🚩 روزانه هزاران محتوا در رسانه های اجتماعی به اشتراک میگذاریم. اما چقدر میتوان از درستی آنچه میخوانیم یا میبینیم مطمئن بود؟
🔸فردریک بارتلت روانشناس بریتانیایی توضیح میدهد که محتوا در مسیر انتقال به دیگران طی مسیر تکثیر متوالی تغییر مییابد.
🔸زمانی که یک سوژه یا پیام را در فضای مجازی تکرار میکنیم به طور پیوسته تلاش میکنیم تا آن را مطابق با ذهنیات خود به شکل متعارفتری تبدیل کنیم.
🔸این فرآیند مشابهسازی است. یعنی افراد پیامها را آنگونه که خود درک میکنند یا دوست دارند تغییر میدهند.
به همین خاطر است که در فضای بیانتهای مجازی باید بیش از پیش نسبت به آنچه میبینیم یا باور میکنیم حساس باشیم / کافه مارکتینگ
#نگاه_انتقادی
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔸راه هایی برای ترک اعتیاد به شبکههای اجتماعی
❇️خود را مقید کنید که مثلاً در اتاقخواب به اینستاگرم یا فیسبوک نروید؛
این یکی از توصیهها برای ترک اعتیاد به شبکههای اجتماعیست؛ راههای دیگری هم هست:
🔹مراقب خواب خود باشید. نور صفحه موبایل یا تبلت باعث کاهش فعالیت هورمون خواب میشود و باعث میشود که مغز سیگنال بیدار شدن دریافت کند. از حدود یک ساعت مانده به زمان خواب، شبکههای اجتماعی را کنار بگذارید.
🔹استفاده از شبکههای اجتماعی را به زمان مشخصی محدود کنید، مثلا روزی چهار بار و هر بار فقط یک ربع به فیسبوک سربزنید و سعی کنید این میزان را به مرور کاهش دهید.
🔹مکان استفاده از شبکههای اجتماعی را محدود کنید. مثلا خودتان را مقید کنید که هیچ وقت در اتاق خواب سراغ اینستاگرام نروید.
🔹ابزارهای دیجیتال مانند موبایل و تبلت را در ساعات مشخصی از روز از خود دور نگه دارید تا سراغ شبکههای اجتماعی نروید.
🔹چالش کنترل استفاده از شبکههای اجتماعی را به عنوان یک فعالیت مثبت برای خود و اطرافیانتان جا بیندازید تا انگیزه کافی برای پایبند ماندن به آن داشته باشید،مثلا بگویید که میخواهید تمرکزتان را بالا ببرید.
اگر در شهر شما، بر خلاف جایی مثل لندن، مراکز ترک اعتیاد نیست، از این توصیهها استفاده کنید:
این پست را به دوستانتان بفرستید که فکر میکنید معتاد به شبکههای اجتماعی هستند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
♦️ 10 مورد از #اصول_اخلاقی در محیط مجازی
✳️۱۰ مورد از اصول اخلاقی و آدابی که مناسب است در محیط مجازی و شبکههای اجتماعی رعایت کنید
1️⃣ هر چیزی را فوری share نکنید
2️⃣ هر چیزی را هر جایی پست نکنید!
3️⃣ لطفا از شدت آزادی بیانی که در گروههای مجازی وجود دارد،ذوقزده نشوید
4️⃣ اول از همه، اهداف گروهتان را مشخص کنید.
5️⃣ هر کسی را به هر گروهی اضافه نکنید
6️⃣ حجم خبرهای بدی را که به اشتراک میگذارید خودآگاهانه و با وسواس کنترل کنید!
7️⃣ گاهی تماشاگر باشید
8️⃣ واکنش سریع نشان ندهید
9️⃣ همیشه حواستان باشد که چه پست میکنید
🔟 مطالب متناسب با مخاطب پست کنید
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
💻 با تلویزیون اینترنتی همراه باشید؛ دستودل بازیِ مسئولان فضای مجازی رها شده برای اعتلای فرهنگ مردم!
❓تلویزیون اینترنتی؛ بستر بی دروپیکریست که شهوات کلامی و فیزیکی، لاابالیگری و ضدارزشها در آن موج میزند و پایهگذاران آن در صدد تقویت آن به موازات رسانهی ملی هستند. آنان با استدلالهای مسامحهگرانه بستری را ایجاد میکنند که نقش کاتالیزوری بر وخامت وضعیت ولنگار کنونی دارد.
‼️اقدام غیرقانونی وزیر ارتباطات در طرح مسئله تلویزیون اینترنتی و مدیریت تبعی آن در حالیست که ایشان باید پاسخگوی بخش اعظمی از لجام گسیختگی فضای مجازی باشند.
⁉️جای تاسف است که وزیر جمهوری اسلامی، علیرغم آگاهی به غیرقانونی بودن راهاندازی و مدیریت تلویزیون اینترنتی توسط وزارت ارتباطات و با عِلم به فضای مسموم و مغایر با فرهنگ اسلامی ایرانی حاکم بر محتواهای تولیدی این فضا، با پروپاگاندای تبلیغاتی بر آن اصرار میورزد. پای لجبازی در میان است، قدرتنمایی یا فرافکنی؟
⚠️ایشان بهتر است به جای اینکه همصدا با بدخواهان، با رقیبتراشی، مرجعیت رسانه ملی را خدشهدار کنند، فکری به حال حوزهی مدیریتی خویش کنند تا اندیشه جوان و نوجوانمان را بیش از این لجنمال نکند؛ گرچه رسانهی ملی خود نیاز به بازسازی و ارتقا دارد، ولی این قطعا به معنی حذف و تضعیف آن نیست.
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
💠«قدرت واقعی کاربران در #انتخاب است»
⚜این را به کودکان آموزش دهیم که بسیاری از کاربران شبکهها امکان پیدا کردهاند با پنهان کردن جنبههای ناخوشایند زندگی واقعی، از خود واقعیشان دور شوند و به کسی تبدیل شوند که همیشه آرزو داشتهاند. پس باید بدانند هر چه دیدند و هرچه شنیدند، واقعیت نیست.
⚜او باید بیاموزد که میتواند انتخاب کند با چه کسانی در ارتباط باشد، دنبال چه کسانی راه بیفتد و تصمیم بگیرد میخواهد برای چه محتوایی، مجوز ورود به ذهنش را صادر کند.
⚜او کمکم با آموزش و ارتقای سواد رسانهای این مهم را فرا میگیرد که «قدرت واقعی کاربران در انتخاب است» و میتواند انتخاب کند که کدام فضا بر دانش او میافزاید و کدامیک او را به بلاهت مبتلا میکند.
💢 #بازنمایی_رسانهای
🔹 بازنمایی یکی از مفاهیم بنیادی در #مطالعات_رسانهای است. کلمهای که معانی احتمالی متفاوتی را به همراه دارد. #بازنمایی راه و روشی است که از آن طریق، رسانهها حوادث و واقعیتها را نشان میدهند.
🔸 محتوای رسانهای همواره دارای ساختار هستند و هرگز پنجرهای شفاف و روشن نیستند. بازنمایی از ساختار واژه و لغت فراتر میرود و این سؤال را پیش میکشد که چگونه گروهها (و هر چیز ممکنی که در رسانه وجود خارجی پیدا میکند) به وسیله محصولات رسانهای بازنمایی شده است؟
🔹 این مساله به چگونگی #رسانهها و ژانرهای مختلف مربوط میشود و در عین حال معانی یا اثرات ضمنی سیاسی و اجتماعی و... وسیعی را با خود به همراه دارد.
🔸 بازنمایی نوعی عمل دلالت گر است که منعکس کننده #واقعیت_بیرونی است؛ در واقع، بازنمایی نوعی تصویر دستکاری شده از واقعیت بیرونی است. همه امور جهان، کپی #واقعیت هستند و در این میان هنر، کپی از کپی واقعیت است؛ هنر، بازنمایی از بازنمایی است.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🌐تلاش گوگل برای افزایش سواد رسانهای کاربران از سنین پایین
🌀گوگل سعی دارد با #توسعه_برنامه_سواد_رسانهای خود، کاربران را از سنین پایین با اخبار کذب و نحوه شناسایی و برخورد با آنها در فضای مجازی آشنا کند.
🔅حالا به نظر میرسد که گوگل به عنوان بزرگترین شرکت فعال در حوزه تکنولوژی تصمیم گرفته است که برنامه جدیدی تحت عنوان سواد رسانهای (media literacy) را اجرا و توسعه دهد تا کاربران را از سنین پایین کودکی و خردسالی برای شناسایی و مقابله با اخبار کذب و دروغین آماده کند و به آنها آموزشهای لازم برای فعالیت درست و تصمیم گیری های به موقع و صحیح در فضای مجازی و اینترنت را آموزش دهد.
🌀در این برنامه جامع و کامل، گوگل قصد دارد به کودکان نحوه تلاش #هکرها برای نفوذ به حریم شخصی کاربران، آشنایی با انواع حملات سایبری و بدافزاری، حملات فیشینگ، تشخیص رباتهای مخصوص هک و محافظت از اطلاعات خصوصی ذخیره شده در گوشی و رایانه خود را آموزش دهد.
ℹ️به گفته کارشناسان فعال در حوزه فناوری، این اقدام گوگل میتواند تا حد بسیار زیادی کارساز باشد چراکه نسل جدیدی از کاربران را تربیت خواهد کرد که از حقوق خود در فضای مجازی به صورت کامل آگاه خواهند بود و قادرند هر زمان که با تهدیدات سایبری مواجه شدند، با آن مقابله و برخورد کنند و از اطلاعات و حریم خصوصی خود بیشترین محافظت را به عمل بیاورند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
📚اگر كتاب دستمان باشد،ديگر شكايتی از وابستگي كودك به تبلت و گوشي نخواهیم داشت.
📍رفتار خودمان را بازبيني كنيم. كودكان آينه رفتاري ما هستند.
🌱شعار بسیاری از والدین این است:
💎«آن کاری که میگویم بکن، نه آن کاری که انجام می دهم!»
🔻برای نمونه، مادر یا پدری که خود غیر استاندارد از همه رسانه ها استفاده می کنند، از فرزندش انتظار دارد بتواند مصرف رسانه اش را مدیریت کند. انقدر تلویزیون تماشا نکند، انقدر بازی کامپیوتری نکند و...
🔹شما الگوی فرزندتان هستید، پس اول خودتان عمل کنید و بعد از فرزندتان بخواهید.
#رژیم_مصرف_رسانه
#مدیریت_مصرف
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan