قرارداد صلح قره باغ (۴)
قراداد صلح: پایان یا آغاز ماجرا
قراردادهای سیاسی بیش از آنکه بر پایان مناقشه دلالت کنند، مناقشه ای را شروع می کنند.
چرا؟
برجام را مثال بزنیم.
با شروع دولت تدبیر و امید، به سمت برجام حرکت کردیم. دو ساله بدان رسیدیم ولی ۵ سال می گذرد ولی برجام لنگان و لنگان پیش می رود و معلوم نیست چه خواهد شد. نه می توانیم بگیریمش و نه می توانیم رهایش کنیم.
(قبلا عرض کردم تعاریف بلند پروازانه از برجام و کوبیدن آن هر دو کار رسانه ایست)
چرا؟
چون برجام مثل توافقات سیاسی دیگر، طوری بسته شده اند که روند آن در آینده بستگی به قدرت طرف ها داد. زمان قاجار ما چند بار با فرانسه و انگلیس قرار گذاشتیم تا برای مقابله با روسیه کمک نظامی کنند، ولی هیچ وقت نکردند. چون قدرت وادار کردنشان را نداشتیم.
در همین برجام، برای مقابله با بدعهدی ایران، مکانیزم ماشه را طراحی کردند و برای مقابله با بدعهدی غربیان، روال کاغذی. ما هیچ وقت نتوانستیم از روال کاغذی استفاده کنیم.
چرا ترامپ نتوانست از مکانیزم ماشه استفاده کند؟ شاید بگویید به خاطر اینکه قانونی نبود.
خنده دار است.
مگر تحریم ها قانونی است؟
اصلا کجای کار امریکا قانونی است که این یکی باشد؟
ترامپ فقط به یک دلیل نتوانست. ان هم اینکه قدرتش را نداشت. اروپا همراهی نکرد تا ترامپ پیشرفت سیاسی نکند.
قرارداد صلح قره باغ هم همینطور است. آینده قره باغ را قدرت تعیین می کند. روسیه با پیاده کردن نیروهایش می خواهد حکمرانی کند.
ترکیه با گسیل تکفیری های مزدور سهم می خواهد.
ارمنستان با امید به حمایت بایدن و اروپا و یا نزدیکی راهبردی به روسیه از ضعف های قرارداد سوء استفاده خواهد کرد. شک نکنید.
شاید ایران نیز با مشاهده ضعف دیپلماسی وزارت امور خارجه، با گسیل نیروهای نظامی علاوه بر تامین امنیت، بنا بر مصالح ملی می خواهد قرارداد را انطور تفسیر کند که خود صحیح میداند.
به عنوان نمونه تعریف کریدور ارتباطی آذربایجان-نخجوان در ادبیات ترکیه و ایران تفاوت زیادی دارد. اینکه واقعیت چه خواهد شد بستگی به آینده دارد...
✨@nakhlestan1✨
🔴اشاره جالب روزنامه تهرانتایمز به شباهت رفتاری ترامپ و میرحسین موسوی
✨@nakhlestan1✨
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬موشن استوری/ هفته بسیج
✨@nakhlestan1✨
🔻#آنتی_شبهه امشب(۱)
❌شایعه
مجید مجیدی:
«برای تهیه قسمتی از یک فیلمم به روستایی در شمال کشور رفتیم. بخاطر اینکه نخواهیم مسافتی را تا امامزادههای اطراف طی کنیم و بچهها اذیت نشوند یک اتاقک کوچک شبیه امامزاده بنا کردیم و چند بازیگر نقشهای خود را در آن قسمت ایفا کردند. بعد از پایان فیلمبرداری چون یک بنای معمولی بود آن را جهت لانهگزینی پرندگان سالم رها کردیم و رفتیم. حدود دو سال بعد خبردار شدم امامزاده ساختگیمان تبدیل به زیارتگاه مهمی شده است. اول باور نکردم اما جهت حصول اطمینان به آن روستا سفر کردم، دیدم واقعیت دارد. برای روشنگری با اهالی صحبت کردم و گفتم این اتاقک را ما بخاطر تهیه فیلم شبیه امامزاده درست کردهایم، اما دیدم مردم خصوصا پیران و بزرگان محل به شدت ناراحت شدند و حرف مرا توهین تلقی کردند و به گونهای افراطی و احساساتی آن اتاقک را یک امامزاده شفا دهنده میدانند دیدم اگر بیشتر پافشاری کنم احتمال دارد صدمه ببینم. مصلحت دیدم که با اداره اوقاف آن منطقه صحبت کنم تا از آن طریق مردم را از این جهل برهانم....
✅ پاسخ
مجید مجیدی ضمن مصاحبهای، ضمن تکذیب مطلب فوق گفت:
من هیچ امام زادهای در فیلم هایم نساختهام. وی در ادامه گفت:
متاسفانه گروهی اعتقادات مردم را هدف گرفتهاند. اینگونه اخبار دروغ محض است. برخی فقط میخواهند در راستای تضعیف اعتقادات و باورهای مردمی حرکت کنند.
✨@nakhlestan1✨
🔻 #آنتی_شبهه امشب(۲)
❌شبهه
امام کاظم نصف عمر خود را زندان بودند، این همه #فرزند از کجا آورده اند که در ایران این تعداد #امامزاده داریم؟
✅پاسخ
🔹واقعیت اینست که امام کاظم ع در سال ۱۲۸ هجری متولد شده اند و در سال ۱۸۳ هجری در زندان هارون وفات کرده اند بنابراین در سن ۵۵ سالگی به شهادت رسیده اند. مدت زندانی بودن ایشان هم ۲۴ سال نبوده بلکه طبق نظر صحیح ۴ سال و طبق قولهای دیگری 5 یا 6 یا ۷ سال بوده است.
📚الأعلام ، خیرالدین الزرکلي، ج۷ ، ص۳۲۱
ضمن اینکه امامزاده هایی که در ایران هستند لزوما فرزندان بلاواسطهٔ امام موسی کاظم ع نیستند، بلکه بسیاری از آنان از نوادگان و نبیرگان و گاه تا چندین نسل واسطه هستند که به دلیل کرامت علمی و معنوی آنها مورد احترام مردم بوده اند.
علاوه بر آن بسیاری از امام زادگان نیز از فرزندان امامان دیگر و به خصوص سادات حسنی و حسینی هستند که بعد از قیام زید بن علی(سال ۱۲۱هجری) - از دست ظلم بنی امیه - به ایران فرار کردند و با ایرانیان وصلت نمودند و نسل فراوانی از آنان به جای ماند. در واقع جد بسیاری از این امامزاده ها قبل از تولد امام کاظم ع به ایران آمده اند.
🔹 لازم به ذکر است که برخی از این سادات با #کمک_ایرانیان به قیامهایی بر ضد حکومت ظالم زمان دست زدند که در بسیاری از موارد به شهادت آنان می انجامید تا اینکه در سال ۲۵۰ هجری نخستین قیام شیعی در #طبرستان به رهبری حسن بن زید که از سادات حسنی بود به تاسیس حکومت محلی انجامید که ۲۸ سال پابرجا بود ولی به دست سامانیان ساقط شد.
سپس حسن بن علی حسینی معروف به ناصر اطروش در سال ۲۷۸ هجری در گیلان و دیلمان قیام کرد که به تاسیس حکومت انجامید.
امامزاده های شمال ایران غالبا باید از این دسته سادات حسنی و حسینی باشند.
✨@nakhlestan1✨