🕊انبیا، ستارگان راهنمای #بشریت، همواره در دل تاریکیها، مشعلی فروزان بودهاند. آنان با کلام آسمانی و اعمالی شریف، #تمدنهایی بنا نهادند که بر پایه عدالت، عشق و معرفت استوار بود. #تمدنهایی که در آن #انسانها از کرامت والایی برخوردار بودند و به دنبال کمال و تعالی میرفتند.
🌱پیامبران، نه تنها قانونگذارانی الهی بودند، بلکه الگوهای عملی برای زندگی بودند. آنان با رفتار نیکو و کردار شایسته، الهامبخش #انسانها بودند تا به سوی خیر و صلاح حرکت کنند. #تمدنهایی که بر پایه تعالیم انبیا بنا شد، #تمدنهایی پویا و بالنده بودند که همواره در حال رشد و توسعه بودند.🪴
➿در یک جمله میتوان گفت: انبیا، با هدایت الهی، بذرهای #تمدنهای الهی را در دل تاریخ کاشتند تا #انسانها در سایه آن به سعادت و کمال برسند.
『@nasltamaddonsaz 』
ت_01-10-24_11-09-21-614.mp3
6.99M
🌐هدف انبیا از #تمدن_سازی چه بوده است؟
🖇قسمت دوم
🔗قسمت اول رااز اینجا بشنوید🎙
#تمدن_سازی
#وحدت
#استاد_فخریان
╭🪴
╰┈➤@nasltamaddonsaz
انسان وقتی با سوال های گوناگون مانند اینکه از کجا آمده ام؟ انسان چگونه موجودی است؟ آب در چه دمایی به جوش'می آید؟ .... روبرو می شود به دنبال رسیدن به واقعیت است. او قصد دارد به اموری که نمی داند دست پیدا کند. از این روی او می داند واقعیتی وجود دارد و میتوان به آن دست یافت ،می توان آن را فهمید و به آنها علم و معرفت پیدا کرد. او می داند عقل انسان توان رسیدن به پاسخ این سوال ها رادارد و راه شناخت بسته نیست. ولی ممکن است کسی بپرسد از کجا معلوم واقعیتی وجود دارد؟ شاید هیچ چیز وجود ندارد و همه خیالات و تصورات ما است.؟شاید همه چیز خواب و خیال است؟ و برفرض واقعیتی وجود داشته باشد از کجا مطمئن هستیم که می توان واقعیت را همانگونه که هست درک کرد؟
『@nasltamaddonsaz 』
6.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🪴
ما طورى زندگى مىكنيم كه فردا كه زندگى، ما را به خودمان مىآورد و بيدارمان مىكند، خسته و دلخور و پكر مىشويم و مىخواهيم خودكشى كنيم! بايد چند نفر به ما حال بدهند تا سرحال بياييم! اين نشان مىدهد كه نفهميديم چگونه بايد زندگى كنيم.
استاد علی صفایی حائری
خون خدا، ص۷۷
╔═📚📒══════════╗
@nasltamaddonsaz
╚══════════📖🔖═╝
🔘در علم اصول عقاید به دنبال #شناخت صحیح جهان و کشف رابطه میان موجودات هستیم.
➰ابتدا باید بدانیم #علم و #شناخت چیه⁉️
🔹چه اقسامی داره❓
🔸از چه راه هایی میتوان واقعیت رو شناخت⁉️
🔹برای ارزیابی کردن یک عقیده و سنجش درستی یا نادرستی آن از چه ابزارهایی میتوان استفاده کرد⁉️
🔅معنای #علم و #شناخت:
علم، #آگاهی، معرفت و شناخت و کلماتی از این قبیل معنایی بسیار واضح و آشکار دارن که همه انسانها آن را بارها تجربه کردند. وقتی که برای اولین بار چیزی را میبینیم یا صدایی را میشنویم یا جواب یک معادله ریاضی را کشف میکنیم، حالتی را در خود نسبت به آن چیز احساس میکنیم که قبل از آن وجود نداشته است، آن حالت را #علم و#آگاهی می گویند.
『@nasltamaddonsaz 』
🍃اقسام #علم و #شناخت:
🔸وقتی چیزی رو ادراک میکنیم همیشه شخص ادراک کننده ای هست که اون رو عالم یا دانا یا شناسا میگیم و چیزی یا مطلبی هست که اون رو شناختیم و اون رو معلوم یا شناخته شده یا دانسته شده میگیم.
🔹معمولا وقتی ما چیزی را میشناسیم، میان شخص عالم و شیء معلوم واسطه ای به عنوان #علم و فهم وجود داره و ما مستقیما با خود واقعیت شناخته شده مواجه نیستیم، بلکه تصویر و اثری از اون شیء به ما منعکس میشه، و به واسطه اون، به اون شیء آگاه میشیم و به همین دلیل گاهی در درستی #شناخت خود و مطابقت تصویر یافته شده با خود واقعیت تردید میکنیم و برای اطمینان از درستی اون به ابزارهایی نیاز پیدا میکنیم که #شناخت صحیح و خطا را از هم جدا میکنه. مثلا وقتی چیزی را مشاهده میکنیم، میدانیم که خود اون چیز در نزد ما حاضر نیست بلکه نور بعد از برخورد بهش به چشم ما میخوره و از مسیر سلسله اعصاب، مطالبی به مغز و از اونجا به روح منتقل میشه و براساس اطلاعات داده شده ما اون و میشناسیم
╭🪴
╰┈➤@nasltamaddonsaz
🌀البته گاهی احتمال میدیم در مسیر انتقال نور از شیء تا مغز و مرحله #شناخت ما تغییراتی درش اتفاق افتاده باشه که اون تغییرات مارو به خطا دچار میکنه و مثلا بیابان خشک رو به اشتباه دریا میبینیم و فریب سراب رو میخوریم
👈🏻این نوع از #علم را #علم_حصولی مینامند. یعنی معلوم با واسطه نزد عالم حاضره و عالم از طریق ذهن و دستگاه ادراک و تصاویر موجود درش با معلوم مرتبط میشه.
🌀ولی گاهی بعضی از چیزها رو به شکل کاملا مستقیم میابیم و میشناسیم. این نوع از #شناخت مربوط به آگاهی ما از درون خودمون هست. مثلا وقتی ناراحت میشیم، ناراحتی خودمون رو به شکل مستقیم میابیم و نسبت به ناراحت بودن یا نبودن خودمون نیز یقین کامل داریم. #آگاهی ما از اصل وجود و صفات درونی یمان مثل محبت، ترس، گرسنگی و تشنگی..... از این قبیل است.
👈🏻این از #علم رو #علم حضوری میگویند. یعنی گاهی معلوم با تمام وجود نزد عالم حاضره و عالم به خود اون دسترسی داره
╭🪴
╰┈➤@nasltamaddonsaz
🔅آگاهی های حضوری چون بدون واسطه هستند و قابل تردید نیستند برای #معرفت شناسان گران قیمت اند.
❇️اقسام #علم حصولی:
1⃣تصدیق: اگر علم ما به معنای یک جمله کامل از چیزی خبر بده و تعلق بگیره بهش تصدیق میگن.
💭مثلا علی به مدرسه رفت
2⃣تصور: اطلاع ما از معنای یک کلمه تنها یا یک جمله ناقص یا یک جمله کامل غیر خبری رو تصور میگیم.
💭مثلا: ای کاش بتوانم همیشه بر طبق رضای خداوند عمل کنم، یا آب، علی، مدرسه.
تصدیق ها در به وجود ا. مدنشون محتاج تصور ها هستند و بدون تصور تصدیقی نداریم.
🔆راه های #معرفت و #شناخت:
برای به دست آوردن #آگاهی و #شناخت نسبت به واقعیت چه راه هایی هست❓
➰بدیهی و نظری:
علوم و #شناخت های صحیح ما از یک نگاه کلی دو بخش داره:
1⃣علوم آغازین و پایه: علومی اند که ما بدون #تفکر و اندیشیدن، حقانیت اون ها رو میفهمیم. هر #انسانی مجموعه ای علوم پایه داره که سرمایه اولیه برای تجارت در علم و دانش اند و به وسیله او تلاش میکنه علوم جدید به دست بیاره یا همان بدیهیات
╭🪴
╰┈➤@nasltamaddonsaz
2⃣علوم نتیجه: علومی اند که با #تفکر و اندیشیدن و با استفاده از علوم پایه به دست می آیند که بهشون علوم نظری میگن
🧠تعریف تفکر:
فعالیتی ذهنیه که #انسان با کنار هم گذاشتن اطلاعات و #آگاهی های قبلی به اطلاعات جدیدی دست پیدا میکنه و مطالب تازه ای کشف میکنه.
#تفکر مثل یک دستگاه که علوم اولیه مواد خام اون رو تشکیل میدن و با وارد شدن اون مواد به دستگاه تفکر محصولات جدیدی به وجود میاد.
👤اولین #تفکر های بشر به وسیله کنار هم گذاشتن علوم پایه است که ازش دانش های نظری به وجود میاد، ولی دستگاه تفکر میتونه با خود علوم نظری هم محصولات جدیدی رو برای ما تولید کنه و با کنار هم گذاشتن همان علوم نظری علوم تازه ای به دست بیاره. مثل حل معادلات ریاضی و هندسه
👈🏻فعالیت ذهنی شما رو برای کشف این نتیجه با کنار هم گذاشتن اطلاعات قبلی انجام شد، #تفکر میگن.
🧩بدیهیات یا علوم اولیه: یا همان مواد اولیه دستگاه #تفکر که سه قسم است:
1⃣حس ظاهر یا حواس پنجگانه که به وسیله آنها با دنیای اطراف ارتباط برقرار میکنه.
2⃣حس باطن که فقط با حواس درونی درک میشوند مثل محبت، ترس، امید، گرسنگی،....
3⃣عقل: آگاهی ها و علومی که با دو قسم قبلی درک نمیشود در این دسته است مثل اینکه هر معلولی علتی داره، دو به علاوه دو مساوی چهار است،....
╭🪴
╰┈➤@nasltamaddonsaz