🔘 یکی از روشهای پرکاربرد شرکتهای تبلیغاتی، استفاده از تکنیک اقناعی شدت و اغراق است. البته در تصویر فوق، این تکنیک با چاشنی طنز همراه شده است.
#عملیات_روانی
🆔 @majaziha_q
🔶 #خبر/ پارلمان ترکیه با تصویب قانونی جدید نظارت روی شبکههای اجتماعی را تشدید کرد.
🔸 براساس این قانون، شبکههای اجتماعی خارجی که روزانه بیش از یک میلیون بازدیدکننده در ترکیه دارند، باید در این کشور حداقل یک نماینده (شهروند ترکیه) داشته باشند و اطلاعات تماس نماینده باید در وبسایت پلتفرم مشخص و دسترسی به آن آسان باشد.
🔸 شبکههای اجتماعی که این قوانین را نقض کنند بین یک تا ۱۰ میلیون لیر ترکیه ( ۱۴۶ هزار تا یک میلیون و ۴۶۱ هزار و ۶۵۰ دلار) جریمه میشوند.
🆔 @majaziha_q
💢 ابر هشتگهای پر استفاده توییتر فارسی در یک سال گذشته
▫️ توییتر به نوعی بنیانگذار استفاده از هشتگ به صورت گسترده است. کاربران در اغلب پستهای خود از هشتگ استفاده میکنند.
▫️ مطالبی که در توییتر هشتگ گذاری شده اند، 55 درصد بیشتر از دیگر مطالب بازنشر می شوند.
#شبکه_اجتماعی
🆔 @majaziha_q
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ (بهدلیل تصاویر نامناسبی که در این کلیپ میبینید از شما عذرخواهی میکنیم،اما متأسفانه بخشی از قشر نوجوان جامعه ما درگیر چنین مسائلی هستند و باید برای حل این معضل چارهای یافت.)
🔘 گاهی اوقات در مسئله بومیسازی شبکههای مجازی دچار نوعی سطحینگری میشویم. چه قضیه تلگرام که بیشتر بحث سین دوم و سوم در آن مطرح است و چه در فضاهایی همچون اینستاگرام؛ نکتهای که در سطحی فراتر از مسئله بیرون رفتن اطلاعات کشور مطرح است، زیستبوم شبکه اجتماعی میباشد.
🔘 زیست بوم و اتمسفری که اینستاگرام، لایکی و مانند آن برای مخاطبین خود ایجاد میکنند، میل به دیدهشدن است، درصورتی که مختصات دینی و فرهنگی ما در بسیاری از اوقات در نقطه مقابل این رویکرد قرار دارد.
🔘 البته نباید فراموش کنیم که اصرار بیش از حد برای تغییر در ماهیت یک شیء ممکن است نتیجه عکس بدهد و سبب تغییر در ماهیت خود ما شود. بهتر نیست وقتی را که صرف اصلاح ماهیت این شبکهها میکنیم، در ساخت شبکهای با ماهیت موازی با فرهنگ بومی خود صرف کنیم؟
#شبکه_اجتماعی
🆔 @majaziha_q
📌 اینستاگرام متهم به جاسوسی کاربران از طریق دوربین شد. کاربران این شبکه اجتماعی متوجه شدهاند که این برنامه بهطور خودکار دوربین جلوی دستگاه را فعال می کند.
#امنیت_سایبر
🆔 @majaziha_q
💠 پرسهزدن در اینترنت چیزی فراتر از اعتیاد است
🔹 الگوی استفاده از شبکههای اجتماعی مهمتر از الگوی اعتیاد به سایر امور و اشیا است.
🔸 وقتی از شدت پرکاری و یا بیکاری حوصلهٔ هیچ چیز را نداریم، بهاحتمال زیاد تنها کاری که به ذهنمان بیاید بازکردن اینستاگرام یا توییتر باشد.
🔹 اینجا است که دو ساعت انگشتکشیدن بر روی صفحهٔ موبایل شروع میشود. از روزمرگی بیرون میآییم و درون تکرار و ملالتی دیگر فرو میرویم، اما این دو ملالت با هم یک تفاوت دارند؛ در تکرار و خستگیِ دوم همه چیز یادمان میرود.
🔸 درواقع پدیده اسکرولکردن که در شبکههای اجتماعی بارها و بارها تکرار میشود، مانند عوضکردن کانال تلویزیون هر آنچه که مربوط به ما میباشد را برای چند دقیقه نابود میکند.
#اینترنت
🆔 @majaziha_q
نسرا استان قم
⭕️ (بهدلیل تصاویر نامناسبی که در این کلیپ میبینید از شما عذرخواهی میکنیم،اما متأسفانه بخشی از قشر
💢 لایکی و شرایط اورژانسی ما
▫️ لایکی این قابلیت را دارد که یک تنه فرهنگ ما را از اساس زیر و رو کند. کافی است چند ساعتی را در این شبکه بگذرانید؛ بهشدت شما را ترغیب میکند هم رنگ جماعت شوید، سرخوش باشید و به هیچ چیز جز لذت اکنون نیاندیشید، آنهم لذتی که چیزی جز سطحیسازی و تنزل سطح خواسته و نیاز را ندارد.
▪️ پدران و مادران نقش مهمی در زمینه آموزش و نظارت بر فرزندانشان دارند. چند هزار نفر نوجوان در لایوهای نیمه شبها در این شبکه اجتماعی در حال گذران وقت هستند.کافی است یک شب آزمایشی وارد چند لایو شوید کاملا متوجه خواهید شد اوضاع از چه قرار است.
▫️ آموزش مهارتهای تفکری، تفکر خلاق، سواد رسانهای و مهارت های زیست بهتر در فضای مجازی باید به صورت اورژانسی مورد توجه قرار گیرد؛ چه برای خانوادهها، چه کودک، نوجوان و جوان.
▪️ سرگرمسازی، پاشنه آشیل ما در فضای تصمیم گیری و برنامه ریزی است. اساس این شبکه بر این مدار میچرخد. اگر ما نتوانیم برای این بخش چاره اندیشی کنیم دیگران این کار را خواهند کرد، آن هم با متر و معیار خودشان.
▫️ تا پیش از این نگران بودیم فرزندمان تا دیر وقت بیرون از خانه نباشد، اما امروز او در خانه و کنار ما نشسته و در فضایی تنفس میکند که به مراتب میتواند خطرناک تر و مسموم تر باشد.
▪️ با صمیمیت، همراهی و تدبیر در کنار فرزندانمان باشیم. برخورد قهری و آمرانه آنها را بیشتر به سمت حضور در جمع غریبههای فضای مجازی سوق میدهد. در عین اینکه صمیمیت به معنای رهاسازی و بیتفاوتی نیست.
🖊 معصومه نصیری
#فضای_مجازی
#قوت_در_فضای_مجازی
🆔 @majaziha_q
🔹 فرارسیدن عید نور و بندگی، عید قربان را به شما تبریک عرض میکنیم.
#مناسبت
🆔 @majaziha_q
📌 پنج سوالی که بهعقیده لاسول باید در مواجه با هر پیامی مطرح شود...
▪️ در واقع لاسول این پنج سوال را در قالب یک مدل اولیه ارتباط ارائه داد و این تعریف را میتوان یکی از اولین نمونههای مدل ارتباط بهمانند یک فرایند دانست.
#ارتباطات
#رسانه
🆔 @majaziha_q
▫️ شبکه سلطنتی بیبیسی همواره خود را رسانهای مستقل میداند که بر حسب اتفاق بودجهاش از جیب مبارک مالیت دهندگان بریتانیایی تأمین میشود.
▫️ اما براساس تصویر فوق، سند بازبینی استراتژی امنیت ملی و دفاع راهبردی بریتانیا تصریح میکند که شبکه بیبیسی هم ردیف با وزارت خارجه دولت بریتانیا، جزء ارکان #قدرت_نرم بریتانیا محسوب میشود.
#بصیرت_رسانهای
🆔 @majaziha_q
🔘 غذایتان را با دیگران به اشتراک بگذارید( share کنید) نه تصویر غذایتان را!
🔘 مجله «Time Out» که یک مجله درباره غذاها، نوشیدنیها و خوراکیها است، این آگهی خلاقانه را برای فرهنگسازی منتشر کرده و از کاربران فضای مجازی خواسته که غذای خود را با دیگران شریک شوند نه پستهایشان در شبکه های اجتماعی
#شبکه_اجتماعی
🆔 @majaziha_q
💢۱۰ گونه از جریان تحریف
▫️ فرمودند جریان تحریف شکست بخورد شکست تحریم قطعی است. این تعبیر یعنی جنگ اقتصادی نیز بهانهای است برای جنگ ذهنی.
▪️ جنگ ذهنی هدفش چیست؟ مردم برای هیچ حرکت و اصلاحی اقدام نکنند. چطور ممکن است؟ اینکه از راه طی شده ۴۰ ساله پشیمان شوند و آینده را سیاه و تلخ ببینند. غایت جنگ ذهنی یا ادراکی «پشیمانی از گذشته» و «ناامیدی از آینده» است.
📌 اما ۱۰گونه در جریان تحریف سهم دارند، البته بهجز سهم «مخاطب» و «مسوولان».
1⃣ افرادی که قلب واقع می کنند. دروغ می گویند مثل آب خوردن؛ روشن است و عبور می کنیم.
2⃣ افرادی که بزرگنمایی می کنند. آنچه می گویند کذب نیست، اما فراتر از اندازه خودش است.
3⃣ افرادی که جای اصل و فرع امور را عوض می کنند. امر فرعی را جای اصلی جا می زنند.
4⃣ فقط سیاهیها را میبینند و حاضر نمیشوند دارائیها و فضائل را به زبان بیاورند.
5⃣ فضائل را یا کتمان میکنند، یا کوچک بهحساب میآورند و یا به تمسخر میگیرند.
6⃣ مخاطب را بمباران سیاهی میکنند. هجمه خبرهای تلخ، تصویر سیاه می سازد.
7⃣ ضعفها را تعمیم مدهند. خطا را در جزء میبینند و به کل نسبت میدهند.
8⃣ با تلخیها سلفی می گیرند. کسانی که حیاتشان در سیاهیها است و شهرت میگیرند، جریان تحریفاند.
9⃣ بت من می شوند. کسانی که تلاش میکنند نشاندهند همه از جمله حکومت خواب است و تنها آنها قهرمان اصلاح هستند.
🔟 هیجان سازها، غوغاسالارهایی که با تحریک احساسات مخاطب اجازه نمیدهند عقل مخاطب منطقی مسائل را تحلیل کند.
▪️ مخاطب هم سهم دارد؟ بله؛ مخاطبی که کورکورانه محتوای دیگران را لایک و ریشیر و ریتوئیت می کند و متن و خبر بدون بررسی از این گروه به آن گروه میبرد در این جریان وارونهنما سهم دارد.
▫️ مسوولان چطور؟ حتما؛ مسؤلین با پنهان کاری زمینه ساز جریان تحریف هستند. همچنین مسؤلی که مردم را جهت پاسخگوئی و روشنگری به حساب نمی آورد بیرقدار جریان تحریف است.
🖇 خلاصه تصور نکنیم جریان تحریف فقط آنسوی آب هاست...
🖊 محسن مهدیان
#تحریف
#جنگ_اراده
#فتنه_رسانهای
🆔 @majaziha_q
💠 مغز متفکر هک گسترده حسابهای توییتری کیست؟
🔸 گراهام ایوان کلارک ۱۷ساله از فلوریدا، نیما فاضلی ۲۲ساله از فلوریدا و میسون شپرد ۱۹ساله از بریتانیا، به دست داشتن در هک گسترده در توییتر که اوایل ماه میلادی جاری اتفاق افتاد، متهم شدهاند.
🔹 در هک بیسابقه حسابهای برخی افراد مشهور از جمله باراک اوباما، ایلان ماسک، کانیه وست و جو بایدن در توییتر، پیامی با قصد کلاهبرداری از این حسابها ارسال شده بود.
🔸 گراهام ایوان کلارک که به هک ۱۳۰حساب توییتری متهم است، در بازداشت به سر میبرد. مقامات دولتی آمریکا میگویند گراهام ایوان کلارک ۱۷ساله «مغز متفکر» هک این حسابها بوده است.
🔹 به گفته این مقامات، کلارک پیش از این هم تحت نظر بوده و در ماه آوریل بیش از ۷۰۰هزار دلار بیتکوین از او توقیف شده است
🔸 میسون شپرد به جرایمی از جمله طرحریزی برای کلاهبرداری در فضای مجازی، طرحریزی برای انجام پولشویی و دسترسی عمدی به یک کامپیوتر محافظت شده متهم شده است. اتهام نیما فاضلی نیز معاونت در دسترسی عمدی به یک کامپیوتر محافظت شده است.
📝 سواد سایبری
#امنیت_سایبر
🆔 @majaziha_q
🌐 فیلتر کردن اپلیکیشن "تیک تاک" توسط آمریکا نقطه عطفی است در تاریخ اینترنت
🔘 در سال 2020 پردانلودترین اپلیکیشن در تمام جهان«TikTok» بوده است. این اپلیکیشن برای ساختن کلیپهای داباسمش و رقص استفاده میشود که توانسته است بیشتر از فیسبوک، واتساپ، اینستاگرام و بیشتر از هر اپلیکیشن دیگر در جهان مشتری داشته باشد.
⭕️ نکته مهم این است که برخلاف دیگر اپلیکیشنهای غول در جهان، TikTok یک اپلیکیشن آمریکایی نیست. به عبارت دیگر برای اولین بار در تاریخ، صدر جدول غولهای اینترنت دست یک شرکت آمریکایی نیست، بلکه به دست یک شرکت چینی رسیده است.
🔘 راه حل آمریکا در این رقابت چه بوده است؟ فیلترکردن تیک تاک! در گذشته هر گاه یک کشور دسترسی به یک اپلیکیشن را قطع و فیلتر کرده است، آمریکا با محکوم کردن این حرکت علیه آن کشور بیانیه داده است.
⭕️ فیلتر کردن فیسبوک، توییتر، تلگرام و امثالهم در ایران و چین و روسیه همیشه اهرم فشار بوده است. اینکه شما مجبورید با استفاده از فیلتر شکن و وی پیان یک متن را در تلگرام مطالعه کنید که در ایران فیلتر است، از نظر آمریکا سندی است بر دیکتاتور بودن دولت ایران.
🔘 ولی حالا که «TikTok» گوی سبقت را از آمریکاییها ربوده است و حدود 100 میلیون کاربر آمریکایی از آن استفاده میکنند، قضیه فرق کرده است.
⭕️ در گذشته آمریکا با فشار آوردن به تیک تاک، آن را مجبور کرده که همه سِرورهایش را از کشور چین خارج کند و آنها را مجاب کرده که مدیران چینی خودشان را عوض کنند و مدیران آمریکایی انتصاب کنند. دولت آمریکا پیش از این آنها را مجبور کرده که رابطه خود را با دولت چین به حداقل برسانند و حتی با وجود انجام همه این کارها توسط تیک تاک، آمریکا باز هم نتوانست آن را تحمل کند.
🔘 دیروز رئیس جمهور ایالات متحده جلوی دوربینها میایستد و میگوید که دستور فیلترکردن این اپلیکیشن را در آمریکا داده است. به چه جرمی؟ به جرم اینکه مبادا کاربران آمریکایی به صورت گسترده از یک اپلیکیشن چینی استفاده کنند. عجب طنز تلخی!
⭕️ فیلتر و سانسور وقتی به دست مخالفان آمریکا باشد محکوم است، ولی وقتی به دست خود آمریکا باشد جایز و مطلوب! بازی تا وقتی خوب است که آن ها جلو باشند، و به محض اینکه عقب بیافتند، بازی را به هم میزنند.
#حکمرانی_در_فضای_مجازی
🆔 @majaziha_q
📮 کاربری با نام مستعار «پسرزاگرس» که پیشتر در صفحه خود تبلیغات علیه نظام و توهین به مقدسات داشته است، دستگیر شد.
#شبکه_اجتماعی
🆔 @majaziha_q
📌 پنج فعال زن درشبکههای اجتماعی مصر و سه مرد که با آنها همکاری داشتند به دوسال زندان محکوم شدهاند. این افراد در شبکههای اجتماعی تیکتاک و اینستاگرام فعالیت داشتهاند و بهنقض ارزشهای خانوادگی مشغول بودهاند.
🖇 هر روز که میگذرد خبر اعمال قوانین کنترلی بر رسانههای نوین در کشورهای مختلف بهگوش ما میخورد و این اخبار در بسیاری از اوقات یا بایکوت رسانههای وابسته در داخل و خارج از یران مواجه میشود و یا نهایتا بصورتی اجمالی پوشش داده میشوند.
🖇 تصور اینکه اگر اقدامات اخیر کشورهایی چون آمریکا، ترکیه و مصر برای کنترل فضای مجازی در ایران صورت میگرفت با چه واکنشی روبهرو میشد سخت نیست.
#قشقرق
#شبکه_اجتماعی
🆔 @majaziha_q
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️ بخشی از صحبتهای دکتر جواد جاویدنیا، معاون فضای مجازی دادگستری کل استان تهران درباره اینترنت
🔗 کدام اینترنت بهتر است؟ اینترنت چینی یا اینترنت آمریکایی؟
#حکمرانی_در_فضای_مجازی
🆔 @majaziha_q
♨️ محتوای شبکه نمایش خانگی فاصله زیادی با جامعه دارد
♦️ نوباوه، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: چیزی که در سریالهای نمایش خانگی به تصویر کشیده میشود، فاصله جدی با نیاز مخاطب جامعه ایرانی دارد و بحثهای زیادی هم درباره آن وجود دارد.
♦️ اخیرا شبکه نمایش خانگی از ارشاد به سازمان صداوسیما واگذار شده و در حال انتقال است و ما در مجلس نسبت به همان چیزی که صداوسیما در اختیار دارد، برنامه میخواهیم.
#شبکه_نمایش_خانگی
🆔 @majaziha_q
🔸 دو نوع تیتر متفاوت از رسانه ملکه با این تفاوت که یک جا رئیس یک گروه تروریستی را بهعنوان رئیس رادیو قالب میکنند و در جایی دیگر تروریست های پانکرد جدایی طلب «مخالفان کرد حکومت» نام میگیرند.
🔸 عنوان گذاری، یکی از پرکاربردترین تکنیکها در میان تمام تکنیکهای #عملیات_روانی در رسانه است. یک رسانه با تیترهای انتخابی خود، میتواند بهصورت هدفمند مفهوم مورد نظرش را جاری بسازد و ذهن مخاطب خود را جهتدهی کند.
#سواد_رسانهای
#اخبار_جعلی
🆔 @majaziha_q
نسرا استان قم
🔸 دو نوع تیتر متفاوت از رسانه ملکه با این تفاوت که یک جا رئیس یک گروه تروریستی را بهعنوان رئیس رادی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 گورت را گم کن بیبیسی!
💢 برای رسانهای که روزگاری مدعی بود که پر زدن مگس در ...را نیز پوشش میدهد داغ بسیار سنگینی است که حتی نتواند ازکسانی که در نزدیکی منطقه استقرار آن بهسر میبرند مصاحبه بگیرد و اخبارشان را پوشش دهد.
💢 اعتباری که بهشدت درحال لگدمال شدن است...
#رسوایی_رسانهای
🆔 @majaziha_q
💢 پیروی از آمدنیوز، دست خالی از اطلاعات و یا شیطنت خبرنگاران بیبیسی برای ارتزاق خود از مالیات مردم انگلیس؟
▪️ برای اینکه یک رسانه اعتباری بههم بزند یا اعتبار خود را حفظ کند مسائل زیادی از جمله؛ سرعت، دقت، حفظ امانت و ... مطرح است، اما آنچه در وهله اول برای یک رسانه مطرح است؛ داشتن اطلاعات دست اول و معتبر است.
▪️ در دست نداشتن اطلاعات و یا تهکشیدن سوژه میتواند بهقدری زجرآور باشد که سبب شود رسانهای با عرض و طول بیبیسی روش آمدنیوز را پیش بگیرد، در مسیر #ابتذال_رسانهای قدم بزند و به #حقیقتنمایی از طریق آمار روی بیاورد تا شاید مانع از پایان حیات خود شود.
▪️ مطمئنا جمله «بهگزارش یکی از مخاطبان ما که خواست نامش فاش نشود» را پیش از این در رسانههایی همچون آمدنیوز شنیدهاید.
▪️ دیروز شبکه سلطنتی بیبیسی از این جمله پرمغز استفاده کرد و از آماری استفاده کرد که دادههای دقیقی بهدست مخاطب نمیدهد و در تمام آنها از قیدهای مبهمی چون نزدیکبه، تقریبا، حدودا و ... استفاده شده است.
▪️ اما از آنجایی که هر افشاگری و ادعایی نیاز به ذکر منبع و سند دارد، بیبیسی برای حل این مسأله از تکنیک #معتبرنمایی استفاده میکند. در این روش با ذکر منابع غیرشفاف و غیرقابل بررسی تلاش میشود تا مخاطب احساس کند که اولا این خبر منبع داشته و ثانیا از منبع از ترس جان خود مانع از انتشار نام خود شده است.
▪️ هرچند این کار بیبیسی باعث شد برخی از فعالان رسانهای در توئیتر از تلاش بیبیسی برای پر کردن جای خالی آمدنیوز برای جریان رسانهای خارجنشین بنویسند و بسیاری از کاربران توئیتر در پاسخ به این اشتباه، هشتگ «bbcshutup» را ترند کنند.
▪️ اما آیا واقعا بیبیسی تا این حد هوشمند است که تلاش دارد تا درجای آمدنیوز بنشیند و هدایت اغتشاشات در ایران را بهدست بگیرد، یا اینکه کارمندان بیبیسی سعی دارند تا علاوه بر #جعل_خبر، روزنه ارتزاق خود که از جیب مردم بریتانیا تأمین میشود را نیز حفظ کنند؟
📌 فراتر از تمام این مسائل، چالش دیدهشدن بیبیسی مطرح میشود. دیدهشدن و جلب توجه برای رسانهای چون بیبیسی بهقدری ارزشمند است که گاهی اوقات رفتارهای غیر حرفهای این رسانه را باید در پارادیم دیدهشدن تفسیر کرد. این مسأله همیشگی نیست اما گاهی حتی ممکن است شبکههای فارسی زبان ماهوارهای برای محکزدن میزان توجه ما به آنها، خبری را کار کنند تا با جلب واکنش منفی مخالفان خود از میزان برد رسانهای خود آگاه شوند.
#بصیرت_رسانهای
🆔 @majaziha_q