لینک ثبت نام استان مرکزی ؛
https://lms.nasraa.ir/IdeaPortal/ClassRegister/124611
🤯همستر بازی چه بلایی سر مغز انسان میگذارد؟
🚫منتظر این سوال از نوجوان امروز باشید که میگوید وقتی میتوانم در خانه زیر پتو، پول دربیاورم، مگر مغزم معیوب است که مهارتی یاد بگیرم و کار کنم و برای خودم خانواده و کشورم افتخار آفرین باشم. "اصالت لذت و سود" خطرناک ترین اتفاقی است که میتواند سراغ معتادان "همستر کامبت" بیاید. و البته امپراطوری دیجتالی در حال درگیر کردن تمامی ساحت های انسان با فضای مجازی است. 🚫
🔸با هر کلیک بر روی یک عکس امتیاز و سکه شما بیشتر میشود، و باید ساعت های بسیار زیادی بی وقفه انگشت مبارک و بیچاره خود را میلیون بار بر صفحه نمایشگر بزنید تا به مرحله بالاتر بروید، به امید آنکه شاید این سکه ها روزی برایتان درآمدی داشته باشد!
این اتفاق، خلاصه موجی است به نام "نات کوین" یا "همستر کامبت" که برخی از کاربران شبکه های اجتماعی را درگیر خود کرده است.
🔹کارشناسان زیادی از پشت پرده "همستر کامبت" گفته اند، کلاه برداری، نقص حریم خصوصی، افزایش کاربران تلگرام، پرت سازی حواس ها و... اما میخواهم در این چند خط خلاصه وار، گوشه ای از بلایی که این سناریو بر مغز انسان وارد میکند را بیان کنم.
🔸هنگامی که افراد در معرض محرکی لذت بخش قرار میگیرند، مغز شروع به افزایش آزادسازی نُرُترنسمیتر (پیام آور عصبی) دوپامین میکند و فعالیت مناطق مغزی مرتبط با دوپامین افزایش مییابد.
سیستم پاداش شامل مرکز لذت میباشد. در واقع وقتی اتفاقی لذت بخش برای شما اتفاق میفتد این مرکز فعال میشود و این حس تقویت میشود که آن عمل لذتبخش را دوباره انجام دهیم.
🔹در همین مبحث "شرطی شدن فعال"، یک روش یادگیری است که معمولاً به اسکینر (B.F. Skinner) نسبت داده میشود، که در آن پیامدهای یک پاسخ، احتمال تکرار آن را تعیین میکند. برای مثال اگر موش در جعبه اسکینر با فشار دادن یک اهرم غذا دریافت کند، سرعت و تعداد دفعات فشار دادن او افزایش مییابد. این روش معمولاً «تقویت مثبت» (Positive Reinforcement) نامیده میشود.
کاربر "همستر کامبت" هم باید مدام بر روی عکس موشی کلیک کند و وقتی پاداش ظاهری دریافت می کند این عمل را بارها و بارها تکرار میکند، او میداند که هر چقدر سرعت و تعداد دفعات را افزایش دهد پاداش بیشتری دریافت خواهد کرد.
🔸طبق نتایج علمی ، همین «لایکهای» ساده در فیسبوک، توییتر یا اینستاگرام موجب فعال شدن «مدار عصبی مرتبط با سیستم پاداش» در مغز میشود. زمانی که پست دوستانتان را لایک میکنید، دو منطقه از مغزتان به نامهای تگمنتوم شکمی و جسم مخطط یا استریاتوم فعال میشود که اولی بخش هیجانی است که مسئولیت آزادسازی دوپامین را دارد و دومی ورودیها را از قشر مغز دریافت میکند و نقش مهمی در پیادهسازی حافظه کوتاه مدت دارد.
وقتی لایک شدن که حتی سود مادی برای ما ندارد این مقدار بر مغز ما تاثیر میگذارد، افزایش دریافت سکه هایی دیجیتالی آن هم به صورت ثانیه ای چندین هزار برابر میتواند بر مغز ما تاثیر بگذارد.
🔹از طرفی دیگر این تغییر عملکردهای بیولوژیکی در مغز انسان، پیامد های بسیار زیادی در دستگاه محاسباتی انسان میگذارد، یکی از خطرات جنگ شناختی در حوزه دیجیتال، کمتر شدن فاصله خواسته یا آرزو تا تحقق آن است، یعنی به محض اراده میبایست نیاز واقعی یا کاذب، ذهنیت یا هوای نفس من به سرعت محقق شود. در این فرایند، صبر، تلاش، تفکر، مشورت، آموزش، تاب آوری دیگر معنایی ندارد و در مقابل، حرص، طمع، فردگرایی، تنبلی، ضعف اراده و در انسان تقویت میشود.
🔸در این فرایند برده های دیجیتالی تربیت میشوند که دیگر هیچ اراده ای از خود ندارند و مجبور هستند در چارچوب قوانین امپراتور دیجتالی حرکت کنند، انسان مسخ شده ای که در اثر شرطی شدن به شدت وابسته به ابزار دیجیتالی شده است و امپراتور دیجیتالی مدام در حال تغییر دستگاه محاسباتی، تغییر افکار و رفتار کاربرانشان هستند.
فرض کنید کاربر "همستر کامبت" بعد از دریافت امتیاز های زیاد، برای رفتن به مرحله بالاتر باید اقدامی غیر انسانی را انجام دهد، کاربری که دیگر "بی اراده" و "طمع کار" شده است، حاظر است سکه هایش را از دست بدهد و آن کار غیر انسانی را انجام ندهد!؟
🟢جا دارد در پایان این بخش اشاره ای به سخنان مرحوم آیت الله حائری شیرازی بپردازیم:
استعمار نو چه استعماری است؟ استعمار یعنی تعطیل فکر. نه به آن معنا که اجازه ندهد شما فکر کنید، بلکه به آن معنا که فرصت ندهد شما فکر کنید. آن هم نه به این صورت که اگر فکر کردید شما را بزند؛ نه، بلکه اجازه ندهد نیازها، شما را به فکر وادارد. می خواهد به مجرد اینکه نیازی پیدا کنید از شما رفع نیاز کند. این یعنی تعطیل فکر.
▫️ادامه دارد...
🖌محمد حسن عبدالصمد
کارشناس علوم شناختی و رسانه
💠تکنیک ساندویچ چیست؟
🔸 تا به حال برای شما پیش آمده است که بخواهید خبر ناخوشایند یا مطلب ناراحت ڪننده ای را به ڪسی بگویید و یا نڪتهای منفی را به دوستی متذڪر شوید ولی ندانید چگونه موضوع را عنوان ڪنید ڪه ڪمتر ناراحت یا دلخور شود؟
🔹متخصصان علوم رفتاری در این زمان تڪنیک ساندویچ را پیشنهاد میدهند.
به این طریق ڪه برای ڪم ڪردن اثر ناخوشایند یک پیام یا خبر منفی، آن را در میان دو عبارت یا خبر مثبت قرار داده و به مخاطب عرضه ڪنید.
🔻به این صورت:
«جمله مثبت، جمله منفی، جمله مثبت»
🔸به عنوان مثال: احمد تو دانش آموز سختڪوشی هستی، اگرچه نمره ریاضیت ڪمتر از سطح انتظاره، ولی در دروس فارسی و علوم نمرات عالی ڪسب ڪردی.
مامان، تو خیلی مهربونی، اگرچه گاهی به خاطر تذڪرهاے زیادت ناراحت میشم، ولی میدونم خیلی دوستم داری.
و...
🔹قرار دادن جمله منفی در بین دو جمله مثبت از شدت اثر تخریبی آن ڪم ڪرده و با اشاره به نڪات مثبت، فرد احساس میڪند فقط نڪات منفی دیده نشده، رعایت انصاف شده و به همین دلیل انگیزه بیشتری برای تغییر و بهبود شرایط خواهد داشت.
🔸این نڪته مهم را به خاطر بسپارید ڪه برای بیان نڪات مثبت لازم نیست اغراق ڪنید یا به دروغ ویژگی مثبتی را به ڪسی نسبت دهید، این ڪار اثر معڪوس خواهد گذاشت. هر ڪسی ویژگیهای مثبت فراوانی دارد ڪه با ڪمی دقت متوجه آنها خواهید شد.
📌رسانه ها با کمک این تکنیک میتوانند آسیب خبرهای بد و منفی را کاهش دهند .
#علوم_شناختی
✅ پول #همستر خوردن دارد؟
🔹مراجع تقلید درباره معامله با ارز دیجیتال چه نظراتی دارند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سواد_رسانه | #فضای_مجازی
حواسمون باشه،
از اونجایی که رسانه و مجازی جزئی از زندگیمون شده و شاهد سو استفاده های زیادی دَر اون هستیم بهتره مراقب اطلاعات و محتوای منتشر شده باشیم🤌🏻😌
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘نگاهی به آسیب های فضای مجازی
▪️فابینگ (Phubbing) چیست؟
▫️«فابینگ»، بی اعتنایی به دیگران با نگاه کردن به تلفن همراه یک اختلال رفتاری جدید است. فابینگ عملی است که باعث میشود افراد در محیطهای اجتماعی یا خانوادگی به جای توجه به دیگران به تلفن خود نگاه کنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 تسخیر قلب کودکان به روش مدرن
🔸انیمیشنی کوتاه و تاثیرگذار درباره تاثیرات #فضای_مجازی بر افکار بشر
#نظم_نوین_جهانی
#فضای_مجازی
#تسخیر
#بردگی
#کودکان
💢 نشست بصیرتی با موضوع امتداد حماسهی خدمت
🔻 نگاهی به رویکرد ها و اقدامات شهید رئیسی و انتخابات پیش رو
🔹 سخنران :
📌 سردار مرتضی عمومهدی
« فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی »
📆 چهارشنبه ۲۳ خرداد ماه ۱۴۰۳
🕗 ساعت ۲۰:۰۰
📲 پخش زنده از کانال بصیرت مرکزی در پیام رسان روبیکا
👇👇👇
https://rubika.ir/basiratmarkazi
#مثل_رئیسی
#امتداد_حماسه
🚩نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان مرکزی (نسرا)
🆔 https://t.me/nasramarkazi
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📱آهنگ پیشواز انتخاباتی همراه اول یا ایرانسل رو انتخاباتی کن
📖«وَمَن أَحياها فَكَأَنَّما أَحيَا النّاسَ جَميعًا»
💎 هرکس یک نفر را زنده کند گویا تمام انسانها را زنده کرده است.
📖«فَاسْتَبِقُوا الْخَيْرَاتِ»
🏃♂ بدو تا دیر نشده
#⃣ #انتخابات
✅ راهبردهای رسانهای جریان تحریف در #انتخابات
⭕️در آستانۀ #انتخابات بسیار مهم و حساس ریاست جمهوری قرار داریم.
⭕️ این جریان نفوذ که هنرش در بهرهگیریهای ناصواب از فضای مجازی و رسانه است، چند راهبرد رسانهای-شناختی را همزمان و بصورت ترکیبی مورد استفاده قرار میدهد که به اختصار به آنها اشاره میکنم:
1⃣ دروغ بزرگ
معروفترین مورد استفادهای که از این راهبرد شده، در زمان هیتلر و به وسیله گوبلز بوده است. گوبلز میگوید: «دروغ هر قدر بزرگتر باشد، باور آن برای تودههای مردم راحتتر است.»
در #انتخابات سال ۸۸ شاهد استفاده از این راهبرد رسانهای (دروغ بزرگ تقلب) بودیم که منتج به #فتنه۸۸ شد. در #انتخابات ۹۶ هم با دروغ بزرگ برجام سایۀ جنگ را از کشور دور کرد روبرو شدیم که البته بعدها با شهادت سردار دلها همگان نقش میدان در دور کردن سایه جنگ از کشور را دیدند که البته با رسوایی جریان تحریف که با دیپلماسی انفعالی و برجام به کشور آسیبهای بسیاری رسانده بود، همزمان شد.
2⃣ دوقطبیسازی آزادی-فیلترینگ، وین-معیشت، برق-مذاکره با کدخدا
دومین راهبرد رسانهای جریان تحریف در #انتخابات پیش رو استفاده از این راهبرد است. این جریان با پروپاگاندای سیاه و بهرهگیری از فضای مجازی رها در کشور و با دروغ خود را طرفدار آزادی نشان داده و رقیب را دشمن آزادی و حامی بستن اینترنت! جالب اینجاست که این جریان حتی از کدخدای خود یعنی آمریکا هم خود را لیبرالتر نشان میدهند! در قدم بعدی خود را با مذاکرات وین ناجی مردم نشان داده و با تبلیغات بسیار رقیب را مخالف مذاکره و معیشت مردم معرفی میکند.
3⃣ اهریمنسازی
جریان تحریف با طراحی راهبردهایی نظیر «اگر طرف مقابل رأی بیاورد در پیاده رو دیوار میکشد» که پوچ بودن این حرف مفت! توضیح نمیخواهد با سوءاستفاده از فقر سواد رسانهای مردم و با اهریمنسازی دنبال تخریب رقیب خود است که البته نتیجه ۸ سال توسل به تخریب و دروغ را این روزها در ناکارآمدی شدید سران این جریان و کوچک شدن سفره مردم میبینیم.
4⃣ تکنیک پارهحقیقتگوئی
در این راهبرد رسانهای یک خبر بهصورت آگاهانه و مغرضانهای، ناقص مطرح شود؛ به عبارت دیگر تمام عناصر خبری که عبارتند از چگونه؟ کجا؟ کی؟ چه کسی؟ چه چیزی؟ چرا؟ در خبر بیان نشوند؛ این روش درباره نقل قول مطبوعات و رسانهها از سخنان افراد و شخصیتهای مهم فراوان به کار میرود.
در انتخابات ۹۶ شاهد بودیم با تقطیع سخنان کاندیداهای انقلابی در خصوص قیمت دلار چگونه با این راهبرد رسانهای، بخشی از جامعه را فریب دادند.
⭕️ متن کامل یادداشت در تسنیم:
🔗 https://tn.ai/1405518
#⃣ #صیانت_از_انتخابات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری_موشن
مثل رئیسی
#مثل_رئیسی
#امتداد_حماسه
مركز #متنا سازمان فضاى مجازى بسيج استان #مرکزی
#خرداد۱۴۰۳
🆔 @NasraMarkazi
🌻توصیه های مقام معظم رهبری درباره ی انتخابات هشتم تیر
✾ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
https://eitaa.com/nasramarkazi
⛔️ زندگی خود را به #رسانهها نسپاریم
🔹کسی که #عزت_نفس پایین دارد یعنی ارزش درونی خود را نشناخته است و بواسطه عوامل بیرونی دنبال ارزشمند کردن خود است.
متاسفانه رسانه و فضای مجازی بستری شده است برای جبران کردن این کمبودها و عقدههایی که ناشی از عزت نفس پایین است.
🚫 خود را در فضای مجازی عرضه میکند که تاییدیه و لایک بیشتری بگیرد.👇
▪️اندام و هیکل خود را،
▪️ثروت و توانایی خود را،
▪️خانواده خود را ،
▪️خوراک و پوشاک خود را
▪️و ...
همه در گرو تایید بقیه هستند.
🔹کسی که عزت نفس پایینی دارد کوچکترین نقصی از خود را نمیتواند بپذیرند.
از نمونه های بارز آن میتوان به انجام عمل های زیبایی متعدد افراد برای کسب زیبایی که نسبی است و هیچ معیاری برای آن تعریف نشده است، اشاره کرد.
⚠️ فضای مجازی به نحوی افراد را #تربیت کرده است که افراد برای اینکه مورد #تایید_فالوورها قرار بگیرند، زندگی و تلاش میکنند؛ نه برای رسیدن به اهداف واقعی خودشان!
➖➖➖➖➖
🚨 قدرت #تاثیر_رسانه در سرو #مشروبات_الکلی نوجوانان
👈 چگونه رسانه توانسته است سرو مشروبات الکلی را به سن نوجوانان تقلیل دهد؟!
💥وقتی #ذهن نوجوان ما، جولانگاه فرهنگ های غربی و شرقی است که تماما سرو مشروبات الکلی در آن مُجاز است طبیعتاً اثرگذاری آن خیلی بیشتر از حکم حرام بودن آن است که شاید سالی یک بار هم در گوشش زمزمه نشود.
🔥#قبح_زدایی از این گناه در فیلم هایی مثل #کی_درام ها توسط شخصیت های مورد علاقه نوجوانان،
🔥 سرو #هدفمند مشروبات دقیقا زمانی که احساس و هیجان مخاطب نوجوان در اوج مثبت خود است باعث میشود این گناه در ذهنش یک عمل خوشایند محسوب شود.
💥 اینکه این گناه #نماد_لاکچری بودن شده است!
یا اینکه برای فرار از مشکلات و ناراحتی های روزمره می توان به آن پناه برد هم در اشتیاق نوجوانان به این گناه، بی تاثیر نبوده است و رسانه جایگاه ویژه ای در ترویج این گناه بین نوجوانان داشته است.
➖➖➖➖➖
💻📝 #هوش_مصنوعی «تمرکز و تفکر عمیق» را از «انسان جدید» می گیرد
🔺اگرچه دیجیتالی شدن همه چیز، موجب شده تا #حجم_اطلاعاتی که توسط الگوریتمها و هوش مصنوعی تولید و به سمت ما فرستاده و سرازیر میشوند، افزایش قابلتوجهی پیدا کنند و از نظر کمیت ارتقا یابند، اما به همان اندازه باعث شدهاند «ما از اندیشههای عمیق و متمرکز شدن بر افکارمان دور شویم و کیفیت افکارمان به میزان زیادی کاهش یابد.»
♦هویت انسان و مهمتر از آن قدرت استدلال او با ترکیب شدن با هوش مصنوعی به سمتی حرکت خواهد کرد که در نهایت به درک و شناخت واقعیت به #شکلی_جدید منتهی خواهد شد.
🔰⏪به همین دلیل لازم است که هرکدام از جوامع در آینده اقدام به تعریف کاربردهای مجاز و غیرمجاز هوش مصنوعی در حوزههای مختلف کنند و جلوی منحرف شدن آن از مسیر درست و منطبق با اصول اخلاقی و انسانی پذیرفتهشده و جهانشمول را بگیرند.
➖➖➖➖➖
🎥 نشست زنده:
🔻جریان شناسی رسانه در انتخابات سال ۱۴۰۳
🔹باحضور:
📌 استاد محمد لسانی
«مدرس ملی سواد رسانه »
📆 یکشنبه ۲۷ خرداد ماه ۱۴۰۳
🕗 ساعت: ۱۸
📲 پخش زنده از کانال بصیرت در پیام رسان روبیکا
👇👇👇
https://rubika.ir/baseeratt