🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | ترافیک دیپلماتیک در تهران
🍃🌹🍃
🔻 تبدیل تهران به چهارراه ترافیک سفرهای دیپلماتیک منطقه و سفرهای رؤسا و مسئولان کشورهای روسیه، پاکستان، ونزوئلا، ترکمنستان، ارمنستان، قزاقستان و ... دارای چند وجه راهبردی است:
🔸 برخلاف ادعای غرب مبنی بر منزوی کردن ایران، تهران به چهارراه ترافیک دیپلماتیک منطقه تبدیل کرده است.
🔹 این سفرهای دیپلماتیک پرده از این حقیقت برداشته که دنیا تنها چند کشور غربی نیست و مبتنی بر نگاهی که «ارض الله» را «واسعه» میبیند، دایره مبادلات و مناسبات با سایر کشورهای دنیا گستردهتر خواهد شد.
🔸 شرایط جدید ناشی از روندها و رویدادهای تازهای همانند جنگ روسیه و اوکراین و رفتن دنیا به سمت هندسه و آرایش جدید قدرت جهانی بر ضریب اهمیت و ضرورت سرعتبخشی به این مراودات را بیشتر کرده است.
🔹 در پیش گرفتن دیپلماسی اقتصادی تحریمزدا مبتنی بر سه اصل اساسی «عزت، حکمت و مصلحت»، موجب گرهگشایی از گرههای تحریم ها و دستیابی به رشد اقتصادی 5.7 درصدی در پایان سال ۱۴۰۰، افزایش تجارت غیرنفتی به سقف ۴۷ میلیارد دلار با رشدی حدود ۱۰ میلیارد دلار، مثبت شدن تراز تجاری کشور، رکوردزنی فروش محصولات پتروشیمی و ... شده است.
🔺 ارزش این درآمدها و دستاوردها زمانی بیشتر روشن میشود که درگیری پرشدت دولت و مجموعه حاکمیت و نظام اسلامی را با جنگ ترکیبی جبهه وسیع دشمنان انقلاب را هم در بسته تحلیلی خودمان ببینیم و آنگاه قضاوت کنیم.
✍ فتحالله پریشان
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
@gmhfatematazahras
5.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎬 #کلیپ / غارتگران قرن
🍃🌹🍃
🔗دریافت با کیفیت اصلی👇
https://basirat.ir/fa/news/338142
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
@gmhfatematazahras
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 #استوری_موشن / روز بسیج اساتید
🍃🌹🍃
✔️ ۳۱ خردادماه، سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران و روز بسیج اساتید گرامی باد.
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
@gmhfatematazahras
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
منافقین دست بردار نیستند
سازمان منافقین در البانی
@gmhfatematazahras
8.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خدمت ناخواسته رسانه ملی به دشمن!
🔹رهبر انقلاب: نیروی انتظامی دزدها را بعد از ۴۸ ساعت دستگیر کرد. رسانه ملی بجای تشویق، آنها را سرزنش کرد. این اقدامات به سود دشمن است.
👆👆👆👆👆👆
@gmhfatematazahras
✅ پاسخ سازمان برنامه به ۶۱ اقتصاددان منتقد
🔹 در مقدمه لازم است توجه همه عزیزان را به این نکته مهم جلب نماییم که اقتصاد ایران بویژه بعد از انقلاب اسلامی، #همیشه_با_استناد به عبارت «شرایط حساس کنونی» از اصلاحات علمی و ساختاری در اقتصاد به ویژه در موضوع بغرنج «قیمتگذاری دستوری» دور شده و در نتیجه آن اقتصاد کشور #به_تدریج از تعادل در بازارهای مختلف فاصله گرفته و قیمت متغیرهای کلان دچار اختلال گردیده است.
🔸در اثر همین #روندهای_اشتباه میزان نقدینگی در هشت سال گذشته بیش از هشت برابر و تورم ۵۰ درصدی به سفره مردم تحمیل شد؛ اما با همین نقدینگی متوسط رشد اقتصادی نزدیک صفر بود؛ روند اشتباه توزیع ارز ترجیحی به غیر از ۱۲۵۰ پرونده مفاسد موجب افزایش فاصله طبقاتی و عبور ضریب جینی از ۰.۴ شد. هزینههای جاری دولت طی هشت سال بیش از ۱۰ برابر شد و دولت قبل، تنها در ۵ ماه پایانی خود ۵۴ هزار میلیارد تومان تنخواه بانک مرکزی را هزینه کرد.
🔹لذا دولت امروز، #ارثیهای از ساختارهای بلندمدت ناسازگار با شرایط واقعی اقتصاد را حمل میکند. برای اصلاح تکتک آن ساختارها لازم است که شعارها، تعارفها و مصلحتاندیشیهایی که صرفا مشکلات را به آینده موکول میکند، کنار گذاشته شوند. در اثر همین رویکرد بود که #دولت_سیزدهم کسری ۴۸۰ هزار میلیارد تومان سال ۱۴۰۰ را بدون استقراض از بانک مرکزی #حل_کرد و #حتی_توانست میزان اعتبارات عمرانی و اشتغال را به #رقم_تاریخی ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برساند؛ در پایان شش ماه دوم سال گذشته خالص بدهی بخش دولتی به بانک مرکزی ۸۰ هزار میلیارد تومان #کاهش پیدا کرد.
▪️ ادامه نامه در پست بعد...
@gmhfatematazahras
✅ پاسخ سازمان برنامه به ۶۱ اقتصاددان منتقد
🔻 ادامه پست قبل
🔹طبق آنچه در فوق بدان اشاره شد #دلایل_اقدام در خصوص حذف ارز ۴۷۰۰ تومانی #در_شرایط_فعلی به صورت زیر است:
۱- دایره شمول ارز ۴۲۰۰ تومانی در سالهای #گذشته، بسیار #بیشتر از زمان فعلی بوده است. برای مثال حتی گوشت قرمز و برنج را نیز شامل میشده است. ولی توصیه کارشناسان در راستای پرهیز از هدررفت منابع، از گذشته تاکنون همواره بر تغییر روش پرداخت یارانه بوده که دولتهای وقت نیز در برهههایی از زمان، برخی کالاها را از شمول کالای اساسی خارج کرده اند.
۲- اقتصاددانان محترم به لزوم فراهم نمودن #پیشنیازها و لوازم جراحی اقتصادی و عوامل غیر اقتصادی نظیر برجام، FATF، ساختار حکمرانی کشور و نیز ثبات اقتصادی اشاره داشتهاند که باید گفت بسیاری از موارد فوق #برونزا و خارج از اختیارات دولت است. برای مثال، احیا نشدن برجام متأثر از زیادهخواهیهای طرفهای مقابل بوده که بهترین راه دفع آن افزایش قدرت چانهزنی از طریق افزایش قدرت اقتصادی کشور و مخصوصا بالا بردن سهم تجارت بینالملل (به ویژه در امور غیرنفتی) است که دولت مترصد آن هست، ولی مستحضر هستید این موضوع در #کوتاهمدت حاصل نمیشود و نیاز به اولویتسازی برای پیشرفت و توسعه، افقگشایی و ایدهپردازی در خصوص فضای کسب و کار و رفع موانع تولید و تجارت در داخل و خارج و رفع انواع و اقسام انحصار در اقتصاد داخلی دارد که در نامه این عزیزان نیز به درستی بدان اشاره شده است.
از این رو در شرایط فعلی، دولت سیزدهم که #مسوولیت_اداره_اقتصاد را بر عهده دارد با نگاه به آینده، عملگرا بودن را جایگزین کمالگرایی میکند. اگر برای اجرای هر طرح و اقدام اصلاحی، در انتظار اولویتسازیها، نگرشها و شرایط مناسب، و فراهم شدن زیرساختها باشیم، شاید هرگز نتوانیم یک قدم موثر به جلوبرداریم و نهایتا تداوم این وضعیت حکمرانی در آینده نزدیک #غیر_ممکن خواهد شد.
▪️ ادامه نامه در پست بعد...
@gmhfatematazahras
✅ پاسخ سازمان برنامه به ۶۱ اقتصاددان منتقد
🔻 ادامه پست قبل
۳- دولت با حذف ارز ۴۲۰۰ در واقع #در_نظر_داشت که بخشی از #فشار رو به تزاید بر پول پرقدرت - که چند سال اخیر به اشتباه بر سایر عوامل انتشار پایه پولی اضافه شده بود- را مخصوصا در درازمدت #کم_نماید و به دنبال آن یکی از عوامل ساختاری موجد #تورم_فزاینده در آینده را از بین ببرد. به عبارت دقیقتر، دولت اراده کرده است که روش تأمین منبع ریالی مربوط به شکاف قیمتی ارز از محل پایه پولی را کنار گذاشته و تامین آن را تا حد امکان به خود اقتصاد واگذار کند ولی با علم به اینکه این اقدام با #کاهش_نسبی_رفاه مصرفکننده در #کوتاهمدت همراه میشود، در تلاش بوده بخشی از آن را با پرداخت یارانه هدفمند حتی تا ۹ دهک در مدتی جبران نماید و یارانه مستقیم به مصرفکننده نهایی برسد، شرایط پیش روی این میراث اقتصادی گرفتار، انتخاب بین بد و بدتر است و نظر کارشناسان دخیل در امر برنامهریزی بر این بوده که اگر فشار متوالی ماهانه بر پایه پولی از این مقطع به بعد کم نشود، آثار بودجهای و نقدینگی و تورم فزاینده آن در بلندمدت دارای زیان رفاهی بیشتری بر شهروندان خواهد داشت. به عبارتی دیگر اگر تأمین شکاف قیمتی ارز در پی حفظ سیاست نرخ ارز ترجیحی ادامه داشته و فنر ارزی فشرده بماند، رهایی از #دور_باطل ارز و تورم در آینده امکانپذیر نخواهد بود. اصرار بر حفظ ارز ترجیحی جدا از جنبه رانتجویانه و عدم تخصیص بهینه منابع، شتاب در تورم در آینده را در پی خواهد داشت.
۴- نکته بسیار مهمی که در اثر بازخورد سیاستهای گذشته به دست آمده این است که اگر قرار است یارانهای به کالای اساسی مد نظر دولت اختصاص دهیم، #چرا آن را به صورت ریالی و #شفاف اختصاص ندهیم و چرا بیجهت مسیر ارزی قیمتگذاری شده برای آن تعریف کنیم؟ پاسخ آن است که با کارایی حاصل از قیمتگذاری دستوری ارز به سایر بازارها تسری مییابد و بازارها را دچار عدم تعادل مینماید و ناخواسته کارایی و بهرهوری را به صورت چشمگیر در اقتصاد کاهش داده که این خود یکی از عوامل فرار سرمایه محسوب میشود، دولت #قادر_است بدون مداخله در بازار ارز و رانتهای متعدد آن و به صورت مستقیم و ریالی، یارانه کالای اساسی را به صورت هدفمند و تعریف شده طبق الگوهای توافق شده اختصاص دهد که به شفافتر شدن بازارها نیز کمک شایانی میکند.
▪️ ادامه نامه در پست بعد...
@gmhfatematazahras
✅ پاسخ سازمان برنامه به ۶۱ اقتصاددان منتقد
🔻 ادامه پست قبل
۵- بازار ارز یک #بازار_مسلط بر همه بازارها در اقتصاد محسوب میشود و هر نوع #دوگانگی قیمت و عدم تعادل در آن، دوگانگی قیمت و عدم تعادل را به سایر بازارها تزریق میکند. به عبارتی هر کالای اقتصادی میتواند ذاتا با ارز جایگزین شود، بنابراین عدم تعادل ارزی نیز متقابلا میتواند بازار هر کالایی را #دچار_تلاطم نماید. از این رو است که کارشناسان اصرار دارند هر چه مداخله بیمورد در این بازار کمتر شود به تعادل مطلوب در اقتصاد نزدیکتر خواهیم شد.
۶- نکته نهایی در این خصوص این است که هر چند با حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی، گران شدن کالاهای اساسی طی چند ماه دور از انتظار نبود، ولی حداقل میتوان اطمینان داد، بخشی از فشار رو به تزاید از روی پایه پولی طی ماهها و سالیان آینده برداشته شده و به تبع آن بخشی از تورمی که آینده میتوانست از این محل ایجاد شود حذف شده است.
با توجه به دلایل فوق که بدان اشاره شد میتوان گفت که دولت به دنبال یک اقدام موقت برای حل مشکل کسری بودجه نبوده و شتابزده و بدون تمهیدات مقدماتی عمل نکرده، بلکه نگاه دولت #بلندمدت و با #تکیه_بر_اصلیترین_اصول_علم_اقتصاد 👈(پرهیز از اسراف و هدررفت منابع) 👉 صورت گرفته است. البته همه اقتصاددانان عزیز مستحضر هستند که فشار بر پایه پولی، عوامل مهم ساختاری دیگری نیز دارد که تا آن ساختارها چه در حالت کلی و چه در حالت جزئی حذف یا اصلاح نشوند، فشار از ناحیه آنها سبب افزایش تقدینگی بیپشتوانه و نهایتا افزایش سطح عمومی قیمتها و از جمله نرخ ارز است، لذا در اصلاح این ساختارهای اقتصادی نیازمند مشارکت تمامی دستگاهها میباشد. از این رو هشدار اقتصاددانان به دولتمردان در خصوص وضعیت بسیار شکننده کشور قابل درک است. دولت در حال حاضر با کمک گرفتن از تمامی #ارکان_حاکمیت در تلاش است با کمک همه #متخصصان_خبره و #مجرب در علم اقتصاد، اصلاحات ساختاری را بر اساس آموزههای جریان اصلی این علم ـ 👈که هرگونه اسراف و تبعیض در برخورداری از منابع و مواهب و فرصتهای اقتصادی را نفی میکند👉- به نحوی مدیریت نماید که مانع روند نزولی و سقوط شاخصهای توسعه نظیر فضای عمومی کسب و کار، کیفیت حکمرانی، ادراک فساد و خروج سرمایه انسانی از کشور شود و بدینترتیب انتظارات منفی نسبت به متغیرهای کلان را ثبت نماید. لذا دولت و حاکمیت و رسانههای آن در راستای مثبت شدن انتظارات در خصوص تولید تجارت، سرمایهگذاری مسوولیت سیاستهای اجراشده و همه پیامدهای اجتماعی و سیاسی آن را از همان ابتدای شروع به خدمت بر عهده گرفتهاندو بنا نیست که ناکاراییهای گذشته و حال به فشارها و القائات افرادی از خارج نسبت داده شود. در این نامه اشاره شده که «کسری بودجه منشأ اصلی شتابگیری تورم است و منتج از رشد غیرمتعارف هزینههای دولت و افزایش مستمر نرخ ارز است.» در این خصوص انضباط بودجهای کماکان مدنظر دولت بوده و اتفاقا حذف ارز ۴۲۰۰ دقیقا در همین راستا بوده است. دولت در سال گذشته توانسته از حجم بدهی خود به بانک مرکزی بکاهد و حتی آن را منفی کند ولی در باب تسهیلات دستوری و همچنین بودجهریزی، همچنان اصلاحات ساختاری مدنظر بوده که نیازمند همکاری تمام قوا است.
@gmhfatematazahras
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | رهبر انقلاب: #نیروی_انتظامی تعدادی دزد را در۴۸ساعت پس از دزدی دستگیر میکند؛ خب باید تشویق بشوند. در #رسانه_ملی خود ما جوری حرف زده میشودکأنه سرزنش میشوند!
🔺 مسلما عمدی نیست اما غفلت است این غفلتها به سود دشمن تمام میشود.
👈🏻 هر کس مردم رااز آینده ناامید کندبرای دشمن داردکارمیکند؛ چه بداند چه نداند.
📥 متن کامل بیانات👇
https://khl.ink/f/50494
@gmhfatematazahras
🇮🇷
♨️ صدویکمین جلسه گروه بصیرتی اهل البصر:
🍃🌹🍃
موضوع : بررسی مسائل روز
🌏سخنران: دکتر یوسف روزبهانی- دکترای علوم سیاسی
⏰ زمان: سه شنبه ۳۱ خرداد ساعت ۲۲:۰۰
🎥پخش لایو جلسه در کانال اهل البصر روبیکا :
https://rubika.ir/ahlolbasar
@gmhfatematazahras
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | #وظایف_شهروندی ما، در قبال چالشها
🍃🌹🍃
❌ قسمت چهارم | #دشمن_شناسی
🔻آیه ۱۱۲ سوره انعام، تصریح میکند که همه پیامبران، دشمنی از جنس شیطان انسی و جنی داشتهاند که درصدد انحراف ِمردم از مسیر حق بودهاند «... كَذلِكَ جَعَلْنا لِكُلِّ نَبِيٍّ عَدُوًّا...». لذا امام علی (ع)، در ضرورتِ دشمنشناسی فرمودهاند: کسی که از دشمنش غافل باشد، حیلههای غافلگیرانه دشمن، او را از خواب بیدار میکند! (تصنيف غررالحکم و درر الكلم، ص: ۳۳۵).
🔹در یک نگاه کلی، دشمنان اسلام و مسلمین، در سه گروه (شیطان، کفار و منافقین)، طبقهبندیشده است.
1️⃣ شیطان: شیطان، دشمن ایمانی (معنوی) انسان است که او را به انحراف و گناه فرامیخواند (سوره ابراهیم/۲۲).
2️⃣ کافران: کافران، بر اساس معیارهایی، به گروههای مختلف دستهبندی میشوند، ازجمله کافر اهل کتاب (یهود، مسیح و...)، غیر اهل کتاب و مشرکان که دشمنان خارجی بهحساب میآیند. از میان کافران اهل کتاب، قرآن کریم، «#یهود» را سرسختترین دشمن مسلمین معرفی میکند (مائده/۸۲).
3️⃣ منافقان: «نفاق»، طبق فرمایش پیامبر اکرم (ص)، هرگونه دوگانگی ظاهر و باطن را در برمیگیرد (مصباح الشريعة، ص: ۱۴۷) به همین علت هر فرد دو رو را در هر مقولهای میتوان منافق نامید. این گروه در ردیف دشمنان داخلی و دشمن واقعی بوده (منافقون/۴)؛ و خطرناکترین دشمن، بهحساب میآیند (بقره/۲۰۴)؛ زیرا شناختشان برای عموم و حتی خواص، بسیار دشوار و در مواقعی غیرممکن است (انفال/۶۰).
🔺نتیجه: یکی از عوامل اصلی ایجادکننده مشکلات در جوامع اسلامی، دشمناناند که باید با هوشیاری به مقابله با آنان برویم و برای حل مشکلات با مسئولین همکاری کنیم.
✍️علیاکبر صیدی
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
@gmhfatematazahras