محمد ستاری وفایی، نویسنده کتاب سیروان: داستان کتاب، نشان میدهد جوانان این خطه، باید اطلاعاتشان را نسبت به سرویسهای اطلاعاتی دنیا بالا ببرند و بدانند که شیوهها و شگردهایشان چیست. قهرمان داستانِ ما تا مدتها نمیدانست که در تور سازمان CIA آمریکا گرفتار شده است و خیال میکرد کاری ساده در آلمان برایش جور کردهاند. جوانان ما باید بدانند که در چه زمانی زندگی میکنند و با چه شگردهایی در طمع بیگانگان قرار میگیرند. امیدوارم مخاطبان کتاب از داستان استفادههایی که باید را ببرند؛ زیرا ما نیاز داریم که دانش امنیتی داشته باشیم.
📚انتشارات انجمن پیشکسوتان سپاس
https://splus.ir/nashresepas https://eitaa.com/nashresepas https://iGap.net/nashresepas
میثم رشیدی مهرآبادی، کارشناس و منتقد ادبی در نشست نقد کتاب سیروان بیان داشت:
در معرفی این داستان بلند باید بگویم که با یک شخصیت هنرمند در داستان روبهرو هستیم که در کشور آلمان مشغول فیلمسازی در حوزه تبلیغات است. به طور اتفاقی با خانمی به نام لیلا آشنا و در جریان قتل این زن، وارد ماجراهای عجیب و غریب دیگری میشود.
وی در ادامه گفت: در دهه ۹۰، داستانهای زیادی در حوزه داستان امنیتی مخصوصا به قلم نویسندگان جوان داشتیم که دو ویژگی داشتند که در داستان «سیروان» وجود ندارد. یکی اینکه آن نویسندگان صرفا در جریان پروندههای امنیتی قرار گرفتند و تجربهاش را نداشتند؛ اما آقای وفایی تجربه دارد. نکته بعد این است که آن داستانها برای جذابیت بیشتر تمرکز ویژهای بر روابط بین آقایان و خانمها داشتند؛ ولی نویسنده این اثر در این زمینه مثل ماجرای شخصیت لیلا فاصله ایمن را رعایت کرده است و ورود شخصیتهای دیگر نیز به داستان هوشمندانه و حسابشده است. چند مورد دیگر هم درباره نکات مثبت کتاب بیان میکنم از جمله اینکه؛ فکر میکنم آقای وفایی در سن ۷۰ سالگی این کتاب را نوشتند و نوشتن چنین کتابی در این سن وسال خودش مزیت است و جذابیت دارد. نکته بعد اینکه شخصیتهای زیاد در داستان گم نمیشوند و نویسنده این مورد را به خوبی رعایت کرده است. به نظر من «سیروان» بستری است که نویسندگان جوان میتوانند از دلش چندین داستان دیگر دربیاورند؛ زیرا نویسنده اثر راه اطلاعاتی را برای آنها باز کرده است. ویراستاری کار و طرح جلد کتاب هم خوب است و در نگاه اول میشود فهمید با کتاب محترمی روبرو هستیم
انجمن پیشکسوتان سپاس @nashresepas
🔺️پیرمرد ۷۵ساله، جوانها را متحیر میکند
رمان «سیروان» به قلم «محمد ستاریوفایی» مسیر تازهای برای حرکت بهسوی ادبیات امنیتی و اطلاعاتی باز کرده است.
سردار محمد ستاریوفایی که از جوانی در مبارزات انقلاب شرکت داشت و با شروع ناآرامیها در مرزهای غرب و شمالغرب به این مناطق رفت و در لباس رزمندهای فداکار در کنار مردم غیور کُرد به مبارزه با گروهکها و اشرار پرداخت، پس از سالها که گرد پیری بر چهرهاش نشسته بود با ظهور پدیدهای با نام داعش و گروهکهای تکفیری، تصمیم گرفت تجربیات اطلاعاتی و امنیتیاش را در قالب داستانی بلند به مخاطبان ارائه کند. این داستان چند ماه پیش توسط انتشارات انجمن پیشکسوتان سپاس منتشر شده و در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی شد. حالا بعد از گذشت پنج ماه از رونمایی کتاب، فرصت مغتنمی حاصل شد تا نویسنده در کنار چند منتقد ادبی و کارشناس امنیتی، نگاهی دوباره به اثر خود داشته باشد و این جمع به بررسی لایههای درونیتر این کتاب بپردازند.
📍اهمیت این کتاب از منظر «بررسی عملکرد ناموفق گروههای تکفیری در کردستان و مناطق کردنشین ایران» و همچنین «ارائه آگاهیهای اطلاعاتی به عموم مخاطبان برای مواظبت از دامهای امنیتی» است.
📌قفسه کتاب ۲۶ مهر ۱۴۰۱ روزنامه جام جم
https://www.jamejamdaily.ir/?nid=6332&pid=4&type=4
📌انتشارات انجمن پیشکسوتان سپاس
@nashresepas