شرح و تفسير در ميان آزادى و اسارت امام(عليه السلام) در اين كلام حكيمانه به حقيقت دنيا اشاره كرده و كسانى را كه در دنيا هستند به اعتبار استفاده درست و نادرست به دو گروه تقسيم مى كند: نخست مى فرمايد: «دنيا سراى عبور است نه سراى اقامت»; (الدُّنْيَا دَارُ مَمَرّ لاَ دَارُ مَقَرّ).
اين تشبيه شبيه چيزى است كه امام سجاد(عليه السلام) از حضرت مسيح نقل كرده است كه مى گويد: «الدُّنْيا قَنْطَرَةٌ فَاعْبُرُوها وَلا تَعْمُرُوها; دنيا به منزله پلى است، از آن عبور كنيد و به فكر آباد كردن آن (و خانه ساختن بر آن) نباشيد».
شبيه اين تعبير در خطبه ۲۰۳ با بيان ديگرى آمده است، مى فرمايد: «أيُّهَا النّاسُ، إنَّمَا الدُّنْيا دارُ مَجاز، وَالاْخِرَةُ دارُ قَرار، فَخُذُوا مِنْ مَمَرِّكُمْ لِمَقَرِّكُمْ».
تعبيرى كه در آيه شريفه ۳۹ سوره «غافر» آمده (وَإِنَّ الاْخِرَةَ هِىَ دَارُ الْقَرَارِ) نيز از نظر مفهوم كلام اين پيام را به ما مى دهد كه دنيا دار قرار نيست بلكه فقط گذرگاهى است.
البته آنها كه دنيا را هدف مى بينند براى آنان قرارگاه است و آنان كه به عنوان وسيله اى به آن مى نگرند گذرگاه است.
سپس امام(عليه السلام) اشاره به اين دو گروه كرده مى فرمايد: «مردم در آن (دنيا) دو گونه اند: بعضى خود را فروختند و خويش را هلاك كردند و بعضى خود را خريدند و آزاد كردند»; (وَالنَّاسُ فِيهَا رَجُلاَنِ: رَجُلٌ بَاعَ فِيهَا نَفْسَهُ فَأَوْبَقَهَا، وَرَجُلٌ ابْتَاعَ نَفْسَهُ فَأَعْتَقَهَا).
جمله اوّل اشاره به كسانى است كه دنيا را «دار مقرّ» مى دانند و جمله دوم ناظر به كسانى است كه آن را «دار ممرّ» مى شمارند (به اصطلاح اين دو جمله نسبت به دو جمله پيشين از قبيل لف و نشر غير مرتب است).
تعبير به «بَاعَ فِيهَا نَفْسَهُ» اشاره به اين است كه تمام سرمايه وجود انسان عمر و حيات و زندگى اوست.
هنگامى كه آن را به متاع اندك دنيا و لذات و هوس هاى آلوده آن معاوضه كند، گويى خود را فروخته و به صورت برده اى در آمده است و در نتيجه موجب هلاكت خويشتن شده است، زيرا در سراى ديگر جايگاه امن و امانى ندارد.
جمله دوم «ابْتَاعَ نَفْسَهُ; خود را خريدارى كرده» اشاره به اين است كه گويى قبلاً اسير نفس و برده شيطان بوده سپس با اطاعت پروردگار خود را خريدارى كرده و آزاد نموده است.
در ضمن از اين تعبير پرمعناى امام(عليه السلام) استفاده مى شود كه آزادى حقيقى در پيروى از فرمان خداست و آنچه را بعضى آزادى مى پندارند نوعى اسارت در چنگال هوا و هوس و خواسته هاى شيطانى است.
آرى بايد نسبت به نفس خويش امير بود نه اسير.
و به گفته شاعر: اسير نفس نشد يك زمان علىّ ولىّ *** اسير نشد كه بر مؤمنين امير آيد اسير نفس كجا و امير خلق كجا *** كه سربلند نشد آن كه سر به زير آمد در حديث ديگرى از همان حضرت در غررالحكم نقل شده است كه فرمود: «اُنْظُرْ إلَى الدُّنْيا نَظَرَ الزّاهِدِ الْمُفارِقِ وَلا تَنْظُرْ إِلَيْها نَظَرَ الْعاشِقِ الْوامِقِ; به دنيا همچون زاهدى كه مى خواهد از آن جدا شود نگاه كن نه همچون عاشق دلداده».
تولد حضرت معصومه مبـارکــــــــــ
🎀🍥 .¸¸.•°˚˚°❃🍥 .¸¸.•🌟
_________,💚.*,🌙,💜
______,💛.*,.🌙,⭐.
___,💜.*,.🌙,💙.
__,💖.*,🌙,🌟.
_,💙.*,🌙,💛.
,❤.*,🌙,🌟.
💚.*,🌙💖.
💛.*,🌙,🌟.
💜.*,🌙💙.
💖.*,🌙,🌟.
💙.*,🌙,💚.
.❤.*🌙,🌟.
_,💚.*🌙,.💜
__,💛.*🌙,🌟.
____,💜.*🌙,❤.
______,💖.*🌙,🌟.
_________,💙.*🌙,💖.
____________,❤.*🌙`,💜.
________________,💚.*🌙.*🌟 تولد کریمه اهل بیت(ع) و روز ملی دختر و حلول ماه ذی القعده معروف به ماه رضوی بر شما مبارک...
#منبر_متنی
🌹شفاعت حضرت معصومه سلام الله
🌹عَنِ الصَّادِقِ عليه السلام أَنَّهُ قَالَ:
... أَلَا إِنَّ لِلْجَنَّةِ ثَمَانِيَةَ أَبْوَابٍ ثَلَاثَةٌ مِنْهَا إِلَى قُمَّ تُقْبَضُ فِيهَا امْرَأَةٌ مِنْ وُلْدِي اسْمُهَا فَاطِمَةُ بِنْتُ مُوسَى وَ تُدْخَلُ بِشَفَاعَتِهَا شِيعَتِي الْجَنَّةَ بِأَجْمَعِهِم [بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار؛جلد57 صفحه 228 ]
از امام صادق عليه السّلام روايت شده كه:
همانا بهشت را 8 در است كه 3 آنها به سوى قم است، در آن زنى از فرزندانم بنام فاطمه درگذرد و بشفاعت او همه شيعيانم به بهشت خواهند رفت
داستانك1:
مرحوم محدث قمی(صاحب مفاتيح) فرمودند: درعالم رؤیا مرحوم میرزای قمی اعلی الله مقام الشریف را دیدم و از ایشان سؤال کردم که: آیا اهل قم ر ا حضرت معصومه سلام الله علیها شفاعت خواهد کرد؟
میرزای چون این سخن را شنید نگاه تندی به من کرد و فرمود: چه گفتی؟ من سؤالم را تکرار کردم. باز با تندی به من فرمود: یا شیخ تو چرا چنین سؤالی می کنی؟ شفاعت اهل قم با من است، حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها تمام شیعیان جهان را شفاعت خواهد کرد.
[به نقل از مردان علم در میدان عمل، جلد3،صفحه 36 ]
داستانك 2:
حضرت آیه الله مرعشی نجفی به طلاب می فرمودند:علت آمدن من به قم این بود که پدرم (که از زهاد و عباد معروف بود) چهل شب در حرم حضرت علی (عليه السلام) بیتوته نمود که آن حضرت را ببیند، شبی در حالت مکاشفه حضرت را دیده بود که به ایشان می فرمایند: سید محمود چه می خواهی؟
عرض می کند: می خواهم بدانم قبر حضرت فاطمه زهرا (سلام الله عليها) کجا است؛ تا آن را زیارت کنم؟
حضرت فرمود : من که نمی توانم (بر خلاف وصیت آن حضرت) قبر او را معلوم کنم. عرض کرد: پس من هنگام زیارت چه کنم؟ حضرت فرمود: خدا جلال و جبروت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله عليها) را به فاطمه معصومه (سلام الله عليها) عنایت فرموده است، پس هر کس بخواهد حضرت زهرا (سلام الله عليها) را درک کند به زیارت فاطمه معصومه (سلام الله عليها) برود.
آیه الله مرعشی می فرمودند: پدرم مرا سفارش می کرد که من قادر به زیارت ایشان نیستم اما تو به زیارت آن حضرت برو. لذا من به خاطر همین سفارش، برای زیارت فاطمه معصومه (سلام الله عليها) و ثامن الائمه (عليه السلام) آمدم و به اصرار موسس حوزه علمیه قم (آیه الله حائری) در قم ماندگار شدم.
آیه الله مرعشی در آن زمان می فرمودند: شصت سال است که من اول زائر حضرتم.
[فروغي از کوثر]
🆔
https://eitaa.com/nahjolbalaghehvazendegi
هدایت شده از افسران جوان جنگ نرم
🔷 ولادت حضرت معصومه (س) و #روز_دختر بر تمامی دختران پاک این سرزمین تبریک و تهنیت باد.
راستی این روز را چه کسی به دختران شهدا تبریک میگوید؟
@Afsaran_ir
هدایت شده از جوان حزب اللهی
❗️ #رویای_برجام
سه سال پیش در چنین شبی...
🔴 سه سال گذشت از شبی که عده ای در توهم رستگاری بواسطه #برجام، کارناوال شادی راه انداختند و عمق ساده لوحی سیاسی خویش را به رخ کشیدند...😒
🆔👇👇👇
@javane_hezbollahi
✨ نماز توبه در روزهای یکشنبه ماه ذی القعده
🔸 در روز يكشنبه اين ماه نمازی با فضيلت بسيار از رسول خدا (صلی الله عليه و آله) روايت كرده كه مجملش آن است كه هر كه آن را بجا آورد توبه اش مقبول و گناهش آمرزيده شود و خصماء او در روز قيامت از او راضی شوند و با ايمان بميرد و دينش گرفته نشود و قبرش گشاده و نورانی گردد و والدينش ازاو راضی گردند و مغفرت شامل حال والدين او و ذريّه او گردد و توسعه رزق پيدا كند و ملك الموت با او دروقت مردن مداراكند وبه آسانی جان او بيرون شود
🔹 و كيفيّت آن چنان است كه در روز يكشنبه غسل كند و وضو بگيرد و چهار ركعت نماز گذارد در هر ركعت حمد يك مرتبه و قُلْ هُوَ اللّهُ اَحَدٌ سه مرتبه و مُعَوَّذَتَيْن يك مرتبه پس استغفار كند هفتاد مرتبه و ختم كند استغفار را به لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاّ بِاللهِ الْعَليِّ الْعَظيمِ،
🔹 پس بگويد : يا عَزيزُ يا غَفّارُ،اغْفِرْ لی ذُنُوبی وَذُنُوبَ جَميعِ المُؤمِنينَ وَالْمُؤمِناتِ، فَاِنَّهُ لا يَغْفِرُالذُّنُوبَ اِلاّ اَنْتَ. فقير گويد ظاهر آن است كه اين استغفارمذكور و دعای بعد را بعد از نماز بايد بجا آورد.
💠 https://eitaa.com/nahjolbalaghehvazendegi