43.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #شرح_حدیث
✏️ عزیزترین و مبغوضترین مردم چه کسانی هستند؟
📘 تحف العقول صفحه ۳۶۴
🪶 #مُبلغ_مجازی
🆔 eitaa.com/namazi_ir
مُـبلِـغِ مَجـٰازے
🤭 تاثیر مثبت و منفی #کلام #زن #مرد #خانواده #کنترل_زبان 🆔 eitaa.com/namazi_ir
👥 شرط مسلمانی
امام رضا (علیه السلام) فرمودند:
«المُسلِمُ الَّذی یَسلَمُ المُسلِمونَ مِن لِسانِهِ و یَدِهُ ولَیسَ مِنّا مَن لَم یَأمَن جارُهُ بَوائِقَهُ»[1]
مسلمان کسی است که مسلمانان دیگر از زبان و دستش آسوده باشند و کسی که همسایه اش از شرّ او در امان نباشد؛ از ما نیست.
🌼 شرح حدیث:
جامعة اسلامی باید برای دیگر جوامع از نظر اخلاقی الگو و نمونه باشد. یکی از ویژگی های مسلمانان آرامش اجتماعی در میان آنان است و آرامش به این است که با هم تعاون و همکاری داشته باشند، نیازمندی های یکدیگر را برآورده کنند و اگر با هم همکاری ندارند؛ لااقل نباید به یکدیگر اذیت و آزار رسانند و مردم آزاری از صفات بسیار زشت است به ویژه برای مسلمانان که باید امتی الگو باشند.
به همین جهت امام هشتم (علیه السلام) می فرماید: مسلمان باید به گونه ای باشد که همسایگان، مردم کوچه و بازار [سایر مسلمانان] از دست و زبان او آسوده باشند، گفتار و کردار وی برای دیگران خیر و برکت داشته باشد.
در سخن گفتن، نیک بگوید، با دیگران مشورت کند، احترام سایر افراد را نگه دارد، زبان بد نداشته باشد، فحش ندهد، ناسزا نگوید، بدزبانی نکند، دعوا نکند.
نزدیک ترین افراد پس از اعضای خانواده؛ همسایة انسان است.
اسلام برای همسایه جایگاه ویژه ای قائل است. سفارش های زیادی از پیشوایان دینی بر خدمت کردن و احترام به همسایه رسیده است تا جایی که پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) به علی (علیه السلام) ابوذر و سلمان دستور داد تا به مسجد بروند و با صدای بلند بگویند: «کسی که همسایه اش از شر او در امان نباشد، ایمان ندارد.»[2]
بنابراین وظیفه است از حال همسایه باخبر شویم، در غم و شادی وی شرکت جوییم، در مشکلات و نیازمندی ها او را یاری دهیم، اگر مریض شد به عیادتش برویم، از اشتباهات و لغزش او در گذریم و نباید هیچ گونه اذیت و آزاری به او برسانیم. به همین علت امام هشتم (علیه السلام) می فرماید: «اگر کسی، همسایه اش از شرش در امان نباشد و او را اذیت و آزار نماید از ما نیست، یعنی او را دوست نداریم و این شخص از شیعیان امام هشتم (علیه السلام) نخواهد بود.»
منبع: کتاب نشانی بهشت، معاونت تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی
-------------------------
پی نوشت ها:
[1] - عیون الاخبار، ج2، ص27.
[2] - اصول کافی، ج2، ص 666.
🪶 #مُبلغ_مجازی
🎙 #منبر
🆔 eitta.com/namazi_ir
#بینهایت_دوستت_داریم
#عیدکم_مبروک
گدای کوی رضا شو که این امام رئوف
به سینه احدی دست رد نخواهد زد...
🪶 #مُبلغ_مجازی
https://eitaa.com/namazi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #شرح_حدیث
⚽️ مسابقهای که آخر ندارد!
📗 کتاب الشافی صفحه ۷۸۲
#حدیث_ناب
#رهبری
🪶 #مُبلغ_مجازی
🆔 eitaa.com/namazi_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📣 بزرگداشت نام و یاد شهیدان جهاد است
✏️ رهبر انقلاب در دیدار ستاد مرکزی کنگرهی ملی شهدای سبزوار و نیشابور: تشکیل این همایشها، خودش یک جهاد بزرگ است... همان جهادی است که نگذاشت خونهای مقدّسِ ریختهشدهی در کربلا پایمال بشود... همان جهادی است که خدمات هزارسالهی بزرگان اسلام را، بزرگان دین را، بزرگان تشیّع را، تا امروز زنده نگه داشته...
✏️ قدرتهای استکباری امروز موافق نیستند که نام شهیدان ما، یاد شهیدان ما، بر فرازِ پرچمهای بلندِ افتخارِ این کشور دیده بشود. شما دارید ضدّ این حرکت شیطنتآمیزِ خباثتآلود تلاش میکنید؛ این شد جهاد. کسانی که در راه حق تلاش میکنند، اوّلین دشمنشان کسانی هستند که در رأس باطل قرار گرفتهاند؛ نمیخواهند بگذارند اینها موفّق بشوند، نمیخواهند بگذارند از اینها یادی و نامی بماند.
🖼 #سخن_نگاشت
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📣 جذب دلها، خاصیّت شهادت است
✏️ رهبر انقلاب در دیدار ستاد مرکزی کنگرهی ملی شهدای سبزوار و نیشابور: خاصیّت شهادت، جذب دلها است. جوان خارج از مذهب را شهادتِ رفیقش در سبزوار وادار میکند برود خدمت مرحوم آقای علوی و مسلمان بشود، شیعه بشود، بعد برود در جبهه به شهادت برسد؛ این هنر شهادت است. شهادت یک جوان، شهادت یک رفیق، شهادت یک همراه، فضا را با نور شهادت منوّر میکند، دلها را جذب میکند؛ خب این برخلاف مصلحت مستکبرین است، برخلاف مصلحت اهل باطل است؛ لذا با آن مبارزه میکنند. یک عدّه هم در داخل از این کارها میکنند.
🖼 #سخن_نگاشت
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📣 با استفاده از هنرهای گوناگون یاد افراد شهیدپرور را حفظ کنید
✏️ رهبر انقلاب در دیدار ستاد مرکزی کنگرهی ملی شهدای سبزوار و نیشابور: حفظ یاد شهیدپرور جهاد است. شهیدپرور کیست؟ پدر، مادر، معلّم، همسر، رفیق خوب... یاد آن کسانی که از این جهاد در طول دفاع مقدّس یا بعد از آن تا امروز پشتیبانی کردند، جهاد است؛ یاد آن بانویی که در دِه «صد خَرْو» یا هر جای دیگر در خانهاش ده تا تنور میزند که برای رزمندگان نان بپزد، جهاد است...
✏️ این حوادث میتواند موضوعاتی باشد برای نقّاشی، برای رماننویسی، برای شعر، برای ایجاد فیلمهای جذّاب که در سینما از این استفاده بشود، در نمایشهای مردمی استفاده بشود، در هنرهای گوناگون استفاده بشود؛ اینها چیزهایی است که باید انجام بگیرد؛ اینها کارهای مهمّی است.
🖼 #سخن_نگاشت
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📣 شناسنامههای شهرمان را باید به جوانهایمان بشناسانیم
✏️ رهبر انقلاب در دیدار ستاد مرکزی کنگرهی ملی شهدای سبزوار و نیشابور: یکی از وظایف بزرگ ما این است که شناسنامههای شهر خودمان را به جوانهایمان بشناسانیم؛ این کار آنچنان که باید انجام نمیگیرد؛ قبل از انقلاب که این کارها تقریباً صفر و نزدیک به صفر بود... جوان نشابوری، جوان سبزواری [باید] بداند که وارث چه حقایقی، چه زیباییهایی، چه شکوه و عظمتی از لحاظ معنوی، از لحاظ علمی، از لحاظ تاریخی است؛ این را جوانهای ما باید بدانند تا احساس هویّت کنند، احساس شخصیّت کنند.
🖼 #سخن_نگاشت
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📣 نیشابور و سبزوار؛ راویان عینی تمدّن اسلامی ایران
✏️ رهبر انقلاب در دیدار ستاد مرکزی کنگرهی ملی شهدای سبزوار و نیشابور: نشابور و سبزوار دو گنجینهاند؛ گنجینهی تاریخ اسلام و تمدّن اسلامی ما و تمدّن ایرانیِّ ما. دو گنجینهاند که باید حفظ بشوند، بایستی معرّفی بشوند...
✏️ اینجور نیست که ما به چشم دو آبادیِ قدیمی یا دو شهر قدیمی و تاریخی به اینها نگاه کنیم؛ نه، اینها ــ هم نشابور، هم سبزوار ــ دو راویِ صادق و عینیِ تمدّن اسلامی ما هستند؛ راویِ تمدّنند، راویِ فرهنگند. آن هم نه راوی زبانی؛ راویِ عینی، راویِ محسوس و مشهود. از فضلبنشاذان نیشابوری تا هزار سال بعد از آن، [یعنی زمان] حاج ملّاهادی سبزواری، ببینید این فاصلهی هزارساله پُر از ستارههای درخشان است.
🖼 #سخن_نگاشت
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📣 کتاب «لُمعه» را در واقع خراسانیها به وجود آوردند
✏️ رهبر انقلاب در دیدار ستاد مرکزی کنگرهی ملی شهدای سبزوار و نیشابور: شرح کتاب لمعهی دمشقیّه، کتاب درسی امروز طلبههای ما است. اصلاً خود کتاب لمعه به درخواست سبزواریها نوشته شده. سبزواریها در زمان سربداران نامه نوشتند به شهید اوّل در شام، گفتند: آقا ما حکومت تشکیل دادهایم، شما بیایید اینجا بمانید. شهید گفت: من نمیتوانم بیایم امّا این کتاب را برایتان میفرستم. لمعه را در واقع خراسانیها به وجود آوردند. امروز شرح این کتاب بعد از پانصد ششصد سال جزو کتابهای درسی ما است؛ اینها چیزهای کمی است؟ اینها چیزهای کوچکی است؟ اینها شناسنامهی این شهرهای شما [نشابور و سبزوار] است.
🖼 #سخن_نگاشت
💻 Farsi.Khamenei.ir