4_5780558589189949239.pdf
462.1K
🎁⁉️ #آزمون_علوم تجربی ششم
📋درس نهم « #سفر_انرژی » 9️⃣
🖋تالیف : محمد حسین زاده
⏳بابلسر - فروردین 99
#علوم_ششم
------------------------
#هرم_تبدیل_واحدهای_انرژی
#علوم_ششم
------------------------
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حشره_شبتاب 🐛💡
نوری که توسط این حشره تولید میشه، موثرترین روش تولید نور شناخته شده است و نزدیک به ۱۰۰٪ انرژی تولید شده طی واکنشهای شیمیایی در بدن این حشره به نور تبدیل میشود.
این در حالی است که در لامپ رشتهای، تنها ۱۰٪ از انرژی مصرفی صرف تولید نور شده و بقیه به گرما تبدیل میشود! 💡
#علوم_ششم
------------------------
تولید نور توسط کرم شب تاب
#علوم_ششم
------------------------
4_5787653836508235188.pdf
968.8K
#کاربرگ_علوم
درس سفرانرژی
#علوم_ششم
------------------------
#کرم_شب_تاب قادر است در زمان بسیار كوتاهی به میزان قابل توجهی نور تولید كند. تولید نور به وسیله اینگونه حشرات با روش خاصی انجام میگیرد. آنها نور را توسط یك ماده شیمیایی یا پروتئینی( بهنام “لوسی فرین” )تولید میكنند كه این ماده جالب تقریبا شبیه به كلروفیل موجود در گیاهان است و همانگونه كه انرژی نور توسط كلروفیل به مواد شیمیایی تبدیل میشود، در این حشرات عكس این عمل با كمك مادهایخاص انجام میپذیرد. از واکنش آن با اکسیژن نور زرد-سبز رنگی تولید میشود. البته برخلاف نور تولیدشده در لامپها و یا شمعها، نوری كه توسط اینگونه جانداران تولید میشود هیچگونه گرمایی را به همراه ندارد.
تاکنون در حدود ۲۰۰۰ گونه کرم شب تاب شناسایی شده است
#دانستنی_ها
✏️✏️✏️✏️
#علوم_ششم
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
⁉️علت تولید #نور توسط کرم شب تاب
🔅دانشمندان پیشتر بر این عقیده بودند که کرم شب تاب با تولید نور شفقی فسفری شان موجب جلب توجه جنس مخالف برای جفتگیری و یا صید برای شکار میشوند. اما تحقیقاتی که اخیرا توسط گروهی از محققین انجام شده است نشان میدهد که کرمهای شب تاب از نوردهی به عنوان یک سیستم دفاعی برای مقابله با شکارچیان استفاده میکنند. حشرات دیگر با دیدن نور کرم شب تاب به آنها نزدیک نمیشوند و قورباغه نیز علاقه چندانی به شکار آن ندارد. تحقیقات نشان داده است که حتی اگر کرم شب تاب بر فراز آب پرواز کند، ماهیها و حتی کوسه از آن میترسند و فرار میکنند.
#دانستنی_ها
✏️✏️✏️✏️
#علوم_ششم
------------------------