فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️خصولتی ها خورک و انرژی و نهادهای خود را ارزان و به نرخ نیمایی میگیرند اما مواداولیه را در #بورس_کالا از طریق دلالان بالاتر از دلار آزاد به تولیدکنندگان میفروشند!
دولت هم از آنها میخواهد که ارز حاصل از صادرات محصول نهایی را نه با ارز بازار آزاد که بانرخ نیمایی پیمان سپاری کنید!
حقیقتاً شرکتهای خصولتی در سال مهار تورم و رونق تولید در حال #خیانت به اقتصاد کشور هستند!
مواد اولیه را گران تر از قیمت جهانی به صنایع پایین دستی میدهند، حتی اجازه واردات آن را هم نمیدهند!
دولت هم با پیمان سپاری اجازه فروش محصولات با نرخ آزاد را نمیدهد!
❌ اگر به دنبال رونق تولید، مهار تورم، رشد اقتصاد، افزایش اشتغال، توسعه و پیشرفت ایران، اقتصاد مقاومتی، مقابله با تحریم ها ووو هستید.
بساط فروش دلاری مواد اولیه و حتی گران تر از دلار آزاد را جمع کنید!
🇮🇷 @NationalEconomy
♦️وقتی چیزی از سهم انرژی های تجدید پذیر در جهان که ۴۰ برابر ایران است، سهم اتلاف انرژی که ۱۵ تا ۳۰ درصد است، سهم ۹۰ درصدی سوختهای فسیلی در تولید برق ایران، سهم محدود انرژی های مختلف در ایران و تفاوت آب و هوا، جغرافیا و وسعت و جمعیت سرزمینی را نمیدانیم!
❌دروغگو شما و همفکران تان است!
به #دروغ آمارهای غلط ارائه میدهید!
براساس جدول شورای جهانی انرژی ایرانیها از نظر مصرف برق در بین 96 کشور در رتبه 50 قرار گرفته. ما نه تنها از میانگین مصرف دنیا کمتریم بلکه درخاورمیانه هم متوسط مصرف هرخانوار 8607 کیلو وات و ایران 3014 کیلووات است!
❌https://masireqtesad.ir/166042
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این صحبتهای دردناک معاون وزیر صمت را بشنوید.
میگوید فولاد ایرانی به تولید کننده ایرانی گرانتر از تولیدکننده خارجی فروخته میشود. چرا؟ چون به قیمتهای جهانی و دلاری و بر اساس مکانیسم حراج در بورس کالا فروخته میشود.
میدانید معنای این چیست؟ معنای این وضع، نابودی تولید ایرانی است، ناتوان شدن تولید ایرانی برای رقابت با تولید خارجی در داخل خاک ایران است.
میگوید سود در پایین دست، یعنی جایی که اشتغال است، جایی که ارزش افزوده زیاد است، باوجود ۷ برابر شدن تولید، زیر ۱۰ درصد است، اما صنایع بالادست، یعنی فولادیها و پتروشیمیها، ۸۰ درصد سود میکنند. میدانید این یعنی چه؟ یعنی گرایش کشور به خامفروشی، گرایش به تکمحصولی شدن اقتصاد.
ریشه مشکلات معیشتی مردم را در جای دیگر جستجو نکنید. در برجام و غیربرجام جستجو نکنید. همه تحریمها هم برداشته شود، اما این سازکارهای معیشتسوز و نابرابریساز نئولیبرال که هزینه ملت را دلاری کرده و درآمدشان را ریالی نگه داشته، برچیده نشود، اقتصاد ما بهبود نخواهد یافت.
سرمقاله اخیرم در روزنامه جوان را که روایت این مصیبت است، بخوانید.
https://www.javanonline.ir/fa/news/1193487/
♦️حامیان #بورس_کالا نسبت به مهندسی عرضه مواد اولیه طوری که مواد گران تر از قیمت دیگر کشورها به تولیدکنندگان ایرانی می رسد، موضعی ندارند؟!
چه کسانی پشت صحنه این #فاجعه_اقتصادی به قیمت نابودی خانوارهای ایرانی هست؟!
🇮🇷 @NationalEconomy
♻️#چرخه_باطل
گران فروشی مواداولیه داخلی با نرخ دلار به صنایع پایین دست
⬇️
افزایش هزینه های تولید وقیمت تمام شده کالا وتقاضای تسهیلات تولیدی
⬇️
کاهش سود و تعطیلی صنایع داخلی+بیکاری
⬇️
نیاز به واردات کالا جهت تنظیم بازار
⬇️
افزایش مصارف ارزی و قیمت ارز
⬇️
و دوباره افزایش مجدد قیمت مواد اولیه با نرخ دلار
🇮🇷 @NationalEconomy
♦️مسئله اقتصاد ایران فقط فروش منابع طبیعی و مواداولیه با نرخ دلار و گران تر از قیمتهای جهانی ازطریق جهش های مداوم دلار در ۴۰ سال اخیر نیست، بلکه با جهش دلار سالانه بخشی از سرمایه های ریالی مردم از دست آنها خارج و با تبدیل به دلار از کشور خارج میشود!
این سرمایه ملی به کجا میرود؟!
🇮🇷 @NationalEconomy
♦️ایران با #نرخ_بهره ۱۸ درصد رتبه ششم را در میان بالاترین نرخ های بهره بانکی در جهان دارد.
چرا باید نرخ بهره بانکی در اقتصاد ایران ۱۸ درصد باشد؟
نتیجه این نرخ بهره بالا، ورشستگی و ناترازی بانکها و جبران آن از طریق افزایش نرخ دلار، کاهش ارزش ریال و تجدید ارزیابی دارایی بانکها است!
♦️پایه پولی در خرداد امسال با عبور از ۹۱۰ همت، رشد ۴۱٫۸ درصدی نسبت به خرداد ۱۴۰۱ داشته، درحالیکه در سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱، ۲۷ درصد رشد داشته!
رشد شدید #پایه_پولی نشان از ناترازی و وامهای برگشت ناپذیر بانک هاست. اگر نسبت نقدینگی و #تورم یک به یک باشد با ضریب فزاینده ۸ چه تورمی داریم؟
🇮🇷 @NationalEconomy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ریشه تورم در ایران
۱-هزینه های ریالی و فروش دلاری شرکتهای خصولتی و سهمشان در افزایش پایه پولی
۲-افزایش نقدینگی بابی نظمی مالی بانکها
بانکداری ربوی در ایران بانرخ بهره ۲۳ درصد یک تورم ۵۰ ساله ساختاری بر اقتصاد تحمیل کرده که توان و ابزار کافی برای معدوم سازی و برگشت پذیری وامها را ندارد!
🇮🇷 @NationalEconomy
♦️با این روند #بانک_آینده تا پایان امسال بیش از ۳۰۰ هزارمیلیاردتومان اضافه برداشت باضریب فزاینده ۸ را خواهد داشت که حدود ۲۰ درصد از کل پایه پولی باکفایت سرمایه منفی ۲۰۰ است!
وقتی بانک مرکزی توان مقابله با فساد دراین بانک را ندارد قوه قضاییه بعنوان #مدعی_العموم وارد شود!
🇮🇷 @NationalEconomy
♦️ساختارهای اقتصادی در ایران خود را با تورم های بالای ۵۰ درصد تنظیم کرده اند.
از جبران کسری بودجه دولت، جبران ناترازی های بانکی، فروش اجباری اوراق و استقراض از بانک مرکزی، فروش دلاری و گرانتر از نرخ جهانی مواد اولیه در بورس کالا تا احتکار کالا در انبار و سفته بازی در بازار دارایی.
🇮🇷 @NationalEconomy
♦️اقتصاد خوانده های ایران می گفتند نیروی کار که قابل تجارت نیست تا دستمزد را با دیگر کشورها تنظیم کنیم! امروز در مقابل موج مهاجرت های نیروی کار ایرانی، سکوت کردند...
♦️بله، اقتصاد کتاب نیست!
🇮🇷 @NationalEconomy
هدایت شده از مسیر اقتصاد
📌 انتقال آب دریا به سایر نقاط ایران، اقتصادی است؟
✍️ علی نیکوکار
یادداشت: https://masireqtesad.ir/167945
🔹 عدم توجه به شرایط اقلیمی، جغرافیایی، فرهنگی، تاریخی، سیاسی و اجتماعی کشور در سیاستگذاری حوزه آب در دهههای گذشته موجب بحران آب و چالشهای زیستمحیطی در کشور شده است.
🔹یکی از راهکارهایی که برای مدیریت بحران آب مطرح میشود، انتقال آب از دریاست؛ اما بررسیها نشان میدهد به دلیل هزینههای بالای انتقال آب، صرف منابع موجود در توسعه استانهای مجاور دریا توجیه اقتصادی بیشتری دارد.
@masireqtesad
♦️به جای اینکه به فرزندان مان بیاموزیم آینده ایران در گرو حمایت و تقویت اقتصاد ملی، پول ملی، تولید ملی و محصول ملی است، آنها را با خرید و فروش سهامی که اصلا ما به ازایی ندارد و بیشتر کسب سود از هیچ، به قیمت بازنده کردن دیگری است، آشنا می کنیم!
🇮🇷 @NationalEconomy
نوروزی سرپرست دفتر اقتصاد مسکن: قیمت زمین در تهران طی ۳۰ سال ۱۱۰۰ برابر شد و سهم زمین در قیمت نهایی مسکن به ۷۰ درصد رسیده، درحالیکه در سایر کشورها این سهم ۳۰ درصد است
♦️نباید انتظار همراهی از مردمی که ۶۰ درصدشان مستاجر هستند و ۷۰ درصد درآمدشان خرج مسکن میشود، داشته باشیم!
🇮🇷 @NationalEconomy
♦️#نئولیبرال نماهای وطنی جریانی هستند که در ظاهر از اقتصاد بازار و سرمایه داری، جهانی سازی و...دفاع میکنند، اما در عمل با هرگونه اصلاح وضعیت رانتی نظام تسهیلات بانکی، اصلاح نظام مالیاتی، رانت هزینه های ریالی مثل انرژی و دستمزد و مالیات اما فروش دلاری برای بنگاه های خصولی مخالفند!
🇮🇷 @NationalEconomy
♦️کشوری که سالانه بیش از ۷۰ میلیارد دلار واردات دارد وقتی نرخ ارز ۱۲۰ درصد صعود میکند انتظار دارید تورم و نقدینگی رشد نکند؟
♦️افزایش نرخ ارز سه ذینفع بزرگ برای جبران ناترازی های خود دارد:
۱- دولت ۲- بانکها ۳- خصولتی ها
پس رشد نقدینگی و تورم واکنش پسینی اقتصاد به جهش نرخ ارز است!
🇮🇷 @NationalEconomy
الان یک عده دوباره می گویند سود دلاری تغییری نکرده فقط سود ریالی افزایش یافته!
درآمد کل مردم را هم بر اساس دلار محاسبه و افزایش دهید، تا اینجا هم فقط به صورت اسمی درآمدها افزایش یابد!
🇮🇷 @NationalEconomy
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
سود خالص پالایشگاه اصفهان در سال ۱۴۰۱ به ۳۶/۲ همت جهش یافت!
این رقم در سال ۱۴۰۰ درحدود ۱۶/۶ همت و در سال ۱۳۹۸ به میزان ۲/۸ همت بوده است. اتفاق خاصی در مقادیر نیفتاده است، فرآورده های ویژه اش را زیاد کرده است.
سکوت می کنم چون قبلا هشدار داده بودم!
سود ناشی از تغییر نرخ ارز عین نان آغشته به خون است.
سودخالص پالایشگاه اراک هم از عدد ۱۸/۲ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به عدد ۳۴ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ جهش یافته است.
سود بد نیست، اما منشاء سود مهمتر از عدد سود است.سود اگر ناشی از رشد مقادیر عملیات باشد خوب است اما اگر این سودهای عجیب صرفا ناشی از تغییرات نرخ ارز باشد حتما غلط است.
سود خالص پالایشگاه تهران در سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۱۵/۴ همت بوده که در سال ۱۴۰۱ به عدد ۲۹/۹ همت جهش یافته است. آنهایی که ادعا می کنند این اسپرد است و یا هنوز پالایشگاه حق العمل و... است، اشتباه می کنند. آنها بگویند قیمت ۵ فرآورده اصلی که برای مردم تغییری نکرده، پس ماجرای این سودهای عجیب چیست؟!
@hemmatgholizadeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️دقت کردید اقتصادخوانده های ایران هیچ وقت نسبت به اخذ مالیات از ۵ میلیون خانه خالی در کشور یا ۸۰ درصد وام های کلان نظام بانکی که به اسم سرمایه در گردش داده میشود یا سودآوری بهتر پارک پول در ملک و طلا و ارز و احتکار کالا و مواد اولیه نسبت به تولید، اعتراضی نمی کنند؟!
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
پکیج فروش ها و حرامخوران اقتصادی، مردم و مسئولین را درگیر هیاهوی رسانه ای می کنند و از این طریق آنها را اغوا می کنند من اما سراغ اطلاعات رسمی و اسناد منتشر شده می روم و در امور علمی هرگز سراغ آمارها و اطلاعات جهت دار رسانه ای نمی روم. توضیحات رسمی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی درباره تولید و مصرف بنزین را در صفحه 111 صورت مالی سال 1401 این شرکت مطالعه کنید.
توجه کنید...
توجه کنید...
{در متن صورت مالی از دلایل کاهش تولید بنزین «عدم استقبال مشتری به دلیل بالا بودن قیمت در مقایسه با بنزین سهمیه ای "کاهش مصرف"» عنوان شده است.}
@hemmatgholizadeh