🔴 روش های پروپاگاندا و تکنیک های جنگ رسانه ای
1⃣ #برچسب_زدن: این روش به منظور برانگیختن وحشت یا تعصب افراد جامعه علیه یک گروه مخالف استفاده میشود. این روش باعث میشود که نیازی به ایجاد بحث استدلالی با گروههای مخالف نباشد یکی از این روشها استهزای مخالفان با کاریکاتور میباشد.
2⃣ #شعارهای_فریبنده : دراین روش سعی میشود که بادادن شعارهایی با مفهوم مبهم و کلّی توجه افکار عمومی به پیام مبلغ جلب شود. این پیامها اغلب بر حول محور ارزشهایی همچون شرافت، دین، افتخار به میهن و میهنپرستی یا ارزشهای خانوادگی میباشد.
3⃣ #حمله_شخصی : حمله کردن به شخصیت فرد (مثلاً اتهام روابط نامشروع یا خیانت به کشور)، به جای رد کردن منطقی افکار و سخنان او.
4⃣ #تکرار : تکرار بی وقفه ی یک حرف، مخصوصاً اگر یک شعار ساده باشد، باعث می شود که کم کم به عنوان یک حقیقت بدیهی پذیرفته شود. این حربه اگر همراه با کنترل و سانسور رسانه ها باشد، تأثیر بیشتری خواهد گذاشت.
5⃣ #توسل_به_مرجع : برای اثبات درستی یک سخن، به جای استدلال منطقی، به مرجعیت و اقتدار و محبوبیت گوینده ی آن استناد می شود.
6⃣ #توسل_به_ترس :القای ترس و نگرانی همگانی برای آن که مردم با حکومت همراه شوند، همچون تأکید بر خشونت و وحشی گری دشمنان یا احتمال قریبالوقوع حمله ی آن ها.
7⃣ #توسل_به_اکثریت: القای این حس که اکثریت مردم پیرو این فرد یا حزب هستند و پیروزی آن قطعی است، تا افراد برای همرنگ جماعت شدن، یا برای رسیدن به پیروزی حتمی، به پیروان آن فرد یا حزب بپیوندند.
8⃣ #دروغ_بزرگ: بیان دروغی چنان بزرگ که هیچ کس فکرش را هم نمیکند که کسی آن قدر بی شرم باشد که چنین گستاخانه حقیقت را تحریف کند، در نتیجه همگان آن دروغ را باور خواهند کرد.
9⃣ #سیاه_و_سفیدنمایی: جلوه دادن اوضاع به گونه ای که افراد تنها دو گزینه در برابر خود ببینند: یا دوست کامل بودن یا دشمن کامل بودن.
🔟 #حقیقت_گزینشی: گفتن پیام تبلیغاتی در ضمن حقایق گزینش شده، به شکلی که مخاطب متوجه نشود که مورد هجوم تبلیغاتی قرار گرفته است.
1⃣1⃣ #شرطی_سازی: اگر مخاطب نسبت به الف واکنش خاصی داشته باشد (مثلاً از آن بیزار باشد، یا به آن علاقهمند باشد)، در چنین صورتی اگر شرطی ساز همواره الف و ب را همراه هم به مخاطب عرضه کند، مخاطب کم کم خصوصیت الف را به ب هم سرایت می دهد، به طوری که حتی اگر الف نبود، مخاطب همان واکنش را نسبت به ب نشان می دهد (و از آن بیزار یا به آن علاقهمند می گردد)
#مطالب_شهید_مصطفی_اخلاقی
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
⭕️تکنیک های جنگ روانی
⭕️افزايش قابليت تصديق خبر از طريق چيدن خبر ساختگي و نادرست درميان چند خبر درست To Take The News Out of Its Proper Context
💢اين از خصوصيات مستمر چند موج راديويي مانند بي.بي.سي است كه همواره از اين شگرد استفاده كردهاند . در اين شيوه، نظر مخاطبان به اخباري كاملا صحيح جلب ميشود و پس از ايجاد اطمينان اوليه نسبت به اين منبع ، يك خبر نادرست اعلام و القاء ميشود .يك تحليلگر حرفهاي ميتواند اخباري كه براي مخالفان خود داراي هويت درست و مشخصشده است ، به گونهاي با اخبار نادرست آميخته كند كه نهايتا نظر خود را در قالب تحليل و تفسير مورد نظر خود القا نمايد .
🔺اين شيوه شيوهايست كه عمدتا تحليلگران و يا نظريهپردازان سياسي از آن بهره ميگيرند . نمونه آن را ميتوان در سايت عليرضا نوريزاده پيدا كرد . در اين شيوه تحليلگر سعي ميكند اخبار موثق و درست قابل استناد براي مخاطبين را همراه با چند خبر نادرست درهم آميخته و با شيوهاي كاملا حرفهاي نتيجه مطلوب خود را كسب كند . در اين شيوه بايد سعي شود كه از اخبار صحيحي كه مورد تصديق و اطمينان خواننده ميباشد بهرهبرداري شود .
💢پس شناخت مخاطبين مورد نظر، لازمه استفاده از اين تاكتيك ميباشد .
#سواد_رسانه_ای
#جنگ_روانی
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
💢چگونه در فضای مجازی #شایعات را تشخیص دهیم؟
قطعه فیلم و تکه عکس اصلیترین ابزار شایعهسازها:
زاویه خاص فیلمبرداری یا عکسبرداری، مشخص نبودن اتفاقات قبل و بعد از آن تکه جدا شده از فیلم، ربط دادن عکس به مطلب نامرتبط، دستکاری عکس و فیلم،کیفیتهای پایین و نامشخص بودن جزئیات و… فرصت را برای داستانسرایی و شایعهپردازی روی آن ایجاد میکند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
📲 ۱۰روش برای اینکه جلوتر از فریبکاران اینترنتی قدم برداریم
1️⃣روی هر لینکی کلیک نکنید: پیامک تسهیلات بانکی، وام مسکن، بسته رایگان اینترنت و…روش خوبی برای فریب است؛ بی جهت کلیک نکنید.
2️⃣توجه به سایت شاپرک: دامنه سایت باید حتما به نام shaparak.ir ثبت شده باشد. فریبکاران برای گیج کردن افراد از اسامی مانند shaaparak.ir یا shaparack.ir یا اشکال دیگری در آدرس سایت استفاده میکنند که همه آنها جعلی هستند.
3️⃣عبارت https: در صورتی که به درگاه بانکی هدایت شدید، قبل از اینکه شماره کارتتان را وارد کنید در قسمت آدرسبار از اعتبار دستگاه مطمئن شوید. یک درگاه مطمئن باید دارای عبارت https باشد. نبودن حرف s میتواند ما را به بد دردسری بیاندازد.
4️⃣نمایش قفل: در کنار https در قسمت آدرسبار باید یک قفل سبز رنگ وجود داشته باشد که علامت تایید کننده سرویسدهنده است.
5️⃣به استوریهای سلبریتیها شک کنید: عاقبت برخی از تبلیغات سلبریتیها و میکروسلبریتیها معمولا به صفحات تقلبی بانکی میرسد. این استوریها معمولا با ویدیوهایی مثل «تخفیفهای باورنکردنی و قیمتهای غیرقابل باور» فقط برای فریب دادن افراد طراحی شدهاند.
6️⃣توجه به کد امنیتی: معمولا در صفحات فیشینگ این کد امنیتی یک عکس ثابت است که با رفرش کردن صفحه تغییری نمیکند.
7️⃣یک بار اطلاعات غلط وارد کنید: یکی از اطلاعات کارت بانکیتان را اشتباه وارد کنید. اگر پیغام خطایی در صفحه کامپیوتر دریافت کردید یعنی به احتمال زیاد این صفحه جعلی نیست.
8️⃣چک کردن دامنه سایت: در سایت enamad.ir با کلیک و سرچ کردن صفحه بانکی که در آن قرار داریم به ما اعلام میشود که در حال استفاده از سایت جعلی هستیم یا نه.
9️⃣افزونه ضد فیشینگ: یک افزونه یا اکستنشن ضد فیشینگ در سیستم خود نصب کنید که با وارد شدن در سایت مورد نظر به شما اعلام کند این صفحه از امنیت کافی برخوردار است یا نه.
🔟یک کارت بانکی برای خرید آنلاین داشته باشید: یک کارت خالی صرفا برای خرید کردن داشته باشید تا هنگام خرید به اندازه نیازتان ابتدا پول را به آن منتقل کنید.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
نسرا گیلان
⭕️تکنیک های جنگ روانی ⭕️افزايش قابليت تصديق خبر از طريق چيدن خبر ساختگي و نادرست درميان چند خبر د
⭕️تکنیک های جنگ روانی
🔻استفاده از عاطفه گيرندگان پيام To Play On The Emotions Of The Audience
💢در اين روش تلاش ميشود تعابيري در خبر مورد استفاده قرار گيرد كه به كارگيري آنان احساس عاطفي مخاطبان را به طور ساختگي تحريف و تهييج كند . كلماتي نظير تبعيض ، ظلم به زنان ، فشار بركودكان ، شكنجه ،بازجويي ، توطئه ، خفقان ، نسلسوزي ، دولتستيزي ، قانونستيزي ، فجايع بشري و مانند آن ميتواند احساسات يك مخاطب را برانگيخته نمايد .
💢موضع زنان و كودكان هميشه ميتواند در اين روش كارآمد باشد . پخش برنامههاي تلويزيون و استفاده از عكسهايي كه كودكان را در وضعيتي بسيار بد نشان ميدهد ، همچنين استفاده از زنان به عنوان عناصر زجركشيده در اخبار ميتواند در مسير ايجاد هيجان بسيار مؤثر و پرنفوذ باشد .
💢از سوي ديگر خبرگزاريها از عاطفه غريزي گيرندگان پيام استفاده ميكنند . گيرندگان پيام درمقابل يكسري مسائل مشترك با هم داراي همبستگيهاي عاطفي هستند . مباحث مشتركي نظير دين ، نژاد ، سرزمين ، مليت ، جنسيت ، محيط اجتماعي ، رنگ پوست ، مباحث مشترك قارهاي و مباحث انسان دوستي از جمله اين مباحث است كه در خيلي از خبرها هدف قرار ميگيرند و سعي مي شود به نوعي در خبرها روي يكي از اين همبستگيها تاكيد شود .
💢 مخصوصا روي مسائل ناسيوناليستي بسيار تاكيد ميشود ، مثلا كردها در تركيه ، عراق ، ايران ، سوريه و .. سعي ميكنند از رابطه عاطفي كردها استفاده كنند ، به نوعي كه تحريككننده باشد . كردها يك نوع رابطه معنوي ، جدا از همبستگيهاي منطقهاي با هم دارند و فشار به هر گروه در هر منطقه بر بقيه تاثير میگذارد .
#سواد_رسانه_ای
#جنگ_روانی
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹مشکل بیکاری به مرد عنکبوتی رسید!
گاهی یک ایده خلاقانه باعث رشد درآمدی چند برابر میشود.
🔸استفاده از چند تکنیک ساده جهت #اقناع مخاطب:
▫️ شوخی و طنز
▫️ ستارهها
جلب توجه مخاطب، شرط لازم برای اقناع اوست؛ لذا در دنیای پر زرق و برق رسانهای شده، به خلاقیت در کار خود بیندیشید!
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
✅ دین و رسانه های نوظهور
🔸درحالی که اردوگاه ضدمذهب از اينترنت همگام با آخرين دستاوردهای علوم ارتباطات برای ستيز با دین و متوليان آن اســتفاده میکند، نهادها و رهبران دینی نيز به نوبه خود، از هيچ کوششی برای اقدام به ضدحمله در جهت خنثی کردن حملات حريف خود فروگذار نمی کنند.
🔹 روش ها و سازوکارهای ذيل در زمره راه هایی است که مذهبی ها برای استفاد هرچه بهتر و فراگيرتر از اينترنت در خدمت دین از آنها استفاده میکنند:
1️⃣ ايجاد پايگاه هــای اينترنتی مخصوص برای مراکز تحقيقاتی، که خود را وقف مطالعات مذهبي کرده اند، يکی از راه های آشنا و مورد علاقه و اثربخش برای نشر مباحث مذهبـی به شمار ميرود. امروزه حتی سنتی ترين مدارس علوم دينـی در دورافتاده ترين شهرها وبسايت مخصوص به خود را دارند و همگام با آخرين روش های جذب مخاطب، سعی دارند که شمار بازديدکنندگان خود را افزايش دهند.
2️⃣ حضور فعال در شبکه های اجتماعی توسط شخصيت های مهم مذهبی، از قبيل اساتيد حوزه های علميه و مراجع تقليد. نکته جالب توجه و جذاب در خصوص اين پديده آن است که فضای مجازی امکان ارتباط مســتقيم ميان مرجع تقليد و مقلدانش را فراهم سـاخته و فاصله زمانی و مکانی اين دو را تا حدی تصور ناشدنی کاهش داده است.
3️⃣ طراحی و ساخت صفحات شخصی در شبکه های اجتماعی و وبلاگ های اختصاصی برای همه افراد، فارغ از ميزان تخصص ياعنوان و شغل آنها و فقط به صرف اشتراک علائق آنها به مذهب و مباحث مذهبی، از ديگر جلوه ها و نمونه های به کارگيری رسانه های اينترنتی در خدمت دین و مذهب اســت. رسانه ها و شبکه های اجتماعی نوظهور، بخش عمده ای از هواداران خود را در ميان مذهبي ها ـ اعم از طلاب، دانشجويان و حتي افراد عادی جامعه ـ يافته است.
4️⃣ تأسيس و مديريت کارگروه های تخصصی و راه اندازی اتاقهای گفتگو در فضای مجازی با محوريت مباحث مذهبی، از ديگر راه های محبوب و اثرگذار استفاده از شبکه های اجتماعی و رسانه های نوظهور برای دستيابی به اهداف مذهبی به شمار می آيد.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔺 خریدوفروش نوزاد در اینستاگرام!
🔹پسر حدود ۵۰ میلیون و دختر حدود ۷۰ تا ۸۰ میلیون تومان. قیمت کودک و نوزاد خیلی متفاوت است. نوزادها از کودکان گرانتر هستند، آن هم اگر نوزاد دختر باشد.
🔹خریدوفروش نوزاد میکنند آن هم بهطور حرفهای. چت میکنند و شماره میدهند، ارسال چند تا عکس، واریز پول و در آخر تحویل نوزاد.
🔹خرید و فروش نوزادان در اینستاگرام جنجال به پا کرده. این گزارش روزنامه شهروند گوشهای از ماجرای عجیبوغریبی است که در فضای مجازی شاهد آن هستیم. هرچند پلیس بسیاری از این افراد را شناسایی و دستگیر کرده، اما گویا ماجرا همچنان ادامه دارد. مطالبی که در تصویر میبینید جزییات چت با یکی از فروشندگان نوزاد است
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹قدرت جادویی نرم افزارها در خلق آنچه صاحبان رسانه ها می خواهند!
آگاهانه پای رسانهها بنشینیم...
#افترافکت
#سواد_رسانهای
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🛑 رسانه میتواند خلاقیت کودکان را از بین ببرد!
🔸 یکی از فعالیتهایی که سلامت روحی کودک شما را در بزرگسالی تضمین میکند، خیالپردازی و تخیلات کودکانه اوست.
🔹 وقتی کودک شما با عروسک خود بازی میکند و خودش را مادر او میداند یا دوستش یا وقتی فرزند شما لباس پلیس میپوشد، دنیایی از خیالات رنگارنگ و جذاب در ذهن خود میسازد که خالق همه آنها خود اوست.
▪️ رسانه، نیازهای او به ساختن خیال را برطرف میکند. صاحب پیام رسانهای به جای کودک شما همه خلاقیتهایش را به یک پیام تبدیل کرده تا کودک شما منفعلانه تنها از دیدن آن لذت ببرد!
#تربیت_رسانه_ای
#آداب_مصرف_رسانه
#خانواده_و_رسانه
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🎯بازیهای رایانهای اتلاف وقت نیست، کافی است از بچهها بپرسید
— اگر میخواهید بیشتر با بچههایتان باشید، نگاه منفیتان به بازیهای رایانهای را کنار بگذارید
📍معمولاً پدر و مادرها وقتی میبینند بچهشان غرق خواندن یک رمان شده، یا با دوستانش مشغول بازی است، خوشحال میشوند، اما بهمحض اینکه بینند فرزندشان مشغول بازی رایانهای شده، احساس خطر میکنند. خیلیها فرض میگیرند که بازیهای رایانهای جز ضعیفشدن چشم، اتلاف وقت و اعصابخردی و بداخلاقی چیزی به بار نمیآورد. اما اگر این پیشفرضهای منفی را کنار بگذاریم، خواهیم دید که این بازیها برای بچههای امروزی فایدههای بسیاری دارد. از تعامل و دوستیابی بگیرید، تا آموختن کار گروهی و هنر حل مسئله.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔹چگونه تــوان رسـانـهای ما هدر میرود؟
✍️معصومه نصیری_ کارشناس رسانه
⬅️مهمترین موضوع در تولید و پردازش رسانهای، مسأله شناسی، تشخیص موضوع اساسی از موضوعات فرعی و چینش ساختار حاکم بر محتواست. اگر در این نقطه اشتباه کنیم، باید به بازی خوردنهای مکرر رسانهای تن دهیم. در صورت عدم اصلاح این رویه بشدت قابل پیشبینی و برنامهریزی خواهیم بود و این یعنی یک روز با ساسی مانکن، یک روز با تغییر جنسیت یک هنرپیشه و یک روز هم با اظهارات یک سخنران، همه توانمان به مسیری برده میشود که البته گاها شاید مهم یا جذاب باشند، اما اساسی نیستند.
⬅️ما با اینگونه از کنشگری در زمین روایتهایی که برایمان ساخته شدهاند، بازی میکنیم و مشغول به موضوعاتی که قطعا درجه اول اهمیت را ندارند خواهیم شد. ایرادش چیست؟ دیگر فرصت و توان روایت سازی نداریم. همان نکتهای که مقام معظم رهبری فرمودند «در #جنگ_نرم #عکسالعملی رفتار نکنید البته باید پاسخ دشمن را داد اما همیشه مانند #شطرنجبازی_ماهر یکقدم از دشمن جلو باشید و #کنشی عمل کنید.»
⬅️نکته دیگر اینکه این سرگرم شدگی رسانهای باهدف بازخورد گیری، عادیسازی، از بین قبح و زشتی برخی امور، تکرار و خنثیسازی افکار عمومی است. مثلاً طرح گزاره «تغییر جنسیت» با یک خبر که تکذیب میشود، سبب طرح این موضوع بهعنوان یک گزینه که تا دیروز کسی به آن فکر نمیکرد، میشود.
⬅️ما کجای این جریان هستیم؟ ما کمک کردیم این موضوع با ضریب چند برابر و در قالب نفی و رد با توان رسانهای دلسوزان داخلی، دیده و شنیده شود درحالیکه هدفمان نشر یک خبر ساده بوده، یا یک دادهکاوی ساده!
⬅️پرت سازی حواس و توان رسانهها، مسئولان و مردم، یکی از رویکردهای دشمن در جنگ نرم است.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan