eitaa logo
روزگار نهج البلاغه
118 دنبال‌کننده
378 عکس
174 ویدیو
23 فایل
1.مهدوی ارفع @mahdavi_arfae 2.گروه برادران lish.ir/1efc 3.گروه خواهران lish.ir/1efe 4.محصولات نهضت (کتاب و...) @aliyaavar 5.نرم افزار اندروید نهج البلاغه http://lish.ir/1e9k ارتباط با ادمین و تبادل @MEKS0313 @m_j_khodaiy_tadvin
مشاهده در ایتا
دانلود
مستند های 4200، نامه ای به رئیس جمهور، خارج از دید، توصیه می‌شود.
بسم الله الرحمن الرحیم
بعد از حدود ۱ سال تعطیلی دوباره می‌خوایم شروع کنیم با توکل به خدا و توسل به شهدا و ائمه اطهار
اول از همه بریم سراغ افزایش جمعیت حداقل ۳۰۰ نفر بشیم
حکمت 296 شخصی را ديد كه چنان بر ضدّ دشمنش می كوشيد كه به خود زيان می رسانيد، حضرت فرمود: تو مانند كسی هستی كه نيزه در بدن خود فرو برد، تا ديگری را كه در كنار اوست بكشد!.
حکمت 297 عبرت ها چقدر فراوانند و عبرت پذيران چه اندك!
حکمت 298 كسی كه در دشمنی زياده روی كند گناهكار، و آن كس كه در دشمنی كوتاهی كند ستمكار است، و هر كس كه بی دليل دشمنی كند نمی تواند با تقوا باشد.
نامه 2_45 آگاه باش! هر پيروی را امامی است که از او پيروی می‌کند و از نور دانشش روشنی می‌گيرد. آگاه باش! امام شما از دنيای خود به دو جامه فرسوده و دو قرص نان رضايت داده است، بدانيد که شما توانايی چنين کاری را نداريد، امّا با پرهيزکاری و تلاش فراوان و پاکدامنی و راستی، مرا ياری دهيد. پس سوگند به خدا! من از دنيای شما طلا و نقره‌ای نيندوخته، و از غنيمت‌های آن چيزی ذخيره نکرده‌ام؛ بر دو جامه کهنه‌ام جامه‌ای نيفزودم، و از زمين دنيا حتّی يک وجب در اختيار نگرفتم و دنيای شما در چشم من از دانه تلخ درخت بلوط ناچيزتر است!. آری! از آنچه آسمان بر آن سايه افکنده، فَدَک[1] در دست ما بود که مردمی بر آن بُخل ورزيده، و مردمی ديگر سخاوتمندانه از آن چشم پوشيدند، و بهترين داور خداست. مرا با فَدَک و غيرفَدَک چه کار؟ در حالی‌که جايگاه فردای آدمی گور است، که در تاريکی آن، آثار انسان نابود و اخبارش پنهان می‌گردد، گودالی که هرچه بر وسعت آن بيفزايند، و دست‌های گورکن فراخش نمايد، سنگ و کلوخ آن را پرکرده، و خاک انباشته رخنه‌هايش را مسدود کند. من نفس خود را با پرهيزکاری می‌پرورانم، تا در روزقيامت که هراسناک‌ترين روزهاست در أمان، و در لغزش‌گاه‌های آن ثابت‌قدم باشد. من اگر می‌خواستم، می‌توانستم از عسل پاک، و از مغز گندم، و بافته‌های ابريشم، برای خود غذا و لباس فراهم آورم، امّا هيهات که هوای نفس بر من چيره گردد، و حرص و طمع مرا وادارد که طعام‌های لذيذ برگزينم، در حالی که در حجاز يا يمامه[2] کسی باشد که به قرص نانی نرسد، و يا هرگز شکمی سير نخورد، يا من سير بخوابم و پيرامونم شکم‌هايی که از گرسنگی به پُشت چسبيده، و جگرهای سوخته وجود داشته باشد، يا چنان باشم که شاعر گفت: اين درد تو را بس که شب را با شکم سير بخوابی و در اطراف تو شکم‌هايی گرسنه و به پشت چسبيده باشند.[3] آيا به همين رضايت دهم که مرا اميرالمؤمنين(علیه السلام)خوانند و در تلخی‌های روزگار با مردم شريک نباشم و در سختی‌های زندگی الگوی آنان نگردم؟ آفريده نشده‌ام که غذاهای لذيذ و پاکيزه مرا سرگرم سازد، چونان حيوان پرواری که تمام همّت او علف، و يا چون حيوان رها شده که شغلش چريدن و پرکردن شکم بوده، و از آينده خود بی‌خبر است. آيا مرا بيهوده آفريدند؟ آيا مرا به بازی گرفته‌اند؟ آيا ريسمان گمراهی در دست گيرم و يا در راه سرگردانی قدم بگذارم؟. گويا می‌شنوم که شخصی از شما می‌گويد: «اگر غذای فرزند ابيطالب همين است، پس سُستی او را فرا گرفته و از نبرد با هماوردان و شجاعان باز مانده است». آگاه باشيد! درختان بيابانی، چوبشان سخت‌تر، و درختان کناره جويبار پوستشان نازک‌تر است. درختان بيابانی که با باران سيراب می‌شوند آتش چوبشان شعله‌ورتر و پر دوام‌تر است. من و رسول خدا چونان روشنايی يک چراغ و آرنج به يک بازو پيوسته‌ايم. به خدا سوگند! اگر اعراب در نبرد با من پشت به پشت يکديگر بدهند، از آن روی برنتابم، و اگر فرصت داشته باشم به پيکار همه می‌شتابم، و تلاش می‌کنم که زمين را از اين شخص مسخ شده (معاويه) و اين جسم کج‌انديش، پاک سازم تا گِل و کلوخ از ميان دانه‌ها جدا گردد.
خطبه 204 آماده حرکت شويد، خدا شما را بيامرزد که بانگ کوچ را سر داديد. وابستگی به زندگیِ دنيا را کم کنيد و با زاد و توشه نيکو به سوی آخرت باز گرديد، که پيشاپيشِ شما، گردنه ای سخت و دشوار، و منزل گاه هايی ترسناک وجود دارد، که بايد در آنجاها فرود آييد و توقّف کنيد. آگاه باشيد! که فاصله نگاه های مرگ بر شما کوتاه، و گويا چنگال هايش را در جان شما فرو برده است. کارهای دشوار دنيا، مرگ را از يادتان برده، و بلاهایِ طاقت فرسا، آن را از شما پنهان داشته است، پس، پيوندهای خود را با دنيا قطع کنيد، و از پرهيزکاری کمک بگيريد. (قسمتی از اين سخن، در خطبه های پيش با کمی تفاوت نقل شد.)
بسم الله الرحمن الرحیم
حکمت 299 گناهی که بعد از آن، فرصت دو رکعت نماز و درخواست عفو و بخشش از خدا داشته باشم، مرا نگران نمی سازد.