─┅•═༅𖣔✾🌹✾𖣔༅═•┅
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#شرح_حکمتهای_نهج_البلاغه
🔶شرح حکمت پنجاه و چهارم 👇
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
🌹 #کلمات_قصار_نهج_البلاغه
🌴 #شماره_54
وقال عليه السلام :
لاَ غِنَى كَالْعَقْلِ، وَلاَ فَقْرَ كَالْجَهْلِ، وَلاَ مِيرَاثَ كَالاَْدَبِ، وَلاَ ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ.
هيچ«ثروتى»چون«عقل»نيست. هيچ«فقرى»چون«جهل»نيست. هيچ«ميراثى»چون«ادب»نيست. هيچ«پشتيبانى»چون«مشورت»نخواهد بود.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت54
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇
🕊🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🕊
#حکمت54
#سوأل: اینکه حضرت میفرمایند " هیچ ارثی چون ادب نیست" یعنی ادب امری کاملا غیراکتسابی است و نه اکتسابی و انسان نقشی در آن ندارد ؟
#جواب:
وقتی کلام حکیمانه امیرالمومنین علیه السلام را می خوانیم .باید نقطه تمرکز و کانون توجهش رو پیداکنیم. در این حکمت مساله اصلی بحث اهمیت و آثار ادب است. این که از واژه میراث و ارث استفاده فرموده اند به این معنا نیست که ذهن ما به سمت تعریف فقهی ارث و آثار و امثال این برود. اینجا حضرت می خواهند بفرمایند ارث در فضای عادی چیست ؟ این که کسی مالی بدون زحمت به دستش می آید .
کسی از دنیا می رود تمام زحماتی که او برای جمع آوری اموال و املاک کشیده است ، به فرزندان و نزدیکانش بدون اینکه زحمت کشیده باشد ، میرسد.
این مالی که بدون زحمت به دست می آید که معمولا هم مال زیادی نسبت به مال خود فرد ، است ، ومال ارزشمندی است چون به یکباره می تواند ، زندگی انسان را از نظر مالی و اقتصادی متحول کند.
فقط از همین جهت ادب را باید دید .
⬅️یعنی حضرت میخواهند بفرمایند ، ادب دارایی است که در زندگی ، انسان را خیلی راحت و آسان بسیار خوب متحول می کند . نه این که مثل ارث مادی ، اکتسابی یا غیراکتسابی است . یقینا لازمه ادب ورزیدن ، تلاش خود شخص است ،برخلاف ارثی که بدون تلاش به دست می آید.
🖊حجتالاسلام مهدوی ارفع
🕊🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🕊
🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇
🕊🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🕊
🌹جمله زيبايى نيز از حکيم ايرانى بزرگمهر در اين زمينه نقل شده است که مى گويد:
🍃بهترين ميراثى که پدران براى فرزندان گذارده اند ادب است، زيرا کسى که داراى ادب باشد به وسيله آن مى تواند اموال فراوانى کسب کند; ولى اگر پدر مال فراوانى بدون ادب براى فرزند گذاشته باشد فرزند با بى ادبى و نادانى همه را تلف کرده و از مال و ادب تهى دست مى شود.
💢آنچه امام(عليه السلام) درباره مشورت در اينجا بيان فرموده و آن را بهترين پشتيبان شمرده است مطلبى است که به تعبيرات ديگر در ساير سخنان امام(عليه السلام) وارد
شده است.
حقيقت اين است که اسلام دين استبداد به راى نيست;
⬅️ اسلام مى گويد: خداوند تمام علم و دانش و عقل را به يک يا چند نفر نداده بلکه در ميان بندگان خدا تقسيم کرده است. اگر کسى مى خواهد به کمالِ علم و دانش و عقل برسد بايد از افکاردیگران استفاده کند
و چه بسا يک مشورت، جلوى خطاهاى بسيارى را مى گيرد به خصوص اين که کسى که قصد کارى را دارد آنچه را مطابق ميل اوست بر غير آن ترجيح مى دهد و نمى تواند به قضاوت بى طرفانه بنشيند و به همين دليل ممکن است گرفتار اشتباهات وسيعى شود; اما افرادى
که از محدوده کار او خارجند بهتر و روشن تر مى توانند درباره آن قضاوت
و داورى کنند.
💢همان گونه که در روايات متعدد وارد شده بايد طرف مشورت عاقل و خداترس و راستگو و راز نگه دار و شجاع و خيرخواه باشد تا بتوان از مشورت او بهره گرفت.
🕊🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🕊
🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇
🌹یا علی
شرح #حکمت54
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی_آغ
#نهج_البلاغه_خوانی
┏━━━🍃🌼🍃━━━┓
@Nahjolblage_urmi
─┅•═༅𖣔✾🌸✾𖣔༅═•┅
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#شرح_حکمتهای_نهج_البلاغه
🔶شرح حکمت پنجاه و پنجم 👇
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
🌹 #کلمات_قصار_نهج_البلاغه
🌴 #شماره_55
وقال عليه السلام :
الصَّبْرُ صَبْرَانِ: صَبْرٌ عَلَى مَا تَكْرَهُ، وَصَبْرٌ عَمَّا تُحِبُّ.
💠و درود خدا بر او فرمود: شكيبایی دو گونه است، شكيبایی بر آنچه خوش نمی داری، و شكيبایی در آنچه دوست می داری.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت55
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇