📚کتاب چی بخوانیم ؟!
اولین قدمهایمان را در مسیر سوادرسانهای با #کتاب برداریم📖
🔸 کتاب « سواد رسانه»
نویسنده : محمد محمدی
کتابی برای یک #شروع_خوب
♦️ کتاب « الف بای سوادرسانهای، خلاصه کتب»
نشر : رواقاندیشه
کتابی برای یک #یادگیری_عمیق
🔹 کتاب « لایک ممنوع »
نویسنده: سیدبشیر حسینی
کتابی برای #نوجوانان
🔺 کتاب « الف بای سوادرسانهای، خلاصه مقالات»
ناشر: رواقاندیشه
کتابی برای یک #جستجوگر
🔻 کتاب « جستارهای در آموزش سوادرسانه ای»
به اهتمام: سیداحمد موسوی صمدی
کتابی برای یک #پژوهشگر_خلاق
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
✅ رسانه ملی، فرهنگ سازی و ترویج حجاب
🔸 #رسانه_ملی در خصوص فرهنگ سازی عفاف و حجاب، از چند زاويه مي تواند حائز جايگاه مهمی باشد.
1⃣ اولاً اينكه در مقام #آسيب_شناسی جدی در اين حوزه گام بردارد و بخصوص در برنامه های خانواده محور كه اخيرا هم از نظر كيفی و هم كمی از سطح قابل قبولی بویژه در شبکه های استانی برخوردار شده است.
《آسيب شناسی می تواند مبنای چاره انديشی مسئولين فرهنگی و نيز خانواده ها و حتی خود صدا و سیما قرار بگيرد》
2⃣ نقش ديگری كه اين رسانه مي تواند ايفا كند ترويج و اشاعه و فرهنگ سازی برای مقوله مهم امر به معروف و نهي از منكر است چرا كه در قبال پديدهء بدپوششی بيش از هر نهاد يا ارگان حكومتي اين خود مردم هستند كه مي توانند موثر واقع شوند و البته مسئوليت دارند.
بنابراين جا انداختن و متذكر شدن فرهنگ امر به معروف ونهی از منكر و نيز راه های موثر و شيوه های صحيح و اصولی از رسالت های رسانه ملی تلقی می شود.
3⃣ راه اندازی #كرسی_های_آزاد_انديشی و برنامه های مستند و يا مناظره مانند و به طور كلي تهيه برنامه های آزاد برای بحث و تبادل نظر پيرامون اين موضوع مي تواند به درك بهتر و عميق تر ابعاد اين پديده برای جوانان بينجامد چرا كه دليل بسياری از هنجارشكنی های اجتماعی عناد يا مخالفت و لجبازی نيست بلكه يك تصور و يا باور غلط اجتماعی و يا حتی دينی است.
4⃣اقدام ديگری كه رسانه ملی بايد انجام دهد توجه به پوشش مجريان، بازيگران و كليه افرادی است كه از تلويزيون به مردم نشان داده می شوند و به نوعی الگوساز هستند.
▪️همچنين معرفی تهيه كنندگان و طراحان نمونه مدل های لباس اسلامی و يا لباس های متناسب با شأن يك بانوی شيعه و مسلمان.
✅به طو کلی ورود نخبگان رسانه ای و اهالی انديشه به چگونگی تحكيم فرهنگ عفاف و حجاب از سوی صداوسيما يكی از الزامات فرهنگی امروز جامعه ماست.
🔺🔻سطحينگري و بسنده كردن به مطالب صرف علمي و خشك و سهم ناچيز هنر و ادبيات، باعث ميشود كه القای معارف بدون جذابيت لازم صورت گيرد.
🔸از اين رو، بخش عمدهای از برنامههای رسانهها برای سطح تحصيل كردهء جامعه قابل استفاده است؛ در حالي كه عمده كسانی كه حجاب را رعايت نميكنند، حاضر به تحقيق و تعقل درباره اين موضوع نيستند و بيشتر بايد غيرمستقيم مورد خطاب قرار گيرند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🏴 شهادت نور دیده و میوه دل امام رضا علیه السلام؛ جواد الائمه، امام محمدتقی علیه السلام تسلیت باد..🥀
در احادیث فوق از امام جواد علیه السلام می توان مصادیق بارزی از انواع ارتباط را یافت...
#ارتباط_با_خدا
#ارتباط_با_خود
#ارتباط_میان_فردی
#ارتباط_گروهی
#ارتباط_جمعی
حدیث زیر نیز مصداق و هشداری قابل اعتنا در #جریان_شناسی_رسانه_ای است:
قالَ عليهالسلام: مَنْ لَمْ يَعْرِفِ الْمَوارِدَ أعْيَتْهُ الْمَصادِرُ. (بحارالانوار، ج۶۸، ص۳۴۰)
فرمود: هركس موقعيتشناس نباشد، جريانات، او را مىربايد و هلاک خواهد شد.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
💢 آیا شبکههای اجتماعی مجازی نمایانگر جامعه هستند؟
✍️محمد رهبری پژوهشگر شبکههای اجتماعی مجازی
🔹فضای مجازی و آنچه درون شبکههای اجتماعی مجازی میگذرد چه نسبتی دارد با آنچه در دنیای واقعی رخ میدهد؟ آیا میتوان آنچه در دنیای فضای مجازی میگذرد را به عنوان یک واقعیت اجتماعی به آنچه درون جامعه میگذرد تعمیم دارد؟
🔹واقعیت آن است که ما نمیتوانیم مشاهدات محدود خودمان از فضای مجازی را به کلیت جامعه تعمیم دهیم. اما اگر بتوانیم رفتار صدها هزار کاربر را رصد و بررسی کنیم شاید وضعیت تغییر کند. با این حال تحلیل رفتار صدها هزار کاربر شبکههای اجتماعی، ما را با حجم بزرگی از داده مواجه میکند که استخراج آن دشوار، و تحلیل آن دشوارتر است. اما برخی یافتهها نشان میدهد که در صورت «دادهکاوی» و تحلیل این «کلاندادهها»، تعمیم نتایج آنها به جامعه امکانپذیر است.
🔹میتوان نمونههای مشخصی از همروندی دادههای شبکههای اجتماعی با نظرسنجیها را ارائه کرد. اولین بار، نگارنده با مقایسه میزان استفاده از تلگرام در تیرماه سال ۹۸ در مقایسه با اسفند سال ۹۷، این همروندی را مشاهده کرد: همان قدر که کلاندادهها نشان میداد بازدید کانالهای تلگرامی از اسفند تا تیرماه افت کرده است، به همان میزان نیز نظرسنجی ایسپا نشان میداد که کاربران تلگرام در این بازه زمانی کاهش یافته است.
🔹در ماههای اخیر نیز موارد دیگری از همروندی دادههای شبکههای اجتماعی با نظرسنجیها مشاهده شده است:
🔻کاهش حساسیت به کرونا: تعداد توئیتها و پستهای تلگرامی مربوط به کرونا در فروردین امسال روند کاهشی داشته که این امر نشان میدهد در مورد کرونا در شبکههای اجتماعی کمتر صحبت شده و میتوان نتیجه گرفت که حساسیتها نسبت به کرونا کاهش یافته است. موضوعی که در نظرسنجی ایسپا در مورد تداوم محدودیتهای کرونایی در ماه فروردین نیز دیده میشود. مطابق با آن نظرسنجی، میزان موافقت مردم تداوم محدودیتها کاهش یافته است که به نوعی مؤید کاهش حساسیت آنها به موضوع کرونا بوده است.
🔻افزایش اعتماد به رسانههای رسمی: اگر بپذیریم که میزان اعتماد به رسانههای مخالف جمهوری اسلامی با میزان اعتماد به رسانههای رسمی همبستگی منفی دارد، آنگاه میتوان با بررسی روند اعتماد به رسانههای مخالف جمهوری اسلامی، وضعیت رسانههای رسمی را نیز پیشبینی کرد. دادههای تلگرامی نشان میدهد که در بازه اسفند ۹۸ تا اردیبهشت ۹۹، یعنی بازهای که اخبار در مورد کرونا به اوج خود رسیده بود، ۶ کانال تلگرامی مخالف جمهوری اسلامی نظیر بیبیسی فارسی، با کاهش محسوس فالوئر مواجه شدهاند که احتمالا معنای آن این است که اعتماد به این کانالها در موضوع کرونا کاهش یافته است. همراستا با این یافتهها، نظرسنجی ایسپا نیز نشان میدهد که از ابتدای اردیبهشت ماه به این سو، به آمار رسمی در مورد کرونا بیشتر اعتماد شده است. از آنجایی که آمار رسمی عمدتا از رسانههای رسمی اعلام میشوند و همانگونه که مکلوهان میگوید پیام از رسانه جدا نیست، اعتماد به این آمار مؤید اعتماد به آن رسانه در موضوع کرونا نیز هست.
🔻کاهش انتقادات به دولت در موضوع کرونا: تحلیل توئیتهای منتشر شده در رابطه با دولت و مسئولان دولتی نشان میدهد که انتقادات از دولت در ماههای فروردین و اردیبهشت روندی مشابه با نتایج نظرسنجی ایسپا درمورد نارضایتی از دولت پیرامون کنترل شیوع کرونا، داشته است (در ماههای فروردین و اردیبهشت انتقاد به دولت عمدتا مربوط به موضوع کرونا بوده). نظرسنجی ایسپا و تحلیل توئیتهای منتشر شده در رابطه با دولت هر دو کاهش انتقادات از دولت در دومقطع زمانی مشابه را نشان میدهد و از این منظر شاهد نوعی تشابه و همروندی میان دادههای فضای مجازی و دادههای نظرسنجی هستیم.
🔹موارد مذکور نشان میدهد که در برخی از «روندهای اساسی» و نه موارد خاص، شاهد نوعی همروندی میان دادههای فضای مجازی و دادههای حاصل از نظرسنجی هستیم. به این معنا که اگر در طول زمان، رویکرد کاربران شبکههای اجتماعی را با دادههای حاصل از نظرسنجی در یک موضوع مشخص مقایسه کنیم، احتمالا این دادهها همروند بوده و فراز و فرود نمودار حاصل از آن مشابه با یکدیگر میباشد. این مسأله به خوبی گویای آن است که دادههای فضای مجازی در برخی موضوعات میتواند معرّف بخش مهمی از جامعه باشد و نتایج تحلیل آن میتواند به فهم بهتر فضای اجتماعی نیز کمک کند.
❌یک ملاحظه مهم: با وجود آنکه روند ِدادههای شبکههای اجتماعی با روند ِ نظرسنجیها مشابه بوده است، اما تعمیم آن به همه موضوعات اجتماعی و سیاسی علمی نیست. برای نشان دادن رابطه دقیقتر میان دادههای شبکههای اجتماعی و نظرسنجیها، نیاز به پژوهشهای منظم بیشتر و مطالعات طولی میباشد.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
ما باید در مقدار مصرف فضای مجازی #تعادل ایجاد کنیم.
توجیه کردن کودکان و تربیت کردن آنها برای اینکه رفتار عقلانی از خود بروز دهند کار بسیار سختی است و نیاز به یک نظام جامع دارد.
اگر فرزندی بعد از ساعات مدرسه به حال خود #رها شود طبیعتاً فرصت بیشتری برای پرسه زدن و سرگرم شدن در #فضای_مجازی دارد
و این غفلت والدین باعث می گردد فرزندشان روابط خود را با خانواده محدود و محدودتر کند و رفته رفته از پذیرفتن مسئولیت در زندگی فاصله گیرد.
اهمیت #رژیم_مصرف در سنین پایین خیلی پر اهمیت است چون سن شکل گیری #هویت است.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
9.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پشت_صحنه_رسانه
🚩 رسانه ها واقعیت را می سازند!
🌀آشنایی با چند مفهوم
🔻«رسانهها ساختگی و سازهای» هستند: رسانهها دنیایی رابه نمایش میگذارند که اگرچه حقیقی به نظر میرسد، اما ازیک نگاه گزینش شده آن را در معرض دید قرار میدهند.
🔻«رسانهها واقعیت رابازسازی میکنند»: میان شیوه ارائه وقایع بوسیله رسانهها و شیوه درک آن از سوی مصرفکنندگان، رابطه قطعی و معناداری وجود دارد.
🔻«محصولات رسانهای اهداف تجاری دارند»: هر نوع درک واقعی ازمحتوای رسانهها را نمیتوان از زمینه اقتصادی و ضرورتهای مالی محرک صنعت رسانهها جدا دانست.
#سوادبصری
#سوادرسانهای
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
◀️تعریفی از تفکر نقادانه:
#تفکر_نقادانه میلی است شدید به جستجوگری، کنار آمدن باعدم قطعیت، انس به اندیشیدن، احتیاط در اظهار نظر، آمادگی برای تأمل کردن و مواجه شدن با اندیشههای جدید،احتیاط در تعمیم دادن و نظمِ ساختگی برقرار کردن میان پدیدههاو دوری جستن وتنفر از هرگونه فریب خود و یا دیگران در اندیشیدن.
#فرانسیس_بیکن
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan