#وسواس
♦️انواع وسواس فکری و عملی:
○چک کردن قفل ها و درها
□راه رفتن در مسیر خاص
○خرید اجباری
□تکرر شستن
○ترس از وجود خطر یا اتفاق خطر
□فکرهای منفی و غیر منطفی
○کندن پوست بدن
□جویدن ناخون
○گوشه گیری
□تکرار در انجام عبادات و اعمال شرعی
○شکاکی بی مورد
□مو کندن
○خود زشت انگاری
□منفی بافی ناامیدی و عدم اعتماد ب نفس
〰️🌱،، ♥،، 🌱〰️
🏠 @nasimemehr110 🌷
✳️ جایگزین های تنبیه برای بچه ها
✔ به جای تنبیه، تقبیح شدید خودتونو بیان کنین بدون اینکه به شخصیت فرزندتون حمله کنین. مثلا پدری که می بینه فرزندش ابزار اونو برداشته و توی حیاط زیر بارون رها کرده چه عکس العملی می تونه داشته باشه؟ میتونه فریاد بزنه، عصبانیت خودش رو با تندی بیان کنه و میتونه با جدیت به فرزندش تذکر بده بدون اینکه به فرزندش اهانت کرده باشه. مثلا بگه؛ "از اینکه ابزار من توی حیاط زیر بارون رها شده و زنگ زده خیلی عصبانی ام..."
✔ به جای تنبیه، انتظاراتمون رو جزء به جزء برای فرزندمون شرح بدیم.
"انتظار دارم وقتی ابزار من رو قرض میگیری مثل اول بهم برگردونی"
✔ راه جبران خطا رو به فرزند نشان بدیم.
" از این به بعد وقتی ابزار منو می گیری سریع سر جاش برگردون"
✔ به کودک فرصت بدیم.
" پسرم تو میتونی ابزار منو امانت بگیری و دوباره پسشون بدی و در مقابل میتونی امتیاز استفاده از اونها رو کلا از دست بدی. تصمیمش با خودت"
✔ با موضوع برخورد فعال داشته باشین.
کودک:" چرا درب جعبه ابزار قفله؟!
پدر: "تو به من بگو چرا"
✔ مشکل گشایی کنین.
" پسرم به نظر تو چه راهی می تونیم پیدا کنیم که هر وقت به ابزار من احتیاج داری بتونی از آنها استفاده کنی؟ در ضمن مطمئن باشم که هر وقت لازمشون داشتم،سر جاشون باشند. "
〰️🌱،، ♥،، 🌱〰️
🏠 @nasimemehr110 🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸سـلام
🍃صبح زیبای آدینه تون بخیر
🌸دلتان گرم از آفتاب امیـد
🍃ذهنتان سرشار از افکار پاڪ
🌸قلبتان مملو از عشق خدا
🍃و صبحتان زیبا
🌸با امید طلوع صبح سعادت
🍃برای یڪایڪ شما دوستان
صبح جمعه تون زیبـا🍃🌸
🔮حجاب نشانه ارزش است.
🎤#حاج_آقا_قرائتی:
✍شما جنس مرغوب را کادو مىپیچید.کتاب قیمتى را جلد میکنید. طلا و جواهرات را ساده در دسترس قرار نمیدهید.
✅بنابراین #حجاب نشانه #ارزش است.
〰️🌱،، ♥،، 🌱〰️
🏠 @nasimemehr110 🌷
#روانشناختی
🍃چگونه منفی نگر نباشیم؟👌
1.برای خودتان شادی و موفقیت های کوچک ایجاد کنید
افراد مثبت اندیش، سعی میکنند از هر اتفاق کوچکی برای خودشان شادی بسازند؛ مثلاً شنیدن صدای آواز گنجشکها و یا دیدن گلی که در باغچه روییده! برای دوری از منفی نگری، اول باید مفهوم شادی را برای خودتان پیدا کنید و بعد از آن به دنبال به دست آوردن موفقیتهای کوچک و امیدوار کننده باشید.
2.برای دور کردن افکار منفی، شروع به آموزش خودباوری کنید
کمبود اعتماد به نفس و خودباوری، باعث میشود که انسانها در زندگی شخصی و اجتماعیشان شکست بخورند و به یک نوع نگرش منفی نسبت به همه چیز برسند. اگر شما به این باور برسید که هر کسی در زندگی به موفقیت و شکستهایی دست پیدا میکند و صرفاً یک شکست، دلیل شکستهای بعدی نیست، میتوانید اعتماد به نفستان را تقویت کرده و از خطاها و اشتباهاتتان نترسید؛ در این صورت حرف دیگران روی شما و افکارتان تاثیر نخواهد داشت.
3.ورزش کنید
همانطور که در مقالهی مربوط به تمرکز ذهن نیز اشاره کردیم، ورزش کردن ارتباط مستقیمی بر روی سلامتی ذهن و جسم دارد و باعث افزایش عملکرد ذهن میشود. ورزش کردن و تمرینهای آمادگی جسمانی، باعث ترشح هورمونی به نام « اندورفین » که مسئول ایجاد حس خوب است میشود. اگر به طور منظم ورزش کنید، بدنتان بهتر عمل خواهد کرد و از استرس و فشار افکار منفی، دور خواهید شد.
4.مسئولیت شکستهایتان را بپذیرید
افراد مثبت و مستعد پیشرفت، همیشه در زندگیشان مسئولیت اتفاقاتی که میافتد را میپذیرند و به دنبال این نیستند که تقصیر را گردن زمین و زمان بیاندازند. افراد مثبت با احساسات منفی حاصل از شکست، مبارزه میکنند و به این جمله باور دارند که بعد از هر شکست، پیروزی است! این احساسات منفی، گذرا هستند و شما با تلاش و روحیه خوب، میتوانید به احساس زیبای پیروزی و موفقیت نیز دست پیدا کنید.
منفی نگری هم به خود ما و هم به دیگران آسیب وارد میکند، زندگی کردن با انسانهای منفی نگر سخت است و اطرافیان ما را آزار میدهد، پس سعی کنید به جای منتقل کردن احساسات منفی به دیگران، به آنها روحیهای برای ادامه زندگی بدهید.
〰️🌱،، ♥،، 🌱〰️
🏠 @nasimemehr110 🌷
#روانشناختی
✅خصوصیات افراد منفی گرا
1.این افراد همیشه نگران هستند
همهی ما در زندگیمان انسانهایی را دیدهایم که دائماً در مورد همه چیز نگران هستند و در هر کاری که میخواهند انجام بدهند، به اتفاقات بدی که میتواند بیفتد فکر میکنند؛ مثلاً وقتی میخواهند به مسافرت بروند، پیش خودشان میگویند: نکند تصادف کنیم؟ یا وقتی میخواهند غذایی از بیرون سفارش بدهند، میگویند: نکند مسموم شویم؟ این افراد در مورد هر کاری که میخواهند انجام بدهند، احساس بدی دارند و از آن لذت کافی را نمیبرند.
2.به شما دستور میدهند
معمولاً افراد منفی نگر، دوست دارند برای دیگران تعیین تکلیف کنند که چه کاری را انجام بدهند و چه کاری را انجام ندهند؛ بدون اینکه در نظر بگیرند زندگی هرکسی دارای شرایط ویژه خود است و هرکس مختار است کاری را که به صلاح خودش میداند، انجام بدهد. این ویژگی افراد منفی نگر نشان میدهد که آنها از حل کردن مشکلات زندگی خود عاجز مانده و حالا میخواهند با مشورت دادن به دیگران، این جای خالی را پر کنند.
3.اخبار بد را مثل سریال دنبال میکنند
یکی از کارهایی که به آدمهای هدف گرا و آدمهایی که به دنبال موفقیت هستند توصیه میشود، این است که از پیگیری اخبار دست بردارند، چه برسد به اخبار بد! خبرهای نا امید کننده، مرگ، رکود اقتصادی، خشکسالی و … میتواند تاثیر بسیار بدی بر روی افکار و نگرش شما بگذارد. در افراد منفی نگر، به طور ناخودآگاه بخشی از مغزشان به نام « آمیدگال » همیشه به دنبال خطر، اخبار بد و عوامل ترس و نگرانی میگردد و مثل یک آلارم هشدار دهنده عمل میکند. این افراد از هیچ کاری انتظار نتیجهی خوبی ندارند و تصور میکنند که همه چیز در آخر خراب خواهد شد. درست است که در زندگی خیلی از ما شکست و سرخوردگی وجود دارد، اما نقطهی تمایز بین افراد موفق و افراد ناموفق، این است که افراد موفق بعد از هر شکست از جایشان بلند میشوند و دوباره تلاش میکنند، اما افراد ناموفق، همانجا روی زمین مینشینند و دیگر هیچ حرکتی برای تغییر موقعیتشان انجام نمیدهند.
4.انتقاد ناپذیرند
افراد منفی نگر تحمل شنیدن انتقاد را از سوی دیگران ندارند و حتی اگر از آنها تعریف هم بکنید، به عنوان نیش و کنایه برداشت میکنند. این خصوصیاتشان مربوط به همان ویژگی دیدن جنبهی منفی هر چیز است؛ در واقع این افراد در تلهی ذهنی منفی بودن گیر افتادهاند و رفتارهایشان، اطرافیان را آزار داده و به تدریج آنها را از خود دور میکنند.
5.جانشان را بگیرید، اما منطقهی امن شان را نه!
شاید شما هم در زندگیتان به افرادی برخوردهاید که سالهاست یک کار را انجام میدهند، بدون اینکه در آن پیشرفت یا پسرفتی داشته باشند و اگر از آنها بپرسید که چرا برای بهتر شدن زندگیات، شغلات را عوض نمیکنی؟ یا آن را به شکل دیگری ارائه نمیدهی؟ میگویند همین که شکممان سیر میشود، کافیست! این افراد به شدت درگیر منطقهی امن خودشان هستند و بیرون آمدن از آن را مثل پریدن از یک صخرهی بلند میدانند. حتی در کارهای کوچک و پیش پا افتاده هم میتوانید منطقه امن افراد را مشاهده کنید، مثلاً کسی که حاضر نیست راهی که همیشه برای سرکار رفتن طی میکند را عوض کند که شاید نکند گم شود .
〰️🌱،، ♥،، 🌱〰️
🏠 @nasimemehr110 🌷
#پندانه
مرد مدام برای زنش گوشواره میخرید طلا،نقره،مروارید...
اما زن که گوشواره نمیخواست
"گوش" میخواست برای شنیده شدن
〰️🌱،، ♥،، 🌱〰️
🏠 @nasimemehr110 🌷
💡ツ
تاحالادقت کردینکه
اکثر ما دانسته هامون
بیشتر از موفقیتهامونه❓
💟دلیلش اینه که خیلی سعی می کنیم
یــاد بگــیریم، ولـی تلــاش نمی کنــیم
به دانــســته هامــون *عــمــل بکنــیــم❗️
❣️کافیه، از امروز به ۲۰٪ از چیزایی رو
که میـدونیم عـمــل کنیــم، بـاور کنید
آخــر سال یه آدم دیــگه هــستیم✔️
پس از همین لحظهبیاید یادگیری
بیش از حد رو متوقف کنیم و عمل
کردن به دانسته هامون رو شروع کنیم
ومعجزه اش رو در خودمون ببینیم🥰
〰️🌱،، ♥،، 🌱〰️
🏠 @nasimemehr110 🌷
#تربیت_فرزند ✨
.
💟رسول مهربانی(صل الله علیه واله) فرمودند:
" مَن كانَ عِندَهُ صَبِيٌّ فَليَتَصابَّ لَهُ"
☆هر كس كودكى دارد ، بايد با او كودكانه رفتار كند☆
.
مقصود از این جمله پیامبر رحمت،
با کودک خود بازی کنیم، درکش کنیم، توقع بیجا از کودک نداشته باشیم‼️
💢وقتی کودک بودنِ کودک رو فراموش کنیم توقعاتمون ازش بالا میره و چون کودک توان برآورده کردن توقعاتمون رو درخودش نمیبینه حس ناتوانی پیدا میکنه و اعتماد به نفسش از بین میره⚠️
♨️هرچقدر توقعاتمون بالا بره به همین میزان بهانه برای سرزنش و حتی ناامیدی از کودکمون بالا میره که اثرات مخربی در تربیت فرزندمون داره⭕️
〰️🌱،، ♥،، 🌱〰️
🏠 @nasimemehr110 🌷
2رفتار اشتباه بعد از دعوا با همسر خود❌
1⃣حرف های او را به خاطر نسپارید و مدام در ذهنتان مرور نکنید.
حتما این ضرب المثل را شنیده اید که می گویند: در دعوا حلوا خیرات نمی کنند. بله درست است.
جملات یا واژه هایی که در دعوای زناشویی از زبان همسرتان می شنوید را فراموش کنید. آنها را در ذهنتان حمل نکنید. بدون شک هنگام دعوا دو طرف قربان صدقه هم نمی روند و چه بسا حرفهای ناپسندی به یکدیگر بزنند.
2⃣بحث را دوباره باز نکنید.
اگر چند روز پس از دعوا دوباره بخواهید این مساله را باز کنید چندان جالب نیست. اگر در دعوا خود را مقصر می دانید، نزد همسرتان بروید و از او عذرخواهی کنید. اگر حرفی زده اید که او را ناراحت کرده است، آن را تصحیح کنید.
〰️🌱،، ♥،، 🌱〰️
🏠 @nasimemehr110 🌷
#سیاست_های_خانومانه
📌 با مرد/پسر کنترلگر، چه کار کنم؟
⭕️در مورد احساستان شفاف صحبت کنید.
اگر احساس میکنید فرد مقابلتان دائما شما را کنترل میکند، حتما در مورد احساستان با او به طور شفاف و واضح صحبت کنید. مثلا: «امیر جان، اینکار تو باعث میشه من احساس کنم به من اطمینان نداری و این منو خیلی ناراحت میکنه».
⭕️دلایلش را برای این کنترلگری بررسی کنید.
در ضمن گفتوگویتان میتوانید عوامل این کنترلگری را بررسی کنید. مثلا از او بپرسید که چه چیزی باعث شده است که نسبت به ساعت رفت و آمد شما حساس باشد. به عنوان مثال، ممکن است احساس کند شما در ساعات خلوت خیلی مواظب خودتان نیستید؛ زمانی که این نگرانی را بدانید، میتوانید با یک اطمیناندهی ساده، این مساله را رفع کنید.
〰️🌱،، ♥،، 🌱〰️
🏠 @nasimemehr110 🌷