هدایت شده از دفتر معرفت
.
🌺🌹💐🏵️🌻
✍️سالروز ولادت امام المتقین #علی_بن_ابیطالب بر شیفتگان حضرتش، مبارکباد♥️🌹
✅بر اساس منابع اصلی عرفان اسلامی، سلسله ولایت همه طرایق معتبر اسلامی به مولی الموحدین امام علی(ع) متصل میشود. مولفه های زیر، در جذب و گرایش به آن حضرت قابل تامل است:
🔷حضرت علی (علیهالسلام) در بین عارفان مسلمان به عنوان الگوی «کمال انسانی»، «علم و معرفت»، و همچنین نماد «عشق و بندگی به خداوند»، مورد احترام و محبت عارفان قرار گرفته است.
🔷 مولای متقیان (ع) به عنوان «باب علم» شناخته میشود و سخنان او در نهجالبلاغه و دیگر متون، حاوی نکات عمیق فلسفی و عرفانی است که عارفان را به تفکر و تعمق در معارف الهی دعوت میکند.
🔷 «شجاعت و فداکاری» آن حضرت در راه حق و دفاع از مظلومان، الگویی برای عارفان است که همواره در جستجوی حقیقت و عدالت هستند.
🔷امیرالمومنین علی (ع) با «تواضع و محبت به دیگران»، نمونهای از انسان کامل را به تصویر میکشد. این ویژگیها در سیر و سلوک عرفانی بسیار مهم هستند.
🔷عارفان مسلمان بر این باورند که حضرت علی (ع) به «عمق معانی و باطن امور» توجه داشت و این امر او را به عنوان یک عارف واقعی معرفی میکند.
🔷«عشق او به خداوند و زهدش در دنیا»، عارفان را به پیروی از او ترغیب میکند تا در زندگی خود به دنبال قرب الهی باشند.
#امیرالمومنین_علی_علیه_السلام
#ولادت_امام_العارفین
✍️حجت ذبیحی فر
دفتر معرفت👇👇
https://eitaa.com/daftarehmarefat
🌹♥️🌹
📜 منبر کوتاه
✨ محبت امام علی (سلام الله علیه)، کل ایمان است ✨
آغاز سخن:
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در حدیثی نورانی، جایگاه بیمانند امام علی (سلام الله علیه) را در میان مردم، و محبت به ایشان را معیار تکامل ایمان معرفی میکنند.
متن حدیث:
رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمودند:
«يَا عَلِيُّ مَا مَثَلُكَ فِي اَلنَّاسِ إِلاَّ كَمَثَلِ قُلْ هُوَ اَللّٰهُ أَحَدٌ فِي اَلْقُرْآنِ، مَنْ قَرَأَهَا مَرَّةً فَكَأَنَّمَا قَرَأَ ثُلُثَ اَلْقُرْآنِ، مَنْ قَرَأَهَا مَرَّتَيْنِ فَكَأَنَّمَا قَرَأَ ثُلُثَيِ اَلْقُرْآنِ، وَمَنْ قَرَأَهَا ثَلاَثَ مَرَّاتٍ فَكَأَنَّمَا قَرَأَ اَلْقُرْآنَ كُلَّهُ.
وَكَذَا أَنْتَ يَا عَلِيُّ، مَنْ أَحَبَّكَ بِقَلْبِهِ فَقَدْ أَحَبَّ ثُلُثَ اَلْإِيمَانِ، وَمَنْ أَحَبَّكَ بِقَلْبِهِ وَلِسَانِهِ فَقَدْ أَحَبَّ ثُلُثَيِ اَلْإِيمَانِ، وَمَنْ أَحَبَّكَ بِقَلْبِهِ وَلِسَانِهِ وَيَدِهِ فَقَدْ أَحَبَّ اَلْإِيمَانَ كُلَّهُ.
وَالَّذِي بَعَثَنِي بِالْحَقِّ نَبِيّاً، لَوْ أَحَبَّكَ أَهْلُ اَلْأَرْضِ كَمَا يُحِبُّكَ أَهْلُ اَلسَّمَاءِ لَمَا عَذَّبَ اَللَّهُ أَحَداً مِنْهُمْ بِالنَّارِ.»
📚 البرهان فی تفسیر القرآن، ج۵، ص۷۹۸
ترجمه حدیث:
ای علی! مَثَل تو در میان مردم همچون سوره "قل هو الله احد" در قرآن است. هر کس آن را یکبار بخواند، گویی یکسوم قرآن را خوانده است. هر کس دو بار بخواند، گویی دو سوم قرآن را خوانده است. و هر کس سه بار بخواند، گویی تمام قرآن را خوانده است.
و تو نیز ای علی، هر کس تو را با قلبش دوست بدارد، یکسوم ایمان را داراست. هر کس تو را با قلب و زبانش دوست بدارد، دو سوم ایمان را دارد. و هر کس تو را با قلب، زبان و دستش دوست بدارد، کل ایمان را داراست.
قسم به کسی که مرا به حق به پیامبری مبعوث کرد، اگر اهل زمین همانند اهل آسمان تو را دوست داشتند، خداوند هیچیک از آنها را به آتش عذاب نمیکرد.
محورهای سخن:
1. امام علی (سلام الله علیه)، همچون سوره توحید:
🔸 همانگونه که سوره توحید خلاصهای از یکتاپرستی و معارف قرآنی است، امام علی (سلام الله علیه) نیز محور یگانگی و ولایت در میان مردم است.
2. محبت امام علی (سلام الله علیه)، کل ایمان است:
💖 محبت قلبی، آغاز ایمان است.
🗣️ محبت قلبی و زبانی، گام بزرگتر در ایمان است.
✊ محبت قلبی، زبانی و عملی، یعنی کمال ایمان.
3. محبت آسمانی:
🌟 عشق به امام علی (سلام الله علیه) در میان اهل آسمان بینظیر است. اگر مردم زمین نیز این محبت را داشتند، هیچ عذابی بر زمین نمیآمد.
پیام عملی:
محبت به امام علی (سلام الله علیه) باید در زندگی ما تجلی داشته باشد؛ در رفتار، گفتار و کردارمان ولایت ایشان را نشان دهیم و از سیره عملی ایشان الهام بگیریم.
╲\╭┓
🌼🍂
┗╯\╲ @namazikhoy
«حوزه علمیه نمازی ره »
هدایت شده از حدیث نگار
🔹حضرت زینب سلام الله علیها:
ما یَصَنَعُ الصّائِمُ بِصِیامِهِ إذا لَمْ یَصُنْ لِسانَهُ وَ سَمْعَهُ وَ بَصَرَهُ وَ جَوارِحَهُ.
روزه داری که زبان و گوش و چشم و دیگر اعضاء و جوارح خود را کنترل ننماید هیچ سودی از روزه خود نمیبرد.
📗مستدرک الوسائل، ج ۷، ص ۳۳۶، ح ۲
📚 @HadithNegar
هدایت شده از دفتر معرفت
.
✅سلام بر ام المصائب، عقیلة العرب
🔷 امرِ خدا؛ تا ظهر عاشورا با حسین (ع)! از ظهر عاشورا، تا خودِ طلوع خورشیدِ آخرین، با زینب (س)..!
🔷 خطبهی دخت حیدر در شام، خطبهای دقیق و نقطهزن برای شکست و افشای ظلم و فساد بنیامیه بود.
🔷 مجموعهای از آرایههای ادبی و فنون کلامی و سخنوری بود، که به شکلی هنرمندانه به ترکیب منظم و مدون مفاهیم پرداخته بود.
🔷 محتوای خطبه کاملاً منطبق با قرآن بود. بطوریکه حضرت به تفسیر زندۀ قرآن پرداختند.
🔷 ایشان که فصاحت و بلاغت را به ارث برده بودند، کوبندهترین کلام را در قدرتمندانهترین حالت به زبان آوردند؛ قدرتی باطنی که هیچ بلا و مصیبتی نمیتوانست به آن خدشه وارد کند. این کلماتِ انسانساز در وضعیت روحی خاصی ارائه شدند، که هر انسانی از گفتن جملات معمولی هم ناتوان است.
🔷 تسلیت وفات ام المصائب، زینب کبری سلام الله علیها
#وفات_زینب_کبری
🔷🔷🔷🔷🔷
🟢 ائمه جماعات و هیات امناء محترم مساجد، مدیران محترم کانون های فرهنگی هنری
💎 با عنایت به برگزاری طرح ملی طراوت در کانون های فرهنگی هنری با حمایت های شهرداری و شورای اسلامی شهر،مساجدی که علاقه مند به اجرای این رویداد فرهنگی و هنری طراوت در مسجد محله خود هستند با دقت و اطلاعات درست فرم را تکمیل نمایند.
🔹 جهت اعلام مشارکت در اجرای طرح ملی طراوت بر روی لینک زیر بزنید و فرم را تکمیل کنید.👇
https://survey.porsline.ir/s/zqRRhtW0
➕ دفتر کانون های فرهنگی هنری منطقه ویژه خوی