🍃🍂🐾❤️🍃🍂🐾❤️🍃🍂🐾❤️
☀️گوشه هایی از# فضائل #امیر مؤمنان _حضرت علی(ع) -قسمت اول
آن انسان کاملی که مجسمه تمام نمای رسول خدا و نفس اوو برادر او و جانشین به حق او بود..کسی که لحظه تولد نام مقددّس خدا را بر زبان جاری می سازد و لحظه جان دادن «فزت و رب الکعبه » می گوید، به پروردگار کعبه (همان جایی که درآن زاییده شد) رستگار گشتم، که رستگاری از نخستین لحظه ولادت تاآخرین روز زندگی با علی همراه است، چون از لحظه تولد تا مرگ بر فطرت توحید است و همیشه با حق و حق با علی است..
مقام آن حضرت فراتر از دانش و فكر بشري است. همانطوري كه خود امیرمؤمنان حضرت علي (عليه السلام) در روايتي فرمود: و قولوا في فضلنا ما شئتم بعد أن تثبتونا عبيدا مربوبين و لن تبلغ عقولكم علي ما آتانا الله من الفضل و قولوا فينا ما شئتم فلن تبلغوا: ما را را از مرتبه ربوبيت پائين بياوريد و هرچه ميخواهيد درباره فضل ما بگويد. اما عقل شما بشر به آنچه كه خدا به ما داده است نخواهد رسيد.( بصائر الدرجات، ص256 ـ الإحتجاج للطبرسي، ج2، ص233) از اینرو در روايتي نبي مكرم (صلي الله عليه و آله) فرمود: و ما عرفك الا الله و أنا: يا علي! تو را جز خدا و من كسي نشناخته است.( مختصر بصائر الدرجات، ص125)
زمخشري از علمای اهل سنت ميگويد: و فيه دليل لا شئ اقوي منه علي فضل اصحاب الكساء
اين حديث در ذيل آيه مباهله، كه اميرالمومنين (عليه السلام) نفس و جان پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله) شمرده شده است، قوي ترين و محكم ترين فضيلت براي اصحاب كساء است.( الكشاف للزمخشري، ج1، ص434) 🌹اللهمصلعلیمحمدآلمحمدوعجلفرجهم
@nahjolbalaghekhani
#حڪمت_ ۲۱۷ #نهج_البلاغہ
وَ قَالَ [عليه السلام] فِى تَقَلُّبِ الْأَحْوَالِ عِلْمُ جَوَاهِرِ الرِّجَالِ.
#دگرگونى_روزگار_و_شناخت_انسان_ها (اخلاقى، علمى)
و درود خدا بر او ، فرمود :
✍در دگرگونى روزگار، گوهر شخصيت مردان شناخته مى شود.
🌧 @nahjolbalaghekhani🌧
پندهای مولا علی علیه السّلام
#حڪمت_ ۲۱۷ #نهج_البلاغہ وَ قَالَ [عليه السلام] فِى تَقَلُّبِ الْأَحْوَالِ عِلْمُ جَوَاهِرِ الرِّجَا
#طريقه_شناخت_افراد:
امام(علیه السلام) در این کلام نورانى به طریقه آزمایش شخصیت انسان ها اشاره مى کند و مى فرماید: «در دگرگونى حالات گوهر مردان شناخته مى شود»; (فِی تَقَلُّبِ الاَْحْوَالِ، عِلْمُ(1) جَوَاهِرِ الرِّجَالِ).
در کافى در ادامه این کلام نورانى آمده است «وَالاْیّامُ تُوضِحُ لَکَ السَّرائِرَ الْکامِنَةَ; و گذشت روزها اسرار پنهانى را بر تو آشکار مى سازد».(2)
«جواهر» جمع «جوهر» به معناى اشیاى گرانبهایى است که از معدن استخراج مى کنند، به ذات و طبیعت هر چیزى نیز اطلاق مى شود و در اینجا نیز منظور همین است.
بسیار مى شود که ظاهر و باطن افراد مختلف است; ظاهرى آراسته دارند در حالى که درون، آلوده است. ظاهرش پاکدامن، زاهد، شجاع و پرمحبت است; ولى باطن کاملاً بر خلاف آن است و گاه به عکس افرادى ظاهراً کم استقامت، فاقد سخاوت و بى تفاوت به نظر مى رسند در حالى که در باطن شجاع و نیرومند و باتقوا هستند. چگونه مى توان به این تفاوت ها پى برد و درون اشخاص را کشف کرد و معیارى براى همکارى و عدم همکارى با آنها جستوجو نمود؟
بهترین راه همان است که مولا در کلام بالا فرموده است. هنگامى که طوفان هاى اجتماعى مىوزد و تحول ها آشکار مى شود و صفحات اجتماع زیر و رو مى گردد اینجاست که افراد باطن خود را که در حال عادى نشان نمى دادند آشکار مى سازند.
به تعبیر دیگر بهترین راه براى شناخت حقیقت و باطن هر چیز، تجربه و آزمایش و امتحان است. این حکم درباره انسان ها نیز صادق است و بهترین طریق تجربه، حالاتى است که از خود در دگرگونى هاى اجتماعى بروز مى دهند; دیروز ثروتى نداشت، امروز به نوایى رسیده و یا مقامى نداشت و مقامى به دست آورده. گاه چنان بر مرکب غرور سوار مى شود که هیچ کس به گرد او نمى رسد. اینها در امتحان شخصیت مردود شده اند; ولى به عکس، افرادى را مى بینیم که نه مال و ثروت و نه جاه و مقام و نه مشکلات زندگى هیچ یک بر آنها تأثیرى نمى گذارد; همان راه مستقیمى را مى پیمایند که پیش از این مى پیمودند و همان مناسبات خوبى را دارند که با دوستانشان داشتند.
«تَقَلُّب اَحوال» مفهوم جامعى است که هرگونه دگرگونى زندگى را شامل مى شود: رسیدن به مال و ثروت یا فقر، پیدا کردن مقام یا سقوط از آن، بهبودى و تندرستى یا بیمارى، فراهم آمدن اسباب شادى یا مصائب و حوادث دردناک اینها و مانند اینها بوته هاى امتحانى هستند که انسان ها در آن آزموده مى شوند. درست مانند بوته و کوره هاى معمولى که طلاى ناب را در آن مى آزمایند و یا سیاه سیم زراندود را به آن مى برند تا باطن آن آشکار شود.
#تــفــسیــر_حڪمـــت۲۱۷
#نــــهـــج_البلاغه
#ادامہ_دارد...✍
@nahjolbalaghekhani💯