✨بسم اللّه الرّحمن الرّحیم✨
#حکمت8
💠 وَ قَالَ (علیه السلام) إعْجَبُوا لِهَذَا الْإِنْسَانِ، يَنْظُرُ بِشَحْمٍ وَ يَتَكَلَّمُ بِلَحْمٍ وَ يَسْمَعُ بِعَظْمٍ وَ يَتَنَفَّسُ مِنْ خَرْمٍ.
🔹 و درود خدا بر او فرمود: از ويژگيهای انسان در شگفتی مانيد، كه با پاره ای پي می نگرد و با گوشت سخن می گويد و با استخوان می شنود و از شكافی نفس می كشد!
🌹شرح #حکمت8
🔴 قسمت اول
🔰 امیرالمؤمنین (علیه السلام) در حکمت هشتم نهج البلاغه، شگفتیهای خلقت تن انسان را بیان میکنند. اساساً یکی از راههای معرفت الله، توحید و طاعت الهی در نهج البلاغه، تفکر در ویژگیها و شگفتیهای خلقت و آفرینش پدیده هاست. حضرت در نهج البلاغه موارد متعددی از شگفتیهای خلقت موجودات متنوّع را تبیین فرموده اند که به برخی از آنها اشاره میکنم.
ابتدا حکمت هشتم نهج البلاغه را با هم میخوانیم: « و درود خدا بر او فرمود: از ویژگیهای انسان در شگفتی مانید که با پاره ای پی می نگرد و با گوشت سخن میگوید و با استخوان میشنود و از شکافی نفس میکشد».
🔻 انصافاً اگر کسی در همین چهار ویژگی به ظاهر ساده خلقت تن خودش تفکر بکند، قطعا در مقابل عظمت خدا سر به سجده می گذارد و از گردنکشی و نافرمانی دست می کشد. عرض کردم امیرالمؤمنین راههای متعددی را برای معرفت الله و توحید و طاعت الهی معرفی فرموده اند که یکی از آنها بررسی و تفکر در ویژگیها، پیچیدگی ها و شگفتی های پدیده های مختلف است. من به برخی از آنها اشاره میکنم.
🔻1. بررسی شگفتی های خلقت آسمانها:
واقعاً این شگفتی انسان را متعجب می کند به گونه ای امیرالمومنین (علیه السلام) جزء به جزء فرایند آفرینش آسمان را بیان می کنند، که گویا در خلقت آسمانها حضور داشته اند. در خطبه اول نهج البلاغه بند سوم می خوانیم: « سپس خدای سبحان طبقات فضا را شکافت و اطراف آن را باز کرد و هوایِ به آسمان و زمين راه يافته را آفريد و در آن آبی روان ساخت، آبی که امواج متلاطم آن شکننده بود، که يکی بر ديگری می نشست، آب را بر بادی طوفانی و شکننده نهاد و باد را به بازگرداندن آن فرمان داد و به نگهداری آب مسلّط ساخت و حدّ و مرز آن را به خوبی تعيين فرمود. فضا در زير تندباد و آب بر بالای آن در حرکت بود. سپس خدای سبحان طوفانی برانگيخت که آب را متلاطم ساخت و امواج آب را پی در پی در هم کوبيد. طوفان به شدّت وزيد و از نقطه ای دور دوباره آغاز شد. سپس به طوفان امر کرد تا امواج درياها را به هر سو روان کند و بر هم بکوبد و با همان شدّت که در فضا وزيدن داشت بر امواج آب ها حمله ور گردد، از اوّلِ آن برمی داشت و به آخرش می ريخت و آبهای ساکن را به امواج سرکش برمی گرداند. تا آنجا که آبها روی هم قرار گرفتند و چون قلّه های بلند کوه ها بالا آمدند. امواج تُند کف های برآمده از آبها را در هوای باز و فضای گسترده بالا برد که از آن، هفت آسمان را پديد آورد...
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
↩️ ادامه دارد...
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
💦 قطره های حیات بخش
فلسفه نبوت
⁉️چشم بینا، عقل پا برجا و این همه علم بشری، چرا راه را
از چاه تشخیص نمیدهی؟
📖 ...كِتَابٌ أَنْزَلْنَاهُ إِلَيْكَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلَىٰ صِرَاطِ الْعَزِيزِ الْحَمِيد
🔍تدبر در آیه:
این قرآن، کتابی اســت کــه به تو نازل کردیم تا تو بتوانی به اجــازه و کمک پروردگار این مردم، آنهــا را از تاریکیهای جهل خارج کنی و به نور رهنمون ســازی.
فایدۀ نور، روشــن کردن مســیر است
و نتیجــۀ تاریکــی، این اســت که انســان نداند چــه باید بکنــد و کجا
برود!
برای اینکه بدانیم به چه ســمتی باید برویم، به وحی الهی نیاز داریــم.
قرآن، همان نــور هدایت کننده از طرف خدای متعال اســت.
این نور، مردم را به راه خداوندی هدایت میکند که همیشــه شکست ناپذیر ستودنی اســت.
این مسیر هم بی نقــص اســت و اگر همه جمــع شــوند، نمیتوانند مانع رســیدن روندۀ این مسیر به مقصد شوند.
#مسطورا
#طرح_قرآنی_مسطورا
سطر سطر #زندگی_با_آیه_ها
▫️فصل سوم : نبوت و قیام
#سطر_سیزدهم #فلسفهنبوت
آیه 1 سوره مبارکه ابراهیم/جزء ۱۳
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
🍃🌸 بهار جان
حرف اول و آخر انبیا
⁉️خلاصه حرف تمام انبیا را تا به حال شنیدهای .
📖 وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَّسُولاً أَنِ اعْبُدُواْ اللّهَ وَاجْتَنِبُواْ الطَّاغُوتَ فَمِنْهُم مَّنْ هَدَي اللّهُ وَمِنْهُم مَّنْ حَقَّتْ عَلَيْهِ الضَّلالَةُ فَسِيرُواْ فِي الأَرْضِ فَانظُرُواْ كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُكَذِّبِينَ
🔍تدبر در آیه:
در هر متی رسولی مبعوث کردیم تا پیام ما را به آن امت برساند که آن پیام عبارت است از:
فقط خدا را عبادت و اطاعت کنید و هرگز از طاغوت تبعیت و اطاعت نکنید [در طول تاریخ در کنار دعوت به توحید و بندگی خدا امر به اجتناب از پیروی شعار واحد همه رسولان الهی بوده است .]
طاغوت همان کسی است که در برابر خدا طغیان کرده یعنی بندگی خدا را نپذیرفته و دیگران را به اطاعت و بندگی خود فرا میخواند
بعد از دعوت انبیا بعضی از امتها را خدا هدایت کرد آنها راه درست را انتخاب کردند و با پیروی از رسولشان با طاغوت مبارزه کردند و به بندگی خدای واحد رسیدند.
و بعضی از امتها یا مردم عاقبت گمراه شدند
و به همین خاطر در زمین سفر کنید تا ببینید در طول تاریخ سرانجام آنهایی که دعوت انبیا را تکذیب کردند چه شد .[ سفر کنید و ببینید که عاقبتشان چیزی جز نابودی و هلاکت نبود]
#مسطورا
#طرح_قرآنی_مسطورا
سطر سطر #زندگی_با_آیه_ها
▫️فصل سوم : نبوت و قیام
#سطر_سیزدهم #حرفاولوآخرانبیاء
آیه ۳۶ سوره مبارکه نحل /جزء ۱۴
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
🌹 ختم نهج البلاغه در ۲۷۰ روز. سهم روز سی ونهم
┄┄┅┅✿❀🍃🌼🍃❀✿┅┅┄┄
📒 #حکمت367 : ای مردم، كالای دنيای حرام چون برگهای خشكيده وباخيز است، پس از چراگاه آن دوری كنيد، كه دل كندن از آن لذت بخش تر از اطمينان داشتن به آن است و به قدر ضرورت از دنيا برداشتن بهتر از جمع آوری سرمايه فراوان است آن كس كه از دنيا زياد برداشت به فقر محكوم است و آن كس كه خود را بی نياز دانست در آسايش است. و آن كس كه زيور دنيا ديدگانش را خيره سازد دچار كوردلی گردد، و آن كس كه به دنيای حرام عشق ورزيد، درونش پر از اندوه شد و غم و اندوه ها در خانه دلش رقصان گشت، كه از سویی سرگرمش سازند و از سویی ديگر رهايش نمايند، تا آنجا كه گلويش را گرفته در گوشه ای بميرد، رگهای حيات او قطع شده و نابود ساختن او بر خدا آسان و به گور انداختن او به دست دوستان است. اما مؤمن با چشم عبرت به دنيا می نگرد و از دنيا به اندازه ضرورت برمی دارد و سخن دنيا را از روی دشمنی می شنود، دنيایی كه تا گويند سرمايه دار شد، گويند تهيدست گرديد و تا در زندگی شاد می شوند، با مرگ غمگين می گردند و اين اندوه چيزی نيست كه روز پريشانی و نوميدی هنوز نيامده است.
┄┄┅┅✿❀🍃🌼🍃❀✿┅┅┄┄
📒 #حکمت368 : همانا خداوند پاداش را بر اطاعت و كيفر را بر نافرمانی قرار داد، تا بندگان را از عذابش برهاند و به سوی بهشت كشاند.
┄┄┅┅✿❀🍃🌼🍃❀✿┅┅┄┄
📒 #حکمت369 : روزگاری بر مردم خواهد آمد كه از قرآن جز نشانی و از اسلام جز نامی، باقی نخواهد ماند، مسجدهای آنان در آن روزگار آبادان، اما از هدايت ويران است. مسجدنشينان و سازندگان بناهای شكوهمند مساجد، بدترين مردم زمين می باشند، كه كانون هر فتنه و جايگاه هر گونه خطاكاری اند، هر كس از فتنه بركنار است او را به فتنه باز گردانند و هر كس كه از فتنه عقب مانده او را به فتنه ها كشانند، كه خدای بزرگ فرمايد: (به خودم سوگند، بر آنان فتنه ای بگمارم كه انسان شكيبا در آن سرگردان ماند.) و چنين كرده است و ما از خدا می خواهيم كه از لغزش غفلت ها درگذرد.
┄┄┅┅✿❀🍃🌼🍃❀✿┅┅┄┄
📒 #حکمت370 : (نقل كردند كه امیرالمؤمنین (علیه السلام ) كمتر بر منبری می نشست كه پيش از سخن اين عبارت را نگويد:) ای مردم! از خدا بترسيد، هيچ كس بيهوده آفريده نشده تا به بازی پردازد و او را به حال خود وانگذاشته اند تا خود را سرگرم كارهای بی ارزش نمايد و دنيایی كه در ديده ها زيباست، جايگزين آخرتی نشود كه آن را زشت می انگارند و مغروری كه در دنيا به بالاترين مقام رسيده، چون كسی نيست كه در آخرت به كمترين نصيبی رسيده است.
┄┄┅┅✿❀🍃🌼🍃❀✿┅┅┄┄
📒 #حکمت371 : هيچ شرافتی برتر از اسلام و هيچ عزتی گرامی تر از تقوا و هيچ سنگری نيكوتر از پارسایی و هيچ شفاعت كننده ای كارسازتر از توبه و هيچ گنجی بی نيازكننده تر از قناعت و هيچ مالی در فقرزدایی، از بين برنده تر از رضايت دادن به روزی نيست. و كسی كه به اندازه كفايت زندگی از دنيا بردارد به آسايش دست يابد و آسوده خاطر گردد، در حالیكه دنياپرستی كليد دشواری و مركب رنج و گرفتاری است، و حرص ورزی و خود بزرگ بينی و حسادت، عامل بی پروایی در گناهان است و بدی جامع تمام عيبها است.
┄┄┅┅✿❀🍃🌼🍃❀✿┅┅┄┄
📒 #حکمت372 : (حضرت به جابر بن عبدالله انصاری فرمود:) ای جابر! استواری دنيا به چهار چيز است، عالمی كه به علم خود عمل كند و جاهلی كه از آموختن سر باز نزند و بخشنده ای كه در بخشش بخل نورزد و فقيری كه آخرت خود را به دنيا نفروشد، پس هرگاه عالم علم خود را تباه كند، نادان به آموختن روی نياورد، هرگاه بی نياز در بخشش بخل ورزد، تهيدست آخرت خويش را به دنيا فروشد. ای جابر! كسی كه نعمتهای فراوان خدا به او روی آورد، نيازهای فراوان مردم نيز به او روی آورد، پس اگر صاحب نعمتی حقوق واجب الهی را بپردازد، خداوند نعمتها را بر او جاودانه سازد. و آن كس كه حقوق واجب الهی در نعمتها را نپردازد، خداوند آن را به زوال و نابودی كشاند.
┄┄┅┅✿❀🍃🌼🍃❀✿┅┅┄┄
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
ختم نهج البلاغه در ۱۹۲ روز(10).mp3
7.91M
🔊 ختم گویای نهج البلاغه در ۲۷۰ روز
🌺 سهم روز سی ونهم از حکمت ۳۶۷ تا حکمت ۳۷۲
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
4_5823529062676564468.mp3
5.33M
🔊 شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
🔸 شرح #حکمت8 2⃣
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
✨بسم اللّه الرّحمن الرّحیم✨
🌹شرح #حکمت8
🔴 قسمت دوم
🔰 حضرت در ادامه (خطبه ۱ ) می فرمایند: «آسمان پايين را چون موج مهار شده و آسمان های بالا را مانند سَقفی استوار و بلند قرار داد، بی آنکه نيازمند به ستونی باشد يا ميخ هايی که آنها را استوار کند. آنگاه فضای آسمان پايين را به وسيله نور ستارگانِ درخشنده زينت بخشيد و در آن چراغی روشنايی بخش (خورشيد) و ماهی درخشان در مدارِ فَلَکی گردان و برقرار و سقفی متحرّک و صفحه ای بی قرار، به جريان انداخت.» ؛ این از خلقت آسمانها.
🔻2. خلقت فرشتگان: موضوع دیگری که از ویژگیها و شگفتی های مخلوقات الهی حضرت به آن اشاره فرموده است، خلقت فرشتگان است. در خطبه اول نهج البلاغه میخوانیم: « سپس آسمان های بالا را از هم گُشود و از فرشتگان گوناگون پُر نمود. گروهی از فرشتگان همواره در سجده اند و رکوع ندارند و گروهی در رکوعند و يارای ايستادن ندارند و گروهی در صف هايی ايستاده اند که پراکنده نمی شوند و گروهی همواره تسبيح می گويند و خسته نمی شوند و هيچ گاه خواب به چشمان شان راه نمی يابد و عقلهای آنان دچار اشتباه نمی گردد، بدن های آنان دچار سُستی نشده و آنان دچار بی خبریِ برخاسته از فراموشی نمی شوند. برخی از فرشتگان، امينان وحی الهی و زبان گويای وحی برای پيامبران می باشند، که پيوسته برای رساندن حکم و فرمان خدا در رفت و آمدند. جمعی از فرشتگان حافظان بندگان و جمعی ديگر دَربانان بهشتِ خداوندند. بعضی از آنها پاهايشان در طبقات پايين زمين قرار داشته و گردن هاشان از آسمان فراتر و ارکان وجودشان از اطراف جهان گذشته، عرش الهی بر دوش هايشان استوار است، برابر عَرش خدا ديدگان به زير افکنده و در زير آن، بال ها را به خود پيچيده اند. ميان اين دسته از فرشتگان با آنها که در مراتب پايين تری قرار دارند، حجابِ عِزّت و پرده های قدرت، فاصله انداخته است. هرگز خدا را با وَهم و خيال، در شکل و صورتی نمی پندارند و صفات پديده ها را بر او روا نمی دارند؛ هرگز خدا را در هیچ جايی محدود نمی کنند و نه با همانند آوردن به او اشاره می کنند».
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
↩️ ادامه دارد...
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
🚰 آب یا کف
فاتحان تاریخ
⁉️ انبیای الهی در طول تاریخ پیروز شدند یا شکست خوردند؟
📖 وَقُلْ جَاءَ الْحَقُّ وَزَهَقَ الْبَاطِلُ ۚ إِنَّ الْبَاطِلَ كَانَ زَهُوقًا
🔍تدبر در آیه:
(وَقُلْ جَاءَ الْحَقُّ) ای پیامبر بگو حق آمد
(وَزَهَقَ الْبَاطِلُ ۚ) و باطل نابود شد.
این سنت الهی است و راه انبیا هم که مصداق حق است مشمول این سنت میشود
(إِنَّ الْبَاطِلَ كَانَ زَهُوقًا) سنت این است که اساساً باطل نابود شدنی است .
باطل یعنی پوچ، به این معنا که از ابتدا شکست خورده بوده و در واقع عالم ، هرگز نمیتواند کاری پیش ببرد.
طبق این سنت انسان هر کاری در راه خدا و پیروی از انبیا کند چون «حق» است محقق خواهد شد و سرانجام در عالم تاثیر میگذارد و پیروز میشود .
#مسطورا
#طرح_قرآنی_مسطورا
سطر سطر #زندگی_با_آیه_ها
▫️فصل سوم : نبوت و قیام
#سطر_پانزدهم #فاتحانتاریخ
آیه٨١ سوره مبارکه إسراء|/ جزء ۱۵
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
═✧🍃🌟﷽🌟🍃✧═
✨اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یاحَسَنَ بنِ عَلِیِ اَیُّهَا المُجتَبی یَابنَ رَسوُلِ اللّهِ✨
✨🍃✨🍃✨
عجبا کار مسیحا کند این بوی نسیم
بارالها، زکجا می رسد این لطف عمیم
عطر گیسوی پیمبر بود این بویْ مگر
یا که از باغ بهشت آید و جنات نعیم
یا رب این معجزه ها از اثر مقدم کیست
که چنین باد صبا زنده کند عظم رمیم
مگر از راه رسد شاه جوانان بهشت
کاورد بوی بهشت از همه سو پیک نسیم
خاکیان غرق سرورند، چو آید به زمین
گوشواری که مزیّن شد از او عرش عظیم
تا که نور«حسن»از منزل«زهرا»سر زد
طور ثانی شده آن خانه به موسای کلیم
میزبان گشته خدا و، پی اتمام کرم
شد به ماه رمضان جلوه گر آن نور قدیم
✨🍃✨🍃✨
....درباره فضیلت و شخصیت امام حسن(علیه السلام ) همین مقدار بس که آنحضرت از اهل بیت(علیهم السلام ) است، کسانی که خداوند پلیدی را از آنان دور کرده و آنان را پاک و مطهر گردانید،(#آیه_تطهیر) و از کسانی است که رسول خدا(ص) به اتفاق آنان با نصارای نجران #مباهله کرد.
💐ولادت با سعادت دومین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، محبوب دل مصطفی(ص)، جانشین علی مرتضی(ع) و نور دیده زهرا(س)، امام حسن مجتبی (ع) کریم اهل بیت علیهم السلام بر عاشقان حضرتش مبارک باد.💐
#میلاد_امام_حسن
#کریم_اهل_بیت
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی_آغ
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
☕️چای داغ
بزرگترین مخالفین انبیا
⁉️ فرعونها، اشراف صاحب نفوس، سرمایهداران چپاولگر و علمای منحرف، میدانی چرا همگی با انبیا الهی دشمنی میکردند؟
📖 اذْهَبْ إِلى فِرْعَوْنَ إِنَّهُ طَغى﴿۲۴﴾ قالَ رَبِّ اشْرَحْ لي صَدْري﴿۲۵﴾وَ يَسِّرْ لي أَمْري ﴿۲۶﴾ وَ احْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِساني﴿۲۷﴾يَفْقَهُوا قَوْلي
🔍تدبر در آیه:
خداوند به موسی وحی کرد:
به سمت فرعون برو، چون فرعون در برابر بندگی خدا طغیان کرده [و تبدیل به طاغوت شده است]
موسی در پاسخ به این ماموریت سنگین گفت:
پروردگارا سینهام را گشاده کن
شخصیت والا به من بده که هرگونه سختی و فراز و نشیب این ماموریت را بتوانم با روح وسیع خودم تحمل کنم .
و کارم را در این ماموریت پس از بعثت آسان کن.
گره از زبان من بگشای تا بتوانم به خوبی پیام تو را به فرعون و فرعونیان ابلاغ کنم.
تا حرفم را بفهمند و در نتیجه از طغیان گری دست بردارند و بنده خدای واحد شوند .
#مسطورا
#طرح_قرآنی_مسطورا
سطر سطر #زندگی_با_آیه_ها
▫️فصل سوم : نبوت و قیام
#سطر_شانزدهم #بزرگترینمخالفینانبیاء
آیه۲۴تا ۲۸ سوره مبارکه طه/ جزء ۱۶
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi
#مسطورا
لینک سطر هفدهم
https://eitaa.com/azzahraa_urmi/21060
لینک سطر هجدهم
https://eitaa.com/azzahraa_urmi/21075
?راه یا چاه
اصل مترقی ولایت
⁉️ اگر جای پیامبر بودی برای ایجاد یک کارخانه انسان سازی چه می کردی؟
📖 «فَلَمَّا تَرَاءَى الْجَمْعَانِ قَالَ أَصْحَابُ مُوسَىٰ إِنَّا لَمُدْرَكُونَ ﴿۶۱﴾قَالَ كلَّا ۖ إِنَّ مَعِيَ رَبِّي سَيَهْدِينِ﴿۶۲﴾»
🔍تدبر در آیه:
در مسیر فرار بنیاسرائیل از دست فرعونیان، لشکر فرعون که به دنبال بنیاسرائیل آمده بود، به آنان رسید. (فَلَمَّا تَرَاءَى الْجَمْعَانِ)
زمانی که دو جمعیتِ فرعونیان و بنیاسرائیل یکدیگر را دیدند، (قَالَ أَصْحَابُ مُوسَىٰ إِنَّا لَمُدْرَكُونَ) اصحاب موسی گفتند:
ما قطعا گرفتار فرعونیان میشنویم و هیچ راه فراری هم نداریم. (قَالَ كَلَّا ۖ)
اما حضرت موسی به عنوان رهبر و فرمانده بنیاسرائیل] گفت: هرگز! به هیچ عنوان گرفتار فرعونیان نمیشویم؛ (إِنَّ مَعِيَ رَبِّي سَيَهْدِينِ)
چون پروردگارم در این جنگ، همراه ماست. من به خدای قدرتمندی که طرف ماست؛ اعتماد کامل دارم و مطمئن هستم راه خروج از این بنبست را بهزودی به ما نشان خواهد داد.
#مسطورا
#طرح_قرآنی_مسطورا
سطر سطر #زندگی_با_آیه_ها
▫️فصل سوم : ولایت و هم جبهگی
#سطر_نوزدهم #اصلمترقیولایت
آیه ۶۱ تا ۶۲ سوره شعرا / جزء ۱۹
https://eitaa.com/nahjolblage_urmi