eitaa logo
یاوران نماز
280 دنبال‌کننده
612 عکس
414 ویدیو
72 فایل
🔸منبرک فاطمی(نماز) https://eitaa.com/fatemi222/4701 🔸تبیان_گناباد(فرهنگی) @Tebyangonabad ارتباط @a_f_133 @Mohammadreza47 با مشارکت ستاد اقامه نماز گناباد فهرست؛ https://eitaa.com/namaz_gonabad/922
مشاهده در ایتا
دانلود
رابطه نماز و کمال انسان👇
♦️خداوند کمال محض 🔸خدای سبحان کمال محض و کمال آفرین است؛ هر چه از او ظهور کند کامل است. عالم و آدم از او ظهور کرده و هر دو از مظاهر کمال حقند، هم کمال نفسی دارند و هم از کمال نسبی برخوردارند: «ما تری فی خلق الرحمن من تفاوت فارجع البصر هل تری من فطور» ملک 3 🔸همه ذرات عالم هستی به سوی کمال در حرکتند و مسیر امر الهی را طی می‌ کنند، خدای سبحان به آسمان‌ها و زمین فرمود: «فقال لها وللارض ائتیا طوعا او کرها قالتا اتینا طائعین؛[فصلت 11] 🔸خواسته یا ناخواسته به سوی من بیایید، گفتند ما خواهانیم و با طوع و رغبت می‌ آییم». انسان نیز تافته‌ای جدا بافته از جهان خلقت نیست، از این رو سعی می‌ کند با رسیدن به کمال مطلوب خود را با سایر مخلوقات وفق دهد وبا مجموعه جهان آفرینش هماهنگ سازد، 🔸راه هماهنگ شدن با نظام پیوسته جهان، در سیر به سوی کمال مطلوب، کسب فضایل اخلاقی است. اخلاق این توانایی را دارد که انسان متخلق را در این مسیر با این مجموعه هماهنگ کند، انسان نیز به طور طبیعی پذیرای چنین هماهنگی است و در مسیر کمال مطلق در حرکت است. https://eitaa.com/namaz_gonabad
عبادت ، هدف آفرينش ماست. قرآن مى فرمايد: (وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالاِْنسَ إِلا لِيَعْبُدُونِ) (1) 🔸كارهايى را كه انجام مى دهيم ، اگر براى رضاى خدا باشد، عبادت است ؛ گرچه مانند كسب و كار، تحصيل علم ، ازدواج و يا خدمت به مردم ، براى رفع نيازهاى خود يا جامعه باشد. 🔸آنچه يك امر را عبادت مى كند، آنست كه به انگيزه اى مقدس انجام شود و به تعبير قرآن رنگ خدايى (صبغة اللّه )(2) داشته باشد. 🔸عبادت و پرستش نيز يكى از امور فطرى است و لذا قديمى ترين ، زيباترين و محكم ترين آثار ساختمانىِ بشر، مربوط به معبدها، مسجدها، بتكده ها و آتشكده هاست . 🔸البتّه در شكل و نوع پرستش ها تفاوت هاى زيادى ديده مى شود. يكى تفاوت در معبودها كه از پرستشِ سنگ و چوب و بت ها گرفته تا خداى عزيز، و يكى در شكل و شيوه عبادت كه از رقص و پايكوبى گرفته تا عميق ترين و لطيف ترين مناجات هاى اولياى خدا تغيير مى كند. 🔸هدف انبيا نيز ايجاد روح پرستش در انسان نبوده ، بلكه اصلاح پرستش در مورد شخص معبود و شكل عبادت بوده است . https://eitaa.com/namaz_gonabad
اهمیت نماز در قرآن 🔻ـ دعاى حضرت ابراهیم(علیه السلام) به پیشگاه خداى متعال این است كه: رَبِّ اجْعَلْنِی مُقِیمَ الصَّلاةِ وَ مِنْ ذُرِّیَّتِی؛ابراهیم ، 40. پروردگارا، مرا برپادارنده نماز قرار ده و از فرزندان من نیز. 🔻ـ در آیه‌اى دیگر از قول حضرت ابراهیم(علیه السلام) چنین مى‌فرماید: رَبَّنا إِنِّی أَسْكَنْتُ مِنْ ذُرِّیَّتِی بِواد غَیْرِ ذِی زَرْع عِنْدَ بَیْتِكَ الُْمحَرَّمِ رَبَّنا لِیُقِیمُوا الصَّلاةَ؛ پروردگارا، من [یكى] از فرزندانم را در درّه‌اى بى كِشت، نزد خانه محترم تو سكونت دادم؛ پروردگارا، تا نماز را به پا دارند. ـ 🔺در اولین وحیى كه به حضرت موسى(علیه السلام) مى‌شود، نماز مورد تأكید قرار مى‌گیرد: وَ أَنَااخْتَرْتُكَ فَاسْتَمِعْ لِما یُوحى. إِنَّنِی أَنَا اللّهُ لا إِلهَ إِلاّ أَنَا فَاعْبُدْنِی وَ أَقِمِ الصَّلاةَ لِذِكْرِی؛ طه 13ـ14. و من تو را برگزیده ام، پس بدان چه وحى مى‌شود گوش فرا ده. منم، من، خدایى كه جز من خدایى نیست، پس مرا پرستش كن و به یاد من نماز برپا دار. ـ 🔺حضرت عیسى(علیه السلام) در حالى كه هنوز چیزى از تولدش نگذشته، در گهواره سخن از نماز مى‌گوید: إِنِّی عَبْدُ اللّهِ آتانِیَ الْكِتابَ وَ جَعَلَنِی نَبِیًّا. وَ جَعَلَنِی مُبارَكاً أَیْنَ ما كُنْتُ وَ أَوْصانِی بِالصَّلاةِ وَ الزَّكاةِ ما دُمْتُ حَیًّا؛ مریم 30ـ31. منم بنده خدا، به من كتاب داده و مرا پیامبر قرار داده است؛ و هرجا كه باشم مرا با بركت ساخته، و تا زنده‌ام به نماز و زكات سفارش كرده است. 🔺ـ از جمله سفارش هاى حضرت لقمان به پسرش، «نماز» است: یا بُنَیَّ أَقِمِ الصَّلاةَ؛3‌اى پسرم! نماز را بر پا دار. 🔺ـ به پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) نیز این گونه خطاب مى‌شود: اتْلُ ما أُوحِیَ إِلَیْكَ مِنَ الْكِتابِ وَ أَقِمِ الصَّلاةَ إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَرِ وَ لَذِكْرُ اللّهِ أَكْبَرُ؛ عنكبوت، 45. آنچه از كتاب به سوى تو وحى شده است بخوان، و نماز را بر پا دار، كه نماز از كار زشت و ناپسند باز مى‌دارد، و قطعاً یاد خدا بالاتر است. https://eitaa.com/namaz_gonabad
نماز یک عبادت است که شرع مقدس اسلام به عنوان یک تکلیف شرعی و مهم با شرایط و روش خاص بر مسلمانان از سن تکلیف تا زمانی که زنده اند واجب کرده است. شخصی از امام موسی بن جعفر (ع) پرسید برترین چیزهایی که بندگان خدا با آن می توانند به پروردگارشان تقرب جویند و نزدیک شوند چیست؟ حضرت فرمودند بعد از معرفت و شناخت خداوند من بهتر از نماز نمی دانم. سبب عزت موجود نماز است نماز زینت درگه معبود نماز است نماز بی نماز از نظر لطف خدا محروم است شرع را مقصد و مقصود نماز است نماز
نماز پایه و اساس دین است «الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَيُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ» (پرهیزکاران) کسانی هستند که به غیب [=آنچه از حس پوشیده و پنهان است‌] ایمان می‌آورند؛ و نماز را برپا می‌دارند؛ و از تمام نعمتها و مواهبی که به آنان روزی داده‌ایم، انفاق می‌کنند. (سوره بقره، آیه 3)
بزرگترین عبادت است «اتْلُ مَا أُوحِيَ إِلَيْكَ مِنَ الْكِتَابِ وَأَقِمِ الصَّلَاةَ إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَلَذِكْرُ اللَّهِ أَكْبَرُ وَاللَّهُ يَعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ» آنچه را از كتاب آسماني به تو وحي شده تلاوت كن، و نماز را بر پا دار كه نماز (انسان را) از زشتيها و منكرات باز مي‏دارد و قطعا ياد خدا بزرگتر است و خداوند مي‏داند شما چه كارهائي انجام مي‏دهيد. (سوره عنکبوت، آیه 45) این عبادت بزرگ در همه روزها، ایام خاص و اعیاد اسلامی سفارش شده است
جزء فروع دین است فروع دین: نماز، روزه، خمس، زکات، حج، جهاد، امر به معروف و نهی از منکر، تولی و تبری
مهمترین سفارش پیامبران الهی است حضرت ابراهیم (ع) «رَبَّنَا إِنِّي أَسْكَنْتُ مِنْ ذُرِّيَّتِي بِوَادٍ غَيْرِ ذِي زَرْعٍ عِنْدَ بَيْتِكَ الْمُحَرَّمِ رَبَّنَا لِيُقِيمُوا الصَّلَاةَ فَاجْعَلْ أَفْئِدَةً مِنَ النَّاسِ تَهْوِي إِلَيْهِمْ وَارْزُقْهُمْ مِنَ الثَّمَرَاتِ لَعَلَّهُمْ يَشْكُرُونَ» پروردگارا من بعضي از فرزندانم را در سرزمين بيآب و علفي در كنار خانه‏ اي كه حرم تو است ساكن ساختم تا نماز را بر پاي دارند، تو قلبهاي گروهي از مردم را متوجه آنها ساز و از ثمرات به آنها روزي ده شايد آنان شكر تو را بجاي آورند. (سوره ابراهیم، آیه 37)
مهمترین سفارش پیامبران الهی است حضرت موسی (ع) «إِنَّنِي أَنَا اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدْنِي وَأَقِمِ الصَّلَاةَ لِذِكْرِي» من الله هستم، معبودي جز من نيست، مرا پرستش كن و نماز را براي ياد من به پادار. (سوره طه، آیه 14)
مهمترین سفارش پیامبران الهی است حضرت شعیب (ع) «قَالُوا يَا شُعَيْبُ أَصَلَاتُكَ تَأْمُرُكَ أَنْ نَتْرُكَ مَا يَعْبُدُ آبَاؤُنَا أَوْ أَنْ نَفْعَلَ فِي أَمْوَالِنَا مَا نَشَاءُ إِنَّكَ لَأَنْتَ الْحَلِيمُ الرَّشِيدُ » گفتند: اي شعيب آيا نمازت تو را دستور مي‏دهد كه ما آنچه را پدرانمان مي‏پرستيدند ترك گوئيم ؟ و آنچه را مي‏خواهيم در اموالمان انجام ندهيم ؟ تو مرد بردبار و رشيدي هستي ؟ (سوره هود، آیه 87)
مهمترین سفارش پیامبران الهی است حضرت عیسی (ع) «وَجَعَلَنِي مُبَارَكًا أَيْنَ مَا كُنْتُ وَأَوْصَانِي بِالصَّلَاةِ وَالزَّكَاةِ مَا دُمْتُ حَيًّا» و مرا وجودي پر بركت قرار داده در هر كجا باشم، و مرا توصيه به نماز و زكات مادام كه زنده‏ ام كرده است. (سوره مریم، آیه 31)
مهمترین سفارش پیامبران الهی است لقمان حکیم «يَا بُنَيَّ أَقِمِ الصَّلَاةَ وَأْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَانْهَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَاصْبِرْ عَلَى مَا أَصَابَكَ إِنَّ ذَلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ» پسرم! نماز را بر پا دار، و امر به معروف و نهي از منكر كن، و در برابر مصائبي كه به تو مي‏رسد با استقامت و شكيبا باش كه اين از كارهاي مهم است! (سوره لقمان، آیه 17)
مهمترین سفارش پیامبران الهی است حضرت محمد (دین مبین اسلام) آیه وجوب نماز 5 گانه بیش از 58 مرتبه مستقیم الصلاه (نماز) و ده ها آیه غیرمستقیم به نماز اشاره شده است. پیامبر اکرم (ص): وَ جُعِلَ قُرَّةُ عَيْنِي فِي اَلصَّلاَةِ: روشنى چشم من در نماز قرار داده شده است علاوه بر نماز یومیه نماز شب نیز بر پیامبر اکرم (ص) واجب بوده است
نماز قلب را نورانی می کند و به انسان آرامش می دهد «الَّذِينَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» آنها كساني هستند كه ايمان آورده‏ اند و دلهايشان به ياد خدا مطمئن (و آرام) است، آگاه باشيد با ياد خدا دلها آرامش مييابد! (سوره رعد، آیه 28)
نماز کلید قبولی تمام عبادات است وَ قَالَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ: إِنَّ أَوَّلَ مَا فَرَضَ اَللَّهُ تَعَالَى اَلصَّلاَةُ وَ آخِرَ مَا يَبْقَى عِنْدَ اَلْمَوْتِ اَلصَّلاَةُ وَ أَوَّلَ مَا يُحَاسَبُ بِهِ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ اَلصَّلاَةُ فَمَنْ أَجَابَ فَقَدْ سَهُلَ عَلَيْهِ مَا بَعْدَهُ وَ مَنْ لَمْ يُجِبْ فَقَدِ اِشْتَدَّ مَا بَعْدَهُ . و فرمود(صلّى الله عليه و آله)كه اول چيزى كه واجب كرده است خداى تعالى بر بندگان خود نماز است و آخرين چيزى كه باقيست نزد مرگ نماز است و اول چيزى كه حساب كرده مى‌شود بآن در روز قيامت نماز است پس هر كه جواب داد آن را آسان مى‌شود او را ما بعد آن و هر كه جواب نداد سخت ميگردد بروى ما بعد آن (جامع الأخبار , جلد 1 , صفحه 73 )
اولین وظیفه حکومت اسلامی است «الَّذِينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ» ياران خدا كساني هستند كه هر گاه در زمين به آنها قدرت بخشيديم نماز را بر پا مي‏دارند و زكات را ادا مي‏كنند و امر به معروف و نهي از منكر مي‏نمايند و پايان همه كارها از آن خدا است. (سوره حج، آیه 41)
تذکر امام صادق به یکی از یاران روایت: شخصی نزد امام صادق (ع) از فردی تعریف کرد. حضرت پرسید: نمازش چگونه است؟ در انجام این وظیفه مهم چقدر تلاش می کند؟ همه آن نیکی ها وقتی باارزش است که شخص به نمازش اهمیت دهد و به آن توجه کند. (کتاب نماز کلید بهشت صفحه3)
انسان را از جهنم نجات می دهد مَا سَلَكَكُمْ فِي سَقَرَ (42) قَالُوا لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّينَ (43) چه چيز شما را در آتش [سقر] درآورد (۴۲) گويند از نمازگزاران نبوديم (۴۳) (سوره مدثر)
حدیث از امام علی (ع) وَ اِنَّها لَتَحُتُّ الذّنوبَ حَتَّ الوَرَق نماز، گناهان را مانند ریزش برگ درختان فرو می ریزد (خطبه 199 نهج البلاغه)
جلوگیری از فحشا و منکر اتْلُ مَا أُوحِيَ إِلَيْكَ مِنَ الْكِتَابِ وَأَقِمِ الصَّلَاةَ إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَلَذِكْرُ اللَّهِ أَكْبَرُ وَاللَّهُ يَعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ آنچه را از كتاب آسماني به تو وحي شده تلاوت كن، و نماز را بر پا دار كه نماز (انسان را) از زشتيها و منكرات باز مي‏دارد و خداوند مي‏داند شما چه كارهائي انجام مي‏دهيد. (سوره عنکبوت 45)
اصلاح جامعه بشری عدالت، ادب و نظم، طهارت فردی، اجتماعی شدن، جلوگیری از غصب اموال و بیش از 150 اثر مهم و ضروری که در کتاب پیوندهای نماز اثر حجت الاسلام والمسلمین قرائتی ذکر شده است.