🍂سلسله مباحث: راه و رسم طلبگی
شماره 4
🔹موضوع: اصول حاکم بر برنامه ریزی/ قسمت چهارم
اصل سوم: تنوع
با توجه به اینکه رشد انسان در ابعاد مختلف به نحو تدریجی و در طول زمان رخ میدهد، لازم است سیمای کلی برنامه، در زمان طولانی از عناصر اصلی خالی نماند. نباید یکی از فعالیتهای اصلی را در برههای طولانی از زمان تعطیل کرد؛ زیرا ارتباط مستمر با آن فعالیت ـ هر چند کوتاه و اندک ـ امید تأثیر بیشتری دارد.
امام علی : قَلیلٌ مَدومٌ عَلَیهِ خَیرٌ مِن کثیرٍ مَملولٍ مِنه[نهجالبلاغه، كلمات قصار، 444.]
اندکی که بر آن مداومت شود، بهتر از فراوانی است که از آن دلزدگی و ملالت خاطر حاصل گردد.
غذاخوردن و تأمین نیاز جسمی یکی از برنامههای اصلی است و برای مدت زمان طولانی نباید از آن غفلت شود، گرچه کمیت و کیفیت آن در شرایط گوناگون ـ مثل ماه مبارک رمضان ـ تغییر میکند. عبادت، ورزش، فعالیت علمی و روابط اجتماعی نیز همینگونه است. به همین ملاک نباید برنامة ورزشی را فقط به تابستان اختصاص داد. نمیتوان روابط اجتماعی را در طول سالهای تحصیل به کلی قطع کرد و امید داشت که پس از فراغت از کارِ درازمدتِ تحصیل، کسب توانمندیهای لازم در روابط اجتماعی از صفر آغاز شود. اهمیت یکی از ابعاد حیات انسان، بهانة موجهی برای خاموش کردن چراغ ابعاد دیگر نیست.
البته «توجه ویژه» به یکی از فعالیتها در شرایط خاص، کاملاً لازم و معقول است؛ پررنگ کردن کار علمی در ایام امتحان، تقویت برنامة عبادی در شبهای جمعه و ماه رمضان و اهمیت بیشتر به ورزش و تفریح در تابستان به منزله شتاب دادن «دفعی» ولی «موقت» به متحرکی است که آهسته و پیوسته در حال حرکت بوده است.
آنچه در اصل «جامعیت» گفته شد ناظر به کل زمینة برنامهریزی بود. مثلاً کل دایرة عمر را نباید خالی از فعالیتهای اجتماعی قرار داد. اما بر اساس اصل «تنوع» لازم است این فعالیت اجتماعی در زمان متناوب و به صورت مستمر تقسیم و توزیع شود، نه این که تنها به نیمة دوم عمر اختصاص یابد. تناوب برنامه، بسته به اهمیت آن، روزانه، هفتگی، ماهیانه یا سالانه قابل پیشبینی است. تعطیل کامل یک فعالیت و بههم خوردن سیکل منظم آن در شرایط اضطراری استثنا است و نباید قاعده شود.
اگر همه نیازهای شخص در برنامه، به صورت جامع و متنوع تدارک دیده نشود، توجه یکباره او به یک خلأ، مسیر زندگیش را تغییر داده و او را دچار افراط و تفریط و عدم توازن میکند. هنگامیکه شخص، شکاف عظیمی در مجموع فعالیتها یا تواناییهای خود مشاهده نماید، «احساس خسارت» میکند و برای پرکردن این شکاف، نظام فعالیتهای خود را برهم میزند و از جاده تعادل خارج میشود.
#ویژه_طلاب
#ندای_تهذیب
🌼 @nedaye_tahzib
🍀 tahzib-howzeh.com
144.pdf
130.1K
📂هر روز با قرآن و عترت
📚#موضوع_صد_و_چهل_و_چهار
✅ ناکارآمدی اعمال
✏️دقت و عدالت در سنجش اعمال
🗓1399/06/15
🌹 @nedaye_tahzib
شنبه 24.pdf
82.6K
📂انس با قرآن و عترت
📚هفته بیست و چهارم (شنبه)
✅ تقویت اراده1
❌همت و اراده
🗓1399/06/15
#انس_با_قرآن_و_عترت
🌹 @nedaye_tahzib
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙️#ندای_تهذیب
🎧 وقتی رفتار دینی داریم، اما اخلاق دینی، نه.
🎤 صحبتهای حجت الاسلام عالی درباره علل بدحجابی و بی نمازی فرزندان در خانواده های به ظاهر مذهبی
#اخلاق
#حجاب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️ tahzib-howzeh.com
145.pdf
130.1K
📂هر روز با قرآن و عترت
📚#موضوع_صد_و_چهل_و_پنج
✅ حسابرسی اعمال
✏️دقت و عدالت در سنجش اعمال
🗓1399/06/16
💐 @nedaye_tahzib
🔹مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
🔸موضوع: قطع کلام دیگران
روایات اخلاقی، شماره13
#طراوت_معرفت #؟
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.com
#اسوه_های_اخلاقی
شماره 1
یکی از کارهایی که خیلی تأثیر دارد، بیان شرح حال بزرگان اهل تهذیب و اهل اخلاق است. درباره اینها کتاب بنویسید و همینها را بین طلبهها پخش کنید... بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در جمع اعضای شورای عالی حوزه /مهر1389
ما قلههای تهذیب داریم. در همین قم، مرحوم حاج میرزاجوادآقای ملکی، مرحوم علامه طباطبایی، مرحوم آقای بهجت، مرحوم آقای بهاءالدینی(قدس سره)، قلههای تهذیب در حوزه بودند. رفتار اینها، شناخت زندگی اینها، حرفهای اینها، خودش یکی از شفابخشترین چیزهایی است که میتواند انسان را آرام کند؛ به انسان آرامش بدهد، روشنایی بدهد، دلها را نورانی کند. (بیانات در جمع طلاب حوزه علمیه قم /مهر1389)
معاونت تهذیب و تربیت حوزه های علمیه به دلیل اهمیت و جایگاه این بحث و تأثیر آن در مخاطبان، معرفی این بزرگان عرصه علم و اخلاق و عرفان را از وظایف مهم خود می داند و به آن اهتمام ویژه ای دارد.
جان پرور است قصه ارباب معرفت
رمزی برو بپرس و حدیثی بیا بگو
ادامه در پست بعدی
👇🏿👇🏿👇🏿👇🏿
#ندای_تهذیب
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.com
#اسوه_های_اخلاقی
شماره 2
*آشنایی بیشتر با علامه طباطبایی (ره) / قسمت اول
یکی از برجسته ترین چهره ها و بارزترین نام ها که بر تارک تاریخ تشیع می درخشد، سلالة پاک پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم و صاحب تفسیر گرانسنگ المیزان، علامه آیت الله سید محمدحسین طباطبایی است. او در روز بیست و نهم ذی القعده سال 1321ق در شادآباد، از توابع شهرستان تبریز در خانواده سادات طباطبایی دیده به جهان گشود. اجداد او تا چهارده پشت، همه از دانشمندان و علمای بنام تبریز بودند. علامه، در سن پنج سالگی مادر عزیز و در نه سالگی، پدر بزرگوارش را از دست داد.
این بزرگ مرد تاریخ، تحصیلات مقدماتی را در زادگاه خویش دنبال کرد و همراه کسب علم، مراحل سیر و سلوک را پیشه خویش قرار داد. همین امر، موجب شد شامل عنایات پروردگار قرار گیرد. خود او این گونه می فرماید:
در اوایل تحصیل که به صرف و نحو اشتغال داشتم، علاقه زیادی به ادامة تحصیل نداشتم و از این جهت، هر چه می خواندم، برای من قابل فهم نبود. چهار سال به همین صورت گذشت، تا آن که یکباره عنایت الهی دامن گیرم شد، عوضم کرد و در خود، یک نوع شیفتگی و بی تابی به تحصیل کمال حس نمودم؛ به طوری که از همان روز تا پایان تحصیل که تقریباً هیجده سال طول کشید، هرگز از تعلیم و تفکر احساس خستگی و دلسردی نکردم و زشت و زیبای جهان را فراموش کردم؛ بساط معاشرت با غیراهل علم را به کلی برچیدم و در خورد و خواب و لوازم دیگر زندگی به حداقل ضروری قناعت نموده، باقی را به مطالعه می پرداختم. بسیار می شد (به ویژه در بهار و تابستان) شب را تا طلوع آفتاب به مطالعه می پرداختم.
این است دلیل پیشرفت بزرگان که همراه با بال علم، بال تقوا را می گشایند تا پروازی به اوج قلة معرفت داشته باشند.
علامه پس از تحصیل مقدماتی در تبریز، همراه برادر کوچک تر و بسیار بزرگوارش سید محمدحسن وارد نجف شد و مدت ده سال در آن دیار مقدّس ادامه تحصیل داد. اساتید او در نجف متعدد بودند. استادان او در اصول و فقه آیت الله نائینی، سید ابوالحسن اصفهانی، شیخ محمدحسین اصفهانی، در کلیات علم رجال آیت الله حجت کوه کمره ای و در فلسفه، سید ابوالقاسم خوانساری و سید حسین بادکوبه ای بوده اند.
او اخلاق و عرفان را نزد عارف نامدار، آیت الله حاج میرزا علی آقا قاضی طباطبایی که از بستگانش بود، فرا گرفت. علّامه، به شدت تحت تأثیر او بوده است.
#ندای_تهذیب
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نکات_اخلاقی
*سلسله مباحث: دروس اخلاق با محوریت نامه 31 نهج البلاغه / قسمت دوم
استاد: حجت الاسلام و المسلمین همتیان
موضوع: واعظان انسان
#ندای_تهذیب
#همتیان
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.com
🍂سلسله مباحث: راه و رسم طلبگی
شماره 5
🔹موضوع: اصول حاکم بر برنامه ریزی/ قسمت پنجم
اصل چهارم: برخورداری از نگاه کلی
برای برنامهریزی لازم است مجموع زمینه فعالیت، در نظر گرفته شود. برنامهریزی برای «امروز» بدون در نظر گرفتن کل عمر چندان نتیجهبخش نیست. وظیفة امروز ما بریده از کل عمر تعریف نمیشود و قابل تشخیص نیست.
گوشه یک زمین میتواند مکانی برای احداث پارکینگ، اتاقخواب یا سرویس باشد. اینکه کدام یک از اینها نهایتاً در این مکان قرار داده شود، مشروط به در نظر گرفتن طرح کلی ساختمان است. در لحظة عمل نباید برای همان لحظه برنامهریزی کرد. هرزمان برای چندین نوع فعالیتِ لازم و مفید قابلیت دارد و آنچه که وظیفة نهایی این زمان را مشخص میکند، نگاه کلی به مجموع حوزة اختیار، و برنامهریزی هماهنگ و متوازن برای آن است.
#ویژه_طلاب
#ندای_تهذیب
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_محرم
عشق بی تکراری، عزت بی پایان
از قدیممبا تو، یا قدیمالاحسان
💐 @nedaye_tahzib
146.pdf
136.2K
📂هر روز با قرآن و عترت
📚#موضوع_صد_و_چهل_و_شش
✅ شگفتی انسان از دقت محاسبه
🗓1399/06/17
🌷 @nedaye_tahzib
🔹مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
🔸موضوع: اهتمام به آبادی روستاها و وقف آن ها
اقتصاد مقاومتی، شماره 8
#اقتصاد_مقاومتی #روستاها #وقف
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.com