از سرگیری دور هشتم گفتگوهای رفع تحریم در وین
🔹دور هشتم گفتوگوهای رفع تحریم در وین با دیدار دوجانبه «باقری» رئیس هیات مذاکرهکننده ایران و «مورا» معاون دییرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا از سر گرفته شد.
@TasnimNews
ارسال نامه نیابت قضائی به ۹ کشور
🔹دادستان کل کشور از ارسال نامه نیابت قضائی به ۹ کشور و شناسایی ۱۲۷ نفر افراد دخیل در جنایت ترور شهید سلیمانی خبر داد اعلام کرد از این تعداد، ۷۴ نفر تبعه آمریکا هستند و رئیس جمهور جنایتکار سابق این کشور نیز در رأس لیست قرار دارد.
tn.ai/2637848
@TasnimNews
📝#یادداشت | مکتب #شهیدسلیمانی، نیاز امروز ما
🍃🌹🍃
❌ قسمت نهم/ آخر
9⃣ جامعنگری نه بخشینگری: این بند را به بی کموکاست از زبان خود شهید بشنویم و بخوانیم: « ما در کشور خودمان که امروز مواجه هستیم با یک رشد لاابالیگری، خب چه کسی را میخواهیم مسئول کنیم؟ آیا ما مسئولیتمان را انجام میدهیم؟ مثلا به من میگویند که مسئول جلوگیری از سقوط این پل هستی که عرضش ۲۰ متر و طولش۱۰۰ تا ۲۰۰ متر باشد. من سربازان را دور این پل میچینم و روی آن بایستم، آیا ما میتوانیم خود را حفظ کنیم؟ ... نگاه ائمه جماعات به این ۲۰۰ متر مسجد نباشد اگر نگاه ائمه جماعات به همین ۲۰۰ متر باشد، مسجد مانند همان پل ۱۰۰ تا ۲۰۰ متری، ممکن است حفظ شود ... ما باید جامعه را حفظ کنیم ... اگر کسی نتواند سربازان خودش را حفظ کند، قطعا خطش سقوط کرده و سقوط خط؛ یعنی نیرویِ دست من متفرق میشود ... مسجدِ محله باید ۱۰۰ هزار نفر محیط اطرافش را پوشش دهد و ائمه جماعات باید بدانند این محیط امن و فرهنگی دههزار کیلومترمربع است نه ۲۰۰ مترمربع! ... من و آدمهای خودم. من و رفقای خودم. من و مریدهای خودم. این بیحجاب است، این باحجاب است. این چپ است، آن راست است، این اصلاح طلب است، او اصولگراست، خب پس چه کسی را میخواهید حفظ کنید؟ همان دختر کمحجاب دختر من است. دختر ما و شماست؛ نه دختر خاص من و شما، اما جامعه ماست. ما باید بتوانیم با حجاب و بیحجاب را با هم جذب کنیم.
✍دکتر قاسم حبیب زاده
#روشنگری | #ثامن
🆔 eitaa.com/meyarpb
📝#یادداشت_کوتاه | حاج قاسم؛ تمجيدها و تحريفها!
🔻 امروز سخن گفتن و نوشتن و منسوب بودن به حاج قاسم موجب ارتقاء و بزرگی افراد میشود و اینجا است که نگرانیهايي برای تیزبینها و هوشمندان ایجاد شده است! که نکند در پس اين انتسابات، فرصتطلبیهایی نیز نهفته باشد! وظیفه راستی آزمایی چنین مطالبی برای تحریف حاج قاسم با کیست؟
🔹 بهعنوان نمونه حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران شبکه اجتماعی کلاب هاوس بیان داشته که در آخرین دیدارش با سردار سلیمانی که سه ماه قبل از ترور وی بوده، ایشان با اشاره به نقش همسایه شمالی (روسیه) در تحولات و مسائل سوریه، گفته، خدا از این جماعت نامردتر نیافریده است!
🔸 سئوالی که پیش می آید این است که صحتوسقم این سخنان چگونه قابلبررسی است؟! چه کسی میتواند این تعابیر را بهسادگی نفی یا اثبات کند؟ چه کسی میتواند منظور حاج قاسم را بهدرستی بیان نماید؟ بهرهبرداری سیاسی حزبی خاص از این نگاه مطرحشده را در آستانه مذاکرات هستهای چگونه باید تحلیل کرد؟ اینها مباحث مهمی است که بیتوجهی به آن میتواند موجب ابهام و سردرگمی در جامعه گردد.
🔺 نکته راهبردی: فراموش نباید کرد که حاج قاسم متعلق به همه ملت ایران و مسلمان جهان اسلام و آزادگان عالم است و همه حق دارند تا از او یاد کنند و در موردش سخن بگویند! اما درعینحال باید مراقب بود که در این معرکه «تمجیدها»، حقیقت حاج قاسم «تحریف» نگردد!
✍مهدي سعيدي
🆔 eitaa.com/meyarpb
📝 #یادداشت_کوتاه | انتقام سخت و ضرورت کنشگری امت
🔻 هنوز ساعاتی از خبرشهادت سردار سلیمانی و یارانش نگذشته بود که مقام معظم رهبری، دکترین جمهوری اسلامی را در قبال این ترور مشخص کرد: «#انتقام_سخت».
🔹 عبارت کوتاه، اما واضح بود و نشان می داد که عصر جدیدی از رویارویی جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا شروع شده است. با این حال «انتقام سخت» عنوانی کلی و مبهم بود که نیاز به شرح و تفصیل داشت. چون این عنوان، مصادیق زیادی را شامل می شد: از انتقام شخص رییس جمهور آمریکا گرفته تا ضربه به مواضع و منافع این کشور و… (حتی خیال حمله به آمریکا و حسینیه کردن کاخ سفید!) تا اینکه مقام معظم رهبری در روزهای بعد مصداق انتقام سخت را مشخص کرد: «خروج آمریکا از منطقه».
🔺 رهبرمعظم انقلاب به درستی می داند که اخراج آمریکا از منطقه، امری نیست که فقط به دست ایران اتفاق بیفتد. بلکه نیاز به «کنش گری» تمام مردم منطقه دارد. حتی ایشان از واژه «ملتها» استفاده می کند. که نشانگر این است که این هدف فقط بوسیله نیروهای نظامی و شبه نظامی نیست که صورت می گیرد. بلکه نیاز به کنش گری «ملتها » دارد.
✍ سیدجعفرموسوی
#روشنگری | #ثامن
🆔 eitaa.com/meyarpb
📝#یادداشت_کوتاه | ناتوی مقاومت، میراث گرانبهای شهید سلیمانی
🍃🌹🍃
🔻 برایان کتز تحلیلگر نظامی سابق سازمان سیا و مدیر سابق میز سوریه در دفتر وزیر دفاع آمریکا نوشته است: «ایران آهسته اما پیوسته محور مقاومت خود را از طریق حزبالله و رژیم سوریه به یک اتحاد منطقهای تبدیل کرده که دامنه آن از عراق تا یمن کشیده شده است. گروههایی مانند حزبالله، حوثیها و حشدالشعبی عراق را می توان یک «ناتوی مقاومت» گذاشت که رد پای اعضایش در سراسر منطقه دیده میشود.»
❌ گزاره تحلیلی:
1⃣ در منطقهای که دفاع در آن بسیار گران و پرهزینه و تهدیدها بهطور مداوم در حال نو شدن و تنوع است، ارتش یکپارچه مقاومت یک «دارایی راهبردی» است.
2⃣ شکل گیری این ارتش یکپارچه مقاومت که در محافل غربی، «ناتوی مقاومت» نیز نامیده میشود، یکی از ابتکارات بزرگ شهید سلیمانی در غرب آسیاست.
3⃣ این ارتش یکپارچه یک ساختار منسجم، کارآمد، فراگیر و قدرتمند است و وظیفه اش این است که با توزیع بار دفاع و ایجاد عمق استراتژیک، خطوط دفاعی را در نقاطی دورتر از مرزهای اصلی تعریف مینماید.
4⃣ از خصوصیات ذاتی این ارتش که آن را از موارد دیگر مستثنی می کند این است که:
🔹 برخلاف گروههای نیابتی آمریکا، اروپا و کشورهای عربی در منطقه برای مزدوری نیامده است.
🔸 کاملاً ایدئولوژیک عمل میکنند.
🔹 از یک اتاق کنترل و فرماندهی واحد برخوردارند.
🔺 و در آخر اینکه در راستای پیگیری منافع امت اسلام، با دولتهای منطقه نیز در پیوند هستند.
✍ حمید خوشآیند
#ثامن | روشنگری
🆔 eitaa.com/meyarpb
📌#صرفا_جهت_اطلاع | مهمترین محورهای شبکههای ماهوارهای فارسی زبان - ۱۳ دی
1⃣ به چالش کشیدن موضع جمهوری اسلامی و گروههای مقاومت در عراق برای انتقام سخت از آمریکا در دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس
2⃣ منفعل نشان دادن تیم مذاکره کننده ایران در مذاکرات برجام و القاءعقب نشینی ایران از برخی خواسته ها به درخواست چین و روسیه با استناد به ادعای پایگاه خبری نور نیوز
3⃣ ادعای افزایش اختلاف نظرها در دولت و مجلس بر سر موضوع حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی
#روشنگری | #ثامن
🆔 eitaa.com/meyarpb
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل( ۱۴۱)
🌀 خبر: درحالیکه این روزها روند مذاکرات هستهای به بحثهای محتوایی و جدی کشیده شده است و اتحادیه اروپا در بیانیهای، احتمال حصول به توافق در هفتههای اخیر را رسانهای کرده است، جریان سیاسی اصلاحات همچنان بر لزوم مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا تأکید دارد و عدم حضور رسمی آمریکا در مذاکرات وین را نقصی بزرگ بر مذاکرات برمیشمرد!
🌐 گزاره خبری: «سيد حسين موسويان» ديپلمات و عضو تیم مذاكرهكننده سابق ايران در گفتگو با «اعتماد» در راستای تأکید اصلاحطلبان بـر ضـرورت مذاکـره مسـتقیم بـا آمریـکا، مذاكـره مسـتقيم را موجـب «کاهـش سوءتفاهمها»، «افزایـش سـرعت كار» و «حصـول نتیجـه» دانسـته و میگوید: «تجربـه نشـان میدهد آمریکاییها اگـر بخواهنـد امتيـاز خاصی بـه ايـران بدهند، با واسـطه نمیدهند و آنها نرمـش را تنهـا در مذاکـرات مستقیم از خـود نشـان میدهند!».
❌ گزارههای تحليلي:
🔹 نگاه هوشمندانه و راهبردی جمهوری اسلامی در اتخاذ سیاست عدم مذاکره مستقیم با آمریکا در وهله فعلی در حالی از سوی برخی اصلاحطلبان فهم نمیشود که در زمان دولـت روحانی، ایران مسـتقیم بـا آمریکا مذاکره کـرد و حتی از مذاکـره مسـتقیم نیـز فراتـر رفتـه و بـه پیادهروی دونفـره و ارسـال کارتپستال نیـز رسـید؛ در آن دوران رویکـرد مذاکـره مسـتقیم، نهتنها از دشـمنی آمریکا نسـبت به ایران نکاسـت، بلکه به دو برابر شـدن تحریمها و افزایش دشـمنی دولت آمریکا علیـه ملـت ایـران منتهـی شـد.
🔸 ثانیاً مخالفت با حضور آمریکا در مذاکرات وین به این علت است که مذاکرات وین در چارچوب برجام است؛ یعنی صرفاً کشورهایی که عضو برجام هستند در آن حضور دارند و اگر آمریکا در این مرحله وارد مذاکرات شود، به این معنا خواهد بود که ایران و طرفهای عضو برجام پذیرفتهاند آمریکا عضو برجام است. اگر امریکا قصد ورود به مذاکرات را دارد، ابتدا باید به تمام تعهدات برجامی خود عمل کند، جمهوری اسلامی آن تعهدات را راستی آزمایی کرده و اگر تأیید شد، سر میز مذاکره حاضر شود.
✍ فرهاد کوچک زاده
🆔 eitaa.com/meyarpb
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل( ۱۴۲)
🌀خبر: شهید سلیمانی شخصیتی چندوجهی بود که کمتر عرصهای را میتوان پیدا نمود که شاهد مجاهدتها و فداکاریهای او نبوده باشد. یکی از عرصهها و زمینههایی که شهید سلیمانی تلاش میکرد تا گرهگشایی کند، اقتصاد و معیشت مردم بود:
1⃣ باوجود ضعفهای گسترده در بخش دیپلماسی اقتصادی در وزارت خارجه دولت سابق، سردار شهید سلیمانی با تمام توان سعی داشت چالشها و مشکلات پیش روی تجارت منطقهای کشور را کاهش دهد، بهگونهای که نقاط ضعف دولت را در این حوزه بهخوبی پوشش میداد.
2⃣ سردار سلیمانی نقش اصلی و اساسی در تشکیل ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران و عراق داشت که بخش زیادی از مسائل بازرگانی دو کشور در آنجا مطرح میشود. امروزه به برکت تلاشهای حاج قاسم، عراق دومین شریک تجاری ایران (از حیث صادرات تولیدات ایرانی) شده است. حتی ایجاد بازارچههای مرزی در مرز ایران و عراق که در استانهای مرزی کشورمان مستقر هستند، با مساعدتها و پیشنهادات این شهید عزیز رونق یافت.
3⃣ شهید سلیمانی با بهرهگیری از نفوذی که در میان مسئولین اقتصادی و سیاسی در عراق و سوریه و سایر کشورهای منطقه داشت، بسترهای لازم برای تهیه تفاهمنامهها و قراردادهای بخش خصوصی و دولتی با این کشورهای همسایه را فراهم میکرد که بخشی از تفاهمنامههایی که در مقطع فعلی با برخی کشورهای منطقه ازجمله، روسیه، سوریه، ترکیه، عراق و ... دنبال میشود، مرهون تلاشهای دیپلماتیک و اقدامهای میدانی حاج قاسم در سالهای گذشته است.
4⃣ تهیه مواد اولیه استراتژیک، داروهای کمیاب و مواد اولیه ساخت داروهای تحریمی، بخش دیگری از خدمات اقتصادی سردار دلها بود که از طریق واسطهها در کشورهای منطقه، از بازارهای بینالمللی تهیه میشد و به دست مسئولین کشور میرسید تا آمال مردم در حوزه درمان به حداقل برسد.
5⃣ کمک گرفت از کمکهای انسان دوستانه یا مدد جستن از خیرین عراقی برای امداد به مرزنشینان خوزستانی در زمان سیل در اهواز و زلزله در کرمانشاه و حضور مستقیم ایشان در کنار مشکلات مردم در بلایای طبیعی نیز ازجمله خدمات این سردار شهید بود که با وقف نام و جان خویش، درد و رنج مردم را کاهش میداد.
🔺 نکته راهبردی: مجاهدت همیشگی برای منافع ملت در کنار منافع امتهای اسلامی، رفع مشکلات مردم و حضور خالصانه و متواضعانه در کنار آنان، بزرگترین درسی است که میتوان از مکتب شهید سلیمانی آموخت. او به معنای واقعی کلمه مردم را ولینعمت میدانست.
✍علی محمدی
#روشنگری | #ثامن
🆔 eitaa.com/meyarpb
❌ با سانسور هشتگهای حاج قاسم در اینستاگرام مبارزه می کنیم!
✅ به گوگل پلی بروید و به اینستاگرام کمترین امتیاز یعنی ۱ ستاره بدهید و نظر مخالف خود را اعلام کنید.
〽️کاهش سهام اینستاگرام با این نظرات منفی و گسترده موجب متضرر شدن آنها خواهد شد.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.android
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل( ۱۴۰)
🌀 خبر: بعد از تأیید انتخابات عراق توسط کمیساریای عالی، تلاشهای زیادی پیرامون تشکیل دولت و ائتلاف اکثریت در داخل پارلمان به وجود آمده است. شیعیان بهغیراز جریان صدر در قالب هیئت تنسیقی یا چارچوب هماهنگی، قصد تشکیل کتله اکبر را دارند و سایر جریانها مترصد ائتلاف با جریانهای شیعی برای تشکیل کتله اکبر هستند. با توجه به این موارد و تحرکات سیاسی موجود ذکر چند نکته حائز اهمیت است:
1⃣ با توجه به اینکه تعداد کرسیهای اطار تنسیقی یا همان چارچوب هماهنگی، چیزی نزدیک به ۹۰ میباشد و جریان اصلی برای تشکیل کتله اکبر و دولت آینده را دارد، جریان صدر با داشتن ۷۳ کرسی، پس از تلاش زیاد برای تشکیل کتله اکبر با ائتلاف سایر جریانهای سنی یا کردی، که تاکنون مؤثر نبوده است، اخیراً اعلام کرده که با اطار تنسیقی همکاری خواهد کرد و تا حدود زیادی این چارچوب هماهنگی را پذیرفته است.
2⃣ جریانهای سنی که مهمترین آنها جریان تقدم و عزم است، تاکنون ائتلاف نهایی با هیچ جریانی را نپذیرفتهاند و اعلام کردهاند که تابع شرایط موجود هستند. منظور از شرایط موجود از منظر این جریانها، وضعیت تشکیل فراکسیون اکثریت و نگاه آنها به تشکیل کتله اکبر است.
3⃣ در جریان کردی نیز حزب دموکرات مواضعی مشابه جریان حلبوسی در پیش گرفته است؛ یعنی ائتلاف را منوط به شرایط و وضعیت پیش رو کرده است.
4⃣ با این اوصاف و با توجه به اعلام همکاری جریان صدر با اطار تنسیقی، میتوان اینگونه عنوان کرد که احتمال تشکیل کتله اکبر به رهبری چارچوب هماهنگی، بیشتر است و نخستوزیری از میان این جریان انتخاب خواهد شد.
🔺 نکته پایانی: با توجه به اعلام خروج نظامیان آمریکایی از عراق و تغییر شکل آن از حالت نظامی به مستشاری، دخالتهای سیاسی و کارشکنیهای آمریکا در این عرصه بیشتر خواهد شد و در این میان برخی اقدامات واشنگتن همچون تهدید برخی احزاب در پیوستن به ائتلافهای پیش رو، نشان از برنامهریزی واشنگتن برای یک وضعیت بیثباتی سیاسی در عراق دارد.
✍ محمدرضا فرهادی
🆔 eitaa.com/meyarpb
📝#یادداشت_کوتاه | حاج قاسم؛ تمجيدها و تحريفها!
🔻 امروز سخن گفتن و نوشتن و منسوب بودن به حاج قاسم موجب ارتقاء و بزرگی افراد میشود و اینجا است که نگرانیهايي برای تیزبینها و هوشمندان ایجاد شده است! که نکند در پس اين انتسابات، فرصتطلبیهایی نیز نهفته باشد! وظیفه راستی آزمایی چنین مطالبی برای تحریف حاج قاسم با کیست؟
🔹 بهعنوان نمونه حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران شبکه اجتماعی کلاب هاوس بیان داشته که در آخرین دیدارش با سردار سلیمانی که سه ماه قبل از ترور وی بوده، ایشان با اشاره به نقش همسایه شمالی (روسیه) در تحولات و مسائل سوریه، گفته، خدا از این جماعت نامردتر نیافریده است!
🔸 سئوالی که پیش می آید این است که صحتوسقم این سخنان چگونه قابلبررسی است؟! چه کسی میتواند این تعابیر را بهسادگی نفی یا اثبات کند؟ چه کسی میتواند منظور حاج قاسم را بهدرستی بیان نماید؟ بهرهبرداری سیاسی حزبی خاص از این نگاه مطرحشده را در آستانه مذاکرات هستهای چگونه باید تحلیل کرد؟ اینها مباحث مهمی است که بیتوجهی به آن میتواند موجب ابهام و سردرگمی در جامعه گردد.
🔺 نکته راهبردی: فراموش نباید کرد که حاج قاسم متعلق به همه ملت ایران و مسلمان جهان اسلام و آزادگان عالم است و همه حق دارند تا از او یاد کنند و در موردش سخن بگویند! اما درعینحال باید مراقب بود که در این معرکه «تمجیدها»، حقیقت حاج قاسم «تحریف» نگردد!
✍مهدي سعيدي
🆔 eitaa.com/meyarpb