اين جمله را خوانديم كه امام از رسول خدا(صلى الله عليه وآله)نقل مى كند: «إنَّ الْجَنَّةَ حُفَّتْ بِالْمَكارِهِ وَإِنَّ النّارَ حُفَّتْ بِالشَّهَواتِ; بهشت در ميان ناراحتى ها احاطه شده و دوزخ در ميان شهوات».
⚡ لوح | غفلت از یک تجربه؟
🔻حضرت آیتالله خامنهای: «از تجربههای ما در برجام این است که آمریکا پابند به تعهّدات خودش نیست و به راحتی معاهده را نقض میکند. تجربه دیگر ما، همراهیِ اروپا با آمریکا در مهمترین موارد است... اروپا باید فروش کامل نفت ایران را تضمین کند؛ آنها بایستی بهقدری که جمهوری اسلامی میخواهد خریداری بکنند... ما با این سه کشور اروپایی دعوا نداریم، امّا اعتماد نداریم
🌋الّلهُمَّ 🌟💐
🌋صَلّ🌟💐
🌋عَلْی 🌟💐
🌋مُحَمَّدٍ 🌟💐
🌋وَآلَ🌟💐
🌋مُحَمَّدٍ🌟💐
🌋وَعَجِّل🌟💐
🌋 فَرَجَهُم🌟💐
هدایت شده از فراجناحی
🔴 وقتی این افراد میشن نظریه پرداز و دلسوز کشور و مردم...❗️
#سلبریتی_بیسواد
#دستاویزکردن_فقرا
Join👇
http://eitaa.com/joinchat/2275475456Ce225c76dfe
❣فراجناحی کانال سیاسی، مذهبی و سبک زندگی👆
هدایت شده از فراجناحی
🔸اخطار: اگر خدایی ناکرده دولت از #بحران_ارزی کنونی به این نتیجه برسد که باید #مذاکره_موشکی کرد،بدانید همه این بازی ها یک توطئه بوده است!
"حجت الله عبدالملکی"
✅کانال فراجناحی
🆔 @farajenahi
✍ حیات خوکی ما بستر کازینویی حلال!! به نام #صداوسیما
❌ چطور میشود تاجرانی گرگمسلک، جنس با دلار ۴۲۰۰ تومانی وارد میکنند و با قیمت ۸ هزار تومان میفروشند❓ سیاسیونی برای بقاء خود در قدرت، به هر روشی تن در میدهند❓ رسانهها به هر شیوهی فریب و نیرنگ برای دیده شدن و جلب توجه مردم به تکاپو میافتند و...
🔸امام سجاد(ع) در تحلیل جامعه شناختی عمیق خود، جامعه را در ۶ طبقه چیدند:
1⃣ گرگها (تجار گرگ مسلک)
2⃣ شیرها (سیاسیونی که میخواهند همیشه غالب باشند)
3⃣ روباهها (مدعیان بیعمل دین)
4⃣ سگها (رسانهها)
5⃣ خوکها (که به هر فحشایی که دعوت شوند، اجابت میکنند.)
6⃣ برهها (مؤمنین)
📌 (کتاب شریف الخصال ج ۱ ص ۳۳۹ و ۳۳۸)
⭕️ #خوکها، اکثر افراد یک جامعه هستند که روحیات خنثی و بیتفاوتی دارند. زمانی که هشت میلیون نفر از مردم کشور ما در پی هیجان و شانس بردن جایزه، #بخت_آزمایی میکنند و به سود کمپانیهایی که از ماهیت آن هیچ اطلاعی ندارند، سواری میدهند، زنگ هشدار بازتولید #حیات_خوکی به صدا درآمده است!
☑️ وقتی اغلب افراد یک جامعه به زندگی خوکی تن در دهند، نه تنها هر آنچه #هوای_نفس خود میل دارد، متمایل به آن سو میشوند، بلکه داوطلبانه به #نفسانیات_دیگران نیز سر مینهند؛ در این زمان چهار طبقهی گرگها، شیرها، روباهها و سگها سبز میشوند و به جان طبقه ششم یعنی برهها (مؤمنین) میافتند، پشمشان را میچینند، گوشتشان را میخورند و استخوانشان را درمیشکنند.
✅ بازتولید افرادی با خوی حیوانات درنده، (گرگ، شیر، روباه، سگ) خون مردم را در شیشه میکند؛ پس به حیات خوکی تن در ندهیم!
#جامعه_شناسی_امام_سجاد (ع)
#جامعه_خوکی
🆔https://eitaa.com/nahjolbalaghehvazendegi
همیشه میدیدم که لباسهای آخرینمدل میپوشید و موهای رنگشده و خروسی و لباسهای پارهپاره و چسبان میپوشید؛ یک روز به او گفتم تو مگر نماز نمیخوانی؟
گفت: معلوم است که میخوانم، کافر که نیستم.
گفتم: مگر تو نماز نمیخوانی که: صراط الذین انعمت علیهم... (1): ما را به راه کسانی که نعمت دادهای هدایت نما؟
گفت: چرا ولی چه ربطی دارد؟
گفتم: این نوع لباسها، لباسهای مسلمان است یا کافران؟
گفت: معلوم است مال کشورهای کافر!
گفتم: به نظرت این راه، همان راه کسانی که خدا به آنها نعمت داده است؟
سکوت کرد و چیزی نگفت...
پینوشت:
1) سوره حمد، آیه 7
🆔https://eitaa.com/nahjolbalaghehvazendegi
💠قباله ای امیرالمؤمنین علیه السلام نوشت💠
شریح قاضی می گوید: خانه ای را به هشتاد دینار خریدم، به نام خود قباله کردم و گواهان بر آن گرفتم.
⚜خبرش به امیرالمؤمنین علیه السلام رسید، مرا احضار کرد و فرمود: ای شریح! شنیده ام خانه ای به هشتاد دینار خریده ای و بر آن قباله نوشته و چند نفر گواه گرفته ای!؟ گفتم: آری، درست است.
⚜امام علیه السلام نگاه خشمگین به من کرد و فرمود:
شریح از خدا بترس به زودی کسی (عزرائیل) به سوی تو خواهد آمد. نه به قباله ات نگاه می کند و نه به امضای آن گواهان اهمیت می دهد و تو را از آن خانه حیران و سرگردان خارج می کند و در گودال قبرت می گذارد.
🏵ای شریح! خوب تأمل کن! مبادا این خانه را از مال دیگران خریده باشی و بهای آن را از مال حرام پرداخته باشی؟ که در این صورت، در دنیا و آخرت خویشتن را بدبخت ساخته ای.
سپس فرمود:
ای شریح! آگاه باش! اگر وقت خرید خانه نزد من آمده بودی برای تو قباله ای می نوشتم، که به خرید این خانه حتی به یک درهم هم رغبت نمی کردی من این چنین قباله می نوشتم:
📜این خانه ای است که بنده خوار و ذلیل، از شخص مرده ای که آماده کوچ به عالم آخرت است، خریداری کرده که در سرای فریب (دنیا)، در محله فانی شوندگان و در کوچه هلاک شدگان قرار دارد، که دارای چهار حد است:
1⃣حد اول آن؛ به پیشامدهای ناگوار (آفات و بلاها) منتهی می شود.
2⃣و حد دوم؛ به مصیبتها (مرگ عزیزان و...) متصل است.
3⃣و حد سوم؛ به هوسهای نفسانی و آرزوهای تباه کننده اتصال دارد.
4⃣و حد چهارمش؛ شیطان گمراه کننده است و درب این خانه از حد چهارم باز می گردد.
این خانه را شخص فریفته آرزوها از کسی که پس از مدت کوتاهی می میرد به مبلغ خارج شدن از عزت قناعت و داخل شدن در پستی #دنیاپرستی خریده است.
👌آری نگاه انسانهای وارسته نسبت به زندگی پست همین است.
📗 #بحارالانوار، ج 33، ص 458
🆔https://eitaa.com/nahjolbalaghehvazendegi
هدایت شده از هابیلیان
پاسخی به مهمل بافی و اراجیف گویی های جدید مسعود شجاعی
✅ به هابیلیان بپیوندید👇
گپ👇
gap.im/Habiliyan
سروش👇
sapp.ir/Habiliyan
ایتا👇
eitaa.com/joinchat/1829830656C028c6f39b8