⚫️قیس خزعلی دبیرکل عصائب اهل حق:
✔️جمهوری اسلامی رسماً انبارهای راهبردی خود را به روی ما باز کرد و بدون هیچ قید و شرطی ظرف 24 ساعت سلاح و مهمات به دست ما رسید.
🔻 ما از زمان مقاومت در برابر اشغال، در نبردهای آزادیبخش، از انبار سلاح های قدیمی خود استفاده کردیم.
🔻 از طریق عنوان حشد توانستیم از داوطلبان فتوا مبارک (جهاد) پذیرایی کنیم.
✔️لازم به ذکر است همزمان با سالروز تاسیس حشد شعبی ایالات متحده آمریکا با انتقاد از بودجه 3.5میلیارد دلاری حشد در دخالتی آشکار به امور داخلی عراق پرداخت...در واکنش به دخالت متیو تولر وزارت خارجه عراق در بیانیهای اگفته که اظهارات میلر دربردارنده اطلاعات نادرست است که مسئولیت برهم زدن امنیت عراق را به گردن الحشد الشعبی میاندازد. الحشد الشعبی یک سازمان امنیتی عراقی است که کاملاً تحت قوانین این کشور قرار دارد و به دستورات فرمانده کل نیروهای مسلح عراق پایبند است. حشد با تمام توان برای تحقق امنیت و ثبات در عراق بر اساس چارچوبهای قانونی تعیین شده تلاش میکند.
✔️وزارت خارجه عراق در پایان افزوده است که حملات اخیر به برخی از رستورانهای آمریکایی توسط افراد قانون گریز انجام شده و هیچ ارتباطی با الحشد الشعبی ندارد و در عین حال عاملان این رویدادها هم اکنون تحت مجازاتهای اداری و انضباطی مناسب قرار گرفتهاند.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
🔴روزی که همه چشم ها به عراق بود
✍ مهدیه سبکتکین
🔸بخش اول، سقوط موصل
🔻عقرب جرّاره تروریست و تکفیر پس از مسموم کردن افکار و به آتش کشیدن سرزمین شام، بی امان از مرزهای عراق گذشت و شهر هارا یکی پس از دیگری تصرف می کرد و به سرعت به سوی بغداد، پایتخت پیشروی می کرد.
🔻تا آنجا که سیل آشوب به موصل رسید؛ شهری تاریخی در شمال عراق، مرکز استان نینوا با جمعیتی بالغ بر سه میلیون نفر، پرجمعیت ترین شهر عراق پس از بغداد و قطب اقتصادی شمال کشور. اکثر جمعیت شهر، عرب های اهل تسنن هستند و اقلیتی آشوری و ترکمن شیعه نیز در آن زندگی می کنند.
🔻موصل بدون هیچگونه مقاومت در ۱۰ژوئن ۲۰۱۴ (۲۱ خرداد۱۳۹۳) سقوط کرد، نیروهای داعش به سرعت وارد شهر شدند و ابوبکر البغدادی در مسجد تاریخی جامع النوری که مناره الحَدباء (خمیده) آن اصلی ترین نماد شهر است وارد شد. البغدادی با تکبر وصف ناشدنی در بالاترین نقطه منبر مسجد ایستاد و در یک سخنرانی رسما موصل را بعنوان پایتخت خلافت خود اعلام کرد.
🔻پس از اعلام حکومت، بغداد در خطر سقوط جدی قرار گرفت و نیروهای داعش در رسانه های خود مرتب شهر های کربلاء، سامراء، دیاله و نجف را تهدید می کردند. حادثه ای که بیش از ۱٫۵ میلیون نفر از جمعیت موصل را آواره کرد.
🔻در آن ساعات حساس تمامی رسانه های بین المللی بهت زده اخبار لحظه به لحظه عراق را دنبال می کردند و در گزارش هایشان با مشاهده امکانات و تسلیحات و تجهیزات سرشار تکفیری ها و خزانه های خالی دولت و ارتش عراق اینگونه تحلیل کردند که تا چند روز بعد کشور به کلی متلاشی خواهد شد و این حکومت خودخوانده جدید تا ده ها سال باقی خواهد ماند.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
🔴اجازه نخواهم داد بغداد سقوط کند
✍ مهدیه سبکتکین
🔸بخش دوم
🔻«لن أسمح بسقوط بغداد» جمله ای که در اذهان عمومی عراق ماندگار شد «اجازه نخواهم داد بغداد سقوط کند.» گوینده این جمله معروف کسی است که در لحظات حساسی که همه پرواز های فرودگاه بغداد خروجی بودند، فقط هواپیمای او به فرودگاه وارد شد؛ تمامی پرواز های خروجی حامل برخی مسئولین عراقی بود که کشور را از ترس سقوط پایتخت ترک کردند و تنها هواپیمای او در زمین فرودگاه بغداد فرود آمد، مهمان عراق که به دعوت و درخواست رسمی نوری المالکی نخست وزیر وقت عراق وارد این کشور شد حتی در بغداد و اتاق فرماندهی از دور نماند و به محض ورود، راهی موصل شد تا شرایط را از نزدیک بررسی کند.
🔻 پس از مشاهده اوضاع فورا به بغداد بازگشت و به بیروت رفت. همان نیمه شب با سید حسن نصراله دیدار کرد و از او ۱۶۰ فرمانده میدانی از حزب اله برای آموزش نیروهای عراقی درخواست کرد و تاکید کرد که تا صبح فرصت نیست و باید همین الان فرماندهان فراخوانده شوند و همراه او به عراق بروند وگرنه نجف و کربلا و سامرا سقوط می کند، حوزه نجف نابود میشود و در کل عراق از دست خواهد رفت.
🔻آن طور که سید حسن نصرالله احوال اورا در آن شب توصیف میکند «في تلک اللیلة شعرت کل الدنیا عند الحاج قاسم هي العراق» در آن شب احساس کردم کل دنیا در چشم حاج قاسم عراق است.
سحرگاه همان شب هواپیمای حاج قاسم همراه با ۱۶۰ فرمانده از حزب اله در پایتخت عراق به زمین نشست، فرماندهانی که هرکدام خبره ترین و کارآزموده ترین فرماندهان حزب اله بودند، و بارز ترین آنها شهید ابوعیسی و شهید ابوعلی بودند.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
⚫️نوری المالکی:
✔️نسل اول در روند سیاسی جدی تر و دقیق تر است.
✔️نخست وزیر بر اساس توافق بین گروهای سیاسی انتخاب می شود.
✔️حزب الدعوه و جریان صدر به یک مکتب تعلق دارند(ائتلاف سازی یا کاهش سطح تنش)
✔️انتخابات زودهنگام در برنامه دولت سودانی بود، برای انتخابات زودهنگام نیازی به انحلال پارلمان نمی باشد..
✔️ائتلاف دولت قانون از برگزاری انتخابات زودهنگام تا پایان سال جاری حمایت می کند.
✔️استفاده از پول سیاسی در روند انتخابات ممنوع
✔️مخالف هرج و مرج در انتخاب رئیس پارلمان هستیم و از اهل سنت میخواهیم که نامزد مشترکی را به عنوان رئیس پارلمان معرفی کنند.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
⭕️فاجعه ای که دنیا را تکان نداد!
✍ محمدمسعود صفائیان
ده سال پیش در چنین روزی بزرگترین پایگاه هوایی عراق که به جهت تحقیر مردم این کشور به نام یک خلبان آمریکایی نامگذاری شده بود به قتلگاه نزدیک به 2000 دانشجوی عراقی تبدیل گردید.
کشتار اسپایکر به عنوان بزرگترین کشتار داعش در طول حیات خود یاد کرده اند و بی راه نیست که برخی منابع این حادثه را بزرگترین واقعه تروریستی پس از حملات یازده سپتامبر میدانند. فاجعه ای که از سوی بسیاری از پژوهشگران حوزه حقوق مصداق بارز نسل کشی به حساب می رود.
کشتار وحشتناک جوانان با تصمیم قبایل عرب رقم خورد چرا که نمیتوان گزاره همدستی عشایر تکریت با داعش را رد کرد. اعضای داعش این جنایت را با انتشار ویدیوهایی در شبکه های اجتماعی اعدام جمعی آنها را با تیراندازی با بریدن سر آنها در کنار رودخانه دجله تکمیل کردند، تصاویری که همچنان با توضیح دارای صحنه های دلخراش و هولناک جنایت توسط کاربران دیده میشوند.
بی شک یکی از نمادهای این جنایتها گودال بزرگ و معروف «خسفه است که در آن هزاران انسان بی گناه در زیر خروارها خاک مدفون شدند.
با وجود گرمای شدید امروز خانواده شهدای کشتار اسپایکر در تکریت دهمین سالگرد شهادتشان را در همان پایگاه برگزار کردند.
نخست وزیر عراق نیز در حساب تویتری خود اعلام کرد. ما بر اساس وظیفه ملی قانونی اخلاقی و بشردوستانه خود به اجرای عدالت در مورد همه شهدای عراقی ادامه می دهد و در انجام آن تعلل نخواهد کرد.
معين الكاظمي رئیس هیئت شهدای اسپایکر هم در جهت تسکین درد خانواده های شهدا از عزم راسخ خود برای برقراری ارتباط با مقامات مربوطه برای اجرای حکم اعدام علیه عاملان این جنایت سخن گفت.
موضوع مورد بحث اما ،بازخوانی ابعاد واکنش مجامع جهانی نظر به گستردگی این جنایت هولناک است.
جایی که انتظار میرفت خبر کشتار دانشجویان شیعه عراقی توسط گروه تروریستی داعش، دنیا را تکان دهد، سازمانها و مجامع جهانی از کنار آن عبور کردند.
همچنین پس از انتشار اولین گزارش جنایت اسپایکر توسط وزارت دفاع عراق تا کنون بازتاب فراگیری از سوی سازمان های بین المللی و شورای حقوق بشر به چشم نمیخورد.
در پایان، نتیجه بررسی مواضع نهاد های بین المللی همچون سازمان عفو بین الملل در واکنش به این دست از جرایم ، گواهی بر تائید فرضیه «سلیقه ای بودن عملکرد سازمان های جهانی» محسوب میشود.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
افزایش سرعت سقوط
اولین دوره حضور حلبوسی در انتخابات پارلمانی عراق با حمایت احزاب شیعه علی الخصوص جریان های نزدیک به ج.ا.ایران با موفقیت انجام شد و او جوان ترین رئیس پارلمان بعد از ۲۰۰۳ نام گرفت. اما به مرور زمان حلبوسی در یک چرخش آرام در بعد سیاست خارجی به سعودی و امارات نزدیک شد. تغییر رویکرد او در سیاست داخلی نیز با قرار گرفتن کنار بارزانی ها و مقتدی بروز ظهور دیگری داشت. ایجاد ائتلاف سه گانه اصلا به مزاج اطاریون خوش نیامد. حلبوسی اخطارهای اطارتنسیقی را جدی نگرفت و با قرار گرفتن کنار صدر باعث جدایی مقتدی از بدنه شیعه و موجب ایجاد شکاف در بیت شیعه شد.
به نظر میرسد بعد از حوادثی که گذشت و شکل گیری سلطه اطارتنسیقی بر مناسب اجرایی و تقنینی عراق هر سه ضلع این اتحاد ثلاثی مورد تنبیه قرار گرفتند.
از اوایل ۲۰۲۳ تخریب های رسانه ای حلبوسی شدت گرفت به طور مثال:
📌تبلیغ رسانه ای روی کاخ اشرافی همسر حلبوسی کنار دجله
📌افزایش حملات رسانه ای به حلبوسی که ثروت فراوان او را نشانه گرفته بود. بیان میشد که با حقوق دولتی چگونه وی به این ثروت رسیده است.
📌مخالفان، حلبوسی را یک فردی با خصوصیات فردی دیکتاتور گونه خطاب میکردند که باعث آزردگی نمایندگان شده بود.
📌اثرگذارترین ضربات مربوط به طرح شکایت ها با عنوان جعل و تزویر بود و موضوع آن در گرفتن تعهد سفید امضاء از نمایندگان حزب تقدم و هم چنین ارتباط با شرکت های صهیونیستی بود.
📌صدور حکم دادگاه فدرال عراق مبنی بر لغو نمایندگی حلبوسی نوعی اخراج رئیس جوان از صحنه سیاسی بود.
به هر روی بعد از حکم دادگاه فدرال شکاف پنهان در بیت سنی آشکار شد. ائتلاف های سیاده، حسم و عزم بر خلاف توافقات قبلی حاضر به معرفی نامزد جانشین از حزب تقدم نشدند و نتیجه این اختلافات به آنجا ختم شد که تا به امروز بعد گذشت بیش از شش ماه دست مکون سنی از کرسی ریاست پارلمان کوتاه مانده است.
اما در روزهای گذشته وضعیت برای حلبوسی بدتر هم شد زیرا تعدادی از نمایندگان حزب تقدم از آن جدا شده و کتله جدیدی را ایجاد کرده اند.
چهارشنبه 12ژوئن حزب "مبادره" که نمایندگان جدا شده از تقدم هستند اعلام وجود کرده و تاکید کردند که به هیچ حزب و ائتلافی مرتبط نیستند.
فهد راشد یکی از نمایندگان حزب جدید مکون سنی با تاکید بر اینکه خروج ایشان از تقدم قطعی است اخبار منتشر شده از بازگشت برخی از نمایندگان جدا شده به تقدم را نادرست خواند.
۱۱عضو جدا شده از حزب تقدم شامل ۸نماینده و ۳نفر از اعضای مجلس استانی میباشد. به این ترتیب روند حضور حلبوسی در سپهر سیاسی عراق در سراشیبی سقوط سرعت ببشتری پیدا کرده است.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
کانال مطالعات عراق و کویت
اخراج آمریکاییها از عراق به کجا رسید؟
🔹علیرغم اقدامات سیاسی، رسانهای و همچنین عزم جدی برخی مقامات منطقهای در خصوص اخراج نظامیان آمریکایی از عراق، این موضوع پس از مدتی به فراموشی سپرده شده است. بالگردها، هواپیماها و پهپادهای آمریکایی به طور آزادانه در حریم هوایی عراق جولان میدهند. علاوه بر آمریکاییها، هواگردهای ایتالیایی، اسپانیایی، انگلیسی و... نیز در حریم هوایی عراق مورد رصد قرار گرفتهاند.
🔹پرونده خروج نظامیان خارجی از عراق هر از گاهی به ویژه پس از افزایش حملات گروههای مقاومت علیه آمریکاییها در عراق و سوریه مورد توجه قرار میگیرد و فشارهای مقاومت، مقامات عراقی را مجبور به موضعگیری میکند. اکنون در سال ۱۴۰۳ هستیم و چندین سال از تهدید فرماندهان مقاومت در خصوص اخراج نظامیان آمریکایی از منطقه میگذرد و مشخص نیست این صبر و خونسردی مسئولان مربوطه از کجا نشات میگیرد؟!
🔹لازم به ذکر است متاسفانه یکی از عوامل مهم تداوم اشغالگری آمریکا در عراق، سیاسیون کرد، سنی و حتی شیعه هستند که از خروج آمریکا به دلیل برهم خوردن موازنه قوا به سود برخی گروههای دیگر به شدت وحشت دارند.
🔹 عکس دقایقی قبل، پروازهای رفت و برگشتی بالگرد Sikorsky HH-60L Black Hawk آمریکایی از فرودگاه بغداد به هلیپد آمریکاییها در ضلع شمالی سفارت ایتالیا در بغداد.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
تتیسی جاکوبسن»، از سوی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به عنوان جانشین «الینا رومانوفسکی» سفیر کنونی آمریکا در بغداد به کمیته روابط خارجی سنا معرفی شد.
«تریسی جاکوبسن»، از سوی جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به عنوان جانشین «الینا رومانوفسکی» سفیر کنونی این کشور در بغداد، به کمیته روابط خارجی سنا معرفی شد.
دولت بایدن، به رغم تداوم حملات رژیم صهیونیستی به غزه و افزایش انتقادهای جامعه بینالملل از سیاستهای کاخ سفید، نه تنها از سیاستهای خود دست نکشید، بلکه با رونمایی از سفیر جدید خود در بغداد قصد دارد تا همسو با سیاستهای تجاوزطلبانه صهیونیستها در سطح منطقه، سیاستهای مداخلهگرانه ای را در صحنه تحولات سیاسی داخلی عراق به ویژه با هدف مقابله با مقاومت اسلامی این کشور در پیش گیرد.
در همین راستا، بایدن، نام «تریسی جاکوبسن» را برای تصدی پست سفارت آمریکا در بغداد، به سنا ارائه کرده است. «تریسی جاکوبسن» که دیپلمات کارکشتهای به شمار میرود، متن بحث برانگیز خود را در کمیته روابط خارجی مجلس سنا قرائت کرد.
تفاوت سفیر کنونی و آینده آمریکا در عراق
با مقایسه بیانیه قرائت شده توسط «الینا رومانوفسکی»، سفیر کنونی آمریکا در عراق در زمان معرفی به سنا می توان گفت «رومانوفسکی» در جلسه دفاع خود در سنای آمریکا تلاش داشت متن متعادل و به دور از هرگونه تقابل با ایران و گروههای مقاومت ارائه دهد. «رومانوفسکی» در این جلسه نامی از گروههای مقاومت نیاورد تا به سیاست تعامل گرایانه کشورش تظاهر کرده باشد.
او که سابقه خدمت در سیا را هم در کارنامه خود دارد، میکوشید سیاست فشار حداکثری و همه جانبهای که دونالد ترامپ، رئیس جمهور اسبق آمریکا بر عراق میآورد را تغییر دهد. به باور رومانوفسکی این تغییر جهت در سیاست های آمریکا در قبال عراق مقدمه اصلاح چهره آمریکاییها نزد قشر جوان عراق بود.
در مقابل، «جاکوبسن» متن جنجال برانگیز خود را با طرح اتهامات بیاساس علیه ایران و گروههای مقاومت قرائت کرد. وی در جلسه سنا ادعا کرد ایران عامل بیثباتی در عراق است و گروههای مقاومت را تهدید اصلی منافع آمریکا در عراق معرفی کرد و اذعان داشت که از تمامی ابزارهای در دسترس واشنگتن برای مقابله با این گروهها استفاده خواهد کرد.
«جاکوبسن» عراق را در اولویت سیاست خارجی آمریکا قرار داد و حضور داعش را با هدف ادامه یافتن ماموریت آمریکا پررنگ دانست.
«تریسی جاکوبسن» کیست؟
«جاکوبسن» در کارنامه خود سابقه سفارت کشورش در ترکمنستان، تاجیکستان و کوزوو، کاردار آمریکا در اتیوپی و برای مدت کوتاهی دستیار وزیر خارجه در امور سازمانهای بینالمللی بوده که پس از خروجش از این مقام بازنشسته شد و با انتخاب بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2020، فعالیت خود را به عنوان مدیر گروه ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور افغانستان از سر گرفت.
«تریسی جاکوبسن» بیش از 30 سال سابقه خدمت در دستگاه دیپلماسی و اطلاعات آمریکا را دارد. وی در این سالها در مقطعی مسئول پرونده ایران و عراق و دیگر پروندههای خاورمیانه را عهدهدار بوده است.
در مجموع به نظر میرسد موافقت احتمالی سنا با واگذاری مسئولیت سفارت آمریکا در بغداد به «جاکوبسن» همزمان با تشدید سیاست تقابل گرایانه آمریکا در قبال کشورهای فعال در حوزه مقاومت خواهد بود.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
پیامدهای پیشنهاد تعطیلی عید غدیر در عراق
📌پارلمان عراق چهارشنبه دوم خرداد1403 قانون تعطیلی های رسمی در این کشور را تصویب کرد که براساس آن، روز عید غدیر نیز تعطیل رسمی خواهد بود. براساس قانون جدید، جمعه و شنبه هر هفته، یکم محرم الحرام (آغاز سال هجری)، دهم محرم الحرام (شهادت امام حسین علیه السلام) و دوازدهم ربیع الاول ولادت با سعادت نبی اکرم (ص) تعطیل رسمی است. در این قانون آمده است که یکم الی سوم شوال به مناسبت عید فطر، دهم الی سیزدهم ذی الحجه به مناسبت عید قربان و هجدهم ذی الحجه به مناسبت روز عید غدیر تعطیل رسمی است. عراق همچنین یکم ژانویه آغاز سال نوی میلادی، ششم ژانویه، سالروز تاسیس ارتش، بیست و یکم مارس عید نوروز و یکم ماه مه روز جهانی کارگر را نیز تعطیل رسمی اعلام کرد.
📌پس از سقوط صدام و با روی کارآمندن حاکمیت جدید در عراق مکون شیعه همواره پیشنهاد تعطیلی روز عید غدیر را داشته، اما هر بار به دلایل مختلف به تصویب نرسیده بود. جریان صدر در هفتههای گذشته پیشنهاد تعطیلی عید غدیر را مجددا مطرح کرد اما بسیاری از سیاسیون حتی از درون مکون شیعی معتقد بودند که این اظهارات به عنوان نمایشی برای ورود مجدد مقتدی به صحنه سیاسی کشور است. فعالان سیاسی این موضع مقتدی را در کنار مواضع ایشان در قبال حوادث غزه، پویش کمک به مردم غزه در کنار مرز اردن، حواشی ایجاد شده در رابطه با دیدار یا عدم دیدار مقتدی با مرجع عالی عراق و برجسته کردن بنیان مرصوص و... قرار میدهند که قصدی غیر از آنچه موضع اعلامی صدریها است را دنبال میکردهاند، به طور مثال عباس العرداوی فعال سیاسی نزدیک به مقاومت بیان میکند که این موضع مقتدی (کلمه حق یراد بها باطل) در ظاهر موضع حقی است اما در باطن قصدی به جز ارزشهای دینی و موضوع عید غدیر وجود دارد. به هر روی مقتدی صدر با طرح تعطیلی عید غدیر انذاری هم به مخالفان داد. مقتدی مخالفان تعطیلی این روز را دشمنان پیامبر صلوات الله علیه و اهل بیت علیهم السلام نامید و اعلام برگزاری نماز جمعه گستره در حمایت از تعطیلی عیدغدیرکرد. در نهایت طرح تعطیلی عید غدیر با حواشی فراوان و با 167 رای در پارلمان تصویب شد و برای امضاء نهایی به دفتر ریاست جمهوری ارسال شد. بعد از انتشار خبر تصویب طرح، مقتدی از تمامی اهل سنت، کردها و تمام کسانی که این قانون را تصویب کردند تشکر کرد. تصویب این طرح تنها به دلیل اراده مقتدی نبود بلکه جمیع شرایط سبب گردید که این اتفاق با توجه به تمامی موانعی که در سالهای گذشته وجود داشته رقم بخورد. فقدان ریاست مجلس سُنی و حضور محسن المندلاوی به عنوان سرپرست ریاست مجلس نزدیک به اطارتنسیقی، از جمله دلایل قابل توجه بود؛ در سال 2015 حیدر عبادی پیشنهاد تعطیلی عید غدیر را داده بود اما این طرح با مخالفت سلیم جبوری به دلیل شرایط ملتهب جامعه و احتمال افزایش شکاف میان شیعه و سنی مواجه شد و کنار گذاشته شد. شرایط سیاسی در این روزهای عراق به شدت به سود جریانهای شیعه است. مکون کردی در موضع ضعف قرار دارد و دولت اقلیم برای گذراندن امور محتاج مساعدت دولت اطاری است. انشقاق در بیت سنی موجب گردیده که حدود شش ماه کرسی ریاست پارلمان از نماینده ایشان خالی بماند و از سوی دیگر احزاب سنی برای کسب این جایگاه در تلاش هستند با شیعیان ارتباط گرفته و ایشان را با گزینه مورد نظر خود همراه کنند که جمیع شرایط باعث میگردد تا بستری مناسب برای به نتیجه رسیدن طرح تعطیلی عید غدیر فراهم گردد. در ادامه در جهت تبین بهتر فضای سیاسی عراق به استدلالهای مخالفین و موافقین طرح تعطیلی عید غدیر پرداخته میشود و آراء و نظرات هر یک در دو بخش ارائه خواهیم کرد.
مخالفین تعطیلی عید غدیر
جامعه عراق از مکونهای مختلف تشکیل شده و پرداختن به مسائلی که موجب تفرقه و حساسیت میشود از لحاظ امنیتی و اجتماعی به صلاح کشور نیست.
این اقدام عملی طائفی است و اثرات منفی در روابط اهل سنت و شیعیان خواهد گذاشت.
در شرایطی که جریانهای سیاسی در پارلمان توان تعیین ریاست پارلمان را ندارند و پروندههای مهمی مانند فساد و اصلاح ساختار حکومتی معطل مانده چرا باید همچین قانونی مد نظر قرار بگیرد.
رویه امام شیعیان گسترش عدالت و برقراری مواسات بوده تعطیلی غدیر موجب شادی او نیست بلکه عمل به شیوه او اهمیت دارد و اقدامات طائفی ارتباطی با راه امیرالمومنین ندارد.
این قانون در شرایطی به تصویب رسید که نمایندگان مخالف سُنی جلسه را ترک کردند و از 329 نماینده تنها 167 نماینده در پارلمان حضور داشتند، زمانی که با طرحی این میزان مخالف وجود دارد چرا باید ریاست مجلس اجازه طرح آن را بدهد. بهتر بود این قانون برای استانهای شیعه مقرر میشد نه برای تمام عراق.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
تعطیلات دیگری که در طرح مجلس آورده شده محل اختلاف ندارد اما این قانون با توجه به حوادثی که میان شیعه و سنی در سالهای اخیر به وقوع پیوسته میتواند باعث ایجاد تنش و شکلگیری بحرانهای جدید در عراق گردد. به طور مثال در رابطه با میلاد حضرت مسیح علیه السلام یا روز ارتش و نوروز اختلافی وجود ندارد اما در رابطه با این عیدغدیر اختلاف رای نزد علما اهل سنت و شیعه وجود داشته و خونهای زیادی از دو طرف بر سر این موضوع بر زمین ریخته شده است.
هر روز تعطیل عمومی در عراق 200میلیارد دینار به اقتصاد عراق آسیب وارد میکند، این یعنی تعداد روزهایی که فرد کاری نمیکند و در ازاء کار نکردن حقوق میگیرد افزایش پیدا میکند.
آن بخشی که به دنبال تعطیلی عید غدیر هستند به دنبال شیعی کردن حکومت هستند، ایشان به دنبال احیای شعائر و رسوم اهل بیتعلیه السلام نیستند بلکه از طرح این مسائل به دنبال مقاصد سیاسی هستند تا با شیعی کردن حکومت به منافع حزبی و سیاسی خود دست پیدا کنند.
📌موافقین
در مقابل مخالفین این طرح که عمدتا در میان اهل سنت و گروههای سیاسی رقیب شیعیان در میان کردهها دیده میشدند جریانهای شیعه نیز استدلالهایی داشتهاند که تلاش میشود به ترتیب روندی که در بیان مخالفان آورده شد پاسخهای موافقان را هم مورد توجه قرار دهیم.
برخی از جریانهای شیعه به طور کلی وجود این دست اختلافات را در میان نمایندگان و احزاب سیاسی انکار میکنند و آن را ساخته پرداخته اذهانی میدانند که به دنبال تفرقه افکنی هستند.
در پارلمان، برادران مسیحی و ایزدی و باقی طوائف حضور داشتند که اصلا مسلمان نیستند اما با تعطیلی این روز مخالفت نکردند چطور امکان دارد بخشی از مسلمین مخالف آن باشد. پارلمان عید نوروز را که اصلا نه ارتباطی به عراق و نه ارتباطی به اسلام دارد و عید فارسی است به احترام برادران اقلیت کردی تعطیل کرده، چطور اکثریت شیعه این حق را ندارند که یک روز را به عنوان عید اسلامی تعطیل کنند.
60درصد جمعیت عراق را شیعیان تشکیل میدهند که حدود 26میلیون نفر میشوند. یعنی 26میلیون نفر در داخل عراق و بیش از 400میلیون نفر در جهان معتقد به این روز هستند. اکثریت داشتن پس چه زمانی باید مورد استفاده قرار بگیرد. بر اساس قواعد دموکراتیک هم زمانی که اکثریت بر امری اتفاق دارند اقلیت باید آن را محترم بشمارند. مسیحیان نیز که جمعیتی 3تا4 درصد مردم عراق را تشکیل میدهند حق برخورداری از تعطیلی دینی خود را دارند چطور شیعه این حق را نداشته باشد. این انتقادات در شرایطی است که دولت عراق تقریبا یک هفته تمام امکاناتش به سمت خدمترسانی به زوار اربعین صرف میشود و به حالت تعطیل در میآید چرا در آن زمان مخالفتی وجود ندارد.
تمام مسلمین معتقد به عید غدیر هستند یعنی کسی در اتفاق افتادن آن اختلاف ندارد بلکه در تفسیر آن بین مسلمین اختلاف است. حال همین روز که مورد اتفاق شیعه و سنی است چرا نباید مبنایی برای افزایش قرابت قرار بگیرد.
بسیاری از مناسک در اسلام وقتی به کمال میرسند به عید ختم میشوند مانند، عید فطر، عید قربان. عیدغدیر هم عید اکمال دین و اسلام است و در این رابطه کاری به تفسیر شیعه و سنی نداریم عیدغدیر به ما هو عید، خودش برای همه مسلمین موضوعیت دارد.
در عراق دموکراسی حاکم است مسیحی، صائبی و حتی یهودی(عید الفصح) اعیاد خود را دارند و مسلمین هم به ایشان تبریک عید میگویند، تعطیلی عیدغدیر نه تنها موجب اختلاف نیست بلکه مانند باقی اعیاد که میان مسلمین و غیر مسلمین ایجاد نزدیکی میکند، میتواند موجب کاهش تنش و اختلافات و دوستی بیشتر گردد.
تعطیلی عیدغدیر در عراق سابقه تاریخی هم داشته است، به طور مثال ملک فیصل اولین پادشاه عراق بعد از تاسیس عراق تاریخ 23 آب سال1921 را که در روز18ذی الحجه و عیدغدیر بود به عنوان روز تاجگذاری انتخاب کرد که این نشان از عدم اختلاف در تکریم این روز میان اهل سنت هم داشته است. در سال1800 میلادی بغداد سنی در زمان عبدالقادر گیلانی نیز این روز را جشن میگرفته و تلاشهای مخالفین در جهت فتنه افکنی است که نه ریشه تاریخی و نه ریشه اسلامی دارد.
چرا زمانی که عید میلاد مسیح و نوروز تعطیل اعلام میگردد مخالفین نمیگویند که ایشان به دنبال مسیحی یا کُردی کردن دولت هستند و تنها در رابطه با شیعه این چنین برخورد میشود، اینها نشان دهنده هدف دار بودن انتقادات است و از روی اصلاحطلبی نیست.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
📌📌روز عید غدیر در پارلمان به تصویب رسید و این امر برای شیعیان یک دستاورد ارزنده است که سالها به دنبال رسیدن به آن بودند. بدون در نظر گرفتن استدلال موافقان و مخالفان تعطیلی این روز باعث خوشحالی مردم شیعه در عراق شده است و نمیتوان این موضوع را نادیده گرفت.
به نظر میرسد بر گزاری جشنهای غدیر که از امسال با توجه به تعطیلی این روز باید پر رونقتر نیز باشد باید محلی برای نزدیکی اهل سنت و شیعیان باشد و شیعیان باید از طرح مباحث اختلاف افکن که تنها با سیاستهای بازیگران رقیب داخلی و خارجی همسو است به شدت دوری کنند. دعوت از رهبران اهل سنت و جمعیتهای اهل سنت و سعی در برخورد اسلامی و مومنانه با ایشان میتواند سبب نزدیکی و محبت بین مسلمانان در عراق گردد و تا اندازهای زمینههای درگیریهای مذهبی را کاهش دهد.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
♦️حکیم عبدالکریم، سیاستمدار کُرد و عضو کنگره ملی کردستان، گفت:تعیین موعد جدید برگزاری انتخابات پارلمان کردستان در پاسخ به فشارهای بین المللی صورت گرفته است.
وی درگفتگو با خبرگزاری «بغداد الیوم» افزود: تعویق موعدجدید برگزاری انتخابات پارلمان کردستان دشوار خواهد بود، زیرا هرگونه تعویق به معنای نقض قوانین عراق به دلیل پایان یافتن دوره کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق در ماه ژانویه سال آینده میلادی است.
حکیم عبدالکریم، با بیان اینکه تعیین موعد انتخابات پارلمان کردستان در پی فشارهای بینالمللی و منطقهای صورت گرفته است و به همین دلیل تغییر این موعد دشوار است، تصریح کرد:بغداد به جز در چارچوب قانون اساسی عراق درروند برگزاری انتخابات پارلمان کردستان دخالت نمی کند، امادادگاه فدرال از نظر قضایی و کمیسیون انتخابات عراق نیز با هدف نظارت بر این انتخابات به طور قانونی مداخله خواهند کرد.
گفتنی است که نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان،موعد برگزاری انتخابات پارلمان کردستان را 20 اکتبر 2024 تعیین کرده است.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
♦️زائران ایرانی در عراق کجا می توانند رای دهند؟
شعبههای اخد رأی ریاست جمهوری ایران در عراق در «شهر نجف» در سرکنسولگری ایران در نجف به نشانی مدینه قدیمه محله الحویش و هتل بستان به نشانی خیابان بنات الحسن بعد از خیابان رسول واقع شده است.
همچنین زائران حاضر در «شهر کربلا» میتوانند با حضور در سرکنسولگری ایران در کربلا به نشانی حی الاسکان، چادرهای اسکان باب القبله حرم حسینی در باب القبله حرم امام حسین علیهالسلام، هتل لؤلؤالبحر در خیابان علقمی و هتل جواهر در خیابان شهدا رأی خود را در صندوقها بیندازند.
در «شهر سامرا» نیز در نزدیکی حرم امامین عسکریین علیهماالسلام و در «شهر کاظمین» در حسینیه الصدر در باب المراد حرم امامین جوادین علیهماالسلام شعبههای اخذ رأی پیشبینی شده است.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
مجری حکم اعدام آیتالله شهید محمدباقر صدر و خواهرش دستگیر شد
شبکه الفرات به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد نیروهای امنیتی عراق یکی از مقامات ارشد رژیم سابق بعث را که به اجرای حکم اعدام آیت الله شهید سید محمد باقر صدر و خواهرش (العلویه بنت الهدی) در ۹ آوریل سال ۱۹۸۰ میلادی اعتراف کرده بود دستگیر کردند.
منبع امنیتی مذکور افزود: متهم مذکور به هنگام ورود به اقلیم کردستان عراق برای تعویض و نوسازی مدارک هویتی خود در ادارات دولتی دستگیر شد و وی منصب مدیریت شعبه پنجم اطلاعات نظامی را برعهده داشت.
وی اظهار داشت: پس از بررسی و جمعآوری اطلاعات و پیگیری دقیق هویت فرد مذکور (سعدون صبری معروف به سرهنگ نزار) که مدیریت شعبه پنجم اطلاعات نظامی را برعهده داشت در اقلیم کردستان مبرز شد و از از محل اقامت خود بین امارات و یا اردن برای تعویض مدارک به اربیل آمده است.
به گفته این منبع، دستگاههای امنیتی با سرویس مبارزه با تروریسم اقلیم کردستان درباره متهم تحت تعقیب وارد تماس شدند چرا که وی در اراضی اقلیم کردستان حضور داشت، در ادامه مقامات اقلیم در تحویل مجرم تعلل به خرج دادند و خواهان انجام تحقیقات اولیه با وی در اراضی اقلیم بدون تحویل به نیروهای امنیتی شدند.
منبع امنیتی مذکور تصریح کرد: فرماندهان نظامی مرتبط با الحشد الشعبی در ادامه مداخله کرده و با مقامات امنیتی و سیاسی اقلیم کردستان با هدف تحویل متهم به دستگاههای امنیتی در بغداد مذاکره کردند و بعد از آن، سعدون صبری القیسی (سرهنگ نزار) به دستگاه امنیتی در بغداد تحویل داده شد و متهم به پایتخت آورده شد.
وی اظهار داشت: به محض ورود به بغداد و انجام تحقیقات اولیه، متهم به جنایت اعدام شهید آیت الله محمد باقر صدر و خواهرش العلویه بنت الهدی اقرار کرد و طی مراحل تحقیق، سرهنگ نزار خبر داد که جنایت اعدام را به صورت مشترک با عناصر امنیتی شعبه پنجم انجام داده است.
سرهنگ نزار اظهار داشت که مکان اعدام این دو شهید در ورودی شهرک مسکونی بسمایه کنونی قرار داشته است اما به دلیل تغییر چهره عمرانی شهر، مکان دقیق مشخص نشد.
منبع شفقنا
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
♨️پیشرفت ۸۲ درصدی اجرای پروژه جاده نجف اشرف به عربستان
🔻وزارت سازندگی و مسکن عراق از پیشرفت چشمگیر ۸۲ درصدی اجرای پروژه جاده نجف اشرف به عربستان خبر داد.
🔻این وزارتخانه در بیانیهای اعلام کرد فاز ۱ و ۲ این پروژه ساخت جادهای ۱۰۰ کیلومتری است، که با نظارت اداره راه و پلسازی وزارت سازندگی و مسکن اجرا میشود.
🔻وزارت سازندگی و مسکن عراق گفت درصد پیشرفت فاز اول این پروژه به ۸۲ درصد رسیده و حدود ۳۰ کیلومتر از آسفالت این جاده انجام شده است.
🔻همچنین فعالیتهای مربوط به فاز دوم جاده ادامه دارد و به پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی رسیده و ۱۸ کیلومتر از جاده آسفالت شده است.
🔻این پروژه باهدف احیای فعالیت تجاری و اقتصادی میان عربستان و عراق، و تسهیل راه زمینی حج اجرا میشود؛ و همچنین دروازهای برای سرمایهگذاری و گردشگری عربستان در نجف و کل عراق خواهد بود.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
🛑آمریکا از عراق خواست تا حریم هوایی خود را بروی هواپیماهای ترابری ایران به مقصد سوریه یا لبنان ببندد.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
🔹کرکوک و چاههای آن تا سال 2017 که اقلیم کردستان اقدام به برگزاری رفراندوم کرد تحت کنترل کردهای عراق بود. با این حال، نیروهای عراقی در اکتبر 2017 این منطقه و چاههای نفت خام آن را از کنترل دولت اقلیم کردستان خارج کردند.
مجله اویل پرایس با ارجاع به این گزارش اشاره کرده که تولید نفت خام در کرکوک در حال نزدیک شدن به میزان تولید نفت خم در اقلیم کردستان است. دولت عراق اخیرا اعلام کرده است که با توسعه سرمایه گذاری خارجی و ورود شرکت های نفتی جدید به حوزه تولید نفت خام در این کشور، امکان افزایش تولدی نفت خام در کرکوک به بالاتر از 400000 بشکه وجود دارد.
🔸به این ترتیب با افزایش تولید نفت خام در کرکوک به حدود 400000 بشکه و پر کردن ظرفیت نفت خام اقلیم کردستان، این مسئله می تواند اهمیت تولید نفت خام در اقلیم کردستان را کاهش دهد.
مجله اویس پرایس با اشاره به این موضوع احتمال داده است ازسرگیری صادرات نفت خام اقلیم کردستان عراق با موانع بیشتری مواجه شود.
شرکت های نفتی خارجی در حال حاضر نفت تولید شده در اقلیم کردستان را به خریداران داخلی می فروشند. هشت شرکت خارجی عضو انجمن صنعت نفت خام اقلیم کردستان موسوم به آپیکور، در نامه هایی به مقامات ارشد دولت آمریکا خواستار مداخله این کشور برای ازسرگیری صادرات نفت خام اقلیم کردستان شده اند. با این حال، بن بست توقف صادرات نفت خام اقلیم کردستان که از مارس 2023 آغاز شده، همچنان رفع نشده است.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
🔶چگونه کردستان عراق رویای استقلال نفتی خود را از دست داد؟ 🔻به گزارش العرب، کُردهای عراقی که در سپتامبر سال 2017 با رای بیش از 92 درصدی خود به استقلال این منطقه رای دادند، اکنون در سال 2024، به قرار داشتن مسقیم تحت نظر حاکمیت مرکزی بغداد چشم دوخته اند.این موضوع و رویکرد، پس از آن نمایان شد که اعضای انجمن صنعت نفت کردستان یعنی همان گروهی که نماینده شرکتهای نفتی بینالمللی در اقلیم کردستان به شمار می آیند؛ تصویب کردند قراردادهای فروش مستقیم نقت اقلیم کردستان تحت نظر شرکت بازاریابی نفت عراق (سومو) قرار خواهد گرفت در حالی که این شرکت تحت نظارت و کنترل وزارت نفت عراق قرار دارد.
🔻دولت اقلیم کردستان نیز بعد از این تصمیم با انتشار بیانیه ای اعلام کرد این فروش مستقیم، بهترین گزینه برای حل مشکل تعلیق جریان خط لوله نفت از اقلیم کردستان به ترکیه از تاریخ 25 مارس 2023 است.
🔻در همین ارتباط، «سایمون واتکینز»، تحلیلگر اقتصادی، در گزارشی در پایگاه«امریکن اویل پرایس» نوشت: وخامت سریع منابع مالی دولت اقلیم کردستان از زمان آغاز تحریم، باعث شد تا تسلیم شدن آن در برابر درخواست های بغداد برای مدیریت فروش نفت توسط شرکت نفت و گاز سومو امری شگفتانگیز جلوه ننماید اما آنهایی که دهها سال است مناقشه بین اربیل و بغداد را دنبال و رصد می کنند، بیانیه دولت اقلیم کردستان را با منافع ذاتی این منطقه در تعارض می دانند.
این منبع افزود، دولت فدرال عراق از زمانی که امریکا در ژوئیه 2020 اعلام کرد قصد دارد در همان سال به ماموریت رزمی خود در عراق پایان دهد، به دنبال بهترین راه برای الحاق کردستان در قالب یک عراق متحد و یکپارچه بوده است.
در همین حال یک منبع عالی رتبه در امنیت انرژی اتحادیه اروپا در مصاحبه ای اختصاصی با «اویل پرس» تصریح کرد کلید اجرای «طرح عراق واحد» در قطع کردن تمامی منابع درآمد خارجی دولت کردستان عراق به ویژه از فروش مستقل نفت این منطقه توسط شرکت های نفتی بین المللی فعال در اقلیم کردستان نهفته است چرا که این امر باعث می شود اقلیم کردستان کاملا متکی و وابسته به بغداد باشد.
دلایل کنار نیامدن دولت بغداد با استقلال اقلیم کردستان عراق
العرب در ادامه نوشت، سه دلیل قوی باعث می شود که دولت بغداد و حامیان اصلی جهانی آن به ویژه دو کشور چین و روسیه، به هیچ وجه و درجه ای با استقلال اقلیم کردستان عراق کنار نیایند. یکی از دلایل اصلی ژئوپلیتیکی این است که این منطقه از دیرباز متحد کلیدی امریکا و انگلیس به عنوان دو قدرت جهانی پیشرو بوده است. این در حالی بود که ایده برگزاری همه پرسی استقلال کردستان عراق در سال 2017 بر این اساس شکل گرفت که مقامات اقلیم کردستان معتقد بودند توافقی ضمنی با واشنگتن در اواخر سال 2013 تا اوایل سال 2014 با هدف عملی شدن طرح استقلال بود. از سوی دیگر در اوایل سال 2014 گروهی به نام سازمان دولت اسلامی (داعش) به عنوان یک خطر و نگرانی بزرگ منطقه ای شروع به ظهور کرد و تصور و برداشت مقامات کرد عراقی بر این استوار بود که امریکا و متحدان غربی آن از تلاش اقلیم کردستان برای دستیابی به استقلال در ازای تأمین جنگجویان در عرصه میدانی برای مقابله با داعش از طریق نیروهای پیشمرگه حمایت خواهند کرد.
این منبع تصریح کرد، پس از آنکه پیروزی بر گروه داعش تضمین شد، همه پرسی اقلیم کردستان عراق نیز برگزار گردید اما امریکا و متحدانش پس از واکنش شدید و خشمگینانه برخی از بازیگران اصلی منطقه به برگزاری این همهپرسی، هیچ حمایت و پشتیبانی قوی از استقلال کردستان عراق به عمل نیاوردند و همین مخالفت شدید با نتیجه همهپرسی استقلال، باعث شد دلیل دیگری بر دلایل پیروی از طرح عراق واحد و متحد افزوده شود چرا که افزایش احساسات استقلالطلبانه کُردها، به مثابه تهدیدی آشکار برای نظام های حاکم بر این (به عنوان حامی اصلی منطقهای عراق)، ترکیه و سوریه خواهد بود و این کشورها تعداد زیادی از قومیت کُردی را در خود جای داده اند به طوری که جمعیت کُرد در ایران حدود 9 درصد از کل جمعیت، در سوریه 10 درصد و در ترکیه حدود 18 درصد است.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
در همین حال کشور چین نیز معتقد است اقلیم کردستان مستقل که دارای روابط قوی قبلی با امریکا باشد، مدیریت بخش نفت و گاز عراق را دشوارتر خواهد کرد. اگرچه روسیه پس از برگزاری همهپرسی استقلال در سال 2017 بر بخش نفت کردستان عراق کنترل موثری پیدا کرده است اما باز هم ترجیح میدهد با دولت مرکزی بغداد که به شدت تحت تأثیر ایران به عنوان متحد اصلی مسکو در منطقه است، همکاری کند.
منابع اروپایی تاکید دارند روسیه پس از آنکه اقلیم کردستان در قالب عراق یکپارچه و متحد درآید، هیچ یک از معاملات فعلی خود در کردستان عراق را از دست نخواهد داد. با این حال بنا به گفته یکی از منابع عالیرتبه امنیت انرژی در اروپا، پس از امضای توافقنامه ازسرگیری روابط ایران و عربستان سعودی در 10 مارس 2023 با میانجیگری چین، روسها انگیزه قویتری پیدا کردند چرا که آنها بر این باورند که با دور نگه داشتن غرب از قراردادهای انرژی در عراق و نزدیک نگه داشتن بغداد به محور جدید ایران و عربستان، پایان هژمونی و سلطه غرب در خاورمیانه نزدیک خواهد شد و این امر می تواند به فصلی تعیین کننده در نابودی نهایی غرب تبدیل شود.
گفتنی است از نقطه نظر مالی، دولت بغداد هیچ سودی در ادامه فعالیت اقلیم کردستان عراق با بهرهمندی از سطح قابل توجه استقلال نمی بیند ضمن آنکه قرارداد اصلی که دو طرف در سال 2014 بر سر آن توافق کردند، تصریح دارد که دولت اقلیم کردستان روزانه 550 هزار بشکه نفت از میادین خود و از کرکوک از طریق شرکت سومو صادر کند و در مقابل، بغداد 17 درصد از بودجه فدرال را پس از کسر مخارج دولتی، در پرداخت بودجه به کُردها لحاظ کند اما این توافق از همان مراحل اولیه موفقیت آمیز نبود، زیرا هر یک از طرفین، دیگری را به سهل انگاری و قصور متهم می کرد.
متحد شدن بخش نفت عراق
العرب در پایان با اشاره به اصل 111 قانون اساسی عراق مبنی بر اینکه نفت و گاز متعلق به همه ملت عراق در تمامی استان ها و مناطق است و همچنین فقدان شفافیت کامل در خصوص برخی بندهای این قانون نوشت، محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق تاکید دارد قانون جدید نفتی و نظارت بر تمام تولید و سرمایه گذاری نفت و گاز در عراق و اقلیم کردستان، عاملی قوی برای وحدت این کشور خواهد بود و قویترین تجلی عملی این ایده، طرح و پیشنهاد استفاده از خط لوله صادرات نفت بین بغداد و ترکیه، با دور زدن هرگونه ورودی های نفت از اقلیم کردستان عراق به ترکیه است چرا که خط لوله نفتی واقع در 600 مایلی بغداد، خط لوله اصلی عراق-ترکیه به شمار می رود که از کرکوک در شمال عراق تا بندر جیهان در ترکیه امتداد یافته است. این در حالی بود که در سال 2014 پس از حملات مکرر گروه های شبه نظامی مختلف در منطقه، از جمله سازمان دولت اسلامی (گروه تروریستی داعش) تصمیم گرفته شد تا این خط لوله با ظرفیت مجموع 1.6 میلیون بشکه در روز بسته شود.
پس از بسته شدن این خط لوله بود که دولت اقلیم کردستان عراق به طور یکجانبه بر ساخت یک خط لوله جدید، از میدان «طق طق» از طریق خرمال، نظارت و اقدام کرد که این طرح از طریق گذرگاه مرزی فیش خابور به لوله کرکوک-جیهان با ترکیه امتداد دارد. منابع عراقی بر این باورند که با قطع کردن صادرات نفت و بستن خط لوله نفتی توسط کُردها، قانون جدید نفت می تواند روندی رو به جلو داشته باشد و بخش نفت عراق را همانطور که از ابتدا برنامه ریزی شده بود؛ متحد کند.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
♨️مقررات سختگیرانه کویت برای ماه محرم؛ هرگونه پرچم و خیمه ممنوع!
🔻وزارت کشور کویت به مالکان و مسئولان حسینیهها نسبت به برافراشتن هرگونه پارچهنوشته یا پرچم غیر از پرچم کویت، یا برپایی راهپیمایی هشدار داده و از آنها خواست به قوانین و مقررات امنیتی پایبند باشند.
🔻وزارت کشور کویت در بیانیهای که جمعه شب در شبکه X منتشر کرده، نوشت: مسئولان حسینیهها باید برای حفظ امنیت همه، به قوانین و مقررات نهادهای امنیتی پایبند باشند.
🔻این بیانیه افزوده: اداره کل ارتباطات و رسانه امنیتی اعلام کرده همزمان با آغاز ماه محرم، و بنابه نشست هماهنگی میان وزارت کشور و مسئولان حسینیهها، و نیز دستورالعملها و توصیههای نشست هیئت دولت، به استثنای پرچم کویت، هیچ پرچم یا پارچهنوشتهای نباید برافراشته شود؛ [هر حسینیه] تنها مجاز به نصب یک پرچم، بدون هرگونه شعار است. همچنین برپایی هرگونه خیمه یا دکه در بیرون از حسینیهها اکیداً و به هر دلیل ممنوع است؛ در غیر اینصورت فوراً برچیده میشود.
🔻وزارت کشور کویت تأکید کرده نیروهای امنیتی برای سازماندهی رفتوآمدها و تأمین امنیت در حسینیهها حضور مییابند؛ لذا هرگونه فعالیت شرکتکنندگان در بیرون از حسینیه ممنوع است.
🔻در پایان این بیانیه آمده وزارت کشور با قاطعیت این مقررات را اجرا خواهد کرد.
🔻بنابه آمارها، ۳۵ تا ۴۰ درصد از جمعیت ۴.۳ میلیونی کویت را شیعیان تشکیل میدهند.
♦️کارشناس امنیتی و راهبردی عراقی :
هیچ گونه هماهنگی درخصوص عملیات کنونی ترکیه در شمال عراق بین بغداد و آنکارا وجود ندارد
سرلشگر ستاد عبدالکریم خلف، کارشناس امنیتی و راهبردی عراقی، با اشاره به اینکه ترکیه به دنیال بهانه ای برای تقویت حضور خود در خاک عراق است، گفت: هیچ گونه هماهنگی درخصوص عملیات کنونی ترکیه درشمال عراق بین بغداد و آنکارا وجود ندارد.
وی با بیان اینکه ترکیه در اقدامی بی سابقه نیروهای بیشتری را در شمال عراق مستقرکرده است، افزود: تقویت نیروی نظامی ترکیه با هدف اعلام شده آنکارا برای ورود به خاک عراق، مطابقت ندارد.
وی با این توضیح که ترکیه بهانه ای را برای تقویت حضور خود در خاک عراق جستجو می کند،تصریح کرد:هیچگونه توافقی در خصوص هماهنگی بین بغدادو آنکارا در باره عملیات کنونی ترکیه در شمال عراق وجود ندارد.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
⚫️توصیه مقتدی صدر برای به عزاداران حسینی:
🔻 بالا بردن پرچم فلسطین
🔻دوری از مظاهر شادی
🔻دور کردن فاسدین از موکب ها و منابر (بدون زور)
🔻 کمک به نیازمندان
🔻سخن گفتن از مسئله فلسطین ، تطبیع با اسرائیل ، همجنس بازان ، فساد و ...
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
🔴دعوت رئیس جمهور منتخب ایران، به عراق
🔻دوشنبه هفته جاری السودانی، نخست وزیر عراق، طی تماس تلفنی با مسعود پزشکیان رئیس جمهور منتخب ایران، وی را به عراق دعوت کرد.
🔻 السودانی، انتخاب شدن پزشکیان و همچنین موفقیت جمهوری اسلامی در برگزاری انتخابات در طی زمانی کوتاه پس از حادثه دردناک بالگرد را به ملت و دولت ایران تبریک گفت و از این دوران بعنوان ایامی مهم و سرنوشت ساز یاد کرد که ایران با سربلندی از آن عبور کرد.
🔻السودانی همچنین بر تمایل کشورش بر استمرار روابط اقتصادی و امنیتی به گونه ای که مصالح دو کشور و دو ملت را تأمین کند، تاکید کرد.
🔻نخست وزیر عراق، پزشکیان را در راستای تحکیم روابط دو کشور و گفت و گو در حیطه برخی پرونده های مهم به عراق دعوت کرد.
🔻پزشکیان نیز متقابلا مراتب تقدیر و تشکر را به جا آورد و بر پایبندی ایران به تقویت همکاری ها با عراق برای افزایش امنیت و استقرار منطقه تأکید کرد.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام