نسرا لرستان
🔘 «زمانه» تلنگری برای فیلمساز سقط جنین
▪️برنامه گفتگو محور «زمانه» کاری از گروه اجتماعی شبکه دو سیماست که مدتیست روی آنتن به بررسی مسائل روز و دغدغههای خانوادههای ایرانی می پردازد.
▪️این شبها دست روی موضوع مهم سقط جنین گذاشته و کارشناسان خوبی را پشت میز گفتوگو نشانده؛ یکی از ویژگیهای بسیار مثبت برنامه تعامل زنده با مخاطبان از طریق ارسال پیام است؛ شب گذشته بانویی پیام داده بود که قصد سقط داشتم و با تماشای برنامهی شما منصرف شدم!
اگر تنها رسالت این قسمتهای برنامهساز همین اتفاق هم باشد، باید گفت مرحبا...
▪️سقط جنین بلاشک و بطور قطع یک قتل نفس بیرحمانهاست؛ موضوعی که در طی سالهای گذشته برنامهسازان از آن غفلت کرده و جریان سینمایی و هنری متاسفانه تولیدات زیادی در جهت تبلیغ آن داشتهاند! و کارهای اندک و گاه ضعیف، پاسخگوی هجمه آثار ضد سیاستهای جمعیتی و بلکه سقط نبوده است!!
▪️این آمار رسمی و غیررسمی که برای چنین جنایت و حرام قطعی شرعی در بلدِ اسلامی ارائه میشود آنقدر زشت و تلخ هست که بشود یک حرکت هماهنگ فرهنگی و تربیتی را خیلی بیشتر از اینها که میبینیم از رسانه توقع داشت.
▪️امید که این برنامه و پیام امثال مادری که منصرف شد از کشتن فرزندش، تلنگری باشد برای فیلمسازان تلویزیونی و سینمایی تا با نوشتن و ساخت داستانهای قوی بتوانند بهخوبی از ظرفیت هنرهفتم برای جلوگیری از قتل نفس و این جنایت تلخ و معضل بزرگ آینده قدم موثر و بزرگی بردارند.
✍️نرجس احمدی
📳 #نسرا_لرستان
(نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی)
🔖 به ما در ایتا ، تلگرام ، روبیکا و اینستاگرام بپیوندید👇👇
🆔 @nasralorestan
#پارا_کتاب|#باز_نشر
🔘 یکی از عوامل کاهنده ارتباط در خانواده
🔳«اعتیاد اینترنتی»
▫️اینترنت و فضای مجازی میتواند هم زمان اثرات متعددی را در جنبه های مختلف زندگی افراد حوزه روانی تربیتی و اخلاقی بر جای بگذارد. اینترنت نیز مانند هر وسیله دیگری بسته به نوع استفاده کاربران میتواند جنبه های مثبت و منفی داشته باشد. این پدیده علیرغم اینکه فرصتهای مناسبی از قبیل دستیابی به اطلاعات فراوان و توسعه و تولید دانش را برای ما فراهم می آورد تهدیدهایی را نیز متوجه ما میکند.
▫️اعتیاد به اینترنت نوعی اختلال روان شناختی است که از نشانه های آن کناره گیری عاطفی و از هم گسیختگی روابط اجتماعی است. اعتیاد به اینترنت انسانها را به افرادی رها شده تبدیل میکند و بر روابط اجتماعی آنها تأثیر منفی گذاشته و سطح مسئولیت پذیریشان را کاهش میدهد.
▫️از علائم اختلال اعتیاد اینترنتی این است که شخص در کار یا مطالعه و مسئولیتهای خود در رابطه با خانواده و دوستان دچار مشکل میشود فضای مجازی و دوستی های اینترنتی خیلی سریع اهمیت و جایگاه روابط خانوادگی و دوستان قدیمی را میگیرد که این اعتیاد در اکثر موارد منجر به بی ثباتی در روابط خانوادگی و شکست در ازدواج ها میشود آمار اعلامی از سوی مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد نشان میدهد که ایرانی ها حدود ۵ تا ۹ ساعت وقت خود را در شبکه های اجتماعی می گذرانند؛ این در حالی است که میانگین حضور روزانه کاربران در شبکه های اجتماعی جهان ۱۰۹ دقیقه کمتر از ۲ ساعت است. ۶۲/۷ درصد کاربران ایرانی شبکه های اجتماعی متأهل و ۳۷/۳ درصد مجرد هستند.
▫️این آمار نشان دهنده استفاده بی رویه و بدون برنامه ریزی کاربران ایرانی خصوصاً متأهلان از شبکه های اجتماعی است. برای دوری از آسیبهای اینترنتی میتوان کارهای زیر را انجام داد:
1️⃣ استفاده از فضای مجازی در زمانهای محدود و مشخص
2️⃣ استفاده هدفمند از اینترنت و پرهیز از وبگردی های بی مورد
3️⃣تمرکز بر روی مطلب مورد نظر و عدم توجه به مطالب
دیگر؛
4️⃣عضویت در گروههایی که محتوای غنی و ارزشمند دارند.
📚کتاب کاهش ارتباط در خانواده و راهکارها صفحه ۱۵
📳 #نسرا_لرستان
(نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی)
🔖 به ما در ایتا ، تلگرام ، روبیکا و اینستاگرام بپیوندید👇👇
🆔 @nasralorestan
🌼💎🌼
📌 #سلام_امام_زمانم
🌼السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ الْهُدَاةِ الْمَهْدِیِّینَ
💎سلام بر تو ای فرزند امامان هدایتگر!
سلام بر تو و بر روزی که واژه واژه، هدایت را معنی میکنی برای قلبهای تشنه هدایت...
📙صحیفه مهدیه،زیارت حضرت صاحب الامر در سرداب مقدس، ص610.
📳 #نسرا_لرستان
(نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی)
🔖 به ما در ایتا ، تلگرام ، روبیکا و اینستاگرام بپیوندید👇👇
🆔 @nasralorestan
🔰مهمترین اقدامات بسیج در حیطه رسانه و فضای مجازی
📳 #نسرا_لرستان
(نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی)
🔖 به ما در ایتا ، تلگرام ، روبیکا و اینستاگرام بپیوندید👇👇
🆔 @nasralorestan
🚨 هوش مصنوعی در خدمت نسلکشی
🔸 هوش مصنوعی همان قدر که میتواند جهان را بهجای بهتری برای زندگی تبدیل کند، اگر در دسترس دولتهای غاصب بیفتد، میتواند به ابزاری برای جنگ، خشونت و نقض حقوق بشر تبدیل شود.
#اینفوگرافیک #هوش_مصنوعی
🔖 به ما در ایتا ، تلگرام ، روبیکا و اینستاگرام بپیوندید👇👇
🆔 @nasralorestan
ایلان ماسک خبر فعال شدن قابلیت برقراری ارتباط مستقیم اینترنتی از ماهواره های استارلینک به گوشی کاربران بدون نیاز به داشتن مودم استارلینک رو تایید کرد. پیشتر هم شرکتهایی خبر تست موفق آمیز این تکنولوژی رو اعلام کرده بودند ولی از اونجاییکه شبکه استارلینک بالاترین پوشش ماهواره ای برای ارائه اینترنت رو داراست، فعال شدن این قابلیت اهمیت بالایی برای تسهیل دسترسی عموم به اینترنت آزاد رو دارد
#سواد_رسانه_ای
🔖 به ما در ایتا ، تلگرام ، روبیکا و اینستاگرام بپیوندید👇👇
🆔 @nasralorestan
🎥 نشست زنده:
«روایت بسیج مردم» بازخوانی و تحلیلی بر بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با بسیجیان
🔹باحضور:
🎙 حجتالاسلام علی رضایی
نماینده ولیفقیه در سازمان بسیج مستضعفین
📆 دوشنبه ۵ آذر ماه ۱۴۰۳
🕗 ساعت: ۲۰
📲 پخش زنده از کانال بصیرت در پیام رسان روبیکا
👇👇👇
https://rubika.ir/baseeratt
🚩نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی(نسرا)
🆔 @nasraa_ir
#هوش_مصنوعی
🔘نسخه مک ChatGPT اکنون میتواند اطلاعات سایر برنامهها را بخواند
▪️کپیکردن کدها درون محیط نرمافزار ChatGPT یا نسخه تحت وب آن و درخواست برای اصلاح آنها یا یافتن مشکلات از کاربردهای بسیار مفید این چتبات برای توسعهدهندگان است.
▪️تاامروز، امکان انتخاب کد موردنظر بدون نیاز به کپیکردن آن وجود نداشت اما آپدیت جدید نسخه مخصوص مک این مشکل را برطرف میکند. فعلاً این قابلیت فقط برنامههای VS Code و Xcode در کنار TextEdit و Terminal را پشتیبانی میکنند.
▪️ویژگی جدید نسخه مک #ChatGPT فقط میتواند دادههای سایر برنامهها را بخواند و امکان نوشتن متن یا داده در آنها را ندارد؛ درحالیکه برخی دستیارهای برنامهنویسی محبوب مثل Cursor یا گیتهاب کوپایلوت از چنین امکانی بهرهمند هستند.
▪️اگرچه این قابلیت فاصله زیادی با اپراتور هوش مصنوعی کارآمد دارد، OpenAI معتقد است درک اطلاعات دیگر برنامهها توسط چتبات، گامی مهم و اساسی برای تکامل آن است.
🔖 به ما در ایتا ، تلگرام ، روبیکا و اینستاگرام بپیوندید👇👇
🆔 @nasralorestan
💢بازیهای رایانهای؛ اثرات مثبت، منفی و علائم اعتیاد به این بازیها
#اینفوگرافیک
#بازی
🚩نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی(نسرا)استان لرستان
🆔 @nasralorestan
💢 #شبکههای_استانی باید به سمت بینالمللیسازی محتوا حرکت کنند
🔸شبکههای استانی #صداوسیما به عنوان بازوهای محلی #رسانه_ملی، نقشی کلیدی در پوشش فرهنگ، هویت، و ظرفیتهای استانی ایفا میکنند.
این شبکهها علاوه بر وظیفه بازتاب مسائل و موضوعات محلی، باید در تولید محتوا نگاه جهانی داشته باشند؛ زیرا سیگنالهای این شبکهها از طریق ماهواره در سراسر دنیا قابل دریافت هستند و این ویژگی، فرصت بینظیری برای تقویت دیپلماسی فرهنگی و ارائه تصویری مثبت از تنوع فرهنگی ایران فراهم میکند.
🔸سیگنال جهانی این شبکهها به معنای آن است که تولید محتوای آنها نهتنها باید مطابق با ذائقه محلی، بلکه هماهنگ با استانداردهای جهانی باشد.
با بهرهگیری از محتوای بومی و فرهنگ استانی، میتوان در جذب مخاطب بینالمللی موفقتر عمل کرد. معرفی موسیقی، آداب و سنن محلی، صنایع دستی، غذاها، و جاذبههای گردشگری محلی به زبانهای بینالمللی، میتواند این شبکهها را (بویژه استانهای مرزی) به ابزارهایی برای ترویج فرهنگ ایرانی تبدیل کند.
قطعا رسانهای که از طریق ماهواره در سراسر جهان قابل دریافت است، دیده میشود و مورد پذیرش، نقد و ارزیابی هم قرار میگیرد٪
🚫 اما از موانع اصلی تأثیرگذاری این شبکهها در عرصه بینالمللی، ضعف در کیفیت تولید، کمبود نیروی متخصص، و تمرکز صرف بر موضوعات داخلی است.
علاوه بر این، قالبهای تولید محتوای شبکههای استانی اغلب سنتی و کمجذابیت بوده که مخاطب امروزی، بهویژه نسل جوان، تمایل چندانی به آنها ندارد.
💢برای تقویت شبکههای استانی راهکارهایی پیشناد میشود؛
✓ بهبود زیرساختهای فنی:
ارتقای تجهیزات تولید و استفاده از فناوریهای مدرن مانند استودیوهای مجازی و امکانات صدا و تصویر با کیفیت میتواند جذابیت بصری برنامهها را افزایش دهد.
✓ تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد:
برگزاری دورههای آموزشی برای تهیهکنندگان، نویسندگان، و مجریان جهت آشنایی با استانداردهای جهانی و تکنیکهای نوین تولید محتوا ضروری است.
✓ بینالمللیسازی محتوا:
تولید برنامههایی به زبانهای خارجی و مشارکت با شبکههای بینالمللی برای تبادل محتوا میتواند دامنه نفوذ این شبکهها را گسترش دهد.
✓ استفاده از دادهکاوی مخاطبان: تحلیل رفتار مخاطبان و استفاده از نظرسنجیهای دیجیتال میتواند تولید محتوا را هدفمندتر کند. (تولیدات این رسانهها باید پژوهش محور باشند، اما نه به شکل کنونی. این مساله تحلیلی جداگانه میطلبد)
✓ تمرکز بر موضوعات جذاب و جهانی: پرداختن به موضوعاتی مانند محیط زیست، فناوری، و موفقیتهای استانی در حوزههایی مانند ورزش و علم، برای مخاطبان داخلی و خارجی جذاب است.
✓ تعاملی شدن و ارتقای مشارکت مردمی: شبکههای استانی باید بسترهایی برای تولید محتوای شهروندی ایجاد کنند تا مردم استانها بتوانند فرهنگ و دیدگاههای خود را ارائه دهند.
💢به طور کلی شبکههای استانی صدا و سیما میتوانند با تقویت محتوایی و شکلی خود، نقشی موثرتر در جذب مخاطبان ایفا کنند.
این شبکهها میتوانند با نگاه چندوجهی محلی، ملی، و جهانی، ضمن حفظ هویت فرهنگی استانها، به ابزارهایی قدرتمند در دیپلماسی رسانهای ایران تبدیل شوند.
✍#حسن_باویر
#ژئوپلیتیک_رسانه
🔖 به ما در ایتا ، تلگرام ، روبیکا و اینستاگرام بپیوندید👇👇
🆔 @nasralorestan
نسرا لرستان
🔘شگردهای رسانه های فارسی زبان در تولید محتوا و فریب دادن مخاطب
▪️شگرد تهدید:
▫️از جمله شگردهایی که رسانه های فارسی زبان برای فریب دادن ذهن مخاطبان نسبت به مسائل موجود در ایران مورد استفاده قرار می دهند، «شگرد تهدید» است.
▫️این شگرد که نوعی استفاده از ایران برای تأمین منافع شرکتهای تسلیحاتی غربی در منطقه است به بزرگنمایی بیش از حد رزمایشهای نظامی و صنایع هستهای ایران در سطح منطقه میپردازد.
▪️ آنها با این کار دو هدف عمده دارند:
▫️ نشان دادن ایران به عنوان تهدیدی برای منطقه و قانع کردن متحدان منطقهای خود برای خرید بیشتر تسلیحات
▫️ تهدیدآمیز نشان دادن ایران در سطح دنیا و فراهم آوردن خوراک ایرانهراسی...
▪️ به این ترتیب آنها دائماً با ذکر نام ایران بهعنوان عامل برهمزننده ی نظم جهانی، سعی دارند ایران را جنگ طلب و یکی از مهمترین عوامل مشکلات جهانی بنامند و از این طریق هم پول فروش تسلیحات بیشتر به کشورهای منطقه را به جیب بزنند و هم بر دامنه ی اعتراضات ذهنی و سپس اعتراضات اجتماعی مخاطبان خود در داخل و خارج از ایران بیفزایند....
▪️ آگاهی از روش های تولید محتوا در رسانه ها برای فریب دادن مخاطب، یکی از مراحل سواد رسانه ای مورد نیاز امروز است.
📳 #نسرا_لرستان
(نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی)
🔖 به ما در ایتا ، تلگرام ، روبیکا و اینستاگرام بپیوندید👇👇
🆔 @nasralorestan