کانال فرهنگی گل نرگس/ثقلین
🔸حکمت ۳۹ نهج البلاغه
🙁مستحبّات بى ارزش:
🔰امام(عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه مى فرمايد:
⚠️«كارهاى مستحب اگر به واجبات زيان برساند موجب قرب به خدا نمى شود»
🔸روشن ترين تفسيرى كه براى اين گفتار حكيمانه امام(عليه السلام) به نظر مى رسد اين است كه هرگاه كارهاى مستحب ضررى به واجبات بزند ارزش آن كاسته مى شود و ثواب آن كم مى گردد، مثل اين كه كسى از سر شب تا بعد از نيمه شب مشغول عزادارى باشد ولى خواب بماند و نماز صبح او قضا شود. همه مى گويند آن مستحبى كه به اين فريضه لطمه زد كم ارزش است. يا اين كه به سراغ كارهاى خير و كمك به مستمندان برود; ولى در اداى ديون خود و يا حج واجب كوتاهى كند. دليل آن هم روشن است، فرائض و واجبات مصالحى دارد كه اگر ترك شود به انسان لطمه جدّى مى زند در حالى كه مستحبّات چنين نيست و به اين مى ماند كه كسى داروى اصلى درد خود را رها كرده و به داروهاى اضافى و غير ضرورى بپردازد.
⬅️در حديثى كه در غررالحكم از اميرمؤمنان(عليه السلام) نقل شده مى خوانيم: چهار چيز است كه دليل بر سقوط دولت ها مى شود: ضايع ساختن اصول، و چسبيدن به فروع و مقدم داشتن اراذل و مؤخر داشتن افاضل».
🔸تفسير ديگرى كه براى اين گفتار حكيمانه است اين كه در بعضى از عبادات اگر واجبات را رها كنند و به مستحبات بپردازند مستحب اساساً باطل است; مانند كسى كه روزه قضاى واجب بر اوست اگر روزه مستحب بگيرد از اساس باطل است و يا اين كه حج واجب را رها كند و به سراغ حج مستحب برود كه به عقيده جمعى حج مستحب او باطل است.
🔸احتمال سوم نيز در تفسير اين سخن اين است كه اشاره به مسئله ضدين كه در علم اصول آمده باشد، زيرا جمعى معتقدند كه امر به شى نهى از ضدّ خاص آن مى كند و بر اين اساس معتقدند كسى كه بدهكارى فورى داشته باشد اگر در وسعت وقت نماز بخواند نماز او باطل است، زيرا انجام نماز در وسعت وقت به واجب فورى لطمه زده و چون امر به شى نهى از ضد مى كند اين نماز قابل تقرب نيست و باطل است; ولى اخيراً محققان اين مطلب را نپذيرفته اند و امر به شى را سبب نهى از ضد خاص نمى دانند. البته جمع ميان همه اين تفسيرها نيز منعى ندارد; ولى مناسب تر همان تفسير اوّل است.
@narcissus_313
🔆اگر بخواهی به اسرار عالم واقف شوی،نباید حوادث روزگار تو را متوقف کند.
⚠️پروردگار عزیز، در برابر شما امتحاناتی قرار میدهد.
📝بدون امتحان نمی شود.
😇باید مقاومت شما بالا برود جان دلم!
☘آیت الله حق شناس«ره»
@narcissus_313
فارس من| مدعیالعموم میتواند سخنان کذب سلبریتیها را پیگیری کند
🔹سخنگوی قوه قضائیه درخصوص سخنان کذب برخی افراد در جشنوارههای خارجی گفت: آنچه جنبه عمومی است قابلیت پیگیری از سوی مدعیالعموم را دارد.
🔸چندین پویش برای پیگیری این موضوع در سامانه فارسمن ثبت شده است.
پویش را اینجا http://www.farsnews.ir/my/c/143387 امضا کنید
@my_farsnews
@narcissus_313
استاد_شجاعی_,_استاد_الهی_قمشهای_انسان_شناسی_۲.mp3
11.51M
🔊 #صوتی | سلسله #پادکست
📝 #انسان_شناسی ۲
👤 #استاد_شجاعی
🌱 چرا بشر، با وجود ۱۲۴ هزار پیامبر، و ۱۴ معصوم در تاریخ، هنوز نسبت به بعضی حقایق در جهل بسر میبرد؟
✅ کانال مداحی اهلبیتمدیا
@AhleBeytMedia
🌿مثل چمران بمیرید...
🔸امام خمینی «ره»:
چمران با عزت و عظمت و با تعهد به اسلام جان خودش را فدا کرد و در این دنیا شرف را بیمه کرد و در آن دنیا هم رحمت خدا را بیمه کرد؛ ما و شما هم خواهیم رفت. #مثل_چمران_بمیرید.
@narcissus_313
🌊کی ز سرم برون شود
🌊یک نفس آرزوی تو
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@narcissus_313
🔸فَاتَّخَذْتُمُوهُمْ سِخْرِيًّا حَتَّى أَنْسَوْكُمْ ذِكْرِي وَ كُنْتُمْ مِنْهُمْ تَضْحَكُونَ «110»
🔹(امّا) شما آنان را به مسخره گرفتيد تا آن كه (با اين كار) ياد مرا از خاطرتان بردند و شما به آنان مىخنديديد.
🌼نکته ها؛
بين «سِخْرِيًّا» و «سِخْرِيًّا» تفاوت بسيارى است. اگر در جامعه روابط انسانها بر اساس همدلى، تعاون و خدمت باشد و همهى افراد از هنر و ابتكار يكديگر بهرهمند شوند، جامعه رشد مىيابد، تقويت مىشود و همهى كارها سامان مىيابد كه آيهى شريفهى «لِيَتَّخِذَ بَعْضُهُمْ بَعْضاً سُخْرِيًّا» اين پيام را دارد. امّا اگر روابط افراد بر اساس تحقير، تضعيف و دشنام و دلسردى باشد، چنين جامعهاى فراموشى خدا و سقوط را در پى خواهد داشت و آيهى مورد بحث اين معنا را بازگو مىكند. «فَاتَّخَذْتُمُوهُمْ سِخْرِيًّا»
اينكه مؤمنين وسيلهى غفلت كفّارقلمداد شدهاند، «أَنْسَوْكُمْ ذِكْرِي» شايد به خاطر آن باشد كه اگر مؤمنين نبودند، حقيقت حقّ ستيزى آنان آشكار نمىشد.
🌼پیام ها؛
1- كيفر توهين كردن، توهين شدن است. (خداوند از مؤمنين حمايت مىكند و اهانت به آنان را پاسخ مىدهد) «فَاتَّخَذْتُمُوهُمْ سِخْرِيًّا..
2- بىاعتنايى به مراسم دعا ونيايش بندگان خدا، بى اعتنايى خدا را به دنبال دارد.
3- مؤمنين همواره در معرض تمسخر كفّار هستند.
4- كيفر مسخره كردن مؤمنان، فراموش كردن ياد خداست.
5- خندهى تحقيرآميز از گناهان كبيره است. «3» «وَ كُنْتُمْ مِنْهُمْ تَضْحَكُونَ» (حساب خندههاى معمولى از خندههاى مستكبرانه جداست)
@narcissus_313
🔰حکمت 40 نهج البلاغه
👅فرق جايگاه زبان عاقل و احمق:
🔰آنچه امام(علیه السلام) در این گفتار حکیمانه بیان فرموده کنایه زیبایى است درباره کسانى که سنجیده یا نسنجیده سخن مى گویند مى فرماید:
⬅️«زبان عاقل پشت قلب او قرار دارد در حالى که قلب احمق پشت زبان اوست»
✅اشاره به این که انسان عاقل نخست اندیشه مى کند سپس سخن مى گوید در حالى که احمق نخست سخن مى گوید و بعد در اندیشه فرو مى رود به همین دلیل سخنان عاقل حساب شده، موزون، مفید و سنجیده است; ولى سخنان احمق ناموزون و گاه خطرناک و بر زیان خود او.
@narcissus_313
•~ خلقنا مِن تُراب،
•~ لِماذا الانزُهَر؟
•~ از خاک آفریده شده ایم،
•~ چرا شکوفه ندهیم؟
@narcissus_313