🎯 میخواستم فقط چند دقیقۀ دیگر بازی کنم، اما زندگیام را باختم
— آیا واقعاً به بازیهای ویدئویی «معتاد» میشویم؟
📍باور عمومی این است که بازیهای ویدئویی اعتیادآورند. پدر و مادرها وقتی بچههایشان را میبینند که تا نیمهشب، مثل مسخشدهها، به مانتیورهایشان خیره شدهاند، تردیدی در معتادبودن فرزندانشان ندارند. اما ماجرا از نگاه متخصصان پیچیدهتر است. آیا بهراحتی میشود آدمهایی را که ساعتهای متمادی از شبانهروز بازی میکنند، معتاد نامید؟ کمبودن تحقیقات در این زمینه تصمیمگیری نهایی را سخت کرده است، اما شواهد روزافزونی نشان میدهد که مشغولیت وسواسی به بازی، دستِکمی از دیگر انواع اعتیاد ندارد.
🔖 ۵۵۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۳۲ دقيقه
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/a00477
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💠نشست سواد رسانه ای
🔺️""نقش بسیج در جهاد تبیین وامید آفرینی ""
✅️با حضور جناب آقای سجاد بخشی نژاد
کارشناس ارشد علوم سیاسی
🔹️زمان: ۴ آذر ماه ۱۴۰۲ساعت ۲۱
🔺️بستر برگزاری،کانال نسرا گیلان
@nasra_guilan
خطر لایک
این روزها همه میتوانند محتوا تولید کنند و به سادگی در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارند اما موضوع نگرانکننده این است که حجم زیادی از محتوای تولید شده در حال جان بخشیدن به «خرافات» و «شبه علم» است.
رسانههای مدافع آزادی، همواره مخالف فیلترینگ شبکههای اجتماعی هستند اما آیا مخالفت با فیلترینگ به معنای تایید همه محتوایی است که در شبکههای اجتماعی تولید میشود؟
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
شبکههای اجتماعی جامعه را به کدام سو میبرند؟
✍️حسن توکلی/تحلیلگر شبکههای اجتماعی
🔹 دختری از روی دیوار پایین میپرد و رو به دوربین داد میزند:«این سه تا کار را نکن؛ ازدواج نکن، بچهدار نشو، ایران نمون». در مدت زمانی کوتاه این دیالوگ در اینستاگرام فراگیر میشود و دهها و صدها ویدئو با این دیالوگ ساخته میشود.
🔹 ویدئویی کم کیفیت از نوجوانی جنوبی که در حال خوردن انبه است و در حالی که حسابی لذت میبرد رو به دوربین میگوید:«عسله لامصب، عسله». این ویدئو در فاصله زمانی کوتاهی میلیونها بار دیده میشود اما تأثیر آن عمیقتر از این حرفهاست. برنامهسازان اینستاگرام دست به کار میشوند و صدها ویدئوی تبلیغاتی برای فروشگاههای اینترنتی با محتوای «عسله لامصب» میسازند.
🔹مدتی بعد نوجوان دیگری در اینستاگرام با نشان دادن تصویرهای مختلف خطاب به بینندگان صفحه خود میگوید:« بچهها به نظرتون واقعیه یا کیکه؟» برخی تصویرهایی که او در ویدئوی خود نشان میدهد کیک هستند اما برخی تصویرها واقعیاند. این ویدئو نیز در مدت زمانی کوتاه وایرال میشود و به محاورات روزانه مردم نیز راه پیدا میکند. تا آنجا که حتی سخنگوی دولت برای اینکه بگوید افتتاح فرودگاه یک شهر واقعی است و دروغ نیست، خطاب به خبرنگاران میگوید:«میتوانید بروید ببینید فرودگاه واقعی است یا کیک»
🔹 اینها به کنار، اخیرا در شبکه اجتماعی تیکتاک فردی مدعی شده که اگر افراد به مدت 30 روز موی خود را شستوشو ندهند، سلامتی آن را تضمین کردهاند. خیلی از فعالان تیکتاک به مدت یک ماه موی خود را نشستند و در نتیجه موی آنها شروع به ریزش کرد و گرفتار بیماری پوستی شدند. در این میان اخطار پزشکان هم نتیجه نداده و افراد زیادی گرفتار این توصیه عجیب شدهاند.
🔹 این روزها هرکس تلفن همراه داشته باشد، میتواند محتوا تولید کند و در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارد. در سالهای گذشته دوربینها باکیفیتتر، پردازندهها قدرتمندتر و شبکهها پرسرعتتر شدهاند. اپلیکیشنها کار افراد را برای نشر دیدگاههای شخصی یا سبک زندگی خود راحت کرده است.
🔹 اینستاگرام اکنون به رسانهای تبدیل شده که افراد بخش مهمی از وقت خود را در آن صرف میکنند. ویدئوهای تیکتاک بسیار پر بیینده شدهاند. فیسبوک تبدیل به یک عادت شده است و شبکه ایکس وقت زیادی از افراد را میگیرد.
اگرچه غوطه خوردن در ورطه شبکههای اجتماعی مختص ایرانیها نیست اما به نظر میرسد در سالهای اخیر به جمع جوامعی پیوستهایم که پیوند عمیقی با این فضای غیررسمی پیدا کردهاند. سیاست فیلترینگ هم راه به جایی نبرده و بر اساس آخرین آمارها (یکتانت) تعداد کاربران اینستاگرام از مرز ۴۱ میلیون نفر عبور کرده است.
اینستاگرام البته در این رقابت تنها نیست. ایکس، فیسبوک و تیک تاک هم دنبال کنندگان زیادی دارند. بیدلیل نیست در روزگاری که سرانه مطالعه کتاب از شش دقیقه در روز فراتر نمیرود کارشناسان تخمین میزنند که ایرانیها بیش از دو ساعت از وقت گرانبهای خود را در شبکههای اجتماعی میگذرانند. به گفته رئیس مرکز پژوهشهای صدا و سیما، طبق آمار بهدستآمده در مرکز تحقیقات، مصرف رسانههای اجتماعی از ۴۲ درصد در سال ۱۳۹۴ به ۶۷ درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
🔹 در خیلی از کشورهای جهان، شبکههای اجتماعی کارکرد خود را دارند و ساعت یا حتی دقایقی از وقت افراد را میگیرند اما در ایران جای روزنامه و مجله، رادیو و تلویزیون و کتاب را گرفتهاند.
هر دقیقه در شبکههای اجتماعی محتواهایی تولید میشود که برای نسل آینده نگرانکننده است. برخی محتواها خشونت را ترویج میکنند و برخی اخلاق را مذموم میشمارند. خیلی از محتواها ضد نهاد خانوادهاند و برخی دیگر در مذمت تشکیل خانواده ساخته میشوند.
در این میان یکی از آسیبهای شبکههای اجتماعی، رواج شبه علم است. افراد زیادی مدعیاند علم پزشکی ناکارآمد است و خیلیها نظریات علم اقتصاد را زیر سؤال میبرند. ادبیات و فلسفه هم بینصیب نماندهاند.
🔹 اگر داستان شبکههای اجتماعی به گسترده شدن شبکه ارتباطی افراد و کسب اطلاعات درست و تسهیل کسبوکارهای آنلاین سرگرمی ختم میشد جای نگرانی نبود اما در این شبکهها، خرافات هم به شدت در حال رواج است و رمالها و فالگیرها فضای جدیدی برای فعالیت پیدا کردهاند.
رسانههای مدافع آزادی همواره مخالف فیلترینگ شبکههای اجتماعی هستند اما آیا مخالفت با فیلترینگ به معنی تأیید همه محتوایی است که در شبکههای اجتماعی تولید میشود؟
منبع: تجارت فردا
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢 تا به حال با یک قربانیِ #جنگ_شناختی روبرو شدهاید⁉️
🔻چنین افرادی معمولا اینگونه فکر میکنند :
🔸در همهی انتخابات ها تقلب صورت میگیرد!
🔹مسئولین میخواهند اینترنت را ببندند!
🔸ایران جهنم است و خارج بهشت!
🔹همهی انتخابات های کشور نمادین است و افراد از قبل انتخاب شده اند!
🔸صدا و سیما همه چیز را سانسور میکند!
🔹هر چیزی که بنگاه های خبر پراکنی داخلی میگویند ، دروغ است!
🔸همهی مسئولین دزدند!
🔹اسلام جلوی تمام لذت ها را گرفته!
🔸#شبکه_ملی_اطلاعات نباید راه اندازی شود ، چون ارتباطمان با دنیا قطع میگردد!
🔹باید سیاست را از دین جدا نمود!
🔸برای پیشرفت و زندگی بهتر ، باید به خارج از کشور مهاجرت کرد!
🔹این نظام دیکتاتوری است!
🔸و ـ ـ ـ
⚠️یکی از ثمرات سلطهی چند سال اخیر دشمن بر فضای مجازی ِ کشور به وسیلهی پیامرسان هایی مثل #اینستاگرام و واتسآپ ، تغییر نگرش افراد و دست بردن در شناخت مردم نسبت به محیط اطرافشان ، و ایجاد این نگرشهایِ ریشهدار☝️در اذهان عمومی و تولید افرادی شکّاک ، خود کمبین ، ناامید و گارد گرفته است!!!
✅ و این همان تعریف جنگ شناختی است که ما در آن به طور فاجعه باری آسیب پذیر هستیم و ثمرات این آسیب کاملا عیان میباشد!!!
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢اما و اگرها در #جنگ_روایت_ها
⁉️دین اسلام حقیقتی مرتبط با ایمان و اعتقادات است. اما سیاست، ناظر به تدبیر جامعه است؛ اعتقادات چه ارتباطی با ادارۀ نظاممند و عُرفی جامعه دارد؟!
1️⃣ اگر دین اسلام مانند مسیحیت شریعت مستقلی نداشت و تمرکزش صرفاً بر مسائل اخلاقی بود، این شبهه درست به نظر می رسید اما؛ دین اسلام عرصۀ باورها، گرایشات و رفتارهاست که عقاید، اخلاق و فقه برای پاسخگویی به این سه عرصه ارائه شده است.
2️⃣ دین اسلام در حوزۀ رفتار نیز، هم به رفتارهای فردی و هم به رفتارهای اجتماعی، توجه ویژه دارد، به عبارت دیگر اسلام هم توصیههای فقهی برای فرد دارد و هم توصیههای فقهی برای جامعه و بسیاری از آیات قرآن نیز ناظر به همین احکام است.
3️⃣ همچنین در تعریف سیاست به عنوان علمی برای رسیدن سعادت، باز هم پای دین به میان میآید، زیرا دین تعریف خاصی از سعادت دارد و میبینیم که دین اسلام هم سعادت انسان را تعریف میکند و هم راه رسیدن به آن سعادت را ترسیم می نماید.
#محمد_سرافراز
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
📛 شگردهای رسانهای در علوم شناختی
« فرار درجا »
📌 رسانه اصطلاحاً این ظرفیت را دارد که عده ای را بزرگ یا فردی را به طور کلی حذف کند.
این خصلت رسانه باعث می شود گاهی برخی نام ها در رسانهها برجسته شود. اما گاهی این اثر رسانه کاملا معکوس میشود. به عبارتی جنجال خبری راه میافتد و تصور میشود که همه جامعه را در برگرفته است، در صورتی که در واقعیت خبر خاصی نیست! این تکنیک رسانه را اصطلاحاً ” فرار در جا “ می گویند.
🔺رسانههای بیگانه با توجه به اینکه حضور واقعی در جامعه ایران ندارند و از لندن و واشنگتن به سوی ایران موج منفی میفرستند بسیار نیاز دارند که این احساس را برای خود و مخاطبان شان ایجاد کنند که بسیار موثرند...
⚠️ شگردهای رسانههای بیگانه برای تغییر ذهن مخاطب فارسی زبان هر روز بیشتر میشود، شناختن و درک این جنگ شناختی قسمتی از سواد رسانهای مورد نیاز امروز ماست...
#سواد مدیا
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢 جنگ شناختی و عنوان سازی های رسانه ای
#اینفوگرافیک
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢موسیقی جدید ساسی صرفنظر از چیپ بودن ، مملو از توهین به اشخاص حقیقی و حقوقی و مغایر با ارزشهای ملی، فرهنگی و دینی ایرانیان است.
🔺کلیدواژههای اصلی متن موسیقی برادران لیلای ساسی ، سکس، مشروب ، ریا ، رفتاردوگانه و اهانت است.
ندیدن و حرف نزدن راه حل مناسب نیست ؛ بپذیریم اولا همین آدم و کارهای چیپ او دیده میشه و متاسفانه اثرگذار هم هست.
ثانیا علت اصلی خیلی از چالشهای امروز اتخاذ راهبردهای انکار و سکوت است.
🔺بنابراین معتقدم نخبگان و متخصصان باید این نوع موضوع را ببینند و علل و راهکارهای صحیح مواجهه با آن را بررسی کنند .
#دکتر_اکبرنصراللهی
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔺شبکههای اجتماعی در تامین امنیت روانی نوجوانان شکست خوردند!
🔹موسسه خیریه «مولی رز» انگلیس که در زمینه پیشگیری از خودکشی فعالیت میکند، در گزارش جدید خود اعلام کرد الگوریتم رسانههای اجتماعی هر روزه محتوایی را به میلیونها نفر از نوجوانان منتقل میکند که برای سلامت روان آنان مضر است.
🔹این موسسه خیریه در ادامه گزارش خود اعلام کرد که محتوای آسیبرسان به سلامت روان را در مقیاس وسیع و به صورت بسیار رایج در شبکههای اجتماعی اینستاگرام، تیکتاک و پینترست پیدا کرده است.
🔹موسسه مولی رز افزود که در تیک تاک، برخی از پربازدیدترین پستهایی که مربوط به خودکشی یا خودزنی بوده یا محتوای بسیار افسردهکننده داشته، بیش از یک میلیون بار مشاهده و لایک شده است./جهت پرس
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢 مسابقه "کتابچه صوتی سواد رسانهای" (جلد اول)
🔹نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی(نسرا)
🔹با همکاری رادیو سلامت
🔸۳۰ قسمت شامل حدود ۱۸۰ دقیقه صوت
⭕️با موضوعات
✅تاریخچه و مفاهیم سواد رسانه
✅تکنیک های اقناع
✅لایههای پیام
✅بازنمایی، کلیشه سازی و....
✳️ مهلت شرکت در مسابقه: اول آذر تا 9 دیماه
✳️ برای شرکت در این مسابقه بزرگ به پیوند زیر مراجعه و پس از ثبت نام وارد بخش دورههای آموزشی شوید و ضمن استفاده از فایل های صوتی آموزشی تا 9 آذرماه در آزمون با ۲۵ سوال چهار گزینهای شرکت کنید.
🔻پیوند ثبت نام: https://B2n.ir/m96435
🔻پیوند دورههای آموزشی: https://B2n.ir/x47643
#مسابقه
#گفتگو
#سواد_رسانه
🚩نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی(نسرا)
🆔 @nasraa_ir