⭕️تو دنیای جدید با رشد شبکههای اجتماعی، شیوهی زندگیمون هم تغییر کرد.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
معرفی کتاب
زندگی عریان در جغرافیای دیجیتال
از زیست ـ سیاست تا حواس ـ سیاست
حامد طاهری کیا
۲۴۲ صفحه
کتاب حاضر حاصل یک پروژۀ پژوهشی است که بهدنبال بررسی چگونگی رخداد موقعیتهای ممکن در وضعیتهای تاریخی است. چگونه جهان حرکت میکند؟ چگونه وضعیت تاریخی به موقعیتهای جدید گذار میکند؟ و چگونه سیالیت در وضعیت تاریخی جاری میشود؟ پاسخ به این پرسشها نیازمند ورود به پارادایمی فکری است که هستیشناسی و معرفتشناسی مناسبی را برای درک و شناخت موقعیتهای بالقوه و عملیاتیشدن آنها به وجود آورد.
iscs.ac.ir/content/15737/زندگی-عریان-در-جغرافیای-دیجیتال
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
⭕️نحوه مسدود کردن وبسایتها برای استفاده کودکان در ویندوز
1️⃣ کلیک روی گزینه setting
2️⃣کلیک روی Accounts
3️⃣کلیک Family & other people
4️⃣در قسمت " Your family" ، بر روی گزینه " Manage family settings online" کلیک کنید.
5️⃣در قسمت حساب child ، بر روی منوی گزینه more options کلیک کنید.
6️⃣ گزینه Content restrictionsرا انتخاب کنید.
7️⃣ کلید جابجایی وبسایتهای نامناسب Block را فعال کنید.
8️⃣در قسمت "همیشه مجاز"، پیوندی را برای وبسایت موردنظر خود اضافه کنید. بهعنوانمثال، Disney.com.
9️⃣برای تأیید پیوند، روی دکمه + کلیک کنید.
🔟رای اضافه کردن وبسایتهای دیگر به لیست، مراحل شماره 8 و 9 را تکرار کنید.
1️⃣1️⃣- بررسی گزینه Only مجاز به این وبسایتها است تا بتوانند وبسایتهای دیگری را در اینترنت مسدود کنند.
2️⃣1️⃣- در قسمت "همیشه مسدود شده"، پیوندهایی را برای وبسایت موردنظر خود جهت اضافه کردن کودک دیگر اضافه نکنید.
بهعنوانمثال ، Facebook.com ، CNN.com ، Twitter.com و غیره.
3️⃣1️⃣-در قسمت "همیشه مسدود شده" ، پیوندهایی را برای موتورهای جستجو بهغیراز بینگ ، مانند Google.com ، Yahoo.com و DuckDuckGo.com اضافه کنید.
4️⃣1️⃣- برای تأیید پیوند، روی دکمه + کلیک کنید.
5️⃣1️⃣برای اضافه کردن وبسایتهای دیگر به لیست ، مراحل شماره 12 و 13 را تکرار کنید
❌فضای مجازی برای کودکانمان امن نیست
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
⭕️تعریف خطاهای شناختی
🔴یک تفکر اشتباه یا خطای شناختی نوعی الگوی اغراق آمیز از فکرهایی است که مبتنی بر واقعیات نیستند و در نتیجه موجب میشوند تا به همه چیز در پیرامون خود منفیتر از آنچه در واقعیت هستند، نگاه کنیم. به عبارت دیگر، خطاهای شناختی ذهنمان، ما را متقاعد میکنند تا چیزهای منفی را درباره خود و دنیایمان باور کنیم؛ افکاری که لزوما درست نیستند.
#خطاهای_شناختی
🔴به طور کلی، افکار ما تأثیر زیادی روی احساس و رفتارمان دارند. در این شرایط، هنگامی که با برخی افکار منفی به عنوان واقعیت روبهرو میشویم، به این باور میرسیم که واقعا خودمان مشکلاتی داریم و بر اساس این فرضیات نادرست رفتار کنیم.
🔴همه ما در شرایطی دچار خطاهای شناختی میشویم و این بخشی از تجربیات همهی انسانهاست. به طور خاص، خطاهای شناختی زمانی اتفاق میافتند که احساس ناراحتی داشته باشیم. با وجود این، اگر به طور مکرر درگیر افکار منفی باشیم، سلامت روانمان در معرض آسیب قرار میگیرد.
🔴در این شرایط، اگر خطاهای ذهنی را بشناسیم، متوجه میشویم که ذهنمان در چه زمانهایی ما را فریب میدهد. سپس میتوانیم افکار خود را به گونهای تنظیم کنیم که تأثیر منفی کمتری بر حالات و رفتارمان داشته باشند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
1⃣فیلتر کردن رویدادهای مثبت
#خطاهای_شناختی
⭕️فیلتر کردن ذهنی یکی از انواع خطاهای شناختی است و به معنی حذف و پاک کردن تمام نکات مثبت مربوط به موقعیتهای مختلف و در عوض، تمرکز روی نکات منفی آنهاست.
⭕️در این خطای شناختی حتی اگر جنبههای مثبت یک فرد یا یک موقعیت یا یک کشور، بیشتر از جنبههای منفی آن باشد، منحصرا روی جنبههای منفی آنها تمرکز میکنیم.
⭕️در ادامه مثالی برای درک بهتر اینکه چرا نادیده گرفتن رویدادهای مثبت جزو خطاهای شناختی محسوب میشود آوردهایم.
مثال
دستاوردهای دولت انقلابی بیشتر از مشکلات کشور است. اما غلبه رسانه جریان باطل برای روایت سازی و بزرگنمایی مشکلات و پنهان کردن موفقیت های دولت و نطام منجر به اختلال شناختی و خطای ادراکی فیلترکردن رویدادهای مثبت می شود.
متاسفانه ذهن هم بیشتر پذیرای نکات منفی است و در صورت تکرار بیش از حد درگیر این موضوعات منفی می شود.
نتیجه آن اختلال روانشناختی درمانگی آموخته شده است و تسلیم یا بروز خشم اجتماعی...
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
11.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰⭕️نگذاریم کودکان مرز بین خیال و واقعیت را گم کند. رعایت حقوق دیگران در اینترنت را به فرزندان خود آموزش دهیم.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
نسرا گیلان
1⃣فیلتر کردن رویدادهای مثبت #خطاهای_شناختی ⭕️فیلتر کردن ذهنی یکی از انواع خطاهای شناختی است و به
2⃣تفکر دوقطبی یا تفکر همه یا هیچ
#خطاهای_شناختی
🔻تفکر دوقطبی که به عنوان تفکر همه یا هیچ نیز شناخته میشود و یکی از انواع خطاهای شناختی است، به تفکر درباره خود و جهان به روش «همه یا هیچ» اشاره دارد.
🔻در این خطای شناختی درگیر افکار سیاه یا سفید، بدون سایهای خاکستری از آنها میشویم. در این شرایط، تفکر همه یا هیچ است که افکارمان را هدایت میکند. در ادامه مثالی برای این مورد از خطاهای شناختی آوردهایم.
🔴مثال
🔻یکی از همکاران خود را بهعنوان یک الگو میدانیم به او باور داریم تا اینکه رفتار اشتباه بسیار ناچیزی از او سر میزند. حال دیگر همکارمان را قبول نداریم و حتی نمیتوانیم او را تحمل کنیم.
🔴مثال
این روزها تصمیم گرفتهایم دیگر دروغ نگوییم؛ اما امروز در یک موقعیت دنیایی و نفسانی قرار گرفته ایم که نتوانسته ایم دروغ نگوییم و به همین دلیل یک دروغ میگوییم. این کار بلافاصله ما را به این نتیجه میرساند که زیر قولمان زده ایم و در نهایت تصمیم میگیریم که حتی دیگر برای راستگویی تلاش نکنیم.
🔻دو مثال بالا نمونههایی واضح از خطای شناختی هستند. بهطور معمول، تفکر همه یا هیچ منجر به تعیین استانداردهایی بسیار غیرواقعی برای خودمان و همچنین برای دیگران میشود که این استانداردها میتوانند روی روابط و انگیزههایمان تأثیر منفی بگذارند.
🔻 افکار سیاه یا سفید نیز ممکن است ما را در معرض شکست قرار دهند. به همین دلیل تفکر دو قطبی جزو خطاهای شناختی است.
🔻به عبارتی، وقتی درگیر این مورد از خطاهای شناختی میشویم، همه چیز را در دسته بندی «یا این یا آن» قرار میدهیم و این شرایط باعث میشوند که پیچیدگی اکثر موقعیتها را فراموش کنیم.
🔴 فضای مجازی ول یکی از مهمترین علتهای بوجود آمدن این خطا در سطح جامعه است که عمدتا ضد ارزشها و هنجارهای ایران اسلامی برایش تولید محتوا توسط دشمنانمان می شود.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
15.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ زندگی به سبک جغدها!!
🔹زیست شبانه یا شب بیداری، بین بچههای نسل جدید محبوبیت زیادی داره
🔸این شب زنده داریها برای مناجات و عبادت نیست، بلکه برای بازی های آنلاین و گشت زنی در فجازی است.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
💠 ورود دنیا به مرحله جدیدی از جهانی شدن
🔺وضعیت عمومی دنیا در بخش های مختلف در حال ورود به مرحله بسیار حساسی است.
گروه های مطالعاتی قوی بخوبی می دانند دنیا دقیقا به سمت چه نقطه ای درحال حرکت است، و همه تمرکز خود اعم از کار فکری، اقتصادی و تجاری، توسعه تکنولوژی و... را به آن نقطه منعطف می کنند.
🔺آرایش جدید برای توسعه و تغییر در ماهیت تکنولوژی و افزایش گستره آن در زندگی بشر از مهم ترین متغیر ها برای حرکت به سمت دنیای جدید است.
🔺شاخص توسعه فراتر از المان های انرژی،جغرافیا و روابط تجاری خواهد رفت و کم کم مفهوم توسعه ذهنیت جدیدی در جهان پدید می آورد.
🔺دیجیتالی شدن ارتباطات، اقتصاد وتجارت و اجتماعات بشری معجزه جدید مفهوم توسعه است که کشورها درحال رفتن به آن سمت هستند.
🔺همگانی شدن #هوش_مصنوعی و #اینترنت_اشیاء و دیجیتالی سازی ارتباطات بشری ماهیت جدیدی از کسب و کار را به وجود می آورد و اساسا کسب و کار بر مدار تبادل تولیدات دیجیتالی قرار خواهد گرفت
هوش مصنوعی به شکل وسیعی نقش فیزیکی بشر در زندگی فردی و اجتماعی و نیازهای روزمره را کاهش خواهد داد و دولت و سازمان های دولتی و بین المللی چیدمان جدیدی پیدا خواهند کرد
🔺انقلاب دیجیتالی، آینده بسیار متفاوتی را رقم خواهد زد ، ماهیت جنگ ها از جنگ نظامی سخت به جنگ اطلاعاتی تغییر شگرفی خواهد داشت
♦️کشور ها به دیجیتالی و غیر دیجیتالی تقسیم خواهند شد و شکاف میان کشورهای توسعه یافته با توسعه نیافته بیشتر و بیشتر خواهد شد.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
🚦مشهور نیستی اما همه تو را میشناسند: داستانِ کودکان پرطرفدار اینستاگرامی
📍پنجهزار دلار درآمدی نیست که روزانه نصیب هر کسی شود. اما کودکانِ اینفلوئنسر و اینستاگرامی «هر کسی» نیستند. والدین آنها میتوانند عکسی از فرزند خود بیندازند و، بابت تبلیغات تجاری، از شرکتهای بزرگ و سرمایهدار پول هنگفتی بگیرند. البته هر چه این عکسها خودمانیتر و غیرتجملاتی باشند، تأثیر بیشتری بر مخاطبان میگذارند. به همین دلیل، اصلاً وسایل زیادی برای صحنهپردازی لازم نیست: پسزمینهای رنگی، چند لباس معمولی، شاید یک عکاس و نهایتاً کودکی که مؤثرترین استراتژی برای فروش است.
📍ادامۀ مطلب را در لینک زیر #بشنوید:
https://b2n.ir/s59183
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
نسرا گیلان
2⃣تفکر دوقطبی یا تفکر همه یا هیچ #خطاهای_شناختی 🔻تفکر دوقطبی که به عنوان تفکر همه یا هیچ نیز شناخت
3⃣ تعمیم افراطی از انواع خطاهای شناختی
#خطاهای_شناختی
⭕️ تعمیم افراطی نیز یکی دیگر از خطاهای شناختی است. هنگامی که چیزی را بیش از حد تعمیم میدهیم، یک رویداد منفی غیر مرتبط دیگر را انتخاب میکنیم و آن را به یک الگوی بیپایان برای از دست دادن و شکست خوردن تبدیل میکنیم. به عبارت دیگر، با این خطای شناختی، همواره کلماتی مانند «همیشه»، «هرگز»، «همه چیز» و «هیچ چیز» در رشته افکارمان به طور مکرر وجود دارند. در ادامه با مثالی این مورد از انواع خطاهای شناختی را بیشتر توضیح دادهایم.
⭕️مثال
⭕️در یک جلسه تیمی صحبت میکنیم اما پیشنهاداتمان در پروژه گنجانده نمیشوند. در نهایت، با این تفکر جلسه را ترک میکنیم که «من شانس ارتقای خود را از بین بردم. من هیچ وقت حرف درست را نمیزنم!» یا مثلا برای حضور در محیط کار دیر حرکت میکنیم و در مسیر به چراغ قرمز میخوریم. در این شرایط، با خودمان فکر میکنیم که «هیچ چیز برای من درست پیش نمیرود.»
⭕️این مورد از خطاهای شناختی میتواند در افکارمان درباره جهان و رویدادهای آن نیز نمود پیدا کند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
نسرا گیلان
3⃣ تعمیم افراطی از انواع خطاهای شناختی #خطاهای_شناختی ⭕️ تعمیم افراطی نیز یکی دیگر از خطاهای شناخت
4⃣ دست کم گرفتن رویدادهای مثبت
#خطاهای_شناختی
⭕️نادیده گرفتن یا دست کم گرفتن رویدادهای مثبت هم میتواند یکی از خطاهای شناختی محسوب شود. دست کم گرفتن نکات مثبت هر موضوعی مشابه خطای شناختی فیلتر ذهنی است. با این حال، تفاوت اصلی آنها در این است که در خطای شناختی دست کم گرفتن رویدادهای مثبت، وقتی به جنبههای مثبت چیزی فکر میکنیم، آنها را به عنوان نکات بیارزش کنار میگذاریم. در ادامه با کمک مثالی که آوردهایم، بهتر میتوانید این مورد از خطاهای شناختی را درک کنید.
🔴مثال
⭕️اگر کسی از ظاهرمان تعریف میکند، این را فقط به حساب خوب بودن طرف مقابل میگذاریم یا اگر رئیس از جامع بودن گزارش کارمان تعریف کند، آن را به عنوان کاری که هر کس دیگری هم میتواند انجام دهد، دست کم میگیریم. اگر در مصاحبهای شغلی خوب عمل کنیم، آن را به حساب عدم توجه کافی مصاحبهکننده میگذاریم و فکر میکنیم که او متوجه نشده است که آنقدرها هم خوب نبودیم.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan