✨﷽✨
🌼اعتراض یک روستایی به عمامه شهید مطهری!
✍️انسان چیزی را که نمیداند میگوید نمیدانم. میدانیم که شیخ انصاری، شوشتری بوده است. مردی است که در علم و تقوا نابغه روزگار است. هنوز علما و فقها به فهم دقایق کلام این مرد افتخار میکنند. میگویند وقتی چیزی از او میپرسیدند، اگر نمیدانست تعمد داشت بگوید نمیدانم. میگفت: ندانُم! ندانُم! ندانُم!...
سالی رفته بودیم نجف آباد اصفهان، ماه رمضان بود... یادم هست که آمدم از عرض خیابان رد بشوم. وسط خیابان که رسیدم یک بابای دهاتی آمد جلوی مرا گرفت، گفت: آقا مسألهای دارم، مسأله مرا جواب بدهید. گفتم: بگو. گفت: غسل جنابت، به تن تعلق میگیرد یا به جون؟ گفتم: من معنای این حرف را نمیفهمم. غسل جنابت مثل هر غسلی از یک جهت به روح آدم مربوط است چون نیت میخواهد، و از جهت دیگر به تن آدم، چون انسان تنش را باید بشوید. مقصودت این است؟
گفت: نه، جواب درست باید بدهی! غسل جنابت به تن تعلق میگیرد یا به جون؟ گفتم: من نمیدانم. گفت: پس این عمامه را چرا سرت هشتهای [یعنی گذاشته ای]!
📚استاد مطهری، خاتمیت، ص٩٧
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🔴 این شخص بی ادب نیست؟!
✍️استاد قرائتی: اگر در اینجا پسر من حضور داشت و 6 بار من او را صدا بزنم که آقازاده با شما هستم و او در این 6 بار جواب من را ندهد ، شما نمی گویید چه پسر بی ادبی؟ ! حال اگر کسی که صدای اذان را بشنود ، دوبار صدای حی علی الصلواة دو بار دیگر حی علی الفلاح و دو بار دیگر حی علی خیر العمل به او گفته شود و همچنان نسبت به اقامه نماز بی اهمیت باشد این شخص بی ادب نیست؟!
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
🗓 سهشنبه ١٢ اسفند ماه ١٣٩٩
#اینگونه_بود ...
🔻 خاطراتی کوتاه از سیره و سبک زندگی آیتالله بهجت قدسسره:
این طرف حیاط، کنار حوض یک درخت انار بود.
کنار انار، بوتۀ گل محمدی.
آنطرف حیاط هم یک درخت خرزهرۀ بزرگ که مدام گلبرگهاش میریخت؛
و یک نفر باید هر روز جارو بهدست، به داد حیاط میرسید.
جمعه بعد از روضه داشت کنار حوض وضو میگرفت.
گفتم: «آقا! اجازه بدهید این خرزهره را ببُریم. درخت میوه که نیست؛ فقط حیاط را کثیف میکند.»
با مهربانی و خنده گفت: «نه! این را علی آقا [فرزند ایشان] کاشته؛ نباید بِبُرید.»
مهربانی، از چشمهایش میبارید.
📚 به شیوه باران، ص۴۵
🔻مناسبتها:
🔹 درگذشت ابراهیم، فرزند رسول اکرم صلیاللهعلیهوآله؛ ١٠ق.
✍️ مناسبت روز: امروز ١٨ رجب، سالروز رحلت «ابراهيم» تنها فرزند ذکور رسول خدا (ص) در سال دهم هجری قمری است که باعث حزن شدید پیامبر اکرم (ص) گردید لذا سخن امروز را به این موضوعِ غمانگیز اختصاص میدهیم!
خداوند در سال هشتم هجرت، فرزند پسری به پیامبر (ص) عطاء فرمود که رسول خدا نام او را «ابراهیم» گذاشتند!
پس از تولد ابراهیم، جبرئیل نازل شد و حضرت را با عنوان "اباابراهیم" سلام داد، و پیامبر شاد شدند و او را به همسرشان نشان داده و فرمودند: «ببین چقدر این بچه شبیه من است!» [انساب الاشراف، ج۱، ص۴۵۰]
طبق روایات، حضرت محمد (ص) به شدت به فرزندشان علاقه مند بودند، ولی ابراهیم در ١٨ ماهگی بیمار شد و از دنیا رفت! لذا پیامبر در مرگ فرزندشان ابراهیم به شدت غصهدار شدند و در سوگ او گریستند و فرمودند: «ای ابراهیم، کاری از ما برای تو ساخته نیست! تقدیر الهی برگشت ناپذیر است! چشم پدرت در مرگ تو گریان و دلش محزون و غمگین است، ولی هرگز سخنی که مایه خشم خداست، بر زبان جاری نمیسازد! پس اگر وعده صادق و حتمی خدا نبود که ما نیز به دنبال تو خواهیم آمد، در فراقت بیش از این گریه می کردم و محزون میشدم.»
(بحارالانوار، ج٢٢، ص١۵۶)
👈 در این هنگام برخی از صحابه پيامبر(ص) که شاهد حالت اندوه و گريه رسول خدا(ص) بودند، تعجب کرده و زبان به اعتراض گشودند و به آن حضرت عرض کردند: شما ما را از گريه بر مردگان نهی مینمودید، اکنون چگونه در سوگ فرزند خود، چنین اشک می ريزيد؟
پيامبراکرم(ص) در پاسخ آنان فرمود: «من هرگز نگفته ام که در مرگ عزيزان خود گريه نکنيد، زيرا اين احساسات نشانه دلسوزی و مهربانی و ترحم است و شخصی که دلش بر حال ديگران نسوزد، مورد رحمت الهی قرار نمی گيرد! آنچه من گفتهام این است که در مرگ عزيزانتان، شيون نکنيد و سخنان کفرآميز و يا سخنانی که مصداقِ اعتراض به خداست را نگوييد و از شدت اندوه، لباس های خود را پاره ننماييد!»
سپس فرمودند: «من نیز انسانم؛ چشم میگرید و قلب اندوهگین میشود ولی سخنی که خداوند را به خشم آورد نمیگوییم.؛ ای ابراهیم! به خدا سوگند ما بخاطر (مرگ) تو اندوهگینیم»
[الطبقات الکبری، ج۱، ص۱۱۴]
پس رو به کوه ایستادند وفرمودند: «ای کوه! اگر آنچه بر من وارد شده بر تو وارد میشد، تو را درهم میکوبید، ولی ما همانگونه که خدا فرمان داده، میگوییم: إنّا لِلهِ وَ إنّا اِلَیْهِ راجِعونَ وَ الْحَمدُ لِلهِ رَبِّ الْعالَمینَ»
[انساب الاشراف، ج۱، ص۴۵۲]
آنگاه اميرالمؤمنين (ع) به دستور رسول اکرم(ص)، بدن ابراهيم را غسل داده و کفن نمودند و پس از تشييع، در قبرستان بقيع به خاک سپردند!
👈لذا سیره و سخنان پیامبر (ص) در رحلت فرزند گرامیشان ابراهیم (ره)، جواب بسیار محکمی برای وهابیون و افرادی است که عزاداری و گریه برای اموات را، بدعت و حرام میدانند!
💠 همچنین در روزی که ابراهیم درگذشت، کسوف (خورشید گرفتگی) رخ داد! و برخی گفتند: خورشید بخاطر مرگ ابراهیم و اندوه پیامبر گرفته است! حضرت وقتی این سخن را شنیدند، بیرون آمدند و پس از حمد الهی فرمودند: «خورشید و ماه دو نشانه از نشانههای الهی هستند و بخاطر مرگ یا زندگی هیچ کس نمیگیرند!»
[بحارالأنوار، ج۷۹، ص۹۱]
👈 گر چه مسلماً فکر گرفتگی خورشید، به خاطر مرگ فرزند پیامبر (ص)، عقیده مردم را نسبت به ایشان راسخ تر میساخت و در نتیجه به پیشرفت دین اسلام کمک میکرد، ولی حضرت، هرگز راضی نشدند که از طریق خرافات و افکار باطل، دین حق را ترویج و در دل مردم تحکیم نمایند! و به گفته استاد شهید مرتضی مطهری (ره): پيغمبر نمیخواهند از نقاط ضعف و جهالت و نادانى و غفلت مردم براى هدايت آنها استفاده كنند، بلکه میخواهند از نقاط قوّت و علم و معرفت و بیداری مردم استفاده كنند!
[مجموعه آثار شهید مطهری، ج١٦، ص١٠٩]
📚 پیش افتادن عمدی مأموم از امام جماعت
#احکام_نماز_جماعت #تبعیت_از_امام
#پندانه
🔴حکمت همیشه رحمت است
✍️ وقتی کاری انجام نمیشه، حتماً خیری توش هست. وقتی مشکل پیش بیاد، حتماً حکمتی داره. وقتی تو زندگیت، زمین بخوری حتماً چیزی است که باید یاد بگیری. وقتی بیمار میشی، حتماً جلوی یک اتفاق بدتر گرفته شده.
وقتی دیگران بهت بدی میکنند، حتماً وقتشه که تو خوب بودن خودتو نشون بدی. وقتی اتفاق بد یا مصیبتی برات پیش میاد، حتماً داری امتحان پس میدی. وقتی دلت تنگ میشه، حتماً وقتشه با خدای خودت تنها باشی!
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥
🍁 آیت الله مجتهدی تهرانی(ره) :
🌺 مادر باید از شما راضی باشد.اگر میخواهید بهشتی شوید، مادر باید از شما راضی باشد. مادر از پدر مهم تر است.
☘️ در روایت آمده کسی از رسول خدا ص پرسید : «من به چه کسی خوبی کنم؟»
💐 رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمودند : #مادرت
🌾 مجددا پرسید ، فرمودند : #مادرت . بار چهارم در جواب فرمودند : #پدرت .سه مرتبه فرمودند مادر و یک مرتبه فرمودند پدر.
🌷 چون مادر رقیق القلب است. اگر انسان مقداری به حرف مادر نرود، دلش میگیرد. اما پدر اینطور نیست، لذا مادر را سه مرتبه سفارش کردند و پدر را یک مرتبه. هر شب یک سوره ی قرآن برای پدر و مادرتان بخوانید و یادشان کنید و براین کارمقیدباشید
🌼 موارد جایز بودن #غیبت کردن
1️⃣ کسی که آشکارا گناه می کند و از انجام گناه پیش چشم مردم ترسی ندارد.
2️⃣ کسی که ستمگر است اگر در غیاب او ستم او را بازگو کنیم این عمل غیبت نیست و حرام نمیباشد.
3️⃣ بیان احوال کسانی که اهل بدعت و فساد در دین هستند و...
4️⃣ شهادت دادن به سود مظلوم علیه ظالم در پیش قاضی.
📚 در روایتی از پیامبر آمده: «غیبت دربارهٔ سه گروه اشکال ندارد: اول پادشاه ستمگر، دوم فاسقی که آشکارا گناه می کند و سوم بدعت گذار»
📚مستدرک الوسائل، ج ۹، ص ۱۲۸
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
#گاهی_یک_تلنگر_کافیست
✍️ زیاد بودن گناه و سوءظن نسبت به خودت باعث نشود که دعا نکنی و از خداوند چیزی نخواهی!
چون خداوند جواب دعای شیطان را هم داد وقتی شیطان گفت: مرا تا روزی که برانگیخته میشوند مهلت بده و خداوند فرمود: مسلما تو از مهلت یافتگانی
📚سوره الحجر، آیه ۳۶
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
🗓 پنجشنبه ١۴ اسفند ماه ١٣٩٩
🔻 گزیدهای از روایات #جهاد_با_نفس، مورد توصیه آیتالله بهجت قدسسره
امام صادق علیهالسلام فرمود:
حسد ایمان را خورده [و از بین میبرد] چنان که آتش هیزم را خورده و از بین میبرد.
📚 وسائلالشیعه، ج۱۵، ص۳۶۵
🔻مناسبتها:
🔹 روز احسان و نیكوكاری
✳️ نگاه رهبر معظم انقلاب به زندگی امام سجاد(ع) یک نگاه حماسی است
🔷 رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در مراسم رونمایی از کتاب «حماسه امام سجّاد (ع)» که در دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد، گفت: عناوینی مثل بیماری و ناتوانی و سازگاری با محیط ظلم زده مسائلی است که در نگاه مرسوم به مخاطب گفته میشود، اما در نگاه رهبر معظم انقلاب که در کتاب «حماسه امام سجّاد (ع)» هم به آن پرداختهاند، حماسه امام سجاد یک تجلی سه ماهه دارد و یک دوره ۳۰ ساله؛ در دوره سه ماهه اسارت، ایراد خطبهها و ورود به میدان تا مرز شهادت است.
هدایت شده از کانال رسمی امام جمعه خورزوق
✨﷽✨
✅بدون پول هم می شود دلی را شاد کرد
✍️حاج آقا قرائتی: این غلط است که بگوییم دوای همه دردها پول است. در حدیث می خوانیم: اگر مؤمنی از گرفتاری مؤمنی که به سختی افتاده گره گشایی کرد، خداوند کارهای او را تسهیل می کند؛ چه در دنیا و چه در آخرت. «أَیمَا مُؤْمِنٍ نَفَّسَ عَنْ مُؤْمِنٍ کرْبَهً وَ هُوَ مُعْسِرٌ یسَّرَ اللَّهُ لَهُ حَوَائِجَهُ فِى الدُّنْیا وَ الآخِرَهِ» چه بسا با یک راهنمایی یا یک لبخند یا یک وساطت؛ یا یک طنز.
امام باقر(ع) فرمود: «ألْقَ أَخَاکَ بِوَجْهٍ مُنْبَسِطٍ»؛ با روی باز و گشاده و خندان با برادرت دیدار کن. حضرت فرمود: «مى دانید خداوند چه کسى را در قیامت نمى سوزاند؟» گفتند: «نه!» فرمود: «آدم هایى که نرم هستند. خوش برخورد هستند. با مردم مأنوس مى شوند. خداوند بدن اینها را بر جهنم حرام کرده است.» بدترین آدم کسى است که مردم از ترس به او احترام بگذارند. این نشانه قدرت و قاطعیت تو نیست. این نشانه بدى توست. بدترین شوهرها، شوهرى است که زنش از او بترسد. بدترین زن ها، زنى است که شوهرش از او بترسد.
📚 کتاب خنده و گریه در آثار استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
https://eitaa.com/emamjomekhorzuq
🔴چگونه بعضی گناهان، تمام کارهای خوب انسان را از بین میرود
✍حاج آقا قرائتی: اگر شخصی ۲۰ سال خدمت مفید داشته باشد ولی فرزند کارفرمای خود را بکشد، این عمل تمام خدمات او را از بین میبرد. یک بمب که منفجر میشود و ساختمانی فرو میریزد تمام زحمات انسانها را در یک لحضه از بین میبرد. یک ناسزا، دوستی چندین ساله را به فراموشی میسپارد. خوردن یک قاشق سم، تمام مراقبتهای بهداشتی چند ساله را نابود میکند. یک لحظه خواب در هنگام رانندگی، ماشین را دره پرتاب میکند. یک لحظه فرو کردن چاقو در چشم، سبب نابینایی سالیان دراز میشود.
آری، برخی گناهان همچون آتش، جنگل نیکیهای انسان را سوزانده و به خاکستر تبدیل میکند. چنانکه قرآن میفرماید: خبطت اعمالهم. البته در برابر آیات حبط، آیاتی داریم که میفرماید: به خاطر یک کار شایسته، بدیهای انسان محو میشود. من یؤمن بالله و یعمل صالحا یکفر عنه سیئاته
📖سوره تغابن، آیه ۹
مثل کارگری که سالها بد کار میکرده ولی یک لحظه وقتی وارد منزل کارفرما را میبیند که به استخر افتاده و در آستانه غرق شدن است، او را نجات میدهد. این عمل تمام بدرفتاریها و کمکاریهای او را جبران میکند. چنانکه قرآن میفرماید: « نماز به پا دارید که آن حسنهای است که بدیها و زشتیها را از بین میبرد» و أقم الصلوة... ان الحسنات یذهبن السیئات
📚سوره هود، آیه ۱۱۴
#عکس_نوشت
#روز_درختکاری
💢ما از مردم خواهش میکنیم که درخت را پاس بدارند و فضای سبز را اهمّیّت بدهند. «هر ایرانی یک درخت» که گفته میشود و در زبانها هست، شعار خوبی است؛ سعی کنند در این ایّام - که ایّام درختکاری و فصل درختکاری است - هرچه میتوانند [کاشت درخت را] افزایش بدهند.
✅ قسمتی از بیانات مقام معظم رهبری پس از مراسم درختکاری
#امام_زمان «ارواحنافداه»
ما هرچه گله داریم از خودمان است، از تو هیچ گله نداریم؛ تو غیر از لطف کاری نکردی و ما غیر از زشتی هیچ چیز نداریم!
آیت الله العظمی وحیدخراسانی مدظله العالی
۱۳۶۸/۱۲/۲۱
🗓 شنبه ١۶ اسفند ماه ١٣٩٩
روزهای #شنبه، منتخبی از #اعمال_هفته
(برگرفته از کتاب شریف #اقبال_الاعمال سیدابن طاووس، مورد توصیه حضرت آیت الله بهجت)
در روایات برای روزه روزهای بیستوپنجم تا سیام ماه رجب، فضائل بسیاری ذکر شده است.
شب مبعث از شبهای پرفضیلت سال است که نمازهای مخصوصی برای آن برشمردهاند. از بهترین اعمال این شب، زیارت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام است.
روزه روز مبعث، بسیار فضیلت دارد و اعمال دیگری نیز در این روز وارد شده است؛ از جمله زیارت امیر مؤمنان علیهالسلام.
ماه شعبان نیز ماه دعا، عبادت، استغفار و روزه است و اعمال مشترک بسیاری برای آن بیان کردهاند.
📚 اقبالالاعمال، ج۲، اعمال ماه رجب و شعبان.
🔻مناسبتها:
🔹 درگذشت فقیه نامدار، شیخ جعفر کاشفالغطاء؛ ١٢٢٨ق.
📚 حق المارّه
💠 سؤال: #حق_المارّه چیست؟ شرایط آن را بیان کنید.
✅ جواب: کسی که در حال عبور به درختی میوه دار برسد ـ با شرایط زیر ـ می تواند از میوۀ آن بخورد:
۱. بنابر احتیاط واجب یقین به عدم رضایت مالک نداشته باشد.
۲. به طور اتفاقی از آنجا عبور کند نه با قصد #خوردن_میوه.
۳. ضرر و آسیب به درخت نزند و میوه ها را تلف نکند.
۴. میوه را همان جا بخورد و با خود نبرد.
۵. وارد #ملک ـ مانند #باغ ـ نشود.
#حق_رهگذر #حق_الناس
991215.wma
22.94M
خطبه های نماز جمعه خورزوق
ثمرات تقوا
درختکاری و نیکوکاری
شرایط اقتصادی نامناسب مردم
🗓 یکشنبه ١٧ اسفند ماه ١٣٩٩
🔻 گزیدهای از کتاب #نردبان_سعادت، تلخیص و تحریر کتاب #معراجالسعادة علامه ملا احمد نراقی را در روزهای یکشنبه دنبال کنید:
امام صادق علیهالسلام فرموده است:
خدا چون خیر خانوادهای را بخواهد، مدارا و سازش در زندگی باهم را روزی آنان کند .
📚 نردبان سعادت، ص 326
(تلخیص و تحریر کتاب معراجالسعادة)
﷽✨
🌼مرگ ناگهانی واهمیّت صلوات
✍مرحوم قطب الدّین راوندی رضوان اللّه تعالی علیه به نقل از ابوهاشم جعفری حکایت نماید:
روزی شخصی به محضر مبارک حضرت ابوجعفر، امام محمّد جواد علیه السلام وارد شد و اظهار داشت: یاابن رسول اللّه! پدرم سکته کرده و مرده است و دارای اموال و جواهراتی بسیار می باشد، که من از محلّ آن ها بی اطّلاع هستم. و من دارای عائله ای بسیار سنگین هستم، که از تامین زندگی آن ها عاجز و ناتوان می باشم. و سپس اظهار داشت: به هر حال من یکی از دوستان و علاقه مندان به شما هستم، تقاضامندم به فریاد من برسی و مرا از این مشکل نجات دهی. امام جواد علیه السلام در پاسخ به تقاضای او فرمود: پس از آن که نماز عشای خود را خواندی، بر محمّد و اهل بیتش علیهم السلام، صلوات بفرست. پس از آن، پدرت را در عالم خواب خواهی دید؛ و آن گاه تو را نسبت به محلّ ثروت و اموالش آگاه می نماید. آن شخص به توصیه حضرت عمل کرد و چون پدر خود را در عالَم خواب دید، به او گفت: پسرم! من اموال خود را در فلان مکان و فلان محلّ پنهان کرده ام، آن ها را بردار و نزد فرزند رسول خدا، حضرت ابوجعفر، امام محمّد جواد علیه السلام برسان. هنگامی که آن شخص از خواب بیدار گشت، صبحگاهان به طرف محلّ مورد نظر حرکت کرد. و چون به آن جا رسید، پس از اندکی جستجو اموال را پیدا نمود و آن ها را برداشت و خدمت امام جواد علیه السلام آورد و جریان را برای حضرت بازگو کرد. و سپس گفت: شکر و سپاس خداوند متعال را، که شما آل محمّد علیهم السلام را این چنین گرامی داشت؛ و از شما را از بین خلایق برگزید، تا مردم را از مشکلات و گرفتاری ها نجات بخشید.
📚 الخرایج والجرایح: ج ۲، ص ۶۶۵،
📚 قلمه يا پاجوش گرفتن از درختان پارک و خيابان
💠 سؤال: در پارک یا در خیابان یا در حیاط ادارات #درخت هایی کاشته شده است یا خود رو سبز شده اند، آیا #قلمه_گرفتن یا در آوردن #پاجوش از آنها اشکال دارد؟
✅ پاسخ: در مانند پارک و خیابان تابع #قوانین و #مقررات #شهرداری و در ادارات تابع قوانین اداره می باشد.
#قوانین_و_مقررات #درختکاری
🗓 دوشنبه ١٨ اسفند ماه ١٣٩٩
#پرسش_و_پاسخ از آیتالله بهجت قدسسره
سؤال: آیا منظور از دعای فرج که در زمان غیبت باید خواند، دعای «لا إِله إِلا اللهُ الْحَلِیمُ الْکرِیمُ...» است که در قنوت وارد شده است؟
حضرت آیتالله بهجت قدسسره: هر دعایی که برای فرج و تعجیل آن باشد، نظیر «الهی عَظُمَ الْبَلاءُ...».
🔻مناسبتها:
🔹 فتح قلعه خیبر به دست امام علی علیهالسلام
🔹 بخشیدن فدک توسط پیامبر صلیاللهعلیهوآله به حضرت زهرا سلاماللهعلیها؛ ٧ ق.
🔹 سالروز تأسیس كانونهای فرهنگی و هنری مساجد كشور
🔹 روز بزرگداشت سید جمالالدین اسدآبادی