✍نشرالعلم|صحیفه سجادیه
🌴 #مقاومت و #شکر صبّار و شکور سوره #ابراهیم (۱۴) دعای ۱۴ #صحیفه_سجادیه سر فصل ها ▪️دو ویژگی مهم مؤ
جانی، دیوان اشعار، فاتحة الشباب، غزلیات، ۱۲۸
یار رفت از دیده لیکن روز و شب در خاطر است
گر به صورت غایب است اما به معنی حاضر است
عاشق اندر ظاهر و باطن نبیند غیر دوست
پیش اهل باطن این معنی که گفتم ظاهر است
در حضور دوست هر جانب نظر کردن خطاست
یک زمان حاضر نشین ای دل که جانان ناظر است
خاطرم خوش نیست هرگز جز به زیر بار عشق
پیش عاشق هر چه جز عشق است بار خاطر است
عاشق درویش تا دانست ذوق صبر و شکر
بر جفاهای تو صابر وز بلاها شاکر است
آن دهان را سر غیب الغیب دان کز شرح آن
هم اشارت مانده عاجز هم عبارت قاصر است
آن پریرو را به افسون سخن تسخیر کرد
زان سبب گویند شاعر نیست جامی ساحر است
✍نشرالعلم
@nashrolelm
✍نشرالعلم|صحیفه سجادیه
🌴 #مقاومت و #شکر صبّار و شکور سوره #ابراهیم (۱۴) دعای ۱۴ #صحیفه_سجادیه سر فصل ها ▪️دو ویژگی مهم مؤ
📚ملااحمد نراقی در معراج السعادة، باب چهارم، طریقه تحصیل شکر الاهی.
🔹"هر مصیبت و بلایی را اجر و ثوابی در مقابل است که به اضعاف مضاعف از آن بلا بیشتر است پس شکر کند که مصیبت اندک را متحمل شد و به أجر عظیم رسید."
🔹در ادامه می فرماید: "هرگاه صاحب نفس قوی باشد که در قوت نفس به مرتبه قصوری رسیده و اعلی مرتبه صبر و شکر از برای او حاصل شده باشد و بلاهای دنیویه، او را از فکر و ذکر و حضور قلب و انس به خدا و طاعت و عبادت باز ندارد و باعث نقصان دوستی او از برای خدا نشود، بلا در بعضی از اوقات از برای او بهتر است، زیرا اهل بلا را در عالم آخرت درجات رفیعه و منازل منیعه است که مخصوص اهل مصیبت و بلاست و بدون آن رسیدن به آن میسر نه."
✍نشرالعلم
@nashrolelm
✍نشرالعلم|صحیفه سجادیه
🌴 #مقاومت و #شکر صبّار و شکور سوره #ابراهیم (۱۴) دعای ۱۴ #صحیفه_سجادیه سر فصل ها ▪️دو ویژگی مهم مؤ
کشف الاسرار میبدی ذیل آیه ۴ از سوره ابراهیم
💠«إِنَّ فِی ذلِکَ لَآیاتٍ» ای فی اهلاک اللَّه الامم الکافرة لعلامات ببطلان ما کانوا علیه، «لِکُلِّ صَبَّارٍ شَکُورٍ» ای هی دلالات لمن صبر علی الشدّة و شکر علی النعمة.
🔹و قیل دلالات لکلّ مؤمن لانّ الصبر و الشکر کفلا الایمان بحکم الخبر: قال النبی (صلی الله علیه و آله): «الایمان نصفان نصف صبر و نصف شکر»
🔹 خلافست میان علما که صبر به یا شکر و درویش صابر به یا توانگر شاکر.
و مذهب بیشترین علماء شریعت و طریقت آنست که درویش صابر فاضلتر و در مقامات سالکان صبر از شکر برتر که صبر حال درویشانست و شکر حال توانگران و اخبار و آثار فراوان دلالت میکند بر شرف درویشان و فضل ایشان بر توانگران، من ذلک قول النبی (صلی الله علیه و آله).
✍نشرالعلم
@nashrolelm
✍نشرالعلم|صحیفه سجادیه
🌴 #مقاومت و #شکر صبّار و شکور سوره #ابراهیم (۱۴) دعای ۱۴ #صحیفه_سجادیه سر فصل ها ▪️دو ویژگی مهم مؤ
🔰ناسپاسی بنی اسرائیلی
🔹مهم ترین نعمت های مادّی و معنوی
▪️نعمتهای مادّی مانند
1⃣نجات از بردگی فرعون،
2⃣ برخوردارشدن از امکانات زندگی،
3⃣ جاری شدن چشمههای دوازدهگانه،
4⃣ سایه افکن شدن ابرها،
5⃣ غذاهای رنگارنگ،
6⃣ رها شدن از بن بستها
7⃣و وارد شدن به بیت المقدس.
▪️از مهمترین نعمتهای معنوی
1⃣نزول تورات،
2⃣اتحاد،
3⃣عفو الهی
4⃣ و ارسال انبیای متعدد.
🔻پیامدهای ناسپاسی این نعمتها
۱. صاعقهزدگی،
۲. سرگردانی در بیابان،
۳. تحریم طیبات،
۴. طاعون،
۵. قساوت قلب،
۶. تحت سلطه قرار گرفتن،
۷. ذلت و خواری،
۸. لعن الهی
۹. و حبط اعمال.
مقاله: تحلیلی بر نعمت های بنی اسرائیل و پیامدهای ناسپاسی آن
نویسندگان: محترم قوی و طاهره میراحمدی.
✍نشرالعلم
@nashrolelm
✍نشرالعلم|صحیفه سجادیه
🌴 #مقاومت و #شکر صبّار و شکور سوره #ابراهیم (۱۴) دعای ۱۴ #صحیفه_سجادیه سر فصل ها ▪️دو ویژگی مهم مؤ
ادله ناسپاسی بنی اسرائیل
1⃣ناشکری نسبت به کتاب آسمانی و پیامبر الاهی
"وَلَمَّا جَاءَهُمْ كِتَابٌ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ مُصَدِّقٌ لِمَا مَعَهُمْ وَ كَانُوا مِنْ قَبْلُ يَسْتَفْتِحُونَ عَلَى الَّذِينَ كَفَرُوا فَلَمَّا جَاءَهُمْ مَا عَرَفُوا كَفَرُوا بِهِ ۚ فَلَعْنَةُ اللَّهِ عَلَى الْكَافِرِينَ" (بقره، ۸۹).
💫نکته ها
❓چرا پیش از ظهور منتظر بودند ولی پس از ظهور کافر شدند؟
💠چون انتظارات آنان ناقص بود؛ مادّی بود و معنوی نبود؛ سودجویانه بود؛ نفع شخصی بود نه نفع عمومی.
🔰آنان که مثل مور و ملخ ریختند خانه امیرالمؤمنين علی (علیه السلام) تا با او برای خلافت بیعت کنند، چرا پس از بیعت با او جنگیدند؟ جنگ جمل و نهروان از سوی بیعت کنندگان (طلحه و زبیر و خوراج یا ناکثین و مارقین) بود و جنگ صفین از سوی بیعت نکرده ها (معاویه و شامیان یا قاسطین) بود.
امام فرمود که شما توان عدالت مرا ندارید؛ من وزیرتان باشم بهتر است تا امیرتان باشم؛ من حق مظلومان را می گیرم ولو آن حق را مهریه زنانتان کرده باشید.
🔰پس از انقلاب عده ای دیدند که امام خلاف آن چیزی است که تصور می کردند به مخالفت با نظام پرداختند و با سخنان پوپولیستی (عوام فریبانه) مردم را به ضدّیت با نظام فرامی خواندند.
آنان که هدف از انقلاب را آب و برق مجانی می دانستند و وقتی دیدن که هدف امام برتر از آن، بلکه ارتقای معنویات و رسیدن با انسانیت است؛ مخالفت کردند.
امام فرمود دلخوش به این چیزها نباشید؛ امام خامنه ای فرمود این انقلاب دین و دنیا را با هم و در کنار هم مطرح کرد نه فقط دنیا را و نه دین بدون دنیا را.
🔰برخی از مخالفان دولت انقلابی نیز چنین تفکری دارند؛ آنان با افکار جزیره ای و تک بُعدی تنها دنبال اقتصاد و معیشت هستند و مجموعه تلاش های دولت در عرصه های دیگر را نادیده می گیرند و مخالفت می کنند.
آقا بارها زحمات دولت را شکرگزاری کرده است و برای موفقیت در اقتصاد نیز تشویق و تذکر داده است؛ با این حال دولت در تلاش است؛ ایستاده است؛ بی حرکت و متوقف نیست؛ بی شکّ گرفتن حق مظلومان از ظالمان گردن کلفت و ریشه دوانده دشوار، ولی شدنی است.
🔰پس از ظهور نیز چنین افرادی هستند که گمان می کردند پس از سال ها خدمت و زحمت با ظهور امام، به پست های مهم دست پیدا می کنند و از مدرک های اخذ شده باید به شغل های پردرآمد دست یابند یا از شغل های و برنامه و آرزوهای مالی، دست بردارند، مخالفت می کنتد.
✍نشرالعلم
@nashrolelm
✍نشرالعلم|صحیفه سجادیه
🌴 #مقاومت و #شکر صبّار و شکور سوره #ابراهیم (۱۴) دعای ۱۴ #صحیفه_سجادیه سر فصل ها ▪️دو ویژگی مهم مؤ
🔰علت کفر (ناشکری) یهودیان نسبت به پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)
۱. گمان می کردند بنی اسرائیل (و بنی اسحاق) است ولی از بنی اسماعیل بود؛ (تفسیر اطیب البیان، ذیل بقره، ۸۹).
انبیاء بنی اسرائیل از نسل حضرت اسحاق بودند؛ "ساره، مادر حضرت اسحاق، خانم بود ولی هاجر، مادر حضرت اسماعیل، کنیز بود." (روان جاوید، ذیل بقره، ۸۹).
۲. گمان می کردند با وسیله او بر مشرکان قریش غلبه می کنند ولی با ایمان آوردن مشرکان به اسلام و پیامبر روی برگرداندند.
در نتیجه پیامبر به وسیله مشرکان مسلمان شده، بر آنات غلبه کرد.
۳. گمان می کردند به وسیله پیامبر به قدرت و ریاست و ثروت می رسند اما دیدند پیامبر با جاه طلبی مخالف است و زیر بار میدان داری مادی گرایان نمی رود، از روی برگرداندند.
📚منبع: تفسیر اطیب البیان، ذیل بقره، ۸۹.
❌علت ناشکری یهودیان نسبت به پیامبر و نظام اسلامی
آیت الله مکارم شیرازی آورده است: [یهودیان]، خود مبلّغ بوده خود کافر شدند! یهود با عشق و علاقه مخصوصی برای ایمان به رسول خدا (صلّی اللّه علیه و اله) در سرزمین مدینه سکنی گزیده بودند و با بیصبری در انتظار ظهورش بودند.
ایشان در ادامه می فرمایند: آری! گاه انسان عاشقانه به دنبال حقیقتی میدود، ولی هنگامی که به آن رسید و آن را مخالف منافع شخصی خود دید بر اثر هویپرستی به آن پشت پا میزند.
📚منبع: تفسیر نمونه، ذیل بقره، ۸۹.
✍نشرالعلم
@nashrolelm
✍نشرالعلم|صحیفه سجادیه
🌴 #مقاومت و #شکر صبّار و شکور سوره #ابراهیم (۱۴) دعای ۱۴ #صحیفه_سجادیه سر فصل ها ▪️دو ویژگی مهم مؤ
صبر و #مقاومت بنی اسرائیل
💠امام خامنه ای: بنیاسرائیل در مصرِ فرعونی، سالهای متمادی، مقاومت کردند؛ البتّه بعد خراب شدند، امّا سالها مقاومت کردند. همین مقاومت بود که موسیٰ را آورد و حرکتش را آغاز کرد و دنبال او راه افتادند و به نابودی فرعون و فرعونیان منتهی شد؛ این، انتظارِ فرج است.۱۴۰۲/۰۱/۲۹
💠نکته
ممکن است ما نیز با مقاومت خود، به ظهور و فرج برسیم ولی باناشکری (عدم نگه داری دستاوردها و عدم مقاومت بر داشته ها) گرفتار شویم.
❌مراحل ناشکری بنی اسرائیل
۱. بت پرسی: "اِجْعَلْ لَنا إِلهاً کَما لَهُمْ آلِهَة»،
۲. گوساله پرستی: "قَالُواْ سَمِعْنَا وَعَصَيْنَا وَأُشْرِبُواْ فِي قُلُوبِهِمُ الْعِجْلَ بِكُفْرِهِمْ... ."
و...
🔹قرآن از ما خواسته است تا مانند بنی اسرائیل ترسو و ناشکر نباشیم.
۱. مانند کسانی نباشید که موسی را آزار دادند: «لا تَکونوا کَالَّذینَ آذَوا موسىٰ.» (احزاب، ۶۹) از جمله کارهای آزاردهنده این بود که در غیاب موسی، هارون را یاری نکردند و به بت پرستی و بی دینی روی آوردند و فریب سامری را خوردند؛ پس ای امت محمد شما هم در غیاب او، جانشینانش (اهل بیتش) را تتها مگذارید و فریب سامری ها را نخورید و از دین بر نگردید و مرتد نشوید.
🔹در حالی که پس از پیامبر (صلی الله علیه و آله) همه مرتد شدند جز تعدادی کمتر از ۲۰ نفر؛ پس از امام حسین (علیه السلام) همه مرتد شدند جز ۳ الی ۵ نفر.
🔹حضرت موسی (علیه السلام) از امت خود پرسید چرا مرا آزار می دهید در حالی که می دانید من فرستاده خدا هستم. (صف، ۵).
🔹در آیات زیادی از قرآن به پیامبر (صلی الله علیه و آله)، در برابر آزار منافقان و کافران و مشرکان، توصیه به صبر و تسلیم ناپذیری و توکل و ذکر (تسبیح و حمد) شده است؛ برای نمونه : "وَ فَاصْبِرْ عَلى ما يَقُولُونَ وَ سَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ" (طه، ۱۳۰) و "وَ لا تُطِعِ الْكافِرِينَ وَ الْمُنافِقِينَ وَ دَعْ أَذاهُمْ... ." (احزاب، ۴۸) از جمله مکافات آنان عذاب و لعنت است. (توبه، ۶۱ و احزاب، ۵۷).
✍نشرالعلم
@nashrolelm
✍نشرالعلم|صحیفه سجادیه
🌴 #مقاومت و #شکر صبّار و شکور سوره #ابراهیم (۱۴) دعای ۱۴ #صحیفه_سجادیه سر فصل ها ▪️دو ویژگی مهم مؤ
❓پرسش: هنگام ظلم به چه کسی باید شکایت برد؟
▪️حکیم به کسی که رحیم نیست، شکایت نمی برد: «لَيْسَ بِحَكِيمٍ مَنْ شَكَا ضُرَّهُ إِلَى غَيْرِ رَحِيم.»
▪️شکایت به نزد مؤمنان بردن، شکایت به نزد خدا بردن است: «مَنْ شَكَا ضُرَّهُ إِلَى مُؤْمِنٍ فَكَأَنَّمَا شَكَا إِلَى اللَّهِ سُبْحَانَه.»
▪️شکایت بردن به نزد کافران، شکایت کردن از خداست: «مَنْ شَكَا الْحَاجَةَ إِلَى مُؤْمِنٍ [فَكَأَنَّمَا] فَكَأَنَّهُ شَكَاهَا إِلَى اللَّهِ وَ مَنْ شَكَاهَا إِلَى كَافِرٍ فَكَأَنَّمَا شَكَا اللَّه.»
▪️#امام_سجاد علیه السلام درباره شکایت کردن در دعای 14 چنین می فرماید: «اللَّهُمَّ لَا أَشْكُو إِلَى أَحَدٍ سِوَاك وَ لَا أَسْتَعِينُ بِحَاكِمٍ غَيْرِكَ، حَاشَاك.» سپس در دعای 51 نتیجه شکایت را چنین بیان می کند: «لَبَّيْكَ لَبَّيْكَ، تَسْمَعُ مَنْ شَكَا إِلَيْك... .».
💠چرایی #شکایت بردن خدا
❓چرا امام سجاد علیه السلام به خدا شکایت برد؟
▪️امام شکایت را تنها نزد خدا برد تا به دو هدف برسد: رحمت و نصرت؛
🔹 یکم: اینکه سبب نزول رحمت الاهی شود به وسیله پناه بردن به خدا جهت رسیدن به مقام صبر و مقاومت؛ زیرا شکایت نبردن به خلق (دیگران) در سختی ها و بلاها، نیازمند و نشانه ی مقاومت است.
🔹دوم: اینکه سبب یاری خدا می-شود، شکایت به نزد کسی برده است که قادر بر بی نیاز کردن است؛ کسی که به خدا #شکایت برده است، بی تابی نکرده و دست به دامن دیگران نشده است و این عین صبر بر بلاست تا اینکه خدا به شکایت رسیدگی کند. «حصر عليه السلام شكواه إليه تعالى و استعانته به، استنزالا لرحمته سبحانه بالالتجاء بمقام الصبر، الذي هو ترك الشكوى إلى الخلق و الاستعانة بهم، و دفعا لتوهّم السامعين منافاة دعائه على ظالمه للصبر المحمود من مثله، فإنّ الشكوى إلى اللّه تعالى و الاستعانة به دون أحد من الخلق هو عين الصبر على البلوى حتّى يأذن اللّه بإزالة الشكوى.»
▪️امام پس از شهادت عزیزان خود در کربلا با عباراتی #مقاومت و رضایت خود را نشان داد؛ مانند: «هَوَّنَ عَلَيَّ مَا نَزَلَ بِي أَنَّهُ بِعَيْنِ اللَّهِ.» زینب کبری علیها السلام نیز با عبارت «مَا رَأَيْتُ إِلَّا جَمِيلاً.»
✍نشرالعلم
@nashrolelm
✍نشرالعلم|صحیفه سجادیه
🌴 #مقاومت و #شکر صبّار و شکور سوره #ابراهیم (۱۴) دعای ۱۴ #صحیفه_سجادیه سر فصل ها ▪️دو ویژگی مهم مؤ
💫⭐️🌟توجه
با سلام
لطفا فایل صوتی امروز (چهارشنبه، ۸ محرم) را با دقت گوش دهید ولو چند بار
نکات بسیاری در آن نهفته است
تفصیل و تبیین آنها بسیار گره گشاست
☝️برای دوستان خود نیز بفرستید.
شب عاشورا
💠۴ کاری که #امام_حسین علیه السلام دوست داشت شب عاشورا انجام دهد.
▪️نماز
▪️تلاوت قرآن
▪️دعای زیاد
▪️استغفار
⬅️امام در طول زندگی با این ۴ کار مأنوس بود؛ «... فَهُوَ یَعْلَمُ أَنِّی کُنْتُ أُحِبُّ الصَّلاةَ لَهُ وَ تِلاوَةَ کِتابِهِ وَ کَثْرَةَ الدُّعاءِ وَ الاِسْتِغْفارِ.».
✍نشرالعلم
@nashrolelm