#معرفی_کتاب
📚سواد رسانهای؛ مقدمهای انتقادی
🖊مولف: مایکل هوچسمن و استوارت آر.پوینتز
مترجم: حمید کشاورز
ناشر: انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
سال چاپ: ۱۴۰۳
تعداد صفحات: 350
🔹نویسندگان کتاب کوشیدهاند، نشان دهند آموزش رسانهای نه فقط بهعنوان یک روش ابزاری برای یادگیری رسانهها و راهی برای یافتن راه حل مشکلات اجتماعی بلکه باید بهعنوان راهی برای توسعه درک انتقادی افراد نیز در نظر گرفته شود.
🔹در این کتاب چنین استدلال شده است که آموزش رسانهای از همان ابتدا باید جزء برنامه درسی مدرسهها باشد. این کتاب از تجارب غنی نویسندگان طی چند دهه گذشته بهره گرفته و منابع بسیاری را با جزئیات ارائه میدهد. نویسندگان ضمن استقبال از تجربه و دانش قبلی دانشآموزان در مورد رسانهها، بسیاری از مفروضات را به چالش میکشند و راههای جدیدی برای مشارکت انتقادی پیشنهاد میکنند.
🔹نویسندگان این اثر بر این باورند که آموزش رسانهای به رویکردی منسجم و جامعتر درباره اقدامات سیاستمداران و سیاستگذاران نیاز دارد. به علاوه، آنها مطابق با پیشرفت فناوریهای رسانهای، سوادهای رسانهای متفاوتی نیز مطرح میکنند که عموم مردم و بهویژه دانش آموزان و جوانان باید از آنها برخوردار باشند.
🔹این کتاب درصدد است درک جدیدی از لزوم همگامی مهارتآموزی کاربران آموزش رسانه با تحولات حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فراهم کند و خوانندگانی از رشتههای مرتبط مانند رسانه، ارتباطات، آموزش و مطالعات فرهنگی را به اقدام فراخواند.
🔹فصل اوّل این کتاب درمورد تاریخچه و ظهور آموزش رسانه بحث میکند. فصل دوم با توجه ویژه به ماهیت زندگی جوانان با واسطههای دیجیتال بر آنها متمرکز است. فصل سوم جنبۀ دیگری از تاریخ سواد رسانهای را توصیف میکند که نقش خود رسانه بهعنوان مکان آموزش و یادگیری است. فصلهای چهارم و پنجم بهعنوان مقدمههایی برای سواد رسانهای نوشته شدهاند؛ یکی بر تفسیر رسانه و دیگری بر تولید آن متمرکز شده است.
🔹در فصل چهارم مدلی جامع برای تفسیر رسانه ارائه شده که تجزیه و تحلیل نهادهای رسانهای، متنهای رسانهای، دخالت فعال مخاطبان و داد و گرفت بین رسانهها و فرهنگ از جمله چگونگی تأثیرگذاری و (گاهی) تغییر آن را یکپارچه میکند.
🔹فصل پنجم درباره تولید رسانهای و عاملیت جوانان صحبت میکند. فصل ششم زمینههای سواد جدید و دیجیتالی را بیان میکند و در فصل هفتم درک از سواد رسانهای با پرداختن به هفت مسئله اصلی مفهومی (آگاهی، ارتباطات، مصرف و نظارت، همگرایی، خلاقیت، کپی- پیست و جامعه) بیان شده است.
🔹فصل هشتم و پایانی این کتاب نیز بحث سواد رسانهای را با پرداختن به موضوع شهروندی انتقادی مطرح میکند.
تصویر
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔴 حکمرانی و بومیسازی وسایل ارتباطی را جدی بگیرید…
🔺تا همین دیروز اگر کسی مدعی میشد که «پیجر» قابلیت انفجار دارد، عدهای با انواع انگها و تحلیلها آن را #توهم_توطئه میدانستند!
‼️ غافل از اینکه دشمن، دشمن است و از تمام ظرفیتها برای دشمنی استفاده میکند.
🔸 باید باور کنیم که بدبینی به هر آنچه از طرف دشمن میرسد یکی از اصول عقلانیست و باید جزئی از زندگی ما شود. فرقی هم نمیکند چه در زمینه نظامی باشد، چه اقتصادی، چه فرهنگی، چه سیاسی، چه حتی «بهداشتی»!
🚫کسی که فکر میکند دشمن فقط در میدان نبرد دشمن است و مثلا در زمینه اقتصادی یا بهداشتی دلسوز است، یا نادان است و یا خود را به نادانی زده! "هر تکنولوژی ظاهراً انساندوستانهای، ممکن است یک سلاح باشد برای نابودی ما".
📌همه چیز در خدمت «میدان» است!
▪︎حتی آن «واکسن اهدایی» دشمن در اوج تحریم دارویی!
▪︎حتی آن دستورالعمل اقتصادی در اوج تحریم مالی! و ...
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
⚫️ اینکه ابزارهای ارتباطی مثل پیجر به سلاح جنگی تبدیل شود، ناقض قوانین حقوق بین الملل ارتباطات است
📊دکتر حسین امامی، مدرس دانشگاه، پژوهشگر رسانه های نوین در گفتگو با #پشت_پرده در خصوص انفجار پیجر ها در لبنان، به کانال تلگرامی «پشت پرده» گفت:
❌یک ابزار بی خطری مثل پیجر وقتی می شود خطرناکترین بمب همراه، دیگر هر ابزار متصل به امواج رادیویی و اینترنتی می توان شک کرد که می تواند مانند بمب عمل کند. این بدان معناست که شکل جنگ ها در حال تغییر است.
❌ سلاح های کشتار جمعی، تبدیل به سلاح های کشتار شخصی سازی شده گشته اند که هوشمند و هدفمند عمل می کنند. از هک سایبری سرقت اطلاعات رسیدیم به هک سایبری برای کشتن افراد مشخص. البته نه اینکه یک اقدام همگانی باشد بلکه شاید هک دستگاه هایی که احتمالا قبلا بمب در آنها کار گذاشته شده بود که روزهای آینده اطلاعات دقیق تری در این خصوص مشخص خواهد شد.
❌ مرز بین جنگ سنتی و جنگ سایبری در حال محو شدن است و شاهد یک جنگ هیبریدی یا ترکیبی هستیم.
❌ استفاده از پیجرها که یک ابزار ارتباطی است به عنوان سلاح ناقض قوانین حقوق بین الملل ارتباطات است و باید محکوم شود.
❌ اقدام اخیر اسرائیل قطعا باعث اعمال محدودیت ها و تغییراتی قانونی در زمینه مقررات ارتباطات رادیویی و مخابراتی کشورها می شود. همه اینها شرایط را در جهان و خصوصا کشورهایی مثل ما سخت تر و امنیتی تر می کنند.
❌ دولتها باید سرمایهگذاری بیشتری در حوزه امنیت سایبری انجام دهند و زیرساختهای حیاتی خود را در برابر حملات این چنینی مقاومتر کنند.
❌ اتفاق اخیر نشان داد که ایده های همچون اینترنت اشیا در ایران و بسیاری از کشورها، علاوه بر ایجاد فرصت های بی شمار، با محدودیت های جدی امنیتی مواجه خواهد شد. چون اگر قرار باشد، خودروی هوشمند و بدون راننده یا اشیا در ادارات، کارخانجات، نیروگاه ها، خانه ها و... مجهز به اینترنت و متصل به شبکه شوند پس به سادگی با یک حمله سایبری و با یک دستور به عنوان بمب می توانند عمل کنند.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔴 دیجیتالی شدن جنگها در خاورمیانه یک هشدار جهانیست
🔺خاورمیانه در حال تبدیل شدن به آزمایشگاهی برای تمرین جنگهای ترکیبی است و این جنگها میتوانند ویرانیهای زیادی را به وجود بیاورند.
💢 استفادهی نامتعارف از وسایل ارتباطات جمعی مانند پیجرها، گوشیهای همراه، لپتاپها و ...به عنوان سلاح جنگی هشداری برای تمام مردم دنیا و کشورهای جهان صرفنظر از بزرگی، ثروت، قدرت و یا ایدئولوژی آنهاست.
📌مردم دنیا باید بدانند وسایل ارتباطی که در دست فرزندان آنهاست بمب متحرکیست که هر وقت اراده شود، جان آنها را خواهد گرفت.
دیگر هیچ دولتی در جهان با این سؤال مواجه نیست که آیا جاسوسی، خرابکاری و مهندسی اجتماعی به شبکههای کامپیوتری آنها نفوذ کرده است یا خیر، بلکه تمام کشورها باید بدانند که چگونه با این تهدید بزرگ مقابله کنند.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🚫 تلاقی قلدران و قلندران در #رسانه
🔺شهابالدین طباطبایی، از فعالان ستاد میرحسین موسوی و جزو متهمین فتنه ۸۸ که در دادگاه به ۵ سال زندان محکوم شده بود، با صدور حکمی عضو شورای اطلاعرسانی دولت پزشکیان شد.
⛔️ ارائه گواهی عدم سوپیشینه، از مدارک الزامی استخدام در یک کارگاه ساده است.
ولی اینکه دولت پزشکیان، تمامی فعالان فتنه را در گلوگاه مهم رسانه و روابط عمومی و ساختن تصویر ذهنی مردم و اصحاب روایت، مستقر میکند، نشان از اهمیت و علاقه و توانمندی اصلاح طلبان برای موج سازی و موج سواری روی اذهان عمومی دارد.
اصحاب قلم و رسانهای که با هیاهو و از سربیکاری، حتما و لاجرم کوههای خدمات روبنایی و زیربنایی دولت شهید رئیسی را تخریب و از کاههای دولت پزشکیان کوه بسازند.
⁉️ اصلاح طلبان، بدون تعارف و با عرض احترام بسیار، روزنامهنگاران حرفهای و کاربلدان رسانه هستند و در عرصهی نشریات مکتوب یدبیضایی دارند. و لذا اصلاح طلبان، هم قلدر رسانه هستند و قلندرانی که (قلندران جماعتی از صوفیه ملامتی بودهاند که ملامت نفس و عدم تظاهر به آداب و رسوم اجتماعی و مذهبی را تا مرز بیقیدی و تخریب عادات کشاندند) به تقابل عرف و شرع آمدند.
#رسانه_انقلابی
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔴 رسانههای غربی تهدیدی برای مسلمانان
🔺کشورهاى #خاورمیانه به دلیل موقعیت منطقهاى خود, همواره مورد توجه قدرتها و #رسانه هاى بزرگ جهانى بودهاند. از جنگهاى اول و دوم جهانى تا جنگ سرد و تا بحران خلیج فارس مسإله نفت و بنیادگرایى اسلامى, خاورمیانه همیشه آبستن تحولاتى خبر ساز بوده و هست.
اما نکته مهم این است که رسانههاى بزرگ چنان نفوذى در این منطقه دارند که مردم این کشورها و نیز جهانیان را وادار مىکنند تا نا آگاهانه از دریچه چشم انداز و کلیشههاى رسانههاى غربى به مسأل نگاه نموده و اندیشه و رفتار خود را شکل دهند.
🔸شرایبر در کتاب "نیروى پیام" با تإکید بر مسأل خاورمیانه مىنویسد: کشورهاى بزرگ بى آنکه به اعمال کوچکترین فشار دیپلماتیک یا هزینههاى اضافى نیازمند باشند, مىتوانند در نحوه تحلیل افکار عمومى نفوذ نموده و از این راه, بر باقى دنیا اثر گذارند، زیرا تعدادى از روزنامهها و رسانههاى خبرى آنها منشإ و منبع افکار و اخبار مورد استفاده دیگر رسانهها قرار مىگیرند.
‼️کشورهاى خاورمیانه هرگز نتوانستند و شاید نخواهند توانست که قلمرو خود را از انقلاب و جهانى تر شدن ارتباطات جدا و مصون نگاه دارند.
شاید در طول تاریخ منطقه و اسلام, هیچ چیز به اندازه رسانههاى غربى مسلمانان را تهدید نکرده است.
🔴 در خاورمیانه, هر کجا و هر زمانى که قدرت نظامى کار آیى ندارد, رسانههاى گروهى لشکر مىفرستند یعنی آنجا که پنتاگون عاجز مانده است, #هالیوود به پیروزى قطعى رسیده است.
رابطه بین این دو آن جا آشکارتر مىشود که سلاحهاى دفاعى و نیز فیلمهاى سینمایى بزرگترین صادرات ایالات متحده آمریکا به خاورمیانه در دو دهه اخیر را شکل مىدهند.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
#تربیت_رسانه
‼️ ترویج خشونت و هنجار شکنی در بازیهای کودکان!
سری بازی های kick the buddy(کتک کاری عروسک) عملا هیچ داستانی ندارد و تنها کاری که مخاطب انجام میدهد، تست سلاح های مختلف روی عروسکی است که میتواند درد این شکنجه ها را احساس کند!
شکنجه ای که برای دریافت سکه است!!!
🔺 بازی هایی که نه تنها ترویج خشونت و نحوه استفاده از سلاح را هم آموزش میدهد، عدم کنترل خشم هم ترویج میکند!!!
- "استودیو قبرسی" سازنده این بازی پیش تر ها گفته بود اگر شما جایی اعصابتان خورد است، میتوانید در این بازی با کشتن عروسک، آرامَش کنید!!
🆘 والدین گرامی! این بازی در چند سال اخیر نه تنها در ایران که در دنیا هم بسیار جذب داشته. حواستون باشه بچه هاتون چی بازی میکنن!
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
✅ دیپلماسی فرهنگی و دفاع مقدس:
❗️ تقریبا هیچ !
🇮🇷 #دفاع_مقدس به عنوان مهمترین واقعه ٤٤ سال اخیر در حوزه نظامی و فرهنگی ملت ایران، آنچان که باید بازتابی در فضای مجازی و رسانههای اجتماعی نداشته است. به لحاظ آسيب شناختی چرایی عدم معرفی ٨ سال دفاع مقدس ملت ایران به لحاظ محتوايی، عملکردی و ساختاری قابل تحليل و بررسی جدی است. نقایصی که در نبود سیاستگذاریهای متناسب با این فضا توسط دست اندرکاران امر برای انتشار محتوا میتواند بخش عمدهای از آن توسط کاربران متعهد و خودجوش جبران شود.
💢در ادامه بصورت تیتر وار نگاشتی از وضعیت فعلی در فضای رسانههای اجتماعی حوزه وب غیرفارسی زبان اشاره میشود :
🔹در حالیکه زیرساختهای فیزیکی از قبیل باغ موزه دفاع مقدس در تهران ، مراکز استان ها و مناطق عملیاتی غرب و جنوب ایجاد شده است. اما روابط عمومیهای این مجموعههای فرهنگی علیرغم هزینههای صورت گرفته، اقدام قابل ذکری در جهت معرفی خود به زبانهای دیگر انجام ندادهاند. تنها کافی است یک مراجعه به سایت موزه جنگ مسکو و تور مجازی آن بزنید و با مقایسه آن با نمونههای داخلی، متوجه تراژدی شوید : victorymuseum.ru
🔹تقریبا زیرنویس هیچکدام از مستندهای #روایت_فتح شهید سید آوینی به عنوان مهمترین گنجینه ویدئویی دفاع مقدس به زبانهای انگلیسی و عربی در شبکههای اجتماعی پیدا نمیشود. فیلمهای شاخص سینمایی دفاع مقدس نیز به همین ترتیب!
🔹با جستجوی نام ١٠ عکاس شاخص جنگ که بسیاری از آنها نیز جوایز بینالمللی گرفتهاند، نهایتاً تعدادی محدود خبر یافت میشود. مقالات و مصاحبهها نیز عمدتا توسط سایتهای تخصصی، غیر ایرانی و بعضا مغرض با سوگیریهای رسانهای انجام شده است.
🔹موسیقی و سمفونیهای دفاع مقدس نیز ظرفیت بالایی برای جهانی شدن دارد. #سمفونی_خرمشهر استاد مجید انتظامی در شبکههای مجازی به زبانهای مختلف میلیونها بار دیده شده است. با جستجوی نام #صادق_آهنگران مداح معروف جنگ به زبان انگلیسی و عربی و نتایج بازدید ویدئوها و مرور نظرات آن میتوان به مشاهدات جالبی رسید. انتشار محتوا تنها محدود به خلاقیت شخصی کاربران در حسابهای شخصی خود بوده است.
🔹سایت goodreads بزرگترین پاتوق مجازی کتابخوان هاست. در بخش عربی این سایت یک کاربر عرب زبان یک تاپیک پیرامون کتابهای سلام بر ابراهیم و خاکهای نرم کوشک ایجاد کرده است. Rate کتاب سلام بر ابراهیم از بین نظر 249 نفر 4.53 از 5 است. که آمار فوق العادهای است. در قسمت بحث و تبادل نظر بسیاری از اثرگذاری معنوی این کتاب گفتهاند. ظرفیتهای کتاب و ادبیات دفاع مقدس در دیپلماسی فرهنگی ایران کامل مغفول مانده است.
🔹در حوزه تولید مقالات تخصصی و علمی و جستجوی آن در شبکه های تخصصی علمی از قبیل academia یا google scholar نتایج محدود به پژوهشهای دانشجویان دانشگاههای غیر ایرانی است.
🔹گرافیک بهترین هنر برای ابراز مفاهیم است. لذا گرافیک و هنر تصویر برای انتقال رویکردهای دفاع مقدس بسیار موثر و اثرگذار میباشد. علیرغم تولید آثار شاخص در این حوزه در داخل کشور و عدم نیاز به ترجمه، متاسفانه بازنشر مناسبی در فضای رسانهها و شبکههای بینالمللی صورت نگرفته است.
🔹در حالی که ملت ایران از بزرگترین قربانیان جنگهای ناجوانمردانه و استفاده از سلاحهای شیمیایی، سلاحهای ممنوعه و انواع مینها و بمبها بوده است، در این زمینه محتوای رسانهای شاخصی در فضای مجازی دیده نمیشود. طبیعی است در حوزه حقوقی نیز با اقدامات صورت گرفته به دلیل عدم پیگیری جدی و مداوم در جریانسازی رسانهای، عملا نتیجهی ملموسی حاصل نشده است. و ...
#دفاع_مقدس
#برند_ایران
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
‼️به تلویزیون فحش میدهم و باز با آن کار میکنم!
🔸#مدیران_تلویزیون در کنار توجه جدّی به نقدهای مستدل به رسانهشان و بالا بردن کیفیت تولیدات و توجه به سلایق مختلف، اجازه ندهند افراد هم ژست اپوزیسیون نظام را بگیرند هم از مزایای این رسانه بهره ببرند.
شاید شما هم با هنرمندانی مواجه شدهاید که به طور مکرر با تلویزیون کار میکنند ولی هر وقت فرصت پیدا کنند شروع به تخریب این رسانه میکنند.
حالا مسأله اینجاست که این افراد که تلویزیون را به چوب مطالب قهرمانانه مجازی میرانند در هیچ برههای دست از کار کردن با این رسانه نکشیدهاند و همواره از مزایای تلویزیون که حداقلترین آن #شهرت و مواجهه با تعداد بالای مخاطب در سراسر کشور است، برخوردار بودهاند و هستند.
💢در حال حاضر شبکه سه سریال "غریبه" به کارگردانی سروش محمدزاده را روی آنتن دارد و در زمان پخش یکی از قسمتهای آن به دلیل همزمانی با شب شهادت تغییراتی در آن قسمت ایجاد شده و همین امر باعث شده که این کارگردان جوان در اینستاگرام خود به این اتفاق واکنش تندی به خرج دهد و با تاکید بر اینکه آنتن تلویزیون با محصولات او پر میشود! و شاید در زیرمتن خود اینگونه میگوید و اینگونه با خود فکر میکند که اگر او نباشد، تلویزیون دیگر محتوایی برای پخش ندارد!
سروش محمدزاده که سالهای اخیر و با سابقه بسیار کم پیشینی در سینما، فقط در تلویزیون کار کرده است در متن خود میگوید که تلویزیون او را #برده_فرهنگی میداند!!
❗️و البته اشاره نمیکند که چرا از سال ۱۳۹۹ تاکنون تن به این بردگی فرهنگی داده و برای آزادی خود تلاش عملی نکرده است و یا شاید درآمد و کار ثابت و مطمئنی که از این رسانه کسب کرده و همچنین شهرتی که به عنوان سریالساز در پنج سال اخیر به کمک تلویزیون به دست آورده باعث شده که یادش میرود "برده فرهنگی" است و فقط گاهی در اینستاگرام به این موضوع اشارهای میکند که در گعدههای دوستانش متهم به سکوت نشود.
🔺کارگردان سریال «غریبه» در صفحه مجازیاش به این نکته اشاره کرده که «غریبه» مخاطب به تلویزیون آورده؛ و این در حالیست که سالهاست امثال رضا عطاران، سعید آقاخانی و مهران مدیری این نقش را به خوبی بازی کردهاند و تاکنون هم همچنین ادعاهایی نکردهاند؟
❓چطور کارگردان سریال «غریبه» در صفحه مجازیاش مینویسد ۲۵ سال با تلویزیون کار کرده اما با طرح این انتقادات، گویی فرد تازه وارد به تلویزیون است؟
📌آنچه مسلم است تلویزیون با همه نقدهایی که به آن وارد است و انتظار میرود با تجدیدنظر در اداره آن بار دیگر جایگاه آن احیا شود، ولی هنوز هم به دلایل زیادی مهمترین مدیای تصویری در ایران است و این هم امری است که خود هنرمندان هم به آن اذعان دارند و خیلی از منتقدان اگر با تلویزیون کار نمیکنند به دنبال ایجاد اصلاحات در آن هستند ولی دوره کار کردن با تلویزیون و فحش دادن به تلویزیون در شبکههای مجازی دیگه گذشته است.
💢همچنین جا دارد مدیران تلویزیون در کنار توجه جدی به نقدهای مستدل به این رسانه و بالا بردن کیفیت تولیدات و توجه به سلایق مختلف، مقابل جوسازیها هم بایستند و اجازه ندهند افراد هم ژست اپوزیسیون بگیرند هم از مزایای این رسانه بهره ببرند. طبیعتاً نقد پیشبرنده و مستدل همواره راهگشا خواهد بود./تسنیم
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
#معرفی_کتاب
📚چشم اندازهایی بر انسان گرایی دیجیتال
🖊مولف: هانس ورتنر
مترجم: علیرضا صائبی
ناشر: کتاب وراش
سال چاپ: ۱۴۰۳
تعداد صفحات: 535
🔹انسانگرایی دیجیتال، جنبشی نوظهور است که به روابط پیچیده انسان و ماشین در عصر دیجیتال میپردازد. این جنبش ضمن توجه به ظرفیتهای فناوری اطلاعات، به تهدیدات اجتماعی نظیر نقض حریم خصوصی، مسائل اخلاقی پیرامون هوش مصنوعی، خودکارسازی و تغییر ماهیت مشاغل، انحصارطلبی در فضای مجازی و حکمرانی اشاره میکند.
🔹کتاب حاضر مجموعهای از مقالات و دیدگاههای اندیشمندان نامدار از رشتههای مختلف در مورد انسانگرایی دیجیتال است.
🔸موضوعات کلیدی که در این کتاب مطرح شده را میتوان به شرح زیر برشمرد:
• انسانگرایی دیجیتال یک رویکرد جدید به فناوری است که بر جایگاه انسان در مرکز تحولات دیجیتال تأکید میکند. این رویکرد تلاش میکند تا از فناوری بهعنوان ابزاری برای بهبود زندگی انسان و جلوگیری از آسیبهای احتمالی آن استفاده کند. این کتاب به مفاهیم اصلی انسانگرایی دیجیتال و تأثیر آن در حوزههای مختلف و متنوع طراحی و کاربردهای فناوری اطلاعات پرداخته است.
• چالشهای دیجیتالیشدن و پیشنهادهایی برای مواجهه صحیح با آنها: از جمله انحصار پلتفرمها، اخبار جعلی، سوگیری الگوریتمی، و ازدستدادن حریم خصوصی
• نقش هوش مصنوعی در تحول دیجیتال: در قالب توجه به تهدیدها و فرصتهایی که ورود هوش مصنوعی و بهخصوص هوش مصنوعی مولّد در تحول دیجیتال پدید میآورد.
• آینده دموکراسی: چند مقاله در این کتاب تأثیرات ثبت و منفی دیجیتالیشدن بر دموکراسی را بررسی نموده و سعی میکنند به این سؤال بسیار مهم پاسخ دهند که توجه به مفاهیم انسانگرایی دیجیتال، چگونه باعث تقویت دموکراسی در خلال تحول دیجیتال میشود؟
• مسائل اخلاقی: بخشهایی از کتاب به این نکته میپردازد که دیجیتالیشدن چه مسائل اخلاقی جدیدی را به وجود آورده یا میآورد؟ مانند اینکه چه کسی باید مسئول تصمیمات گرفته شده توسط الگوریتمها باشد و چگونه میتوان از تبعیض الگوریتمی یا تبعیض نامشهود موجود در دادهها پیشگیری کرد؟
• نقش آموزش: آموزش باید برای آمادهکردن افراد برای دنیای دیجیتال تغییر کند و مهارتهای جدیدی را به آنها بیاموزد.
• حاکمیت دیجیتال: چند مقاله از کتاب به نقش تحول دیجیتال در جغرافیای سیاسی و مسائل حکمرانی میپردازد و بررسی میکند که چگونه تحول دیجیتال نیاز به چارچوبهای جدیدی برای حاکمیت دیجیتال را به وجود میآورد تا از حقوق افراد در دنیای دیجیتال محافظت شود.
تصویر
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔴 #رسانه فرزند شما را #قورباغه_پز کرده است..
اگر
به یکباره #ناهنجاری شما برایش #هنجار شده!!
👈 رسانه و #جریانهای_رسانه ای این قدرت را دارند که بدترین ناهنجاریهای
⚡️ #اخلاقی
⚡️ #رفتاری
⚡️ #اجتماعی
⚡️ #عرفی
⚡️ #دینی
را در یک بازه زمانی نسبتا طولانی مدت با #تکنیک #عادی_سازی در #ذهن مخاطب به #هنجار تبدیل کنند.
🔥 والدینی که به یکباره انجام یک عمل خارج از چارچوب اخلاقی از فرزند خود میبینند و شوکه میشوند
🤌 در واقع فرزند شما مدتهاست تحت تاثیر رسانه #قبح این ناهنجاری برایش شکسته شده
و روند عادی سازی را پیش گرفته است و به این نقطه رسیده است
که حتی انجام دادم این عمل هم برایش هیچ سختی و محدودیتی ندارد..
#تربیت_رسانهای_کودک
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
نگرانی سازمان جهانی بهداشت از تاثیر شبکه های اجتماعی بر جوانان
🔹بر اساس مطالعات ناتاشا آزوپاردی، عضو کمیته راهبری شاخه اروپایی سازمان جهانی بهداشت که اخیرا منتشر شد: "جوانان باید بر شبکه های اجتماعی تسلط داشته باشند و اجازه ندهند این شبکه ها بر آنها مسلط شوند".
🔹این نشان دهنده چالشی است که جامعه با جوانان بیشتری در معرض خطر ابتلاء به اعتیاد با آن مواجه است.
🔹به نوشته لوموند، در سال ۲۰۲۲، حدود ۱۱ درصد از نوجوانان نشانه هایی از استفاده مشکل ساز از شبکه های اجتماعی را نشان می دهند.
🔹درحالی که طبق داده های به دست آمده از ۲۸۰ هزار جوان در کانادا، آسیای مرکزی و اروپا، چهار سال قبل تنها ۷ درصد را شامل می شد.
🔹به عبارت دیگر، آنها علائمی مشابه اعتیاد را نشان می دهند: ناتوانی در کنترل استفاده بیش از حد، احساس کناره گیری و ترک فعالیت های دیگر به نفع رسانه های اجتماعی و پیامدهای منفی بیش از حد در زندگی روزانه.
🔹هانس کلوگ، مدیر این سازمان در اروپا گفت: "ما به اقدام فوری و پایدار برای کمک به نوجوانان برای پایان دادن به استفاده مضر از رسانه های اجتماعی که منجر به افسردگی، قلدری، اضطراب و نتایج منفی دیگر می شود، نیاز داریم".
🔹منبع نگرانی دیگر: یک سوم نوجوانان روزانه و ۲۲ درصد از آنها دست کم ۴ ساعت آنلاین بازی می کنند.
سازمان جهانی بهداشت اشاره کرد از کل این گروه، ۱۲ درصد از نوجوان رفتار مشکل ساز در مورد بازی دارند.
🔹ناتاشا آزوپاردی افزود:"لازم است برای محافظت از جوانان گام هایی برداریم تا بتوانند با خیال راحت در فضای دیجیتال حرکت کنند و بتوانند با به حداکثر رساندن مزایا در مورد فعالیت های آنلاین خود انتخاب های آگاهانه داشته باشند و در عین حال خطرات سلامت روانی و اجتماعی را به حداقل برسانند".
🔹آژانس ملل متحد توصیه می کند که مقامات ملی، محیط های دیجیتال و اقدامات آموزشی را بهبود بخشند تا جوانان را قادر به درک ایمن دنیای دیجیتال کنند.
🔹سازمان ملل بر مزایای استفاده مسئولانه از رسانه های اجتماعی به ویژه ارتباط بین کسانی که احساسات و علایق مشترک دارند، تاکید می کند.
✍🏼مهدی حیدری
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan