🔘 عمومیترین روشهای استعمار فرانو از طریق رسانه و فضای مجازی
1⃣ جذب افراد از طریق ایجاد روحیه یأس و نومیدی
2⃣ مخدوش کردن اعتماد آنها به حکومتها
3⃣ ایجاد اختلاف درونی در جامعه
4⃣سست کردن انسجام درونی
5⃣ از بین بردن وحدت فرماندهی در نیروها
6⃣ ایجاد گسست و شکاف میان نظام حکومتی مردم
7⃣ ترور شخصیت رهبران با دروغپراکنی و انواع ترفندها
8⃣ شایعه سازی اشاعه اطلاعات نادرست
https://eitaa.com/nasramarkazi
📌 شبکههای اجتماعی، نوجوانان و جوانان انگلیسی را از بدن خود متنفر کرده است
📎 سه نفر از هر چهار کودک ۱۲ ساله، بدن خود را دوست ندارد و از شکل ظاهری خود خجالت میکشد و از هر ۱۰ جوان ۱۸ تا ۲۱ ساله هشت نفر چنین حسی دارند.
📎 تقریباً نیمی از کودکان و نوجوانان ۱۲ تا ۲۱ سالۀ مورد بررسی گفتند که گوشهگیر و به طور کامل از معاشرت خودداری کردهاند یا به خود آسیب رساندهاند، زیرا بهطور مکرر در فضای مجازی مورد آزار قرار میگیرند یا در مورد ظاهرشان ترول میشوند.
🖇 از هر ۱۰ نفر، چهار نفر گفتند که در ناراحتی روانی هستند و از بین کسانی که نیاز به حمایت داشتند، از هر ۱۰ جوان فقط یک نفر تحت درمان بوده است.
https://eitaa.com/nasramarkazi
📎 الگوریتم شبکههای اجتماعی چون اینستاگرام و تیکتاک باعث دیدهشدن بیشتر افرادی که بهظاهر فوقالعاده هستند میشود، که در نتیجه مخاطب نسبت به خود احساس بدی پیدا میکند.
🖇 بازی نظام سرمایهداری است که به این حس منفی دامن میزند. به عنوان مثال برای دخترها تأکید میکنند لاغر بودن زیبایی و مهم است به جای سالم بودن! چرا؟ چون هر چیزی را که برای انسان ذاتی است به عنوان مشکل نشان دهید، بازاری برای حل آن مشکل ایجاد میکنید.
https://eitaa.com/nasramarkazi
6.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺برنامه زنده #جهان_آرا
🔻بازدارندگی
از میدان تا رسانه
🔸دکتر بیژن پیروز ، عضو هیات علمی دانشگاه
⏰شنبه 23دی ماه ،ساعت ٢٢،شبکه افق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠نگاهی به آسیب های فضای مجازی
🔸فابینگ (Phubbing) چیست؟
🔹«فابینگ»، بی اعتنایی به دیگران با نگاه کردن به تلفن همراه یک اختلال رفتاری جدید است. فابینگ عملی است که باعث میشود افراد در محیطهای اجتماعی یا خانوادگی به جای توجه به دیگران به تلفن خود نگاه کنند.
https://eitaa.com/nasramarkazi
گزارش بی بی سی را از تاثیرات منفی اینستاگرام بر روی ذهن جوانان و نوجوانان بخوانید
Instagram 'worst for young mental health'
Instagram is rated as the worst social media platform when it comes to its impact on young people's mental health, a UK snapshot survey suggests.
The poll asked 1,479 people aged 14-24 to score popular apps on issues such as anxiety, depression, loneliness, bullying and body image.
Instagram said keeping the platform a safe and supportive place for young people was a top priority.
Mental health charities urged companies to act to increase users' safety.
یک نظرسنجی فوری در بریتانیا نشان می دهد که اینستاگرام از نظر تأثیر آن بر سلامت روانی جوانان به عنوان بدترین پلتفرم رسانه اجتماعی رتبه بندی شده است.
در این نظرسنجی از 1479 نفر 14 تا 24 ساله خواسته شد تا به اپلیکیشن های محبوب در مورد موضوعاتی مانند اضطراب، افسردگی، تنهایی، قلدری و تصویر بدنی امتیاز دهند.
اینستاگرام اعلام کرد که این پلتفرم یک مکان امن و حمایتی برای جوانان یک اولویت است.
خیریه های سلامت روان از شرکت ها خواستند تا برای افزایش ایمنی کاربران اقدام کنند.
ادامهی مطلب
https://www.bbc.com/news/health-39955295
https://eitaa.com/nasramarkazi
تبلیغات رسانه ای در حوزه سواد و تربیت رسانه ای
تصحیح الگوی ارتباطی پدر و مادر با یکدیگر و با فرزندان
پدر و مادر باید قهرمان عاطفی زندگی فرزندان خود باشند اگر والدین ارتباط عاطفی عمیق و مؤثری با فرزندان خود نداشته باشند فرزندان اصلاً حرف والدین خود را گوش نمیدهند.
قواعد استفاده از ابزارهای رسانهای
هر ابزاری فرهنگ، قواعد و قوانین خاص خود را دارد. برای اینکه سطح آسیبها به کمترین مقدار و استفاده از فرصتها به بیشترین مقدار ارتقا پیدا کند استفاده از ابزارهای رسانهای نیازمند وضع قوانین و اجرای صحیح هست.
قوانین رسانهای کارآمد و قابل تبدیل به هنجار
پدر و مادر بهترین الگوهای رفتاری فرزندان خود هستند. برای مثال پدری که سر سفره غذا، تلفن همراه خود را پاسخ نمیدهد یا مادری که مقابل تلویزیون سفره پهن نمیکند هنجارهای تربیت رسانه ای ایجاد می کند.
خطوط قرمز قانونگذاری رسانهای در خانواده
فرزندان نباید از ساعت ۱۱ شب به بعد از رسانهها استفاده کنند به خاطر اینکه دچار اختلال ترشحات هورمونی در بدن میشود و بر رشد آنان تأثیر منفی میگذارد.
اصل جایگزین سازی
اگر والدین برای استفاده فرزندان از رسانهها محدودیت ایجاد میکنند باید حواسشان به اصل جایگزین سازی باشد. زمانی که میخواهیم گوشی همراه را از دست فرزندمان بگیریم، جایگزین دیگری به او پیشنهاد بدهیم تا این محدودسازی به کام او تلخ نباشد.
https://eitaa.com/nasramarkazi
راهبردهای جایگزین برای کاهش مصرف رسانهای
«استفاده از تفریحات سالم در خانه»، «بازیهای دورهمی»، «بیرون رفتنهای مفرح و نشاطآور»، «گفتوگو» و «پروژههای مشترک در خانه انجام دادن مانند پختن غذا، تمیز کردن یا ساختن کاردستی با یکدیگر» میتواند راهبردهای جایگزین مناسب برای کاهش مصرف رسانهای فرزندان باشد.
https://eitaa.com/nasramarkazi
شفافسازی قوانین مصرف رسانهای در خانواده
قواعد و قوانین میزان مصرف رسانهای باید بهصورت شفاف در فضای خانواده اعلام شود وقتی این شفافیت وجود داشته باشد، فرزندان نیز سعی میکنند خودشان را با این برنامهریزی و قانونگذاری تطبیق دهند.
https://eitaa.com/nasramarkazi
هماهنگی و همراهی والدین با یکدیگر
در امر تربیت، پدر و مادر باید باهم هماهنگ عمل کنند. اگر پدری اهل مراعات کردن قوانین رسانه ای نباشد و مادر خیلی هم که اهل دقت نظر باشد، دوگانگی تربیتی رخ می دهد و این عدم هماهنگی والدین باعث اختلال تربیتی فرزندان میشود.
https://eitaa.com/nasramarkazi
کودکان و نوجوانان در ردههای سنی مختلف باید چند دقیقه از فضای رسانه استفاده کنند؟
حد بهینه مصرف رسانهای کودکان زیر ۷ سال مجموعاً نباید بیشتر از ۳۰ دقیقه باشد حالا این ۳۰ دقیقه میتواند تا ۶۰ دقیقه افزایش پیدا کند، ولی اگر مدتزمان مصرف رسانهای فرزند زیر ۷ سال به ۹۰ دقیقه رسید وارد منطقه بحرانی شده است.
برای کودکان بین ۷ تا ۱۴ سال حد بهینه مصرف رسانهای سرگرمکننده مجموعاً حدود ۶۰ دقیقه باشد این ۶۰ دقیقه میتواند تا ۲ برابر یعنی دو ساعت در روز افزایش پیدا کند و با تسامح پیادهسازی شود، ولی اگر مصرف رسانهای فرزند زیر ۱۴ سال به ۳ ساعت در روز برسد، یقیناً او دچار آسیب میشود.
برای سن ۱۴ سال به بالا حد بهینه مصرف رسانهای حدود ۹۰ دقیقه است و تا دو برابر میتواند از این عرصه استفاده شود، ولی بیش از این مقدار یقیناً فرزندان بالای ۱۴ سال وارد منطقه آسیب جسمی، ذهنی و نقص کسب مهارتهای مخصوص سن خود میشوند.
https://eitaa.com/nasramarkazi
زمان استفاده از درگاههای رسانهای چقدر است؟
هراندازه که درگاه رسانهای کوچکتر باشد، وعده زمانی استفاده از آن درگاه نیز کاهش خواهد یافت برای مثال نگاه کردن بیشازحد به تلفن همراه به دلیل کوچک بودن صفحه آن میتواند به عضلات گردن فشار بیاورد و باعث گرفتگی یا اسپاسم شود.
طولموج کوتاهتر نور آبی که گوشیهای هوشمند از خود ساطع میکنند، میتواند چشمان شما را خیلی سریع خسته کند و باعث درد چشم شود. حتی ممکن است به قرنیه آسیب برساند و باعث مشکلات بینایی شود. بیشتر از ۱۰ دقیقه از این ابزار بهصورت ممتد استفاده نکنید.
از تبلت میتوان در فاصله زمانی ۱۵ تا ۲۰ دقیقه استفاده کرد. فاصله چشمان با تبلت میتواند ۳۰ سانتیمتر باشد.
https://eitaa.com/nasramarkazi
آیا فرزندان میتوانند از همه ابزارهای متنوع رسانهای در هر سنی استفاده کنند؟
هر ابزاری فرهنگ و سن مالکیت خود را لازم دارد. در بسیاری از کشورهای جهان مالکیت رسانهای را تا پایان ۱۸ سال به تأخیر میاندازند این موضوع بدین معنی نیست که فرزندان نمیتوانند از تلفن همراه و تبلت و سایر ابزارهای رسانهای استفاده کنند.
https://eitaa.com/nasramarkazi
اهمیت ردهبندی سنی مصرف رسانهای
چرا باید مصرف رسانهای قانونمند باشد؟ چون محتوای رسانهای همانند غذاست، آیا میتوان به نوزاد سهماهه چلوکباب داد؟
https://eitaa.com/nasramarkazi
والدین از کجا میتوانند دسترسی به ردهبندی سنی مصرف رسانهای داشته باشند؟
- تصمیمگیر نهایی مصرف رسانهای فرزندان، والدین هستند و سامانههای هدایت مصرف رسانهای فقط دستیار تربیتی پدران و مادران اند.
https://eitaa.com/nasramarkazi
May 11
#مسابقه_تلویزیونی
#سواد_رسانه_ای
#فانوس
📚ازداستان تا واقعیت
🙍🏻♂️فصل اول: ویژه آقایان
⬅️ثبت نام شروع شد:
🆔 @NasraMarkazi
بسم الله الرحمن الرحیم
#ثبت_نام
جهت ثبت نام در مسابقه تلویزیونی سواد رسانه ای (فانوس) یک پیام حاوی نام ونام خانوادگی وشماره تماس فعال به آیدی زیر در پیام رسان روبیکا ارسال نمائید.
@azimimohammad20 👈نام کاربری در روبیکا
🆔 @NasraMarkazi