eitaa logo
یاوران نماز
280 دنبال‌کننده
613 عکس
415 ویدیو
72 فایل
🔸منبرک فاطمی(نماز) https://eitaa.com/fatemi222/4701 🔸تبیان_گناباد(فرهنگی) @Tebyangonabad ارتباط @a_f_133 @Mohammadreza47 با مشارکت ستاد اقامه نماز گناباد فهرست؛ https://eitaa.com/namaz_gonabad/922
مشاهده در ایتا
دانلود
تقویت و جرأت دادن به افراد امام علی (ع): بعضی ها در باطل محکم هستند اما در راه حق ضعیف اذان گفتن با صدای بلند، مکبر شدن بچه ها در مسجد، سؤال از معلم سر کلاس، خجالت نکشیدن برای قضای حاجت یا طهارت در مدرسه یا میهمانی ها ....
تکریم و هویت بخشی بها دادن به افراد به ویژه کودکان پیامبر اکرم (ص) افراد را با اسم کوچک صدا نمی کرد بلکه بنا به رسم اعراب برای احترام آنها را با کنیه صدا می کرد.
توجه به نشاط و آمادگی باید شرایط برای آموزش و نصیحت آماده باشد. حتی پیامبر اکرم (ص) برای اولین دعوت رسمی خود همه اقوام را برای صرف نهار در منزل خود فراخواند و پس از صرف نهار با آرامش دعوت خود را علنی بیان کرد.
بهترین زمان برای تربیت دینی فرزندان، خانواده است امام سجاد: وَ اَعِنّى عَلى‏ تَرْبِيَتِهِمْ وَ تَاْديبِهِمْ و مرا در تربیت و خوبى کردن در حقشان یارى فرما (صحیفه سجادیه دعای 52)
بهترین زمان برای تربیت دینی فرزندان، خانواده است حدیث از رسول اکرم (ص) وَيْلٌ لِأَوْلَادِ آخِرِ الزَّمَانِ مِنْ آبَائِهِمْ فَقِيلَ يَا رَسُولَ اللَّهِ مِنْ آبَائِهِمُ الْمُشْرِكِينَ فَقَالَ لَا مِنْ آبَائِهِمُ الْمُؤْمِنِينَ لَا يُعَلِّمُونَهُمْ شَيْئاً مِنَ الْفَرَائِضِ واى بر فرزندان آخر الزمان از دست پدرانشان. سؤال شد: از دست پدران مشركشان؟ پیامبر فرمودند: نه از دست پدران مؤمنشان که آنها چیزی از واجبات را به فرزندانشان نمی آموزند. (مستدرک الوسائل ج2 ص625) ما فقط سعی در برآوردن نیازهای مادی آنها داریم.
پیامبر (ص): «الصلوة معراج المؤمن» نماز، معراج مؤمن است (کشف الاسرار، ج2 ، ص 676)
«وَاسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةٌ إِلَّا عَلَى الْخَاشِعِينَ» از صبر و نماز کمک بخواهید و بی تردید این کار دشوار است مگر بر خاشعین (سوره بقره آیه 45)
بنا به فرموده مقام معظم رهبری نماز دو وجه دارد: یکی جسم نماز یکی روح نماز چگونه به روح نماز برسیم: بعضی از بزرگان سه گام برای رسیدن به روح و حقیقت نماز را پیشنهاد می کنند:
گام اول: توجه داشته باشیم که چه می کنیم چرا وضو می گیریم- چرا اینجا ایستاده ایم- چرا رو به قبله و ...
گام دوم: چه می گوئیم؟ به معنا و مفهوم هر جمله و ذکری که می گوئیم توجه داشته باشیم معنای جمله یا ذکر را ابتدا در ذهنمان حاضر کنیم و سپس آن را ادا کنیم. مثل (الله اکبر) خدا بزرگتر از آنست که بتوان او را وصف کرد
گام سوم: باور قلبی یعنی بکوشیم حال و باور قلبی ما نیز متناسب با همان چیزی باشد که به زبان می آوریم «قَالَتِ الْأَعْرَابُ آمَنَّا قُلْ لَمْ تُؤْمِنُوا وَلَكِنْ قُولُوا أَسْلَمْنَا وَلَمَّا يَدْخُلِ الْإِيمَانُ فِي قُلُوبِكُمْ ...» عربهای بادیه‌نشین گفتند: «ایمان آورده‌ایم» بگو: «شما ایمان نیاورده‌اید، ولی بگویید اسلام آورده‌ایم، امّا هنوز ایمان وارد قلب شما نشده است ... (سوره حجرات آیه 14)
مثل الله اکبر، آیا ما واقعا معتقدیم پس چرا در برابر جمع و یا حتی فرد شرم داریم گناه کنیم اما در تنهایی درحالیکه می دانیم خدا حاضر است نعوذ بالله گناه می کنیم. یک مشرک یا کافر هم می تواند بگوید لا اله الا الله اما در قلبش قبول ندارد و امثالهم. اما مومن هم زبان هم ذهن و هم قلب می گوید نیست خدایی جز الله. داستان تیر از پای امیرالمومنین در حالت نماز درآوردن داستان عمل جراحی آیت الله خوانساری بدون بیهوشی فقط با ذکر خدا گفتن (عروج تا بی نهایت ص 55)
داستان فضیل بن عیاض راهزن: زمانی که از دیوار خانه کسی بالا رفت برای دزدی، ناگهان به گوشش خورد که صاحب خانه در حال تلاوت آیه شریفه 16 سوره حدید است: «أَلَمْ يَأْنِ لِلَّذِينَ آمَنُوا أَنْ تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ وَمَا نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ وَلَا يَكُونُوا كَالَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِنْ قَبْلُ فَطَالَ عَلَيْهِمُ الْأَمَدُ فَقَسَتْ قُلُوبُهُمْ وَكَثِيرٌ مِنْهُمْ فَاسِقُونَ» آیا وقت آن نرسیده است که دلهای مؤمنان در برابر ذکر خدا و آنچه از حقّ نازل کرده است خاشع گردد؟! و مانند کسانی نباشند که در گذشته به آنها کتاب آسمانی داده شد، سپس زمانی طولانی بر آنها گذشت و قلبهایشان قساوت پیدا کرد؛ و بسیاری از آنها گنهکارند راهزن گفت «چرا وقتش رسیده» و جزء اولیاء الله شد.
کاهش اضطراب و استرس إِنَّ الْإِنْسَانَ خُلِقَ هَلُوعًا ﴿۱۹﴾ همانا انسان حریص و بی تا آفریده شده است؛ (19) إِذَا مَسَّهُ الشَّرُّ جَزُوعًا ﴿۲۰﴾ چون آسیبی به او رسد، بی تاب است، (20) وَإِذَا مَسَّهُ الْخَيْرُ مَنُوعًا ﴿۲۱﴾ و هنگامی که خیر و خوشی [و مال و رفاهی] به او رسد، بسیار بخیل و بازدارنده است، (21) إِلَّا الْمُصَلِّينَ ﴿۲۲﴾ مگر نمازگزاران، (22) (سوره معارج)
نماز و بهداشت از جمله مقدمات نماز طهارت و وضو است مثل انجام غسل های واجب و گرفتن وضو با آب پاک و مطلق
نماز و پاکی درون ... وَاللَّهُ يُحِبُّ الْمُطَّهِّرِينَ ... و خداوند پاکیزگان را دوست دارد (سوره توبه آیه 108)
نشاط روحی و جسمی إِنَّ الْمُنَافِقِينَ يُخَادِعُونَ اللَّهَ وَهُوَ خَادِعُهُمْ وَإِذَا قَامُوا إِلَى الصَّلَاةِ قَامُوا كُسَالَى يُرَاءُونَ النَّاسَ وَلَا يَذْكُرُونَ اللَّهَ إِلَّا قَلِيلًا منافقان می خواهند خدا را فریب دهند؛ در حالی که او آنها را فریب می دهد؛ و هنگامی که به نماز برمی خیزند، با کسالت برمی خیزند؛ و در برابر مردم ریا می کنند؛ و خدا را جز اندکی یاد نمی نمایند (سوره نساء آیه 142) وَمَا مَنَعَهُمْ أَنْ تُقْبَلَ مِنْهُمْ نَفَقَاتُهُمْ إِلَّا أَنَّهُمْ كَفَرُوا بِاللَّهِ وَبِرَسُولِهِ وَلَا يَأْتُونَ الصَّلَاةَ إِلَّا وَهُمْ كُسَالَى وَلَا يُنْفِقُونَ إِلَّا وَهُمْ كَارِهُونَ (سوره توبه آیه 54)
نوع تغذیه حلال شخص نمازخوان باید تغذیه حلال داشته باشد و الا بنا به احادیث عبادت با لقمه حرام مثل ساختن خانه بر روی شن است امام حسین (ع) به لشکر یزید فرمودند: فقد مُلِئَت بُطونُکُم مِن الحرامِ و طُبِعَ علی قُلوبِکُم شکم هایتان از حرام پر شده و بر دل هایتان مُهر [غفلت] خورده است. (بحارالأنوار، ج 45)
انسان وقتی به سن بلوغ می رسد که به سن تکلیف معروف است نماز بر او واجب می شود. پسرها پس از سن 15 سالگی قمری و دخترها پس از پایان 9 سالگی به سن تکلیف می رسند. 15 سال شمسی برابر با 14 سال و 7 ماه قمری است و 9 سال شمسی برابر با 8 سال و 9 ماه قمری است.
برای خواندن نماز شرایطی لازم است که از جمله آن ها طهارت و پاکیزگی است. پاکیزگی برای بدن، لباس و مکان نمازگزار لازم است. گاهی لازم است انسان برای طهارت غسل کند که به دو روش می توان غسل کرد: 1- غسل ترتیبی 2- غسل ارتماسی قبل از هر نوع غسل باید نیت قربة الی الله کرد (برای رضای خدا)
در غسل ترتیبی ابتدا سر و گردن و بعد نیمه راست و بعد نیمه چپ بدن را با آب تمیز و پاک طوری باید شست که مطمئن شویم به تمام نقاط بدن آب رسیده است.
برای انجام غسل ارتماسی آب باید به اندازه ای باشد که همه بدن زیر آب فرو رود. مثل داخل نهر آب، دریا یا استخر در غسل ارتماسی باید آب به کف پاها هم برسد و لباس یا هر چیز دیگری نباید مانع از رسیدن آب به بدن شود.