قنبر در بین افتخارات خویش از این افتخار برخوردار است که با اینکه در جریانی مرتکب تخلفی شد و از ناحیه مولی مجازات گردید، این سر سوزنی از محبت او نسبت به مولی نکاست:
امام باقر (ع) فرمود: امیرمؤمنان علی (ع) به قنبر دستور داد بر مردی حد جاری کند او اشتباها سه تازیانه اضافه زد مولی دستور قصاص داد و سه تازیانه اضافه بر قنبر نواخته شد! (7)
سرانجام قنبر جانش را به عشق مولی فدا کرد و شهید عشق علی (ع) شد .
نوشته اند: روزی حجاج گفت دوست دارم یکی از اصحاب ابوتراب (امام علی «ع ») را بکشم تا به خدای تقرب یابم! ! به او گفته شد کسی را نمی یابیم که از قنبر به او نزدیکتر بوده و همانند او مصاحبت طولانی با ابوتراب داشته باشد . او گفت احضارش کنید . او را نزد حجاج آوردند . حجاج پرسید آیا تو قنبری؟ گفت بله از قبیله همدانی؟ گفت بله .
- غلام علی (ع) هستی؟ گفت خدا مولای من است و علی ولی نعمتم!
- باید از دین علی (ع) برائت جویی؟ ! گفت آنگاه که برائت جستم آیا دینی بهتر از دین علی داری؟
حجاج گفت ترا می کشم، هرگونه قتلی را که
می خواهی برگزین! !
قنبر گفت: این به اختیار توست!
حجاج پرسید چرا؟
قنبر گفت: هرگونه که مرا بکشی همانگونه ترا خواهم کشت (و در قیامت قصاص خواهم کرد) امیرمؤمنان به من خبر داد که ترا ظالمانه سر می برند .
حجاج گفت: گردن او را بزنند . (8)
امام هادی (ع) فرمود: وقتی قنبر غلام علی (ع) را پیش حجاج آوردند حجاج گفت در خدمت علی (ع) چه کاری انجام می دادی؟
قنبر گفت: وسائل وضوی مولی را فراهم می کردم .
حجاج گفت: وقتی علی (ع) از وضو فراغت می یافت چه می گفت؟ قنبر گفت: این آیه را می خواند:
«فلما نسوا ما ذکروا به فتحنا علیهم ابواب کل شی ء حتی اذا فرحوا بما اوتوا اخذناهم بغتة فاذا هم مبلسون × فقطع دابر القوم الذین ظلموا والحمد لله رب العالمین » (انعام، 44 - 45)
هنگامی که اندرزها سودی نبخشید و آنچه به آنها یادآوری شده بود فراموش کردند، درهای همه چیز از نعمت ها را به روی آنها گشودیم تا کاملا خوشحال شدند و دل به آنها بستند ناگهان آنها را گرفتیم و سخت مجازات کردیم، در این هنگام همه مایوس شدند و درهای امید بروی آنها بسته شد .
حجاج گفت: گمان می کنم این آیه را بر ما تطبیق می کرد؟
قنبر گفت: بلی .
حجاج گفت: چه حالی داری وقتی گردنت را زدم؟ ! !
او گفت من سعادتمند می شوم و تو بدبخت .
در این هنگام دستور داد گردنش را زدند . (9)
سلام بر قنبر ، و سلام بر عشق پایان ناپذیر او به ولایت .
2 - حجر بن عدی
از رزمندگان وفادار رکاب مولی علی (ع) حجر بن عدی است . با کمی سنش از فضلا و بزرگان صحابه پیامبر (ص) محسوب شده و از خواص امیرمؤمنان علی (ع) شمرده می شد . او ضرب المثل شجاعت، تقوا، زهد، بندگی بود تا آنجا که او را «حجرالخیر» نامیدند . (10) او در سیر و سلوک تا آنجا پیش رفته بود که مستجاب الدعوة شده بود . (11) نقل شده به هنگامی که ماموران معاویه او را به شام می بردند اظهار کرد که سهم آب آشامیدنی مرا بدهید و فردا مطالبه آب نمی کنم، مامورین گفتند: ممکن است از تشنگی بمیری و معاویه ما را اعدام کند . حجر دست به دعا برداشت و از خدا آب خواست ناگهان ابری ظاهر شد و در پی آن باران که حجر به اندازه نیاز آب برداشت، بلافاصله ابر ناپدید شد . (12)
او مجسمه غیرت دینی بود، هرگز در مقابل باطل و منکر آرام نمی گرفت و از معترضان بر عثمان بود و تمام تلاشش را در هت حاکمیت امام حق علی (ع) به کار گرفت . (13) او در تمام جنگهای امیرمؤمنان علی (ع) حضور داشته و نقش حساسی را به عهده می گرفت . (14)
او از عاشقان بی قرار مولی علی (ع) بود و سرانجام جانش را در این راه نثار کرد .
محمد بن حنفیه گوید که صبح روز بیستم ماه رمضان که اثر زهر در تمام بدن پدرم امیرمؤمنان اثر کرده و اصحاب و یارانش درب خانه اجتماع کرده تقاضای ملاقات با حضرت داشتند حضرت اجازه فرمود جمعیت وارد شد . یک به یک به مولی سلام کردند آنگاه فرمود: «سلونی قبل ان تفقدونی » بپرسید پیش از آنکه مرا نیابید ولی سؤالات را به جهت حالم کوتاه کنید . جمعیت سخت گریه کردند و چون حال حضرت را سخت دیدند کسی چیزی نپرسید .
حجر بن عدی برخاست و اشعاری به این مضمون سرود:
افسوس بر آقای پرهیزکاری که پاک و پدر پاکان است .
افسوس بر آقا و سروری که فردی کافر، گنهکار و ملعون و شقی و زنازاده ای او را کشت .
هر که از شما منحرف شود و بیزاری جوید مورد لعنت خداست، زیرا شما در روز محشر ذخیره بندگانید و شمائید که عترت پیامبر هدایتگرید .
امام (ع) پس از آنکه اشعارش را گوش کرد فرمود: ای حجر چگونه ای وقتی که ترا به بیزاری از من بخوانند؟ ! حجر گفت: به خدا قسم یا امیرالمؤمنین اگر با شمشیر قطعه قطعه ام کنند و در آتش افکنند دست از محبت شما برنمی دارم .
امام فرمود: خدا ترا بهر خیری موفق بدارد و از جانب خاندان پیامبر پاداش خیرت دهد . (15) او پیوسته در برابر کارگزاران حکومت معاویه مقاوم و نستوه می ایستاد و در برابر اهانتی که به مولی روا می داشتند آرام نمی گرفت و فریاد بر می آورد . (16) سرانجام حکومت سفاک معاویه او را در سرزمینی که با همت حجر فتح شده بود «مرج عذرا» به شهادت رساند .
به هنگام شهادت به حجر و یارانش گفتند اگر از علی (ع) برائت جسته او را لعن کنید از مجازات اعدام رهائی خواهید یافت و آزاد خواهید شد . آنها گفتند ما چنین نمی کنیم . دستور دادند زنجیرها را از آنها باز کردند و آنها آن شب را تا به صبح عبادت کردند، صبح روز بعد ماموران معاویه به آنها گفتند دیشب حال خوشی در نماز و دعا داشتید بگوئید نظرتان درباره عثمان چیست؟ آنها گفتند: او اول کسی است که ستم در حکومت را رواج داد و بناحق عمل کرد! سپس برای آخرین بار به آنها گفتند: حاضرید از علی برائت بجوئید؟
آنها گفتند: هرگز! ! ما علی را دوست می داریم . (17)
حجر به هنگام شهادت گفت: گرچه مرا می کشید ولی بدانید اول سواری بودم که در این سرزمین خدا را تهلیل گفتم (من آن را فتح کردم) سپس گفت: «لاتنزعوا عنی حدیدا و لاتغسلوا عنی دما فانی لاق معاویة علی الجادة » یعنی آهن را از پایم نگشائید و خون را از بدنم نشوئید تا معاویه را این چنین در صراط ملاقات کنم . (18)
شهادت حجر طوفانی علیه معاویه بپا کرد، امام حسین (ع) شهادت حجر را لکه ننگ ابدی در پرونده سیاه او نامید . و دیگرانی که حتی با مولی میانه ای نداشتند برآشفتند، عائشه، حسن بصری، عبدالله بن عمر و . . . همه اعتراض کردند و حتی خود معاویه به شدت از به شهادت رساندن حجر نادم شد و به هنگام مرگ پیوسته می گفت: «یومی منک یا حجر یوم طویل » روز محاکمه من و تو سخت و طولانی خواهد بود . (19)
و سرانجام این پیشگویی پیامبر (ص) تحقق یافت که فرمود: «سیقتل بعذراء ناس یغضب الله لهم و اهل السماء» بزودی در عذراء جماعتی از امت من کشته می شوند که خداوند و ساکنان آسمانها برای آنها غضب می کنند . (20)
3 - محمد بن ابی بکر
او از یاران وفادار امیرمؤمنان علی (ع) و سرانجام جانش را بر سر عشق مولا فدا کرد . پدرش ابوبکر است و مادرش اسماء بنت عمیس و از سه سالگی در دامن علی (ع) بزرگ شده است . اسماء ابتدا همسر جعفر بن ابی طالب بود، بعد از شهادت جعفر به همسری ابوبکر درآمد و بعد از مرگ ابوبکر مولی علی (ع) اسماء را به تزویج درآورد و او محمد سه ساله را با خودش به خانه علی (ع) آورد . در دامن امام علی (ع) و در کنار برادران بزرگواری همچون امام حسن (ع) و امام حسین (ع) بزرگ شد و جانش با معرفت و محبت اهل البیت (ع) درآمیخت و از این رو گاه امام علی (ع) می فرمود: «محمد ابنی من صلب ابی بکر» محمد فرزند من است از صلب ابوبکر! ! (21)
محمد بن ابی بکر از پیشگامان اعتراض علیه رفتار نادرست عثمان بود و بهمراه انقلابیون مصر در اعتراض علیه او در مدینه شرکت داشت .
و سرانجام محمد بن ابی بکر بدستور معاویه با وضع بسیار فجیعی به شهادت رسیده و بعد از شهادت پیکر او را سوزاندند . (22)
شهادت محمد بن ابی بکر مولی علی (ع) را شدیدا متاثر ساخت . (23)
پیوسته او را به بزرگی یاد می کرد و از خصال برجسته او می فرمود . او را به عنوان فرزندی دلسوز، کارگزاری سخت کوش و شمشیری برا، و رکنی دفاعگر می ستود؟ (24) مامور اطلاعاتی مولی در شام به حضرت گزارش داد هنگامی که خبر شهادت محمد بن ابی بکر به شام رسید معاویه در منبر قتل او را اعلام کرد، من هرگز مردم شام را چنین مسرور ندیدم! حضرت فرمود: باندازه شادی آنها ما در شهادت محمد ابن ابوبکر اندوهگین هستیم . (25)
4 - کمیل بن زیاد
او نیز از شهیدان عشق به مولی علی (ع) است . در جنگ صفین بهمراه مردم کوفه شرکت کرد . امیرالمؤمنین او را عامل فرماندار هیت (از شهرهای عراق) قرار داد . لکن به علت توان اجرایی ضعیف مورد ملامت مولی قرار گرفت، (26) لکن این ملامتها ذره ای از عشق او به مولی نکاست که عاشقان بی قرار مولی این چنین اند سرانجام حجاج بن یوسف ثقفی جلاد معروف عرب او را دستگیر کرد کمیل به او گفت دندانهایت را علیه من تیز نکن و مرا تهدید منما که از عمرم چیزی باقی نمانده! هر کار می خواهی بکن! که موعد من و تو روزی است که در پیشگاه خداوند حاضر می شویم و بعد از قتل من باید پاسخگو باشی و امیرمؤمنان علی (ع) به من خبر داد که تو قاتل من خواهی بود! سپس دستور داد گردن کمیل را زدند . (27)
او راوی دعای ملکوتی کمیل است که امیرمؤمنان علی (ع) آن را به عنوان هدیه ارزشمند به کمیل اهداء فرموده است .
5 - مالک اشتر
او رزمنده ای شجاع، سرداری قهرمان، یاری وفادار برای امیرمؤمنان علی (ع) بود . امام علی (ع) پیوسته او را به خوبی، خبرویت، قهرمانی، بصیرت و . . . ستوده است . و بهترین معرف مالک که مدال افتخاری برای اوست فرمایشات درربار امیرمؤمنان علی (ع) درباره اوست: به هنگامی که مولی امارت مصر را به مالک واگذار کرد، در نامه ای به مردم مصر نوشت:
«اما بعد فقد بعثت الیکم عبدا من عبادالله لاینام ایام الخوف و لا ینکل عن الاعداء ساعات الروع اشد علی الفجار من حریق النار و هو مالک بن الحارث اخو مذحج فاسمعوا له و اطیعوا امره فیما طابق الحق فانه سیف من سیوف الله لا کلیل الظبة و لا نابی الضریبة فان امرکم ان تنفروا فانفروا و ان امرکم ان تقیموا فاقیموا فانه لایقدم و لایحجم و لا یؤخر و لا یقدم الا عن امری و قد آثرتکم به علی نفسی لنصیحته لکم و شدة شکیمته علی عدوکم » (28)
اما بعد بنده ای از بندگان خدا را به سوی شما فرستادم مردی که به هنگام بحران به خواب نرود و در ساعات خوف از دشمن رخ برنتابد، بر دشمنان از لهیب آتش سوزنده تر است او مالک بن حارث از قبیله مذحج است تا جایی که دستوراتش مطابق حق ست بشنوید و اطاعت کنید که او شمشیری است از شمشیرهای خدا که نه تیزی اش کند شود و نه ضربتش بی اثر ماند، اگر گفت به راه افتید، براه افتید و اگر گفت درنگ کنید، درنگ کنید او نه به خود در کاری اقدام می کند و نه از کاری باز می ایستد و نه قدم واپس نهد و نه پیش گذارد مگر به فرمان من . من در فرستادن مالک به دیار شما، شما را بر خود ترجیح دادم زیرا مالک را دلسوز شما دیدم و دیدم او از هر کس دیگر سخت تر لجام بر دهان دشمنانتان زند . و به هنگامی که خبر شهادت مالک را شنید فرمود:
مالک و مالک، نمی دانید مالک که بود؟
«والله لو کان جبلا لکان فندا و لو کان حجرا لکان صلدا» ، بخدا قسم اگر کوه بود کوهی بی همتا و سرفراز بود و اگر صخره ای بود، صخره ای سخت بود .
«لایرتقیه الحافر و لایوفی علیه الطائر» (29)
هیچ مرکبی نمی توانست از کوهسار وجودش بالا رود و هیچ پرنده ای به اوج آن راه نمی یافت .
در نقلی دیگر آمده است که:
«فان موته من مصائب الدهر، مرگ مالک از مصائب بزرگ روزگار است .
فرحم الله مالکا فقد وفی بعهده و قضی نحبه و لقی ربه مع اناقد وطننا انفسنا ان نصبر بعد مصابنا برسول الله فانها من اعظم المصیبة .» (30)
خدای مالک را رحمت کند او به عهدش وفا کرد براهی که می بایست رفت و پروردگارش را ملاقات نمود، ما با اینکه خود را آماده ساخته بودیم که پس از مصیبت رسول خدا صبر پیشه کنیم، با این حال مرگ مالک از بزرگترین مصیبتهاست .
نیز درباره مالک فرمود:
«کان الاشتر لی کما کنت لرسول الله » (31)
اشتر برای من همانگونه بود که من برای رسول خدا بودم!
نیز فرمود:
«و لیست فیکم مثله اثنان بل لیست فیکم مثله واحد یری فی عدوی مثل رایه » (32)
کاش در میان شما دو نفر مثل او بود بلکه کاش یک نفر بود که در مورد دشمنان من همچون او فکر می کرد .
درباره مالک گفتنیها فراوان است اصحاب سیر او را فراوان ستوده اند ولی به نظر می رسد با این توصیف مولا از مالک اشتر، توصیف دیگران قابل ذکر نیست .
سرانجام شهادت مالک اشتر به دست معاویه، برگ ننگین دیگری بر پرونده سراسر سیاه معاویه افزود، او با تحریک یکی از دهقانان مسیر راه مالک به مصر و وعده های فراوان به او او را واداشت تا هر گونه که می تواند مالک را به شهادت برساند او نیز با شربت عسل مسموم مالک را به شهادت رساند . وقتی خبر شهادت مالک به معاویه رسید گفت:
«ان علیا کان له یمینان قطعت احداهما بصفین یعنی عمار والاخری الیوم یعنی الاشتر» (33)
یعنی علی دارای دو دست راست بود یکی در جنگ صفین قطع گردید و آن عمار بود و دیگری امروز و او «اشتر» است .
مالک در جنگ صفین رشادتهای فراوانی به خرج داد تا آنجا که می رفت طومار حیات ننگین معاویه درهم پیچیده شود که با شیطنت عمروعاص و حماقت بسیاری که بعدا به خوارج مشهور شدند این مهم انجام نشد و مالک در این ماجرا خون جگر فراوانی خورد . به فضل خداوند در مقاله آینده به بررسی ماجرای تحکیم، در جنگ صفین می پردازیم .
آنچه در این دو مقاله آمد، سیمای برخی از رزمندگان وفادار مولا علی (ع) در جنگ صفین بود که برخی در همان جنگ به شهادت رسیدند و برخی بعدها به جرم عشق مولا به مسلخ عشق رفتند و فدایی راه خدای علی (ع) شدند ولی شهیدان عشق مولا محدود به اینها نیست! اینان بسیارند هم دیروز، هم امروز و هم فردا و فرداها .
شهیدان عشق ولایت امروز، شهیدان عزیزی اند که جانشان را در راه تثبیت و استقرار نظام اسلامی که افتخار آن این است که می خواهد از حکومت الهی علوی الگو بگیرد جانشان را فدا کردند . سلام و درود خداوند بر امام علی (ع) و یاران وفادار و شهیدش در طول تاریخ . قلم وقتی به یاد مولی و عشق بی قرار یارانش می رسد عنان را از کف می دهد که قلم را یارای ترسیم اوج عشق یاران وفادار حضرت نیست .
اظهار عجز در این زمینه هنری ستودنی است:
سائلی را گفت آن پیر کهن
چند از مردان حق گوئی سخن
گفت خوش آید زبان را بر دوام
تا بگوید حرف ایشان را مدام
گرنیم زیشان زایشان گفته ام
خوشدلم کاین قصه از جان گفته ام
گر ندارم از شکر جز نام بهر
این بسی بهتر که اندر کام زهر
پی نوشت ها:
1 . قنبر المذبوح فی حب علی، از ص 23 تا 29 .
2 . بحارالانوار، ج 27، ص 196، ح 57 .
3 . مستدرک سفینة البحار، ج 8، ص 602، از تفسیر فرات کوفی، ص 308 .
4 . امالی سید مرتضی، ج 1، ص 18 .
5 . مستدرک سفینة البحار، ج 8، ص 602، از امالی شیخ مفید، ص 118، ح 2 .
6 . رجال الکشی، ص 307، ح 556، معجم رجال الحدیث، ج 14، 85، قاموس الرجال، ج 7، ص 390، تنقیح المقال ج 2، ص 30 .
7 . الکافی ج 7، ص 260، ح 1، التهذیب ج 10، ص 148، ح 18 .
8 . موسوعة الامام علی بن ابی طالب ج 12، ص 251 و ص 252 و ص 253 به نقل از ارشاد ج 1، ص 328 .
9 . همان به نقل از رجال الکشی ج 1، ص 290، تفسیر عیاشی ج 1، ص 359 .
10 . سیر اعلام النبلاء ج 3، ص 463 و . . .
11 . موسوعة الامام علی بن ابی طالب (ع) ج 12، ص 85 .
12 . الاصابة ج 1، ص 314 .
13 . موسوعة الامام علی بن ابی طالب (ع)، ج 12، ص 85 .
14 . وقعة صفین ص 117، الاستیعاب ج 1، ص 389 ، اسدالغابة ج 1، ص 697، الاخبار الطوال، ص 210، الامامة والسیاسة، ج 1، ص 169 .
15 . پیغمبر و یاران ج 2، ص 221، به نقل از بحارالانوار، ج 42، ص 290 .
16 . ماجرای برخورد حجر را با مغیره و زیاد بنگرید به موسوعة الامام علی بن ابی طالب، ج 12، از ص 89 تا ص 92 .
17 . الاغانی ج 17، ص 155، تاریخ طبری ج 5، ص 275، انساب الاشراف، ج 5، ص 266 .
18 . پیغمبر و یاران ج 2، ص 233، به نقل از کامل ابن اثیر ج 3، ص 323 و اسدالغابة ج 1، 386 .
19 . کامل ابن اثیر ج 2، ص 500 تاریخ طبری، ج 5، ص 257 .
20 . پیغمبر و یاران ج 2، ص 238 .
21 . شرح نهج البلاغه ج 6، ص 53 .
22 . موسوعة الامام علی بن ابی طالب ج 7، ص 93، و ص 94 به نقل از تاریخ طبری ج 5، ص 103، الکامل فی التاریخ، ج 2، ص 412، الغارات ج 1، ص 282 - 285، انساب الاشراف، ج 3، ص 171 و ص 172 .
23 . موسوعة الامام علی بن ابی طالب، ج 7، ص 94 و ص 95 .
24 . نهج البلاغه، نامه 35 .
25 . بحارالانوار، ج 33، ص 592 .
26 . نهج البلاغه، نامه 61 .
27 . موسوعة الامام علی بن ابی طالب، ج 12، ص 274، به نقل از الارشاد، ج 1، ص 327، الاصابة ج 5، ص 486، تاریخ طبری، ج 4، ص 404، تاریخ دمشق، ج 5، ص 256 .
28 . نهج البلاغه، نامه 38 .
29 . نهج البلاغه، حکمت 443 .
30 . الامالی مفید، ص 83، الغارات ج 1، ص 264 .
31 . ترجمه گویا و شرح فشرده ای بر نهج البلاغه، ج 3، ص 456 .
32 . همان .
33 . الغارات، ج 1، ص 264، الاختصاص ص 81; تاریخ طبری، ج 5، ص 96، الکامل فی التاریخ، ج 2، ص 410 .
شهیدان عشق مولی علی (ع)
در مقاله قبل سخنی از رزمندگان وفادار رکاب مولی علی (ع) داشتیم که افتخار شهادت در رکاب حضرت در جنگ صفین داشتند در این مقاله سخن از رزمندگان کفرستیز آن نبرد داریم که سرانجام در راه عشق مولی جان باخته و به شهادت رسیدند گفتنی گردید، این سر سوزنی از محبت او نسبت به مولی نکاست: امام باقر (ع) فرمود: امیرمؤمنان علی (ع) به قنبر دستور داد بر مردی حد جاری کند او اشتباها سه تازیانه اضافه زد مولی دستور حجاج پرسید چرا؟ قنبر گفت: هرگونه که مرا بکشی همانگونه ترا خواهم کشت (و در قیامت قصاص خواهم کرد) امیرمؤمنان به من خبر داد که ترا (14) او از عاشقان بی قرار مولی علی (ع) بود و سرانجام جانش را در این راه نثار کرد . به هنگام شهادت به حجر و یارانش گفتند اگر از علی (ع) برائت جسته او را لعن کنید از مجازات اعدام رهائی خواهید یافت و آزاد (20) 3 - محمد بن ابی بکر او از یاران وفادار امیرمؤمنان علی (ع) و سرانجام جانش را بر سر عشق مولا فدا کرد . محبت اهل البیت (ع) درآمیخت و از این رو گاه امام علی (ع) می فرمود: «محمد ابنی من صلب ابی بکر» محمد فرزند من است از آنچه در این دو مقاله آمد، سیمای برخی از رزمندگان وفادار مولا علی (ع) در جنگ صفین بود که برخی در همان جنگ به شهادت موسوعة الامام علی بن ابی طالب، ج 12، ص 274، به نقل از الارشاد، ج 1، ص 327، الاصابة ج 5، ص 486، تاریخ طبری، ج 4،
چکیده ماشینی
تعداد بازدید : 4162 تاریخ درج : 1390/08/08
10
در مقاله قبل سخنی از رزمندگان وفادار رکاب مولی علی (ع) داشتیم که افتخار شهادت در رکاب حضرت در جنگ صفین داشتند در این مقاله سخن از رزمندگان کفرستیز آن نبرد داریم که سرانجام در راه عشق مولی جان باخته و به شهادت رسیدند گفتنی است ما در این مقاله درصدد نیستیم که از همه آنان که در راه عشق مولا به شهادت رسیدند تذکار داشته باشیم که این نیاز به مجالی واسع است بلکه تنها در پی آنیم که به مناسبت بحث از جنگ صفین از رزم آوران شهید این نبرد حق علیه باطل ذکر خیر داشته باشیم .
1 - قنبر غلام مولی علی (ع)
از شهیدان عشق به مولی علی (ع) قنبر غلام امیرمؤمنان علی (ع) است . او این افتخار را داشت که پیوسته همراه مولی بوده و در جنگ جمل و صفین و خوارج در رکاب امیرمؤمنان (ع) بوده است . (1) این حضور، حضوری اختیاری و همراه با بصیرت بود .
او از خواص مولی بوده و مطالب فراوانی از حضرت آموخت:
آموخت که ارزش اعمال به بصیرت است . بصیرت یعنی حق شناسی، بصیرت یعنی پیروی از مکتب اهل بیت (ع) . او بهمراه امام علی (ع) وارد مسجد کوفه شد در این هنگام مردی مشغول نماز بوده بسیار نیکو نماز می خواند . او به مولی گفت من مردی را ندیدم که از او زیباتر نماز بخواند! ! مولی فرمود: قنبر! ! عبادت با ولایت ما ارزش دارد اگر کسی هزار سال عبادت داشته باشد اما از نعمت ولایت ما بی بهره باشد عبادت او ارزشی نیست . . . (2)
او از مولی آموخت که راه شیعه اثنی عشری راه حق است . (3)
او از مولی آموخت که شیعه بودن به شعار نیست باید عملکرد علی پسندانه باشد . او گوید کسانی به دیدار مولی آمدند حضرت به قنبر فرمود ببین اینان کیانند؟ قنبر گفت اینان شیعیان شما هستند حضرت فرمود چرا سیمای شیعه را در آنها نمی بینم؟ قنبر پرسید سیمای شیعه کدام است؟ فرمود: شکمی خالی از گرسنگی (اهل روزه مستحبی بودن) لبهای خشک، چشمانی گریان (از خوف خدا) (4)
او از مولی فرا گرفت که کظم غیظ از صفات عالی انسانی است . شخصی به قنبر دشنام می داد او تصمیم به پاسخگویی گرفت مولی صدایش زد هان قنبر او را رها کن، حلیم باش و از این رهگذر خدا را خشنود و شیطان را ناخشنود ساز . (5)
او از مولی آموخت که به همان میزان که دشمنی با مولی منفور است، غلو و حضرت را در حد خدایی بالا بردن هم نادرست و محکوم است .
قنبر به مولی خبر داد ده نفر به خانه آمده اند و معتقدند شما خدای آنها هستی! ! حضرت فرمود بگو بیایند! به حضور مولی شرفیاب شدند حضرت فرمود: حرفتان چیست؟ گفتند ما می گوییم که تو خدای مائی! !
تو ما را خلقت کرده ای، روزی ما بدست توست . امیرمؤمنان علی (ع) فرمود: دست از این حرفها بردارید! من مخلوقی مثل شمایم آنها دست از حرفشان نکشیدند! حضرت مجددا به آنها فرمود وای بر شما خدای من و شما الله است توبه کنید و از انحرافتان بازگردید گفتند ما از عقیده مان عدول نمی کنیم تو خدای ما هستی ما مخلوق توایم، تو هستی که روزیمان می دهی! ! حضرت به کارگران دستور داد گودالی بزرگ کندند آنگاه دستور داد آتش و هیزم در آن گودال بریزند آتش برافروخته شد . آنگاه فرمود: توبه کنید! گفتند ما از عقیده مان برنمی گردیم مولی علی (ع) هم آنها را در آتش افکنده سوزاند! ! (6)
این یعنی آموزش اعتدال در عقیده .
قنبر چون پیوسته ملازم مولی بوده داستانهای فراوانی از قضاوتهای مولی دارد .
سرم بر دامان امیرالمومنین(ع) بود؟
شبها با یاد پیکر غرقه به خون غلامعلی می خوابیدم، تا اینکه شبی به خوابم آمد. با ناراحتی گفتم: با آن همه ترکشی که به شما اصابت کرده، حتما خیلی درد کشیده اید؟ گفت:من اصلا دردی احساس نکردم. وقتی ترکش به بدنم اصابت کرد، سرم بر دامان حضرت علی (ع) بود و حضرت رسول (ص) در کنارم بودند، ظرف آبی همراه داشتند و از آن به صورتم پاشیدند. عطری در فضا پراکنده بود که با استشمام آن به خواب عمیقی فرو رفتم. نوری که دیدی از چهره ام می تابید،ا ثر آبی بود که رسول الله(ص) به صورتم ریخته بودند... کتاب شهداواهل بیت ، ناصرکاوه راوی: همسر شهیدغلام علی ترک جوکار، منبع: کتاب روایت عشق
❤️شهيد ابوالفضل (داوود) اسماعيلي, اولین شهيد مدافع حريم علوي!؟
داود هیجده ساله ما عاشق امام رضا (ع) بود... او هم کار میکرد و هم درس می خواند... داود ماهی یکبار بعداظهر پنجشنبه سوار اتوبوس میشد و تا بعدازظهر جمعه در حرم مولا بود و دوباره سوار اتوبوس میشد تا صبح شنبه به مدرسه و سرکارش برسد... سال 83 بود، آمريكایی ها عراق را اشغال كرده بود. خبرهايي از بي حرمتي نظاميان آمريكايي به حرم هاي اهل بيت در عراق به گوش مي رسيد. بعضي از پايگاه ها در ایران به صورت نمادين جهت اعزام نيرو به عراق ثبت نام مي كردند... قابل تحمل نبود كه به گلدسته حرم علمدار كربلا تير انداري شود و يا با تانك به درب ورودي حرم شاه مردان آقا امير المومنين(ع) گلوله بزنند و... اما شيعياني بودند كه طاقت نياوردند و خود را به آب و آتيش زدند و به معركه رسانند. مرداني كه با عشق به امام حسین، سيد الشهدا (ع) پاي در وادي جهاد و شهادت گذاشتند. شهيد داوود اسماعيلي نيز از جنس مرداني بود كه غبطه مي خورد چرا در هشت سال دفاع مقدس سن او نمي رسيد كه به جنگ برود. او متولد سال 1365 بود. عشق به شهادت و اهل بيت (س) و شهدا آتشي در سينه اش افروخته بود كه به جز شهادت هيچ مرحمي بر دردش كارساز نبود... هر طوری بود خود را به عراق و سپس به نجف می رساند... روز درگیری سلاح به اندازه کافی نبود و به داود سلاح نمی رسد!؟... ولی عاشق مولا با دست خالی هم جلوی حرامیان را می گیرد... صبح روز 23 مرداد سال 83 در 500 متری حرم امام علی(ع) با گلوله مستقیم نیروهای اشغالگر آمریکایی ها مانند مولایش اباعبدالله (ع) بی سر همان طوری که خودش پیش بینی کرده بود, به شهادت رسید و مانند حضرت زهرا (س) و شهدای گمنام در گوشه ای از وادی السلام نجف درجایی که نیروهای جیش المهدی (ع) هستند, گمنام به خاک سپرده می شود دو بيت شعر هم شهيد داود اسماعيلي يك روز قبل از شهادتش گفته بود ...
«مشتاق گل از سرزنش خار نترسد
ديدار رخ يار ز اغيار نترسد
آن يار دلاور كه كند ترك سر خويش کتاب شهداواهل بیت، ناصرکاوه _ راوی جواد تاجیک
شهدا ی مدافع حرم علوی(2)
شهید احمد کریمی در جنگی نمایان به گفته برخی شاهدان دو تانک آمریکایی را منهدم می کند! کسی که کمک تیر انداز احمد بود جوانی معروف به حسن فلوجه بود! حسن برای من تعریف کرد که در اوج درگیری ها و در حالیکه تانک های آمریکایی مدافعان را زمین گیر کرده بودند، ناگهان احمد از سنگرخارج شد و خود را به مقابل تانک آمریکایی در فاصله ای نزدیک رساند و در حالیکه گلوله های کالیبر تانک، در اطراف او به زمین می خوردند، با آرامش و تسلط کامل نشست و تانک را هدف گرفت و با اولین شلیک، تانک را منهدم کرد! من با چشم خودم تکه های تانک و جلیقه سوخته خدمه ی تانکی که احمد زده بود را در مسجد کوفه دیدم. احمد کریمی، پس از چند شلیک دیگر و در حالیکه سایر مدافعان از شجاعت او روحیه گرفته و آمریکایی ها را به عقب رانده بودند، از ناحیه سینه مورد اصابت گلوله های هلیکوپتر آمریکایی قرار میگیرد و جام شهادت را سر می کشد...
شهید احمد کریمی بود که, عراقی ها به او لقب قهرمان (بطل) دادند و این شهید از اولین کسانی بود جلوی آمریکائی ها ایستاد و به شهادت رسید... بعدازظهر همان روز احمد را همراه 12 نفر عراقی را دفن می کنند و برای اینکه احمد مفقود نباشد، از روی کارت پایان خدمتش عکس می اندازند. و همین عکس نیرو های عراقی که بعد از 20 سال باعث می شود خانواده شهید احمد کریمی با پیگری های متعدد موفق می شوند در 1402 مزار شهید احمد کریمی را در وادی السلام پیدا کنند و بر سر مزار شهیدشان حضور پیداکنند.
یکی از نیروهای عراقی که هر هفته بر سر مزار احمد در این بیست سال حضور پیدا میکرد و خودش هم در نبرد با داعش به شهادت رسید، نقل می کند که یکبار برای خواندن فاتحه رفتم سر قبر اخمد و دیدم یک خانواده آلمانی بالای سر قبر احمد هستند و مشغول دعا خواندن هستند!؟ با تعجب گفتم شما احمد را ار کجا می شناسید؟ ایشون مفقود هستند و تا به حال خانواده شان را پیدا نکردیم. آنها جواب می دهند ما بچه دار نمی شدیم تا اینکه به ما گفتند به امام علی(ع) متوسل شوید. ما دعا ککردیم و متوسل شدیم و در خواب امیرالمومنین(ع) را دیدیم و امام (ع) به ما گفت من حاجت شما را میدم، اما باید بالای سرقبر شهید احمد کریمی در وادی السلام بوید وآنجا به این شهید متوسل شوی؟ من خودم آمدم به شهید متوسل شدم وبعداز مدتی خدا به ما بچه داد و الان برای ادای نذر و تشکر با خانواده به سر قبر شهید احمد کریمی آمدیم.
کتاب شهداواهل بیت، ناصرکاوه – راوی جواد تاجیک سحر 21 ماه رمضان 1403 برنامه ماه من ، شبکه 3 سیما
شهدا ی مدافع حرم علوی(3)
شهید نیسیانی، همراه خانواده برای زیارت می آیند کربلا؛ وقتی هتک حرمت حرم را از سربازان آمریکایی و درگیری مدافعان حرم با آمریکایی ها را می بیند، خانواده را به همراه برادر زنش به ایران می فرستند و خود به مدافعان حرم می پیوندد. از دوستان همراه شهید نیسیانی شخصی است به نام ابوالقاسم از اهالی اهواز بود که خودش برای من نحوه ی شهادت شهید را تعریف کرد؛ او گفت: همراه با گروهی از مدافعان در نبردی نابرابر از صبح تا بعد از ظهر از ورود تانک های متجاوزان آمریکایی به محدوده ی حرم جلوگیری کردیم و پس از عقب راندن دشمن، برای ادای نماز و استراحت به یک مسجد رفتیم؛ نماز را که خواندیم، همه ی اعضای گروه از فرط خستگی خوابیدند! اما این شهید بزرگوار که گویی بی قرار ملاقات با اربابش بوده، آرام و قرار نداشت و به سایرین گفت: من احساس خوبی ندارم! احساس می کنم دشمن دارد به ما نزدیک می شود! سلاحش را بر می دارد و میرود بیرون از مسجد که در همین لحظه با یک تانک آمریکایی مواجه میشود که از دور دست در حال پیشروی است؛ به داخل مسجد بر می گردد و پس از مسلح کردن آر پی جی، بیرون میرود و خود را به نزدیکی تانک می رساند و در حالیکه به سمت تانک هدف می گیرد، شلیک او و تانک همزمان میشود و لحظه ای بعد پیکر بی سر این شهید بزرگوار بر خاک کربلا می افتد و روحش به شهدای عاشورای می پیوندد.در این درگیری شهید روح الله اسدی نیز به شهادت رسید ولی پیکرش به دست نیامد و مفقودالجسد است...
شهید بعدی احمد مهدیانی است که ایشان هم سرش از بدن جدا شد...
کتاب شهداواهل بیت، ناصرکاوه – راوی جواد تاجیک
🌷 #خاندان_شهادت_و_ابثار🌷
☀️شاید جالب باشد که بدانید 👈 شهید محراب امیرالمومنین، علی(ع)، که خود، همسر شهید، پدر ۱۰ شهید، پدر بزرگ ۹ شهید ، برادر یک شهید، عموی شهیدان و دو نتیجه اش نیز به شهادت رسیده است
👌این متن را چندین بار بخوانید تا با «خاندان شهادت» از نسل حیدر کرار ، بیشتر آشنا شوید👇
🌷امام علی، امیرالمومنین (ع)که خود شهید محراب است و اولین همسرش حضرت فاطمه زهرا(س) می باشد که ایشان هم به شهادت رسیده است. جالب است بدانید که ایشان پدر شهید هم بوده و ۱۰ تن از پسرانش (به شرح ذیل) نیز به شهادت رسیده اند👇
🌷فرزندانی که مادرشان حضرت زهرا (س) بوده است. امام حسن ، امام حسین ، محسن(هر سه به شهادت رسیدند)
🌷فرزندانی که مادرشان ام البنین بوده است ، که عباس و عثمان و جعفر و عبد الله (چهار برادر ) بودند و در کربلا شهید شدند.
🌷فرزندی که مادرش کنیز بوده است و محمد اصغر نام داشت و در کربلا به شهادت رسید(یکنفر)
🌷فرزندانی که مادرشان لیلی دختر مسعود بوده است که یکی عبید الله بن علی است که توسط مختار (فرزند ابو عبید) در منطقهای در ناحیه دشت میشان خوزستان به نام مذار شهید شد . و ابو بکر بن علی که در کربلا به شهادت رسید. این دو اولادی نداشتند .(دو نفر)
☀️و اما نوه های شهید امیرالمومنین (ع) ۹ نفر می باشد که به شرح زیر به شهادت رسیده اند👇
☀️فرزندان شهید امام حسن (ع), حضرت قاسم، عبداله و ابوبکربن الحسن، که اکثر منابع، او را با همین نام در کنار عبدالله و قاسم جزء فرزندان امام حسن (ع) ذکر کردهاند. لکن برخی، نامش را عبدالله یا عبدالله اکبر نوشته و ابوبکر را کنیهاش دانستهاند...
☀️امام سجاد (ع) ، حضرت علی اکبر و علی اصغر(ع) و رقیه(س) فرزندان شهید امام حسین (ع).
☀️عون و محمد (ع) فرزندان زینب، که همه نوه های امام علی(ع) که، به غیر از امام سجاد (ع) همگی در کربلا و شام به شهادت رسیده اند...
☀️ در ضمن نتیجه های امام علی (ع)، امام باقر (ع) و برادرش زید فرزندان امام سجاد(ع) هستند که به شهادت رسیده اند.
«زید» فرزند امام زین العابدین علیهالسلام، یکى از چهره هاى معروف و درخشان خاندان ولایت و امامت است که در عصر امویان به مبارزه برخاست و با قیام خود بر ضد خلافت هشام بن عبدالملک، حکومت امویان را به لرزه انداخت. او سرانجام به دست سپاهیان یوسف بن عمر ثقفی، در سال ۱۲۰ یا ۱۲۱ قمری به شهادت رسید...
☀️از نسل امام علی(ع) از امام صادق(ع) تا امام حسن عسکری (ع) همه به شهادت رسیده اند که خیلی از امام زادگان از نسل امیرالمومنین(ع) در اقصی نقاط جهان به شهادت رسیده اند که در جا ,جای کشورهای اسلامی مدفون می باشند که هر کدام چراغ هدایتی بعد از شهادتشان ، نیز بوده اند... و تنها امام مهدی، صاحب الزمان (عج) زنده هستند که آن شاءلله با ظهورش اسلام راستین محمدی و علوی و فاطمی را زنده، و به سراسر عالم انتشار خواهد داد، آمین... بد نیست که در آخر به این نکته یادآوری کنم که، این خاندان غیر از شهادت نیز خاندان اسارت (اسارات اهل بیت در کربلا و اسارت و تبعید سایر امامان و امام زادگان و...) نیز می باشند...
احادیث مربوط به شهادت از دیدگاه، امیرالمومنین(ع)
🌷مرگ برتر
مرگ، با شتاب و تعقیب کننده است(همه را دریابد) نه ماندگان از دست برهند و نه فراریان او را بازدارند، گرامی ترین مرگ، کشته شدن است. نهج البلاغه، خطبه123
🌷هزار ضربه شمشیر به از مرگ در بستر
قسم به کسیکه جان فرزند ابیطالب در دست اوست، هزار ضربه شمشیر بر من آسانتر از مرگ در بستر است. بحار الانوار، ج97، ص40، حدیث44
🌷شهادت، نه مرگ در بستر
ای مردم همانا ایستادگان و فراریان را از مرگ گریزی نیست و هر کس به مرگ طبیعی نمیرد کشته می شود و شهادت بهترین مرگ است و سوگند به خدایی که جانم در دست اوست، هزار ضربه شمشیر آسانتر است بر من از مرگ در بستر. وسائل الشیعه، ج11، ص8، حدیث12
🌷روزی شهادت
خدایا، ای پروردگار آسمان برافراشته … اگر ما را بر دشمنان پیروز گرداندی، از ستم و تجاوز دورمان دار و بر حق استوارمان گردان و اگر دشمنان بر ما پیروز شدند، شهادت را روزیمان فرما و از فتنه بازمان دار. نهج البلاغه، خطبه170
🌷فرجام سعادت و شهادت
من از خدا به گشایش رحمت و بزرگی قدرتش(بر آنکه هر چه بخواهد عطا می کند) می خواهم که پایان زندگی من و تو را به نیکبختی و شهادت قرار دهد. نهج البلاغه نامه53
🌷شهادت در راه خدا
خداوندا، شهادت در راهت را و همراهی با پیامبرت را به او روزی کن. نهج السّعاده، ج2، ص108
🌷جایگاه شهدا
از خداوند جایگاه شهیدان و زندگی با سعادتمندان و همراهی با پیامبران را طلب می کنم. نهج البلاغه، خطبه23
ارادتمند #ناصرکاوه
🔹 وصیت امیرالمؤمنین علی (ع)
به امام حسن و امام حسین (ع) و ... پس از ضربت خوردن
➖➖➖➖➖➖➖➖
۱ شما را به ترس از خدا سفارش میکنم ، به دنیا پرستى روى نیاورید ، گر چه به سراغ شما آید و بر آن چه از دنیا از دست مىدهید ، اندوهناک مباشید
۲- حق را بگویید و براى پاداشِ الهى عمل کنید و دشمنِ ستمگر و یاورِ ستمدیده باشید . شما را و تمام فرزندان و خاندانم را و کسانى را که این وصیّت به آن ها مى رسد ، به ترس از خدا و نظم در امور زندگى و ایجادِ صلح و آشتى در میانتان سفارش مىکنم ، زیرا من از جدّ شما پیامبر (صلّى اللّه علیه و آله و سلّم) شنیدم که مى فرمود : اصلاح دادن بین مردم ، از نماز و روزهی یک سال برتر است.
۳- خدا را ! خدا را ! دربارهی یتیمان ، نکند آنان گاهى سیر و گاه گرسنه بمانندو حقوقشان ضایع گردد!
۴- خدا را ! خدا را ! در باره همسایگان، حقوقشان را رعایت کنید که؛ وصیّت پیامبر ( صلّى اللّه علیه و آله و سلّمِ ) شماست ، همواره به خوشرفتارى با همسایگان سفارش مىکرد تا آنجا که ؛ گمان بردیم براى آنان ارثى معیّن خواهد کرد.
۵- خدا را ! خدا را ! درموردِ قرآن ، مبادا دیگران در عمل کردن به دستوراتش ، از شما پیشى گیرند.
۶- خدا را ! خدا را ! در بارهی نماز ، چرا که آن ستون دین شماست.
۷- خدا را ! خدا را ! دربارهی خانهی خدا ، تا هستید آن را خالى مگذارید ، زیرا اگر کعبه خلوت شود ، مهلت داده نمىشوید.
۸- خدا را ! خدا را ! در بارهی جهاد با اموال و جان ها و زبان هاى خویش در راه خدا.
۹- بر شما باد به پیوستن با یکدیگر و بخشش همدیگر ، مبادا از هم روى گردانید و پیوند دوستى را از بین ببرید.
۱۰- امر به معروف و نهى از منکر را ترک نکنید که ؛ بدهاى شما بر شما مسلّط می گردند ، آن گاه هرچه خدا را بخوانید جواب ندهد!
سپس فرمود :
۱۱- اى فرزندانِ عبدالمطلّب ! مبادا پس از من ، دست به خونِ مسلمین فرو برید ، و بگویید ؛ امیر مؤمنان کشته شد ، بدانید جز قاتلِ من کسى دیگر نباید کشته شود.
۱۲- درست بنگرید! اگر من از ضربت او مُردم ، او را تنها یک ضربت بزنید و دست و پا و دیگر اعضاى او را مبرید ، من از رسول خدا (صلّى اللّه علیه و آله و سلّم) شنیدم که فرمود : بپرهیزید از بریدن اعضاى مرده ، هر چند سگ هار باشد.
📚 نهج البلاغه نامه ۴۷
🇮🇷 امام خمینی (ره) :
ما قدس عزیز را ، آزاد خواهیم کرد🇮🇷
50.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅هیهات زتاریخ
🌷تقدیم به پیشگاه امیرالمومنین علی علیه السلام
🌹شهادت مولی الموحدین امیرالمومنین علی علیه السلام تسلیت
شعر و ملودی : سپهر جامی
تنظیم : امید رهبران
بسفارش دفتر موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما
#جهاد_ادامه_دارد ✌️
#رویشهای_انقلاب_اسلامی 🇮🇷
#موسسه_شهدای_غدیر_انقلاب
#گروه_سرود_نسیم_رحمت
«انتقاد منطقی و درست آیت الله دژکام اما دیر هنگام»
🔸15 تیر سال 402 به ویراستی آیت الله دژکام امام جمعه شیراز متنی فرستادم که متاسفانه جوابی ندادن
▪️این متن رو تو کانال میزارم که متوجه بشیم علما و مسئولان کشور، هنوز معنای جنگ ترکیبی رو خوب متوجه نشدند و علیرغم تذکرات مقام معظم رهبری، اگر دقت نظر داشتند زودتر از این ها به میدان مبارزه با بی حجابی و مشکلات اقتصادی می اومدن و خیلی از مشکلات اقتصادی، بی بندباری، بی حجابی و مشکلات دیگر الان یا نبود یا بسیار کمتر از وضع موجود بود👇👇👇
🔸 «سلام در جایی سخنانی فرمودین که بنده حضور داشتم وبه احترام لباس و جایگاه شما سکوت کردم...
🔹️ آنچه برداشت کردم از آن سخنان، اینکه اولویت اقتصاد هست و اگر کسی درباره بی حجابی و بی بندباری مطالبه گری کند، مثل قران سرنیزه کردن در جنگ صفین هست که امام علی و لشگر اسلام در حال پیروزی بر معاویه و دشمن بودند ولی عده ای از جبهه داخلی با قرآن سرنیزه کردن، و دو دستگی باعث شکست شدند...
🔹️ واقعا اگر برداشت من درسته، که بعیده از شما با این تحلیل و اگر منظور دیگه داشتین در خدمتیم....
🔹️ درعین حال اولویت اقتصاد، و هیچ کس منکر اون نباید باشه، ولی به بهانه اولویت اول که اثرمثبتی از اون هم تو زندگی مردم نمیبینیم، بقیه اولویت ها مثل فرهنگی، امنیتی و.. نمیشه رها کرد
🔸همین تحلیل های اشتباه باعث شده وضعیت حجاب الان روز به روز بدتر شده و به برهنگی کشیده شده.. و
🔸در شیراز وتهران جاهایی بوده خانم همکارام با چادر، از اون محیط یا پاساژ بیرون کردن 😔 و تا وقتی ما بترسیم اونا قدم قدم فتح میکنند.. حرف بنده که دغدغه حجاب دارم هیچ وقت قوه قهریه نیست.. ولی ایکاش همون اقایون مسئول که میگن دوقطبی نشه که از اساس اشتباه هست(مگر امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف تشریف بیاورند بدلیل دو قطبی نشدن جامعه احکام اسلام اجرا نمیکنند، و..) و میگن کار فرهنگی کنیم در این تقریبا 1سال کدوم کار فرهنگی کردند
▪️1/100مثلا کرونا در صدا و سیما و ادارات و.... برای بی حجابی کار نکردند.. کلا رها کردن..
🔹️ به بانک ها وادارات و رستوران ها که مراجعه میکنیم.، سوال میکنم درباره بخش نامه برای بی حجابی، میگن تا الان یه بخش نامه جهت کار فرهنگی یا یک بنر برای حجاب به ما ندادن... و اصلا تا الان این چتد ماه کسی از ما نخواسته مثلا به مشتری بانک که بی حجاب هست تذکربدیم و...
و خودتون تا اخر بخونین چقدر رها شده... 😔
و جمله اخر، بنده مثل شما فقیه نیستم ودر این جایگاه هم نیستم، حقوق نخوندم.. ولی امثال شما معنی همین کلام امام رو تفسیر کنین
امام خامنه ای فرمودن"بی حجابی حرام شرعی و سیاسی هست"
مگر یک امام جامعه باید چند بار برای یک موضوع، خودش را خرج کند..
واگر سخنان امام خامنه ای و امام خمینی رو هم از اول انقلاب جمع کنین درباره حجاب و برخورد قانونی اون وقت به جمع بندی خوبی میرسیم»
ارادتمند شما 🌹
✏️صياددلها
#لبیکیاخامنهای
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
👈 کانال صياددلها(سبک زندگی جهاد تبیین)
✅ با ما همراه باشید
#صیاددلها 🌱
🌟مدار مغناطيسی علیبنابیطالب (ع)
قربانی مهم است اما مهمتر از قربانی، آن چیزی است که انسان برای آن قربان می شود. عظمت آن چیزی که برایش قربانی می شود مهمتر از خود قربانی است. امام حسین (ع) عظیم است اما اعظم از امام حسین علیه السلام آن چیزی است که امام حسین (ع) برای آن قربانی شد و آن اسلام است.... هر كس به مدار مغناطيسی علیبنابیطالب (ع) نزدیکتر شد، اين مدار بر او اثر می گذارد؛ او کمیلبنزیاد میشود، او ابوذر غفاری میشود، او سلمان پاک میشود... روایتی از شهیدحاج قاسم سلیمانی
🌟راز یک شهید که نامش علی بود
سردار شهید سید علی دوامی در 21 رمضان سال 1346 در شهر ساری در یک خانواده مذهبی چشم به جهان گشود. نامش را خود به همراه آورده بود یعنی علی. جریان انقلاب اسلامی شروع شد، این جرقهای بود تا آتش درون علی شعله ور شود. دوران انقلاب در تظاهرات شرکت میکرد عشق او هر لحظه به خدا و امام بیشتر میشد تا اینکه جنگ تحمیلی آغاز و از آنجایی که علی عاشق امام و انقلاب بود، روانه جبههها شد. او عاشق جدش امیر المومنین علیه السلام و پسرش حسین ابن علی بود. علی هیچگاه برای شهدا گریه و زاری و سیاه نمیپوشید حتی برای دایی خودش که به شهادت رسیده بود. او آرزوی شهادت در روز تولدش را داشت و برای دوستانش میگفت: همان شبی که به دنیا آمدم از دنیا خواهم رفت. سعی میکرد روز تولدش در جبههها باشد تا اینکه طبق آرزویش در 21 رمضان سال 1367 به فیض شهادت نائل شد. دوستانش میگفتند: در شب شهادت حضرت علی (ع) لباس سیاه بر تن کرد و شال سبز برکمر بست و خود را معطر ساخته بود بسیار خوشحال بود و میگفت امشب شب شهادت من است. مادر شهید "سیدعلی دوامی " راز 21 را این چنین تعریف کرد: در سن 15 سالگی ازدواج کردم 21 ساله بودم که در 21 رمضان، علی به دنیا آمد و در 18 اردیبهشت ماه سال 67 مصادف با 21 رمضان و در حالی که علی تنها 21 سال از عمرش میگذشت در خاک مقدس شلمچه به درجه شهات نائل گشت تا "سردار راز 21" لقب بگیرد...
🌟آقا امام علی(ع)
یکی از شبها نزدیکیهای سحر سید ساجدی با چشمانی گریان به سراغ من آمد، او پس از اینکه مقداری اشک ریخت، گفت: در عالم خواب به پشت بام آسایشگاه رفتم دیدم که در شب تاریک و سرمای زمستان یک انسان بزرگواری در حال قدم زدن میباشد، از همان ابتدا به قلبم الهام شد که او آقا امام علی(ع) است، جلو رفتم و سلام کردم و آقا با مهربانی و تبسم، جوابم را دادند، افتادم و دست و پای شان را بوسیدم، پس ازاین چند لحضهای کنار آقا بودم، عرض کردم، یا امیرالمومنین (ع) در این سرمای سخت و شب تاریک در اینجا چه میکنید؟... "آقا فرمودند: شما بروید بخوابید، از روزی که شما را اسیر کردند من شما را مهمان خود میدانم و از شما نگهبانی میکنم، با شنیدن این جمله گریهام گرفت و از خواب بیدار شدم..."
خاطرهای از مرحوم حجت الاسلام ابوترابی
🌟شهید توکلی
با شروع جنگ تحمیلی تحول شگرفی در شخصیت سید علی توکلی ایجاد شد و همین امر باعث شد تا در جمع آوری کمکهای مردمی برای جبهه انجام وظیفه کند. شوق پیوستن سید علی به رزمندگان، او را از خود بیخود کرده بود . شهید توکلی نهایت هدف خود را دفاع از ارزشهای انقلاب اسلامی و حضور در جبهه به عنوان یک وظیفه میدانست. او معتقد بود زمانی میتوانیم دِین خود را به انقلاب ادا کنیم که بجنگیم و قطعه قطعه شویم. سید علی برای دفاع از اسلام و انقلاب در دوم آذر 1360 عازم گیلانغرب شد. وی در 18 بهمن 1360 جهت ادامه خدمت به تیپ ویژه شهدا مستقر در استان کردستان مأمور شد.او در هر نامه و تلفن توصیه میکرد که در جوار حضرت رضا (ع) امام خمینی را دعا کنید و هنگامی که خود در سحرگاهان به نماز میایستاد، برای پیروزی اسلام و سلامتی امام خمینی (ره) دعا میکرد. او در مدت حضورش در جبهه، همیشه برای شهادت آماده بود و به دوستان خود توصیه میکرد برای رسیدن به این فیض عظیم او را دعا کنند. سید علی همواره به مادرش میگفت: دعای مادر در حق فرزند مستجاب میشود، پس برای شهادتم دعا کند تا من هم به این آرزو برسم. سید علی توکلی در یکم تیر 1363 مصادف با سالروز شهادت امیرالمومنین (ع) در درگیری با عناصر ضد انقلاب در عملیات «لیلهالقدر» در حالی که فرماندهی گردان حضرت رسول (ص) و فرماندهی محور لشکر ویژه شهدا را بر عهده داشت در سردشت به شهادت رسید و پیکر مطهرش پس از تشییع در بهشت رضا در کنار دیگر همرزمانش به خاک سپرده شد. بیسیمچی شهید توکلی در خصوص حالات او قبل از شهادت میگوید: شهید توکلی قبل از حضور در عملیات لیلهالقدر بسیار خوشحال بود.علت را جویا شدم، که او در جواب گفت: میخواهم به میهمانی بروم. دیشب حضرت علی (ع) را در خواب دیدم که به من فرمودند: سه روز دیگر شما به میهمانی من خواهی آمد.
کتاب شهدا و اهل بیت، ناصرکاوه
4_5789797270002077947.mp3
37.79M
🔺ظهر شهادت امام علی، امیرالمومنین(ع)
خاطرات شهدای علوی
🔊 سخنرانی
#مسحدالهادی(ع)
#هیئت_عاشقان_اباعبدالله_الحسین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 زیارت مزار شهید احمد کریمی توسط خانواده ایشان پس از ۲۰ سال چشمانتظاری
🔸عراقیها بخاطر مجاهدتهای شهید احمد کریمی در مقابل آمریکاییها او را بَطَل (قهرمان) خود میدانستند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️#فوری
🔴 براساس گزارش برخی منابع ساختمان مذکور وابسته به سفارت ایران در سوریه می باشد
🔴 رسانه های عبری : اشخاص بلند پایه ای در دمشق ترور شدهاند
🔴 حسین اکبری سفیر ایران یکی از اهداف ترور بوده است که خوشبختانه نجات یافته است
🔴 سفیر ایران در سوریه آسیب ندیده است
🔸 هویت و ملیت شهدا نامشخص است
🔴 تاکنون شهادت یک نفر تأیید شده است.
منابع سوری: در حملهٔ رژیم صهیونیستی به دمشق، ساختمان مجاور سفارت ایران در سوریه هدف حمله قرار گرفت.
🛑🎥 تصاویری از میزان خسارت وارد شده به ساختمان کنار کنسولی سفارت جمهوری اسلامیایران در سوریه پس از حمله هوایی رژیم صهیونیستی
⭕️ حمله مذکور اولین حمله رسمی اسرائیل به خاک ایران از ابتدای طوفان الاقصی می باشد.. (سفارت ایران، خاک ایران محسوب میشود)
شهادت سردار محمدرضا زاهدی فرمانده اسبق نیروزمینی سپاه در حمله موشکی رژیم صهیونیستی به دمشق تائید شد.
به گزارش همشهری آنلاین، شهید زاهدی امروز در حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ساختمان مجاور سفارت ایران در دمشق به شهادت رسید.
از قرار معلوم این ساختمان محل حضور کنسولگری و اقامت سفیر ایران در دمشق بوده است. صهیونیستها با این کار رسما به خاک ایران حمله کردهاند. حالا اگر آقایان فکر میکنند که رژیم صهیونیستی در اربیل سفارتی، کنسولگری یا جایی دارد میتوانند آنجا را هدف قرار دهند. در تاریخ نظامی جهان سابقه ندارد یک طرف اقدام به حمله به یک محل دیپلماتیک کند.
رسانههای صهیونیستی به نقل از مقامات این رژیم میگویند که دنبال هدف قرار دادن یک شخصیت بلندپایه ایرانی در این ساختمان بودهاند... حالا فقط بروید دعا کنید که طرف در ساختمان نبوده باشد، هر چند کارکنان محلی و حتی ایرانی کنسولگری بدون شک به شهادت رسیده یا زخمی شدهاند...
@syriankhabar
🔴ایران باید کجا پاسخ دهد؟
🔻اگر قرار نیست پاسخ به این جنایت که عبور از تمام موازین دیپلماتیک در سطح جهان و قوانین بینالمللی است در تلآویو و سرزمینهای اشغالی باشد (هر چند صهیونیستها به هیچ یک از این قوانین پایبند نیستند و کلا تافته جدابافته هستند) پاسخ ایران باید انهدام سفارت رژیم صهیونیستی در باکو یا ابوظبی باشد... کمتر از این هیچ فایدهای ندارد. باید به این رژیم حقیر و مفلوک خیلی چیزها را حالی کرد.... البته اگر عدهای در کشور چرتکه نیندازند و نگویند هدف این رژیم کشاندن پای ایران و امریکا به جنگ است. امریکاییها هم در پاسخ به این حمله هیچ اقدامی نخواهند کرد.
تا الان شبهرسانههای فارسی زبان در بازی صهیونیستها گیر افتاده و دم دقیقه چند نفر را شهید میکنند و دوباره آن را تکذیب میکنند. هر چه صهیونیستها منتشر کردند، بلافاصله به عنوان خبر منتشر میشود. یعنی قشنگ یاد گرفتهاند چگونه سواری بگیرند. تا زمان اعلام رسمی در مورد زخمیها و خدایی ناکرده شهدا، در این زمینه ما هیچ نمینویسیم الا آنکه سند رسمی منتشر شود.
البته من اگر جای مسوولان نظامی و سیاسی کشور بودم، پایگاهی که جنگندههای مذکور از آنجا بلند شده و ساختمان دیپلماتیک کشورمان را منهدم کردهاند را به صورت کامل منهدم میکردم. قول میدهم که هیچ اتفاقی هم بعد از آن نیفتد و آب هم از آب تکان نخورد. تنها اتفاق مهم آن است که صهیونیستها تا ماهها ماستها را کیسه کرده و جرأت هیچ اقدامی نخواهند داشت. توان این کار در کشور وجود دارد، میدانم وجودش را هم فرماندهان امر دارند فقط میماند تصمیمگیری و تصمیمسازی که این یکی دیگر واقعا کار سختی نیست. رژیم صهیونیستی مانند سگ هاری میماند که دارد سقط میشود و همه را گاز میگیرد، یاد سر این سگ را متلاشی کرد... این تنها راه است.... هیچ راه دومی برای یک جانور زخمی و خطرناک وجود ندارد.
صهیونیستها به دلیل بیعرضگی و ناتوانی دولت سوریه در پاسخ به حملات روزمره این رژیم چنان وقیح شدهاند که ساختمان کنار سفارت ایران در دمشق را اینگونه در روز روشن هدف قرار داده و منهدم میکنند.
آن روزی که میگفتیم تلآویو را ببندید به موشک و 100 موشک به تاسیسات حیاتی این رژیم شلیک کنید، این روزها را میدیدیم. به اندازهای که صهیونیستها دارند سوریه را میزنند باور کنید جرات زدن لبنان را ندارند. یعنی رسماً به هدف تمرینی تبدیل شدهاند...
از قرار معلوم این ساختمان محل حضور کنسولگری و اقامت سفیر ایران در دمشق بوده است. صهیونیستها با این کار رسما به خاک ایران حمله کردهاند. حالا اگر آقایان فکر میکنند که رژیم صهیونیستی در اربیل سفارتی، کنسولگری یا جایی دارد میتوانند آنجا را هدف قرار دهند. در تاریخ نظامی جهان سابقه ندارد یک طرف اقدام به حمله به یک محل دیپلماتیک کند.
رسانههای صهیونیستی به نقل از مقامات این رژیم میگویند که دنبال هدف قرار دادن یک شخصیت بلندپایه ایرانی در این ساختمان بودهاند... حالا فقط بروید دعا کنید که طرف در ساختمان نبوده باشد، هر چند کارکنان محلی و حتی ایرانی کنسولگری بدون شک به شهادت رسیده یا زخمی شدهاند...
@syriankhabar
هدایت شده از جهاد تبیین
شهادت سردار محمدرضا زاهدی فرمانده اسبق نیروزمینی سپاه در حمله موشکی رژیم صهیونیستی به دمشق تائید شد.
✅️ سردار محمدرضا زاهدی که بود؟
🔹️ سردار محمدرضا زاهدی متولد ۱۱ آبان ۱۳۳۹ در اصفهان، در سال ۱۳۵۹ به سپاه پاسداران پیوست و در طول جنگ تحمیلی از فرماندهان میانی سپاه بود و فرماندهی تیپ ۴۴ قمر بنیهاشم را از ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۵ برعهده داشت.
🔹️ وی در فاصله سالهای ۱۳۶۵ تا ۱۳۷۰ فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین(ع) بود.
🔹️ زاهدی در فاصله سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران بود.
🔹️ وی از ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۵ با حفظ سمت فرمانده قرارگاه ثارالله نیز شد و از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۸ معاونت عملیات سپاه پاسداران را هم برعهده داشت.
🔹️ سردار زاهدی از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۵ در نیروی قدس فعالیت میکرد و فرمانده سپاه سوریه و لبنان بود.
🔹️ این سردار والامقام در جنایت حمله هوایی امروز صهیونیستها به دمشق به شهادت رسید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شیخ حسین انصاریان: خدایا اونایی که با ما آخوندا بَدَن و تو این مجالس هم نمیان، به امیرالمومنین قسم همه شون رو در احیا ما شریک قرار بده🙏🌷
🚨#فوری
⭕️ سردار سرتیپ حسین امیرالله، رئیس ستاد کل سپاه پاسداران در امور سوریه و لبنان، جانشین محمدرضا زاهدی، فرمانده این نیروها در سوریه و مدیر دفتر وی نیز در حمله اخیر اسراییل به ساختمان کنسولگری ایران در سوریه شهید شد.