eitaa logo
💎حکمت‌های نهج‌البلاغه
111 دنبال‌کننده
15 عکس
38 ویدیو
2 فایل
ـ﷽ با عنایت امیر آسمان و زمین، آقا امیرالمومنین علی (علیه السلام ) و با مدد⚘شهید مدافع حرم رضا اسماعیلی⚘ که در لحظه شهادت ذکر یاعلی بر لبان پاکشان بود، هرروز نهج البلاغه‌ میخوانیم. 🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
مشاهده در ایتا
دانلود
(اعتقادی، علمی) 🔷راه غرور زدایی: فرزند آدم را با فخر فروشی چه کار؟ او که در آغاز نطفه‌ای گندیده و در آخر مرداری، بد بو است. نه می‌تواند روزی خویشتن را فراهم کند و نه مرگ را از خود دور نماید!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
(هنری، علمی) 🔷راه شناخت بزرگترین شاعر: از امام سوال شد: بزرگترین شاعر عرب کیست؟ حضرت فرمود: شاعران در یک وادی روشنی نتاخته‌اند تا پایان کار معلوم شود. و اگر ناچار باید داوری کرد، پس پادشاه گمراهان، بزرگ‌ترین شاعر است.
(اخلاقی) 🔷بهای جان آدمی: آیا آزادمردی نیست، که این لقمه‌ی جویده‌ی حرام دنیا را به اهلش واگذارد؟ همانا بهایی برای جان شما جز بهشت نیست، پس به کمتر از آن نفروشید.
(اخلاقی، اقتصادی) 🔷تشنگان مال و علم: دو گرسنه هرگز سیر نمی‌شوند: جوینده‌‌ی علم و جوینده‌ی مال
(اخلاقی، اجتماعی) 🔷نشانه‌های ایمان: نشانه‌ی ایمان‌، آن است که راست بگویی، آنگاه که تو را زیان رساند. و دروغ نگویی زمانی که به تو سود رساند. و آن که بیش از عمل سخن نگویی و چون از دیگران سخن گویی از خدا بترسی.
(اعتقادی) 🔷شناخت جایگاه جبر و اختیار: تقدیر الهی، چنان بر محاسبات ما چیره شود که تدبیر، سبب آفت زدگی باشد. مفهوم این حکمت در حکمت 16با عبارت دیگر نقل شده است.
(اخلاقی، اجتماعی) 🔷ارزش صبر و تحمل: بردباری و درنگ هم‌اهنگند و نتیجه‌ی آن‌ها، بلند همتی است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
(اخلاقی، اجتماعی) 🔷غیبت، نشانه‌ی ناتوانی: غیبت کردن، تلاشِ ناتوان است.
(اخلاقی، اجتماعی) 🔷پرهیز از غرور زدگی در ستایش: چه کسانی که با ستایش دیگران، فریب خوردند.
(اعتقادی) 🔷دنیا برای آخرت است: دنیا برای رسیدن به آخرت آفریده شد، نه برای رسیدن به خود.
(تاریخی، اجتماعی، سیاسی) 🔷سرانجام دردناک بنی‌امیه: بنی امیه را مهلتی است که در آن می‌تازند. پس آنگاه که میانشان اختلاف افتد، کَفتارهابر آنان دهان گشایند وبر آنان پیروز شوند.
(تاریخی، اجتماعی، سیاسی) 🔷ارزش‌های والای انصار: به خدا سوگند! آن‌ها اسلام را پروراندند، چنان مادری که فرزند خود را بپروراند، با توانگری. با دست ‌های بخشنده و زبان های بُرنده و گویا.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
(علمی) 🔷دقت در مشاهدات: چشم، بندِ ظرف حوادث است. این کلام امام علیه‌السلام از استعاره‌های شگفت است، که نشستنگاه را به مشک و چشم را به سربند آن تشبیه کرد و آنگاه که بند گشوده شود، آنچه در مشک است، بیرون ریزد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
(سیاسی، اجتماعی) 🔷وصف یکی از رهبران الهی: برآنان فرمانروایی حاکم شد( پیامبرصلوات الله علیه. که کارها را به پا داشت و استقامت ورزید، تا دین استوار شد.
(اقتصادی، اجتماعی) 🔷مسئولیت سرمایه‌داری؛ مردم را روزگاری دشوار در پیش است که توانگر، اموال خود را سخت نگهدارد. در صورتی که به بخل ورزی فرمان داده نشد. خدای سبحان فرمود: بخشش میان خود را فراموش نکنید. بَدان در آن روزگار، بلند مقام و نیکان خوار گردند. و با درماندگان با ناچاری خرید و فروش می کنند در حالی که رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله، از معامله با درماندگان نهی فرموده.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
(اخلاقی، اعتقادی) 🔷پرهیز از افراط و تفریط نسبت به امام علیه‌السلام: دو کس نسبت به من هلاک می‌گردند، دوستی که زیاده روی کند و دروغ پردازی که به راستی، سخن نگوید. این کلام مانند سخن دیگری است که فرمود: دو تن نسبت به من هلاک گردند؛ دوستی که از حد بگذراند و دشمنی که بیهوده سخن گوید.
(اعتقادی) 🔷توصیف توحید و عدل: توحید آن است که خدا را در وَهم نیاوری و عدل آن است که او را مُتّهم نسازی.
(علمی، اجتماعی) 🔷جایگاه سخن و سکوت: در آن جا که باید سخن گفت، خاموشی سودی ندارد. و آن جا که باید خاموش ماند، سخن گفتن ناآگاهانه خیری نخواهد داشت.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
(نیایشی، معنوی) 🔷دعای باران: در دعا هنگام طلب باران فرمود: ما را با ابرهای رام سیراب کن، نه ابرهای سرکش
💎حکمت‌های نهج‌البلاغه
#حکمت472(نیایشی، معنوی) 🔷دعای باران: در دعا هنگام طلب باران فرمود: ما را با ابرهای رام سیراب کن
این کلمات از فصیح‌ترین و شگفتی‌آورترین کلمات ادبیانه است که ابرهای سرکش همراه با رعد و برق را به شتران چموش تشبیه کرد که بار از پشت می‌افکنند و سواری نمی‌دهند. و ابرهای رام را به شتران رام تشبیه کرد که به راحتی شیر داده و سواری می‌دهند.
(تجمل و زیبایی) 🔷ارزش رنگ کردن مو و آرایش: به امام گفتند: چه می‌شد موی خود را رنگ می‌کردی؟ حضرت فرمود: رنگ کردن مو زینت و آرایش است، اما ما در عزای پیامبرﷺ به سر می‌بریم.
(اخلاقی) 🔷ارزش عفت و پاکدامنی: پاداش مجاهد در راه خدا، بزرگ‌تر از پاداش عفیف پاکدامنی نیست که قدرت بر گناه دارد و آلوده نمی‌گردد. همانا عفیف پاکدامن، فرشته‌ای از فرشته‌هاست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا