🕊💌🕊💌🕊
نزدیکترین حالت مردم به خدا
🔹 امام صادق علیه السلام فرمودند: نزدیک ترین و پسندیده ترین حالت بندگان به خدای تعالی آنگاه است که حجت خدا مفقود گردد و بر بندگان آشکار نباشد و مکانش را ندانند و در آن حال عالم باشند که حجتها و بیّنات الهی باطل نمی شود،در چنین زمانی صبح و شام منتظر فرج باشید،
🔸 و سخت ترین خشم خدای تعالی بر دشمنانش آنگاه است که حجت خدا مفقود گردد و بر بندگان آشکار نباشد، و خدای تعالی می داند که اولیایش شک نمی کنند و اگر می دانست که آنان شک می کنند حجتش را چشم برهم زدنی از آنها غایب نمی کرد و آن بر سر بدترین مردم واقع شود.
📚 کمال الدین؛ ج۲، ص ۱۱
@naze_eshgh🌷
🕊🐬🕊🐬🕊
🕊💌🕊💌🕊
فلسفه ی غسل چیست؟
🔹 چرا اسلام دستور میدهد كه به هنگام جنب شدن تمام بدن را بشوییم در حالی كه فقط عضو معینی آلوده میشود و آیا میان بول كردن و خارج شدن منی تفاوتی هست كه در یكی فقط محل را باید شست و در دیگری تمام بدن را؟
🔸 پاسخ این است كه خارج شدن منی از انسان یك عمل موضعی نیست (مانند بول و سایر زواید) به دلیل اینكه اثر آن در تمام بدن آشكار میگردد و تمام سلولهای بدن به دنبال خروج آن در یك حالت سستی مخصوص فرو میروند و این خود نشانه تأثیر آن روی تمام اجزاء بدن است.
🔹 طبق تحقیقات دانشمندان در بدن انسان دو سلسله اعصاب نباتی وجود دارد كه تمام فعالیتهای بدن را كنترل میكند (اعصاب سمپاتیك) و (اعصاب پاراسمپاتیك) این دو رشته اعصاب در سراسر بدن انسان و در اطراف تمام دستگاهها و جهازات داخلی و خارجی گستردهاند.
🔸 وظیفه اعصاب سمپاتیك (تند كردن) و به فعالیت واداشتن دستگاههای مختلف بدن است و وظیفه اعصاب (پاراسمپاتیك) (كند كردن) فعالیت آنهاست و از تعادل فعالیت این دو دسته اعصاب نباتی دستگاههای بدن به طور متعادل كار میكند.
🔹 گاهی جریانهایی در بدن رخ میدهد كه این تعادل را به هم میزند، از جمله این جریانها مسأله (ارگاسم = اوج لذّت جنسی) است كه معمولاً مقارن خروج منی صورت میگیرد.
🔸 در این موقع سلسله اعصاب پاراسمپاتیك بر اعصاب سمپاتیك پیشی میگیرد و تعادل به شكل منفی به هم میخورد.
🔹 این موضوع نیز ثابت شده است كه از جمله اموری كه میتواند اعصاب سمپاتیك را بكار وادارد و تعادل از دست رفته را تأمین كند تماس آب با بدن است و از آن جا كه تأثیر (ارگاسم) روی تمام اعضای بدن به طور محسوس دیده میشود و تعادل این دو دسته اعصاب در سراسر بدن به هم میخورد دستور داده شده است كه پس از آمیزش جنسی یا خروج منی تمام بدن با آب شسته شود و در پرتو اثر حیات بخش آن تعادل كامل در میان آن دو دسته اعصاب در سراسر بدن برقرار گردد. (و اینكه میبینیم در خبری از امام علی بن موسی الرضا ـ علیه السّلام ـ نقل شده كه فرمودند: ان الجنابه خارجه من كل جسده فلذلك وجب علیه تطهیر جسده كله» «جنابت از تمام بدن بیرون میآید و لذا باید تمام بدن را شست» (وسائل الشیعه، ج 1، ص 466) گویا اشاره به همین موضوع است.)
🔸 البته فایده غسل منحصر به این نیست بلكه غسل كردن علاوه بر این یك نوع عبادت و پرستش نیز میباشد كه اثرات اخلاقی آن قابل انكار نیست و به همین دلیل اگر بدن را بدون نیّت و قصد قربت بشوییم غسل صحیح نیست.
🔹 در حقیقت به هنگام خروج منی یا آمیزش جنسی هم روح متأثر میشود و هم جسم. روح به سوی شهوات مادی كشیده میشود و جسم به سوی سستی و ركود. غسل جنابت كه هم شستشوی جسم است و هم به علت اینكه به قصد قربت انجام مییابد شستشوی جان است، اثر دوگانهای روی جسم و روح میگذارد تا روح را به سوی خدا و معنویت سوق دهد و جسم را به سوی پاكی و نشاط و فعالیت.
🔸 از همه اینها گذشته وجوب غسل جنابت یك الزام اسلامی برای پاك نگه داشتن بدن و رعایت بهداشت در طول زندگی است زیرا بسیارند كسانی كه از نظافت خود غافل میشوند ولی این حكم اسلامی آنها را وادار میكند كه در فواصل مختلفی خود را شستشو دهند و بدن را پاك نگاهدارند این موضوع اختصاصی به مردم اعصار گذشته ندارد در عصر و زمان ما نیز بسیارند كسانی كه به علل مختلفی از نظافت و بهداشت بدن غافلند. (البته این حكم به صورت یك قانون كلی و عمومی است حتی كسی را كه تازه بدن خود را شسته، شامل میشود).
🔹 مجموعه جهات سه گانه فوق روشن میسازد كه چرا باید به هنگام خروج منی (در خواب یا بیداری) و همچنین آمیزش جنسی (اگر چه منی خارج نشود) غسل كرد و تمام بدن را شست.
#فلسفه_ی_غسل
@naze_eshgh🌷
🕊🐬🕊🐬🕊
هیچ فصلی همیشگی نیست،
و زمستان هم تا ابد طول نمیکشد،
اگر امروز مشكلى داريد،
بدانيد که بهار در پيش است...
👤 #آنتونی_رابینز
@naze_eshgh🌷
🕊💌🕊💌🕊
در "هواپیما" آرام می گیریم در حالی که نمی دانیم "خلبان" آن کیست...!
در "کشتی" آرام می گیریم در حالی که نمی دانیم "ناخدای" آن چه کسی است...!
پس چگونه در "زندگی" مان آرام نمی گیریم در حالی که می دانیم مدیر و مدبر آن «الله» است...؟
به پروردگارمان اطمینان داشته باشیم
#حديث
☀️🌿امام رضا علیه السلام🌿☀️
به خداوند خوش گمان باش، زيرا خداى عزوجل مى فرمايد من نزد گمان بنده مؤمن خويش هستم، اگر به من خوش گمان باشد، به خوبى با او رفتار مى كنم و اگر به من بدگمان باشد، به بدى با او رفتار مى كنم
💌اصول کافی،ج۲،ص۷۲
@naze_eshgh🌷
🕊🐬🕊🐬🕊
🕊💌🕊💌🕊
💐فضیلت آیت الکرسی در تعقیبات نماز 💐
رسول اللَّه صلى الله عليه و آله: يا عَلِيُّ، عَلَيكَ بِتِلاوَةِ آيَةِ الكُرسِيِّ في دُبُرِ الصَّلاةِ المَكتوبَةِ، فَإِنَّهُ لا يُحافِظُ عَلَيها إلّانَبِيٌ، أو صِدّيقٌ، أو شَهيدٌ.
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: اى على! پيوسته در پى نماز واجب، آية الكرسى را بخوان كه جز پيامبر، انسان صدّيق (راستْ دين) و شهيد، بر آن مواظبت نمى ورزد.
📚 شناخت نامه نماز؛ جلد ۲؛ حدیث ۷۳۷
@naze_eshgh🌷
🕊🐬🕊🐬🕊
💖*با چهار کس مهربان باش*:-💖
پدر👴
مادر👵
برادر👱
خواهر🙎
🌸*از چهار چیز به خدا پناه ببر* :-🌸
همّ🌟
حزن🌺
ناتوانی🌟
بخل🌺
🌺*به چهار کس سخت نگیر* :-🌺
يتيم🍁
بیچاره🌷
فقير🍁
مريض🌷
🌹*به چهار چیز خود را آراسته کن* :-🌹
صبر🌵
بردباری🍀
علم📙📙
كرم🌹
*به چهار گروه نزدیکتر شو*:-
مخلص🌸
باوفا💖
كريم🌸
صادق💖
💐*با چهار کس دوستی مگیر* :-💐
دروغگو🌺
دزد🌱
حسود🌺
لجباز🌱
💚*چهار کس محرومشان نکن* :-💚
همسرت🌸
فرزندان🌾
آشنا و فامیل🌸
دوستانت🌾
🌻*چهار چیز کمش خوبه* :-🌻
خوراک💐
خواب🌼
تنبلی💐
پر حرفی🌼
♥️*چهار چیز قطع مکن* :-♥️
نماز
قرآن📔
ذکر خدا ☝
صله رحم🌷
@naze_eshgh🌷
🕊💌🕊💌🕊
#نصیحت_عارفان
هر "پرهیزکاری" گذشته ای دارد
وهر "گناه کاری" آینده ای!
پس قضاوت نکن.
میدانم اگر:
قضاوت نادرستی در مورد کسی بکنم،
دنیا تمام تلاشش را میکند تا مرا در شرایط او قرار دهد...
تا به من ثابت کند.
در تاریکی همه ی ما شبیه یکدیگریم.
محتاط باشیم، در "سرزنش "
و"قضاوت کردن" دیگران
وقتی؛
نه از " دیروز او" خبر داریم،
نه از "فردای خودمان"
@naze_eshgh🌷
🕊🐬🕊🐬🕊