نهضت نهج البلاغه خوانی - بافق
از اصول مهم اخلاقی اسلام، خیرخواهی و حسن نیتی و پرهیز از حس انتقام جویی و کینه حتی در رویارویی با مخالفان و دشمنان است.
خطبه ۲۱۹نهجالبلاغه:
و از سخنان آن حضرت است چون به طلحه و عبد الرّحمن بن عتّاب ابن اسيد كه در نبرد جمل كشته افتاده بودند.ابو محمد (طلحه) در اين مكان، غريب مانده است! به خدا سوگند خوش نداشتم قريش را زير تابش ستارگان كشته و افتاده بينم! به خونخواهى، بر فرزندان «عبد مناف» دست يافتم، ولى سر كردگانى «بنى جمح» از دستم گريختند.
✅و اما در خطبه ۲۰۹ فرمودند:
من خوش ندارم كه شما دشنام دهنده باشيد، اما اگر كردارشان را تعريف، و حالات آنان را باز گو مىكرديد به سخن راست نزديكتر، و عذر پذيرتر بود خوب بود بجاى دشنام آنان مىگفتيد: خدايا! خون ما و آنها را حفظ كن، بين ما و آنان اصلاح فرما، و آنان را از گمراهى به راه راست هدايت كن، تا آنان كه جاهلند، حق را بشناسند، و آنان كه با حق مىستيزند پشيمان شده به حق باز گردند.
https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=184249
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸گروههای تواصی تشکیل دهید🔸
توصیههایی به فرزندانم و همه بستگان و کسانی که این مطلب بدستشان میرسد؛
کار بجامانده کم نداریم؛ اگر باهم کار کنید، بسیاری از آنها را میتوانید به سامان برسانید.
... در سوره عصر میخوانیم: «بسم الله الرحمن الرحیم والعصران الانسان لفی خسر الا الذین آمنوا و عملوا الصالحات و تواصوا بالحق و تواصو بالصبر»
اگر این چهار شرط رعایت نشود همه زیانکاریم. [یعنی] گیریم که ایمان و عمل صالح داشتیم [اما چون] شیاطین متشکل هستند، اگر ما #متشکل نشویم، در مقابل تشکیلات شیاطین عاجز میشویم و ما را میخورند؛ پس باید با هم باشیم. #گروه_تواصی تشکیل دهیم. این گروه، در دو حوزه کار کنند: 1. بصیرت افزایی و 2. نیرورسانی به یکدیگر و مقاومت افزایی.
#وصل
#ارتباط
#پویش_وصل
👌تاکیدی عالمانه بر زنجیره تواصی مهدی یاوران در بخش تاریخ 😊
✅مطرح شدن روایت زیر در جلسه امشب پیرامون حکمت ۳۳ نهجالبلاغه
عبد الله بن مسعود گوید: روزی با پنج تن از اصحاب بر نبی اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) وارد شدیم و در آن وقت به چنان قحطی شدیدی گرفتار بودیم که جز آب و برگ درختان چیزی به دستمان نمی رسید، عرضه داشتیم: یا رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) تا کی باید گرفتار این قحطی شدید باشیم؟ حضرت فرمود: تا زنده اید، پیوسته خدا را شکر گویید که من کتب آسمانی را که بر من و انبیاء پیش از من نازل گشته است خوانده ام و در آنها نیافته ام که جز شکیبایان کسی به بهشت نرود.
پسر مسعود! شیطان را دشمن بدار که خدای متعال می فرماید: (شیطان دشمن شماست او را دشمن بدارید) و از قول ابلیس می گوید که وی به پیشگاه خداوند گفت: (از جلو از پشت سر و از راست و چپ برای گمراهی بنی آدم می شتابم که بیشترشان شاکر خدا نخواهند بود) و خداوند به وی پاسخ می دهد که: (به حق می گویم که دوزخ را از تو (ابلیس ) و پیروانت پر خواهیم کرد).
پسر مسعود! حرام مخور و حرام مپوش و گناه مکن که خدای متعال به ابلیس می فرماید: (هر چه توانی از فرزندان آدم را با بانگ و نوای خود، بفریب و برانگیز و با لشکر پیاده و سواره خود برایشان بتاز و در اموال و اولادشان شریک شو، و وعده های فریبا به ایشان ده که شیطان جز وعده غرورآمیز و دروغین نمی دهد)و فرمود: (ای انسانها زندگی دنیا شما را نفریبد و غرور بی جا به رحمت خدا شما را گول نزند).
پسر مسعود! در نهان و آشکار از خدا بترس که می فرماید: (برای کسانی که از جلال و عظمت خداوند خویش می ترسند دو باغ بهشت است ) و لذتها و شهوت های دنیا را بر آخرت بر مگزین که می فرماید: (و اما آن کسی که طغیان ورزد و زندگی دنیا را برگزیند، جایگاهش دوزخ است )، یعنی دنیا و آنچه که در آن است ملعون است مگر مقدار که برای خدا باشد.
ادامه در لینک زیر
https://hawzah.net/fa/LifeStyle/View/69478/%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%B9%D8%B8-%D8%B1%D8%B3%D9%88%D9%84-%D8%A7%DA%A9%D8%B1%D9%85-%22%D8%B5%D9%84%DB%8C-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D8%B9%D9%84%DB%8C%D9%87-%D9%88-%D8%A2%D9%84%D9%87-%D9%88-%D8%B3%D9%84%D9%85%22-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D8%A8%D9%86-%D9%85%D8%B3%D8%B9%D9%88%D8%AF-%D8%B5%D8%AD%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D9%88%D8%A7%D8%B1
🔊جلسه ۸۵ هفتگی #چای_نهجالبلاغه
🗓شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱
🔰خوانش حکمت ۳۳ نهجالبلاغه
و درود خداوند بر امام علی علیهالسلام که فرمودند: بخشنده باش امّا زياده روى نكن، در زندگى حسابگر باش امّا سخت گير مباش.
✅شرح کوتاه:
حد اعتدال را رعایت کن. این به نفع خودت و جامعه است آنگاه که یکی دارد و بیش از حد میبخشد طبق خطبه ۱۲۶ نهجالبلاغه اسراف است و كسى مالش را در راهى كه خدا اجازه نفرمود مصرف نكرد و به غير اهل آن نپرداخت جز آن كه خدا او را از سپاس آنان محروم فرمود پس اگر روزى بلغزد و محتاج كمك آنان گردد، بدترين رفيق و سرزنش كنندهترين دوست خواهند بود و دوستى آنها را متوجّه ديگرى ساخت .
🔸 حتی در اوقاتی که برای خانواده میگذاری طبق حکمت ۳۵۲ زیادهروی نکن.
🔹 #نهجالبلاغه
📌منزل برادر عزیز مجتبی فتاحی بافقی
📷 #عکاس نوجوان عزیز فاضل فتاحی
📣 جلسه هفتاد و هفتم
حلقه دوم نهجالبلاغهخوانی
💢 *نهجالبلاغه كلام اولين مؤمن به وحى محمدى است، ندانستن نهجالبلاغه هم بايد نقص به حساب بياید.*
رهبرمعظمانقلاب
➕ *انشاءالله جلسه مجازی در گروه و دارالقرآن*
*✅ هدیه نهجالبلاغهای خواستین, راستی یه فلشممری همراهتان باشه😊*
دوشنبه ۱۸ ۲ ۱۴۰۱ شب ساعت ۲۱ تا ۲۲
👈 بحث و گفتگو از حکمت ۲۲۲
انشاءالله دوستان حضور بهم رسانند
▪️ابتدا عربی خوانش
▫️بعد ترجمه آقای دشتی
و گفتگو و سوالات احتمالی دوستان
✅جلسه حلقه دوم نهجالبلاغه خوانی
و حکمت ۲۲۲ نهجالبلاغه:
و درود خدا بر او، فرمود: خود را به بىخبرى نماياندن از بهترين كارهاى بزرگواران است.
بخشی از خطبه ۱۴۰ نهجالبلاغه که مرتبط است:
پس هر كدام از شما كه به عيب كسى آگاه است، به خاطر آنچه كه از عيب خود مىداند بايد از عيب جويى ديگران خود دارى كندو شكر گزارى از عيوبى كه پاك است او را مشغول دارد از اينكه ديگران را بيازارد
و مطلب زیر که تفاوت است بین عیبجویی و عیبزدایی:
عیبجویی نه، عیبزدایی آری!
همان گونه که عیب جویی زشت و حرام است، کتمان عیب نیز خیانت است، زیرا مؤمن باید مانند آئینه باشد و زشتی ها و زیبایی های برادر دینی خود را نشان بدهد، منتها به خود او نه به دیگران که شأن آئینه همین است.
حضرت علی علیه السّلام فرمود: نُصْحُک بَینَ المَلَإِ تَقْرِیعٌ؛ نصیحت کردن در میان مردم نوعی سرکوبی است.
https://wiki.ahlolbait.com/%D8%B9%DB%8C%D8%A8_%D8%AC%D9%88%DB%8C%DB%8C_%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86
📌 *جلسه ۸۶ #چای_نهجالبلاغه*
🔔چای برای شما هم هست، *بفرمایید*
🔸 *با ساعتی همنشینی امیرالمؤمنین علی علیهالسلام راهحلهای مشکلات مختلف را دریابیم*
✅ قوانین جلسه:
1️⃣ میزبان موظف به کمترین پذیرایی(صرفا چای)
2️⃣ جلسات شنبه های هر هفته طبق حکمت ۲۷۸ نهجالبلاغه
3️⃣ زمان جلسه(شروع و پایان) طبق حکمت ۴۴۴ نهجالبلاغه
4️⃣جلسات فعلا ویژه برادران است
5️⃣مکان جلسه، اول هر هفته اعلام میشود
🗓 شنبه ۲۴ اردیبهشت ماه۱۴۰۱
⏰ از ساعت ۲۱ الی ۲۲
📍 #بافق, خیابان سردار شهید تفکری(مخابرات قدیم)، اولین کوچه سمت راست *منزل برادر عزیز رضا فتاحی بافقی*
🌹💧🌷
در پاسخ به کسانی که مدعی پرداخت یارانه به همه، غنی و فقیر هستند:
*⚠️سهمِ نیازمندان*
*✍قسمتی از دستورات حکومتی امام علی ع به مالک اشتر:*
*...خدا را در نظر بگیر درباره طبقه پایین مردم.همان نیازمندان و بینوایان که راه چارهای ندارند؛زیرا در میان این طبقه،تهی دستانی وجود دارند که دست نیاز سوی دیگران دراز میکنند و عدّهای هم روی گدایی ندارند.*
*بنابراین،حقّ آنها را ادا کن و از بیتالمال برای آنها سهمی در نظر بگیر.*
*از افراد خدا ترس و فروتن مورد اعتماد خود، کسانی را مأمور رسیدگی به امور ایشان کن تا احوال آنها را به تو گزارش دهند و آنگاه درباره آنها آنگونه عمل کن که روزی که خدا را دیدار میکنی، عذرت را بپذیرد؛ زیرا این گروه از مردم، به عدالت، بیش از دیگران نیازمند هستند.*
*📚نهجالبلاغه، نامه ۵۳*
🌷💧🌹
*💚 #بشنویم از او، که سالها کار فرهنگی کرده، جلودار است، باتجربه حرف میزند، با پشتوانه فکری بر خواسته از مکاتب اسلام: قرآن #نهجالبلاغه *
✅ یکی از #تبیین ها که مقام معظم رهبری بر آن تاکید داشتهاند بحث #نماز و #مسجد است.
🔻 *ضروری است تا #مسجدیها و دغدغهمندان #فرهنگی کل سخنرانی را از طریق لینک زیر بخوانند*
*🔰اما چکیدهای از سخنان معظم له*
🔺 یکی از چیزهایی که انسان جا دارد جزو افتخارات کاریِ خود بهحساب بیاورد و این حقیر هم این کار را میکنم، عبارت است از خدمت در جایگاه امامت مساجد؛ ما هم با شما در این زمینه همکاریم.
💓 راه جذب جوانها تصرّف دل #جوان است...وَالّا حالا یک وسیلهی بازی هم آنجا فراهم کردیم، گذاشتیم، خب اگر بنا است برای بازی بیاید، برود در باشگاه بازی کند.
🔹واقعاً باید برای جذب جوان برنامهریزی کرد...جوانها را باید جذب مسجد بکنیم.... جاذبهی برای جوان برخلاف آنچه بعضی تصوّر میکنند، گذاشتن میز پینگپنگ نیست. بعضی خیال میکنند برای اینکه جوانها را جذب کنیم به مسجد، وسایل سرگرمی فراهم بکنیم؛ مثل همان جریانی که یک کلیسایی در آمریکا [انجام میداد] که آن نویسندهی مصری میگوید رفتم دیدم که پای این کلیسا یک برنامهای زدهاند که مثلاً فرض کنید که امشب از ساعت فلان در سالن کنار کلیسا، آن طرف محراب، این برنامهها هست:...
*🔸 در دل #فرهنگ، #سیاست هم هست*
🟢 بارها این را عرض کردهایم که نگاهِ چشمدرچشم و جلسهی نزدیک که نفَس گوینده به شنونده میخورَد، یکچیز دیگری است. هم از فضای مجازی مؤثّرتر است، هم از صداوسیما مؤثّرتر است، منتها خب دایرهاش محدود است؛ اگرچنانچه این سلسلهی عظیم، این تشکیلات عظیم خوب کار کند و در همهجا کار کند، تأثیراتش برهمهی اینها فائق خواهد آمد و میتوانید شما این جوان را، این مخاطب را به معنای واقعی کلمه مصونیّت ببخشید و میتوانید او را در مقابل این میکروبها و این ویروسهایی که بهطور دائم دارد سرازیر میشود بهطرف این کشور و طرف این نظام واکسینه کنید. بنابراین [مسجد] هستهی مقاومت است، منتها مقاومت بِاَنواعه.
🔸بهنظر بنده یکی از کارهای مهمّ ائمّهی محترم جماعات در مساجد، تبیین مسئلهی نماز برای مردم است که قدر نماز را بدانیم؛ اگر این شد، نمازها کیفیّت پیدا خواهد کرد. واقع قضیّه این است که نمازهای ما یا در موارد بسیاری بیکیفیّت است، یا کیفیّت لازم را ندارد. به عمق اذکار نماز باید رسید
✅حصار فرهنگی، خاکریز فرهنگی در کشور اگر سست باشد، همهچیز از دست خواهد رفت. من به شما عرض بکنم: امروز بعد از ۳۷ سال، ۳۸ سال از پیروزی انقلاب، انگیزهی دشمنان برای نفوذ در حصار فرهنگی از روز اوّل بیشتر است؛ نه اینکه کم نشده، قطعاً زیاد شده؛ روشها را هم که شما میبینید: این شیوههای فضای مجازی و تبلیغات گوناگون و ماهواره و امثال اینها؛ [یعنی] انگیزهها بیشتر شده. آماج این حرکت هم درست همان چیزی است که مایه و هستهی اصلی ایجاد نظام اسلامی شد؛ یعنی ایمان دینی، آماج این است.
🔸اینکه بنده بارها تکرار میکنم که جوان امروز، از جوان اوّل انقلاب و دوران جنگ اگر جلوتر نباشد، بهتر نباشد، عقبتر نیست -و من معتقدم که جلوتر است- بهخاطر این است که امروز با اینهمه ابزارهای تبلیغی، با اینهمه شگردهای گوناگونِ فروریختن پایههای ایمان، جوان انقلابی ایستاده است
🔸سیاست یعنی نگاه به حرکت عمومی جامعه که کدام طرف داریم میرویم؛ آیا به سمت هدفها داریم حرکت میکنیم یا زاویه گرفتهایم و داریم از هدفها دور میشویم؟ معنای واقعی سیاست این است
🔸باید نگاه کرد، #جریانشناسی کرد؛ در اغلب کسانی که پایشان میلغزد این[جور] است.
🔸اگرچنانچه در زیر عبای بنده کسی حرفی بزند که من با آن مخالفم، خب بایستی او را از زیر عبایم بیرون کنم
🔸بعضیها مسجد را -برخلاف آنچه ما حالا عرض کردیم- از مسائل سیاسی میخواهند بکلّی برکنار بدارند...؟!
🔸از #اسلام میترسند؛ کدام اسلام؟ اسلامی که دارای قدرت، نظامات سیاست حکومت و ارتش ...
🔹انشاءالله آیندهی مساجد ما هم از گذشتهی آن بمراتب بهتر خواهد بود
🔊بیانات در دیدار ائمه جماعات مساجد استان تهران
۱۳۹۵/۵/۳۱
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=34109