📌نقش دعا در روح و جان بشر (1)
🌦دعا، اقرار به نيستى خود و جهان هستى و اذعان به يگانگى ذات ربوبى و بى همتايى او ست
🌦دعا، خواندن و شهود حضرت حقّ به منزلت لا اسمى و لا رسمى است
🌦دعا، ستودن حضرت دوست به اسم هاى لايق ساحت اوست
🌦دعا يگانه دانستن اسما و صفات الهى با ذات پاك او ست
🌦دعا، محيط دانستن اللَّه به مظاهر هستى و شاهد بودن و خواندن اوست
📚برگرفته از مکتوبات فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور (قدس سره)🌱
💢ندای سعادت؛ مرجع رسمی دفتر حفظ و نشر آثار آیة الله سعادت پرور (ره)
https://eitaa.com/Nedaysaadat
💠بسمه تعالى💠
✍️پس از عرض سلام، اميد است رحمت بى پايان حضرت حق- جلّت عظمته-، در اين ماه شريف موجى زند و اين ماهيان بى حسّ و حركتِ كنار خود را- كه از رحمت كنار افتاده- به ميان دركشد و حياتى دوباره و زندگى سرمد به آن ها بخشد.
✍️بله، موج رحمتِ «إِنِّي جاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً» ؛ ما را به كنار انداخت، همان، موج «عَلَّمَ آدَمَ الْأَسْماءَ» ؛ و «فَتَلَقَّى آدَمُ مِنْ رَبِّهِ كَلِماتٍ» ؛ به ميان دريا كشانيد.
✍️ همۀ اين كش مكش ها را خود، به سرِ ما مى آورد! همه هم رحمت است تا دانا كه باشد و رحمت را غضب ننگرد و به تلاطم افتد و خود را آن قدر كنار اين دريا به پايين و بالا افكند تا هلاك شود، بيدار، بيدار، بيدار ...
✍️به هر حال، خدا اين ماه مبارك را بر همۀ ما مبارك گرداند، به مغفرت و محبّت و عشق و علاقۀ خود؛
✍️ پروانه اگر مى دانست در اين سوختن، راحتى و حياتِ اوست، اين همه خود را به اين طرف و آن طرف نمى زد تا آخر الامر به غيرِ آتش كشته شود.
✍️ الهى! به حقّ مقرّبان درگاهت، ما ادعاى عشق و علاقۀ تو را نمى كنيم و لو طالب تو و عشق و علاقۀ توايم، ما را با خود آشنايى ده تا در اين تلاطم ها، به هلاكت نرسيم و از تو و اوليائت دور نمانيم.
✍️ الهى! اين كشتىِ ما، در ميان هستى زندگى مى كند، مبادا تلاطم هاى زمانه، ما را از بهره بردارى از اين اسما و صفات و از اين هستى بى بهره كند!
📩نامه ای از فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور (ره ) در16 ماه رمضان المبارك 1381 هجرى قمرى به يكى از سالکین.🌱
💢ندای سعادت؛ مرجع رسمی دفتر حفظ و نشر آثار آیة الله سعادت پرور (ره)
https://eitaa.com/Nedaysaadat
🏴فاطمه عليها السلام، يگانه دخترى است كه مادرى چون خديجه كبرى عليها السلام داشت، كه حضرت حقّ هر روز مكرّر به وجودش بر ملائكه مباهات مىكرد
🏴و جبرئيل پس از بازگشت رسول اللّه صلى الله عليه و آله و سلم از معراج، سلام خدا و خود را به وى رساند
🏴 و خداوند از ميان زنان عالم چهار تن را اختيار فرمود كه بهشت مشتاق آنان است و خديجه عليها السلام يكى از آنها مى باشد.
📚برگرفته از کتاب جلوۀ نور، تألیف حضرت آیة الله سعادت پرور (ره)🌱
💢ندای سعادت؛ مرجع رسمی دفتر حفظ و نشر آثار آیة الله سعادت پرور (ره)
https://eitaa.com/Nedaysaadat
📌فريد الدّين ابو طالب، محمد بن ابراهيم عطّار نيشابورى
📃از اكابر اهل معرفت است كه در علوّ حال، يگانه و در علم و عمل، شاگرد ابو سعيد مجد الدّين شرف بن مؤيّد بن ابى الفتح بغدادى بود. تولّد آن جناب سال 512 واقع شد و سال 627 در فتنۀ چنگيزى به درجۀ شهادت رسيد. مزارش خارج نيشابور است.
يكصد و چهارده كتاب تأليف نموده، از جمله: اسرارنامه؛ منطق الطير؛ الهى نامه؛ جوهر ذات؛ تذكرة الاولياء؛ هيلاج نامه؛ مظهر العجايب؛ وصلت نامه؛ لسان الغيب؛ اشترنامه؛ مختارنامه؛ مفتاح الفتوح؛ مصيبت نامه؛ گل و خسرو موسوم به خسرو نامه؛ ديوان قصايد و غزليات؛ اخوان الصفا.
🔹ز دنیا تا به عُقبی نیست بسیار
ولی در ره، وجود توست دیوار
🔸اگر پیش از اجل یک دم بمیری
در آن یک دم دو عالم را بگیری
📚برگرفته از مکتوبات فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور (قدس سره)🌱
💢ندای سعادت؛ مرجع رسمی دفتر حفظ و نشر آثار آیة الله سعادت پرور (ره)
https://eitaa.com/Nedaysaadat
🍀فاصله بین حق و باطل
☘امام حسن مجتبی(ع) فرمود:
«بَینَ الْحَقِّ وَالْباطِلِ أرْبَعُ أصابِع، ما رَأَیتَ بَعَینِک فَهُوَ الْحَقُّ وَقَدْ تَسْمَعُ بِأُذُنَیک باطِلاً کثیراً
☘ بین حق و باطل چهار انگشت فاصله است، آنچه را با چشم خود ببینی، حق است و آنچه را شنیدی یا آنکه برایت نقل کنند، چه بسا باطل باشد».
📚تحف العقول، ص229، س5؛ بحارالانوار، ج10، ص130، ح1.🌱
💢ندای سعادت؛ مرجع رسمی دفتر حفظ و نشر آثار آیة الله سعادت پرور (ره)
https://eitaa.com/Nedaysaadat
✅گزیدۀ سخنان یکی از شاگردان فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور (ره) با موضوع:
💠 "آثار تلاوت سورۀ مبارکۀ قدر"💠
1️⃣بخش اول:
🔹یکی از ارکان مکتب تربیتی مرحوم آیت الله پهلوانی و مرحوم آیت الله جعفری و مشایخ شان انس با قرآن است به طوری که، هیچ شب و روزی نمی شود، الا اینکه سالک، قریب یک جزء قرآن می خواند.
🔹 انس با قرآن، هم تلاوت را شامل می شود و هم تجوید و زیبایی تلاوت را و حتی خواندن برای اموات تا اینکه می رسد به مراحل عالی تدبر و تفکر در قرآن.
🔹از جمله جلوه های انس با قرآن در این مکتب تربیتی، تلاوت هزار مرتبه سوره مبارکه قدر، در هر شب ماه مبارک رمضان تا قبل از اذان صبح است که ایشان و اساتیدشان دستور به انجام آن می دادند و خود نیز التزام عملی به این دستورات داشتند.
🔹اگر بسم الله را یک آیه حساب کنیم، سوره قدر شش آیه می شود ، یعنی شبی 6000 آیه قرآن و اگر بسم الله را آیه مستقلی نبینیم، سوره قدر پنج آیه می شود، یعنی شبی 5000 آیه قرآن.
🔹در خطبه شعبانیه آمده است کسی که در ماه مبارک رمضان یک آیه قرآن بخواند، حکم یک ختم قرآن دارد؛ در خصوص این مطلب دو روایت وجود دارد، یک روایت این است که از شب اول ماه مبارک تا شب آخر ماه، هزار مرتبه سوره قدر را تلاوت کنید و روایت دیگر این که در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان هزار مرتبه سوره مبارکه قدر بخوانید. اگر کسی در طول این ماه از ابتدا، مشغول این سوره نبوده، لااقل در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان هزار مرتبه سوره مبارکه قدر را بخواند و تا آخر ماه ادامه دهد.
ادامه دارد...
https://eitaa.com/Nedaysaadat
✅گزیدۀ سخنان یکی از شاگردان فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور (ره) با موضوع:
💠 "آثار تلاوت سورۀ مبارکۀ قدر"💠
2️⃣بخش دوم:
🔵رسیدن به مقام یقین
🔸مرحوم سید بن طاووس رضوان الله تعالی علیه در کتاب "اقبال الاعمال" که از مهم ترین کتب ادعیه ما می باشد، روایتی را نقل می کند که حضرت صادق صلوات الله و سلامه علیه فرمودند:
🔸 " لَوْ قَرَأَ رَجُلٌ لَیْلَةَ ثَلَاثٍ وَ عِشْرِینَ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ- إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَهِ الْقَدْرِ أَلْفَ مَرَّهٍ" کسی که در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان هزار مرتبه سوره قدر بخواند "لَأَصْبَحَ وَ هُوَ شَدِیدُ الْیَقِینِ" اگر چنین کرد، مسلما با حال یقین صبح خواهد کرد "بِالاعْتِرَافِ بِمَا یَخُصُّ بِهِ فِینَا" و با حالت یقین اعتراف می کند به آن چیزی که مخصوص ما اهل بیت است یعنی امر ولایت .
🔸شدید الیقین بودن مسئلۀ بسیار مهمی بوده و همه ضعف های ما در این است که یقین نداریم؛ نقطۀ ضعف بعضی مسؤلان ما در تصمیمات سیاسی و مسائل اقتصادی کشورمان این است که به وعده های الهی یقین ندارند، به این و آن دل خوش می کنند و آسیبش را هم می بینند و در نتیجه دودش در چشم مردم می رود!
🔸اما مقام معظم رهبری روحی له الفداء اهل یقین است، ایشان یقین دارد به وعده های الهی لذا در برابر دشمن کوتاه نمی آید و شما می بینید تمام پیش بینی هایشان هم درست است؛ اینها علم غیب نیست، بلکه یقین به وعده های قطعی قرآن است.
ادامه دارد...
https://eitaa.com/Nedaysaadat
✅گزیدۀ سخنان یکی از شاگردان فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور (ره) با موضوع:
💠 "آثار تلاوت سورۀ مبارکۀ قدر"💠
3️⃣بخش سوم:
🔵آنچه سبب یقین می شود
🔻"امام (علیه السلام ) در ادامه می فرمایند: بِما یَخْتَصُ فینا" این یقین چه طور حاصل می شود؟ "وَ مَا ذَلِک إِلَّا لِشَی ءٍ عَاینَهُ فِی نَوْمِهِ" کسی که شب بیست و سوم، هزار مرتبه سوره قدر را بخواند، (البته به شرط فراهم شدن بستر و آمادگی های روحی) در خواب چیزی به او نشان می دهند که اثرش کسب "یقین" است.
🔻مرحوم استاد بزرگوار آیت الله پهلوانی در توضیح این روایت سه احتمال را بیان می فرمایند:
👈🏻احتمال اول اینکه مراد از بیان فوق رسیدن به مقام و منزلت ظاهری آنها در امر رسالت نبی و وصایت آن بزرگواران باشد.
👈🏻 احتمال دوم اینکه منظور رسیدن به مقام و منزلت معنوی اهل بیت (صلوات الله وسلامه علیهم) باشد که یک حساب خاصی دارد.
👈🏻احتمال سوم این که منظور - به اعتبار جمله یَخْتَصُ فینا- رسیدن به منزلت و مقام محمود و احدیّتی باشد که انبیا و اوصیای گذشته آن را نداشته اند.
🔻در ادامه حضرت استاد فرمودند: همۀ این نظرات محتمل است و هر کدام از اینها برای هر کس اتفاق بیافتد ارزنده بوده و به حساب مراتبی که افراد دارند به این برکات و فیوضات راه پیدا می کنند.
🔻انبیای قبل از نبی خاتم صلّی الله علیه و اله و سلّم دارای مقام احدیّت نبوده اند و این مقام از اختصاصات نبی خدا و امّت پیغمبر است لذا بنده یک بار خدمت استاد بزرگوارمان مرحوم آیت الله جعفری عرض کردم:
🔻 "وقتی انبیای گذشته در عالم برزخ از مقام رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم مطلع می شوند، آیا امکان دارد در آن عالم، مقامشان را تکمیل کنند؟"
🔻فرمودند: اتفاقا من همین سوال را از مرحوم علامه طباطبایی پرسیدم و ایشان فرمودند: "ما که بخیل نیستیم!" یعنی در عالم برزخ، مسئلۀ تکمیل کردن مقام نیز وجود دارد.
🔵"خلسه"، "رویای صادقه" و "مکاشفه"
🔻برای بعضی در شب بیست و سوم - به حساب کمالات و ظرفیّتی که دارند- به واسطه تلاوت هزار مرتبه سوره قدر، یک صفای باطنی و معنویّتی پیدا می شود که ممکن است در عالم خواب آن مقام را مشاهده کنند.
🔻آیت الله پهلوانی در مورد تعبیر این روایت، می فرمودند در حدیث آمده "وَ مَا ذَلِک إِلَّا لِشَی ءٍ عَاینَهُ فِی نَوْمِهِ" و نفرموده "رآه فِی نَوْمِهِ"،
🔻بنابراین احتمال دارد این خواب معمولی نباشد، بلکه شهود برزخی در عالم بیداری باشد که در اصطلاح عرفا به آن "خلسه" می گویند.
🔻از آن چیزهایی که یک سالک موحّد، در خواب می بیند، تعبیر به "رویای صادقه" می کنند و از آن چیزهایی که در عالم بیداری می بیند تعبیر به "مکاشفه" می شود و آن چیزهایی که "بین النوم و الیقظه" (بین خواب و بیداری ) می بیند، را خلسه می گویند؛ از جلوه های خلسه این است که وضوی شخص باطل نمی شود! یعنی خواب نیست که وضویش باطل شود، می گویند مثلا در چرت است و صدا را هم می شنود، این شخص ممکن است در همان حالت خلسه (بین النوم و الیقظه) به شهود برزخی، حقایق را مشاهده کند؛ حضرت استاد در آخر بیاناتشان نیز فرمودند: "رزقنا الله و ایاکم" ، خدا این مقام را نصیب ما و شما بفرماید.
ادامه دارد...
https://eitaa.com/Nedaysaadat
✅گزیدۀ سخنان یکی از شاگردان فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور (ره) با موضوع:
💠 "آثار تلاوت سورۀ مبارکۀ قدر"💠
4️⃣بخش چهارم:
🔵اثرگذارترین عملِ جوارحیِ مستحبی
✔️یکی از دستوراتی که مرحوم آیت الله پهلوانی و مشایخ شان داشتند، خواندن صد مرتبه سوره قدر در شب های جمعه و عصر جمعه است، این دستور منحصر به ماه مبارک رمضان نیست و انسان می تواند تا آخر عمر به این دستور التزام عملی داشته باشد؛ مرحوم میرزا جواد آقای ملکی تبریزی هم در این زمینه بیانی دارند که مرحوم آیت الله پهلوانی در کتاب "پاسداران حریم عشق" این دستور را به اختصار از ایشان نقل فرموده اند.
✔️مرحوم میرزا جواد آقا می فرمایند: " از یکی از مشایخ بزرگوار خود که حکیمی عارف و معلمی خبیر و طبیب کاملی به سان او ندیدم، [منظور ایشان جمال العارفین مرحوم میرزا حسین قلی همدانی است] سؤال کردم شما کدامین عمل از اعمال جوارح را در تاثر قلب و اصلاح دل و جلب معارف کارسازتر یافته اید؟"
✔️مرحوم میرزا حسینقلی همدانی در جواب ، سه عمل را ذکر می کنند که دو مورد آن : " صد مرتبه قرائت سوره قدر در شب جمعه و صد مرتبه در عصر جمعه" است.
🔵سخنان بزرگان، سندی برای ما
✔️در روایات ما مبنای کلام بزرگان ذکر شده است البته ما وقتی می گوییم مبانی، یعنی گاهی در مسئله ای یک روایت خاصی وارد شده مانند قرائت سورۀ قدر در عصر جمعه، [در ادامۀ روایت قبل می فرماید] "...فَمَنْ قَرَأَ « إِنّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیلَةِ اَلْقَدْرِ » بَعْدَ اَلْعَصْرِ یوْمَ اَلْجُمُعَةِ مِائَةَ مَرَّةٍ وَهَبَ اَللَّهُ لَهُ تِلْک اَلْأَلْفَ وَ مِثْلَهَا" (...پس هركس بعد از عصر جمعه صدبار سوره قدر را تلاوت كند،خداوند آن هزار و همانندش را به وى عطا مىكند.)
✔️ گاهی نیز این بزرگواران دریافت ها ، مکاشفات و استخراجاتی داشته اند که در خصوص آنها آیات و راویاتی به صورت کلی وجود دارد که این موارد را تصدیق می کند یا اینکه منافاتی با آیات و روایات ندارد.
✔️ لذا همۀ این سلسلۀ جلیله، از مرحوم آیة الله پهلوانی، استادشان علامه طباطبائی، استادشان آقای قاضی، تا می رسد به آقا میرزا حسینقلی همدانی، یک سری دستوراتی دارند که در بخشی از آن، مشترک هستند اما بعضی از این افراد خودشان هم دریافت ها و بهره هایی داشته اند که نخواستند شاگردانشان از این بهره ها محروم بمانند لذا آنها را هم به شاگردان شان توصیه کرده اند.
✔️وقتی که مرحوم میرزا حسینقلی همدانی می فرمایند در اعمال جوارحی، بالاتر از این (دستور العمل مذکور) چیزی پیدا نکردم، چون روایتی از موسی بن جعفر صلوات الله و سلامه علیه است که: "إِنَّ لِلَّهِ یوْمَ الْجُمُعَةِ أَلْفَ نَفْحَةٍ مِنْ رَحْمَتِهِ یعْطِی کلَّ عَبْدٍ مِنْهَا مَا یشاء" نسیم هایی از رحمت الهی در عصر جمعه می وزد که هزار رحمت است و خدا از این هزار نسیم رحمت، هر مقدار که بخواهد به بندگانش می دهد.
ادامه دارد...
https://eitaa.com/Nedaysaadat
✅گزیدۀ سخنان یکی از شاگردان فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور (ره) با موضوع:
💠 "آثار تلاوت سورۀ مبارکۀ قدر"💠
5️⃣بخش پنجم:
🔵دستورالعملی برای زیارت اهل قبور
◼️یکی دیگر از آثار سوره مبارکه قدر در زیارت اهل قبور است، بنده هر وقت با مرحوم آیت الله جعفری به قبرستان یا سر مزار مرحوم علامه می رفتیم، می دیدم ایشان دست مبارکشان را می گذارند روی سنگ قبر و هفت مرتبه سوره مبارکه قدر را می خوانند و برای باقی اموات نیز همین برنامه را داشتند؛ از ایشان سوال کردم که "این عمل چه اثری دارد؟" فرمودند: "ابن قولویه در «کامل الزیارات» روایتش را نقل کرده اند.
آری ایشان از آثار و برکات این روایت استفاده کرده اند و از این عمل نیز دریافت هایی داشتند.
◼️روایت مذکور از امام صادق صلوات الله و سلامه علیه است. که فرمودند: "مَنْ قَرَأَ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ عِنْدَ قَبْرِ مُؤْمِنٍ سَبْعَ مَرَّاتٍ" کسی که نزد قبر مومنی برود، هفت بار انا انزلناه بخواند، "بَعَثَ اَللَّهُ إِلَیهِ مَلَکاً یعْبُدُ اَللَّهَ عِنْدَ قَبْرِهِ وَ یکتَبُ لَهُ وَ لِلْمَیِّتِ ثَوَابُ مَا یَعْمَلُ ذَلِکَ الْمَلَکُ" همین که هفت بار سوره قدر را خواند، خداوند فرشته ای را می فرستد کنار این قبر که عبادت خدا را می کند و ثواب عبادت آن ملک را به حساب کسی که این سوره را هفت بار خوانده و میتی که به او هدیه شده، نوشته می شود.
◼️"فَإِذَا بَعَثَهُ اللَّهُ مِنْ قَبْرِهِ" ، قیامت که برپا می شود، این شخص از قبر خارج می شود، "لَمْ یَمُرَّ عَلَی هَوْلٍ إِلَّا صَرَفَهُ اللَّهُ عَنْهُ بِذَلِکَ الْمَلَکِ الْمُوَکَّلِ حَتَّی یُدْخِلَهُ اللَّهُ بِهِ الْجَنَّةَ" ، در تمام مواقف قیامت که هول و ترس است آن ملک این شخص را عبور می دهد که ترس و واهمه ای پیدا نکند، تا اینکه خداوند این شخص را به بهشت می برد؛ شاید تا روز قیامت هزاران سال طول بکشد ما نمی دانیم، در این مدت ثوابش هم برای میت نوشته می شود و هم برای کسی که خوانده و قطعاً اثرش در پیشرفت های معنوی نیز ظاهر می گردد و این یک خیر جاری برای میت است که او را خوشحال می کند؛
◼️ مرحوم آیت الله پهلوانی از مرحوم علامه رضوان الله تعالی علیه نقل می کردند که: " خوشحالی اموات در عالم برزخ سبب خوشحالی های معنوی در عالم دنیا برای ما می شود آنها دعا می کنند و آثار و برکاتش را انسان در زندگی خودش می بیند."
🔵راه گریز از خواب های شیطانی
بعضی ها می گویند، وقتی می خوابیم، شیاطین اذیت مان می کنند یا خواب های شیطانی می بینیم؛ علاج این هم قرائت سوره مبارکه قدر است، روایتی را مرحوم جمال العارفین مرحوم ابن طاوس در "فلاح السائل" نقل کرده اند که امام صادق صلوات الله و سلامه علیه فرمودند:
◼️" مَنْ قَرَأَ سُورَةَ إِنّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیلَةِ اَلْقَدْرِ إِحْدَی عَشْرَةَ مَرَّةً عِنْدَ مَنَامِهِ وَکلَ اَللَّهُ بِهِ أَحَدَ عَشَرَ مَلَکاً" ،کسی که هنگام خواب ، یازده مرتبه سوره قدر بخواند، " یحْفَظُونَهُ مِنْ کلِّ شَیطَانٍ رَجِیمٍ حَتَّی یصْبِحَ." خدا این شخص را از هر شیطان رانده شده ای تا صبح حفظ می کند.
ادامه دارد...
https://eitaa.com/Nedaysaadat
🏴ناله جبرئیل، زمانِ فرود به زمین هنگام ضربت خوردن مولا امیرالمومنین علیه السلام:
🏴تهَدَّمَتْ وَ اللَّهِ أَرْکَانُ الْهُدَى وَ انْطَمَسَتْ وَ اللَّهِ نُجُومُ السَّمَاءِ وَ أَعْلَامُ التُّقَى وَ انْفَصَمَتْ وَ اللَّهِ الْعُرْوَةُ الْوُثْقَى قُتِلَ ابْنُ عَمِّ مُحَمَّدٍ الْمُصْطَفَى قُتِلَ الْوَصِیُّ الْمُجْتَبَى قُتِلَ عَلِیٌّ الْمُرْتَضَى قُتِلَ وَ اللَّهِ سَیِّدُ الْأَوْصِیَاءِ قَتَلَهُ أَشْقَى الْأَشْقِیَاء .
🏴( سوگند به خدا که ارکان هدایت درهم شکست و ستاره های دانش نبوت تاریک و نشانه های پرهیزکاری بر طرف گردید و عروه الوثقی الهی گسیخته شد . پسر عموی رسول خدا شهید شد ، سید الاوصیا و علی مرتضی به شهادت رسید . وی را شقی ترین اشقیاء ، (ابن ملجم مرادی) به شهادت رسانید ).
📚بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج42، ص: 282
🆔@Nedayesaadat
🌐Ketabrah24.ir
☑️گزیدۀ سخنان یکی از شاگردان فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور (ره) با موضوع:
◾️ "آثار تلاوت سورۀ مبارکۀ قدر"◾️
6️⃣بخش ششم:
⚫️سرّ برتری شب قدر بر هزار ماه!
✔️دستوراتی که بزرگان اهل معرفت برای شب قدر داشتند، به این دلیل بود که شب قدر خیلی مهم است و اگر انسان به حقیقت این شب راه پیدا کند و آن را دریافت کند، در همان یک شب، ثمره عمرش را چیده و به هدف غایی خلقت رسیده است؛
✔️حضرت آیة الله پهلوانی در رابطه با سرّ برتری شب قدر بر هزار ماه در کتاب نور هدایت (شرح معارف ادعیه) می فرمایند: "در این ماه شریف، شبی است که همه مقدرات بندگان در آن تقدیر می شود، از این رو بندگان نباید از درخواست تمام مصالح ظاهری و معنوی خویش غفلت بورزند."
✔️نه فقط مسائل معنوی، بلکه مسائل ظاهری؛ حتی نمک آش تان را بخواهید، خانه ، ازدواج ، فرزند ، سلامتی ، مسائل دنیوی ، مسائل اخروی و مسائل معنوی، همه را بخواهید. چون اینها را برای انسان مقدر می کنند، پس نباید از درخواست تمام مسائل خویش غفلت بورزد و باید تمام احتیاجات مادی، روزی ها، ثواب های اخروی، مشاهدات و تجلیّات اسمائی و صفاتی و ذاتی حضرت حق، فنا و بقا را درخواست نماید؛ از خدا بخواهد تا از زشتی ها و آلودگی های نفسانی، عاری و تخلیه شود؛
✔️به احتمال قوی شب بیست و سوم؛ شب قدر است – در این شب حاجات مذکور را بخواهید و بسترش را فراهم کنید.
✔️یکی از اعمال بسیار موثر ، تشکر و قدردانی از والدین است، "أَنِ اشْکُرْ لِی وَ لِوالِدَیْکَ" ، حضرت حق، والدین را در کنار خودذکر کرده ؛ اگر پدر و مادر در حال حیات هستند، شب های قدر می توانید بروید دست و پای شان، را ببوسید و بخواهید که برای شما دعا کنند و اگر نمی توانید با آنها تماس بگیرید، تا برایتان دعا کنند.
⚫️حل مشکلات با قصد زیارت والدین!
✔️در ایام جوانی خدمت استاد حسن زادۀ آملی رسیدم و به ایشان عرض کردم : وقتی تهران می روم، می بینم آن حال قم را ندارم و وقتی از آنجا برمی گردم، نزدیک قم که می رسم حالم عوض می شود! فرمودند: بله بعضی ها این طور هستند، مثلا در یک ده خلوتی هستند و دل شان شلوغ است اما به یک شهر شلوغ می روند و دل شان خلوت است! ولی راهکاری ندادند ؛
✔️همین سوال را از مرحوم آیت الله بهجت کردم، ایشان هم چیزی مشابه مطلب آیت الله حسن زاده آملی فرمودند و این پاسخ هم مشکل ما را حل نکرد،
✔️تا اینکه موضوع را به مرحوم آیت الله پهلوانی (رضوان الله تعالی علیه) عرض کردم، فرمودند: "هر وقت خواستی به تهران بروی، قصد زیارت والدین کن و به قصد زیارت پدر و مادر برو، با این دید همه مشکلات برطرف می شود! بنده انجام دادم و همین طور هم شد.
✔️ پس اگر پدر و مادرتان از شما راضی نیستند در شب قدر رضایت آنها را کسب کنید و بخواهید شما را دعا کنند.
✔️در روایت است مردی خدمت حضرت رسول صلی الله علیه و آله آمد و عرض کرد: "من نذر کرده ام که درب بهشت و صورت حور العین را ببوسم!" حضرت فرمودند: "برو پای مادر (به منزله صورت حور العین) و پیشانی پدرت را (بمنزله درب بهشت) ببوس." عرض کرد: "پدر و مادرم از دنیا رفته اند" حضرت فرمودند: "قبر آنها را ببوس" عرض کرد: "مکان قبر آنها را نمی دانم " حضرت فرمودند: "دو خط روی زمین به صورت دو قبر بکش به نیت قبر پدر و مادرت، و سپس آنجا را ببوس".
✔️در روایت دیگری از امام علی علیه السلام نقل شده که فرمودند: "ولْیَطلُبِ الرَّجُلُ حاجَتَهُ عِندَ قَبرِ أبیهِ واُمِّهِ بعدَما یَدعُو لَهُما "، انسان باید بعد از آن که سر قبر پدر و مادر، برایشان دعا کرد حاجت خود را نیز از خدا بخواهد.
✔️مرحوم سید بن طاووس (ره)که نتوانستند روحش را احضار کنند و در عالم برزخ وقف امیرالمومنین (علیه السلام) است، وصیت می کند "قبر مرا طوری آماده کنید که زیر پای والدینم باشد و سر من زیر پای آنها قرار گیرد!." یعنی در عالم قبر هم سر من زیر پای پدر و مادرم باشد.
✔️در برابر پدر و مادر جای عزت نیست، انسان فقط باید خاکساری کند در آن صورت است که قیمت پیدا می کند.
✖️پایان✖️
https://eitaa.com/Nedaysaadat
✅ضرورت ملازمت با شرع در سلوک
✍️ سالک از ابتداى سير تا مقام وصول، بايد ملازم شرع باشد و سر سوزنى از ظاهر شريعت تجاوز ننمايد و چون كسى اين چنين نباشد، منافق است؛ مگر به عذر یا خطا و نسيان باشد. اينكه شنيده شده و به بعضى نسبت داده اند كه چون شخص به كمال رسيد، تكليف از او ساقط می شود، افترا و كذب محض است؛ زيرا رسول خدا (ص) با اين كه اشرف موجودات بوده، تا آخرين لحظه حيات، تابع و ملازم احكام الهيه بودند.
📚برگرفته از کتاب ثمرات حیات ج 1، تالیف فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور ره🌱
💢ندای سعادت؛ مرجع رسمی دفتر حفظ و نشر آثار آیة الله سعادت پرور (ره)
https://eitaa.com/Nedaysaadat
📖 فأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفاً فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِي فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْها ...
✅ رابطه شرع و فطرت
🔷 علّت اينكه تو را به فرامين شرعى امر فرموده اند، آن است كه به ذات و فطرتت آشنا نمايند، زيرا شرع برخلاف ذات و فطرتت حكمى ندارد، بلكه همه ى احكام الهى بر وفق فطرت توحيدى تو صادر شده است، ولى تو فطرتت را فراموش كرده اى
📚برگرفته از کتاب راز دل، تالیف فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور (قدس سره)
https://eitaa.com/Nedaysaadat
✅ حجة الحق آیة الله حاج شیخ علی سعادت پرور (قدس سره):
💢 دشمنان خدا تنها كسانى نيستند كه در زمان حيات ظاهرى انبيا و اوصيا- عليهم السّلام- با آنان در ستيز و دشمنى بودهاند
💢 بلكه فرد مسلمان و مؤمن بايد در هر زمان با هر كس كه با خدا و فرستادگانش- انبيا و اوصيا- عليهم السّلام- و مقرّرات او دشمنى دارد، دشمن باشد؛ وگرنه در دنيا به انحراف كشيده شده و در آخرت به عذاب الهى دچار خواهد گرديد
💢 اساس سعادت دو جهان، مرهون تولّى و تبرّى در هر عصر و زمان است و سرّ تأكيد به اين دو امر در زيارات معصومين- عليهم السّلام- و دعاها و احاديث وارده از آن بزرگواران نيز همين است.
http://eitaa.com/nedaysaadat
http://Ketabrah24.ir
محبوبا! اهل ظاهر به هلال ماه شوّال براى علم به حلول عيد فطر و پايان ماه صيام مى نگرند، و اهل دل و عاشقانت به ديده ديگر، و مى گويند: هلال ماه را با جمال حضرت دوست بايد ديد و نتيجه اعمال ماه صيام بايد مشاهده ملكوت مظاهر باشد.
📚برگرفته از شرح غزلیات حافظ، تالیف حضرت آیة الله سعادت پرور (ره)🌱
💢ندای سعادت؛ مرجع رسمی دفتر حفظ و نشر آثار آیة الله سعادت پرور (ره)
https://eitaa.com/Nedaysaadat
🔏تواضع در پیشگاه معلم!
🖌تواضع ظاهرى و باطنى در پيشگاه معلم و استاد سبب مى شود، ذهن شاگرد از آنچه خود مى داند خالى شود و علمى را كه براى دين و دنيايش مفيدتر و سزاوارتر است فراگيرد و دانش سودمند همين است
🖌وگرنه صرف علم آموزى، بدون تواضع و فروتنى، تنها فن و صنعت و ايجاد نقش و صورتى در ذهن است كه جز بر خودبينى، غرور و نادانى شاگرد نمى افزايد و در نهايت جز به دنيا دوستى و محبت مظاهر دنيا، به سرنوشت ديگرى نمى انجامد.
📚 برگرفته از کتاب سرالاسراء (شرح حدیث معراج، تالیف حضرت آیة الله سعادت پرور (ره)🌱
💢ندای سعادت؛ مرجع رسمی دفتر حفظ و نشر آثار آیة الله سعادت پرور (ره)
https://eitaa.com/Nedaysaadat
🌸روزه يكسو شد و عيد آمد و دلها برخاست
🌸مىْ به ميخانه به جوش آمد و مى بايد خواست
🌙 ماه صيام، كه ماه ضيافت الهى است گذشت، و روز عيد فطر، كه روز جوائز الهى به بندگان است فرا رسيد و دلهاى ايشان براى گرفتن عيدى و جوائز كه لقاء او است مى طپد، و حضرت دوست نيز طبق وعده اى كه به آنان داده است بر ايشان تجلّى خواهد كرد؛ كه:
🌙«إذا كانَ أوَّلُ يَوْمٍ مِنْ شَوّالٍ، نادى مُنادٍ: أيُّهَا المُؤْمِنُونَ! اغْدُوا إلى جَوآئِزِكُمْ.» : (وقتى روز اوّل ماه شوّال فرا مى رسد، مناديى صدا بر مى آورد: اى مؤمنان [شتابان] به سوى جايزه هايتان صبح كنيد).
📚برگرفته از شرح غزلیات حافظ، تألیف حضرت آیة الله سعادت پرور (ره)
💢ندای سعادت؛ مرجع رسمی دفتر حفظ و نشر آثار آیة الله سعادت پرور (ره)
https://eitaa.com/Nedaysaadat
📌 نامۀ جمعی از طلاب
بسمه تعالی
با احترام خدمت مدیر محترم مؤسسۀ پژوهشی فرهنگی اندیشۀ سعادت (دام توفیقه)
از آنجایی که یکی از رسالت های آن مؤسسه پژوهشی فرهنگی، حفظ و نشر آثار بیانی و مکتوب موحد عظیم الشأن، فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور (رضوان الله تعالی علیه) می باشد، اخیراً شایعاتی شده که آن فقیه عارف به برخی از شاگردانش اجازۀ تربیت بانوان را داده است.
لطفاًبرای چلوگیری از هرگونه تحریفی در مکتب تربیتی این عارف جلیل القدر که به حق با علم و عمل خویش از طریقۀ اساتید و مشایخ سلوکی خود چون علامه طباطبایی (قدس سره) به بهترین وجه ممکن حراست نموده و به ترویج آن پرداخته اند، در صورتی که از آن فقیه عارف اثباتاً یا نفیاً در مورد اجازۀ تربیت بانوان توسط شاگردانش مطلبی در اختیار دارید ما را راهنمایی بفرمائید.
با تشکر
جمعی از طلاب سراسر کشور
اسفند 1400
https://eitaa.com/Nedaysaadat
سلام علیکم و رحمة الله
ضمن توجه دادن عزیزان به مقاله ای که دیماه 1400 با عنوان " میزان ارتباط با نامحرم در جلسات اخلاقی و سلوکی" در پیام رسان «ندای سعادت» و « خبرگزاری حوزه» منتشرگردید، به عرض می رساند:
سیرۀ فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور و اساتید بزرگوارشان (قدسسرهم) در خصوص چگونگی دستورالعمل دادن به نامحرمان و شیوه تربیت معنوی و سیر و سلوک آنان، بدین صورت بود که - ضمن در نظر گرفتن اولویت های شرع مقدس در مورد وظایف بانوان و نیز نحوه ارتباط با آنان - از طریق نامه و آن هم به واسطه محارم، راهنمایی می نمودند و هیچ خانم نامحرمی را برای مسائل تربیتی و سلوکی مستقیما به حضور نمی پذیرفتند و به شاگردان خود نیز همین توصیه را می فرمودند.
والسلام علی من اتبع الهدی
مدیر موسسۀ فرهنگی پژوهشی اندیشۀ سعادت
ابوالفضل سعادت پرور
https://eitaa.com/Nedayesaadat
✅سیره سعادت
#عادی_و_معمولی_باشیم
🔻انسان نباید طوری رفتار کند که به سبک خاصی شناخته شود، ما هر چیز را نباید به حساب معنویت و اخلاق بگذاریم.
🔹مطالب اولیه که استاد (سعادت پرور) به ما تأکید می کردند همین ها بود.
🔸می فرمود: عادی باشید،مثل بقیه معمولی باشید، در راه رفتنتان، در عبادت تان، می فرمودند درست رفتار کنید.
🔻این کارها چیست که فکر می کند #تواضع به این است که سرش را کج کرده و با یک حالتی بگوید خدایا!... خب خدا هم این بنده را نمی خواهد،
🔹علامه اینطوری نبود، امام اینطوری نبود، آقای بهجت اینطوری نبود. همه اینها که ما دیدیم خیلی عادی و معمولی بودند.
🔻نباید دست رویمان بگذارند و بگویند فلانی همان که اینطوری می نشیند، فلانی همان که آن طور حرف می زند. اینها ارزشی نیست که انسان قیافه اش را عوض کند غیر عادی باشد. این #نفس است.
✅ما باید کاری کنیم که اصلاً شناخته نشویم. در روایت هم دارد کاری بکنید که «أَن لا تُعرَف» نفس دلش می خواهد که من به یک سبک خاصی شناخته شوم و بعد بگویم شاگرد فلانی هستم! در جلسه فلانی هستم! اینها همه اش #شرک است، همه اش #رذیله است.
🎤برگرفته از بیانات یکی از شاگردان
http://eitaa.com/nedaysaadat
✅ هستى چون خير محض مى باشد، بهشت است؛ و امكان چون به جهات عدميه و آلام متلبس است، دوزخ است؛ و تو- اى انسان- در ميان اين دو قرار دارى، لذا برزخى هستى از جسم و جان، يعنى: اگر به هستى بپيوندى، در بهشتى؛ و اگر به امكان بپيوندى، در دوزخى.
📖 راز دل، چاپ انتشارات آفتاب فطرت، ص120
Ketabrah24.ir
https://eitaa.com/Nedaysaadat
📌قابل توجه کاربران محترم
📚عرضه آثار فقیه عارف، مرحوم آیة الله سعادت پرور (ره) در نمایشگاه مجازی کتاب با تخفیف و #ارسال_رایگان به سراسر کشور از طریق پیوند زیر انجام می پذیرد:
https://book.icfi.ir/book?title=&publisher=%D8%A2%D9%81%D8%AA%D8%A7%D8%A8+%D9%81%D8%B7%D8%B1%D8%AA+&distributor=&author=%D8%B3%D8%B9%D8%A7%D8%AF%D8%AA+%D9%BE%D8%B1%D9%88%D8%B1+&subject=&issueYear=&edition=&isbn=&bookLang=&bookType=adult
📌در ایام نمایشگاه جهت تهیه دو کتاب جدید #ثمرات_حیات_4 و #الشموس_المضیئه #ظهور_نور با ارسال پیام به مدیر کانال ندای سعادت در ایتا، درخواست خود را اعلام فرمایید.
📅 زمان نمایشگاه: 21 لغایت 31 اردیبهشت
https://eitaa.com/Nedaysaadat
https://eitaa.com/aftabefetrat
✅ پاداش ثابت قدمان بر اعتقاد به حضرت مهدى عليه السّلام
🏳️ حفظ ايمان و ولايت در دوره غيبت، و دوست داشتن دوستان حضرت حجت عليه السّلام و دشمنى با دشمنانش داراى ثوابى ارجمند و آثار معنوى والاست.
🏳️شايد علت مترتب بودن چنين ثواب و آثارى، اين باشد كه مؤمنان دوره غيبت با اينكه از ديدن امام خود و رسيدن به محضرش و شنيدن كلام نافذش محرومند، امّا در عين حال او را دوست مى دارند و به او ايمان دارند و دل و دين خود را به او سپردهاند
🏳️حال، انسان مؤمنى كه در دوره غيبت چنين روحيه اى داشته باشد اگر يكى از امامان پيشين را درك مى كرد چه وضعى داشت؟ قطعا چنين است كه اگر او را درك مى كرد، از او پيروى مى نمود و در كنار او مى جنگيد و پاداش مجاهدان در ركاب امام حاضر را از آن خود مى نمود.
📚برگرفته از کتاب "الشموس المضیئه (ظهور نور)" ، ص 173🌱
💢ندای سعادت؛ مرجع رسمی دفتر حفظ و نشر آثار آیة الله سعادت پرور (ره)
https://eitaa.com/Nedaysaadat