🚩سید حسن نصرالله: معادله جدید دشمن را قبول نکردهایم؛ صهیونیستها از مرزها فرار کردند
دبیرکل حزب الله لبنان:
🔹پیروزیها به دست رزمندگان مقاومت محقق شده است و آنها هستند که معادله ها را ایجاد میکنند و در میدان حضور دارند.
🔹ما معادله جدید را قبول نکرده ایم و ما نمی خواهیم که پیروزی در جنگ سی و سه روزه را هدر دهیم بنابراین تصمیم گرفتیم که به آنچه رخ داد واکنش نشان دهیم
🔹ما علنا گفتیم که از لبنان و در امتداد مرزها واکنش نشان خواهیم داد و به دشمن گفتیم که منتظر واکنش ما باشید
🔹صهیونیستها خطوط مقدم را کاملا تخلیه کردند یعنی از آنجا فرار کردند.
نشانی احادیث ناب و نصایح بزرگان
https://eitaa.com/nasaye
ایتا
sapp.ir/ahadisnabvnasayh
سروش
فضیلت حرکت به سوی #مسجد
#رسول_اللّه صلى الله عليه و آله:
مَن مَشى إلى مَسجِدٍ مِن مَساجِدِ اللّهِ، فَلَهُ بِكُلِّ خُطوَةٍ خَطاها حَتّى يَرجِعَ إلى مَنزِلِهِ عَشرُ حَسَناتٍ، و يُمحى عَنهُ عَشرُ سَيِّئاتٍ، و رُفِعَ لَهُ عَشرُ دَرَجاتٍ.
#پيامبر_خدا صلى الله عليه و آله: براى كسى كه روانه مسجدى از مسجدهاى خدا شود، در برابر هر گامى كه تا زمان بازگشت به خانه اش برمى دارد، ده حَسَنه خواهد بود و نيز ده بدى از او پاک میشود و ده درجه، بالا برده میشود.
📚 بحار الأنوار: ج ۸۳ ص ۳۶۸
نشانی احادیث ناب و نصایح بزرگان
https://eitaa.com/nasaye
ایتا
sapp.ir/ahadisnabvnasayh
سروش
🔴جواد کریمی قدوسی نماینده مجلس خطاب به رئیسجمهور نوشته است:
آقای #روحاني عدم اهتمام شما به فرهنگ #عاشوراء که فرهنگ ایثار، فداکاری و مقاومت است؛ کشور را به دست شما به این حال و روز نشانده، عمدا مردم را فقیر کردید تا امامشان و سپس انقلاب اسلامی را تسلیم #امريكا یزید زمانه کنید.
نشانی احادیث ناب و نصایح بزرگان
https://eitaa.com/nasaye
ایتا
sapp.ir/ahadisnabvnasayh
سروش
چرا به امام حسین علیه السلام #ثارالله می گویند ؟
مگر خداوند جسم است و خون دارد که حسین خون خدا باشد ؟
پاسخ
در زیاراتی از امام حسین علیه السلام تعبیر به ثار الله شده است . در #زیارت_عاشورا می خوانیم :
« السلام علیک یا ثار الله » و یا می خوانیم ؛
« انک #ثار الله فی الارض»
📚کامل الزیارات ص۳۵۸
ثار به معنای انتقام و خونخواهی و نیز به معنای خون است .
📚لسان العرب ج۴ ص۹۷
اطلاق واژه #ثار_الله به امام حسین علیه السلام به معنای خون بها است .
یعنی حسین کسی است که خونبهای او متعلق به خداوند است و خداوند خونبها و انتقام او را می گیرد .
یعنی ای حسین ، تو متعلق به عالم هستی و ذات پاک خدایی ، بنابراین خونبها و انتقام تو را نیز او باید بگیرد .
در تعبیر دیگر داریم ؛ و ابن ثاره » یعنی تو فرزند #علی_بن_ابی_طالب هستی که شهید راه خدا بود و خونبهای او را نیز خدا باید بگیرد.
📚تفسیر نمونه ج ۴ ص ۲۲۹
نشانی احادیث ناب و نصایح بزرگان
https://eitaa.com/nasaye
ایتا
sapp.ir/ahadisnabvnasayh
سروش
علامه مجلسی می نویسد ؛
« منظور از ثار الله یعنی تو کسی هستی که خداوند خون بها و انتقام تو را از دشمنانت می گیرد »
📚بحار الانوار ج۹۸ ص۱۵۱
نشانی احادیث ناب و نصایح بزرگان
https://eitaa.com/nasaye
ایتا
sapp.ir/ahadisnabvnasayh
سروش
️اشتباهات رایج در روایت وقایع عاشورا:
اشتباه اول:
اوج عزاداری امام حسین علیه السلام ده روز اول ماه محرم الحرام است.
بین سخنرانان و مداحان، مشهور است که هر شب را به یکی از شهدای کربلا اختصاص دهند؛ و همین قرار داد بین مداحان و منبری ها باعث شده است که عده ای گمان کنند، حضرت رقیه روز سوم محرم به شهادت رسیده است و یا حضرت اباالفضل روز تاسوعا! اما حقیقت این است که تمام شهدای کربلا در روز عاشورا به شهادت رسیده اند و حضرات اباالفضل، علی اکبر و علی اصغر همه قبل از امام حسین(علیهم السلام) و در روز عاشورا در پیکار با سپاه عمر سعد کشته شده اند.
🌹حضرت رقیه(سلام الله علیها) نیز پس از شهادت پدرش در شام از دنیا رفته است.
️اشتباه دوم:
باور عمومی این است که حضرت حسین بن علی(علیه السلام) و اهل بیت و اصحابش سه شبانه روز آب ننوشیدند و سپس تشنه کام به مقابله با دشمن رفته اند؛ اما حقیقت این است که عمر سعد سه روز قبل از عاشورا عمروبن حجاج را با پانصد سوار فرستاد تا کنار شریعه فرود آیند و میان یاران حسین و آب فاصله اندازند. اما این به این معنی نیست که هیچ ذخیره آبی در خیمه ها نبوده است.
در کتاب ارشاد نوشته شیخ مفید(ره) آمده است: « در شب عاشورا زینب...دست بر گریبان برده...و بیهوش بر زمین افتاد. حسین(علیه السلام) برخاسته آب بر روی خواهر پاشید و...» این نقل معتبر نشان می دهد که تا شب عاشورا هنوز آب در خیمه ها بوده و اصل تشنه کامی به روز عاشورا، گرمی هوا و شدت مبارزه مربوط است.
️اشتباه سوم:
یکی از معروف ترین تحریف ها ماجرای حضرت لیلا مادر حضرت علی اکبر(علیه السلام) است وچه روضه ها که در این زمینه خوانده نمی شود؛ ️در روضه ها ذکر می شود که حضرت علی اکبر قبل از رفتن به میدان با مادرش چه نجواهایی می کرد، یا اینکه حضرت لیلا در خیمه ها رفته و در آنجا دعا کرده که خداوند حضرت علی اکبر را سالم برگرداند که متأسفانه این موضوع محور بعضی تعزیه ها نیز شده است. اما حقیقت این است که اصلاً لیلایی در کربلا نبوده است؛ البته لیلا مادر حضرت علی اکبر(علیه السلام) هست؛ اما حتی یک مورخ هم به حضور آن حضرت در کربلا و روز عاشورا گواهی نمی دهد.
️اشتباه چهارم:
مطلب بعدی مربوط به حضرت علی اکبر(علیه السلام) این است که آن حضرت قبل از رفتن به معرکه جنگ از پدر رخصت خواست و آن حضرت اذن میدان نداده اند و مثلاً فرموده اند که تو هنوز جوانی و حیف است که از دست بروی و چه اشعار و تعزیه ها که پیرامون آن نساخته ایم؛ اما حقیقت این است که تمام مورخین نوشته اند، هر کس از امام حسین(علیه السلام) اذن میدان می خواست، اگر می شد حضرت برایشان عذری می آورد ولی در مورد جناب علی اکبر گفته اند: «فاستأذن اباه،فأذن له» یعنی تا اجازه خواست گفت برو...
نشانی احادیث ناب و نصایح بزرگان
https://eitaa.com/nasaye
ایتا
sapp.ir/ahadisnabvnasayh
سروش
چرا در زیارت عاشورا سجده می کنیم؟
وارد شده است که وقتی پیشانی حضرت به خاک افتاد حضرت این فراز انتهایی را شروع کرد و فرمود: «اللَّهُمَّ لَكَ الْحَمْدُ حَمْدَ الشَّاكِرِينَ» و این خیلی مهم است و به این علت این فراز سجده دار شده است.
در عبارت سجده زیارت عاشورا می خوانیم: «اللَّهُمَّ لَكَ الْحَمْدُ حَمْدَ الشَّاكِرِينَ لَكَ عَلَى مُصَابِهِمْ الْحَمْدُ لِلَّهِ عَلَى عَظِيمِ رَزِيَّتِي اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي شَفَاعَةَ الْحُسَيْنِ يَوْمَ الْوُرُودِ وَ ثَبِّتْ لِي قَدَمَ صِدْقٍ عِنْدَكَ مَعَ الْحُسَيْنِ وَ أَصْحَابِ الْحُسَيْنِ الَّذِينَ بَذَلُوا مُهَجَهُمْ دُونَ الْحُسَيْنِ عليه السلام»
زیارت عاشورا حدیث قدسی است و اولین کسی که از اهلبیت علیهم السلام متن زیارت عاشورا را برای عموم مردم خواند، امام باقر علیه السلام است که فرمود پدرم، او از پدرش او از جد ما از پیامبر (ص) و از جبرئیل و جبرئیل از خداوند متعال نقل کردند که خداوند فرمود:
السلام علیک یا أبا عبدالله. یعنی متن زیارت در بین اهلبیت علیهم السلام بوده است. روایت وارد شده که سیدالشهدا در روز عاشورا دو بار زیارت عاشورا را قرائت کردند، این خیلی مهم است؛ یک بار سیدالشهدا بین نماز ظهر و عصر روز عاشورا از ابتدا تا انتهای زیارت را خواندند و یک بار از صبح عاشورا تا غروب عاشورا بنا بر مناسبتی تکه ای از زیارت عاشورا را خواندند؛ این مطلب از یک جنبه بسیار با اهمیت است و قابل ذکر در روضه هاست، آن مرتبه ای که کامل خواندند بین الصلاتین بود اما یک باری را که تکه تکه خواندند تمام فرازهای زیارت عاشورا خوانده شد جز این فرازی که الان سجده دارد اینجا دیگر حضرت به شهادت رسیدند شما سجده های آیات قرآن را نگاه کنید یا سجده واجب هستند یا سجده مستحب و در تمام این موارد چه واجب و چه مستحب، کلمه سجده در تمام این آیات ذکر شده است، شما این فراز انتهایی زیارت عاشورا را می خوانید در حالی که هیچ کلمه سجده ای در آن ذکر نشده است و سجده مستحب هم است، نه سجده واجب؛ چرا بدون ذکر کلمه سجده، ما سجده می کنیم؟.
جواب در این روایت آمده است که از ابتدا، این فراز سجده نداشته است، یعنی از ابتدا که این زیارت به وسیله حدیث قدسی بر پیامبر (ص) وارد شد، سجده نداشته است و سجده آن در روز عاشورا به وجود آمده است که سیدالشهدا از صبح روز عاشورا بنا به مناسبتی فرازی از زیارت را می خواندند و تا موقعی که حضرت به شهادت رسیدند تمام فرازهای زیارت را خواندند و بعد به شهادت رسیدند و این فراز سجده خوانده نشد تا زمانی که آن ملعون لعین بالای سر حضرت آمد تا سر مبارک ایشان را از تن جدا کند از جلو نتوانست سر را جدا کند، پیکر را برگرداند و سر را از قفا جدا کرد؛ وارد شده است که وقتی پیشانی حضرت به خاک افتاد حضرت این فراز انتهایی را شروع کرد و فرمود: «اللَّهُمَّ لَكَ الْحَمْدُ حَمْدَ الشَّاكِرِينَ» و این خیلی مهم است و به این علت این فراز سجده دار شده است؛ شما اینجا کلمه سجده ای را اینجا نمی بینید، با اینکه در آیات قرآن در تمام موارد واجب و مستحب، کلمه سجده وارد شده است چرا که حضرت در حال سجده عرضه می دارند: «اللَّهُمَّ لَكَ الْحَمْدُ حَمْدَ الشَّاكِرِينَ»؛ هم علت سجده دار شدن مشخص است، و هم اینکه حضرت در چه حالی بوده اند؟؛ نه در حالی که حضرت علی اکبر یا طفلشان را از دست داده اند یا از اسب افتاده اند، در حالی حضرت به اینجا رسیده که به پیکر بی جان حضرت رحم نمی کنند و می خواهند سر حضرت را از بدن جدا کنند در این حال حضرت شاکر و حامد خداوند است اینجا باید صبر سیدالشهدا را مزه مزه کرد.
نشانی احادیث ناب و نصایح بزرگان
https://eitaa.com/nasaye
ایتا
sapp.ir/ahadisnabvnasayh
سروش
🔰معیت با امام عاشورا..ِ.
استاد سیدمحمدمهدی #میر_باقری
دعوت حضرت عام بود، وقتي از مکه ميآمد فرمود: «مَنْ كَانَ فِينَا بَاذِلًا مُهْجَتَهُ مُوَطِّناً عَلَى لِقَاءِ اللَّهِ نَفْسَهُ فَلْيَرْحَلْ مَعَنَا» ولي چه کساني آمدند؟! و چه کساني ماندند؟! لذا روايات، در مدح اصحاب سيدالشهداء، فراوان است اینها سادات الشهدا هستند. اينها واقعا کساني هستند که با امام حسين سير کردند و ولايت امام حسين را تحمل کردند. آنهايي هم که نمي توانستند اين مسير را تحمل کنند به آنها فرمود بروید ، رفتن در بلاء عاشورا، درآن صحنههاي سخت؛ تحملش کار آساني نيست. سيدالشهداء اينها را تربيت کرده، اهل تحمل شدند؛ لذا اگر سيدالشهداء، اطفال را با خودش آورده، دختر سه ساله آورده، این طور نیست که اينها مجبور بودند! اصلا اين طور نيست. اينها را حضرت تربيت کرده و آنها تحمل کردند و حضرت هم آنها را راهبری کرده البته اين سيري که داده، در وادي بلاء است. سَر ايشان روي نيزه رفت، زنان اسير شدند، در غل و زنجیر بودند ولي با امامشان و در کهف و در پناه امام بودند. امام اينها را به مقصد رسانده. سير با امام به اين راحتي نيست. گاهی داخل کوره می برند و کوره را اين قدر داغ ميکنند که افرادی مثل حبيب ميمانند. از اين همه مدعي فقط ٧٢ نفر ميمانند؛ مدعيان، فراواناند ولي در اين واديِ همراهي با امام و اين سلوک؛ فقط افراد کمی می مانند. صفاتي که اين اصحاب داشتند و ما هم باید این صفات را داشته باشیم، چيست؟ بايد چشم، گوش، زبان و قلبما با امام باشد. حتي اگر به اندازه يک نگاه کردن از امام فاصله گرفتيم، هبوط ميکنيم.
نشانی احادیث ناب و نصایح بزرگان
https://eitaa.com/nasaye
ایتا
sapp.ir/ahadisnabvnasayh
سروش
🔰تنها راه نجات....
استاد سیدمحمدمهدی #میر_باقری
فریقین، شیعه و سنی، هر دو نقل کردند که «مَثَلُ أهلِ بَیتی کسفینه نوحٍ» یعنی دریای طوفانی مواجی است که همه غرق می شوند، هیچ کس نجات پیدا نمی کند. وقتی طوفان نوح آمد پسرش گفت بالای کوه می روم تا در امان باشم: «سَآوي إِلى جَبَلٍ يَعْصِمُني» سر کوه که سیل نمی آید. حضرت فرمود: «لا عاصِمَ الْيَوْمَ مِنْ أَمْرِ اللَّه» فرمان الهی قطعی است و هیچ پناهگاهی هم نیست، تنها پناهگاه این کشتی است. عاصم و نگه دارنده ما در این دریایِ طوفانیِ شیطان و اولیای طاغوت و امواج شیطنت ها، فقط این کشتی اهل بیت است، باید سوار آن شد، عصمت ماست: «مَثَلُ أهلِ بَیتی کَمَثَلِ سَفینَهِ نُوحٍ مَن رَکِبَها نَجی وَ مَن تَرَکَها غَرَق»
اصلاً ما آمدیم به دنیا تا تلاقی ای با امام پیدا کنیم و خودمان را به امام برسانیم. اگر خودمان را به امام رساندیم بقیه کارها حل می شود. آن هایی که به امام خود می رسند بقیه راه را با امام می روند. وقتی سوار شدی گرداب و طوفان و شب تاریک هست، اما پناهگاه داری؛ شب تاریک و بیم موج و گردابی چنین حایل، اگر سوار کشتی شدی خیالت راحت است
انسانی که بدون کشتی می خواهد برود گرفتار است. آن سرمایه ای که ما را می رساند وجود مقدس امام است. امام است که سَبیل و صراط و باب توحید است، اگر به امام رسیدیم البته وادی ولایت آن ها مقاماتی دارد، باید در آن مقامات سیر کنیم ولی وقتی به امام رسیدیم اهل نجاتیم. همه اهل ایمان اهل نجات هستند. پس ما به این دنیا آمدیم تا تلاقی ای با امام پیدا کنیم و به مقامات ولایت و معرفت آن ها برسیم
نشانی احادیث ناب و نصایح بزرگان
https://eitaa.com/nasaye
ایتا
sapp.ir/ahadisnabvnasayh
سروش