فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رسانهها بازیگران عرصه فرهنگسازی
🔻یکی از مهمترین معیارهای ارزیابی در هر جامعهای فرهنگ است و رسانهها نقش بسیار مهمی در فرهنگسازی یک جامعه دارند. مراقب باشیم که رسانهها میتوانند باورها و ارزشهای یک جامعه را مطابق با اهداف مشخص شده خود تغییر دهند. این شیوهای است که کشورهای سلطهطلب برای نفوذ در کشورهای دیگر و سلطه فرهنگی بر آنها استفاده میکنند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیکنیوز و راههای مقابله با آن
🔸مطالعات نشان میدهد که ۷۵ درصد مردم اخبار جعلی را باور میکنند!
⭕️ فیک نیوز یا خبر جعلی که به صورت سازمانی و حرفهای اغلب در بستر رسانههای اجتماعی و شبکههای ماهوارهای، جهت فریب کاربران و انحراف جامعه ساخته و پرداخته میشود، به یکی از تهدیدات مهم رسانهای در جوامع امروز تبدیل شده است!
◾️در صورت داشتن سواد رسانهای و شناخت کافی از رسانهها می توان در دام این خبرها و موضوعات جعلی نیفتاد!
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
⚪️ پژوهشگران: بازیهای ویدیویی ظاهرا میتوانند عملکرد مغز کودکان را تقویت کنند
🔹 پژوهشگران در تحقیق خود به پاسخ پرسشنامهها، نتایج آزمونهای شناختی و تصویربرداریهای مغزی از 2000 فرد 9 تا 10 ساله پرداختند که به دو گروه تقسیم شده بودند: کسانی که هرگز بازیهای ویدیویی انجام نداده بودند و کسانی که روزانه حداقل سه ساعت پای بازیهای ویدیویی مینشستند.
🔸محققان با استفاده از روشهای آماری برای کنترل متغیرهایی مثل درآمد والدین، سطح IQ و نشانههای سلامت روان، سعی کردند عوامل موثر بر کاهش دقت نتایج را از بین ببرند. در نهایت، مشخص شد افرادی که بازیهای ویدیویی را انجام میدادند، همواره در هر دو کار بهتر عمل میکردند. بررسیهای fMRI هم نشان داد که مغز گیمرها در بخشهای مرتبط با توجه و حافظه فعالتر از بقیه بوده است.
🔸 البته چارانی میگوید در حال حاضر مشخص نیست که عملکرد شناختی بهتر در این افراد، آنها را بیشتر به سمت بازیهای ویدیویی سوق داده یا این رابطه برعکس بوده است.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سواد رسانهای و مخاطب هوشمند
🔻امروزه در دنیایی زندگی میکنیم که فضایی اشباع شده از اطلاعات مختلف است. حال برای اینکه بتوانیم از میان انبوه پیامها و مطالب دریافتی، مطالب درست را تحلیل کرده و از آنها بهرهبرداری کنیم به یک مهارت نیاز داریم. سواد رسانهای مهارتی است که بر اساس آن میتوان انواع رسانهها و انواع تولیدات آنها را شناخت و از یکدیگر تفکیک و شناسایی کرد.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
📲فقدان الگوی اوقات فراغت، اینستاگرام را محمل هویتیابی کرده است!
🔻به نظر میرسد نوع مواجهه فرهنگ ایرانیها با تکنولوژی و جلوتر شبکههای اجتماعی بهطور خاص به اینستاگرام، نیاز به صحبت و مطالعه دارد. باید به خاطر داشت که فرهنگ سنتی و بومی ایرانیان در گذشته، نگاه مثبتی به تکنولوژی نداشته است؛ بهطور مثال ورود رادیو و تلویزیون به ایران با واکنشهای خاصی همراه بود و حتی قبلتر از آن همزمان با ورود ساعت به ایران -که در ادبیات و رمانهای احمد محمود به آن اشارهشده- به کسانی که ساعت بهدستشان میبستند، عموماً نگاههای خاصی میشده است.
🔻فضای مجازی به صورت عام و اینستاگرام به شکل خاص، یک بازنمایی از جامعه ماست. وقتی شما برای نوجوان و جوان خود در جامعه فضایی برای بروز و ظهور مهیا نکرده باشید، قهوهخانهها را جمع میکنید، پارکهای شما استاندارد نیست و درنهایت اینجا برای او یک محمل هویتیابی شده است. در یک سنی انسان بهشدت به دنبال تشویق گرفتن از جمع است.
https://farhangesadid.com/0001tM
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عملیات روانی با تکنیک تمسخر!
🔸تمسخر یه تکنیک عملیات روانی برای سرخورده کردن مردم است و میتواند ذهنیت آنها را نسبت به ارزشهایی که دارند تغییر بدهد. درباره هویت ملی و مذهبی ایرانیها سالهاست این تکنیک در حال به کار گیری است.
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ_آموزشی l یه لقمه سواد رسانه
🔻قسمت نهم: کاربردهای مختلف بازی
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
هدایت شده از هشت دی
💥 دبیر نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی گیلان:
▪️آموزش سواد رسانه باید متناسب با سن کودکان آغاز شود
▪️ ضرورت ارتقای سواد رسانه کادر آموزشی مدارس
“فاطمه سعیدی” دبیر نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی گیلان با بیان اینکه آموزش و پرورش نقش بسیار مهمی در افزایش سطح سواد رسانه در جامعه دارد، گفت: آموزش سواد رسانه باید از دوران ابتدایی یا حتی در مهدکودکها و متناسب با سن کودکان، آغاز شود، نه از دوران دبیرستان که نوجوان گرفتار بسیاری از معضلات فضای مجازی شده است.
👇👇
https://www.8deynews.com/698913
🔗 پیوستن به کانال #8دے در ایتا
👇👇
https://eitaa.com/gil8deynews
🔗 پیوستن به کانال #8دے در روبیکا
👇👇
https://rubika.ir/gil8deynews
36.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ستارهها از زندگی واقعی تا زندگی رسانهای
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
🔴 اخبار جعلی یا FakeNews چیست؟!
🔴دروغهایی که آگاهانه و عامدانه ساخته شده و در قالب خبر منتشر میشوند تا مردم را گمراه کنند.
🔴منظور از Disinformation اطلاعات نادرستی است که با قصد ضربه و آسیب زدن به یک فرد، گروه، سازمان یا کشور، تولید و عرضه میشود. به عنوان مثال، در موضوع مهسا امینی خبر جعلی و دروغ ضرب و شتم وی توسط گشت ارشاد از سوی پدرش و رسانههای بیگانه بهانهای برای اغتشاش و ناآرامی در کشور شد.
🔴در تعریف Misinformation هم بر روی این نکته تأکید میشود که یک فرد یا مجموعه، خبری را منتشر میکند که نادرست است. اما خود فرد منتشرکننده از نادرستی آنچه نشر یا بازنشر کرده خبر ندارد. به عنوان مثال، یک نفر در یک کانال تلگرامی میبیند که گفتهاند «دولت به کسب و کارهای کوچک وام بلاعوض میدهد.» این خبر نادرست است. او به آن کانال اعتماد میکند و بدون تحقیق بیشتر، خبر را برای یکی از دوستانش که کسب و کار کوچکی دارد میفرستد.
🔴کلمهی Malinformation هم در مورد اطلاعاتی به کار میرود که درست و معتبر هستند، اما عمداً با نیت آسیب زدن به یک فرد یا گروه منتشر شدهاند. یکی از مثالهای رایج در مورد malinformation انتشار اسناد خصوصی زندگی سیاستمداران و ... است
🔴چگونه فیک نیوز را شناسایی کنیم ؟
شناسایی فیک نیوز آسان نیست: پژوهشی که در دانشگاه استنفورد در سال گذشته انجام شده نشان میدهد که دانشجویان در تفاوت گذاشتن میان محتواهای آنلاین گوناگون − محتوایی که با پول ساخته میشود، محتوای جعلی، و محتوای معتبر − بسیار بد عمل میکنند. فیسبوک فهرستی از ترفندها برای شناساییِ فیک نیوز ارائه داده که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
۱. به سرخط خبرها با دیدهی شک بنگرید. سرخط خبرهای جعلی اغلب جالب هستند و با حروف بزرگ و علامت تعجب میآیند. اگر سرخط خبر باورناپذیر باشد این احتمال هست که خبر جعلی باشد.
۲. به نشانیِ وبسایت با دقت بیشتر توجه کنید. بسیاری از وبسایتهایی که خبرهای جعلی منتشر میکنند از نشانی اینترنتی مشابه منابع موثق استفاده میکنند؛ آنها نشانی وبسایتهای معتبر را کمی تغییر میدهند. شما میتوانید با مقایسهی نشانیِ وبسایتها این نکته را دریابید.
۳. منبع خبر را نگاه کنید. مطمئن شوید که خبر از منبعی خوشآوازه به دست شما میرسد. اگر خبر از وبسایتی به دست شما رسیده که برایتان آشنا نیست دربارهی آن وبسایت اطلاعات کسب کنید.
۴. به فرمتهای نامتعارف توجه کنید. بسیاری از خبرهای جعلی در خود خطاهای املایی و گرامری دارند و فرمت ظاهریشان هم غیرعادی است.
۵. به عکسها توجه کنید. گزارشهای خبریِ جعلی اغلب با عکسها یا ویدئوهای دستکاریشده همراه هستند. گاهی عکس مورد نظر معتبر است اما در جایی غیر از پیشزمینهی خودش به کار رفته است. میتوانید عکس را در اینترنت جستجو کنید تا دریابید از کجا آمده است.
۶. به تاریخها توجه کنید. گزارشهای خبریِ جعلی ممکن است زمانبندیهایی داشته باشند که بیمعنا باشد یا ممکن است در آنها زمان رخدادها تغییر داده شده باشد.
۷. شواهد را چک کنید. منابعی که در آنها نام نویسنده آمده است را بررسی کنید. نبود هیچ منبعی یا بینام بودن نویسنده میتواند نشانهی جعلی بودنِ خبر باشد.
۸. به دیگر گزارشها هم توجه کنید. اینکه هیچ منبع دیگری آن خبر را گزارش نکرده است میتواند نشانهی جعلی بودن خبر باشد.
۹. آیا خبر طنز است. گاهی دشوار است میان خبر جعلی و مطلب فکاهی تمایز بگذاریم. بررسی کنید که آیا منبع خبر به مطالب طنز معروف است و آیا جزئیات خبر و آهنگ خبر نشان از طنز بودن دارد.
۱۰. برخی خبرها عمداً دروغ هستند. با نگاهی انتقادی دربارهی خبرهایی که میخوانید بیندیشید و فقط آنهایی را همرسانی کنید که میدانید موثق هستند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
🔴 آگاهی سیاسی مردم، مقدمه اقتدار دولتها
🔹 منابع قدرت دولتها، دو دستهاند:
🔸 الف) منابع محسوس: منابع محسوس قدرت دولت را میتوان از لحاظ کمّی و عدد و رقم، بررسی کرد. این منابع عبارتند از:
1️⃣ موقعیت جغرافیایی: میزان دسترسی به دریاها و خشکی و کوهستانی و ...
2️⃣ وسعت سرزمین
3️⃣ منابع طبیعی
4️⃣ توان اقتصادی: تولید ناخالص ملی، درآمد سرانه، مصرف انرژی، تولید روزانه مواد صنعتی، نیروی کار، سطح مهارتهای فنی نیروی کار، توان تبدیل صنایع مصرفی به تولیدات نظامی
5️⃣ توان نظامی: جمعیت ارتش و تجهیزات پیشرفته
6️⃣ جمعیت: اگر همه چیز متعادل باشد جمعیت زیاد توان دولت را بالا میبرد.
✅ ب) منابع نامحسوس: تجزیه و تحلیل این منابع به صورت کمّی کار آسان و راحتی نیست چون شاخصها کیفی هستند. عبارتند از:
1️⃣ اراده تخصیص منابع برای عموم مردم، برای رسیدن به اهداف ملی؛ از طریق مکانیزمهای سیاسی اقتصادی نه استفاده از زور
2️⃣ روحیه، انضباط، لیاقت و کیفیت نیروهای مسلح: یک ارتش هرچقدر جمعیت زیاد و تجهیزات پیشرفته داشته باشد اما دارای روحیه، لیاقت و انضباط نباشد، بسیار بیاثر خواهد بود.
3️⃣ توان بالقوه اتحاد دولت در داخل و خارج: آمادگی دولت برای برقرار اتحاد و انسجام داخلی بین مردم خود و همچنین اتحاد و ائتلاف با دولتهای دیگر، جزو منابع نامحسوس قدرت است.
4️⃣ کیفیت رهبری و حکومت ملی: حکومت یا طبقه حاکم اگر فاسد و مستبد و خودکامه باشند نمیتوانند منابع کشور را به هدفهای ملی قدرت دولت تخصیص دهد. در مقابل، حکومت جمهوری و مردم سالاری و حاکمان سالم و جامعه آزاد، بسیار قویتر است.
5️⃣ سطح آگاهیهای سیاسی در میان مردم: هرچقدر سطح و میزان آگاهی سیاسی مردم در جامعه بالاتر باشد دولت بهتر میتواند منابع را بسیج کند. اما اگر مردمی از لحاظ سیاسی، بیتفاوت باشند نه تنها، به دست آوردن حمایت، برای اعمال قدرت دولت سخت خواهد بود بلکه دولت در سازماندهی و کنترل منابع با دشواری حدی روبرو خواهد شد.
🔹 اگر یک جامعه، قدرت و تحلیل سیاسی داشته باشد نه اسیر استبداد و دیکتاتوری و استحمار و استثمار میشود نه در چنگال بیگانه و استعمار گرفتار خواهد شد.
💢 به خلاف جوامع دیگر، مکتب اسلام به شدت روی افزایش آگاهی سیاسی مردم تاکید دارد و این را از وظایف حاکمان و علما و خواص و دولتها میداند. اگر دولتی مانع افزایش آگاهیهای مردم شود، به اسلام عمل نکرده است. برخی دولتها چون اهداف اصحاب قدرت و ثروت را دنبال میکنند، با افزایش آگاهی سیاسی مخالفند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #فیلمنوشت | فرمولهای تشخیص اخبار راست و دروغ
🔸اخبار دروغ میتونن در ابعاد گسترده منتشر بشن، مخصوصا وقتی حجم اخبار درباره یه موضوع زیاد باشه، اما مهم اینه که بدونیم چطور اخبار دروغ رو از راست تشخیص بدیم.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
🔴چرا مفهوم شناخت و شناختی در دنیای رسانه ای شده مهم است
⭕️مفهوم شناخت:
وقتی یک موجود (انسان، حیوان، یک حشره یا هر موجود دیگر) بتواند تصویری از دنیای بیرون را در درون مغز خود بسازد میتوانیم بگوییم که او به شناختی از دنیای اطراف دست یافته است.
⭕️گاهی میگویند توانایی شناخت، به معنای توانایی یک موجود در خلق و نگهداری یک تصویر درونی (Internal Representation) از دنیای بیرونی (External Presentation) است.
🔴ما در هر لحظه:
🔷یا در حال ارزیابی و اصلاح تصویر درونیمان از جهان اطراف هستیم
🔷یا میکوشیم تصویرهایی را که دیگران دیدهاند و ساختهاند بخوانیم و بشنویم و بر اساس آن تصاویر درونی خود را اصلاح کنیم.
🔷یا میکوشیم آنچه را در ذهن خود به عنوان مدلی از جهان اطراف ساختهایم، به دیگران منتقل کنیم و تصویر درونی آنها را تغییر دهیم.
⭕️حال که با مفهوم شناخت آشنا شدیم خوب است یک سوال بسیار مهم از خودمان بپرسیم:
🔴شبکه های اجتماعی و پیام رسان های آمریکای نظیر واتس اپ و اینستاگرام چطور شناخت و ادراک ما را با الگوریتم ها، هوش مصنوعی و حباب فیلتر دستکاری می کنند؟!
با پاسخ به این سوال اهمیت داشتن حکمرانی سایبری رسانهای مستقل را در میابید.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️رسانه می تواند چیزی را به شما نشان دهد و نکته ای را باور پذیر کند که اساسا، با آنچه هست تفاوت جدی دارد.
آنچه می بینیم، می شنویم و میخوانیم را از زوایای مختلف بررسی کنیم.
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢 متاسفانه قربانیان #جنگ_شناختی دشمن، محدود به قشر خاص یا به عقاید خاصی نشده و همه شئون و سبک زندگی ما رو هدف قرار داده و این موضوع در سال های اخیر به دلایلی تشدید شده است اینجا است که رهبری معظم انقلاب در مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران (۱۴۰۰/۵/۱۲) میفرمایند:
🔸امروز بیشترین تحرّک دشمنان ما علیه ما بیش از تحرّکات امنیّتی و اقتصادی، تحرّکات تبلیغاتی و جنگ نرم و تبلیغات رسانهای است…
کار تبلیغاتی کار مهمّی است؛ ما در این زمینه ضعف داریم.
حالا بگذریم از آن آدمهای غافلی که از رسانههای داخلی هم به نفع دشمن استفاده میکنند -که حالا آن محلّ بحث ما نیست- لکن [دربارهی] آن کسانی هم که قصد خیر در این زمینه دارند، ما کمکاری داریم.
در زمینهی کار تبلیغاتی و حرکت تبلیغاتی درست و تمهیدات رسانهای باید قویتر و هوشمندانهتر عمل بکنیم.
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 صید مخاطب با قلاب کلمات
🔻حتماً شما هم تبلیغات رسانههای مختلف را دیدهاید که با ترفندهایی سعی دارند تا مخاطب خود را برای استفاده از کالا و خدماتشان قانع کنند. آیا شما تاکنون تحت تأثیر تبلیغات قرار گرفتهاید؟ آیا با تکنیکهای کلامی رسانهها برای اقناع مخاطب آشنا هستید؟
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 در فضای مجازی چندجانبه فکر کنیم
با گسترش فضای مجازی، روزانه حجم انبوهی از پیامها و اخبار را از کانالهای خبری یا دوستانمان در شبکههای اجتماعی دریافت میکنیم؛ پیامهایی که اغلب یک موضوع مشخص را به یک علت مشخص ربط میدهند و نتیجه دلخواهشان را از این ارتباط میگیرند. شما در مقابل پیامها و اخباری که در شبکههای اجتماعی انتشار پیدا میکنند چه واکنشی نشان میدهید؟
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
🔴تخاطب واقعی لازم است
⭕️حضرت امام خامنهای:«اهتمام به تخاطب واقعی. فضای مجازی چیز خوبی است، فرصتی است امّا کافی نیست. بعضیها چسبیدهاند به فضای مجازی -توئیتر و مانند اینها- برای اینکه پیامهایشان را برسانند، این فایده ندارد؛ تخاطب واقعی لازم است، میزگرد لازم است، سخنرانی لازم است، نشریّه لازم است، بحثهای دونفره و سهنفره لازم است، جلسات تحلیل لازم است؛ اینجور با مخاطبینتان بنشینید؛ و مانند این کارها.» ۱۳۹۶/۰۳/۱۷
⭕️در ۴۷ روز گذشته مشخص شد ترندهای توئیتری در جبهه خودی تقریبا هیچ اثری در جهاد تبیین بر روی مخاطب خاکستری و حتی خودی نداشته است.
وقت بازگشت به عقلانیت در حوزه حکمرانی فضای سایبر مطابق با منویات امام خامنهای است.
این جملات حضرت آقا اگر زودتر فهم و اجرایی شده بود، به شرایط فعلی دچار نمیشدیم.
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
👈 چرا دروغ پردازی رسانه های بیگانه در مقابل آرایش رسانه های داخلی اعم از شبکه های داخلی، خبرگزاری ها، رسانه های نوین پرمخاطب نظیر آخرین خبر، خبر فوری و ... محکوم به شکست است؟
✅ نظریه ی سوزن تزریقی
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سونامی محتوای مجازی در عصر رسانههای نوین
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
🔸بر اساس مقالهای که در مجله انجمن پزشکی آمریکا (JAMA) منتشر شده است، کودکانی که بیش از حد، زمان خود را به بازی با تبلت، تلفن هوشمند و تماشای تلویزیون میگذرانند، از نظر ذهنی ضعیفتر از دیگر کودکان خواهند بود. انجمن پزشکی آمریکا با مطالعه بر روی ۴۷ کودک ۳ تا ۵ ساله در مهد کودکها، این مقاله را منتشر کرده است. در این آزمایش مطالعاتی، کودکان هر روزه بیش از یک ساعت با تبلت بازی میکردند، زمان استفاده یک ساعت به صورت روزانه از تلفنهای کودک و تبلتها، حداکثر زمان توصیه شده از طرف انجمن پزشکی آمریکا است. پس از گذشت دوره موقت آزمایش، با اسکن مغز این کودکان، مشخص شد که ماده سفید مغز آنها حالت عادی ندارد. درواقع سطح رشد ماده سفید در مغز این کودکان کمتر از دیگر همسالان خود بود.
🔹ماده سفید چیست؟ یکی از مهمترین بخشهای ساختار مغز انسان، ماده خاکستری و ماده سفید هستند، ماده خاکستری بیش از ۴۰ درصد از کل مغز انسان را تشکیل داده است، نورونها و سیگنالهای عصبی درون ماده خاکستری ایجاد میشوند، در واقع اکثر پردازشهای مغز انسان توسط ماده خاکستری صورت میگیرد. اما ماده سفید از پروتئین میلین تشکیل شده که ماده خاکستری را پوشش میدهد، ماده سفید راه ارتباطی سیگنالهای مغزی است که میان ماده خاکستری قرار میگیرد. به این ترتیب هر چه قدر میزان و کیفیت ماده سفید بیشتر باشد، مهارتهای یادگیری، محاسباتی و پردازشی مغز سریعتر انجام میشود. در واقع ماده سفید به طور مستقیم به یادگیری و هوش کودکان تاثیر میگذارد. طبق آزمایشهای انجام شده، نوجوانانی که ماده سفید بیشتر و با کیفیتتری داشته باشند، توانایی بیشتری در محاسبات ریاضی دارند.
🔸کودکان امروزی نسبت به کودکان ۱۰ سال بیش، زمان بسیار بیشتری را پای تلویزیون یا تبلتها میگذرانند، نویسنده این تحقیق دکتر هاتون اشاره میکند: "این اولین تحقیقاتی است که به ارتباط مستقیم خیره شدن به صفحه نمایشها در کودکان و کاهش قدرت ذهنیشان اشاره میکند، این اتفاق برای کودکان در سن رشد بسیار خطرناک است، زیرا آنها سرعت رشد ۵ برابری نسبت به یک انسان عادی دارند و هر نوع خلل در این سنین، صدمات غیرقابل جبرانی به همراه دارد. توجه طولانی مدت به نمایشگرها و کارکردن با گوشی های تلفن همراه حتی در کودکان کمتر از سه سال موجب میشود تا سرعت پردازش مغز کاهش پیدا کند و کودک اصطلاحا کم هوش شود.
🔹در تصویر زیر مغز اسکن شده یکی از کودکان این آزمایش نشان داده شده که رنگ آبی نشان دهنده ماده سفید است، طبق تصویر میزان و کیفیت ماده سفید در مغز این کودکان بسیار پایینتر از میزان عادی است.
#علوم_شناختی_و_رسانه
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
💢 در بندِ #هشتگ
⭕️ هشتگ به عنوان یک نشانه برای برجسته کردن معانی خاص در شبکههای اجتماعی مورد استفاده قرار میگیرد. هر ترکیبی از کاراکترها که با علامت # شروع شده باشد، یک هشتگ است و هر هشتگ، اگر توسط تعداد کافی از افراد ترویج شود، میتواند یک «trend» باشد و کاربران بیشتری را به بحثی که از آن هشتگ استفاده میکند، جذب کند.
⭕️حالا اگر هشتگی ساخته و بتواند ترند شود یعنی توانسته با افکار عمومی اصابت کرده و آنها را برای استفاده از خود، اقناع کند. هر چند این روزها رباتها و ابزارهای هوشمند نیز در این ترندسازیها نقش آفرینی میکنند، اما اینکه افکار عمومی در چه پروسهای پشت سر یک هشتگ قرار میگیرد موضوعی دارای اهمیت است.
⭕️همانگونه که حمایت خواسته یا ناخواسته از یک هشتگ چندی پیش منجر به صدور قطعنامه علیه کشور و تشدید تحریمها بر ایران شد، برخی دیگر از هشتگها نیز هوشمندانه و با سوءاستفاده از شرایط این روزها، منجر به #استحاله_ملی میشوند. کشوری که دچار استحاله ملی شود ممکن است زندگی نرمال پیدا کند اما فاقد هویت شده است.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan