🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
بسم الله الرحمن الرحيم
🌼 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_جلسه_78
🌼 آیه 60 سوره بقره
🌷 وَإِذْ اسْتَسْقَى مُوسَى لِقَوْمِهِ فَقُلْنَا اضْرِب بِّعَصَاكَ الْحَجَرَ فَانْفَجَرَتْ مِنْهُ اثْنَتَا عَشْرَةَ عَيْناً قَدْ عَلِمَ كُلُّ أُنَاسٍ مَّشْرَبَهُمْ كُلُواْ وَ اشْرَبُواْ مِن رِّزْقِ اللَّهِ وَلاَ تَعْثَواْ فِى الْأَرْضِ مُفْسِدِينَ(60)
🍀 ترجمه:و زمانى كه موسى براى قوم خودش آب طلب كرد،پس به او گفتیم:عصاى خود را به سنگ بزن،پس دوازده چشمه ى آب از آن جوشید، (بطورى كه) هر قبیله آبشخور خود را شناخت. و از رزق الهى بخورید و بیاشامید و در زمین،تبهکارانه فساد نكنید.
🌸 #بنی_اسرائیل در بیابان ساکن بودند آب هم نبود آنها نافرمانی های زیادی نسبت به دستورات الهی مرتکب شدند آنها سراغ حضرت موسی علیه السلام آمدند و به او #متوسل شدند که از خداوند برای ما طلب آب کن زیرا موسی نزد خداوند جایگاه و #آبرو دارد. قابل توجه #وهابیت و افرادی که #توسل را قبول ندارند این حکایت یکی از دلایل توسل است.ما هم به اهل بیت علیه السلام متوسل می شویم زیرا نزد خداوند جایگاه و آبرو دارند توسل ریشه در قرآن دارد و جزو #مقدسات است.
🌸 (و إذ استسقی موسی لقومه:و هنگامی که موسی برای قوم خود طلب آب کرد) استسقی یعنی طلب آب کرد.خداوند بلافاصله به موسی دستور داد که عصای خود را به سنگ بزند #عصا جنسش چوب است ولی اگر همین چوب در دست #پیامبر باشد می تواند معجزه کند(فقلنا اضرب بعصاک الحجر:پس به او گفتیم عصای خود را به سنگ بزن)
🌸(فانفجرت منه اثنتا عشرة عينا:پس از آن دوازده چشمه جوشید)در عدد #دوازده، رمزى نهفته است.ولی در اینجا چرا دوازده چشمه جاری شد زیرا قوم بنی اسرائیل دوازده قبیله(دوازده طایفه) بودند به خاطر همین در ادامه آیه می فرماید(قد علم کل اناس مشربهم:هر قبیله ای آبشخور خود را شناخت) دوازده گروه بودند. مشرب یعنی آبشخور جایی که از آن آب بر می دارند.(کلوا:بخورید،در آیات قبلی بیان شد #خوراک آنها من و سلوی بود که خداوند برای آنها فرستاد- کلوا و اشربوا من رزق الله:از رزق خدا بخورید و بیاشامید) (و لا تعثوا فى الأرض مفسدين:و در زمين تبهكارانه فساد نكنيد)
🔹 پيام های آیه۶۰سوره بقره 🔹
✅ #قوانین_طبیعت، محكوم اراده ى خداوند هستند.
✅ دعاى انبیا، #مستجاب است.
✅ جارى شدن آب با زدن عصا به سنگ، یک #معجزه است و پیدایش دوازده چشمه براى دوازده قبیله، معجزه اى دیگر.
✅ توزیع منظّم و عادلانه مانع پیدا شدن اختلاف است.(دوازده چشمه برای دوازده قبیله)
✅ بهره گیرى از نعمتهاى الهى، نباید زمینه ساز فساد باشد.
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
@neamatkhoda
💠⚜💠⚜💠⚜💠⚜💠⚜
☀☀☀
#خطبه_۲۸
همانا دنيا پشت كرده و پدرودگويان است، و آخرت روى آورده و از فراز جاى نگران است.
بدانيد كه امروز رياضت است و فردا مسابقت، و خط پايان، دروازه بهشت برين است، و آن كه بدان نرسد در دوزخ جايگزين.
آيا كسى نيست كه از گناه توبه كند پيش از آن كه مرگش سر رسد؟
آيا كسى نيست كه كارى كند، پيش از آن كه روز بدبختى اش در رسد؟
بدانيد كه شما در روزهايى به سر مى بريد. كه فرصت ساختن برگ است، و از پس اين روزها مرگ است.
آن كه اجل نارسيده، ساز خويش برگيرد، سود آن بيند و از مرگ آسيب نپذيرد، و آن كه تا دم مرگ كوتاهى كند، حاصل كارش خسران است و مرگ او موجب زيان. كار از روى دل چنان كنيد، كه گويى از بيم جان كنيد.
من چون بهشت جايى را نديده ام، خواهان آن آسوده و از پاى نشسته، و نه چون دوزخ، ترسنده از آن خفته و از بيم رسته.
بدانيد، آن كه حق او را سود ندهد، باطل زيانش رساند، و آن كه به راه نيفتد، گمراهى به هلاكتش كشاند.
شما را فرموده اند كه بار بربنديد و توشه برگيريد.
من بر شما از دو چيز بيشتر مى ترسم: دنبال هواى نفس رفتن، و آرزوى دراز در سر پختن. پس تا در اين جهانيد، از آن چندان توشه برداريد كه فردا خود را بدان نگاهداشتن توانيد.
(مى گويم، اگر سخنى بود كه مردم را به زهد كشاند، و به كار آخرت ناچار گرداند، اين سخن است و درباره آن بس كه، دل را از آرزوها چنان برد كه روشن شود و پند گيرد، و بيش پى كار دنيا نگيرد، و شگفت تر، سخن اوست كه فرمايد:
(امروز مضمار است و فردا مسابقت، سبقه بهشت است، و دوزخ غايت.)
كه در اين سخن گذشته از فخامت لفظ و عظمت معنى و تمثيل راست و تشبيه حقيقى و بى كم و كاست، سرى عجيب و معنيى لطيف نهفته است كه امام فرمايد: (و السبقه الجنه و الغايه النار) كه چون معنى (سبقه) و (غايت) مخالف يكديگر است، به دو لفظ از آن تعبير كرد و نفرمود: (السبقه النار)، كه (سبقه) به معنى (پيشى گرفتن) در كارى است محبوب و غرضى مطلوب، و آن بهشت است نه دوزخ (نعوذ بالله منها) و روا نبود كه گويد: (و السبقه النار)
بدين جهت گفت: (الغايه النار) چه گاه بود كه كسى به جايى رسد و بماند، و ماندن در آن را خوش نداند، و ديگرى را همان جا خوش آيد. كه در اين صورت آن چنان جاى به (مصير) يا (مال) تعبير شود،
چنان كه پروردگار فرموده است:
(قل تمتعوافان مصيركم الى النار). و روانيست كه در اين جا به جاى (مصير) (سبقه) آيد.
در اين معنى بينديش كه باطنى عجيب و ژرفايى عميق و لطيف دارد، و بيشتر سخنان امام چنين است. و در بعضى نسخه ها آمده:
و در روايت ديگرى است كه (و السبقه الجنه) و (سبقه) مالى يا چيزى بود و بدان كس دهند كه در مسابقه پيش افتد، و هر دو معنى به هم نزديك است، چه پاداش را برابر كار نيك دهند نه كار بد.)
@neamatkhoda
🔴و خدایی که در این نزدیکی است ...
🔹پرده اول :
پنجم اردیبهشت ۱۳۵۹ وقتی همه ایرانی ها خواب بودند ، نیروی ویژه ارتش آمریکا موسوم به "دلتا" در حال انجام یکی از پیچیده ترین عملیات های نظامی ایالات متحده به نام "پنجه عقاب" در ایران بود و هواپیماهای آمریکایی در بی خبری ایرانی ها تا مرکز ایران یعنی صحرای طبس نفوذ کرده بودند تا در ادامه با یورش به محل نگهداری جاسوسان لانه جاسوسی ، آنان را فراری دهند.
اما خدا بیدار بود که " لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ " و با ریزترین اجسام یعنی شن های بیابان ، عظمت پوشالی شیطان بزرگ را نمایان ساخت...
🔹پرده دوم :
در سال ۱۳۸۹ منابع اطلاعاتی ایران از کشف ویروس رایانه ای بسیار پیچیده و خطرناکی به نام "استاکس نت" خبر دادند که با دستور مستقیم باراک اوباما (همان رئیس جمهوری که برخی وی را بسیار مودب و باهوش یافتند!!!) و با همکاری سرویس های اطلاعاتی آمریکا ، رژیم صهیونیستی ، انگلیس و هلند تولید شده بود تا در عملیات خرابکاری به نام "بازی های المپیک" تاسیسات اتمی نطنز را دچار اختلال و انفجار اتمی نماید.
قرار براین بود با انفجار سایت نطنز و ایراد اتهام به ایران در صلح آمیز نبودن فعالیت های هسته ای اش ، فشارهای بین المللی بر کشورمان افزایش یابد و از طرفی با چاشنی جنگ رسانه ای ، دیگر مردم خودمان هم خرابکاری بودن این انفجار را باور نمی کردند و بدین ترتیب پرونده هسته ای ایران برای همیشه بسته می شد.
اما دشمن با وجود اینکه توانسته بود با موفقیت ، این ویروس را به سیستم های نطنز وارد کند ، این بار هم با عنایت باریتعالی در توطئه علیه نظام اسلامی و مردم مومن ایران ناکام ماند.
🔹پرده سوم :
دوم مرداد ۱۳۹۹ دو فروند جنگنده آمریکایی در فضای سوریه با نزدیک شدن به هواپیمای مسافربری ایران قصد داشتند پدافند سوریه را فریب دهند تا هواپیمای مسافربری را هدف قرار دهد.
این اقدام وحشیانه و خبیثانه فقط شروع یک ماجرای عجیب و خطرناک برای کشورمان بود و قرار بود پس از سرنگونی هواپیما ، مزدوران داخلی دشمن که از روزهای قبل آماده شده بودند ، با اغتشاش و شورش های خیابانی ، همزمان به جمهوری اسلامی ، حکومت سوریه و جبهه مقاومت ضربات مهلکی را وارد کنند.
اما مگر می شود ملت و حکومتی ، خالصانه پرچم الله را به دست بگیرند و خداوند عزوجل که همیشه و همه جا در نزدیکی ما حاضر است و هیچ سستی و ضعفی در کارش نیست ، این ملت را تنها بگذارد که " إِن تَنصُرُوا اللَّهَ يَنصُركُم وَيُثَبِّت أَقدامَكُم"
اگر سستی و کم کاری هم باشد در بندگی ماست وگرنه خدا هرگز در خدایی اش کم نمی گذارد ...
✍"قاسم اکبری"
🔴 بیداری ملت
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌼 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_جلسه_79
🌼 آیه 61 سوره بقره
🌷 وَإِذْ قُلْتُمْ یا موسی لَنْ نَّصْبِرَ عَلَى طَعَامٍ واَحِدٍ فَادْعُ لَنَا رَبَّكَ يُخْرِجُ لَنَا مِمَّا تُنْبِتُ الْأَرْضُ مِنْ بَقْلِهَا وَقِثَّآئِهَا وَفُومِهَا وَعَدَسِهَا وَ بَصَلِهَا قَالَ أَتَسْتَبْدِلُونَ الَّذِى هُوَ أَدْنَى بِالَّذِى هُوَ خَيْرٌ اهْبِطُوا مِصْراً فَإِنَّ لَكُم مَّا سَأَلْتُمْ وَضُرِبَتْ عَلَيْهِمُ الذِّلَّةُ وَالْمَسْكَنَةُ وَ بَآءُو بِغَضَبٍ مِّنَ اللَّهِ ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ كَانُواْ يَكْفُرُونَ بآیاتِ اللَّهِ وَ يَقْتُلُونَ النَّبِيِّينَ بِغَيْرِ الْحَقِّ ذَلِكَ بِمَا عَصَواْ وَّكَانُواْ يَعْتَدُونَ
🍀 ترجمه:و (نیز بخاطر آورید) زمانى كه گفتید: اى موسى، ما هرگز بر یک نوع غذا تحمّل نمى كنیم، پس پروردگارت را بخوان تا از آنچه(به طور طبیعى از)زمین مى رویاند،از سبزى و خیار و سیر و عدس و پیازش،براى مابرویاند. (موسى)گفت: آیا(غذاى) پست تر را به جاى نعمت بهتر مى خواهید؟وارد مصر شوید،پس هر چه خواستید براى شما فراهم است.و (مُهر) ذلّت و درماندگى،بر آنها زده شد و(مجدّداً) گرفتار غضب پروردگار شدند. آن به این دلیل بود كه آنها به آیات الهى پیوسته كفر مى ورزیدند و پیامبران را به ناحقّ مى كشتند، و این به سبب آن بود كه آنان گنهكار و سركش و متجاوز بودند.
🌸 بنى اسرائیل به جاى شكرگزارى از نعمت هاى «منّ و سلوى» که از #آسمان نازل شده بود،به فكر زیاده خواهى و تنوّع طلبى افتاده و از غذاهاى زمینى خواستند و براى نمونه، تعدادى از آنها مانند:سبزى،خیار،سیر، عدس و پیاز را نام بردند. پیش از این آنها نافرمانی های زیادی مرتکب شدند که خداوند با آنها #مهربانانه رفتار کرد.
🌸( و اذ قلتم یا موسی لن نصبر على طعام واحد فادع لنا ربك يخرج لنا مما تنبت الأرض من بقلها:سبزی وقثآئها:خیار وفومها:سیر وعدسها:عدس وبصلها: پیاز)
بی ادبی در گفتگو نشانه روحیه سرکشی است #خدا از آسمان برایشان غذا می فرستد می گویند ما غذاهای دیگر می خوریم به جای اینکه بگویند #پروردگار ما به موسی می گویند پروردگار تو
🌸 (قال أتستبدلون الذي هو أدنى بالذی هو خیر:موسی گفت آیا غذای ساده تر( پست تر)را به جای نعمت بهتر می خواهید؟( اهبطوا مصرا فإن لکم ما سألتم:وارد #مصر شويد پس هر چه خواستید برای شما مهیا است)اگر این غذاها را می خواهید باید به مصر بروید و با دشمنانتان بجنگید شما از یک سو حال جهاد ندارید و از طرف دیگر امتیازات شهر نشینی می خواهید.
🌸 (و ضربت علیهم الذلة و المسكنة و بآءوا بغضب من الله:و(مهر)ذلت و درماندگى،بر آنها زده شد و مجدداً گرفتار غضب خدا شدند)دلیل اینکه بنی اسرائیل گرفتار غضب خدا شدند در ادامه آیه فرموده(و بآءوا بغضب من الله ذلك بأنهم كانوا يكفرون بآيات الله و يقتلون النبيين بغير الحق ذلك بما عصوا و كانوا يعتدون:آن به اين دليل بود كه آنها به آيات الهى پیوسته #کفر می ورزیدند و #پیامبران را به ناحق می کشتند و این به سبب آن بود که آنان سرکش و متجاوز بودند.) بنی اسرائیل اول معصیت کار شدند بعد کفر ورزیدند بعد انبیا را می کشتند.
🔹 پيام های آیه61 سوره بقره 🔹
✅ #شكم_پرستى، عامل هبوط وسقوط انسان هاست.
✅ #رفاه_طلبى، زمینه ى ذلّت و خوارى است.
✅ #بى_ادبى در گفتگو، نشانه ى روحیّه ى سركش وطغیانگر است.
✅ #بنى_اسرائیل، نژاد پر توقّع و افزون طلب هستند.
✅ راضى بودن به آنچه خداوند خواسته و صبر بر آن، تأمین كننده ى خیر و مصلحت واقعى انسان است.
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
@neamatkhoda
💠⚜💠⚜💠⚜💠⚜💠⚜
🌴🌴🌴
#خطبه_۳۰
درباره كشتن عثمان
🔹اگر كشتن عثمان را فرمان داده بودم قاتل مى بودم. و اگر مردمان را از قتل وى باز داشته بودم، يارى او كرده بودم.
ليكن جز اين نيست: آن كه او را يارى كرد، نتواند گفت من از آن كه او را خوار گذارد بهترم، و آن كه او را خوار گذارد، نتواند گفت آن كه او را يارى كرد، از من بهتر است، در كوتاه سخن روش او را براى شما بگويم: بى مشورت ديگران به كار پرداخت، و كارها را تباه ساخت، شما با او به سر نبرديد، و كار را از اندازه به در برديد.
خدا را حكمى است كه دگرگونى نپذيرد، و دامن خودخواه و ناشكيبا را بگيرد.
🌴🌴🌴
☀☀☀
#خطبه_۳۱
🔹به پسر عباس چون او را نزد زبير فرستاد تا وى را به طاعت خويش بازگرداند،
پيش از جنگ جمل: با طلحه ديدار مكن، كه گاوى را ماند شاخها راست كرده، به كار دشوار پا گذارد و آن را آسان پندارد. به سر وقت زبيررو، كه خويى نرمتر دارد، و بدو بگو خالزاده ات گويد: در حجاز مرا شناختى، و در عراق نرد بيگانگى باختى، چه شد كه بر من تاختى؟
(مى گويم، جمله (فما عدا مما بدا) نخستين بار از او شنوده شده است.)
🌴🌴🌴
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
بسم الله الرحمن الرحيم
🌼 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_جلسه_78
🌼 آیه 60 سوره بقره
🌷 وَإِذْ اسْتَسْقَى مُوسَى لِقَوْمِهِ فَقُلْنَا اضْرِب بِّعَصَاكَ الْحَجَرَ فَانْفَجَرَتْ مِنْهُ اثْنَتَا عَشْرَةَ عَيْناً قَدْ عَلِمَ كُلُّ أُنَاسٍ مَّشْرَبَهُمْ كُلُواْ وَ اشْرَبُواْ مِن رِّزْقِ اللَّهِ وَلاَ تَعْثَواْ فِى الْأَرْضِ مُفْسِدِينَ(60)
🍀 ترجمه:و زمانى كه موسى براى قوم خودش آب طلب كرد،پس به او گفتیم:عصاى خود را به سنگ بزن،پس دوازده چشمه ى آب از آن جوشید، (بطورى كه) هر قبیله آبشخور خود را شناخت. و از رزق الهى بخورید و بیاشامید و در زمین،تبهکارانه فساد نكنید.
🌸 #بنی_اسرائیل در بیابان ساکن بودند آب هم نبود آنها نافرمانی های زیادی نسبت به دستورات الهی مرتکب شدند آنها سراغ حضرت موسی علیه السلام آمدند و به او #متوسل شدند که از خداوند برای ما طلب آب کن زیرا موسی نزد خداوند جایگاه و #آبرو دارد. قابل توجه #وهابیت و افرادی که #توسل را قبول ندارند این حکایت یکی از دلایل توسل است.ما هم به اهل بیت علیه السلام متوسل می شویم زیرا نزد خداوند جایگاه و آبرو دارند توسل ریشه در قرآن دارد و جزو #مقدسات است.
🌸 (و إذ استسقی موسی لقومه:و هنگامی که موسی برای قوم خود طلب آب کرد) استسقی یعنی طلب آب کرد.خداوند بلافاصله به موسی دستور داد که عصای خود را به سنگ بزند #عصا جنسش چوب است ولی اگر همین چوب در دست #پیامبر باشد می تواند معجزه کند(فقلنا اضرب بعصاک الحجر:پس به او گفتیم عصای خود را به سنگ بزن)
🌸(فانفجرت منه اثنتا عشرة عينا:پس از آن دوازده چشمه جوشید)در عدد #دوازده، رمزى نهفته است.ولی در اینجا چرا دوازده چشمه جاری شد زیرا قوم بنی اسرائیل دوازده قبیله(دوازده طایفه) بودند به خاطر همین در ادامه آیه می فرماید(قد علم کل اناس مشربهم:هر قبیله ای آبشخور خود را شناخت) دوازده گروه بودند. مشرب یعنی آبشخور جایی که از آن آب بر می دارند.(کلوا:بخورید،در آیات قبلی بیان شد #خوراک آنها من و سلوی بود که خداوند برای آنها فرستاد- کلوا و اشربوا من رزق الله:از رزق خدا بخورید و بیاشامید) (و لا تعثوا فى الأرض مفسدين:و در زمين تبهكارانه فساد نكنيد)
🔹 پيام های آیه۶۰سوره بقره 🔹
✅ #قوانین_طبیعت، محكوم اراده ى خداوند هستند.
✅ دعاى انبیا، #مستجاب است.
✅ جارى شدن آب با زدن عصا به سنگ، یک #معجزه است و پیدایش دوازده چشمه براى دوازده قبیله، معجزه اى دیگر.
✅ توزیع منظّم و عادلانه مانع پیدا شدن اختلاف است.(دوازده چشمه برای دوازده قبیله)
✅ بهره گیرى از نعمتهاى الهى، نباید زمینه ساز فساد باشد.
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
@neamatkhoda
💠⚜💠⚜💠⚜💠⚜💠⚜
☀☀☀
#خطبه_۳۲
مردم! ما در روزگارى به سر مى بريم ستيزنده و ستمكار، و زمانه اى سپاس ندار. كه نيكوكار در آن بدكردار به شمار آيد، و جفاپيشه در آن سركشى افزايد.
از آنچه دانستيم سود نمى بريم، وآنچه را نمى دانيم نمى پرسيم، و از بلايى، تا بر سرمان نيامده، نمى ترسيم.
مردم چهار دسته اند: آن كه در پى فساد نرود چون خوار و بى مقدار است و بى آلت كارزار، و از مال و منال نا برخوردار.
و آن كه شمشير بركشد و همه جا را در فتنه و شر كشد. سوار و پياده اش را فرا خواند و خود را آماده فساد گرداند، دينش تباه آلوده گناه، چشم او به دنبال نواله اى است، يا به دست آوردن گله اى،
يا آن كه خواهد بر عرشه منبر نشيند و خود خطيب و واعظ مردمان بيند.
چه بد سودايى است كه دنيا را بهاى خود انگارى، و پاداشى را كه نزد خدا دارى به حساب نيارى. و آن كه با كارى كه آخرت راست، دنيا را جويد، و بدان چه در دنيا كند، راه آخرت را نپويد.
تن آسان و آسوده خيال، آرام، گام بردارد، و دامن به كمر در آرد، با زيور دروغين خويش را امين مردم شناساند، و پرده پوشى خدا را وسيله معصيت گرداند. و آن كه خردى همت و نداشتن وسيلت، او را از طلب حكومت بنشاند، تا بدان چه در دست دارد بسنده كند، خود را به زيور قناعت بيارايد، و در لباس تارك دنيا در آيد.
حالى كه شب يا روزى نبوده است كه با زهد بپايد.
اما مردمانى ديگرند كه ياد قيامت ديده شان را فرو خوابانيده، و بيم رستاخيز سرشكشان را روان گردانيده،
يا از مردم گريزانند و يا مقهور و ترسان، يا خاموش و دهان بسته، يا از روى اخلاص به دعا نشسته، يا گريان و دلشكسته، از پرهيز در گمنامى خزيده، و خوارى و مذلت را به جان خريده.
گويى به دريايى شور غوطه ورند، دهانهاشان بسته، و دلهاشان خسته، از پند بى حاصل به ستوهند و از چيرگى جاهلان، ذليل، پياپى كشته مى شوند و از آنان نمانده است جز قليل.
پس، دنيا را خرد مقدارتر از پر كاه و خشكيده گياه بينيد، و از پيشينيان خود پند گيريد، پيش از آن كه پسينيان از شما عبرت گيرند. دنياى نكوهيده را برانيد، چه ا كسانى را از خود رانده است كه بيش از شما شيفته آن بوده اند.
(مى گويم، كسى كه از دانش بى بهره بوده است، اين خطبه را از معاويه دانسته است. حالى كه بى گمان از سخنان اميرمومنان است.
زر را با خاك چه مناسبت، و آب شيرين را با شور چه مشابهت؟
جاحظ كه چابكسوار ميدان بلاغت و سخن شناس بازار فصاحت است، در كتاب خويش (البيان و التبيين) نام آن كس كه خطبه را به معاويه نسبت داده و خود افزوده كه اين سخنان به گفتار على (علیه السلام) ماند، و روش او را، در بيان دانستن اصناف مردمان رساند. معاويه را كه ديده است كه در گفتار خود چون زاهدان و عابدان سخنى براند؟).
🌴🌴🌴
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
بسم الله الرحمن الرحيم
🌼 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_جلسه_78
🌼 آیه 60 سوره بقره
🌷 وَإِذْ اسْتَسْقَى مُوسَى لِقَوْمِهِ فَقُلْنَا اضْرِب بِّعَصَاكَ الْحَجَرَ فَانْفَجَرَتْ مِنْهُ اثْنَتَا عَشْرَةَ عَيْناً قَدْ عَلِمَ كُلُّ أُنَاسٍ مَّشْرَبَهُمْ كُلُواْ وَ اشْرَبُواْ مِن رِّزْقِ اللَّهِ وَلاَ تَعْثَواْ فِى الْأَرْضِ مُفْسِدِينَ(60)
🍀 ترجمه:و زمانى كه موسى براى قوم خودش آب طلب كرد،پس به او گفتیم:عصاى خود را به سنگ بزن،پس دوازده چشمه ى آب از آن جوشید، (بطورى كه) هر قبیله آبشخور خود را شناخت. و از رزق الهى بخورید و بیاشامید و در زمین،تبهکارانه فساد نكنید.
🌸 #بنی_اسرائیل در بیابان ساکن بودند آب هم نبود آنها نافرمانی های زیادی نسبت به دستورات الهی مرتکب شدند آنها سراغ حضرت موسی علیه السلام آمدند و به او #متوسل شدند که از خداوند برای ما طلب آب کن زیرا موسی نزد خداوند جایگاه و #آبرو دارد. قابل توجه #وهابیت و افرادی که #توسل را قبول ندارند این حکایت یکی از دلایل توسل است.ما هم به اهل بیت علیه السلام متوسل می شویم زیرا نزد خداوند جایگاه و آبرو دارند توسل ریشه در قرآن دارد و جزو #مقدسات است.
🌸 (و إذ استسقی موسی لقومه:و هنگامی که موسی برای قوم خود طلب آب کرد) استسقی یعنی طلب آب کرد.خداوند بلافاصله به موسی دستور داد که عصای خود را به سنگ بزند #عصا جنسش چوب است ولی اگر همین چوب در دست #پیامبر باشد می تواند معجزه کند(فقلنا اضرب بعصاک الحجر:پس به او گفتیم عصای خود را به سنگ بزن)
🌸(فانفجرت منه اثنتا عشرة عينا:پس از آن دوازده چشمه جوشید)در عدد #دوازده، رمزى نهفته است.ولی در اینجا چرا دوازده چشمه جاری شد زیرا قوم بنی اسرائیل دوازده قبیله(دوازده طایفه) بودند به خاطر همین در ادامه آیه می فرماید(قد علم کل اناس مشربهم:هر قبیله ای آبشخور خود را شناخت) دوازده گروه بودند. مشرب یعنی آبشخور جایی که از آن آب بر می دارند.(کلوا:بخورید،در آیات قبلی بیان شد #خوراک آنها من و سلوی بود که خداوند برای آنها فرستاد- کلوا و اشربوا من رزق الله:از رزق خدا بخورید و بیاشامید) (و لا تعثوا فى الأرض مفسدين:و در زمين تبهكارانه فساد نكنيد)
🔹 پيام های آیه۶۰سوره بقره 🔹
✅ #قوانین_طبیعت، محكوم اراده ى خداوند هستند.
✅ دعاى انبیا، #مستجاب است.
✅ جارى شدن آب با زدن عصا به سنگ، یک #معجزه است و پیدایش دوازده چشمه براى دوازده قبیله، معجزه اى دیگر.
✅ توزیع منظّم و عادلانه مانع پیدا شدن اختلاف است.(دوازده چشمه برای دوازده قبیله)
✅ بهره گیرى از نعمتهاى الهى، نباید زمینه ساز فساد باشد.
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
@neamatkhoda
طبق روایات معتبر خدای متعال در دو آیه ۳ و ۶۷ سوره مائده به واقعه غدیر خم اشاره کرده است اما قابل توجه است که بدانیم به وسلیه تفسیر قرآن با قرآن نیز میتوان فهمید که موضوع این آیات، تداوم ولایت است و این آیات مربوط به واقعه عظیم غدیر خم است. این نکته مهم را میتوان با رجوع به ترجمان فرقان که گونهای از تفسیر قرآن با قرآن است دریافت.
خدای متعال در قسمتی از آیه ۳ سوره مائده میفرماید: «الْیَوْمَ یَئِسَ الَّذِینَ کَفَرُوا مِنْ دِینِکُمْ فَلَا تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِ ۚ الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الْإِسْلَامَ دِینًا؛ کسانیکه کافر شدند از (کارشکنی در) دین شما نومید گردیدند، پس از اینان مترسید و از من بهراسید. امروز دین شما را برایتان کامل و نعمت خود را بر شما تمام گردانیدم، و این اسلام را برای شما (به عنوان) طاعتی (شایسته و بایسته و پیوسته) پسندیدم»
@neamatkhoda
💠⚜💠⚜💠⚜💠⚜💠⚜
☀☀☀
#خطبه_۳۳
كه هنگام بيرون شدن براى جنگ بصره خواند (عبدالله پسر عباس گويد: در (ذوقار) نزد اميرالمومنين عليه السلام رفتم و او نعلين خود را پينه مى زد.
پرسيد (بهاى اين نعلين چند است؟)
گفتم (بهايى ندارد)
فرمود: به خدا اين را از حكومت شما دوستتر دارم مگر آن كه حقى را بر پا سازم يا باطلى را براندازم) سپس بيرون شد و فرمود:) خدا محمد (صلی الله علیه وآله) را برانگيخت و از عرب كسى كتابى نخوانده بود، و دعوى نكرده بود.
محمد (صلی الله علیه وآله) مردم را به راهى كه بايست كشاند، و در جايى كه بايد نشاند، و به رستگارى رساند، تا آن كه كارشان استوار و جمعيتشان پايدار گرديد
. به خدا كه من در آن صف پيكار بودم تا سپاه جاهليت درماند، و يكباره روى بگرداند. نه ناتوان بودم و نه ترسان، امروز هم من همانم و آنان همان. باطل را مى شكافم تا حق از كنار آن به درآيد، مرا چه با قريش اگر با من به جنگ برآيد. به خدا سوگند، آن روز كه كافر بودند با آنان پيكار نمودم، و اكنون كه فريب خورده اند آماده كارزارم.
من ديروز هماورد آنان بودم و امروز هم پاى پس نمى گذارم. به خدا قريش از ما كينه نكشيد، جز براى آن كه خدا ما را بر آنان گزيد. آنان را پرورديم و در زمره خود درآورديم،
پس چنان بودند كه شاعر گفته است: به جانم سوگند بامدادان پيوسته شير بى آميغ نوشيدى. و سر شير و خرماى بى هسته خوردى ما اين رتبت را به تو داديم و تو بلند مرتبه نبودى ما گرداگرد تو اسبان كوتاه مو و نيزه ها را فراهم كرديم.
🌴🌴🌴
💠⚜💠⚜💠⚜💠⚜💠⚜
☀☀☀
#خطبه_۳۴
🔹كه مردم را براى پيكار با شاميان برانگيزانده است:
نفرين بر شما! كه از سر زنشتان به ستوه آمدم. آيا به زندگانى اين جهان، به جاى زندگانى جاودان خرسنديد، و خوارى را بهتر از سالارى مى پسنديد؟
هر گاه شما را به جهاد با دشمنان مى خوانم، چشمانتان در كاسه مى گردد، كه گويى به گرداب مرگ اندريد، و يا در فراموشى و مستى به سر مى بريد. در پاسخ سخنانم در مى مانيد، حيران و سرگردانيد، گويى ديو در دلتان جاى گرفته و ديوانه ايد. نمى دانيد و از خرد بيگانه ايد.
من ديگر هيچ گاه به شما اطمينان ندارم، و شما را پشتوانه خود نينگارم و در شمار يار و مددكار نپندارم. شترانى را مانيد مهار گشاده. چراننده خود را از دست داده. كه چون از سوئيشان فراهم كنند، از ديگر سو بپراكنند.
شما افروختن آتش جنگ كجا توانيد؟ كه فريب ميخوريد و فريب دادن نمى دانيد.
پياپى سرزمينهايتان را مى گيرند و پروا نداريد. ديده ها بر شما دوخته اند و از خواب غفلت سر بر نمى داريد. به خدا، مغلوب و خوارند، آنان كه يكديگر را فرو گذارند.
به خدا مى بينم اگر آسياى رزم به گردش درآيد، و اژدهاى مرگ دهان گشايد، پسر ابوطالب را بگذاريد و هر يك به سويى رو آريد.
به خدا آن كه دشمن را فرصت دهد تا گوشت وى را بخورد و استخوانش را بگدازد، و پوست از تنش جدا سازد، مردى است ناتوان و زبون، با دلى ضعيف در سينه درون. تو نيز اگر خواهى چنين باش كه من نيستم.
به خدا، پاى پس نگذارم و بايستم تا شمشير مشرفى از نيام برآيد، و سر از تن بپرد و دست و پاها اين سو و آن سو افتد، و از آن پس خدا هر چه خواهد كند.
مردم مرا بر شما حقى است، و شما را بر من حقى. بر من است كه خير خواهى از شما دريغ ندارم، و حقى را كه از بيت المال داريد بگزارم، شما را تعليم دهم تا نادان نمانيد، و آداب آموزم تا بدانيد. اما حق من بر شما اين است كه به بيعت وفا كنيد و در نهان و آشكارا حق خيرخواهى ادا كنيد.
چون شما را بخوانم بياييد، و چون فرمان دهم بپذيريد، و از عهده برآييد.
🌴🌴🌴
🔴ولایت یا حکومت/مرز تفکیک
✅امامت مستقیما و مستنداً به نصب الهیست، لذا امام که جانشین پیامبر هست را خداوند متعال تعیین میکند،همانطور که انبیای الهی را خداوند نصب میکرد.
🔸در کلمات پیامبر در خطبه روز #غدیر در چند مرحله و در چندجا به این مطلب توجه میشود که؛امری که من انجام میدهم از ناحیه خداوند متعال است و بیعت با علی(ع) که بیعت با من هست در واقع بیعت با خداوند است.
🔹در مباحث اعتقادی هم داریم که نصب امام و #مشروعیت امام به جعل الهی هست یعنی خداوند تعیین میکند چه کسی پیامبر باشد چه کسی نباشد.
🔸پس از رحلت پیامبر امامت بر عهدهی امیرالمونین بود لکن #فتنه_ایی پیش آمد و مردم جای دیگری رفتند.
🔴آیا با #انحراف جامعه،امامت علی از اعتبار و از مشروعیت ساقط است؟
🔹مگر نصب امام از سوی مردم بود که حال قبول نکردن مردم، امیرالمونین را از امامت ساقط بکند؟
✅بله آنچه که به واسطه تصمیم مردم است و مردم در آن نقش دارند بَستِ ید امام است یعنی اینکه امام بتواند جامعه را #مدیریت بکند و بتواند اعمال امامت بکند.این بخش اگر مردم وارد کار نشوند اتفاقی نخواهد افتاد اما مرز تفکیک این مباحث بسیار ظریف است؛
لذا اگر بگوییم که مبنای #ولایت انتخاب مردم است این تعبیر،کلام صحیحی نیست
اما اگر بگوییم مبنای #حکومت انتخاب مردم است این معنا صحیح هست.
✍حجتالاسلام شفیعی مسئول نهاد رهبری در دانشگاه های استان خوزستان
🆔👇👇👇
@agha_tanha_nist