💠بررسی دقیق و موشکافانه عصر معصومین
«علیهم السلام» ✨
📌یکی از دغدغههای اصلی جامعه اسلامی و فعالین این حوزه، نحوه مواجه و برخورد با جریانات مختلف آن هم به سیره اهل بیت است.
بسیاری از ما دوست داریم بدانیم در عصر معصومین چه گروههای فکری و چه جریاناتی وجود داشته و برخورد معصومین «علیهم السلام» با آنها چگونه بوده است؟
📚کتاب جریان شناسی عصر معصومین«علیهمالسلام» نوشته استاد نام آشنا عبدالحسین خسرو پناه دزفولی به بررسی دقیق، علمی و تاریخی در این زمینه پرداخته است.
✍🏼در اسلایدها بیشتر با این کتاب آشنا شوید.
#معرفی_کتاب
_🔸🔹_
📤برای تهیه این کتاب به سایت نشر معارف مراجعه کنید.
🛜👇🏼
Nashremaaref.ir
_🔸🔹_
📱@Nashremaaref_official
🖇️سرمایهای به نام اشک.🔻
💧گریه مثل باران است، به اذن الله میبارد و همان خواص باران را دارد. زمین مرده به وسیلهی باران زنده میشود. اشک هم همینطور عمل میکند.
گریه بسیار سازنده است، دستگاه اشک برای تطهیر انسان ساخته شده است. خدا خالق اشک است و این فوقالعادگی انسان است.
این انسان است که اشک تابع نیتش است.
وقتی که اشک برای استغفار است، مقام بلندی پیدا میکند و جز مطهرات میشود. اشک اگر از روی محبت باشد میشود سرمایهگذاری در محبت. اشک از محبت نشات میگیرد و دوباره به محبت میریزد.
✨بهترین راه برای اینکه اشک جاری شود، یاد حسینبنعلی «علیهالسلام» است. اشک در عزای امام حسین «علیهالسلام» برای ما سرمایه میشود. ✨
▪️اشکهای ما از بین نمیرود؛ آنها را جمع میکنند برای شب اول قبر. اشک برای سیدالشهدا پاک کننده است. هر وقت قلبتان برای اباعبدالله شکست این را علامت خیر قلبتان بدانید. و اشکتان جاری شد این را علامت خیر چشمتان بدانید. این چراغی است که امام حسین «علیهالسلام» روشن کرده و خاموش نمیشود.
برشی از کتاب #آیینه_تمام_نما
نوشته آیةالله #حائری_شیرازی 🥀
#برش_کتاب
_🔹🔸_
📱@Nashremaaref_official
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠در کربلا وقتی قتل فرزند پیامبر و آل الله محقق شد، ناگهان آسمان متغیر گشت و دریاها به تلاطم درآمدند و زمین شروع به لرزیدن کرد.
به محض بروز اولین علائم عذاب، سجاد«علیهالسلام» مشت بر زمین کوفت و به عالم خطاب کرد: "آرام! من حجت خدام! زمین هنوز از حجت خالی نشده است.
این منم! علی بن حسین بن علی. ولی و حجت خدا در زمین"
و زمین آرام گرفت آسمان قرار یافت کوهها و دریاها ساکن شدند.
شهادت امام سجاد«علیهالسلام» تسلیت باد🏴
_🔸🔹_
📱@Nashremaaref_official
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴إنه لجهاد نصرٌ أو استشهاد🖤✊🏻
شهــادت در مسیر آرمان های قــدس افتخار ما است و در این راه، خونهای ریخته شده سیل خواهد شد و ظالمان را در طول تاریخ غرق خواهد کرد.
📌بدین وسیله ترور ناجوانمردانه شهــید اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حمـاس را در تهران محکوم و برای رزمندگان اسلام موفقیت و عزم راسخ را آرزومندیم.
به امید آزادی قـدس و رهایی مستضعفین جهان از چنگال استبداد.
_🔸🔹_
📱@Nashremaaref_official
📢 پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت مجاهد بزرگ آقای اسماعیل هنیه:
خونخواهی مهمان عزیزمان را وظیفه خود میدانیم
رژیم صهیونیستی زمینه مجازات سخت را برای خود فراهم ساخت
🔹️در پی شهادت مجاهد بزرگ آقای اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی ضمن تسلیت شهادت این رهبر شجاع و مجاهد برجسته به امت اسلامی و جبهه مقاومت و ملت سرافراز فلسطین تاکید کردند: رژیم صهیونی جنایتکار و تروریست با این اقدام زمینهی مجازات سختی را برای خود فراهم ساخت و خونخواهی او را که در حریم جمهوری اسلامی ایران به شهادت رسید، وظیفه خود میدانیم.
✏️ متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
✏️ بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
ملت عزیز ایران!
✏️ رهبر شجاع و مجاهد برجستهی فلسطینی جناب آقای اسماعیل هنیه در سحرگاه دیشب به لقاءالله پیوست و جبههی عظیم مقاومت عزادار شد. رژیم صهیونی جنایتکار و تروریست، میهمان عزیز ما را در خانهی ما به شهادت رسانید و ما را داغدار کرد، ولی زمینهی مجازاتی سخت برای خود را نیز فراهم ساخت.
✏️ شهید هنیه سالها جان گرامیاش را در میدان مبارزهئی شرافتمندانه بر سردست گرفته و آمادهی شهادت بود، و فرزندان و کسان خود را در این راه تقدیم کرده بود. او از شهید شدن در راه خدا و نجات بندگان خدا باک نداشت، ولی ما در این حادثهی تلخ و سخت که در حریم جمهوری اسلامی اتفاق افتاده است، خونخواهی او را وظیفهی خود میدانیم.
✏️ اینجانب به امت اسلامی، به جبهه مقاومت، به ملت شجاع و سرافراز فلسطین و بالخصوص به خاندان و بازماندگان شهید هنیه و یکی از همراهانش که با وی به شهادت رسیده است، تسلیت عرض می کنم و علوّ درجات آنان را از خداوند متعال مسألت مینمایم.
سید علی خامنهای
۱۰ مرداد ۱۴۰۳ مصادف با ۲۵ محرم ۱۴۴۶
_🔹🔸_
📱@Nashremaaref_official
💠#معرفی_کتاب اهالی تپه ندبه
📌 کتاب اهالی تپه ندبه به تاریخ شکلگیری کوفه، از نقطهی شروع و مبدأ و پیدایشآن و نهضت ها و نظام های حاکم بر این شهر میپردازد کتاب اهالی تپه ندبه نمایی نزدیک از کوفه است؛ چه در نهضت فساد ستیزش علیه عثمان و چه استقرار حکومت عدل علی «علیه السلام»؛ آنچه برآنها گذشت برای ما عبرت ها دارد تا ملتی بهتر از کوفهی امیرالمؤمنین برایمان تسهیل کند تا را رهبری امت اسلام در این مرحله تاریخ را بهتر انجام دهیم.🗯️
📚این کتاب قصهی عبرت آموزی است که بی طرفی بین حق و باطل را به چالش میکشد و آدمیان را در جای درستشان قرار میدهد.
#اهالی_تپه_ندبه
نوشته حجت الاسلام#قنبریان 📜
_🔸🔹_
📱@Nashremaaref_official
💠نظام ها را آرمان ها میسازند.🗯️
🔺قبل از به قدرت رسیدن حضرت علی «علیه السلام»، مسلمانان به دنبال فتوحات و افزایش قدرت نظامی بودند. اما دورهی امیرالمؤمنین «علیه السلام» با آرمانی متفاوت آغاز میشود. ایشان آرمانی متفاوت داشت، سازماندهی را عوض کرد.
🔺آرمان علی «علیه السلام» گسترش فتوحات نبود. ایشان فتوحات را به شکل خلفای قبل قبول نداشت. روش ایشان روش پیامبرصلی «اللهعلیهوآله» بود.
پیامبرصلیاللهعلیهوآله ابتدا پیام حق را ابلاغ میکرد و سپس به آن احتجاج مینمود. اگر شاه ستمگر مانع بروز و حرکت فطرت مردم میشد، با او ستیز میکرد. آری اگر آرمان عدالت است، اگر آرمان مساوات است، باید سازمان ها به هم بریزند.
🔺حضرت امیرالمومنین «علیه السلام» چینش آن ها را به هم ریخت. بعضی از قبایل را با بعضی دیگر ترکیب کرد و جای برخی را تغییر داد تا نظمی متناسب با آرمانی که میخواست ایجاد کند: قاعدهی اول این است که نظام ها را آرمانها میسازند. آرمان ها به مثابهی روح، و نظام ها و نهاد ها پیکر هستند. امیرالمؤمنین «علیه السلام» سازمان ها را تغییر داد و چینش را عوض کرد. بعد از امیرالمؤمنین «علیه السلام» و امام حسن مجتبی «علیه السلام» امویها حاکم شدند. معاویه دوباره نظام و بافت قدرت را عوض کرد.
📌برای مثال، خیلی از افراد و سلحشوران قبایل شیعه را کشت و تعداد زیادی را مهاجرت داد تا بافت جمعیت و سازماندهی را به هم زند و بتواند آرمان خودش را محقق کند.
▪️برشی از کتاب #اهالی_تپه_ندبه
نوشته حجت الاسلام #قنبریان
_🔸🔹_
📱@Nashremaaref_official
💠رفتار اعراب با عجمان مسلمان کوفه🗯️
🔺در کوفه گروه های جدید مسلمان، بافت جمعیتی جدید را پدید آورده بودند یک گروه موالی بودند که با مسلمانان جنگ نکرده و اسیر نشده بودند، اینها از اقوام عجم بودند که تحت حمات یک قبیله قرار میگرفتند و بینشان (ولاء حلف) انشاء میشد. شیخ بزرگ قبیله این افراد را تحت حمایت خودش قرار میداد و به این گروه (موالی) میگفتند و مانند برده های آزاد شده با آن ها رفتار میشد. همهی این افراد مسلمان بودند نماز میخوانند، روزه میگرفتند، جهاد میکردند، و باید از بیت المال سهمی میداشتند و اگر در سپاه بودند، باید از غنائم به دست آمده سپاه هم به آنها چیزی تعلق میگرفت، اما آنها سهم چندانی از بیت المال و غنائم نداشتند.
🔗 اموی ها شدیدا این افراد را تحقیر میکردند در جنگ ها به عنوان پیاده نظام از آنها استفاده میشد و سواره به حساب نمیآمدند تا نتوانند غنیمت سواره ها را بگیرند. سواره ها غنیمت بیشتری میگرفتند.
حتی گاهی از دادن غنیمت پیاده نظام نیز به موالی خودداری میشد.در سالهای بعد از این افراد به بهانهی اینکه چون بیت المال کم است جزیه میگرفتند. از آنها زن میگرفتند، اما نمیتوانستند از خانواده های عرب زن بگیرند، چون اعراب خودشان را شریفتر میدانستند. حتی اگر موردی پیدا میشد که دو طرف خاطر خواه هم بودند و ازدواج میکردند، حاکم عرب به طلاق اجباری حکم میداد و آنها را جدا میکرد.
عجمها از ایران که سطح دانش در آن بالاتر بود به کوفه رفته بودند و از اعراب با سوادتر بودند. با این حال نمی توانستند صاحب منصبی شوند و بر کرسی قضاوت تکیه دهند.
▪️برشی از کتاب #اهالی_تپه_ندبه
نوشته حجت الاسلام #قنبریان
_🔸🔹_
📱@Nashremaaref_official
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌱آب شد دل ز انتظار و چهره ی مطلب ندید
در دل آیینه ی ما حسرت تمثال ماند ...🌱
💗 نماهنگ | دعای امام زمان(عج)
🎥 قرائت دعای سلامتی امام زمان(عج) توسط حضرت آیت الله خامنهای
✏️ رهبر انقلاب: وقتی «اَلّلهُمَّ کُن لِوَلِیّک» را میخوانید، در واقع دارید ارتباط میگیرید با امام زمانتان، که فرمودهاند: ما را دعا کنید، ما هم شما را دعا میکنیم.📿
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
_🔸🔹_
📱@Nashremaaref_official
💠چگونگی شکل گیری اصحاب قعود یا بیطرف❌
🔎بعد از اینکه عثمان بین امویها و سایر قبیلههای عرب تبعیضهای فراوانی در مصرف بیت المال و تبارگزینی اموی داشت، مورد اعتراض شدید بزرگان قبایل عرب و دیگر مسلمانان قرار گرفت و کشته شد.
بعد از اینکه نهضت کوفه شکل گرفت و مردم حضرت امیر «علیهالسلام» را برگزیدند، نظام علوی وعده داده شد. ✅
⬅️در این دوره حوادث مهمی اتفاق افتاد و بعضی از مشاهیر اسلام با خلیفهی مشروعی که انتخاب کرده بودند، بیعت نکردند. یا اصل بیعت را انجام ندادند. یا اگر بیعت کردند، در جهاد با او همراهی نکردند. جهادهای حضرت علی «علیهالسلام» به نوعی با مسلمانان اتفاق افتاد، یعنی همان جنگ جمل و صفین و نهروان. برخی از چهرههای شاخص در این جهادها در بیعت با حضرت نبودند. ما از این افراد به (اصحاب قعود)یا (اصحاب بیطرف) تعبیر میکنیم.
الهیات قعود در کوفه نظریهپردازی شد و کوفه مشخصا با این اندیشه شناخته شد. در نتیجه کوفه شهری بیطرف و درواقع به عنوان قطب سوم، در مقابل شام و مدینه مطرح شد و میتوان گفت به گونهای دولت ملی در آن شکل گرفت تا فقط مراقب خودش و قلمرو خودش یعنی عراق کنونی باشد.
🔺مبتکر اصلی این نظریه ابوموسی اشعری است.در ماجرای صفین تعداد جماعت اهل قعود به سی هزار نفر رسید. که نه با امیرالمومنین «علیهالسلام» هستند و نه با معاویه، بلکه بیطرف اند. آنها گفتند ما وارد فتنهی مسلمانکشی نمیشویم. باید توجه داشت که تعداد زیادی از افراد که در قلمرو امیرالمومنین «علیهالسلام» بودند چنین اندیشهای داشتند، درحالیکه شام متحد و یکپارچه با معاویه همراه بود.
📜کوفیان میخواستند علی «علیهالسلام» و معاویه درگیر شوند، باهم بجنگند و یکدیگر را تضعیف کنند. اما خود قوی بمانند و قطب سوم را تشکیل دهند. ابوموسیاشعری نظریه پرداز قعود میخواست کوفه مرکز قلمرو جدیدی شود تا حوادث بعدی را رقم بزند. در اینصورت دو مرکز مدینه و شام آشوب میشد و کوفه أمن میماند ، او میتوانست خود را خلیفهی خودخوانده کند.
▪️برشی از کتاب #اهالی_تپه_ندبه
نوشته حجت الاسلام #قنبریان
_🔸🔹_
📱@Nashremaaref_official
#معرفی_کتاب
📌به مناسبت سالروز صدور فرمان مشروطیت در ایران.
📆حامد اشتری در کتاب #قربانی_طهران با نگاهی داستانی، وقایع و رخدادهای دوران مشروطه را بررسی کرده است.
در این داستان با جوانی عدالتخواه آشنا میشویم که با رویای عملی کردن آرمانهایش و به هدف برقرار کردن عدالت، به تهران میآید. جایی که مرکز تحولات آن روزگار است ولی او چیزی کاملاً متفاوت از آنچه که در روزنامهها خوانده است، در تهران میبیند.
📨 این داستان همزمان در تهران و پاریس رخ میدهد. در بخشی از کتاب که در پاریس میگذرد، شاهد بازتابی از حضور روشنفکران و سیاسیون اواخر دوره قاجار در دولتهای اروپایی هستیم.
📗 کتاب قربانی طهران را به دوستداران رمانهای تاریخی و علاقمندان به تاریخ معاصر ایران یشنهاد میکنیم. 📝
_🔸🔹_
📤برای تهیه این کتاب به سایت نشر معارف مراجعه کنید.
🛒👇🏼
Nashremaaref.ir
_🔸🔹_
📱@Nashremaaref_official
💠برخی از اصحاب پیامبرصلی«اللهعلیهوآله» مرامنامهی حکومت امیرالمومنین
«علیهالسلام» را تاب نیاوردند.🔎
📜از نظر شیعه حضرت امیرالمومنین «علیهالسلام»، خلیفهای است که از سوی خداوند منصوب شده بود و بعد از کشته شدن عثمان، مردم به طور عمومی با ایشان بیعت کردند.
👈🏼جنگ جمل اولین جنگ مسلمان با مسلمان است. سپاه مقابل امیرالمومنین«علیهالسلام» نه کم بود نه مرتد. همسر پیامبر «صلیاللهعلیهوآله» همراه با دو صحابی بزرگ در سپاه مقابل بودند. در چنین جنگی دست مسلمانان به راحتی به سمت شمشیر نمیرفت و اهل توقف از همین مسئله استفاده کردند و به توقف در جنگ فتوا دادند.📍
وقتی مرامنامهی حکومت امیرالمومنین «علیهالسلام» خوانده شد، عدهای متوجه شدند که این حکومت غیر از حکومت عثمان است. در همان روزهای اول، حضرت خطبهی قرایی خواند و فرمودند اگر اموال بیتالمال کابین زنان هم شده باشد، من آنها را برمیگردانم و از مساوات در بیتالمال سخن گفتتند.
📎برخی از افراد مثل طلحه وزبیر ،اموالی از بیتالمال به آنها بخشیده شده بود. به خصوص در مناظق بصره و کوفه و عراق زمینهای بزرگی به آنها داده شده بود. نقل است که روزی هزار دینار فقط سود غلهی طلحه بود و او سی هزار درخت در نخلستاههایش داشت. این افراد با علی«علیهالسلام» دو بار بیعت کرده بودند. یک بار برای حکومت و یک بار برای جهاد. اما زمانی که با چنین مرامنامهای مواجه شدند، با وجود بیعتشان ، سر ناسازگاری گذاشتند و همراه با عایشه علیه حضرت امیر خروج کردند. ⛔️‼️
⭕️در این میان وقتی امیرالمومنین«علیهالسلام» ابوموسی اشعری را ازحکومت کوفه عزل کرد، او تئوری خود را مطرح کرد و در آخرین خطبهی خود قبل از تحویل دادن امر حکومت چنین گفت:ای مردم کوفه از من اطاعت کنید تا پناهگاه اعراب شوید! تحلیل ابوموسی این است که علی«علیهالسلام» و طلحه و زبیر از مدینه آمدهاند و با هم درگیر شدند. تضعیف مدینه و شام به معنای سربرآوردن کوفه است. با درگیری سه طرف دعوا کوفه مأمن میشود .به تعبیر امروزی ،ابوموسیاشعری در کوفهی آن زمان ، ندای ( نه غزه نه لبنان ) سر داد و میگفت باید بیطرف باشیم تا بعدها امت اسلام به کوفه برگردد و کوفه پایتخت جهان اسلام شود.
▪️برشی از کتاب #اهالی_تپه_ندبه
نوشته حجت الاسلام #قنبریان
_🔸🔹_
📱@Nashremaaref_official
44.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📎📕7 کتابی که ما رو به امام حسین «علیهالسلام» نزدیک میکنن🖇️
📌معرفی کتاب اول👇🏼
🪧کتاب «اهالی تپه ندبه» نوشته حجت الاسلام قنبریان، یکی از تازهترین کتابهای نشر معارف هست که خیلی هم مورد استقبال قرار گرفته.
💢معرفی کامل و دقیق این کتاب رو میتونی توی پست های قبلی مطالعه کنی⏮️
📍اولین روز از چالش 7 روز 7 کتاب.
✍🏼نظرتون رو برامون بنویسید و پیشنهادات خوبتون رو به ما هدیه بدید📝🍃👇🏼
💠@nashremaaref_admin
_🔸🔹_
📱@Nashremaaref_official
💠 حاکم مستبد ، مورد تأیید کوفیان📍
💢(مسلمانی) و (نظامیگری) دو عنصر اصلی مقوم شهر کوفه با اقتضائات ویژه بود. کوفیان در تجربهی جمعیشان به این نتیجه رسیدند که به کارگیری فاسق قوی و کاردان بهتر است از والی مؤمن ضعیف ! 💢
کوفه در سال هفده هجری توسط سعد ابی وقاص بنیانگذاری شد. در مقطع کوتاهی، این شهر هشت والی با روحیات و اعتقادات مختلف را به خود دید، کوفه آدمهای فرمانده و مستبد را میپسندید. نه فقط در مقابل دشمنان حتی برای خودشان هم همین روحیه را میپسندیدند. همیشه همان دوگانهی مؤمن ضعیف و فاسق قوی مطرح بود. هر دو طرف دوگانهای غلط است و آنچه صحیح است تعمداٌ حذف شده است.
📌ولایت بر کوفه هیچگاه به حضرت علی«علیهالسلام» پیشنهاد نشد. در حالی که اصل خلافت حق ایشان بوده است. ایشان و افرادی که در مکتب ایشان تربیت شده بودند ، نیرومند و امین بودند. ایشان تمام اصول و ارزشهای اسلامی، از جمله آزادی، مردم سالاری و مشورت را قبول داشتند و در عین حال قوی بودند. علی «علیهالسلام» و پرورشیافتگان مکتب او حذف شدند و مردم بین انتخاب یکی از دو طرف دوگانهی یاد شده مخیر شدند.
در نگاه کوفیان امیرالمومنین علی«علیهالسلام» مؤمن ضعیف بود. چون کوفیان نظامیانی با خوی استبدادی بودند و میگفتند حاکم باید مستبدانه رفتار کند. از این رو ارزشهایی مانند عدالتگستری و آزادیبخشی که برای امیرالمومنین «علیهالسلام» مهم بود در نظرشان جلوه و نمود نداشت و به همین دلیل، امیرالمومنین«علیهالسلام» را مومن ضعیف تلقی میکردند.
🔺کوفیان حاکمی را میطلبیدند که فرمانده نظامی باشد و سرکوب کند، حاکمی که نه فقط با دشمنان، بلکه با خود کوفیان هم با روحیهی نظامی برخورد کند. کوفه چنین چیزی میخواست: یا مکر و حیلهی مغیره یا استبداد زیاد، درحالی که امیرالمومنین«علیهالسلام» به هیچ قیمتی از عدالت و آزادی دست برنمیداشت.
👈🏼او برای ماندگار خود جلو آزادیهای مشروع را نمیگرفت و با ظلم حکومت نمیکرد.
📝میتوان گفت علی«علیهالسلام» به خاطر حفظ ارزشهای والا شکست خورد و به شهادت رسید.
▪️برشی از کتاب #اهالی_تپه_ندبه
نوشته حجت الاسلام #قنبریان
_🔸🔹_
📱@Nashremaaref_official
📌به مناسبت ۱۵ مرداد،
سالروز شهادت امیر سرلشکر خلبان شهید
«عباس بابایی»
💭نگاهی کوتاه به زندگی شهید بابایی
💠در سال 1329 در شهرستان قزوین به دنیا آمد. دورهی ابتدایی را در دبستان دهخدا و دورهی متوسط را در دبیرستان نظام وفایی قزوین گذراند. طی دوران تحصیل از لحاظ درسی، دانشآموز فوقالعادهای بود.
در سال 1348 درحالیکه در رشتهی پزشکی پذیرفته شده بود، داوطلب تحصیل در دانشکدهی خلبانی نیروی هوایی شد. جهت تکمیل دوره، به کشور آمریکا اعزام شد و پس از بازگشت به ایران، در سال 1351در پایگاه هوایی دزفول مشغول به خدمت شد. همزمان با ورود هواپیمای اف_14 در سال 1355 برای پرواز با این هواپیما انتخاب شد و به پایگاه هوایی اصفهان انتقال یافت.
💥پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به پاسداری از دستاوردهای انقلاب پرداخت. در تاریخ هشتم اردیبهشت ماه سال 1366 به درجهی سرتیپی مفتخر شد و در پانزدهم مرداد ماه همان سال، در حالیکه به درخواستها و خواهشهای پی در پی دوستان و نزدیکانش مبنی بر شرکت در مراسم حج آن سال پاسخ رد داده بود، برابر با روز عید قربان در حین عملیات برون مرزی به شهادت رسید.
🇮🇷میگفت مکه من این مرز و بوم است. مکه من آبهای گرم خلیج فارس و کشتیهایی است که باید سالم از آن عبور کند.تا امنیت برقرار نباشد، من مشکل خودم را راضی کنم.
_🔸🔹_
📱@Nashremaaref_official
✍🏼راوی خاطره، بسیجی، حاج آقا صادق پور
💢در طول جنگ تحمیلی، مدتی مسئولیت پشتیبانی و تدارکات مارون 1 دزفول را بر عهده داشتم. چند باری تیمسار بابایی را در لباس بسیجی در جاهای مختلف دیده بودم و میشناختم. صبح یکی از روزها که برای ادای فریضهی نماز بیدار شدم، متوجه شخصی شدم که جلوی در آسایشگاه، در حالیکه گوشهای از پتوی کف آسایشگاه را بر روی خودش کشیده، به خواب رفته است. با خود گفتم این بندهی خدا چرا این جا خوابیده، بیشتر که وقت کردم متوجه شدم آن شخص تیمسار بابایی است و چون دیر وقت آمده نخواسته ما را بیدار کند. از آسایشگاه که بیرون رفتم پوتینهای تیمسار بابایی توجه من را جلب کرد.
پوتینها با توجه به فرسودگی بیش از حد، مملو از گل و لا بود و مشخص بود که تیمسار شب گذشته برای بازدید مواضع پدافندی رفته است. پوتینها را از زمین برداشتم و نگاهی به آن انداختم، با کمال تعجب دریافتم که علاوه بر فرسودگی، کف پوتینها نیز سوراخ است. با خودم فکر کردم حتما تیمسار با آن حجب و حیایی که دارند نخواستهاند تقاضای پوتین نو کنند، لذا یک جفت پوتین نو از انبار آوردم و به جای پوتینهای کهنه گذاشتم. تیمسار پس از به جا آوردن نماز و خوردن مقداری صبحانه قصد رفتن داشتند. از آسایشگاه که بیرون رفتند برای پیدا کردن پوتینهای خودشان سر گردان بودند و آنها را پیدا نمیکردند.
جلو رفتم و به ایشان عرض کردم: احتمالا پوتینهای شما را اشتباهی بردند، این پوتینها را به جای آنها بپوشید. ولی ایشان مصر بودند که پوتینهای خودشان را پیدا کنند. وقتی بنده اصرار ایشان را دیدم مجبور شدم پوتینهای کهنه را برایشان بیارم. تیمسار بعد از اینکه پوتینهای خودشان را پوشیدند با لبخندی گفتند: حاجی! با این پوتینها احساس راحتی بیشتری میکنم. از لطف شما ممنونم.
_🔸🔹_
📱@Nashremaaref_official
47.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📎📕7 کتابی که ما رو به امام حسین «علیهالسلام» نزدیک میکنن🖇️
📌معرفی کتاب دوم👇🏼
📝اگر کتاب اهالی تپه ندبه رو خونده باشید به خوبی با بیانات شیوا و نکته گوییهای دقیق استاد قنبریان آشنا هستید.
🔺کتاب «نهضت مقدس» هم یکی دیگه از مجموعه بیانات و تحلیلهای حجت الاسلام محسن قنبریان هست که با موضوع بررسی قیام سیدالشهدا«علیهالسلام» تدوین شده.
در این اثر شما با دو اسلام مواجه میشید👇🏼
اول: اسلامی منفعل که در برابر اجرای عدالت میایسته و اون رو سرکوب میکنه
دوم: اسلامی که مثل رودخانهای خروشان لبریز از آرمان های اسلامی و فریاد عدالت هست
در واقع در یک طرف اسلام طاغوتی
و در طرف دیگه اسلام آزادی ایستاده
🏷️پس اگر احساس میکنید به بینش و نگاه تازهای برای دیدن نهضت عاشورا و قیام امام حسین«علیهالسلام» نیاز دارید، کتاب «نهضت مقدس» میتونه برای شما یک انتخاب خیلی خوب باشه.
📍دومین روز از چالش 7 روز 7 کتاب.
✍🏼نظرتون رو برامون بنویسید و پیشنهادات خوبتون رو به ما هدیه بدید📝🍃👇🏼
💠@nashremaaref_admin
_🔸🔹_
📱@Nashremaaref_official
💠رد پای نظریه قعود در ماجرای عاشورا💥
🔺در عاشورا بر خلاف آنچه به ما گفته شده است، فقط دو صف نبود. در واقعیت تاریخ، سه صف در عاشورا به خط شدند_ صف ابن زیاد که نمایندهی یزید بودند_صف امام حسین «علیه السلام»_ عدهای که سر تپهای قعود کرده بودند.این عده ادامهی اصحاب قعود بودند.
آنها نه با امام حسین «علیهالسلام» وارد درگیری شدند و نه با یزید، بلکه از جادهها فرار کردند تا بالای تپهای تجمع کنند.
اهل قعود در بالای تپه یا جاهای دیگر، برای امام حسین«علیهالسلام» گریه و ندبه کردند و از خداوند میخواستند که نصر و پیروزیاش را بر او نازل کند.
این نظریهای که ابو موسی اشعری در ابتدای خلافت امیرالمؤمنین «علیهالسلام» پایهگذاری کرد و به مرور جز شخصیت اجتماعی مردم کوفه شد. در واقع روان اجتماعی آنها را شکل داد.
📛امر به بی طرفی و توقف، اندیشه و باوری بود که در سرزمینی خاص(کوفه) ظهور و بروز پیدا کرد. این اندیشه در جان کوفی ها نشست و در جامعهی کوفی نهادینه شد. کوفهای که میل به علی «علیهالسلام» داشت و از تبعیض عثمان بسیار رنجور بود، کوفهای که حرکت علیه عثمان در آنجا رقم خورد وسوسه شد و بی طرفی را ترجیح داد.
💭کسانی که بر سر تپهای قعود کرده بودند را اهالی تپه ندبه نامیدند. این افراد در کربلا حضور داشتند. هر قدر لشکر عمر سعد زیاد بود سه چهار برابر آن بر سل تل بودهاند که برای حسینابنعلی «علیهالسلام» گریه میکردند. اما وقتی میبینند حضرت علی اصغر را روی دست گرفته است اللهاکبر نگفتند و به حضرت ملحق نشدند.
📌باید برویم یقهی اینها را بگیریم و محاکمهی تاریخی کنیم که (شما که بودید؟ چه بودید؟ چه اتفاقی درون شما افتاد که اینگونه عمل کردید؟) و بعد عبور کنیم به زمان خودمان و بیندیشم که(چه ضمانتی است که من چنین نشوم؟) ⁉️
نباید گفت یزید در مقابل حسین «علیهالسلام» و از این دوگانه نتیجه گرفت که (هر که یزیدی نیست، حسینی است)
📩بلکه از اهالی تپهی ندبه میتوان نتیجه گرفت که ممکن است کسی نه یزیدی باشد و نه حسینی. باید از این قسمت تاریخ درس بگیریم که صرف این که من گریه میکنم و بر سر و سینه میزنم، به این معنا نیست که حسینیام.🔺
▪️برشی از کتاب #اهالی_تپه_ندبه
نوشته حجت الاسلام #قنبریان
_🔸🔹_
📱@Nashremaaref_official
50.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📎📕7 کتابی که ما رو به امام حسین «علیهالسلام» نزدیک میکنن🖇️
📌معرفی کتاب سوم👇🏼
🪴اینجا به ادب دهند پاداش
در محضر عشق با ادب باش🪴
🏴جایی که بانیش خدا و میزبانش حضرت زهرا «سلام اللهعلیها» است، حتما آداب داره.
بزرگی میگفت:« نشستن تو روضه یعنی نشستن تو حرم سیدالشهداء«علیهالسلام» و اشک به آغوش کشیدن ایشونه.»
💠کتاب ادب عاشقی راه و رسم عاشق شدن، نوکری و حضور تو مجالس اباعبدالله«علیهالسلام» رو بهمون گوشزد میکنه.
📍این سومین روز از چالش 7 روز 7 کتاب بود.
✍🏼نظرتون رو برامون بنویسید و پیشنهادات خوبتون رو به ما هدیه بدید📝🍃
💠@nashremaaref_admin
_🔸🔹_
📱@Nashremaaref_official
💬معرفی کتاب همهی نوکرها
📕کتاب همهی نوکرها کتابی است که ماجرای حرکت امام حسین«علیهالسلام» از مکه به کربلا را از ذهن و بیان یکی از همراهان کاروان بازسازی میکند.
⚜️داستان از زبان ضحاک بن عبدالله مشرقی یکی از همراهان امام حسین «علیهالسلام» بیان شده. او از کیفیت حرکت امام از مکه تا کربلا و از کسانی که امام را همراهی کردند و کسانی که فرار کردند و ریزش داشتند ؛ تا در نهایت هفتاد و دو نفر از یاران با وفای امام حسین «علیهالسلام» که تا روز عاشورا در کنار امام ماندند، با سبک و سیاقی امنیتی بیان میکند.
در این کتاب امام معصوم «علیهالسلام» از نگاه نویسنده، فرماندهی یک گروه شبه نظامی و چریکی است که تحت تعقیب و تهدید است و با عملیات های شناسایی و نفوذ به حرکت خود در مسیر مکه تا کربلا شهر به شهر روستا به روستا ادمه میدهد.
🔺ضحاک، راوی داستان در آخرین لحظات در روز عاشورا، امام را تنها میگذارد و قبل از شهادت امام فرار میکند. او از خواننده میخواهد منصفانه قضاوت کند که حق داشته امام را رها کند و تنها بگذارد یا نه؟!
#معرفی_کتاب
_🔸🔹_
📤برای تهیه این کتاب به سایت نشر معارف مراجعه کنید.
🛒👇🏼
Nashremaaref.ir
_🔸🔹_
📱@Nashremaaref_official
48.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📎📕7 کتابی که ما رو به امام حسین «علیهالسلام» نزدیک میکنن🖇️
📌معرفی کتاب چهارم👇🏼
☀️میدونیم که نهضت عظیم پیاده روی اربعین با پرچم یا لثارات الحسین «علیهالسلام» بستر ساز ظهور حضرت مهدی«عجل الله تعالی فرجه الشریف» هست.
هر کس که توی این مسیر قدم میگذاره گرد تمام تعلقات دنیایی رو از خودش میتکونه و قدم به قدم به سوی معشوق حرکت میکنه تا به وصال برسه و «زیارت اربعین اوج وصال محب با محبوب در این سیر هست.»
📌 اربعین رو اینبار با قلم عرفانی و معنوی استاد حجت الاسلام عابدینی، مطالعه کنید📕
📍این چهارمین روز از چالش 7 روز 7 کتاب بود.
✍🏼نظرتون رو برامون بنویسید و پیشنهادات خوبتون رو به ما هدیه بدید📝🍃
💠@nashremaaref_admin
_🔸🔹_
📱@Nashremaaref_official
📃شناخت مختصری از زندگانی امام باقر «علیهالسلام»
🔺حضرت باقر «علیهالسلام» در سال 57 هجری در شهر مدینه چشم به جهان گشود. او هنگام وفات پدر خود امام زینالعابدین «علیهالسلام» سیوهفت یا سیوهشت سال داشت.
نام او محمد و نام کنیهاش ابو جعفر است. باقر و باقرالعلوم لقب او میباشد.
☀️مادر حضرت،( ام عبدالله) دختر امام حسن مجتبی «علیهالسلام» و از این جهت نخستین کسی بود که هم از نظر پدر و هم از نظر مادر فاطمی و علوی بوده است.
📌امام باقر «علیهالسلام» در سال 114 هجری در شهر مدینه در گذشت و در قبرستان بقیع، کنار قبر پدر و جدبزرگوارش، به خاک سپرده شد.
💠دوران امامت آن حضرت نوزده یا بیست سال بود. در زمان حیات امام آوازهی علوم و دانشهای ایشان چنان نقاط مختلف کشورهای اسلامی را پر کرده بود که لقب باقرالعلوم به خود گرفته بودند.
💬ابن حجر هیتمی یکی از دانشمندان برجستهی اهل سنت مینویسد: محمد باقر به اندازهی گنج های پنهان، معارف و دانشها را آشکار ساخته، حقایق احکام و حکمت ها و لطایف دانشها را بیان نموده که جز بر عناصر بیبصیرت یا بد سیرت پوشیده نیست و از همین جاست که وی را شکافنده و جامع علم و برافرازندهی پرچم دانش خواندهاند.
📕منبع کتاب سیره پیشوایان💬
✍🏼به مناسبت سه صفر،
سالروز ولادت امام باقر«علیهالسلام»
_🔸🔹_
📱@Nashremaaref_official
🌻ویژگی ایمان از بیان امام باقر «علیهالسلام»
📜امام باقر «علیهالسلام» فرمودند: از امیرالمؤمنان «علیه السلام» دربارهی ایمان پرسیده شد، فرمود: خدواند_ عزوجل_ ایمان را بر چهار ستون قرار داده است.
🍃صبر و یقین و عدالت و جهاد.🍃
🏷️صبر به عنوان بخشی از ایمان، دارای4 بخش فرعی است: اشتیاق، نگرانی و بیم، زهد و انتظار( چشم به راه بودن)؛ پس هر که مشتاق بهشت باشد، از خواستههای نامشروع و بیجا بگذرد و هر که از دوزخ نگرانی و بیم داشته باشد، از محرمات روی گرداند و هر که به دنیا بیرغبت باشد، بلاها و مصائب بر او آسان و هموار گردد و هر که به انتظار مرگ باشد به سوی نیکی ها بشتابد.
🏷️ویقین دارای چهار شعبه (فرعی) است: روشنبینی هوشمندانه، فهم حقیقت حکمت، شناخت، عبرت و ( شناخت) روش پیشینیان؛ پس هر که روشنبینی هوشمندانه را بشناسد حکمت را بشناسد و هرکه به حقیقت حکمت رسد، عبرت را بشناسد، مانند کسی است که با پیشینیان ( در صدر اسلام) بوده است و به راهی که پا برجاتر است راه یابد و نظر اندازد و به کسی که نجات یافته است که با چه چیز نجات یافته است و آنکه هلاک شده است، با چه چیزی هلاک شده است. مسلما خداوند هرکه را هلاک کرده به خاطر نافرمانیاش هلاک کرده و هر که را نجات داده است، به سبب اطاعتش، نجات داده است.
🏷️و عدالت چهار شاخه است: فهمیدن امور مبهم و پوشیده، دانش فراوان نیکی حکم و داوری و شادابی بردباری؛ پس هر کس بفهمد، همهی آن دانش را بیان کند( و از چهرهی پوشیده همهی دانش، پرده بگشاید)
و آنکه بفهمد، همهی آبشخورهای داوری را بشناسد وهر که بردباری به کار گیرد، در کارش تباهی به بار نیاورد و بین مردم به خوش نامی زندگی کند.
🏷️جهاد دارای چهار شاخه است: امر به معروف، نهی از منکر، راست گویی در همه جا و دشمنی با بدکاران(نافرمانی از حق)؛ پس کسی که امر به معروف کند، مؤمن را (بهشدت) پشتیبانی نموده و هر کس که نهی از منکر کند، دماغ منافق را به خاک مالیده و از نیرنگش ایمن است. و هر کس در همه جا راست بگوید، وظیفهاش را انجام داده است و آنکه با بدکاران دشمنی کند، برای خدا به خشم آمده است و هر کس برای خداوند به خشم آید، خداوند به خاطر او به خشم آید. پس این است ایمان و پایه ها و ستون ها و شاخه هایش.
✍🏼منبع: کتاب اصول کافی📕
_🔸🔹_
📱@Nashremaaref_official
58.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📎📕7 کتابی که ما رو به امام حسین «علیهالسلام» نزدیک میکنن🖇️
📌معرفی کتاب پنجم👇🏼
💬بزرگی میگفت: خونهای که در اون ملائک و انبیاء خادمی میکنند، خیلی به ما احترام گذاشته شده که ما رو هم نوکر خطاب کنند.🍃
هیئت، خیمهی اباعبدالله«علیهالسلام» و خیمهی ایشون جایگاه عرش خداوند رو داره. پس قطعا لازمه جایگاه خودمون رو در این خیمه بدونیم و متناسب با این جایگاه سعی کنیم خودمون رو رشد بدیم.🔺
📖کتاب «خیمه خادمی» اثر حجتالاسلام عابدینی
از اون کتابهاییه که ما رو توی این خیمه رشد میده.
👈🏼مطالعهی این کتاب برای هیئیها و خادمین هیئت از نون شب هم واجبتره👉🏼
این پنجمین روز از چالش 7 روز 7 کتاب بود.
✍🏼نظرتون رو برامون بنویسید و پیشنهادات خوبتون رو به ما هدیه بدید📝🍃
💠@nashremaaref_admin
_🔸🔹_
📱@Nashremaaref_official