پندهای ارزشمند
امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام درحکمت208 نهج البلاغه مى فرمايد: «هر كس به حساب خود برسد سود مى برد و آن كس كه غافل بماند زيان مى بيند. كسى كه (از خدا) بترسد ايمن مى گردد و كسى كه عبرت گيرد بينا مى شود و آن كس كه بينا گردد (حقايق را) مى فهمد و آن كس كه (حقايق را) بفهمد دانا مى شود»; (مَنْ حَاسَبَ نَفْسَهُ رَبِحَ، وَمَنْ غَفَلَ عَنْهَا خَسِرَ، وَمَنْ خَافَ أَمِنَ، وَمَنِ اعْتَبَرَ أَبْصَرَ، وَمَنْ أَبْصَرَ فَهِمَ، وَمَنْ فَهِمَ عَلِمَ).
✍شرح: بررسى حساب سبب مى شود كه اگر انسان احساس زيان كرد به سراغ نقطه هاى آسيب پذير برود و آنها را اصلاح كند تا زيان، تبديل به سود گردد.
در روایات اسلامى تأکید شده است که همه روز به حساب خود برسید; یعنى شب هنگام همان گونه که معمول بسیارى از بازرگان ها و تجار است که دفاتر خود را به خانه مى برند و به حساب روز خود مى رسند شما هم شب هنگام به اعمالى که در روز انجام دادید نگاهى حسابگرانه بیفکنید; اگر خطایى بوده توبه کنید و اگر کار خوبى بوده شکر خدا به جا آورید و آن را تکرار نمایید.
در سومین جمله از این گفتار حکیمانه به این مسأله اشاره مى کنند که اگر کسى خواهان امنیت و آرامش است باید خائف باشد; همیشه خوف سپرى است در برابر حوادث خطرناک و اگر ترسى در کار نباشد خیلى زود انسان خود را در چنگال حوادث سخت گرفتار مى سازد و به مرگ زودرس مبتلا مى شود.
البته اگر این خوف در حد اعتدال باشد به یقین سپرى در برابر بلاهاست و اگر به افراط بینجامد انسان را از تلاش باز مى دارد و به محرومیت منجر مى شود و اگر به تفریط گراید و از موجودات خطرناک نترسد گرفتار انواع حوادث مرگبار خواهد شد.
شک نیست که خوف در کلام امام(علیه السلام) اشاره به خوف از خدا یعنى خوف از عدالت و مجازات هاى عادلانه او وخوف از تقصیراتمان..
منظور از عبرت گرفتن در3 جمله ی آخر این است که انسان حادثه اى را که مى بیند نخست به مقدماتى که آن را تشکیل داده و آثارى که بر آن مترتب مى شود توجه کند سپس مشابه آن را در زندگى خود در نظر بگیرد که این مایه ابصار و بصیرت است و هنگامى که از آن قاعده اى کلى براى خود و دیگران بسازد، این فهم واقعى حادثه است که به صورت علمى قابل قبول در روح و جان انسان جایگزین مى شود.
#نهج_البلاغه
"امام هادی (علیه السلام)- ابوعمرو حذّاء گوید:
نامهای از بصره به امام کاظم (علیه السلام) نوشته و به دست علیبنمهزیار آن را به امام (علیه السلام) رساندم؛ [در نامه چنین نوشتم]...
«سَرورم! دوست دارم به من بفرمایی در مورد قرائت سوره قدر چگونه عمل کنم، آیا فقط همین سوره را در نمازهای واجب و اوقات دیگر بخوانم یا غیر از این سوره، سورهای دیگر هم بخوانم یا اینکه برای خواندن سوره قدر، مقدار مشخّصی است که طبق آن وظیفهام را انجام دهم»؟
امام کاظم (علیه السلام) جواب نامه مرا داد. جواب امام (علیه السلام) را [که] خواندم [چنین مرقوم فرموده بود]:
«[خواندنِ] سورههای کوتاه و بلند از قرآن را رها مکن؛ و خواندن صد مرتبه سوره قدر در شبانهروز تو را کفایت میکند».
🔰تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۸، ص۲۴۰ الکافی، ج۵، ص۳۱۶/ نورالثقلین"
#حاجت_روائی
6.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🗯چقدر قشنگ بود😍
این دختر خانم آمریکایی مسلمان شده حالا واکنش دوستانش رو ببینید😁
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قدرتی به اسم خدا...
مناجاتی بسیار زیبا 👆👆
🕋 پروردگارا 🕋
به حق نامهای زیبایت
به حق مهربانیات
به حق بزرگی و جلالت
غم و غصه را از دل
دوستان و عزیزانم دور کن
و بهترینها را
برایشان مقدر فرما..
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.................﷽..........................
اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّهِ بْنِ الْحَسَنِ
صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ
فی هذِهِ السّاعَهِ وَفی کُلِّ ساعَهٍ
وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً
وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ
طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً🤲
السَّلامُ عَلَیْکَ یا صاحِبَ الزَّمان
یاامام _زمان_ ادرکنی
اللهم _عجل _لولیک _الفرج
چه خوش است اگر بمیــرم
به رهِ ولای مهــــدی
سـَـر و جــان بَهــا نَــدارد
که کنم فَدای مهــــدی
همـہ نَقــدِ، هستـی خـود
بِدهَـم بہ صــاحب جـــان
که یکی دَقیـقہ بینَــم
رُخِ دلگشـــای مهــــدی