⭕️ترکیه از زمان آغاز جنگ تاکنون به زور متوسط هر روز ۷ کشتی به اسرائیل صادرات داشته است
🔹از زمان آغاز جنگ غزه ۲۵۳ کشتی حامل مواد صادراتی مختلف از سوخت و آب و مواد غذایی گرفته تا مصالح ساختمانی و .. از بنادر ترکیه به بنادر اسراییل صادر شده است. یعنی به طور متوسط هر روز ۷ کشتی.
🔹در سطح جهانی ترکیه در کنار آلمان پس از ایالات متحده و چین، سومین صادر کننده عمده محصولات از طریق دریایی به بنادر اسراییل است.
🔹این حجم از مراودات تجاری در هفته های گذشته موضوع بحث و جدال داخلی در ترکیه شده و حتی در مجلس ترکیه اعتراضات زیادی را از سوی نمایندگان مخالف حکومت در پی داشته است.
📎 این حجم از صادرات با این سخنان اردوغان: "روزهایی نزدیک است که بر کشتار غزه و اقدامات تجاوزکارانه دولت ظالم اسرائیل در اورشلیم غلبه خواهیم کرد."
متناقض و ریاکارانه است.
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh
💠 راه حل حماس برای مقابله با برتری تکنولوژیک اسرائیل / چرا فناوری های نوین در اوکراین جواب می دهد ولی در غزه نه؟
#بخش_اول
🔹"پولیتیکو" نوشت: از زمان شروع جنگ اوکراین، عملیات نظامی با موجی از فناوری های جدید همراه شده است. برخلاف جنگ های گذشته، اکنون می توانیم عمق میدان نبرد را به راحتی ببینیم. سلاح ها دارای دقت بسیار بالایی هستند. فناوری ها اعم از هواپیماهای بدون سرنشین، رهگیری ارتباطات، تصاویر ماهواره ای یا GPS، نسبتا ارزان هستند. پهپادهای تجاری میتوانند خطوط سنگربندی شده را نابود کنند، موشک های کوچک میتوانند خودروهای زرهی را منفجر کنند، و حتی تهدیدهای جزئی می توانند کشتی های جنگی را به حرکت درآورند.
🔸بسیاری از تحلیلگران ممکن است بگویند جنگ زمینی وارد دوره جدیدی شده، اما همانطور که ارتش اسرائیل سیطره اش بر شهر غزه را تحکیم می بخشد، ممکن است معلوم شود که وضعیت جنگ اوکراین یک استثناست.
🔹در اوکراین، مسکو و کی یف تصمیم گرفته اند با عملیات متقارن متعارف مبارزه کنند. تغییرات تکنولوژیک در این جبهه قابل توجه بوده است، اما اجرای تاکتیک ها از سوی دو طرف، به دستاوردهای عملیاتی بسیار کمتری نسبت به پیش بینی بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران منجر شد. پس از 18 ماه، میدان نبرد، به خطوط مقدم ثابت و جنگ سنگرها تبدیل شده است که هیچ پایانی برای آن متصور نیست.
بر اساس گزارش اخیر مرکز سوفان، «چهار ماه پس از ضد حمله اوکراین، خطوط نبرد تغییر چندانی نکرده و شواهد نشان می دهد که جنگ می تواند به یک درگیری طولانی مدت تبدیل شود که متحدان اوکراین ممکن است تمایلی به حمایت از آن نداشته باشند».
🔸واضح است که اوکراین و روسیه هر دو تأثیر فناوری های جدید علیه خود را خنثی کرده اند. اما در غزه، چنین تقارنی از فناوری، نیرو یا تاکتیک وجود ندارد. حماس تصمیم گرفته است که با ارتش اسرائیل به شیوه ای که اوکراین با روسیه می جنگد، نبرد نکند. البته اگر می خواست هم نمی توانست.
🔹اگر حماس با چند خودروی مکانیزه و خمپاره در زمین های باز حمله کند، اساسا دست به خودکشی زده است. بنابراین، این گروه شبه نظامی با درک عدم برابری با دشمن، به گونه ای می جنگد که برتری عددی و تکنولوژیک اسرائیل جبران شود، و نمونه هایی وجود دارد که نشان می دهد چگونه حماس با این عدم تقارن سازگار شده است.برای مثال، در حالی که حضور گسترده پهپادها در اوکراین دید بهتری از میدان نبرد را فراهم کرده و آن را تقریباً شفاف میکند، به این معنی که مکان های کمی برای پنهان کردن توان رزمی گسترده، امکانات لجستیکی و پست های فرماندهی که مشخصه عملیات های متعارف هستند، وجود دارد. در مقابل، حماس تلاش می کند این مزیت اسرائیل را در غزه بی اثر کند و در مناطق مختلف، هزارتوهای تونل ها پنهان می شود.همچنین حماس با پراکنده کردن نیروها و ذخایر لجستیکی خود، «کوچکتر به نظر می رسد» و در نتیجه، هدف قرار گرفتن یکباره بخش قابل توجهی از توان نظامی اش را ناممکن می کند.
🔸در مرحله بعد، با توجه به بهبود قابل توجه در اطلاعات سیگنال ها، مقرهای فرماندهی یکی دیگر از اهداف مهم هم در میدان نبرد اوکراین و هم در غزه هستند. مقرهای فرماندهی روسیه بزرگ و متمرکز هستند و نشانه های الکترونیکی قابل توجه و منحصر به فردی دارند. آنها همچنین به ارتباطات لایه ای و مضاعف برای هماهنگی واحدها، توپخانه، پشتیبانی هوایی و عملیات لجستیکی نیاز دارند. بنابراین، شناسایی این ارتباطات با قابلیت های پیشرفته جمع آوری داده های الکترونیکی، نسبتا ساده است.
🔹در همین حال، حماس با کاهش استفاده از دستگاه های ارتباطی، سعی کرده برتری اسرائیل در شناسایی و ردیابی ارتباطات را کم اثر کند. این گروه شبه نظامی به دلیل ضرورت، ردپای الکترونیکی بسیار کمتری از خود بر جای می گذارد، زیرا طی سال ها تجربه می داند که تلفن، واکی تاکی و ارتباطات متنی شنود می شوند. به این ترتیب، حماس، برای استفاده از تلفن های همراه دیسیپلین خاص خود را دارد و رد و بدل شدن اطلاعات در رویدادهای کلیدی مانند حملات 7 اکتبر را به حداقل می رساند.
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh
💠راه حل حماس برای مقابله با برتری تکنولوژیک اسرائیل / چرا فناوری های نوین در اوکراین جواب می دهد ولی در غزه نه؟
#بخش_پایانی
🔹با این وجود، حملات متعدد نیروی هوایی اسرائیل بعد از حمله 7 اکتبر حماس، نشان میدهد که سیستم های اطلاعاتی اسرائیل هنوز هم قادر به شناسایی اهداف کلیدی هستند، البته با دشواری بیشتری نسبت به اوکراین.در نهایت، سلاح های دقیق یکی از پیشرفت های مهمی است که بر جنگ اوکراین تأثیر گذاشته است، اما باز هم تأثیر بسیار کمتری در غزه خواهد داشت. تسلیحاتی نظیر موشک های ضد زره جاولین و موشکهای هدایت شونده دوربرد ATACM که در اختیار اوکراین قرار گرفت و سلاح های تهاجمی و دقیق روسیه را از کار انداخت، اکنون همه جا هستند. توانایی اتصال حسگرهای پهپادها به توپخانه هدایت شونده دقیق، موشک های حمله مستقیم مشترک (JDAM) و سلاح های ضد تانک، رویای هر فرمانده ای را برای دقت تسلیحات برآورده کرده است. دیگر صدها گلوله توپخانه یا بمب برای حمله به یک هدف مورد نیاز نیست، یک موشک JDAM یا یک پهپاد انتحاری می تواند کل مقر را منفجر کند.
🔸اسرائیل همان قابلیت های دقیق را دارد، اما بدون شک تأثیر بسیار کمتری در شهر غزه خواهند داشت. در آنجا، مزیت فوق العاده اسرائیل یعنی دقت بالای تسلیحات، با استتار نیروهای حماس و استفاده از تونل ها کاهش می یابد. همچنین باید در نظر داشت که حماس تنها چند سایت پرتاب موشک و خمپاره دارد و عملا هیچ تشکیلات بزرگ نیرو، وسایل نقلیه مکانیزه یا انبارهای بزرگ مهماتی وجود ندارد که اسرائیل به آن حمله کند. دقت، یک مزیت است، اما این مزیت در برابر گروهی که در یک منطقه بزرگ شهری پنهان شده و در تاکتیک های واحدهای کوچک مهارت دارد، به طور قابل توجهی کاهش می یابد.همچنین شایان ذکر است که طرفی که بتواند زمان، مکان و روش مبارزه را انتخاب کند، مزیت بزرگی در نبرد کسب می کند. ناپلئون در این کار استاد بود و حماس نیز از آن بی بهره نیست. انتخاب مناطق شهری متراکم و شلوغ غزه برای جنگ، عمدی است. این سخت ترین شکل جنگ است و برتری گسترده اسرائیل در تعداد، تجهیزات و فناوری را کم اثر می کند.
🔹در مورد استراتژی ارتباطی برتر حماس، جمعیت پرشور و ایدئولوژی اش می توان چیزهای زیادی گفت. اما در عین حال که این قابلیت ها حیاتی هستند، ام توانایی حماس برای بی اثر کردن فناوری های مهم اخیر که در اوکراین بسیار اثر گذار بوده اند را نمیتوان نادیده گرفت.در طول یک سال گذشته، جهان شاهد نبرد روسیه و اوکراین بوده است. فناوری های جدید باعث شد کی یف بتواند روسیه را در میدان نبرد متوقف کند، اما این مورد در غزه صادق نخواهد بود. حماس قطعا پیروز نخواهد شد اما ممکن است شکست نیز نخورد.
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh
5.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh
💠 چهار شرکت از پنج شرکت بزرگ حمل و نقل کانتینری جهان، CMA CGM، Hapag-Lloyd، Maersk و MSC، خدمات خود را در دریای سرخ متوقف یا به حالت تعلیق درآوردهاند.
این چهار شرکت با هم 53 درصد از تجارت کانتینری جهان را تشکیل می دهند.
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠پس از هفتاد روز! یکی از تونل های حماس در غزه را پیدا کرده اند
🔻ارتش رژیم صهیونیستی مدعی کشف تونلی به طول ۴ کیلومتر و در عمق ۵۰ متری زمین در شمال نوار غزه شد
🔸ارتش رژیم صهیونیستی مدعی به بازیابی تصاویر موجود در تلفن یکی از نیروهای حماس شده و میگوید توانسته ویدیوهایی از زمان ساخت یک تونل به طول ۴ کیلومتر و در عمق ۵۰ متری زمین را دست بیاورد.
🔸رژیم صهیونیستی ادعا کرده این تونل عظیم که قابلیت حرکت خودرو در داخل آن نیز وجود دارد؛ عمدتا به منظور انتقال مخفیانه بیماران غزه به مراکز درمانی و همچنین نقل و انتقال مواد غذایی به ویژه میوه و سبزیجات به کار گرفته میشده.
🔸چطور چنین تونلهایی نه در عمق نوارغزه بلکه در نزدیکی گذرگاه اصلی شمال نوارغزه و برای ورود به داخل سرزمینهای اشغالی ساخته شده و سالها استفاده شده و حالا بعد ۷۰ روز جنگ غزه پیدایش کردند؟ پس در داخل و عمق غزه چه خبر است؟
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh
💠گزارش روز
دوشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۲
رایگیری احتمالی شورای امنیت سازمان ملل در روز دوشنبه؛ قطعنامهای تازه با سرنوشت نامعلوم
نشست شورای امنیت سازمان ملل
شورای امنیت سازمان ملل متحد احتمالا بار دیگر امروز دوشنبه قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی را به رأی میگذارد که طی آن از اسرائیل و حماس میخواهد اجازه ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه از طریق مسیرهای زمینی، دریایی و هوایی را بدهند و نظارت سازمان ملل بر کمکهای بشردوستانه ارائه شده را ایجاد کند.
پیشنویس قطعنامهای که قرار است در اواخر روز دوشنبه به رای گذاشته شود، خواستار «توقف فوری و پایدار خصومتها به منظور دسترسی ایمن و بدون مانع به کمکهای بشردوستانه در نوار غزه» و «آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگانها» است.
بنابر گزارشها، مانند قطعنامه قبلی که در شورای امنیت در ۹ دسامبر به رای گذاشته شد و توسط ایالات متحده وتو شد، متن پیشنویس جدید نیز به صراحت نام حماس را ذکر نکرده است، اما به طور مبهم «همه حملات بدون تبعیض علیه غیرنظامیان» را محکوم میکند.
متن پیشنهادی همچنین حمایت از راه حل «دو دولتی» در منطقه را تایید میکند و بر اهمیت «اتحاد نوار غزه با کرانه باختری» تحت حاکمیت خودگردان فلسطینیها تاکید میکند.
سازمان ملل و سایر نهادهای بینالمللی نسبت به وقوع یک فاجعه انسانی در غزه هشدار دادهاند، زیرا میلیونها نفر آواره شدهاند.
هفته گذشته، مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اکثریت قاطع آرا قطعنامهای غیرالزام آور را به تصویب رساند که خواستار آتشبس فوری بشردوستانه در غزه و آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگانها شد. قطعنامه که از ۱۹۳ عضو مجمع عمومی سازمان ملل ۱۵۳ عضو به آن رای موافق دادند.
قطعنامه پیشنهادی آتی شورای امنیت که توسط کشورهای عربی ارائه شده از رایگیری سه شنبه گذشته مجمع عمومی خارج شده، اگرچه سرنوشت نسخه نهایی متن نامشخص است. موضوعی که به گفته منابع دیپلماتیک، مذاکرات بر سر متن جدید همچنان ادامه دارد.
دیپلماتها پیشتر به خبرگزاری رویترز گفتند که ایالات متحده به دنبال اصلاح زبان بخشهایی از متن پیشنهادی است.
این خبرگزاری از قول یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود نوشت: «ما بهطور شفاف و به شیوهای سازنده در کل فرآیند مشارکت داشتهایم، با هدف یافتن زمینههای مشترک درباره پیشنهادی که میتواند مورد تایید واقع شود. امارات متحده عربی دقیقا میداند چه چیزی میتواند یا نمیتواند به تصویب برسد، این به [انتخاب] آنها بستگی دارد.»
به گزارش خبرگزاری رویترز، دیپلماتها میگویند سرنوشت پیشنویس این قطعنامه به مذاکرات نهایی بین ایالات متحده به عنوان متحد اسرائیل و امارات متحده عربی که متن پیشنویس را تهیه کرده است، بستگی دارد.
رسانههای اسرائیلی گزارش دادهاند که واشنگتن به اسرائیل فشار آورده است تا به مرحله کنونی نبردهای «شدید» در غزه به سرعت پایان دهد و در عوض بیشتر بر عملیاتهای دقیق متمرکز شود.
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh
اختلال در برخی پمپ بنزینهای کشور
🔹از ساعتی پیش عملیات سوخترسانی در برخی پمپ بنزینهای تهران متوقف شده است.
🔹پیگیریها برای بررسی علت این توقف در حال انجام است و ظاهرا مسئولان امر جلسهای در همین رابطه تشکیل دادند.
🔹 اختلال در سوخترسانی پمپبنزینها در استانهای دیگری هم اتفاق افتاده است.
📎هکرهای اسرائیلی مدعی شدند به تعدادی از پمپ بنزین ها در ایران حمله سایبری کردند.
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh
7.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 توضیحات سالاری، معاون وزارت نفت درباره اختلال در جایگاههای سوخت
📎توضیحات ناقص معاون وزارت نفت نشان از ضعف سیستم امنیت سایبری دراین وزارتخانه دارد.راه حل آفلاین آخرین چاره یک وزارتخانه است،حال آن که پیش بینی راه های امنیت سایبری و جلوگیری از چنین حمله هایی برای یک وزارتخانه استراتژیک کشور جزو وظایف ذاتی ومهم آن هست.
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 اگر امنیت نباشد،علم هم نیست،اقتصاد هم نیست،آرامش خاطر خانوادگی هم نیست.
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh
💠حضور وزیر دفاع آمریکا درمنطقه برای حفظ منافع کشورش
لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، برای بازدید از اسرائیل وارد این کشور شد. این در حالی است که رسانههای اسرائیلی از فشار واشنگتن به اسرائیل برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان در غزه، در کنار حمایت نظامی و دیپلماتیک از این کشور گزارش میدهند.
روزنامه بریتانیایی گاردین روز یکشنبه گزارش داد که پس از حملات مکرر شورشیان حوثی تحت حمایت حکومت ایران در یمن به کشتیهای تجاری که از دریای سرخ عبور میکنند، آستین در جریان سفر خود به خاورمیانه، از تشکیل یک نیروی جدید حفاظت دریایی خبر خواهد داد.
در این گزارش آمده است که گروه ضربت نیروی دریایی که «عملیات نگهبان کامیابی» [ Operation Prosperity Guardian ] نامیده میشود و برای اطمینان از ایمن بودن دریای سرخ برای کشتیها تلاش میکند.
ماموریت مورد انتظار این گروه ضربت بر اساس یک نیروی دریایی مشترک به رهبری ایالات متحده مستقر در بحرین، الگوبرداری خواهد شد، جایی که آستین یکشنبه شب در جریان سفرش به خاورمیانه توقفی داشت. او امروز در اسرائیل خواهد بود و در حین حضور در منطقه از قطر نیز دیدن خواهد کرد.
📎حمایتهای نظامی یمن در جبهه مقاومت اسلامی از طوفان الاقصی منافع قدرتهای بزرگ را بخطر انداخته است.
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 سخنگوی ارتش اسرائیل: حزب الله لبنان حملات خود علیه اسرائیل را افزایش داده و منجر به اخراج بیش از ۸۰ هزار شهرک نشین اسرائیلی از خانه هایشان در شمال شده است.
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh