این گفتوگو تخیلی نیست/ بخشهایی از گفتوگوی جدید همسر (عفت) و دختر (فائزه) مرحوم هاشمی و ایدههایشان درباره سیاست را بخوانید:
🔻فائزه هاشمی: «مامان، من کاندیدای ریاستجمهوری بشم بهم رأی میدی؟»
🔸عفت مرعشی: «نه!»
🔹خبرنگار: چرااااا؟!
🔸عفت مرعشی: «اذیتش میکنند. فحشش میدهند، حوصله ندارم... اصلا کی به تو رأی میده آخه؟»
🔹خبرنگار: «اینطور نگویید خانم مرعشی، فائزه خانم خیلی طرفدار دارد...»
🔸عفت مرعشی: «فائزه طرفدار داره؟ راستی؟ خب اگر میتونه کار کنه، کار از دستش برمیاد، بره کاندیدا شه... منم فکرام رو میکنم بهش رأی بدم یا نه...»
🔸عفت مرعشی: «خب چرا زنان میخوان کاندیدا بشن؟»
🔻فائزه هاشمی: «این همه مرد اومدن و هیچ کاری نکردن. کار رو بسپرن دست زنها که نشون بدن کشورداری یعنی چی... حالا مامان نظرت چیه؟ به نظر شما خوبه یک زن رئیسجمهور بشه؟»
🔸عفت مرعشی: «من هیچوقت فکر رئیسجمهورشدن رو نکردم، اما اگر رئیسجمهور میشدم میساختم. کشور را آباد میکردم. گرانی را برمیداشتم...».
🔹خبرنگار: «خانم مرعشی اگر من کاندیدای ریاستجمهوری بشوم شما به من رأی میدهید؟»
🔸عفت مرعشی: «تو جوانی، فرصتش را داری. من به تو رأی میدهم». بعد میخندد و میگوید: «برات تبلیغ هم میکنم».
🔸عفت مرعشی: « پیش از انقلاب خواب بدی دیدم. خواب دیدم همسرم شاه شده. در خواب گریه میکردم که من دوست ندارم تو شاه باشی. این خواب را برایش تعریف کردم... او شاه نشد، اما در همه سالهای پس از انقلاب خدمت کرد، هرچند سالهای آخر مزدش را کف دستش گذاشتند...»
🔸عفت مرعشی: «ما سفر مکه رفته بودیم. به کسی هم اطلاع نداده بودیم و ماجرا تشریفاتی نبود. اما همسر ملک عبدالله، باخبر شد و آمد هتل پیش ما. ما را شام خانهشان دعوت کرد... خیلی خانواده خونگرمی بودند. درواقع روابط ایران و عربستان از یک رابطه خانوادگی آغاز شد... . بعد ما اونها رو دعوت کردیم و همسرانمان هم با هم ارتباط گرفتند و مسئله سیاسی شد...»
🔸عفت مرعشی: «(هاشمی)از سر کار که میآمد همانطور که مینشستیم و چای میخوردیم همهچیز را تعریف میکرد. بعد من میگفتم من اگر بودم اینجا این کار را میکردم. سرش را تکان میداد. یک وقتهایی میگفت چیزی که گفتی را پیش بردم و بهتر شد...»./شرق
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
🔴شوخی و جدی بازی تکنو کرات ها
🔹حزب اشرافی کارگزاران و دیگر اصلاح طلبان، دهه ها ادعای تکنوکراسی (فن سالاری) داشته و تا مرز ادعای "ختم انقلاب" پیش رفتند. آنها نه تنها پایبندی به امام خمینی نشان نمی دهند، بلکه در بسیاری از موضوعات زاویه دارند.
♦️با این وجود، عجیب است که شبه تکنوکرات ها، با سید حسن خمینی بازی می کنند. آیا فرد کار نابلدی را که هیچ سابقه مدیریتی و اجرایی - و حتی کارمندی یک اداره- ندارد، می شود برای مدیریت یک بخشداری نامزد کرد؛ نامزدی ریاست جمهوری به کنار!
🔹این تعریف جدیدی از تکنو کراسی (مدیریت متخصصان) است که مدعیان آن سال 76 سراغ خاتمی، و سال 92 و 96 (با وجود عارف و جهانگیری) سراغ روحانی رفتند و بعدا که صدای مردم درآمد، خاتمی و روحانی را اردک لنگ یا عاریه ای نامیدند؟
♦️اگر بی کفایتی روحانی، موجب شده محبوبیت مدعیان اعتدال واصلاحات به زیر 7 درصد برسد، سید حسن می تواند گرفتاری حاصل از ناکارآمدی (اشرافیگری و غرب گرایی) را حل کند؟ اگر نمی تواند، چه هدفی از این بازی دارند؟ استفاده به عنوان مُهره پیاده ای که باید در شطرنج انتخاباتی"ائتلاف حاکم بر دولت" قربانی شود؟!
✍️ محمد ایمانی
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
🔴 یک نقشه تمیز انتخاباتی
🔹 روحانی با زیر پا گذاشتن همه توصیه های وزارت بهداشت، ترتیبی داد که در آستانه ماه رمضان، کشور یک پارچه قرمز شده و مساجد، نمازهای جماعت، هیاتها، نشستهای سیاسی و.... تعطیل شود و نیروهای انقلاب عملا بهترین فرصت جهت روشنگری و بصیرت افزایی را از دست بدهند.
🔹از طرف دیگر محبوس شدن مردم در خانه به علت قرمز شدن اکثر نقاط کشور، آنها را هدف بمباران تبلیغاتی فضای مجازی قرار می دهد. فضایی که اصلاح طلبان بر آن حاکمند و مدتهاست به وسیله آن به «استحمار» مخاطب مشغولند.
🔹 عملکرد رسانه ملی هم به گونه ای است که عمده مخاطبان آن به صورتی نامحسوس گرایشات اصلاحطلبانه پیدا می کنند و رای خود را به سبد اصلاحات خواهند ریخت. ( چون درونمایه و اندیشه حاکم بر بسیاری از برنامه های معاونت سیما منطبق بر نگرشهای لیبرالیستی و سکولار است.) و به همین دلیل تداوم تعطیلات اجباری کرونایی و خانه نشینی مردم هم به نفع نامزد مورد نظر اصلاحات خواهد بود.
🔹از طرف دیگر ممنوعیت تجمعات هم باعث خواهد شد تا نامزدهای انقلابی امکان حضور در میان مردم و سفر به نقاط مختلف کشور را از دست بدهند و این نکته هم به نفع نامزد اصلاحطلبان خواهد بود.
✳️ نامزدهای انقلابی و حامیان آنها باید برای به هم ریختن این نقشه چاره اندیشی کنند و اجازه سوءاستفاده از وضع موجود را به دولت و حامیان اصلاح طلب آنها ندهند.
✍️ دکتر کوشکی
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
🔴استراتژی جدید روسیه برای گسترش نفوذ در محور مقاومت
🔹تحولات سیاسی و امنیتی جدیدی در حوزه محور مقاومت در حال وقوع است که به توسعه روابط با روسیه مربوط میشود. این تحرک و تحولی است که روسها برای آن گام برداشته اند.
🔹هیاتی پارلمانی از حزبالله به دعوت رسمی روسیه به مسکو رفت و در سطح وزیر خارجه مورد استقبال قرار گرفت. در همین راستا، خبرها حاکی از آن است که حزبالله به زودی دفتری در مسکو راه اندازی میکند
فالح الفیاض رئیس حشدالشعبی نیز به دعوت روس ها به مسکو سفر کرد و با مقامات عالیرتبه روسیه از جمله نماینده پوتین در خاورمیانه و دبیر شورای امنیت روسیه دیدار و گفتگو کرد.
🔹همزمان، پوتین سفیر روسیه در عراق را برکنار کرد و سفیر جدیدی را روانه بغداد کرد. در ادامه به چند نکته مهم اشاره میکنم:
۱️⃣نخست:مسکو به خوبی میداند با توجه به وابستگی عراق و لبنان به غرب و آمریکا،نمی تواند پیوندهای استراتژیکی با ساختارهای رسمی و دولت ها در این کشورها برقرارکند.در واقع،فضای کنشگری مسکو محدود است لذا،به نظر میرسد پوتین به دنبال توسعه نفوذ در این کشورها از طریق بازیگران محور ایران است
۲️⃣دوم: توسعه روابط روسیه و حزب الله برای طرفین یک بازی برد-برد است. هر دو به دنبال توسعه نفوذ در سیاست لبنان هستند که به نظر می رسد تقویت خواهد شد. در اینجا، عنصر اسرائیل همچنان یک پیشران مهم در روابط دو طرف است.
۳️⃣سوم:همانطورکه اخیرا گفتم، روسیه عزم خود برای گسترش نفوذ در عراق را جزم کرده. دروازه ورود به عراق برای مسکو، سوریه است. استقرار نیروهای روس در بوکمال درهمین راستا قابل ارزیابی است. آنها میخواهند هماهنگی لازم با حشد را برقرارکنند و به همین جهت از الفیاض برای سفر به روسیه دعوت کردند
۴️⃣چهارم: انتخاب سفیر جدید در عراق نیز حائز اهمیت است. به ویژه وقتی بدانیم کوتراچف پیش از این معاون سفیر روسیه در سوریه بوده است. ماموریت او تسهیل ورود روسیه به عراق از طریق سوریه است.
۵️⃣پنجم: آیا ایران در جریان چنین تحولات مهمی است؟ بدون شک پاسخ مثبت است. اما اینکه ایران تا چه اندازه در تعیین دستورکارهای روابط روسیه و بازیگران محور مقاومت نقش دارد، مشخص نیست. استراتژیای که روس ها در روابط با محور مقاومت در پیش گرفته اند هم فرصت دارد و هم تهدید./مصطفی نجفی پژوهشگر حوزه محور مقاومت
✍️بیداری ملت @bidariymelat
🔴اول این که رسانه باصطلاح کارگران ایران چه گفت و گویی ضروری با سفیر فرانسه داشته نمی دانیم! اما طبق تجربه مداخله سفارتخانه ها در فتنه انتخاباتی ۸۸ به سفیر فرانسه می گوییم؛ موسیو فلیپ! مِقسی! که بخاطر کُند ذهنی تان نقشه جانوران سیاسی غرب رابرای دخالت در انتخابات ملی لُو دادید!
✍️مجتبی زارعی
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
🔴مذاکرهای خوب است که مردم اثرش را سر سفرههایشان احساس کنند
دکتر سعید محمد : مذاکرهای برای ما خوب و قابل احترام است که خروجی داشته باشد و نفعش به مردم برسد و مردم اثرش را سر سفرههای خود احساس کنند.
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
🔺محمدصادق کوشکی: گستاخی سفیر فرانسه [برای تاثیرگذاری در انتخابات ایران] ناشی از رفتار دولت و جریان حامی آن است
🔸«فیلیپ تیه بو» سفیر فرانسه در تهران با اشاره به مذاکرات وین، بهصورت تلویحی تلاشها برای اثرگذاری بر انتخابات ایران را تأیید کرده و گفته:
🔺هدف این است که تا قبل از شروع انتخابات در ایران شاهد احیای کامل توافق هستهای باشیم.
«محمدصادق کوشکی» تحلیلگر مسائل سیاسی :
🔹متأسفانه جریانی در کشور که همه مسائل را به مذاکرات و مباحث هستهای پیوند زده و با تحقیر داشتههای خودی، راهحل مشکلات کشور حتی آب خوردن را در مذاکره دانستند، عملاً برای تحقیر ملت ایران چراغ سبز به طرفهای اروپایی داده و رفتار استعمارگرایانه قرن نوزدهمی را در قبال ملت ایران به کار بردهاند.
🔹این گستاخی طرف اروپایی ناشی از رفتار تحقیرآمیزی است که دولت روحانی و جریان حامی آن انجام داده و ملت ایران و توانمندیهای این ملت را نادیده گرفته و به طرف غربی ارزش و اعتبار دادهاند. تنها میتوانیم امیدوار باشیم دولت روحانی در چند ماه باقیمانده از این دولت، آسیب بیشتری به اعتبار و جایگاه کشور وارد نکند
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 دلیل عجله کردن دولت در مذاکرات؟!
💬 #فتن
✅ چطور میشه کاری که 8 سال طول کشیده ظرف یکی دو ماه به سرانجام برسه؟
#بین_الملل
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
http://eitta.com/asatid_enghelabi
http://sapp.ir/asatid_enghelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌تاسیس دانشگاه جدید "آمریکایی" در بغداد برای تربیت رهبران آینده عراق ‼️
◀️ دانشگاه تازه تاسیس شده آمریکایی در بغداد، اولین موسسه آموزش عالی متشکل از هنرهای آزاد به سبک آمریکایی در خارج از اقلیم کردستان است که به دنبال تربیت نسل بعدی رهبران عراق است. این دانشگاه خصوصی و غیرانتفاعی در ماه فوریه توسط مسئولین بالا رتبه ی تجارت ، صنعت و دولت عراق تاسیس شده است. در این راستا رئیس دانشگاه، مایکل مولنیکس در مصاحبه ای اذعان داشت که "ما به طور عمده با ارائه یک مدل آموزش آمریکایی با تمرکز بر هنرهای لیبرال ، خلاء آموزشی برای این دانش آموزان را از بسیاری جهات پر خواهیم کرد." وی افزود: "این مدل برای بیشتر عراقی ها جدید است، زیرا قبلاَ آنها مستقیماً رشته های خود را شروع می كردند اما در دانشگاه آمریکایی بغداد ، "آنها دو سال قبل از شروع رشته خود ، به مطالعه روانشناسی ، جامعه شناسی ، فلسفه ، تاریخ جهان و سایر موضوعات می پردازند!
#لیبرالیسم
#آمریکا
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
http://eitta.com/asatid_enghelabi
http://sapp.ir/asatid_enghelabi
🔴 رعایت نقشه راه نظام یا نایاک؟
🔹آنچه امروز منافع ملی ایران را تهدید می کند، تکرار تجربههای تلخ برخی دیپلماتها و مسئولان اجرایی در ماجرای برجام است.
🔹مجموعه اخبار و گزارشهای رسمی و غیررسمی که از مذاکرات کمیسیون برجام در وین می رسد، نگرانیهایی در تحلیلگران در مورد رعایت سیاستها و اصول مبتنی بر منافع ملی کشور در مقابل طرف غربی و به ویژه امریکاییها برمی انگیزد. به نظر میرسد در اسرع وقت ضروری است جوانب گوناگون این امر و مخاطرات پیش روی آن مورد مداقه قرار گیرد.
🔹 آقای ظریف وزیر امور خارجه در توئیتی در ضمن ارائه پیشنهاد طرف ایرانی با بیان این که «ایالات متحده که دلیل اصلی بحران موجود است باید اول به برجام بازگردد و ایران پس از راستیآزمایی سریع، پاسخ متقابل میدهد» از عبارت «راستیآزمایی سریع» (rapid verification) استفاده می کند که مبهم است. در عین حال برخی رسانههای خارجی مدعی شده اند قرار است « پس از اعلام آمریکا، روز بعد از آن اعلامیه بازگشت ایران به کل تعهدات، صادر گردد. » اگر این ادعا درست باشد درواقع مقصود آن است که ایران باید در کمتر از ۲۴ ساعت لغو تحریمها را راستیآزمایی کند. آیا به واقع چنین کاری در عمل ممکن است؟
🔹از سویی گفته می شود که توافقی برای برداشته شدن تحریمهای دوره ترامپ در حال شکلگیری است. در این خصوص چند ابهام جدی وجود دارد؛ نخست آنکه آیا فراموش کردهایم که نقض برجام از دوره اوباما و کمتر از گذشت یک سال از عمر برجام آغاز شد؟ آیا نقض عهد برجام در دوره اوباما و زمانی که «امضای کری تضمین بود»، نادیده انگاشته میشود؟ ثانیاً آیا قرار است بازی تلخ «فریب واژگانی» تکرار شود و مذاکرهکنندگان ایرانی «تعلیق» (Suspend) را در داخل «لغو» ترجمه نمایند؟ به خوبی میدانیم که اگر تحریمهای آمریکا تعلیق (و نه لغو) شود، اولاً سایه شوم آنها بر اقتصاد و تعملات تجاری ایران همچنان پایدار بوده و ثانیاً به عنوان اهرم فشاری در اختیار آنها برای تحمیل اراده در آینده خواهد ماند.
🔹در واقع آنچه امروز منافع ملی ایران را تهدید می کند، تکرار تجربههای تلخ برخی دیپلماتها و مسئولان اجرایی در ماجرای برجام است. «عدم رعایت ضوابط و شروط مصوب رهبر معظم انقلاب، شورای عالی امنیت ملی و مجلس در اجرای برجام»، «ادعاهای خلاف واقع در داخل با ارائه ترجمهها و تفاسیر غیرنافذ از توافقات» و «موجسواری با شرطیسازی جامعه» همه و همه از ماجراهای تلخی است که گویی از سر شتابزدگی یا سیاسیگری در حال وقوع دوباره است.
🔹در این نکته تردیدی نیست که دشمن به همین سطح قانع نمانده و مایل است با یک استراتژی چندمرحلهای بتواند حداکثر امتیاز را در جهت تضعیف ارکان اقتدار ملت ایران کسب کند. به نظر می رسد در مرحله نخست بازگشت آمریکا به برجام در قبال امتیازاتی حداقلی و ناپایدار رخ خواهد داد و واشنگتن امیدوار است با عبور از انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم و تداوم حضور غربگرایان در قدرت بتواند با بهرهگیری از اهرم فشار موجود در «تعلیق یا بازگرداندن تحریمها»، جمهوری اسلامی ایران را وادار به مذاکره مجدد و تحمیل توافقی جدید شامل محدودسازی همه مولفههای اقتدار ملت ایران از جمله توانمندی موشکی، نفوذ و قدرت منطقهای و ... نماید.
🔹با این تفاسیر به نظر میرسد ریلگذاری طراحی شده توسط نهادهای هدایتگر نفوذ همچون نایاک (NIAC) در حال کمرنگسازی خطوط قرمز منافع ملی و سیاستهای قطعی نظام در مذاکرات پیش رو است. به نظر میرسد نقشه راه تجویزی از سوی نایاک به دنبال شرطیسازی جامعه و بهرهبرداریهای خاص انتخاباتی است. آقای ظریف باید به این سوال به صورت شفاف پاسخ دهند که در حال رعایت ضوابط ابلاغی نظام هستند یا نقشه راه پیشنهادی نایاک؟
🔹از سویی این مقطع آزمون مهمی در برابر نهادهای نظارتی نیز هست. دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به عنوان نهاد بالادستی و ناظر باید با هرگونه نقض آشکار و ضمنی سیاست قطعی نظام در این باره مقابله کند و از مجلس شورای اسلامی و ریاست محترم آن نیز انتظار می رود، ضامن اجرای قوی قانون مصوب این مجلس در خصوص «لغو تحریمها» باشند.
#رضاسراج
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
http://eitta.com/asatid_enghelabi
http://sapp.ir/asatid_enghelabi
✳️مقام اماراتی: ایران به آمریکا درس سیاست داده است ❇️"ضاحی خلفان" نائب رئیس پلیس و امنیت عمومی در دبی، در توئیت های خود، با اذعان به برتری ایران در مسیر مذاکرات با واشنگتن و بروکسل، گفت : قسم به خدا، ایران را دست کم نگیرید، به امریکا درس سیاست داده است. ❇️وی افزود: امریکا در فکر لغو تحریم ها علیه ایران است، این خبر است اما توضیح آن، لغو تحریم ها، دلیل بر پایین آمدن سر امریکاست و بالا بردن سر همه کسانی است که ادعا می کند تروریست هستند، اصلا تحریم ها هیچ معنا و فایده وتاثیری ندارد، بلکه ایران را برآن داشت که به دنبال شریک راهبردی یعنی چین و خداحافظی با امریکا باشد. من از لغو تحریم ها علیه ایران دفاع می کنم.
✅وی ادامه داد: این مساله ثابت شده و هیچ تردیدی در آن نیست که اراده ایران از هرچه امریکا دراختیار دارد، قوی تر است.
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
http://eitta.com/asatid_enghelabi
http://sapp.ir/asatid_enghelabi