نتیجه یک پژوهش: کاربران در سال ۲۰۲۳ بیش از ۱/۳تریلیون ساعت آنلاین بودند
به گزارش گروه تجزیهوتحلیل داده Domo جمعیت کاربران اینترنت در ۲٠۲۳، ۵/۲میلیارد نفر بود که نسبت به سال ۲٠۲٠ با جمعیت ۴/۵میلیاردنفری، افزایش قابلتوجهی پیدا کرده است.
🔹 طبق این گزارش در سال ۲۰۲۳ ۲۴۱میلیون ایمیل در دقیقه ارسال شده است. این میزان در سال گذشته میلادی، ۲۳۱/۴میلیون ایمیل در دقیقه بوده. همچنین ۶/۳میلیون جستوجو در گوگل انجام شده که این میزان نیز نسبت به سال گذشته ۶/۷درصد افزایش یافته است.
🔹در هر ۱ دقیقه نیز کاربران سراسر جهان ۲۵/۱میلیون ساعت آنلاین بودهاند. با این وجود میتوان گفت جامعه جهانی بیش از ۱/۳تریلیون ساعت در سال را صرف کاوش در اینترنت کرده است.
🔹کاربران ایکس در سال جاری ۳۶٠هزار پست در دقیقه ارسال کردهاند و کاربران لینکدین در هر دقیقه ۶٠۶٠ رزومه را ثبت کردهاند. در اینستاگرام، کاربران هر دقیقه ۶۹۴هزار ریلز را برای دوستان خود ارسال کردهاند و کاربران توییچ ۴۸هزار ساعت محتوا را در دقیقه تماشا کردهاند. در هر دقیقه کاربران فیسبوک ۴میلیون پست را لایک کردهاند.
🔰دستاویز دینزدایی‼️
🔹مخالفت و مبارزه با دین، سابقهای به درازای خلقت انسان دارد؛ در طول تاریخ افراد و گروههای متعددی در تکاپوی یافتن راهی برای به انزوا کشیدن دین بودهاند و جملگی در آرزوی برچیده شدن دین از جامعه بشری، عمر خود را به پایان رساندهاند؛ هریک از این افراد و دستهها راهکارهایی را برای غرض خود ارائه و در پیش گرفتهاند که یکی پس از دیگری، ناکام گشته و به فراموشی سپرده شدهاند؛ در این میان اما به نظر میرسد که راهکار کارل مارکس برای دینزدایی، همچنان توانسته است جذابیت خود را -حداقل برای پیروان خود- حفظ کند؛
🔹مارکس معتقد بود که هیچ قدرتی یارای مقابله و مبارزه با قدرت مذهب را ندارد و همه قدرتها در مواجهه با قدرت دین، محکوم به شکست هستند؛ به اعتقاد او برای مبارزه با مذهب، باید از خود مذهب عليه آن استفاده کرد؛ البته تمرکز مارکس در این راهبرد بر ارائه تفسیر مادی و انکار تفسیر معنوی معطوف بود ولی دینزدایانِ پس از او، تفاسیر دیگری نیز از این راهبرد ارائه کردند؛
🔹برخی افراد با غرض مشروعیتزدایی از اجرای ضروریترین احکام دینی، مواجهه کاریکاتوری با برخی دیگر از احکام و توسعه بیقاعده و ضابطه آن را در پیش گرفته و تلاش کردهاند دین را تبدیل به یک مقوله بیخاصیتی کنند که هیچ کاری از آن ساخته نبوده و تنها عنوان دین را یدک بکشد؛ بدین ترتیب هم به غرض خود که دینزدایی بوده است، دست یافتهاند و هم به جهت ظواهر شرعی، حساسیت جامعه مذهبی را تحریک نکردهاند!
🔹قاعده تنفیر، تازهترين موردی است که دستاویز زیر سوال بردن اجرای احکام الهی قرار گرفته است؛ طبق این قاعده لازم است از اجرای احکامی که منجر به نفرت از دین میشود، صرف نظر کرد؛ دینزدایانی که مترصد فرصت برای ضربه زدن به دین بوده و هستند، این قاعده را به منزله برگ برندهای تلقی کردهاند که میتوانند با توسعه بیرویه آن، برای پیشبرد اهداف خود استفاده کنند؛ به این شکل که به بهانه نفرت عمومی از دین، نسخه تعطیلی احکام و قوانین اساسی آن را بپیچند؛
🔹به عنوان مثال امر به معروف و نهی از منکر که دیگر واجبات در مقابل آن به مثابه قطرهای در مقابل یک دریا معرفی شده است، تنها با این توهم و بهانه که نفرت عمومی را در پی دارد، به تعطیلی کشانده میشود؛ کمترین اشکال چنین فهمی از قاعده تنفیر، آن است که طبق این برداشت اساسا هیچ یک از احکام دینی قابلیت اجرا نخواهد داشت؛ چرا که طبیعت هر حکمی، ایجاد تعهد و گذاشتن باری بر دوش انسان است و روشن است که در نگاه سطحی و ابتدایی، نسبت به هر حکمی قاعده تنفیر پياده خواهد شد!
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🎯 ايلان ماسک: هوش مصنوعی برای اينکه نابودمان کند لازم نيست از ما متنفر باشد
📍ایلان ماسک را نمیتوان نادیده گرفت. او آدم پیچیدهای است که ایدههای عجیبوغریبی دارد؛ از انرژی و خودرو و سفینههای فضایی گرفته تا نورالینک و ایدهٔ کاشت تراشه در مغز انسان. از بین غولهای دنیای فناوری، کسانی مثل استیو جابز و جف بزوس، او تنها کسی است که دامنهٔ فعالیتش تا این حد گسترده و متنوع است. اما بهنظر میرسد عنصری مشترک و بنیادی پروژههای اسپیساکس، تسلا، سولارسیتی و طرحهای دیگر او را بههم مرتبط میکند، عنصری ورای ایدههای بلندپروازانهٔ نوابغ سیلیکونولی، که نهفقط با پیشرفت فناوری بلکه با مسئلهٔ ادامهٔ حیات بشر پیوند دارد.
🔖 ۴۲۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۲۵ دقيقه
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/u94427
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
⁉️فرمول ساسی مانکن دیگر جواب نمیدهد؟
🎤احتمالا شما هم کلکلهای اینستاگرامی عموپورنگ و ساسی را دنبال کردهاید یا به گوشتان رسیده است. هر چند همه این اتفاقات لااقل در سالهای پیش به بیشتر دیده شدن ساسی کمک میکرد اما بنظر امسال ورق برای ساسی برگشته است.
🔹«جنتلمن» که در سال ۱۳۹۷ منتشر شد با ۱۸۵ هزار محتوا در چهار بستر بیشترین میزان توجه را داشته است.
🟠«دکتر» در سال بعد ۸۸هزار و «تهران توکیو»ی جنجالی ۱۶۷ هزار محتوا داشته است. ۲ آهنگ بعدی یعنی «مامان منو ببخش» و «برادران لیلا»، نزدیک به ۳۰ هزار محتوا داشتهاند که این مسئله کاهش ۵.۷۵ برابری توجه را نسبت به آهنگ جنتلمن نشان میدهد.
🔺میزان محتوای آهنگ جدید ساسی مانکن در پلتفرمهای اینستاگرام و توییتر نشان میدهد آهنگ جدید ساسی مانکن، کمترین میزان محتوا را در اینستاگرام نسبت به ۵ ترانه آخر او را داشت.
📢البته خبر فیلتر چند سایت به دلیل انتشار موزیک ویدئوی برادران لیلا از مهمترین علتهای افزایش محتوا در خبرگزاریها بوده است.
مطالعه مقاله کامل🔗
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
سندروم پاسخ در رسانههای اجتماعی و توهم همهچیز دانی
❓به راستی ما چه کارهایی را فکر میکنیم بلدیم؟
❓حضور در پیامرسانها و رسانههای اجتماعی چقدر به این توهم دانستن شدت بخشیده؟
🔺«سندروم داشتن پاسخی برای همه چیز» مصیبتی است که از تحصیلات بالا، حساسیت نشان دادن بیش از حد به جزئیات، وسواس زیاد و چرخیدن و کار زیاد با اینترنت به وجود میآید.
▪︎این مشکل مثل آفت، دامنگیر افرادی است که دانش فنی بالا و تخصصی دارند. بدان معنا که آن ها اغلب وقت روزانه خود را صرف توضیح دادن درباره چیزهایی به افرادی می کنند که هیچ ایده و نظری درباره آن ندارند.
🚫«سندروم پاسخگویی» یک اعتیاد وحشتناک است که با مسائل کوچک آغاز میشود مثل سخن گفتن از متنهای اطلاعاتی بی اهمیتی که شما در ویکی پدیا خواندهاید و درست هم هست؛ اما بلافاصله بعد از شروع این جریان این آفت مثل بیماری دامنگیر شما میشود و از آن پس شما متقاعد میشوید که میتوانید درباره همه چیز به همه اطلاعات بدهید.
👁🗨اگر نگاهی به اطرافیان خود در فضای مجازی که در حال غوطه خوردن در اقیانوس اطلاعات بسیار زیاد هستند داشته باشید چیزی که متوجه خواهید شد آن است که بسیاری از مخاطبین فضای مجازی دچار این توهم یعنی توهم دانایی یا همه چیزدانی رسانه ای هستند. آفتی که اولین علت ظهور و بروز آن حجم بالای اطلاعات دریافتی رد و بدل شده در طول شبانه روز است که از طریق مختلف به دست مخاطبین در فضای مجازی می رسد.
✅ چطور میتوان با آن برخورد کرد؟ «نمیدانم». درباره این کلمه خوب فکر کنید و آن را به خاطر بسپارید.
نمیدانم. نمیدانم یا هیچ ایدهای ندارم. هیچ کس نمیداند، شما هم نمیدانید.
هر چقدر شما به جای داشتن پاسخ برای همه چیز درباره آن سوال بپرسید زودتر به یک نابغه تبدیل می شوید.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🎯 طولی نخواهد کشید که بازیها جای شبکههای اجتماعی را بگیرند
🔴 سال گذشته حدود ۳.۲ میلیارد نفر، یعنی ۴۰ درصد جمعیت دنیا، به بازیهای کامپیوتری مشغول بودهاند. این رقم هر سال حدود ۱۰۰ میلیون افزایش داشت و، در سال ۲۰۲۰ که ویروس کرونا همه را خانهنشین کرد، ناگهان بهشدت افزایش یافت. در کشورهای ثروتمند، دوسومِ مردم بازی میکنند که نصفشان زناند. با اینکه بازی بین جوانان بسیار بیشتر رواج دارد، افراد مسنتر، ازجمله نیمی از جمعیتِ بین ۵۵ تا ۶۴ سال، نیز به این عادت روی آوردهاند. در سراسر جهان تعداد ۳۵-۴۴سالههایی که کنسول بازی دارند از تعداد کنسولهای ۱۶-۲۴سالهها بیشتر است.
🔴 دیگر فقط جوانکهای علاف بازی نمیکنند. گسترش گوشیهای هوشمند نقش مهمی در گسترش بازیهای کامپیوتری داشته است. حالا تقریباً همه در جیبشان یک ابزار قدرتمند برای بازی دارند.
🔴 ازآنجاکه ارزش بازیهای کامپیوتری بهشدت بالارفته، شرکتهای بزرگ به این وادی روی آوردهاند. هفت شرکت از دَه شرکت مهم فناوری در عرصۀ بازی فعالیت دارند و بودجههایی در حد حوزۀ فناوری به وادی بازی تزریق کردهاند. مایکروسافت، که در سال ۲۰۰۱ ایکسباکس را روانۀ بازار کرد، سال گذشته توافق کرد که ۶۹ میلیارد دلار به «اکتیویژن بلیزارد»، که یک توسعهدهندۀ بازی است، بپردازد. اگر این قرارداد از زیر دست نهادهای نظارتی ضدانحصار عبور کند، بزرگترین قراردادی خواهد بود که تابهحال در حوزۀ فناوری بسته شده.
🔴 درحالحاضر اپل و گوگل غولهای پخش بازی هستند، چرا که دو فروشگاه اپلیکیشن مهم را تحت کنترل دارند و ۶۰ درصد فروششان از بازیهاست. آمازون، غول دنیای اینترنت، سرویس بازی آنلاین دارد و متا از شبکههای اجتماعی به واقعیت مجازی رو آورده که عمدتاً برای بازی از آن استفاده میشود.
🔴 بازیهای کامپیوتری احتمالاً با سرعتی بیشتر از سایر سرگرمیها گسترش خواهند یافت. همین حالا نیز ارزش بازی از کتاب، موسیقی و سینما بالاتر رفته و، در داشتنِ عنوان بزرگترین تجارت رسانهای، با تلویزیون رقابت میکند. مصرفکنندگان به بازیهای دیجیتال بیشتر پول میدهند تا به سرویسهای تماشای آنلاینی همچون نتفلیکس، و طولی نخواهد کشید که برای بازیْ بیشتر از تلویزیونِ پولی هزینه خواهند کرد. بهطور کلی، درآمد تلویزیون هنوز هم از بازیهای کامپیوتری بیشتر است، اما این اختلاف کمتر و کمتر میشود.
🔴 درست همانطور که سینما در قرن بیستم بر جامعه تأثیرگذار بود، و شبکههای اجتماعی در دهۀ گذشته افکار عمومی را دست داشتند، بازیهای کامپیوتری هم در فرهنگ قرن ۲۱ تأثیر فزایندهای دارند.
🔴 «قدرت نرمِ» فرهنگ عامه از زمان آغازبهکار هالیوود مشهود بوده است. در سال ۱۹۵۰، والتر وانگر، تهیهکنندۀ آمریکایی، گفت صادرات فیلم مهمتر از «بمبهای هیدروژنی» است. قدرت نرم جدیدی اکنون در حال ظهور است: دیپلماسی سوپر ماریو. همچنانکه بازیها سهم بیشتر و بیشتری از وقت مردم را به خود اختصاص میدهند، به سلاحی در نبرد ایدهها تبدیل میشوند. ضمناً برخلاف دنیای سینما، که آمریکا همچنان ابرقدرت یکهتاز آن است، رقابت در عرصۀ بازی فراگیرتر و بینالمللیتر است.
📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است از مطالب زیر که در وبسایت ترجمان بارگذاری شده است. برای خواندن نسخۀ کامل این مطالب میتوانید به لینکهای زیر مراجعه کنید. همچنین، برای مطالعۀ دیگر مطالب ترجمان دربارۀ بازیهای کامپیوتری میتوانید پروندۀ اختصاصی شمارۀ ۲۸ مجلۀ ترجمان را از فروشگاه اینترنتی ترجمان تهیه کنید:
📌مطلب «گزارش ویژۀ اکونومیست دربارۀ صنعت بازیهای کامپیوتری» نوشتۀ تام وینرایت با ترجمۀ علیرضا شفیعینسب و آمنه محبوبینیا.:
https://B2n.ir/e30339
📌 مطلب «تاریخ مختصر جنگ کنسولها: ایکسباکس در مقابل پلیاستیشن» نوشتۀ تام ریچاردسون با ترجمۀ اردلان لقائی:
https://B2n.ir/k43894
📌 شمارۀ بیستوهشتم فصلنامهٔ ترجمان را از اینجا بخرید:
https://tarjomaan.com/shop/product/mag28
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🌓 مجالس ترحيم در آينده نزدیک
🔻قدرت تحول دنیای مجازی به گونه ای است که در آینده از اوصاف مردگان و در مجالس ترحیم آن ها احتمالا این چنین یاد خواهد شد:
۱. خدا بیامرز همیشه online بود.
۲. در طول عمرش هرگز کسی را block نکرد.
۳. هرگز کسی را با هیچ comment نرنجاند.
۴. هرگز در like کردن کوتاهی نمیکرد.
۵. آخر عمرش خدا بیامرز خیلی نگران فیلتر شدن instagram بود.
۶. مرحوم رو موبایلش 10 نوع vpn نصب کرده بود.
۷. در حالی جان را به جان آفرین سپرد که whatsapp اش همچنان باز بود.
۸. نور به پروفایلش بباره
۹. مرحوم ده هزار تا follower داشت.
۱۰. کسی نیست که خدا بیامرز درخواست دوستیاش را رد کرده باشه.
۱۱. هیچ مدیر گروهی او را remove نکرد.
۱۲.هرگز کسی را delete نکرد.
۱۳. هیچ وقت برای گوشیاش password نگذاشت.
۱۴. مرحوم وقتی شنید تلگرام رو فیلتر کردن چند ماهی depress بود.
۱۵. خدا بیامرز از هیچ گروهی left نمی داد..
۱۶. برای شادی روحش دو گیگ اینترنت نذر کنید
۱۷. روز سومش خونشون وای فای بدون رمز موجوده.
🔺این ها امروز شوخی ان اما فردا عین واقعیت هستند؛ در جهانی که خیلی از معادلات سنتی ما به هم خواهد خورد.
🌹البته حالا روز پنجشنبه است؛ اموات را با یک صلوات یاد کنید.🤲
#نقد_و_تبیین
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢 #بصیرت سواد نیست، بینش است.
🔹 بصیرت؛ یعنی اینکه بدانی ممکن است همسرِ پیامبر، در برابرِ راهِ پیامبر ایستاده باشد؛
🔹 بصیرت؛ یعنی اینکه نگاهت به «شخصیت»ها نباشد؛ بلکه همواره به «شاخص»ها چشم بدوزی؛ پس ملاک حق حقیقت است نه شخصیت
🔹 بصیرت؛ یعنی اینکه بدانی حتی مسجد، میتواند «مسجد ضِرار» باشد و پیامبر (ص) آن را خراب کند و به زباله دانیِ شهر تبدیل نماید؛
🔹 بصیرت؛ یعنی اینکه قرآنِ روی نیزه تو را از قرآنِ ناطق، منحرف نکند!
🔹 بصیرت؛ یعنی اینکه بتوانی شترِ همسرِ رسول خدا را «پی» کنی و همزمان، حرمت حریم رسول الله (ص) را نگه داری؛
🔹 بصیرت؛ یعنی اینکه بدانی جانباز صفین (شمر) میتواند قاتل حسین (ع) در کربلا باشد؛
🔹 بصیرت؛ یعنی اینکه بدانی در جنگ با فتنه نمیتوانی آغازگر باشی اما تا ضربه نهایی، نباید از پا بنشینی؛
🔹 بصیرت؛ یعنی اینکه نگذاری فتنهگران، شیرت را بدوشند یا بر پشتت سوار شوند
🔹 بصیرت؛ یعنی اینکه «مالک اشتر» ها را به تندروی و «ابوموسی اشعری» ها را به اعتدال نشناسی
🔹 بصیرت؛ یعنی اینکه بدانی معاویه ها، به سست عنصرهای سپاهِ امیرالمومنین (ع) دل بستهاند
🔹 بصیرت یعنی اینکه بدانی تاریخ، تکرار میشود؛ نه با جزئیاتش؛ بلکه با خطوط کلی اش ....
🔸وقتی گرگ حمله میکند، با صدای بلند حمله میکند؛ و فرصتی برای واکنش دارید. (فرار یا مقاومت) ؛ اما وقتی موریانه هجوم میآورد، از همان ابتدا بی سر و صدا و تنها به جان محصولات شما میافتد. زمان میبرد تا به هدف برسد، اما بالاخره همه محصول تو را نابود میکند ؛ ایستادن در برابر گرگ، #شجاعت میخواهد و دفع خطر موریانه #بصیرت.
#نهم_دی
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢 کودکانِ کارِ مجازی را دنبال نکنیم!
🔸️ همه انسانها در به اشتراک گذاشتن لحظات زندگی خود با دیگران دارای حق انتخاب هستند و بدون شک در نظر نگرفتن علاقه و خواست کودک در این زمینه یکی از مصادیق کودکآزاری محسوب میشود.
🔸همانگونه معتقدیم کار در خیابان مناسب کودک نیست؛ باید بدانیم که جای کودکان در اینستاگرام و... نیست.
#سواد_رسانه
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢 سنجش میزان سواد رسانه ای
#اینفوگرافیک
#اختصاصی
🚩نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی(نسرا) استان گیلان
🆔 @nasra_guilan
🔸ادیسون به خانه بازگشت یادداشتی به مادرش داد و گفت: این را آموزگارم داد گفت فقط مادرت بخواند.
مادر در حالی که اشک چشمان خود را پاک میکرد برای کودکش خواند: فرزند شما یک نابغه است و ما توان آموزش او را نداریم لطفا در خانه به او آموزش دهید.
سالها گذشت مادرش از دنیا رفته بود روزی ادیسون که اکنون بزرگترین مخترع قرن بود در گنجه خانه خاطراتش را مرور میکرد که برگه ای در میان شکاف دیوار او را کنجکاو کرد آن را درآورده و خواند.
نوشته بود: کودک شما کودن است از فردا او را به مدرسه راه نمی دهیم.
ادیسون ساعت ها گریست: و در خاطراتش نوشت "توماس آلوا ادیسون، کودک کودنی بود که توسط یک مادر قهرمان به نابغه قرن تبدیل شد"
🌸سالروز ولادت حضرت مادر بر همه مادران سرزمینم مبارکباد🌸
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
تاریخچه هک اطلاعات کاربران ایرانی
🔹هک اطلاعات کاربران ایرانی شامل نشت و هک شدن اطلاعات کاربران و مشترکان سازمانها و سرویسدهندههای اینترنتی در ایران میشود.
🔹در سالهای اخیر اطلاعات ۸۰ میلیون شهروند ایرانی از سرورهای سازمان ثبت احوال، میلیونها کاربر ایرانی توسط نسخههای غیررسمی اپلیکیشن تلگرام، پنج میلیون کاربر سیب اپ لو رفته، به سرورهای سایت فروش بلیط علیبابا حمله شده و اطلاعات ۵/۵ میلیون کاربر اپراتور رایتل لو رفت.
🔹اطلاعات لو رفته را میتوانند در موارد مختلفی از جمله برای کلاهبرداری یا ثبتنام در سایتها از اطلاعات دزدی شده سوءاستفاده کنند.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
♨️ استانداردسازیهای دوگانه در رسانههای بیگانه
📌#استانداردسازی_دوگانه یا به زبان ساده تر «یک بام و دو هوا»، از جمله شگردهای رایج در رسانه های بیگانه است.
در این رابطه دو مسئله جنبش (ز. ز. آ) در پائیز ۱۴۰۱ و تظاهرات هشت ماه داخل رژیم صهیونیستی و فلسطین اشغالی را به راحتی میتوان با همدیگر مقایسه كرد.
🔺جنبش (ز. ز. آ) در ایران، تنها سه ماه تداوم داشت و اعتراضات در اسرائیل ۸ تا ۹ ماه به طول انجامید.
جمعیت ایران حدود ۸۷ یا ۸۸ میلیون نفر و جمعیت یهودیان مهاجرت كرده در اسرائیل حدود ۷میلیون نفر است با این وجود تعداد جمعیتی كه نهادهای امنیتی در هزار شهر ایران مجموعا در سه ماه برآورد كردند كه افراد غیرتكرار شونده در این اعتراضات یا اغتشاشات حضور داشتند به حدود ۴۵۰هزار نفر میرسید. اما در اسرائیل شاهد بودیم كه در حدود ۸ماه و در بعضی از روزها در سه شهر مجموعا ۷۰۰هزار نفر حضور داشتند.
🔻 با نگاهی به مقایسه جمعیتی میتوان گفت كه حدود «كمتر از نیم درصد مردم ایران» در این اعتراضات فصلی در طی سه ماه مجموعا در هزار شهر حضور پیدا كردند كه حداقل «یك بیستم» جمعیتی است كه در اسرائیل طی ۸ماه حضور پیدا كرد.
این در حالیست که تعداد خبری كه در رابطه با جنبش مهسا در ایران و در رسانههای جهانی دیده شد تقریبا «۲هزار برابر» آن چیزی است كه راجب به تظاهرات داخلی اسرائیل شاهد بودیم..!!
📌در یک نمونه مقایسهی دیگر،
اگر آنچه كه در طوفان الاقصی اتفاق افتاد،
با آشوبهای خیابانی در ایران به بهانهی مرگ مهسا و نیز كشته شدن جورج فلوید به دست پلیس در آمریكا را مورد مقایسه تطبیقی قرار دهیم
این سوال پیش میآید که:
اگر به عنوان #حقوقبشر، كشته شدن و قتل یك انسان برای جامعهی رسانهای غرب اهمیت دارد، جان یك انسان در ایران با جان یك انسان در فلسطین اشغالی و یا در آمریكای شمالی باید برابری كند و بازتاب رسانهای آن به یك اندازه باشد، در حالی که میزان بازنمایی خبری آنچه كه در ایران اتفاق افتاده در مقایسه با نسل كشی واضح غزه در ۴۸روز به وضوح قابل رویت است...
🟡 با این توضیح می توان گفت رسانهها در استانداردهای دوگانه بقدری تاثیر گذار هستند كه میتوانند هزار برابر واقعیات را برای مخاطب متفاوت جلوه دهند و
آگاهی از این موضوع قسمتی از سواد رسانهای مورد نیاز امروز ماست...
#سواد_مدیا
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
⁉️ جوسازی رسانههای معاند در خصوص وضعیت زنان ایرانی به دنبال چه هدفی است؟!
📌خشونت، آزارهای جنسی و حتی قتل از سوی شریک زندگی، نیمه تاریک زندگی زنان در دنیای غرب است که کمتر درباره آن گفته و نوشته میشود. همچنان که پیشرفت و درخشش زن ایرانی در عرصههای مختلف اعم از علمی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی از سوی جریان مسلط رسانهای و رسانههای جریان اصلی محکوم به بایکوت است!
🔺 این در حالی است که به گواهی آمار با مقایسهای کوتاه میان وضعیت زنان در دوران قبل و بعد از انقلاب میتوان به عینه رشد زنان در تمامی حوزهها و شاخصهای پیشرفت را مشاهده کرد.
🔺همین آمارها و گزارشها نشان میدهد جوسازی رسانههای معاند در خصوص وضعیت زنان در ایران بیشتر از آن که مطالبهای برای پیشرفت باشد، به دنبال برهنهکردن زن ایرانی است!
و گرنه رشد و پیشرفت زنان کشورمان در تمامی حوزهها امری غیر قابل انکار است...
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💥خطر ایجاد خطای شناختی در حادثه تروریستی کرمان
♻️حادثه تروریستی شهادت جمعی از مردم بیگناه در گلزار شهدای کرمان غم بار و سنگین است
ایجاد مطالبه پاسخ قاطع به چنین عملیات تروریستی نیز ضروری و لازم است.
🔺اما توجه به چند نکته نیز بسیار ضروری است:
1⃣ قبل از اظهار نظر رسمی نهادهای امنیتی متولی کشف عامل یا عاملان و آمران این جنایت بزرگ و کانالیزه کردن ذهن پاک مردم ممکن است دارای آسیب هایی باشد.
2⃣عملیات سنگین #رسانه ای قبل از روشن شدن زوایای عملیات تروریستی و گرفتن انگشت اتهام به سمت رژیم جعلی ممکن در ادامه مسئله زا باشد.
به همان میزان که رژیم موقت متهم به انجام چنین عملیات تروریستی است، کسان دیگری نیز در لیست متهمان ممکن است قرار بگیرند.
4⃣ داعش و نیروهای خفته آنان نیز انگیزه مضاعفی برای انتقام گیری از سردار دلها و عاشقان او دارند. کیست که نداند این حاج قاسم بود که طومار حکومت خود خوانده ابوبکر البغدادی را در هم پیچید و ریشه تکفیر را در منطقه خشکاند. متهم ردیف سوم جریان زخم خورده نفاق است
6⃣رژیم صهیونیستی همواره در ترورهای خود برای حفظ حداقل وجهه بین المللی و باور پذیر بودن ایده اش میان توده های مردم ایران، اغلب ترورهای هدفمند و بیشتر از چهره های برجسته نظامی و دفاعی را هدف قرار داده و سابقه نداشته به ترور کور متوسل شود.
در مقابل شریک تروریستش داعش و رفیق گرمابهش نفاق همواره به انجام ترورهای کور و شهروندان عادی شهره بوده است.
♻️در این صورت با چنین عملیات رسانه ای سنگین در صورت روشن شدن عامل اصلی جنایت تروریستی باور پذیری آن در سطح عمومی تضعیف خواهد شد و از اثر گذاری پاسخ به عامل محتمل اصلی خواهد کاست و جمهوری اسلامی را در معرض اتهام فشل بودن در مقابل رژیم موقت قرار خواهد داد./پایگاه تحلیلی غرب آسیا
#ژئوپلیتیک_رسانه
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢ماساژ پیام چیست؟
🔻انواع تاکتیکهای ماساژ پیام
#اینفوگرافیک
#سواد_رسانه
#اختصاصی
✅️با ما با سواد شوید
🚩نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی(نسرا) استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
‼️اصرار عجیب شبکههای بیگانه بر پرهیز از توصیف تروریستی برای وقایع خونبار کرمان
📌به دنبال جنایتی که روزهای اخیر در کرمان رخ داد، رسانههای فارسیزبان خارجی به صورت یکدست از کاربرد واژه «تروریستی» برای توصیف آن خودداری کردند.
در مقابل، استفاده از ترکیباتی مانند «انفجارهای مرگبار» یا «انفجارهای کرمان» در این شبکهها پرتکرار بود.
🔺در حالی که طی ماههای گذشته طیفهای گوناگون شبکههای فارسیزبان خارجی از سلطنتطلبان «من و تو» و «ایندیپندنت فارسی» تا لندننشینهای «بی بی سی فارسی» و «ایران اینترنشنال» و نیز جریانات موسوم به حقوقبشریها و جمهوریخواههای سکولار («رادیو زمانه»، «ایران وایر» و ...) بر سر مسائلی مانند سرنوشت «منشور مهسا»، «وکالت به شاهزاده»، موضعگیری علیه گروهک تروریستی منافقین، جایزه نوبل «نرگس محمدی» و ... وارد زد و خوردهای آشکار و شدید شده بودند، اما از روز حادثه ی کرمان هماهنگی عجیبی را در زمینه خودداری از توصیف تروریستی برای کشتار دهها ایرانی به نمایش گذاشتند.
🔻این در حالی بود که سران دولتهای متعدد از اتحادیه اروپا گرفته تا روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان، عربستان سعودی و ... بلافاصله و رسما این جنایت را تروریستی خوانده و آن را شدیدا محکوم کردند.
🔺فاحش بودن این دوگانگی رفتاری زمانی بیشتر به چشم میآید که چند دقیقه بعد از رویدادهای کرمان، «دویچه وله فارسی» در گزارشی از دستگیری سه مظنون به انجام «عملیات تروریستی احتمالی» در آرژانتین علیه ۳۰۰۰ ورزشکار در بزرگترین رویداد ورزشی بینالمللی یهودیان در پایتخت آرژانتین خبر داد...
‼️از دیدگاه این رسانهها آنچه جان یهودیان را تهدید کند، تروریستی و آنچه جان غیر یهود از جمله مسلمان و ایرانی را بگیرد تنها حادثه ای مرگبار است...!!!
❗️این است تعریف غرب از بشر و حقوق بشر...
#سواد_مدیا
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢از سازندگی خبر تا ویرانی اذهان!
❗️تیترهای خبر با قلاب هراسافکنی
🔺تیترها اولین نقطه تلاقی مخاطب با خبر هستند و به جهت خاصیت القایی و اقناعیای که دارند، تاثیر بسزایی در تاثیرگذاری و شکلگیری اولیه مفاهیم در افکار عمومی دارند.
هرچه تیترها در رسانهها ضرب آهنگ تندتری داشته و یا به عبارت عامیانه گلدرشتتر باشند، میزان تاثیرگذاری آنها بیشتر است.
⁉️اما آیا به بهانهٔ جذب مخاطب و یا بیشتر دیده شدن باید هر تیتری را نوشت؟
🔺غیر از اینکه تیتر باید روح حاکم بر آن خبر یا گزارش را نشان دهد، حتما باید در راستای #اخلاق_رسانهای نیز باشد. یعنی نباید به انواع مختلف منجر به تشویش اذهان عمومی، هراسافکنی، نفرتپراکی، دروغپردازی و ضریبدهی به انواع شایعهپردازیها شود، به ویژه اگر آن رسانهٔ مربوطه از جراید یا انواع رسانههای معتبر یک کشور باشد.
🔺هراسافکنی بر پایه شایعات، هنگامی که افکار عمومی یک جامعه به علت بحران خاصی ملتهب و مشوش است، نمونهٔ بیاخلاقی و نقض ضوابط رسانهای است. این امر نه حرفهای بودن خبرنگار یا رسانهٔ مربوطه را در به کارگیری زبان و مفاهیم میرساند، بلکه بر عکس ناشیگری آنها را در موجسواری بر احساسات ملتهب ملت نشان میدهد.
#مسیررسانه
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
⭕️ سروده افشین علا در پاسخ به اهانت علی کریمی:
غذای نذری و شربت؟ چه گفت مردک پست؟
گدای اجنبی افسار خود چگونه گسست؟
زبان الکن این لات، ازچه لال نشد؟
میان دست پلیدش قلم چرا نشکست؟
دهنکجی به شهیدان و ادعای شعور؟
مجیزگویی خصم و به خلق، ضربت شست؟
کسی که نان سگان میخورد چه میفهمد؟
غذا و شربت نذری نشانهی شرف است
حرامخوار چه داند که شد به کام شهید
نه نان و شربت نذری، که می ز جام الست
به خویش غره نگردد! خطاب من نه به اوست
که شأن شاعر دلخون کجا و جاهل مست؟
دلم پر است نه از او که نیست جز مگسی
دلم پر است ز مصدرنشین سفلهپرست
دلم پر است از آنان که اسوه میسازند
به دست خویش برای جوان ز مردم پست
ز صاحبان مناصب که از خصومتشان
هر آنکه ناصح و دلسوز بود و نخبه، نرست
هر آنکه گیشه پسندید، نورچشمی شد
هر آنکه شوت بلد بود و گل، به صدر نشست
گناه را ز سلبریتیان مبین که نظام
خودش به تازه به دوران رسیدگان دل بست
برای مردم دانا رسانه هست؟ که نیست
سخنشناس و هنرور به خانه نیست؟ که هست
ز مدح و نوحه، جوانان چقدر گریه کنند؟
ز نطقهای شعاری چه آورند به دست؟
خطای شیوه تبلیغ و حکمرانی ماست
گدای غرب، اگر حرمت شهید شکست...
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
چرا مفهوم شناخت و شناختی در دنیای #رسانه ای شده مهم است
▪️مفهوم شناخت:
وقتی یک موجود (انسان، حیوان، یک حشره یا هر موجود دیگر) بتواند تصویری از دنیای بیرون را در درون مغز خود بسازد میتوانیم بگوییم که او به شناختی از دنیای اطراف دست یافته است.
▫️گاهی میگویند توانایی شناخت، به معنای توانایی یک موجود در خلق و نگهداری یک تصویر درونی (Internal Representation) از دنیای بیرونی (External Presentation) است.
▪️ما در هر لحظه:
▫️یا در حال ارزیابی و اصلاح تصویر درونیمان از جهان اطراف هستیم
▪️یا میکوشیم تصویرهایی را که دیگران دیدهاند و ساختهاند بخوانیم و بشنویم و بر اساس آن تصاویر درونی خود را اصلاح کنیم.
▫️یا میکوشیم آنچه را در ذهن خود به عنوان مدلی از جهان اطراف ساختهایم، به دیگران منتقل کنیم و تصویر درونی آنها را تغییر دهیم.
▪️حال که با مفهوم شناخت آشنا شدیم خوب است یک سوال بسیار مهم از خودمان بپرسیم:
⁉️شبکه های اجتماعی و پیام رسان های آمریکای نظیر واتس اپ و اینستاگرام چطور شناخت و ادراک ما را با الگوریتم ها، هوش مصنوعی و حباب فیلتر دستکاری می کنند؟!
▪️با پاسخ به این سوال اهمیت داشتن حکمرانی سایبری رسانهای مستقل را در میابید.
#سواد_رسانه
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
☘ #حکم_ماموریت
💠هفت فرمان مقام معظم رهبری به فعالان فضای مجازی:
1⃣ امید آفرینی
2⃣ بصیرت افزایی
3⃣ توصیه به ایستادگی
4⃣ توصیه به تنبلی نکردن
5⃣ توصیه به خسته نشدن
6⃣ توصیه به صبر
7⃣ توصیه به حق
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan