تعطیلات دیگری که در طرح مجلس آورده شده محل اختلاف ندارد اما این قانون با توجه به حوادثی که میان شیعه و سنی در سالهای اخیر به وقوع پیوسته میتواند باعث ایجاد تنش و شکلگیری بحرانهای جدید در عراق گردد. به طور مثال در رابطه با میلاد حضرت مسیح علیه السلام یا روز ارتش و نوروز اختلافی وجود ندارد اما در رابطه با این عیدغدیر اختلاف رای نزد علما اهل سنت و شیعه وجود داشته و خونهای زیادی از دو طرف بر سر این موضوع بر زمین ریخته شده است.
هر روز تعطیل عمومی در عراق 200میلیارد دینار به اقتصاد عراق آسیب وارد میکند، این یعنی تعداد روزهایی که فرد کاری نمیکند و در ازاء کار نکردن حقوق میگیرد افزایش پیدا میکند.
آن بخشی که به دنبال تعطیلی عید غدیر هستند به دنبال شیعی کردن حکومت هستند، ایشان به دنبال احیای شعائر و رسوم اهل بیتعلیه السلام نیستند بلکه از طرح این مسائل به دنبال مقاصد سیاسی هستند تا با شیعی کردن حکومت به منافع حزبی و سیاسی خود دست پیدا کنند.
📌موافقین
در مقابل مخالفین این طرح که عمدتا در میان اهل سنت و گروههای سیاسی رقیب شیعیان در میان کردهها دیده میشدند جریانهای شیعه نیز استدلالهایی داشتهاند که تلاش میشود به ترتیب روندی که در بیان مخالفان آورده شد پاسخهای موافقان را هم مورد توجه قرار دهیم.
برخی از جریانهای شیعه به طور کلی وجود این دست اختلافات را در میان نمایندگان و احزاب سیاسی انکار میکنند و آن را ساخته پرداخته اذهانی میدانند که به دنبال تفرقه افکنی هستند.
در پارلمان، برادران مسیحی و ایزدی و باقی طوائف حضور داشتند که اصلا مسلمان نیستند اما با تعطیلی این روز مخالفت نکردند چطور امکان دارد بخشی از مسلمین مخالف آن باشد. پارلمان عید نوروز را که اصلا نه ارتباطی به عراق و نه ارتباطی به اسلام دارد و عید فارسی است به احترام برادران اقلیت کردی تعطیل کرده، چطور اکثریت شیعه این حق را ندارند که یک روز را به عنوان عید اسلامی تعطیل کنند.
60درصد جمعیت عراق را شیعیان تشکیل میدهند که حدود 26میلیون نفر میشوند. یعنی 26میلیون نفر در داخل عراق و بیش از 400میلیون نفر در جهان معتقد به این روز هستند. اکثریت داشتن پس چه زمانی باید مورد استفاده قرار بگیرد. بر اساس قواعد دموکراتیک هم زمانی که اکثریت بر امری اتفاق دارند اقلیت باید آن را محترم بشمارند. مسیحیان نیز که جمعیتی 3تا4 درصد مردم عراق را تشکیل میدهند حق برخورداری از تعطیلی دینی خود را دارند چطور شیعه این حق را نداشته باشد. این انتقادات در شرایطی است که دولت عراق تقریبا یک هفته تمام امکاناتش به سمت خدمترسانی به زوار اربعین صرف میشود و به حالت تعطیل در میآید چرا در آن زمان مخالفتی وجود ندارد.
تمام مسلمین معتقد به عید غدیر هستند یعنی کسی در اتفاق افتادن آن اختلاف ندارد بلکه در تفسیر آن بین مسلمین اختلاف است. حال همین روز که مورد اتفاق شیعه و سنی است چرا نباید مبنایی برای افزایش قرابت قرار بگیرد.
بسیاری از مناسک در اسلام وقتی به کمال میرسند به عید ختم میشوند مانند، عید فطر، عید قربان. عیدغدیر هم عید اکمال دین و اسلام است و در این رابطه کاری به تفسیر شیعه و سنی نداریم عیدغدیر به ما هو عید، خودش برای همه مسلمین موضوعیت دارد.
در عراق دموکراسی حاکم است مسیحی، صائبی و حتی یهودی(عید الفصح) اعیاد خود را دارند و مسلمین هم به ایشان تبریک عید میگویند، تعطیلی عیدغدیر نه تنها موجب اختلاف نیست بلکه مانند باقی اعیاد که میان مسلمین و غیر مسلمین ایجاد نزدیکی میکند، میتواند موجب کاهش تنش و اختلافات و دوستی بیشتر گردد.
تعطیلی عیدغدیر در عراق سابقه تاریخی هم داشته است، به طور مثال ملک فیصل اولین پادشاه عراق بعد از تاسیس عراق تاریخ 23 آب سال1921 را که در روز18ذی الحجه و عیدغدیر بود به عنوان روز تاجگذاری انتخاب کرد که این نشان از عدم اختلاف در تکریم این روز میان اهل سنت هم داشته است. در سال1800 میلادی بغداد سنی در زمان عبدالقادر گیلانی نیز این روز را جشن میگرفته و تلاشهای مخالفین در جهت فتنه افکنی است که نه ریشه تاریخی و نه ریشه اسلامی دارد.
چرا زمانی که عید میلاد مسیح و نوروز تعطیل اعلام میگردد مخالفین نمیگویند که ایشان به دنبال مسیحی یا کُردی کردن دولت هستند و تنها در رابطه با شیعه این چنین برخورد میشود، اینها نشان دهنده هدف دار بودن انتقادات است و از روی اصلاحطلبی نیست.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
📌📌روز عید غدیر در پارلمان به تصویب رسید و این امر برای شیعیان یک دستاورد ارزنده است که سالها به دنبال رسیدن به آن بودند. بدون در نظر گرفتن استدلال موافقان و مخالفان تعطیلی این روز باعث خوشحالی مردم شیعه در عراق شده است و نمیتوان این موضوع را نادیده گرفت.
به نظر میرسد بر گزاری جشنهای غدیر که از امسال با توجه به تعطیلی این روز باید پر رونقتر نیز باشد باید محلی برای نزدیکی اهل سنت و شیعیان باشد و شیعیان باید از طرح مباحث اختلاف افکن که تنها با سیاستهای بازیگران رقیب داخلی و خارجی همسو است به شدت دوری کنند. دعوت از رهبران اهل سنت و جمعیتهای اهل سنت و سعی در برخورد اسلامی و مومنانه با ایشان میتواند سبب نزدیکی و محبت بین مسلمانان در عراق گردد و تا اندازهای زمینههای درگیریهای مذهبی را کاهش دهد.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
♦️حکیم عبدالکریم، سیاستمدار کُرد و عضو کنگره ملی کردستان، گفت:تعیین موعد جدید برگزاری انتخابات پارلمان کردستان در پاسخ به فشارهای بین المللی صورت گرفته است.
وی درگفتگو با خبرگزاری «بغداد الیوم» افزود: تعویق موعدجدید برگزاری انتخابات پارلمان کردستان دشوار خواهد بود، زیرا هرگونه تعویق به معنای نقض قوانین عراق به دلیل پایان یافتن دوره کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق در ماه ژانویه سال آینده میلادی است.
حکیم عبدالکریم، با بیان اینکه تعیین موعد انتخابات پارلمان کردستان در پی فشارهای بینالمللی و منطقهای صورت گرفته است و به همین دلیل تغییر این موعد دشوار است، تصریح کرد:بغداد به جز در چارچوب قانون اساسی عراق درروند برگزاری انتخابات پارلمان کردستان دخالت نمی کند، امادادگاه فدرال از نظر قضایی و کمیسیون انتخابات عراق نیز با هدف نظارت بر این انتخابات به طور قانونی مداخله خواهند کرد.
گفتنی است که نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان،موعد برگزاری انتخابات پارلمان کردستان را 20 اکتبر 2024 تعیین کرده است.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
♦️زائران ایرانی در عراق کجا می توانند رای دهند؟
شعبههای اخد رأی ریاست جمهوری ایران در عراق در «شهر نجف» در سرکنسولگری ایران در نجف به نشانی مدینه قدیمه محله الحویش و هتل بستان به نشانی خیابان بنات الحسن بعد از خیابان رسول واقع شده است.
همچنین زائران حاضر در «شهر کربلا» میتوانند با حضور در سرکنسولگری ایران در کربلا به نشانی حی الاسکان، چادرهای اسکان باب القبله حرم حسینی در باب القبله حرم امام حسین علیهالسلام، هتل لؤلؤالبحر در خیابان علقمی و هتل جواهر در خیابان شهدا رأی خود را در صندوقها بیندازند.
در «شهر سامرا» نیز در نزدیکی حرم امامین عسکریین علیهماالسلام و در «شهر کاظمین» در حسینیه الصدر در باب المراد حرم امامین جوادین علیهماالسلام شعبههای اخذ رأی پیشبینی شده است.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
مجری حکم اعدام آیتالله شهید محمدباقر صدر و خواهرش دستگیر شد
شبکه الفرات به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد نیروهای امنیتی عراق یکی از مقامات ارشد رژیم سابق بعث را که به اجرای حکم اعدام آیت الله شهید سید محمد باقر صدر و خواهرش (العلویه بنت الهدی) در ۹ آوریل سال ۱۹۸۰ میلادی اعتراف کرده بود دستگیر کردند.
منبع امنیتی مذکور افزود: متهم مذکور به هنگام ورود به اقلیم کردستان عراق برای تعویض و نوسازی مدارک هویتی خود در ادارات دولتی دستگیر شد و وی منصب مدیریت شعبه پنجم اطلاعات نظامی را برعهده داشت.
وی اظهار داشت: پس از بررسی و جمعآوری اطلاعات و پیگیری دقیق هویت فرد مذکور (سعدون صبری معروف به سرهنگ نزار) که مدیریت شعبه پنجم اطلاعات نظامی را برعهده داشت در اقلیم کردستان مبرز شد و از از محل اقامت خود بین امارات و یا اردن برای تعویض مدارک به اربیل آمده است.
به گفته این منبع، دستگاههای امنیتی با سرویس مبارزه با تروریسم اقلیم کردستان درباره متهم تحت تعقیب وارد تماس شدند چرا که وی در اراضی اقلیم کردستان حضور داشت، در ادامه مقامات اقلیم در تحویل مجرم تعلل به خرج دادند و خواهان انجام تحقیقات اولیه با وی در اراضی اقلیم بدون تحویل به نیروهای امنیتی شدند.
منبع امنیتی مذکور تصریح کرد: فرماندهان نظامی مرتبط با الحشد الشعبی در ادامه مداخله کرده و با مقامات امنیتی و سیاسی اقلیم کردستان با هدف تحویل متهم به دستگاههای امنیتی در بغداد مذاکره کردند و بعد از آن، سعدون صبری القیسی (سرهنگ نزار) به دستگاه امنیتی در بغداد تحویل داده شد و متهم به پایتخت آورده شد.
وی اظهار داشت: به محض ورود به بغداد و انجام تحقیقات اولیه، متهم به جنایت اعدام شهید آیت الله محمد باقر صدر و خواهرش العلویه بنت الهدی اقرار کرد و طی مراحل تحقیق، سرهنگ نزار خبر داد که جنایت اعدام را به صورت مشترک با عناصر امنیتی شعبه پنجم انجام داده است.
سرهنگ نزار اظهار داشت که مکان اعدام این دو شهید در ورودی شهرک مسکونی بسمایه کنونی قرار داشته است اما به دلیل تغییر چهره عمرانی شهر، مکان دقیق مشخص نشد.
منبع شفقنا
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
♨️پیشرفت ۸۲ درصدی اجرای پروژه جاده نجف اشرف به عربستان
🔻وزارت سازندگی و مسکن عراق از پیشرفت چشمگیر ۸۲ درصدی اجرای پروژه جاده نجف اشرف به عربستان خبر داد.
🔻این وزارتخانه در بیانیهای اعلام کرد فاز ۱ و ۲ این پروژه ساخت جادهای ۱۰۰ کیلومتری است، که با نظارت اداره راه و پلسازی وزارت سازندگی و مسکن اجرا میشود.
🔻وزارت سازندگی و مسکن عراق گفت درصد پیشرفت فاز اول این پروژه به ۸۲ درصد رسیده و حدود ۳۰ کیلومتر از آسفالت این جاده انجام شده است.
🔻همچنین فعالیتهای مربوط به فاز دوم جاده ادامه دارد و به پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی رسیده و ۱۸ کیلومتر از جاده آسفالت شده است.
🔻این پروژه باهدف احیای فعالیت تجاری و اقتصادی میان عربستان و عراق، و تسهیل راه زمینی حج اجرا میشود؛ و همچنین دروازهای برای سرمایهگذاری و گردشگری عربستان در نجف و کل عراق خواهد بود.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
🛑آمریکا از عراق خواست تا حریم هوایی خود را بروی هواپیماهای ترابری ایران به مقصد سوریه یا لبنان ببندد.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
🔹کرکوک و چاههای آن تا سال 2017 که اقلیم کردستان اقدام به برگزاری رفراندوم کرد تحت کنترل کردهای عراق بود. با این حال، نیروهای عراقی در اکتبر 2017 این منطقه و چاههای نفت خام آن را از کنترل دولت اقلیم کردستان خارج کردند.
مجله اویل پرایس با ارجاع به این گزارش اشاره کرده که تولید نفت خام در کرکوک در حال نزدیک شدن به میزان تولید نفت خم در اقلیم کردستان است. دولت عراق اخیرا اعلام کرده است که با توسعه سرمایه گذاری خارجی و ورود شرکت های نفتی جدید به حوزه تولید نفت خام در این کشور، امکان افزایش تولدی نفت خام در کرکوک به بالاتر از 400000 بشکه وجود دارد.
🔸به این ترتیب با افزایش تولید نفت خام در کرکوک به حدود 400000 بشکه و پر کردن ظرفیت نفت خام اقلیم کردستان، این مسئله می تواند اهمیت تولید نفت خام در اقلیم کردستان را کاهش دهد.
مجله اویس پرایس با اشاره به این موضوع احتمال داده است ازسرگیری صادرات نفت خام اقلیم کردستان عراق با موانع بیشتری مواجه شود.
شرکت های نفتی خارجی در حال حاضر نفت تولید شده در اقلیم کردستان را به خریداران داخلی می فروشند. هشت شرکت خارجی عضو انجمن صنعت نفت خام اقلیم کردستان موسوم به آپیکور، در نامه هایی به مقامات ارشد دولت آمریکا خواستار مداخله این کشور برای ازسرگیری صادرات نفت خام اقلیم کردستان شده اند. با این حال، بن بست توقف صادرات نفت خام اقلیم کردستان که از مارس 2023 آغاز شده، همچنان رفع نشده است.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
🔶چگونه کردستان عراق رویای استقلال نفتی خود را از دست داد؟ 🔻به گزارش العرب، کُردهای عراقی که در سپتامبر سال 2017 با رای بیش از 92 درصدی خود به استقلال این منطقه رای دادند، اکنون در سال 2024، به قرار داشتن مسقیم تحت نظر حاکمیت مرکزی بغداد چشم دوخته اند.این موضوع و رویکرد، پس از آن نمایان شد که اعضای انجمن صنعت نفت کردستان یعنی همان گروهی که نماینده شرکتهای نفتی بینالمللی در اقلیم کردستان به شمار می آیند؛ تصویب کردند قراردادهای فروش مستقیم نقت اقلیم کردستان تحت نظر شرکت بازاریابی نفت عراق (سومو) قرار خواهد گرفت در حالی که این شرکت تحت نظارت و کنترل وزارت نفت عراق قرار دارد.
🔻دولت اقلیم کردستان نیز بعد از این تصمیم با انتشار بیانیه ای اعلام کرد این فروش مستقیم، بهترین گزینه برای حل مشکل تعلیق جریان خط لوله نفت از اقلیم کردستان به ترکیه از تاریخ 25 مارس 2023 است.
🔻در همین ارتباط، «سایمون واتکینز»، تحلیلگر اقتصادی، در گزارشی در پایگاه«امریکن اویل پرایس» نوشت: وخامت سریع منابع مالی دولت اقلیم کردستان از زمان آغاز تحریم، باعث شد تا تسلیم شدن آن در برابر درخواست های بغداد برای مدیریت فروش نفت توسط شرکت نفت و گاز سومو امری شگفتانگیز جلوه ننماید اما آنهایی که دهها سال است مناقشه بین اربیل و بغداد را دنبال و رصد می کنند، بیانیه دولت اقلیم کردستان را با منافع ذاتی این منطقه در تعارض می دانند.
این منبع افزود، دولت فدرال عراق از زمانی که امریکا در ژوئیه 2020 اعلام کرد قصد دارد در همان سال به ماموریت رزمی خود در عراق پایان دهد، به دنبال بهترین راه برای الحاق کردستان در قالب یک عراق متحد و یکپارچه بوده است.
در همین حال یک منبع عالی رتبه در امنیت انرژی اتحادیه اروپا در مصاحبه ای اختصاصی با «اویل پرس» تصریح کرد کلید اجرای «طرح عراق واحد» در قطع کردن تمامی منابع درآمد خارجی دولت کردستان عراق به ویژه از فروش مستقل نفت این منطقه توسط شرکت های نفتی بین المللی فعال در اقلیم کردستان نهفته است چرا که این امر باعث می شود اقلیم کردستان کاملا متکی و وابسته به بغداد باشد.
دلایل کنار نیامدن دولت بغداد با استقلال اقلیم کردستان عراق
العرب در ادامه نوشت، سه دلیل قوی باعث می شود که دولت بغداد و حامیان اصلی جهانی آن به ویژه دو کشور چین و روسیه، به هیچ وجه و درجه ای با استقلال اقلیم کردستان عراق کنار نیایند. یکی از دلایل اصلی ژئوپلیتیکی این است که این منطقه از دیرباز متحد کلیدی امریکا و انگلیس به عنوان دو قدرت جهانی پیشرو بوده است. این در حالی بود که ایده برگزاری همه پرسی استقلال کردستان عراق در سال 2017 بر این اساس شکل گرفت که مقامات اقلیم کردستان معتقد بودند توافقی ضمنی با واشنگتن در اواخر سال 2013 تا اوایل سال 2014 با هدف عملی شدن طرح استقلال بود. از سوی دیگر در اوایل سال 2014 گروهی به نام سازمان دولت اسلامی (داعش) به عنوان یک خطر و نگرانی بزرگ منطقه ای شروع به ظهور کرد و تصور و برداشت مقامات کرد عراقی بر این استوار بود که امریکا و متحدان غربی آن از تلاش اقلیم کردستان برای دستیابی به استقلال در ازای تأمین جنگجویان در عرصه میدانی برای مقابله با داعش از طریق نیروهای پیشمرگه حمایت خواهند کرد.
این منبع تصریح کرد، پس از آنکه پیروزی بر گروه داعش تضمین شد، همه پرسی اقلیم کردستان عراق نیز برگزار گردید اما امریکا و متحدانش پس از واکنش شدید و خشمگینانه برخی از بازیگران اصلی منطقه به برگزاری این همهپرسی، هیچ حمایت و پشتیبانی قوی از استقلال کردستان عراق به عمل نیاوردند و همین مخالفت شدید با نتیجه همهپرسی استقلال، باعث شد دلیل دیگری بر دلایل پیروی از طرح عراق واحد و متحد افزوده شود چرا که افزایش احساسات استقلالطلبانه کُردها، به مثابه تهدیدی آشکار برای نظام های حاکم بر این (به عنوان حامی اصلی منطقهای عراق)، ترکیه و سوریه خواهد بود و این کشورها تعداد زیادی از قومیت کُردی را در خود جای داده اند به طوری که جمعیت کُرد در ایران حدود 9 درصد از کل جمعیت، در سوریه 10 درصد و در ترکیه حدود 18 درصد است.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
در همین حال کشور چین نیز معتقد است اقلیم کردستان مستقل که دارای روابط قوی قبلی با امریکا باشد، مدیریت بخش نفت و گاز عراق را دشوارتر خواهد کرد. اگرچه روسیه پس از برگزاری همهپرسی استقلال در سال 2017 بر بخش نفت کردستان عراق کنترل موثری پیدا کرده است اما باز هم ترجیح میدهد با دولت مرکزی بغداد که به شدت تحت تأثیر ایران به عنوان متحد اصلی مسکو در منطقه است، همکاری کند.
منابع اروپایی تاکید دارند روسیه پس از آنکه اقلیم کردستان در قالب عراق یکپارچه و متحد درآید، هیچ یک از معاملات فعلی خود در کردستان عراق را از دست نخواهد داد. با این حال بنا به گفته یکی از منابع عالیرتبه امنیت انرژی در اروپا، پس از امضای توافقنامه ازسرگیری روابط ایران و عربستان سعودی در 10 مارس 2023 با میانجیگری چین، روسها انگیزه قویتری پیدا کردند چرا که آنها بر این باورند که با دور نگه داشتن غرب از قراردادهای انرژی در عراق و نزدیک نگه داشتن بغداد به محور جدید ایران و عربستان، پایان هژمونی و سلطه غرب در خاورمیانه نزدیک خواهد شد و این امر می تواند به فصلی تعیین کننده در نابودی نهایی غرب تبدیل شود.
گفتنی است از نقطه نظر مالی، دولت بغداد هیچ سودی در ادامه فعالیت اقلیم کردستان عراق با بهرهمندی از سطح قابل توجه استقلال نمی بیند ضمن آنکه قرارداد اصلی که دو طرف در سال 2014 بر سر آن توافق کردند، تصریح دارد که دولت اقلیم کردستان روزانه 550 هزار بشکه نفت از میادین خود و از کرکوک از طریق شرکت سومو صادر کند و در مقابل، بغداد 17 درصد از بودجه فدرال را پس از کسر مخارج دولتی، در پرداخت بودجه به کُردها لحاظ کند اما این توافق از همان مراحل اولیه موفقیت آمیز نبود، زیرا هر یک از طرفین، دیگری را به سهل انگاری و قصور متهم می کرد.
متحد شدن بخش نفت عراق
العرب در پایان با اشاره به اصل 111 قانون اساسی عراق مبنی بر اینکه نفت و گاز متعلق به همه ملت عراق در تمامی استان ها و مناطق است و همچنین فقدان شفافیت کامل در خصوص برخی بندهای این قانون نوشت، محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق تاکید دارد قانون جدید نفتی و نظارت بر تمام تولید و سرمایه گذاری نفت و گاز در عراق و اقلیم کردستان، عاملی قوی برای وحدت این کشور خواهد بود و قویترین تجلی عملی این ایده، طرح و پیشنهاد استفاده از خط لوله صادرات نفت بین بغداد و ترکیه، با دور زدن هرگونه ورودی های نفت از اقلیم کردستان عراق به ترکیه است چرا که خط لوله نفتی واقع در 600 مایلی بغداد، خط لوله اصلی عراق-ترکیه به شمار می رود که از کرکوک در شمال عراق تا بندر جیهان در ترکیه امتداد یافته است. این در حالی بود که در سال 2014 پس از حملات مکرر گروه های شبه نظامی مختلف در منطقه، از جمله سازمان دولت اسلامی (گروه تروریستی داعش) تصمیم گرفته شد تا این خط لوله با ظرفیت مجموع 1.6 میلیون بشکه در روز بسته شود.
پس از بسته شدن این خط لوله بود که دولت اقلیم کردستان عراق به طور یکجانبه بر ساخت یک خط لوله جدید، از میدان «طق طق» از طریق خرمال، نظارت و اقدام کرد که این طرح از طریق گذرگاه مرزی فیش خابور به لوله کرکوک-جیهان با ترکیه امتداد دارد. منابع عراقی بر این باورند که با قطع کردن صادرات نفت و بستن خط لوله نفتی توسط کُردها، قانون جدید نفت می تواند روندی رو به جلو داشته باشد و بخش نفت عراق را همانطور که از ابتدا برنامه ریزی شده بود؛ متحد کند.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
♨️مقررات سختگیرانه کویت برای ماه محرم؛ هرگونه پرچم و خیمه ممنوع!
🔻وزارت کشور کویت به مالکان و مسئولان حسینیهها نسبت به برافراشتن هرگونه پارچهنوشته یا پرچم غیر از پرچم کویت، یا برپایی راهپیمایی هشدار داده و از آنها خواست به قوانین و مقررات امنیتی پایبند باشند.
🔻وزارت کشور کویت در بیانیهای که جمعه شب در شبکه X منتشر کرده، نوشت: مسئولان حسینیهها باید برای حفظ امنیت همه، به قوانین و مقررات نهادهای امنیتی پایبند باشند.
🔻این بیانیه افزوده: اداره کل ارتباطات و رسانه امنیتی اعلام کرده همزمان با آغاز ماه محرم، و بنابه نشست هماهنگی میان وزارت کشور و مسئولان حسینیهها، و نیز دستورالعملها و توصیههای نشست هیئت دولت، به استثنای پرچم کویت، هیچ پرچم یا پارچهنوشتهای نباید برافراشته شود؛ [هر حسینیه] تنها مجاز به نصب یک پرچم، بدون هرگونه شعار است. همچنین برپایی هرگونه خیمه یا دکه در بیرون از حسینیهها اکیداً و به هر دلیل ممنوع است؛ در غیر اینصورت فوراً برچیده میشود.
🔻وزارت کشور کویت تأکید کرده نیروهای امنیتی برای سازماندهی رفتوآمدها و تأمین امنیت در حسینیهها حضور مییابند؛ لذا هرگونه فعالیت شرکتکنندگان در بیرون از حسینیه ممنوع است.
🔻در پایان این بیانیه آمده وزارت کشور با قاطعیت این مقررات را اجرا خواهد کرد.
🔻بنابه آمارها، ۳۵ تا ۴۰ درصد از جمعیت ۴.۳ میلیونی کویت را شیعیان تشکیل میدهند.
♦️کارشناس امنیتی و راهبردی عراقی :
هیچ گونه هماهنگی درخصوص عملیات کنونی ترکیه در شمال عراق بین بغداد و آنکارا وجود ندارد
سرلشگر ستاد عبدالکریم خلف، کارشناس امنیتی و راهبردی عراقی، با اشاره به اینکه ترکیه به دنیال بهانه ای برای تقویت حضور خود در خاک عراق است، گفت: هیچ گونه هماهنگی درخصوص عملیات کنونی ترکیه درشمال عراق بین بغداد و آنکارا وجود ندارد.
وی با بیان اینکه ترکیه در اقدامی بی سابقه نیروهای بیشتری را در شمال عراق مستقرکرده است، افزود: تقویت نیروی نظامی ترکیه با هدف اعلام شده آنکارا برای ورود به خاک عراق، مطابقت ندارد.
وی با این توضیح که ترکیه بهانه ای را برای تقویت حضور خود در خاک عراق جستجو می کند،تصریح کرد:هیچگونه توافقی در خصوص هماهنگی بین بغدادو آنکارا در باره عملیات کنونی ترکیه در شمال عراق وجود ندارد.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
⚫️توصیه مقتدی صدر برای به عزاداران حسینی:
🔻 بالا بردن پرچم فلسطین
🔻دوری از مظاهر شادی
🔻دور کردن فاسدین از موکب ها و منابر (بدون زور)
🔻 کمک به نیازمندان
🔻سخن گفتن از مسئله فلسطین ، تطبیع با اسرائیل ، همجنس بازان ، فساد و ...
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
🔴دعوت رئیس جمهور منتخب ایران، به عراق
🔻دوشنبه هفته جاری السودانی، نخست وزیر عراق، طی تماس تلفنی با مسعود پزشکیان رئیس جمهور منتخب ایران، وی را به عراق دعوت کرد.
🔻 السودانی، انتخاب شدن پزشکیان و همچنین موفقیت جمهوری اسلامی در برگزاری انتخابات در طی زمانی کوتاه پس از حادثه دردناک بالگرد را به ملت و دولت ایران تبریک گفت و از این دوران بعنوان ایامی مهم و سرنوشت ساز یاد کرد که ایران با سربلندی از آن عبور کرد.
🔻السودانی همچنین بر تمایل کشورش بر استمرار روابط اقتصادی و امنیتی به گونه ای که مصالح دو کشور و دو ملت را تأمین کند، تاکید کرد.
🔻نخست وزیر عراق، پزشکیان را در راستای تحکیم روابط دو کشور و گفت و گو در حیطه برخی پرونده های مهم به عراق دعوت کرد.
🔻پزشکیان نیز متقابلا مراتب تقدیر و تشکر را به جا آورد و بر پایبندی ایران به تقویت همکاری ها با عراق برای افزایش امنیت و استقرار منطقه تأکید کرد.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
🔻 یکی از اعضای ارشد #جریان_ملی_شیعی (صدر) در صحبتهایی اشاره کرده که مقتدی صدر برای دستیابی به دست کم ۱۰۰ کرسی در پارلمان در انتخابات آینده برنامهریزی کرده است.
او گفته که صدر در حال تقویت پایگاه مردمی خود است و میخواهد نمایندگان بیشتری را از قبایل مختلف جذب جریان خود کند.
این عضو ارشد #صدریها ادامه داده که رهبران چارچوب هماهنگی پیوسته با پیامهای سیاسی از صدر تعریف و تمجید میکنند، اما درهای الحنانة همچنان به روی آنها بسته است و صدر تا کنون هیچ ائتلافی را نپذیرفته و به هیچ یک از رهبران چارچوب هماهنگی نزدیک نشده است.
او افزوده که #الحنانة از هرگونه روابط با واشنگتن به دور است، بر خلاف چارچوب هماهنگی که گفتوگو با دولت آمریکا را دستاویزی برای بقا میداند.
🔸هادی عامری (رئیس ائتلاف فتح) در سخنانی اعلام نمود: اگر ما خواهان یک عراق مستقل و با عزت هستیم و اگر میخواهیم یک نهاد نظامی قوی داشته باشیم، نیروهای ائتلاف بین المللی باید از خاک عراق خارج شوند.
🔸 تا زمانی که ترکیه از خاک عراق خارج نشود ایجاد ارتباط با این کشور ممکن نیست، هیچ سازشی بر سر خاک عراق صورت نمیگیرد.
وی افزود: قانون اساسی اجازه حضور هیچ نیرویی در خاک عراق را که کشورهای همسایه را تهدید کند، نمیدهد و ما آماده پذیرش و همکاری در این زمینه هستیم.
🔸در سال ۲۰۰۹ با خروج نیروهای خارجی موافقت نمودیم که در آن زمان تعداد آنها ۱۸۰ هزار نیرو بود اما در حال حاضر که تعداد آنها ۲ هزار و ۵۰۰ نیرو است میگویند خارج شدن نیروهای خارجی سه سال طول میکشد که این سخن بیمعنی است.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
⭕️واکنش معنادار صدر به ترور نافرجام ترامپ
🔸رهبر "جریان ملی شیعیان" در عراق، درباره حادثه ترور نافرجام رئیسجمهور سابق آمریکا اظهار نظر کرد.
🔸صدر گفت: این حادثه ترور صرفنظر از اینکه واقعی یا بخشی از یک فیلم از قبل تهیهشده باشد نشان میدهد آمریکا و ادعاهایش مبنی بر ابرقدرت بودن یا مدافع دموکراسی بودن یا اولین حامی دموکراسی و یا گسترشدهنده صلح و مخالف با خشونت، همگی نادرست، دروغ و ادعایی صرف است که حقیقت ندارد و پیامی روشن برای جوانان غربزدهمان دارد که گمان میکنند که غربیها طرفداران صلح و حامیان دموکراسی یا آزادی هستند.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
🟢 مهدی عبدالکریم عضو حزب دمکرات کردستان :
🔻ترکیه به هر طریق ممکن می خواهد حزب کارگر را از عراق اخراج کند.
🔻 حزب کارگر اکنون از حمایت بین المللی برخوردار است.
🔻«مسیر توسعه» یکی از توجیهات جدید ترکیه برای تهاجم است.
🔻 «جاده توسعه» از مناطقی می گذرد که حزب کارگر در آن حضور دارد.
🔻 دولت های بغداد و اربیل از «عملیات ترکیه» آگاه هستند.
🔻 نیروهای ترکیه به عمق 35 کیلومتری خاک عراق نفوذ کردند.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
🔶شیخ رعد سلیمان، رئیس کمیته زمینهسازی برای تشکیل اقلیم عربی، در مصاحبه اخیر خود با کوردستان٢٤، اعلام کرد که ٩٩ درصد اهل سنت عراق، خواستار تشکیل یک اقلیم مستقل برای خود هستند.وی، افزود بیش از ١٥ سال است که اهل سنت عراق به دست فراموشی سپرده شدهاند و در هیچ شرایطی احساس امنیت نمیکنند، به همین دلیل خواستار تشکیل اقلیمِ ویژه خودشان هستند.
🔻شیخ رعد، گفت که مناطق اهل سنت عراق، به دست شبهنظامیان افتادهاند و این برای اهل سنت یک خطر است. همچنین تاکید کرد که روابط اهل سنت با دولت فدرال عراق، بحرانی است.
🔹 محمد الحلبوسی، رئیس ائتلاف التقدم که یک ائتلاف اهل سنت است، در گفتوگو با رسانههای عراقی، اظهارات شیخ رعد را غیرقابل قبول دانست و گفت که چنین اظهاراتی، باعث ایجاد اختلاف میشوند. الحلبوسی، میگوید که این گونه مواضع مردم را به بیراهه میبرند و نمیدانند چه کسانی از آن حمایت میکنند. او وضعیت مناطق اهل سنت را خطرناک توصیف کرد و از اهل سنت عراق خواست که اجازه ندهند مناطقشان به میدان کشمکشها تبدیل شوند.
🔹این در حالی است که یک کارزار رسانهای به رهبری روسای قبایل انبار، برای ضرورت تشکیل یک اقلیم ویژه اعراب اهل سنت، راهاندازی شده است. اعراب اهل سنت، تشکیل یک اقلیم ویژه به مرکزیت انبار را برای خود، یک حق قانونی میدانند و تاکید میکنند که قانون اساسی عراق به آن اجازه داده است.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
🔹آژانس امنیت ملی عراق در بیانیەای اعلام کرد، که چهار تن دیگر از اعضای یک "گروه غیرقانونی" به نام "قربانیان" را در استان واسط دستگیر کردە است.
🔹بر اساس این بیانیه، مظنونان در چادر کوچکی در نزدیکی کاروان زائران عاشورا بودند و چندین عکس از مردی که یکی از اعضای سابق گروه غیرقانونی بود و خودکشی کرده بود به همراه داشتند. پس از بازجویی، متهمان به عضویت در گروه قربانیان اعتراف کردند و با برگزاری قرعه کشی مراسم خشونت آمیز خود را انجام می دادند تا مشخص شود چه کسی خود را اعدام می کند. آژانس امنیت ملی عراق 35 تن از اعضای گروه قربانیان را در استان های بصره، مثنی و دیوانیه دستگیر و برای پیگرد قانونی به مراجع ذیربط تحویل داد.
▪گروە قربانیان، سال گذشته در استان ذیقار در جنوب عراق به نام «قربانی» یا «العلاهیە» با هدف قربانی کردن خود تشکیل شد.
🔺گروه قربانیان بر اساس قانون اساسی عراق غیرقانونی است و اعضای آن معتقدند علی پسر ابوطالب، چهارمین خلیفه مسلمانان، دارای صفات الهی بوده و باید خود را فدای او کنند
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
بازداشت یکی از فرماندهان داعش در عراق
🔹اداره ارتباطات و رسانههای سرویس امنیت ملی عراق با انتشار بیانیهای اعلام کرد: یگانهای سرویس امنیت ملی با کسب اطلاعات دقیق و پیگیریهای میدانی که ماهها به طول انجامید، توانستند یکی از خطرناکترین فرماندهان گروه تروریستی داعش ملقب به «ابو هبه» را که بر اساس ماده چهارم تروریسم در عراق تحت تعقیب بود، بازداشت کنند.
🔹این فرد تحت تعقیب پس از تحقیقات دقیق صورت گرفته، اعتراف کرد از اعضای سازمان تروریستی داعش در ولایت فلوجه بوده و به عنوان مسئول امنیتی این منطقه فعالیت داشته است.
🔹وی همچنین به وجود یک گور جمعی حاوی پیکر شهدای وابسته به سرویسهای امنیتی و مشارکت در قتل شهروندان بیگناه اعتراف کرد. با راهنمایی این تروریست، محل گور جمعی در فلوجه کشف شد و بقایای اجساد سه شهید از آن بیرون آورده شد و تحقیقات برای کشف بقایای اجساد دیگر قربانیان همچنان ادامه دارد.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
🔺مسئول پرونده عادی سازی در بغداد... رخنه سیاسی و سکوت رسانه ای
🔹 خبر استقبال نخست وزیر عراق از یک مقام آمریکایی به همراه سفیر اشغالگر آمریکا، مورد توجه بسیاری از ناظران قرار نگرفت. این مقام به نام دانیل شاپیرو که محمد شیاع السودانی و سپس فواد حسین با وی دیدار کردند، سفیر سابق آمریکا در رژیم صهیونیستی است و تابعیت اسرائیلی و آمریکایی دارد. بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در ششمین ماه سال گذشته به وی ماموریت داده بود تا پرونده عادی سازی و اجرای توافقات ابراهیم را بین رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس انجام دهد.
🔹ماموریت این مقام صهیونیستی-آمریکایی در پی وقوع طوفان الاقصی و تزلزل تلاش های آمریکایی-سعودی-صهیونیستی برای اعلام عادی سازی رژیم سعودی با رژیم صهیونیستی مختل شد. سوابق این مرد صرفاً امنیتی است، زیرا با رصد مصاحبه های تلویزیونی اخیر وی، نقش وی بر تبادل اطلاعات بین کشورهای خلیج فارس و طرف آمریکایی متمرکز شده است به نحوی که در راستای کاهش آسیب های جدی وارده به روند عادی سازی روابط اسرائیل و سعودی درنتیجه نبرد طوفان الاقصی اقدام کرده است. علاوه بر این، یکی از اولویتهای او ترغیب دولتهای داخل مدار آمریکا به محاصره نیروهای مقاومتی است که از مقاومت فلسطین در رویارویی با جنگ نابودی رژیم صهیونیستی حمایت میکنند.
🔹برجسته کردن شخصیتهای آمریکایی با گرایشهای صهیونیستی و ترتیب دادن دیدارهای رسمی برای آنها از سوی مقامات نقض بزرگی در سطح سیاست عراق است. به گزارش دفتر نخست وزیری و همچنین توئیت سفیر اشغالگر آمریکا، این سفر حول محور به اصطلاح مشارکت پایدار بین عراق و آمریکا می چرخد، اما واقعیت این تلاش آمریکا حول محور کشاندن عراق به سمت محور آمریکایی است که با تمام جزئیات در خدمت رژیم صهیونیستی است.
🔹اکنون این سوال مطرح می شود: چه کسی سیاست عراق را مدیریت می کند و چه کسی مسئول وخامت آن و حرکت آن به سمت آمریکاست؟ آیا مسئولیت با نخست وزیر، یا چارچوب هماهنگی یا ائتلاف اداره حکومت است؟ آیا همه ی آن ها از خطر چنین جلساتی با عناوین رسمی مطلع بودند؟ آیا نباید چارچوب هماهنگی و رهبران شان، دیدار با چنین شخصیت های مشکوکی را که برای ایجاد سیستم های عادی سازی سیاسی و اقتصادی با رژیم صهیونیستی تلاش می کنند، را متوقف کنند؟!
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام
🔺تسلط چین بر بازار واردات عراق
آیا پیامدهای سیاسی یا اقتصادی پشت این موضوع نهفته است؟
🔷 واردات عراق از چین بیش از واردات آن از سایر کشورهای جهان است و وابستگی عراق به واردات آن را گروگان کنترل فدرال رزرو(ذخیره فدرال بانک مرکزی آمریکا) آمریکا و همچنین نوسانات قیمت جهانی می کند.
🔷 چین بزرگترین کشور صادرکننده به عراق محسوب می شود و صادرات آن به عراق بیشتر از کل صادرات سایر کشورهای جهان است در حالی که واردات سالانه عراق از ترکیه یا ایران بین 12 تا 13 میلیارد دلار است، صادرات چین به عراق 50 میلیارد دلار است.
🔷 سیاست در بعد اقتصادی نقش دارد و این چیزی است که واردات عراق از چین را بالا میبرد، اما تأثیرگذارترین نکته در افزایش واردات عراق از چین در دوره اخیر، اتکا بر واحد پول چین، یوان، به منظور تامین مالی واردات عراق از چین است.
🔷 عراق صاحب دلار از صادرات نفت است و یوان چین را از بانک سنگاپوری که آمریکا تعیین کرده و کنترل می کند، خریداری می کند و اکنون با توجه به اینکه واشنگتن دوگانه با عراق معامله می کند و حرکات نقل و انتقالات دلاری را زیر نظر دارد و محدودیت هایی را اعمال می کند، نظارت کاملی بر واردات عراق از چین وجود دارد.
@iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت ایتا
https://t.me/najva_iraq_studies
کانال مطالعات عراق و کویت تلگرام